Ilmoitukset

Nimimerkki Kärppäri on saanut viikon pelikiellon sisällöttömästä ja asiattomasta viestistään Kärpät-HIFK -sarjan ketjussa.

Nimimerkin Koffari viestien taso ei noussut jo annetun huomautuksen jälkeenkään, joten hänen kirjoitusoikeutensa palstalle on poistettu.

Nimimerkki Samart on passitettu viikon pelikieltoon HIFK-osioon kirjoitetusta henkilökohtaisesta hyökkäyksestä.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki HokiOnSporttia huilaa viikon sääntöjen 9§:n perusteella. Provoilu-viestejä lenteli vähän ympäriinsä.

Nimimerkki M.O.R.O huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella. Turha viesti löytyy Mestiksen finaalipari-ketjusta.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Zolmu osoittautui aiemmin porttikiellon saaneen jäsenen uudeksi nimimerkiksi. Tämän vuoksi hänen kirjoitusoikeutensa on poistettu.

Mikäli elinikäisen pelikiellon saanut jäsen haluaa palata palstavahvuuteen, uuden nimimerkin luomisen sijaan suosittelemme lähettämään pyynnön oikeuksien avaamisesta moderaattoreille hyvien perusteluiden kera.

Sulje ilmoitus

Playoffs 2015

Viestiketju osiossa 'Tappara' , aloittajana lego, 10.03.2015 klo 01.47.

 1. lego Jäsen

  Avataanpa tällainen ketju tänne meidänkin puolelle. Täällä voidaan käydä keskustelua peliesityksistä yms. pudotuspelien aikana.

  Eli lyhyesti: runkosarjan kakkospaikka on varmistumaisillaan, vaatii kahdesta jäljellä olevasta pelistä kahta pistettä. Vastassa jäljellä olevissa otteluissa ovat Ilves ja KalPa, joten viime aikojen vireen perusteella 2p/6p ei pitäisi olla kovinkaan vaikea nakki. Vaan mistäs sitä koskaan tietää.

  Jos kuitenkin oletetaan, että Tappara sijoittuu runkosarjassa toiseksi voittamalla Ilveksen tänään, niin silloin puolivälierissä vastaan asettuu Ässät/HIFK tai joku nelikosta SaiPa/KalPa/JYP/Blues. Em. joukkueista oma suosikkijärjestykseni puolivälierissä kohdattavaksi joukkueeksi on...

  1) HIFK
  2) Ässät
  3) SaiPa
  4) KalPa
  5) JYP
  6) Blues

  Ja mikäli puolivälierävaiheesta mennään jatkoon, niin kolmas peräkkäinen Lukko-välieräsarja näyttää kovinkin mahdolliselta, mutta siitä nyt on tässä vaiheessa ihan turhaa puhua vielä sen enempää.

  Jännittynein fiiliksin ollaan ainakin täällä, vaikka loistavasti sujunut runkosarjan loppu antaakin ison itseluottamuksen pudotuspeleihin. Finaaleihin pääseminen, puhumattakaan mestaruudesta, tulee kuitenkin olemaan erittäin kovan työn takana - Liiga vaikuttaa olevan tällä kaudella tasaisempi kuin koskaan ja mielestäni runkosarjan kärkikuusikosta kuka tahansa voi voittaa mestaruuden. Toivotaan että kolmas kerta sanoo toden ja kaksi peräkkäistä hopeaa muuttuvat tällä kaudella kullaksi. Viime kevään seitsemännen pelin jälkeistä tunnetta en halua kokea enää koskaan.
   
 2. lego Jäsen

  Jahas, hiljaista on täällä - ainakin toistaiseksi. Noh, runkosarjan kakkospaikka ja samalla kotietu mahdollisiin välieriin lopulta varmistui viimeisellä kierroksella, nyt vaan sitten odotellaan vastustajaa kolmikosta HIFK/SaiPa/Ässät.

  Ensi perjantaina se sitten alkaa!
   
 3. Pascal Lemoix Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Turvallinen olo Tapparan omaan tekemiseen. Peli on ollut tänä (kalenteri)vuonna todella hyvää, on käännetty otteluita loppupuolella, noustu vähintään tasoihin jne.

  Vastustajista IFK on aina pahantuntuinen, vaikka juuri sitä vastaan on tällä kaudella otettu suorastaan avainvoittoja. Ja niihin peleihin pääsisin parhaiten paikalle vieraissa.

  Ässät on tarjonnut niin ikimuistoisia haavoja 2006 ja 2013, että mieluiten sitä ei kohtaisi. Tosin voimasuhteet tänä vuonna ovat selvästi Tapparalle ja mikäs sen makeampaa kuin kosto...

  SaiPan osalta fanitkin tuntuvat jo luovuttaneen ja näyttää, että klassinen kevätsulaminen on siellä tapahtunut. Varmaan epätodennäköisin vastustaja näistä, mutta etukäteen ei herättäisi suurta huolta.

  Mutta yhtä kaikki: Jos Tapparan oma peli pysyy samalla tasolla kuin mitä tässä on nähty, niin vastustaja saa olla kuka tahansa, lähtökohdat ovat lupaavat.
   
 4. lego Jäsen

  Puolivälieräsarjan kaksi ensimmäistä ottelua ovat nyt takana ja tiivistys on helppo tehdä: tuloksellisesti tilanne on paras mahdollinen, mutta esitykset jättävät toivomisen varaa. Hyökkäys on toki toiminut erinomaisesti ja kärkikentät ovat päässeet alusta lähtien kuumiksi, mutta puolustuksessa ei ole nyt kaikki kohdallaan. Tuntuu että siinä missä hyökkääjät pelaavat jatkuvasti luovalla otteella ja uskaltavat koittaa kaiken näköistä, niin pakeilla ei mene edes perustavanlaatuiset avaussyötöt omille, jonka johdosta esimerkiksi Zaborsky pääsi tänään useamman kerran vaaralliseen tekopaikkaan tai sitten jouduttiin rikkomaan (tänään Palolan ensimmäinen jäähy => 1-0 maali ylivoimalla). Alivoima näyttää passivoituneen runkosarjasta entisestään ja on helposti murrettavissa poikkisyötöillä (2-2 maalissa Goldobinin syöttö). Meidän "kovat" pakit eivät siivoa riittävällä varmuudella irtokiekkoja (Raskin 1-0 maali).

  Noh, eiköhän se siitä parane välieriin mennessä, sikäli kun sinne asti päästään. Uskon että joukkueessakin tiedostetaan, että näillä otteilla tulee jatkossa olemaan vaikeaa, eli kenelläkään tuskin on vääriä oletuksia.
   
 5. Torsti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Kyllä minä näen nuo pakkien heikot otteet myös osittain hyökkääjien kontolle. Ei siellä ollut monestikaan paikkaa avata kuin kuningassyötöllä hyökkäyssiniselle. Hyökkääjät olivat innokkaasti hyökkäämässä, eivätkä tarjonneet alempaa avauspaikkaa. Zaborskyn käärmeenkielet tulivat yleensä keskialueen kiekonmenetyksen jälkeen (yksi tuli ainakin Jormakan menetettyä kiekko ennen hyökkäyssinistä ja yksi Erkinjuntin karmeasta harhasyötöstä). Toki jopa pakki-pakki syötöt näyttivät eilen vaikeilta, mutta peräänkuuluttaisin enemmän hyökkääjien tukea ja helppoa avauspaikkaa. Etenkin toisen erän paineen alla. Ja keskialueella tulisi ehdottomasti pelata kiekko varmasti syvään vaihdon ollessa kesken.

  Alivoima on passiivista, mutta sitä se on ollut pääosin koko kauden. Eilen ensimmäisessä maalissa Peltola antoi paineen pakille laidan vieressä, kaatui kääntyessään ja hänen paikaltaan päästiin ensin syöttämään kentän poikki, jonka jälkeen ripari maalille. Toisessa maalissa koko nelikko juoksi hetken aikaa kuin päättömät kanat, sitten otettiin taas omat paikat ja samalla hetkellä Goldobin heittää lätyn kentän poikki ja kiekko maalissa. Molemmissa maaleissa oli vielä hyvät purkupaikat juuri ennen kuin helähti.
   
 6. vdx mua zorbas Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Steelborn, Ich bin ein mouhijärveläinen
  Viime vuonna valittelin, että erityisesti Pelicans-sarja oli Tapparalta tylsää ja nihkeää kiekkoa. No, nyt ei ainakaan ollut tylsää. Mutta kovin luottavaista mieltä ifk-sarja ei silti antanut.

  Ensin positiivista:

  + Tappara pelaa paikoin varsin viihdyttävästi. Itse tosin suhtaudun tähän hieman kaksijakoisesti, ks. miinushuomio myöhemmin.
  + Elorinne
  + Saravo (saravo on jo jonkinlainen minilegenda, taannoin pari vuotta meni melkoisessa kohmeessa mutta ihan viime vuodet ovat olleet hienoa suorittamista).
  + Mahtava katsella Jormakan liukkautta, vaikka reppuun laittaminen onkin joskus aika vaikeaa. Jormakka on vastakohta ja antiteesi viime vuoden nihkeydelle.
  + Metsola ei välttämättä kahden viime vuoden tasolla, mutta hyvä kuitenkin (pygmiksi).

  Negaa:

  - Tappara on sielultaan sohvoosin suorittaja ja kolhoosin kone. Työteliäs, tasainen, tuloshakuinen. Tämä uusi Tappara on minun makuuuni sittenkin liian viihdyttävä. Meillä on hieno brändi, johon kuuluvat taktisuus, tosikkomaisuus, talikkomaisuus, tahdon portaat ja uskovaisuus (vanhemmat vanit tietävät mihin viittaan) - nyt tätä brändiä on hieman kolhittu sellaisella vapaamielisemmällä meiningillä: saa mennä soolonakin, annetaan pelaajille vapauksia, annetaan heidän jopa sopia asioista ihan keskenään, jne. Ei se kuulkaas vaan sovi. Rautakorpikin kääntyisi haudassaan. Kyllähän tosikko-Jukka on meidän näköinen koutsi: poltetun maan taktiikka ja prosenttikiekko, siitä zorbas syvällä sisimmässään diggaa!
  - Bonsaksenin ryntäilyt aaveella.
  - Ylivoima ei toimi. Eivät saa kiekkoa alueelle ja muutenkin koko juttu on jotenkin takalukossa. Tapparan ylivoima on luonteeltaan 'juonikasta', huipputonttia hakevaa, yksinkertaisuus ja suoraviivaisuus voisi tuoda siihen tarpeellisen ulottuvuuden.
  - Alivoima oli ainakin ifkoota vastaan varsin pelokasta.
  - Ifkoota vastaan jouduttiin ottamaan aivan liikaa jäähyjä. En tiedä oliko ifk odotettua parempi, mutta jostain tuo jäähyjen ottaminen kertoo sekä pelillisesti että henkisesti.
   
 7. Oijennus Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Itse luultavasti tyydyn kirjoittamaan seuraavan otteluparin osalta vain tähän ketjuun. Tappara tulee samaan jatkossa vastaansa täysin erilaisen joukkueen kuin HIFK. Nyt tulee vastaan rutkasti enemmän kamppailuvoimaa, mutta ehkä vähemmän taitoa ja liikettä. Tapparan vahvuutena Lukkoa vastaan näkisin, että liike on se asia millä Lukko jää jalkoihin. Tappara on liikkuvampi joukkue näistä kahdesta ja sitä pitää pystyä hyödyntämään nopeilla käännöillä. Jos annetaan Lukon rauhassa organisoitua keskialueelle, niin voi tulla tuskainen tie päästä siitä läpi. Hyökkäyksiin enemmän suoria päätöksiä joskin pitkät hyökkäysalueen pyöritykset saattavat olla Lukolle myrkkyä.
  Erikoistilanteisiin pitää saada kaivettua nyt joulutauon jälkeistä tappamisen meininkiä. Itse en edes tarkkaan tiedä ketä kaikkia Lukolta on pelistä poissa, mutta jos Vahalahti on poissa, niin siitä ilman muuta on Tapparalle etua.
  Uskoisin, että jokainen jätkä syttyy viimeistään näihin peleihin ja varmasti ei haluta Niemisille sitä viimeistä virnettä.
   
 8. Lainaus:
  Luulen, että tuskaisin osuus on maalien edustoilla; kuinka päästä sinne ja kuinka pitää omalta maalilta pois Riska, Lahti, Vauhkonen, Virtanen, Nieminen, Nurmi (loukkaantuiko?) - ketä näitä nyt on. Se on varmaa, että Metsolan syliin tulee keltasinipaitaa aivan jatkuvasti. Ylivoimasta Lukolla on tosiaan Vahalahti pois, mutta silti siellä on kovat viivapyssyt ja Gagnon kauhomassa aloitukset - sekä juuri tuota lapionti- ja maskiosastoa riittämiin.
   
 9. eriatarka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko
  Lainaus:
  Nurmen peliaika ollut viime matseissa vähäinen (jopa vähäisempi kuin Niemisellä) ja meno jäällä näyttää varovaiselta, minkä vuoksi tuolla Lukko-osiossa on aprikoitu, onko miehellä jotain pahempaakin vammaa. Nurmi ei ole ollut kovin näkyvä kentällä, vaikka Vahalahden loukkaantumisen jälkeen on kantanut kultakypärää.
   
 10. Kiekkovelho Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät
  Onnea Tapparalle Lukon kaatoon ja menestystä. (Vaikkei tässä kohtaa onnella pitkälle pääsekään) Toivottavasti Tappara ja JYP nähdään finaalissa. Kolmannella kerralla se voi jo Tapparallekin onnistua.
   
 11. Tifosi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  People's Front of Judea
  Lainaus:
  Huonompi homma vaan että finaalissa vastustajan maalia vartioi raumalainen veskari ja he ovat tunnettuja siitä että voittavat finaalisarjoja yksinään.
   
 12. Mufloni Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo
  Tarviiko lippua muuten tulostaa, vai toimiiko jos lippu on kännykässä?
   
 13. Durable Jäsen

  Mites Hakametsässä toimii pysäköinti?
   
 14. Mac^ Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tampereen Tappara & Suomi lajista riippumatta
  Lainaus:
  Hallin vieressä oleva pysäköintialue (asfaltilla) on maksullinen. Tapparan sivut kertovat maksullisesta pysäköinnistä seuraavaa:

  Yksittäisen 5 euron hintaisen pysäköintilipukkeen voit hankkia ennakkoon Lippupalvelun ennakkomyyntipisteistä tai jäähallin lipunmyynnistä. Pysäköintilipun/kortin käyttö jäähallialueella toimii kuten tavallisestikin maksullisella alueella: Jätä lipuke kojelaudalle näkyviin maksullisen pysäköintiajan ajaksi, joka alkaa kaksi tuntia ennen ottelun alkua. Jos haet P-lipun vasta jäähallin lipunmyynnistä, vie se autoosi näkyville ennen halliin sisälle menemistä.

  Tuonne on yleensä hyvin mahtunut vielä puoli tuntia ennen peliä - tosin tänään kun halli on täynnä, niin vähän eri juttu. Hallista sairaalan suuntaan on heti hallin vieressä iso hiekkakenttä, jonne voi autonsa viedä, jos on ajoissa. Tässä pätee tuo sama puolen tunnin sääntö, tänään ehkä 45 min. Myös tuolla asfalttialueella on pieni maksuton parkkipaikka aivan Hervannan valtaväylän vieressä. Tämä on erotettu hallin muusta parkkipaikasta metallisilla kaiteilla.

  Hallin lähellä toisella puolella Sammon valtatietä puolestaan on McDonalds, jonka pihaan voi myös auton jättää, jos on ajoissa ja pieni kävely ei haittaa. Prisman pihaankin voinee auton tänään viedä.

  Ajoissa vaan paikalle, niin tilaa on kyllä. Jos tunti ennen peliä olet hallilla, niin varmasti saat auton parkkeerattua mihin tahansa yllä mainituista vaihtoehdoista.
   
 15. Vintsukka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Suomi, Panthers
  Täällä varmaan joku tietää. Jos (kun) Tappara tänään hoitaa Raumalla matsin kotiin, koska maanantain liput tulevat myyntiin. Huomisaamuna vai maanantaina ja mihin kellonaikaan?
   
 16. Durable Jäsen

  Lainaus:
  Voi nyt jo ostaa lippuja.
   
 17. Hirvonen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
 18. Kiekkovelho Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät
  Samat sanat tänne kuin JYPpiläänkin, eli hieno nousu lähes mahdottomasta, vaikka itsellä usko säilyikin koko ajan. Game seven näytöstyyliin ja JYPin kanssa finaaliin ja sinne molemmille onnea. Hienoa. Uskomattomat joukkueet kyllä Tappara ja JYP.
   
 19. lego Jäsen

  Laitetaan nyt tänne, kun ei jaksa mennä lukemaan muiden topicien vittuilua.

  Koko kauden olen vaikeillakin hetkillä uskonut joukkueeseen, mutta kyllä tämän päiväinen oli sellainen puukko kylkiluiden väliin, että tätä paskan fiiliksen määrää on mahdotonta sanoin kuvailla. Kun sitä ei mitään muuta tällä hetkellä toivo kuin että oma jengi voittaa ja sitten kolmatta vuotta putkeen käy näin...

  Ja tiedän, ei pidä koskaan luovuttaa, Lukkoa vastaan noustiin jne. On vaan pakko päästä kirjoittamaan tämän hetken fiilis auki. Äsken tuli ekaa kertaa koko kauden aikana se tunne pintaan, että eihän tästä taaskaan tullut vittu mitään.
   
 20. Apheu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Lainaus:
  Samat fiilikset. On se raskasta. Etenkin tänä vuonna oli jotenkin fiilis, että nyt on se meidän vuosi. Vaikea on vuori kiivettävänä. Jotenkin ajatuksissa on vaan semmoinenkin juttu, että laittaisivat sitten Kärpät heti keskiviikkona poikki. Kaikkein hirvein tilanne on se, jos venytään game seveniin ja siellä sitten taas Kärpät vie jossain jatkoerässä. En voi edes kuvitella, mikä fiilis tuossa kohtaa olisi. Nythän sekin on varmaa, että Hakametsässä ei mestaruutta juhlita. Kyllä vetää mielen latteaksi. Materiaali on vaan Kärpillä niin kova. Silloin 2013 meillä olisi ollut se kovempi materiaali, mutta Barkov ja Connolly sitten loukkaantui. Jotenkin tuntuu, että onnikin näissä finaalisarjoissa tuntuu vainoavan meitä. Joku viime vuoden Larssonin oma maali ja tänäänkin tuollainen pomppu. Kärpät on kyllä tällä hetkellä selvästi parempi, ei siitä ole mitään epäselvyyttä. 3-1 tilanne on oikeastaan aika kuvaava ja täysin se, mitä on ansaittu.
   
 21. Mac^ Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tampereen Tappara & Suomi lajista riippumatta
  Apheun kanssa samanlaisia ajatuksia. Ei paljon ole lisättävää. Vaikka tiukkoja pelejä ovat nämäkin olleet, niin mielestäni viime ja toissa kaudella finaaleista jäi enemmän jossiteltavaa. Nyt ei vain tunnu riittävän. Katsotaan silti loppun asti, jos joukkue vielä kerran yllättäisi ja viimeistelisi todellisen tuhkimotarinan.
   
 22. Doug93 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Idänpään Toive, Romford Raiders
  Lainaus:
  Otan osaa !
  On se näin Ilvesfanistakin kauheaa seurata, kun Tappara ei taaskaan saavuta yhtään mitään. Voi olla että yksi mitätön hopeamitali on vain tulossa ja jo kolmatta kertaa putkeen...
  On teillä aivan kauheaa ! Onneksi Ilvesfanin ei tarvitse tälläisiä kamalia finaaleita kärsiä...
   
 23. Petros Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Stars, Suomalaiset
  Lainaus:
  Tappara ei saavuta mitään, onko hopeakin mitätön? No varmaan sun mielestä. Mitätön on varmaankin rahallinen tulos. Vertaillaanpas vähän kun joukkueet ne sitten ilmoittavat. Kateellisuusko kilkattaa, ei kai..

  Pelisarja on muuten vielä kesken,ei luovuteta vielä!

  Eri lähtökohdista kauteen lähdettiin, Marjamäki jatkoi tutusti Kärpissä mutta Mikki otti riskin tulokasvalmentaja Tapolan suhteen. Se kannatti.
  Tapolan, Ojasen, Vähä-Ruoholan ja Tuonosen johdolla joukkue pelaa hyvää kiekkoa ja todella pienet asiat ovat kääntäneet voitot Kärpille. Tuntuu onnetarenkin pyllistävän nyt Tapparalle, niin kummallisilla pompuilla jotkut voitot ovat lipuneet vastustajalle.

  Oli mitali minkä värinen tahansa on se saavutettu ja se jää historiankirjoihin ikuisesti. Vaikka ei se varmasti heti lämmitä pelaajienkaan mieltä jos hopea tulee, on se hyvä saavutettu ansio henkilökohtaisissa tilastoissa ja tietysti kertoo joukkueen menestyksestä. Edelleen on se mahdollisuus kirkkaimpaan..

  Tämä kausi on tulokasvalmentajan ja muun hälyn johdosta ollut aivan uskomaton. Siitä syystä jokainen fani voi nauttia joukkueen taistelusta jolla se taas kinkesi itsensä finaaleihin. En rehellisyyden nimissä uskonut itse alkutalvesta että tässä nyt pelataan tasapäin mestaruudesta suurinta ennakkosuosikkia vastaan.
  Tapparassa on sisua, voittamisen nälkää ja kulttuuria menestykseen, niin se vain on. Kaksi joukkuetta pääsee finaaleihin ja taas me saadaan nauttia siitä huumasta jota jotkut muut fanit eivät tunnu koskaan kokemaan.

  Hieno joukkue, hienoja elämyksiä. Ylpeänä kannan Tapparan paitaa vuodesta toiseen.
   
 24. Mac^ Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tampereen Tappara & Suomi lajista riippumatta
  Taisi ylläoleva ipafani tarkoittaa sitä, ettei pitäisi valittaa finaaleihin pääsyä, vaikka turpaan tulisikin, kun oma joukkue ei pääse lähellekään.
   
 25. Doug93 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Idänpään Toive, Romford Raiders
  Lainaus:
  Nimenomaan !
  Vain jokunen kausi sitten Ilves oli se joukkue, jota kohtaan oli ne suuremmat odotukset Tampereella. Sitten Tappara alkoi panostamaan ja nousi jälleen kerran yhdeksi Liigan kestomenestyjäksi..meillä taas säälipaikka on jo saavutus ja yksikin mitali tuntuu vain kaukaiselta haaveelta.
  Minä näkisin Ilveksen mielellään finaaleissa edes kerran vielä elinaikanani, vaikka sitten turpiin siellä tulisikin. Sitäpaitsi..kannua ei käsittääkseni ole vielä tämän kauden osalta jaettu...