Playoffs 2015 välierät: Kärpät – JYP

  • 134 910
  • 836

Mathieu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Montreal Canadiens
Minusta se on vain hyvä, että tuomarit käyvät keskustelemassa tilanteista - etenkin hieman epäselvemmistä - joukkueiden valmennusjohdon kanssa. Etenkin jos keskustelu pysyy näin asiallisena kuin JYPin ja Kärppien tapauksessa näyttää pysyvän. NHL:ssä tällaista harrastetaan laajemminkin ja mielestäni se kuuluu ammattimaiseen sarjaan.

SaiPa-sarjoissa (viimeisen reilun vuoden aikana) kiinnitin huomiota tapaan jolla Tirkkonen kävi aina jututtamassa tuomarit erätauoilla. Vähän kuten Reksa Ruotsalainen ennen vanhaan. Välillä tosin Tirkkosella äänikin hieman kohosi - toisin kuin Reksalla ennen.

(Kävihän tuo toki Virtanenkin 1. välierässä jotain tuomareilta 1. erätauon alkaessa kyselemässä hieman tuohtuneen näköisenä, mutta en tiedä mistä siinä oli tarkemmin kyse. Marjamäki ei näytä harrastavan erätaukojuttelua, vaan puhuu mieluummin kesken pelin.)
 

JypFabu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
[QUOTE="Mathieu, post: 5834934, member: 30747]
(Kävihän tuo toki Virtanenkin 1. välierässä jotain tuomareilta 1. erätauon alkaessa kyselemässä hieman tuohtuneen näköisenä, mutta en tiedä mistä siinä oli tarkemmin kyse. Marjamäki ei näytä harrastavan erätaukojuttelua, vaan puhuu mieluummin kesken pelin.)[/QUOTE]

Minulla on ainakin tähän asti ollut käsitys, että nimenomaan erätauoilla on tuomarien kurssituksen paikka ollut. Pelin aikana suoritetut koulutustoimenpiteet on vähemmilläkin ansioilla palkittu valkun katsomokomennuksella. Marjamäki on varmaan saadessaan luvan moiseen huomannut, että se on myös taktinen etu oman joukkueen lepuuttamiseen tietyissä pelin tilanteissa. Muista peleistä kun en ole nähnyt kuin maalikimarat ja seurannut keskusteluja, en pysty kommentoimaan, mutta eilinen peli olisi ainakin mahdollistanut yhden jäähyn verran pelin viivyttämisestä Kärpille. Sitä en tällä väitä, että se tuloksen kannalta olisi ollut oleellista, mutta tasapuolisen kohtelun kannalta kyllä.

Itse peli oli ainakin eilen kummankin osalta heikkotasoista runkosarjalätkää lopulta, kun muista kamppailuista en tiedä, on kokonaisuutta vaikea arvioida. Peli itsessäänhän ratkesi siihen, että toinen veskari sai kiinni jotain ja toinen ei mitään (koskien siis JYPin molempia kassareita jälkimmäinen)

Siinä mielessä tuomarointikeskustelu on validia tulevaisuuttakin silmälläpitäen, että sen tulisi kyllä mahdollistaa kummankin joukkueen oma pelitapa, jota kauden ovat harjoituttaneet, jotta myös pelitapojen paremmuus tulisi rehellisesti mitatuksi mestaruutta ratkottaessa. En siis katsele tätä minkään JYP lasien läpi, vaan ajattelen asiaa laajemmin jääkiekon kannalta. Värilasiosaston toivoisi kykenevän tämä huomioimaan, sillä en usko kenenkään millään tavoin esittäneen tuomaroinnin ratkaisevan tätä sarjaa kuitenkaan, vaan tämä on erillisenä asiana tässä yhteydessä esiin noussut asia. Tällä hetkellä on kauhistuttavaa, miten eri linjoilla nämä välieräparit tuomaroinnin osalta menevät ja mitä tapahtuu, jos jompi kumpi linja on sitten finaalissa käytössä, ei se ainakaan pelin tasoa nostata mitenkään.
 
H

Hidas_ja_kankea

Yllättävän paljon on tätä lätinää tuomareista, ei pelit niihin vihellyksiin tai viheltämättä jättämisiin ole kuitenkaan ratkennut, vaikka JYPiä tuo linja on ehkä hieman enemmän sorsinutkin.
...
Ei tässä finaaleja kannata kalenteriin painaa vielä kummankaan joukkueen toimesta.

On tämä tosiaan mennyt turhan reposteluksi yksittäisistä tilanteista. Pakko on vain hyväksyä kohtalaisen suuren määrän tilanteista olevan tulkinnallisia. Kiihkeissä tunnetasoltaan korkeissa otteluissa näitä tilanteita tulee enemmän. Mielestäni jypillä eilisessä pelissä petti tunnetaso tai sen äärirajoilla pelaaminen. Virheitä ja ns. kovuutta tehtiin väärissä paikoissa. Kärpät luottaa enemmän omaan tekemiseensä.

Ei tämä ole vielä taputeltu tai niin kuvitellessa hävitään sarja. Itse mukavimpana jääkiekkoon liittyvänä numerosarjana esitän vuodelta -81 5-2, 6-1, 13-2, 6-1, 2-5. Itse olin paikan päällä toiseksi viimeisessä (6-1) ottelussa. Kärpät tässä nyt on kuskin paikalla ja näyttämisen halu on JYP:llä. Huomenna on kotijoukkueella täysi työ saada tunne&tahto kanavoitumaan oikealla tavalla. Olisikohan tässä sarjassa seuraavaksi vuorossa perinteinen poff-ottelu?
 

Noitarumpu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät

Heh...täytyy vaan ymmärtää Flouta, koska tappio takana. Tila ei siis ole flow vaan low.Jos kyseessä olisi ollut asia toisinpäin, niin tuskinpa monikaan JYPin kannattaja olisi porannut mistään asiasta yhtikäs mitään, mutta asioiden ollessa näin, kitinä rattaissa jatkuu.Ikävä juttu, koska homma palstalla kuitenkin on mennyt ajoittain hienosti ja kiekkoa ymmärtäen.
On oikeasti mielenkiintoista, että jutuista päätellen suurin osa vastapuolen faneista antaa ymmärtää, että kovuutta pitää saada, mutta sitä ei saada, kun mennään Kärppien ehdoilla tuomarien toimesta!!!Ei helvetti!!KÄRPPIEN EHDOILLA SIIS pelataan neitimäisesti, mustelmia vältellen ja kaukana pleijarikiekosta, joka on verta, paskaa ja suolenpätkiä? Vittusaatanaa, puukäsiä ja rotanrykäisyjä, rikollista vahingoittamistarkoitusta, kun ei muuten pärjätä, AJA-mentaliteettia, apinatason raivoa. Sitä näemmä vissiin halutaan. JOS JYP menisi tästä jatkoon, niin älkää sitten helvetissä itkekö ja parkuko, jos saatte sitä, mitä haluatte. Kannattaa varoa, mitä toivoo!Toisen sarjan peliä seurasin jonkin verran ja täytyy sanoa ,että ei kiitos, jos ei taidolla ole sijaa, niin en kyllä halua nähdä tuotakaan. Rakastan jääkiekkoa sen taidon vuoksi, idiootit rakastaa siksi, että ajetaan joku tms. Reilut taklaukset ovat ok ja oman maalin edustalla pitää olla vain makuupaikkoja.

Mun mielestä JYP ja Kärpät ovat pelanneet esimerkillistä lätkää ja olen ollut siitä hyvin ylpeä. Kyse ei ole siitä, että teurastimme luvullisesti JYPin. Pitää muistaa, että mokke on tässä vaiheessa aivan käsittämättömän tärkeä ja jos hänellä on huono päivä, niin siitä kärsivät kaikki, vaikka pelaisivat miten hyvin. Näin tapahtui myös JYPille ja siitä olen pahoillani. Numerot eivät nyt ihan kyllä kaikkea kerro. Niinpä uskonkin, että Jyväskylässä tulee aivan eri JYP ja ennenkaikkea Tarkki. Kova on ottaa pisteitä silloin JJJ-ketjunkin ja muiden, vaikka ovatkin parantaneet paljon. aPistäkää tämä talteen, vaikka toki toivon Kärppien voittavan.
 

Grohl

Jäsen
Jypin pelaajilla olisi kyllä eilisen ja tämän sarjan kannalta peiliin katsomisen paikka jäähykurittomuuden osalta. Järkyttävä määrä tyhmiä jäähyjä, jotka ovat olleet seurausta huonosta peliluvusta tai kurittomuudesta. Uskon, että Virtanen tiedostaa mistä kiikastaa, eikä kyse ole tuomareista, vaikkakin esim. pelin jo ratkettua eilen nähtiin pari heikompaa vihellystä. Ei Jyp tässä ole tuomareiden takia kaatumassa ja uskonkin, että Jypin kopissa keskitytään kaikkeen muuhun tällä hetkellä kuin tuomareista naputtamiseen.

Eilen Kärpät pääsi 4-0 johtoon pikaisesti hyvän ylivoiman ja Jypin huonon puolustus ja maalivahtipelin avulla. Kolme älyttömän tyhmää jäähyä, jotka kaikki olisivat olleet vältettävissä. Ensimmäisenä Löfman: Miksi ei aja kiinni paikallaan olevan vastustajan kroppaan ja laita miestä seinälle vaan laittaa mailansa vastustajan jalkojen väliin tilanteessa jossa kiekko on oman maaliviivan rajoilla kulmassa? Seurauksen voi arvata kun kiekollinen mies lähtee eri suuntaan ja maila on jalkojen välissä. Täysin turha jäähy, jonka olisi voinut pelata kymmenen kertaa fiksummin. Kärpät kiittää ylivoimalla ja tekee ensimmäisen maalin. Seuraavaksi viisikko seuraavassa vaihdossa pelaa päin sitä itseään ja Kaspar pääsee loppujen lopuksi vetämään todella läheltä ja täysin rauhassa niin paljon kuin käsistä lähtee. Kolmatta maalia edes auttaa Kalteva, joka jää hämmästelemään kiekkoa vaikka aikaa ratkaisun tekemiseen olisi ollut yllin kyllin. Paineistuksen alla kiekko ei irtoa lavasta ja joutuu periaatteessa ottamaan ns. hyvän jäähyn menetettyään kiekon ja tunkemalla mailansa Humlin käsien väliin, jotta tämä ei voi syöttää kiekkoa maalin eteen - mutta hyväkään jäähy tämä ei ole, kun itse puppeloi kiekon kanssa liian pitkään. Seuraava ylivoima maali tästä seurauksena. Kolmas tyhmä jäähy tulee taas puolustaja Saloselle, kun jostain syystä pitää nostaa maila vastustajan naamatauluun tilanteessa, jossa olisi voinut pitää mailan alhaalla. Ehtii reagoimaan hyvissä ajoin, että vastustajan kiekoton pelaaja ajaa kohti maalia, mutta miksi nostaa mailaansa päin vastustajan leukaperiä? Huolimattomuudesta seuraa neljäs maali ja peli alkaa olemaan taputeltu ennen kuin se edes alkaakaan.

Ei noissa tilanteissa edes mielestäni tuomarin tarvitse miettiä mikä linja se tänään nyt olikaan. Yhdistävä tekijä oli se, että kaikissa tilanteissa Jypin pelaajat päätyivät selviin ja yksinkertaisesti typeriin virheisiin.

Pelissä oli toki monta muutakin jäähyä, mutta tuossa olivat mielestäni juurikin ne, mihin Jypin selkäranka katkesi.

Ns. jäähytasapainoon on mielestäni vaikuttanut myös se, että Kärpät taas pyrkii hyvin pitkälti odottamaan hyvää iskukohtaa Jypin päästessä pyörittämään aluepeliä ja ohjaa peliä kulmiin sekä pysyttelevät kiekon ja maalin välissä. Laukaisukartat kertovat aika selvästi, että tässä Kärpät on onnistunut paremmin kuin Jyp. Myöskin tyhmät jäähyt ovat jääneet vähemmälle.

Jännä nähdä seuraavalla kaudella mihin suuntaan tuomaritoimintaa lähdetään viemään, kun pamppu tulee Pohjois-Amerikasta. Itse luulen, että suunta on vahvasti sama kuin mitä NHL:ssä ja eilisessäkin pelissä olisi ukkoa ollut vieläkin enemmän boksissa.
 

Jupa

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Muutama kommentti täältäkin:

1) Eilinen peli ratkesi surkeaan maalivahtipeliin, tästä lienee konsensus

2) Tasakentällisin täytyy olla tyytyväinen JYPiin, edelleen mielestäni vietiin peliä, mikä...

3) helposti unohtuu, koska maalit ratkaisevat pelin nimeltä jääkiekko

4) Tuomarilinja suosii Kärppiä, tästä ei kahta sanaa. Vaikka linja olisi kuinka tasapuolinen, se ei poista sitä faktaa, että vuodesta -86 kiekkoa seurattuani en ole tällaiseen salibandylinjaan PO-tasolla ennen törmännyt.

Odotan, että jatkossa Tarkki nousee tasolleen ja JYP katselee videoita vaikkapa menossa olevasta salibandyn finaalisarjasta ja omaksuu toisen lajin sääntökirjan paremmin.

Kyllä, pelin jo ratkettua tuli muutama naurettava vihellys myös Kärpille. Tällaisten paikkausjäähyjen vaikutus pelin lopputulokseen oli jo nolla, siksi täällä itsekin jaksan odottaa vielä sitä, että otettaisiin jääkiekon sääntökirja seuraavissa peleissä taas käyttöön.

Ei vaan. Eiköhän JYPkin jo opi huomiseen mennessä, että millä linjalla vedetään. Koska 5-5 -pelimme on mielestäni edelleen sillä tasolla, että tämä sarja on käännettävissä.

Jupa
 
Viimeksi muokattu:

chubster

Jäsen
Aika paljon lätinää tuomaritoiminnasta. Erityisesti siitä, että tämän sarjan voittaja on ihmeissään, mikäli finaalit vihelletään toisen parin linjalla. Tottahan tuo, mutta eipä tuo taida tähän keskusteluun kuulua?

Huomenna kiekko taas tippuu ja peliin lähdetään 0-0 tilanteesta. JYPillä kasvojenpesun paikka ja uskonkin, että tällä kertaa jokatoinen Kärppien laukaus ei mene maaliin. Tulee siis hieman erilainen peli. Ja jos niin käy, että jokatoinen kuti taas uppoaa, niin sitten niin käy. Osoittaa sen, että huonolla maalivahtipelillä ei jatkoon mennä. Tai ainakaan tästä parista huonommalla.

Sellaista se on.

Tuomarit sitä, tuomarit tätä. JYP saa helpommin jäähyjä kuin Kärpät jne.. Molemmista leireistä on mielipiteitä puolesta ja vastaan. Niin tai näin, näillä mennään!
 
Hyvin erikoista keskustelua. Luulisi kaiken tämän perusteella että peli olisi päättynyt 2-1 karkean tuomarivirheen seurauksena. Peli kuitenkin päättyi 8-3 vastustajan maalivahtikaksikon täydelliseen sulamiseen ja toisen joukkueen selvääkin selvempään paremmuuteen kyseisessä pelissä. No, seuraavaa peliä ja uusia murheita odotellessa.
 

JPL

Jäsen
On tuo kyllä ihan uskomatonta tuo itkeminen siitä, että pitäisi saada kahvata enemmän. En vain jaksa ymmärtää. JYP on mielestäni taito- ja vauhtijoukkue ja kannattaisi keskittyä omiin vahvuuksiin. Kuten edellä Grohl hyvin tiivisti, niin nuo JYP:n ottamat ja pelin ratkaisseet jäähyt olivat sellaisia mitkä vihelletään ihan jokaisessa ottelussa, huolimatta siitä onko kyse pleijareista vai runkosarjasta. Pleijareissa on tässäkin sarjassa saanut pelata runkosarjaa kovempaa maalinedustalla ja vihellyksen jälkeisissä nahinoissa. Myös taklata on saanut ilman pelkoa jäähyistä (pl. muutama paikkuutilanne). Mutta siellä Jyskylässä haluttaisiin, että saisi estää enemmän. Ei käsitä... Vuosikausia on haluttu että taitokiekko nousisi pääosaan ja kahvara vähenisi. Nyt kun se on vähentynyt (ainakin hieman näyttäisi siltä) ja nähdään että toinen on perskule silti parempi, niin pitäisi kuitenkin tasoittaa vähän tilejä antamalla puukätisten ja hitaiden pelaajien hiissautua nopeampien ja taitavampien pelaajien käsikynkässä kenttää ympäri. Menkää itteenne.
 

opelix

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, JJK
Nostaisin nyt vielä yhden ongelman joka koskee peliä tasakentällisin. Tilastoja en näistä otetuista jäähyistä osaa sanoa mutta aivan ylivoimaisesti Perrinin kenttä on kusessa tasaviisikoin lukuunottamatta toisen pelin suonenvetoa. On miinuksilla ja erityisen jäähyalttiina myös tämän kolmikon takana olevat pakit. Kärjistäen sanoen: Tälle kolmikolle vain yv-vaihtoja ja lentäviä sellaisia kun kiekko on JYPillä.
 

baable

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
En ymmärrä miksi teidän Oulun poikien pitää tuoda heti ääri-esimerkit pöytään ja kääntää meidän sanat niin, että tässä haluttaisiin "verta, paskaa ja suolenpätkiä"? Vaikeahan tässä on omaa näkökulmaa tuoda esiin kun heti alkaa tuommoinen vinkuna. Tuskin kukaan tässä mitään tappolinjaa haluaa, mutta onhan tuo melko omituinen linja ollut tähän asti. Katsotaan vaan, jos tulevissa peleissä vuorostaan JYP saa runsaasti enemmän ylivoimaa, että muuttuuko ääni kellossa niin Oululaisilla kuin Jyväskyläläisillä. Helppoahan se on hymyillä, kun olette tähän saakka selvästi hyötyneet linjasta, koska JYP on vain nyt sattunut omaa tyhmyyttään ja paskuuttaan ottamaan paljon jäähyjä.
 

Ritola#24

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Kyllä Kärpät ovat hvin pelanneet, ei siinä mitään.
Ei täällä kukaan mitään kahvaamista halua, mutta jääkiekkoon kuuluu taklaukset, maalille meno ja joissain kohtaa blokkaamiset. Näitä kaikkia tekee myös Kärpät. Linja on ollut melkein tarkempi kuin salibandyn finaaleissa! (Happee-SPV) Varsinkin JYP:ltä ei jää mitään viheltämättä, ei yksikään ryntäys/taklaus ei mitään.
Eilen ottelun lopussa vihellettiin myös Kärpille jäähyjä, toivottavasti sama jatkuu huomenna. (eilen tuskin kukaan olisi voinut auttaa JYP:piä voittamaan)

Nyt kun linja on tarkempi kuin runkosarjassa ja näyttää suosivan (varmaankin Kärppien pelityyliä?), niin kaukalopalloa/salibandyä pelataan ja sama molemmille.

Huomenna JYP:llä kasvojenpesun paikka, kuka on maalissa? Varmaankin sama onko se Rajaniemi vai Tarkki.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Hyvä Jupa, eilen en ennen peliä ennättänyt enää vastata sinulle käymäämme lyhyeen mielipiteen vaihtoon. Sittenhän koko asia oli jo unohtunut ja osin vanhentunut. Olen pahoillani tästä. Kommentoin nyt tätä sinun tuoreempaa viestiä, jossa vähän sivutaankin aiemman keskustelumme aihetta.
1) Eilinen peli ratkesi surkeaan maalivahtipeliin, tästä lienee konsensus
Minä en kuulu tähän konsensukseen. Toki Tuomas Tarkilla ei ollut erinomainen päivä. Ei ollut erinomainen päivä Rajaniemelläkään, mutta ei myöskään Iiro Tarkilla. Eilinen peli ratkesi Kärppien selkeään paremmuuteen pelin jokaisella osa-alueella. On melkeinpä itsepetosta käpertyä maalivahtipelin taakse piiloon.

2) Tasakentällisin täytyy olla tyytyväinen JYPiin, edelleen mielestäni vietiin peliä, mikä...
3) helposti unohtuu, koska maalit ratkaisevat pelin nimeltä jääkiekko
Tätä mieltä on jokunen JYP-kannattaja ja Marko Virtanen. Muita ei taida sitten löytyäkään. Ei edes JYPin pelaajien joukosta. Minun mielestäni JYP on vienyt tasakentällisin kahta ensimmäistä erää tässä ottelusarjassa. Sen jälkeen kuskin paikalla on ollut Oulun kärpät. Maalit kyllä ratkaisevat, siitä olemme yhtä mieltä.

4) Tuomarilinja suosii Kärppiä, tästä ei kahta sanaa. Vaikka linja olisi kuinka tasapuolinen, se ei poista sitä faktaa, että vuodesta -86 kiekkoa seurattuani en ole tällaiseen salibandylinjaan PO-tasolla ennen törmännyt.
Yhtä suuri itsepetos on piiloutua tuomareiden taakse kuin maalivahtipelin taakse. JYP on nopea ja taitava joukkue. Kärpät on ollut puolustuspelinsä kanssa ajoittain aivan pulassa JYPiä vastaan vallitsevalla linjalla. Minulle kuitenkin sopii, että rajuimmat koukkaamiset, estämiset, kiinnipitämiset ja huitomiset vihelletään. Se tuo peliin lisää vauhtia ja minä pidän siitä. Luulin sinunkin pitävän, mutta väärässä olin. Mitä tulee siihen paraneeko JYPin mahdollisuudet, jos linjaa löysätään. En usko. Kyllä Kärpät osaa myös tämän pelin. Päästään itseasiassa Marjamäen prosenttikiekon ytimeen ja se jos mikä, on vastustajan kannalta tylsää ja tappiollista. Ylivoimat vähentävät, maalimäärän vähenevät ja viisi vastaan viisi peli muuttuu erityyliseksi, jos ronskimpi maalinestopeli sallitaan. Se ei ole JYPin etu, se ei ole Kärppien etu, eikä se ole suomalaisen jääkiekon etu. Olen myös hieman ihmeissäni väitteestäsi, jottei melkein kolmeenkymmeneen vuoteen olisi ollut tällaista salibandy-linjaa. Kyllähän tuolla hakataan mailalla vastustajaa kuin halkoja. Ihme, ettei ole käsiä murtunut. Tai tokihan voi ollakin, muttei niistä puhuta ääneen.
 

Beukeboom

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät / Mamba!
2) Tasakentällisin täytyy olla tyytyväinen JYPiin, edelleen mielestäni vietiin peliä, mikä...

Itselläni tuli eilisestä pelistä mieleen Kärppien sarjan SaiPaa ja HPK:ta vastaan viime keväänä. Molemmat pitivät kiekkoa enemmän, ja saivat aikaan koviakin pyörityksiä Kärppien päädyssä - Niin vain Kärpät puolusti viisikkona kärsivällisesti ja kävi nakkaamassa häkin pyörityksen jälkeen. Kannattajien kommentitkin olivat oikeastaan sana-sanaan.

Tasakentällisin Kärpät voitti eilen 3-0, mikä toki on tuotu esiin jo monesti. Toki JYP pelasi kiekollisesti vahvasti ajoittain, mutta en nyt sanoisi että JYP "vei peliä".
 

Mighty Mickey

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Anaheim Ducks, SaPKo, Los Blancos
Eikö muiden mielestä ole surullista, että jauhetaan sivutolkulla tuomareista, kun pelataan Liigan välieriä? Jos voitais lopettaa tuomareista jauhaminen? Kukaan ei meistä mahda sille mitään, eikä tuomarit voi nähdä jokaista tilannetta samanlailla kun me fanit täällä. Otetaan huomioon, että suurimmalla osalla värilasitkin tekee temppujaan :) Jos on pakko jauhaa tuomareista, niin eri ketjuun?

Tosiaan hyvä ettei maalieroja lasketa, vaan pelkät voitot. Kotivoittoihin päättynyt edelliset ottelut, joten ei yllätä 2-1 tilanne tässä vaiheessa. Vielä on sarja auki ja JYPillä on täydet mahdollisuudet nousta tästä finaaliin. Naurettavaa laittaa päätä pensaaseen tässä vaiheessa. Saako vasta tilanne 2-2 leuat nousemaan ylös?
 

oukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mikko Kaukokari
Miksi täällä puhutaan jostain ylitarkasta linjasta tai salibandylinjasta? Katsoin nyt ihan huolella nuo eilisen pelin jäähytilanteet läpi, ja kyllä oli näitä muutamaa huumorivihellystä lukuunottamatta niin päivänselviä rikkeitä että pakkohan ne oli viheltää. Ja paljon jäi viheltämättä! Ei olisi jäänyt jos olisi jotenkin ylitarkka linja.

Lauantain pelissä JYP sai viisi kakkosta, onko se jotenkin poikkeuksellisen paljon?
 

Nelfor

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Minä en kuulu tähän konsensukseen. Toki Tuomas Tarkilla ei ollut erinomainen päivä. Ei ollut erinomainen päivä Rajaniemelläkään, mutta ei myöskään Iiro Tarkilla. Eilinen peli ratkesi Kärppien selkeään paremmuuteen pelin jokaisella osa-alueella. On melkeinpä itsepetosta käpertyä maalivahtipelin taakse piiloon.
Jälleen tulee mieleen, että tämä ei voi olla mitään muuta kuin provoa, mutta jos et kerran tarkoituksella sellaista harrasta, niin ei voi kun ihmetellä.

Kärppien ensimmäinen maali oli ansaittu yv-maali, josta ei voi syyttää kuin alivoimapelaajia. Se ei kuitenkaan ratkaissut peliä. Peli ratkesi kahteen seuraavaan maaliin, jotka T.Tarkki hörppäsi luvattoman helposti sisään. Tämän jälkeen JYPin pelaajilta meni luottamus maalivahtipeliin ja samaan aikaan heidät valtasi epätoivo. Ja tuloksen tietävät kaikki.

Eilisestä pelistä ei voi tehdä mielestäni mitään muita johtopäätöksiä, kuin sen että JYPin maalivahtipelaaminen romahti alusta alkaen ihan täysin ja peli ratkesi siihen. 3-0 tilanteen jälkeiset tapahtumat eivät kerro enää mistään mitään.

Pahaa pelkään, että tämän tason sulaminen maalivahtien osalta ei vaan ole näin nopealla aikataululla korjattavissa, jolloin seuraava peli saattaa noudattaa samaa kaavaa, kuin eilinen peli. Toivottavasti olen kuitenkin väärässä ja saamme ratkoa pelit jatkossa muilla tavoin.
 

JP900

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Hah osa sitä mieltä että JYP vei 5 vs 5 peliä?

8 maalia omiin. Silti kehdataan väittää, että jotain tuli tehtyä oikein. Hyvänen aika.
 

Jupa

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Lyhyesti noihin kommentteihini liittyviin vastauksiin, kun ei pidemmästi ehdi. Suosittelen lämpimästi katsomaan viimeisen 10 vuoden otokselta ne PO-ketjut missä JYP on pelannut ja etsimään niistä meidän jengin valitusvirret tuomareista. Aika harvinaista, sanoisin. Vielä lyhempi on se lista missä itse nillitän näistä. Silloin kun on paikka, lauon. Ja nyt todellakin oli.

Olisi samoin koko Jatkoajan historiasta suhteellisen vaikeaa löytää ketjua, missä konsensus paskasta tuomaroinnista vallitsisi molempien joukkueiden kannattajien keskuudessa samaan aikaan. Tähän väliin lienee asiallista todeta se minkä olen aikaisemminkin sanonut, että mielestäni JYP vastaavasti hyötyi Blues-sarjan linjasta.

Huomenna on peli, toivotaan ettei tämän jälkeen aihetta tälle enää olisi.

Parempi voittaa onneksi 7 pelin sarjat, koska mihinkään salaliittoteorioihin en usko. Pelataan nyt kuitenkin sarja loppuun ja todetaan se parempi sitten lopputuloksen jälkeen.

Parempi voittaa aina. Yhtä harvinaista onneksi on ollut syytellä meidän leiristä maalivahteja, kiitos sen faktan, että on äärimmäisen harvinaista, että JYP häviää maalivahtipelissä (pl. eilinen ja SaiPa-sarjan viimeinen peli viime kaudella). Muita ei tulekaan mieleen.

Jupa
 

JPL

Jäsen
Kyllä Kärpät ovat hvin pelanneet, ei siinä mitään.
Ei täällä kukaan mitään kahvaamista halua, mutta jääkiekkoon kuuluu taklaukset, maalille meno ja joissain kohtaa blokkaamiset. Näitä kaikkia tekee myös Kärpät. Linja on ollut melkein tarkempi kuin salibandyn finaaleissa! (Happee-SPV) Varsinkin JYP:ltä ei jää mitään viheltämättä, ei yksikään ryntäys/taklaus ei mitään.

Minkä jäähyn JYP sai eilisessä ottelussa taklauksesta, maalille menemisestä tai blokista?
Tuossa peliä kattelen uusintana ja ainakaan 1. erässä ei tullut yhtään tuollaista jäähyä. Jäähyt tuli 2 kertaa selvästä estämisestä maalin takaa (molemmissa oli kehkeytymässä maalitilanne) ja 1 kerta selvästä korkeasta mailasta. Sen jälkeen toisessa erässä Poukkula ajoi Iiro Tarkin yli ja se oli myös päivänselvä jäähyn paikka. Vaikka miten yritin löytää paikkoja antaa Kärppä-jäähyjä (muita kuin ne salomonin tuomiot), niin en niitä löydä. Jos joku erivärisillä laseilla sellaisia löytää, ennen kuin peli oli 6-0, niin mielelläni sen katsoisin vielä erikseen.

Jotain järkevää nyt pöytään, eikä mitään "musta tuntuu, että tuomarit sorsii meitä" linjaa.

Edit: Toisessa erässä tuli tosiaan tuo Mäenpään rangaistus, mikä oli tuomarin virhe ja Kärpät rokotti siitä tasavajaalla 7-1:n. Toki siinä oli se ylivoima tullut.... aika erikoisin perustein (jos plejari-linjaa haluttaisiin...)
 
Viimeksi muokattu:

Tempestas

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Minä en kuulu tähän konsensukseen. Toki Tuomas Tarkilla ei ollut erinomainen päivä. Ei ollut erinomainen päivä Rajaniemelläkään, mutta ei myöskään Iiro Tarkilla. Eilinen peli ratkesi Kärppien selkeään paremmuuteen pelin jokaisella osa-alueella. On melkeinpä itsepetosta käpertyä maalivahtipelin taakse piiloon.

Tätä mieltä on jokunen JYP-kannattaja ja Marko Virtanen. Muita ei taida sitten löytyäkään. Ei edes JYPin pelaajien joukosta. Minun mielestäni JYP on vienyt tasakentällisin kahta ensimmäistä erää tässä ottelusarjassa. Sen jälkeen kuskin paikalla on ollut Oulun kärpät. Maalit kyllä ratkaisevat, siitä olemme yhtä mieltä.

Olen lähes varma, että jos Iirolla olisi käynyt samanlainen imurointi kuin Tuomas Tarkilla kahdessa maalissa kolmesta (varsinkin kun ne tulivat putkeen vastustajalle ja noin lyhyellä aikavälillä), mikä nyt yllätys yllätys hieman sanelee pelin suuntaa, niin kyllä täälläkin olisi oltu sitä mieltä Kärppä fanien toimesta, että ne olivat ratkaisevia käänteitä ottelun kannalta. Marjamäkikin mainitsi haastattelussa, että eriskummallinen peli kun tuntui, että välillä kaikki menee sisään, samassa haastattelussa sitten lopetti vähän tuon virkkeen kesken ja jatkoi perinteisemmällä valmentaja linjalla.

Jokainen joka on joskus jääkiekkoa pelannut ymmärtää (ja vaikkei olisi pelannutkaan), että kyllä tuon nähdyn kaltainen maalivahtipeli vaikuttaa koko joukkueen pelaamiseen näin tärkeissä peleissä varsinkin, jos ensimmäiset takaiskut tulevat ilman suurempaa hätää nopeasti ryppäänä. Pitäisikö sen sitten näkyä eilisen kaltaisena romahtamisena, ei tietenkään mutta eilen imurointia jatkoi vielä vaihdettu maalivahti ja ei se itseluottamus ja oman pelin piristyminen silloin yleensä siitä enää toivu.

8-3 on totta kai täysin selvät lukemat, mutta en kyllä itse nähnyt Kärppiä noin ylivoimaisena (eikä muuten moni ns. asiantuntijakaan) kuin lukemat näyttävät, eteenkään kun puhutaan siitä 5-5 pelaamisesta. Ylipäätään tässä sarjassa 5-5 pelaaminen on ollut todella tasaista, toivottavasti pelataan jatkossa enemmän tasakentällisin niin nähdään, miten niitä eroja lopulta syntyy. Toki jos haluaa nähdä, että Kärpät on tässä sarjassa ollut kahta erää lukuun ottamatta kuskin paikalla niin sen kuin vain, mutta ei kannata silloin ihmetellä jos joku mainitsee samassa yhteydessä erittäin vahvat värilasit.

Edelleenkin, tuomaripeliin tämä sarja ei kaadu JYPin kannalta. Sen sijaan tässä sarjassa nähdyllä maalivahtipelillä, mikä vaikuttaa jo tuohon alivoimapeliinkin, ei voi voittaa yhtäkään playoff sarjaa. Uskon, että pelaajat tuolla tietävät ja ovat aistineet kentälläkin, että tässä on kaksi tasaista joukkuetta vastakkain ja kummalla kestää pääkoppa paremmin voittaa näitä otteluita on vahvoilla. Tyhmät jäähyt pois ja Tuomas Tarkille Blues sarjan (3 ensimmäistä ottelua) kaltaisia pelejä niin tässä taistellaan samalla viivalla Kärppien kanssa finaalipaikasta. Maalinteosta en ole huolissani, kyllä sieltä ratkaisijoita löytyy JYPillä.
 
H

Hidas_ja_kankea

Pakko on tunnustaa 3. välieräottelusta Tuomas Tarkin olleen sairaan paska yhtä palstapersoonaa lainatakseni.

Samalla tavalla meni se todella lyhyt maajoukkueura, jossa oli yhtä totaalisen huono kuin eilen. Ei tullut sen jälkeen uutta mahdollisuutta. Pari mestaruutta on Tuomaksella vyöllä, mutta ne tulivat täysin ylivoimaisen joukkueen takana.

Rajaniemi epäonnistui myös ja JYP:in maalivahtivalinta huomiselle on kuin valinta ruton ja koleran väliltä.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Jälleen tulee mieleen, että tämä ei voi olla mitään muuta kuin provoa, mutta jos et kerran tarkoituksella sellaista harrasta, niin ei voi kun ihmetellä.
Sinä taidat olla toinen koko aikana Jatkoaika.comissa, joka on minua provoilusta syyttänyt. En todellakaan halua provota. Pyrin kirjoittamaan rehellisen mielipiteeni asiasta toisia ihmisiä kunnioittaen. En kuitenkaan väitä, että aina täydellisesti tässä onnistuisin. On tietenkin surullista, jos kirjoitukseni aiheuttaa toisessa mielipahaa tai provokaation kohteeksi joutumisen tunnetta. Toistan vielä kerran, ettei sellainen ole tarkoitukseni. Näin ollen suosittelen tuota ihmettelylinjaa, jos noista kahdesta vaihtoehdostasi pitää valita.

Ymmärrän erittäin hyvin tarpeen syyllistää Tuomas Tarkkia eilisen ottelun häviämisestä. Hän ei pelannut hyvää peliä. Minusta kuitenkin tuntuu, että tässä tuomareiden ja maalivahtien syyllistämisen sekamelskassa unohtuu se, että Kärpät pelasi tajuttoman hyvin aina 6-0 tilanteeseen asti. Noin epätasaisessa pelissä ei ole tarpeen hakea syyllistä maalivahdista tai tuomareista. Kärpät oli kokonaisuutena JYPiä valovuoden edellä, siitä ei pitäisi olla kahta sanaa. No, on kuitenkin, eikä siinä mitään.

Yritän pikkaisen auttaa sinua ihmettelyssäsi ja perustella hieman enemmän kantaani. Tarkki päästi eilen kolme maalia. Mielestäni ensimmäistä ei mitenkään voi laittaa Tarkin piikkiin. Pikemminkin voi ihmetellä, miten ihmeessä Pyörälä pääsi jälleen kerran ampumaan one-timerin aivan parhaalta maalintekosektorilta JYPin neliön keskeltä. Toinen olisi ollut otettavissa, mutta ei mielestäni ollut mikään imu. Kohtuullisen läheltä, toki suhteellisen pienestä kulmasta, valtava lämäri yläpeltiin. Toki otettavissa, muttei imu. Kolmas maali oli sitten helppo. Sen takia Tarkki ei minunkaan mielestäni pelannut hyvää peliä. Ei tuollaisia saisi päästää. Ei peli kuitenkaan Tarkkiin ratkennut, ei missään nimessä. Kolme maalia, joista yksi täysin Tarkin piikkiin.

Tuossa tilanteessa Virtanen suoritti maalivahdin vaihdon. Siitä buusti päälle ja peliä tiukemmaksi. No, ei tullut buustia ei. Sen sijaan tuli Kärpät ja rankaisi hienolla ohjausmaalilla ylivoimalla. Rajaniemellä ei ollut mitään mahdollisuutta ja tilanne 4-0. 5-0 maali meni sitten kieltämättä toisen erän alussa luvattoman helposti, vaikka pakin mailasta suuntaa muuttikin. 6-0 maaliin en kyllä Rajaniemiä pysty löytämään syylliseksi. Mitä tekivät JYP-pakit antaessaan Maxwellin huseerata täysin vapaasti?

Näillä perustein voin puhtaalla omatunnolla, ilman provokaation häivääkään sanoa, ettei eilinen peli mielestäni ratkennut maalivahteihin, vaan Kärppien paremmuuteen pelin jokaisella osa-alueella.
 

Sir Smokki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Aika uskomatonta, että 8-3 tappion jälkeenkään ei olla valmiita nielemään kylmää tosiasiaa. JYP nyt vain oli paljon huonompi. Taito ei yksinkertaisesti riittänyt Kärppien vauhdissa, kun kaikki neljä ketjua sytkyttivät ensijmäisessä erässä hetken aikaa. Ei se ollut tuomarien, eikä tuomaripelin vika. Ei kyse ole myöskään Kärppä-coachin, jääkiekkoliiton ja erotuomariyhdistyksen salaliitosta Jyväskylää kohtaa. Tietenkin on helppo yrittää kääntää keskustelua tuomaripelin suuntaan, kun JYPin pelistä ei oikein löydy mitään myönteistä mainittavaa. Siis tyyliin Kärpät oli paras, sitten oli JYP ja häviäjäksi jäi tuomarit. Se nyt vain ei ole reilua tuomareita kohtaan.
 

Nelfor

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Yritän pikkaisen auttaa sinua ihmettelyssäsi ja perustella hieman enemmän kantaani. Tarkki päästi eilen kolme maalia. Mielestäni ensimmäistä ei mitenkään voi laittaa Tarkin piikkiin. Pikemminkin voi ihmetellä, miten ihmeessä Pyörälä pääsi jälleen kerran ampumaan one-timerin aivan parhaalta maalintekosektorilta JYPin neliön keskeltä. Toinen olisi ollut otettavissa, mutta ei mielestäni ollut mikään imu. Kohtuullisen läheltä, toki suhteellisen pienestä kulmasta, valtava lämäri yläpeltiin. Toki otettavissa, muttei imu. Kolmas maali oli sitten helppo. Sen takia Tarkki ei minunkaan mielestäni pelannut hyvää peliä. Ei tuollaisia saisi päästää. Ei peli kuitenkaan Tarkkiin ratkennut, ei missään nimessä. Kolme maalia, joista yksi täysin Tarkin piikkiin.
Kuten jo edellisessä viestissäni sanoin, niin ensimmäinen maali meni ainoastaan alivoimapelaajien piikkiin, joten siitä on turha enää jauhaa. Kaksi seuraavaa menivät molemmat pienestä kulmasta ja kaukaa, noita ei vaan saa päästää maaliin tällaisissa peleissä.

Ja kuten totesin, niin peli ratkesi tuossa tilanteessa. Pelataan ensimmäistä erää, kotijoukkue johtaa 3-0. JYPin joukkueen luotto omaan maalivahtiin on täysin nollissa ja koko joukkue on totaalisessa shokkitilassa. Tällainen tilanne on lähes mahdotonta korjata pelin aikana, etenkin kun erää oli vielä jäljellä tuossa vaiheessa melko paljon.

Tuossa tilanteessa Virtanen suoritti maalivahdin vaihdon. Siitä buusti päälle ja peliä tiukemmaksi. No, ei tullut buustia ei. Sen sijaan tuli Kärpät ja rankaisi hienolla ohjausmaalilla ylivoimalla. Rajaniemellä ei ollut mitään mahdollisuutta ja tilanne 4-0. 5-0 maali meni sitten kieltämättä toisen erän alussa luvattoman helposti, vaikka pakin mailasta suuntaa muuttikin. 6-0 maaliin en kyllä Rajaniemiä pysty löytämään syylliseksi. Mitä tekivät JYP-pakit antaessaan Maxwellin huseerata täysin vapaasti?

Näillä perustein voin puhtaalla omatunnolla, ilman provokaation häivääkään sanoa, ettei eilinen peli mielestäni ratkennut maalivahteihin, vaan Kärppien paremmuuteen pelin jokaisella osa-alueella.
Sillä, mitä 3-0 tilanteen jälkeen tapahtui, ei ole mitään merkitystä. Pelissä ei ollut enää mitään normaalia, eikä JYP ollut lähimaillakaan sitä tasoa mitä se voisi oikeasti pelata. Kärpät sai vapautuneesti huseerata miten tahtoo ja lopputulos näkyi taululla. 6-0 tilanteen jälkeen ei Kärppiäkään enää kiinnostanut, joten siinä loppupelin läpsyttelyn ohessa molemmat saivat aikaiseksi pari merkityksetöntä maalia.

Ymmärrän, että et provoa tahallasi, mutta siltä tuo tuntuu, kun mielipiteesi on totaalisesti massasta poikkeava, jota en kertakaikkiaan millään tavoin pysty ymmärtämään.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös