Playoffs 2015 puolivälierät: Tappara – HIFK

  • 119 704
  • 672

Eeyore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
YLEn asiantuntijan objektiivinen arvio sarjasta allaolevassa linkissä.
Tässä huomaa miehen katkeruuden Tapparaa kohtaan. Nimenomaan Tapparahan päätti kyseisen hinkin uran kevään 2013 viidennessä välierässä. Pyöri pelin jälkeen sekavan oloisena jäällä keräten vaisut taputukset yleisöltä. Jonkinasteista revanssia yrittää nyt medianäkyvyyden kautta saada.

Huomenna se alkaa! Ei malttais enää odottaa.
Pudotuspelikausikortti taskussa on hyvä lähteä kaatamaan hinkiä. Lauantain ja torstain vieraspeleihinkin tuli jo tiketti ostettua. Jos jollakin on pulaa rahasta, niin hyvä vetokohde Unibetilla. Tappara saa kertoimen 1.44 jatkoon menosta tässä ottelusarjassa, Innokkaampi voi vaikka rahoittaa muutaman vieraspelin voittorahoilla. Itse laitoin jo mukavan summan kiinni tuohon.

Edit: Unibetin todennäköisyydet jatkoonmenijöistä:
Kärpät 84
Tappara 65
Lukko 67
JYP 56
 
Viimeksi muokattu:
Jos jollakin on pulaa rahasta, niin hyvä vetokohde Unibetilla. Tappara saa kertoimen 1.44 jatkoon menosta tässä ottelusarjassa, Innokkaampi voi vaikka rahoittaa muutaman vieraspelin voittorahoilla. Itse laitoin jo mukavan summan kiinni tuohon.

Sehän on kamalan mukavaa, mutta itse löin saman vedon mieluummin Veikkaukselle kertoimella 1,57. Ei löydy minultakaan luottoa "hinkiin".
 

Kake74

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Junior-Pelicans, Tamin Tribuuttiketju
Tappara on vahvimmillaan omassa päässä ja erityisesti sarjan TOP 2:ssa painimassa oman keskustan ympärillä. Siellä on muuten sarjan ilkeinpiä ja jossain mestaruudenkin voittanut pakki myös paikan päällä päivystämässä. Päätypelissä voi tulla äkkiä varsin kylmää kyytiä. Pääty tai suora, ihan sama, tämä sarja ratkeaa manselaisten maalin edessä. Jos pörrätään kulmissa ja Metsola saa poimia marjoja, niin tämä on taputeltu jo lauantai-iltana.

Sanoinko jo, oikein hemmetti, kun sieltä löytyisi askista norttia :)
Maalin edessä ratkeaa, kuten jo kirjoitinkin aiemmin. Ja mainitsin myös heidän puolustavan keskustaa erinomaisesti. Maalia kohti lähteviä laukauksia tarvitaan siis paljon ja isoa liikettä maalin eteen. Sulla ehkä meni mun pointti ohi, tai ehkä mun ulosanti oli huono.
Eli tarkoitin; Tapparan ykköspyssyt eivät tee niin helposti maalia kentällä ollessaan, kun ovat ensin pyörineet omissa 50 sekunnin pätkän tai pidemmänkin pätkän.
Eli puolustetaan hyökkäämällä pitkään.
Sanoin, että näin ite lähtisin.
Esim. Kanki johon viittasit,Aalto, Tömmernes ja Saravo pitää saada juoksemaan omassa päässä, se on kaikki pois avauspelaamisesta
Koska tilanteen ollessa toisin päin, meidän viisikko ei välttämättä pysty Tapparan syöttömyllyä pysäyttämään, jolloin ollaan vaikeuksissa.
Tää on vaan mun visio, johon Stögö voisi pelitapaa muokata. Kojo pystyi vikalla kaudellaan muokkaan hienosti peliä vastustajan mukaan.
Se on tärkeää kun pelataan useita kertoja samaa jengiä, vastaan. Jos eka plan ei toimi, kokeillaan jotain toista. Sitte olis vielä Tapparan hitaissa lähdöissä maltettava olla kärsivällisesti asemissa keski alueella, ettei tule niitä täydellä vauhdilla sisään tulevia hyökkäyksiä joista ne Tapparan myllyt alkaa.
Nyt enää 10 ja puol tuntia ja sitte mennään...
 

Kimmo_Ahteri

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Siis kupletin juoni on että Tappara tukkii keskialueen, IFK hakkaa päätänsä siihen ja kiekonmenetyksistä seuraa vastahyökkäyksiä joista rangaistaan? Ei tästä varmaan mikään klassikkosarja ole tulossa...
 

Makija

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, HIFK
Alkaa olemaan pikkuhiljaa melko levoton olo illan suhteen, Ipa-sarja jätti positiiviset fiilikset. Talven kyykkäyksen takia olin aluksi aika pessimistisellä asenteella liikenteessä ja kieltämättä vähän yllätti, että mentiin suorilta jatkoon. Nyt vaan odotetaan, että hyvät otteet jatkuu ja Tampereen valloitus jatkuu.

Täällä on hyvää keskustelua ja mukava nähdä ettei jengi ole (ainakaan vielä) toistensa kurkuissa kiinni. Katsotaan sitten illalla, että onko fiilikset muuttuneet. Nyt vaan odottamaan illan kokoonpanoja malttamattomana!
 
Kun tuossa hiukan kritisoin Kuhdan asiantuntija arviota, niin kyllä Hifk on tänä vuonna paljon vaarallisempi kuin mitä se oli vuonna 2013. Nyt jännittää huomattavasti enemmän ja uskonkin että Hifk on todella vittumainen vastustaja. Jos heillä pysyy äijjät terveenä niin rosterit ovat hyvin tasaväkiset. Maalivahti osastolla on mielestäni etu Tapparalla. (jos sitä KUULUISAA "sulamista" ei tapahdu..)
Törmänen voi vetästä kanin hatusta ja taikoa Hifkin jatkoon, mutta uskon/toivon että Tappara jatkaa välieriin. Voitot 4-3 tai 4-2.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Kyllähän kaikki menee Tapparan puolelle, hyökkäys on parempi mielestäni, puolustus on parempi ja maalissa vielä Metsola. Jos pitäisi veikkaus heittää niin 4-1 tai 4-2 voitoin Tappara jatkoon, mutta tottakai täällä toivotaan, että IFK löytää pelinsä nyt ja yllättää. Lätkässä kun kaikki on mahdollista :)
 

anatomia

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, LeKi
Eiköhän se aika päättänyt Kuhdan uran eikä mikään joukkue... Kuhta oli kova pelimies ja sydämeltään HIFK mies, että ei varmasti pystyisi edes suustaan päästämään toisenlaista skenaariota. Eikä pidäkään. Olen tyytyväinen, että se on tänään asiantuntijana eikä kentällä.

Hienoa yv-spekulaatiota palstalaisilta. Allekirjoitan kaiken ja tosiaan se kakkos yv tarvitsisi jotain lisää. Toivottavasti tässä viikon aikana on tullut siihen parannusta. Ykkös-yv on jo tosiaan kaikkien tiedossa, mutta siinä kätisyydet, pelaajatyypit ja taidot osuu niin kohdilleen, että sen pitäminen on todella vaikeata. Kunhan se kiekko vain saadaan ensin sinne alueelle...
 

RL1936

Jäsen
Suosikkijoukkue
Raumam Boja
Tämä on kyllä mielenkiintoisin pari jos Lukkoa ei lasketa.

Olen samoilla linjoilla monen kanssa, että Hifkin ei "pitäisi" olla säälijoukkue. Minusta tämä pari on tasaisempi kuin Jyp-Blues vaikka vastassa onkin 2-7..

Uskon Hifkin olevan aavistuksen valmiimpi avauspeliin kuin Tapparan. Tuo ennätysottelu toi varmasti uudenlaista fiilistä joukkueeseen, koska se voitto oli sellaisen uskomattoman taistelun jälkeen.

Hifkin heikkous on pakisto ja se ei pärjää vertailussa mitenkään Tapparan vastaavalle. Taipalus ei ole Aallon vertainen vaikka joku niin kirjoitti. Grillforsin poissaolo heilauttaa tätä vielä enemmän Tapparan suuntaan. Ykkösparissa Honkaheimo ja kakkosparissa Teppo, huh huh.

No, maalivahtiosasto on sitten vielä enemmän Tapparan heiniä, tätä ei tarvi edes perustella sen enempää. Aika paljon tulee riippumaan siitä miten Lankinen onnistuu. Metsola onnistunee takuuvarmasti.

Hyökkäysosasto onkin sitten mielenkiintoinen, sillä näen Hifkin olevan tässä ihan jopa jonkin verran edellä. Tämän perustan siihen, että minun mielestäni Hifkiltä löytyy paljon enemmän luovuuttaa ja improvisaatiokykykä, jota tarvitaan nimenoomaan tiukoissa pleijaripeleissä. Zabo, Goldobin, Ramstedt.. ja tasaista maalintekotaitoa, siinä missä Tapparalla ne kasaantuu Palolalle ja Kuuselalle. Jormakkahan on ollut jo pidempään kuutamolla.


Kaiken kaikkiaan uskon että tästä tulee pitkä sarja... jonka sitten kuitenkin Tappara voittaa. Hifkillä voi alkaa se kokonaisrasitus tuntua jos sarjassa mennään pidemmälle.

Veikataan 4-3 Tapparalle.
 

anatomia

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, LeKi
Mitähän sille Jormakalle muuten tapahtui? Surkeassa syyskaudessa se oli lähes ainoa kenttäpelaaja, joka sai jotain aikaiseksi. Omalla vauhdillaan ja haastamisella sai aikaiseksi maaleja ja maalipaikkoja. Tuliko siinä joku loukkaantuminen mikä kiusaa vieläkin ja liike ei ole entisensä? Multa mennyt vähän ohi tuo. Eikö se ollut vielä jossain EHT turnauksessa syksyllä?
 

anatomia

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, LeKi
No nyt on joukkueet ilmoittaneet kokoonpanot ensimmäiseen peliin. HIFK:lta puuttuu Elkins, Nykopp ja Grillfors. On tietenkin Tapparan kannalta hyvä juttu, mutta suoraan sanottuna hiukan pahalta tuntuu kaverin puolesta. Harmi homma.
 

tapparammies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Jos eivät kanin hatusta vetäise Grillforsia ja Elkinsiä kentälle, niin onhan tuo melkoinen isku HIFK:lle.

Lankinen olisi varmaan muutenkin nyt aloittanut, että Husson puuttuminen ei liene ongelma.


Mitenkähän tuon Eeyoren saisi bannattua? Ymmärrän että on hinkit mielessä, mutta vastustajan nimien vääntely on todella ala-arvoista toimintaa.
 

Red Machine

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Mitenkähän tuon Eeyoren saisi bannattua? Ymmärrän että on hinkit mielessä, mutta vastustajan nimien vääntely on todella ala-arvoista toimintaa.

Me otetaan sen koko touhu kunniana. Pakkohan tossa on ollut joku Brändin mies kairaamassa rva Eeyorea.

Mitä luulette kirvesleirissä, kannattaako Stögön laittaa Palola erikoisvartioon? Keskittää hiillostus Kankeen/Tömmernesiin? Teiän leiri taatusti hiostaa Masa Anteliasta, mä veikkaan.
 

Kempes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Annetaan nyt oma arvioni ja IFK menee jatkoon otteluvoitoin 2/3 - 4. Tänään otetaan ryöstö Tampereelta ja kotietu itselle, Jotenkin on kutina, että Hirvosen Kari luistelee tänään kaikkien yllätykseksi kaukaloon. En tosiaan pidä porkkanapöksyjä suosikkina tähän sarjaan. Tapolalle voi olla liian tiukka paikka, jos tänään tulee tappio. Nyt kohti Töölön ravintoloita.
 

Rafael

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Bristol City
On ollut kyllä varsin ristiriitaiset arviot etelän medioilta (edarin jätkiltä). Tappara on ennakkosuosikki ja kaikki paineet Tapparalla. Kuitenkin HIFK jatkoon ihan vaan koska "musta tuntuu siltä". Ja voihan vitsin kahva ja etukäteen viheltämättä jääneet jäähyt. Ei muuten kahvailtu näin paljon marras-joulukuussa.
 

tapparammies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Me otetaan sen koko touhu kunniana. Pakkohan tossa on ollut joku Brändin mies kairaamassa rva Eeyorea.

Luultavasti joku tällainen kuvio on pakko olla taustalla.

Mitä luulette kirvesleirissä, kannattaako Stögön laittaa Palola erikoisvartioon? Keskittää hiillostus Kankeen/Tömmernesiin? Teiän leiri taatusti hiostaa Masa Anteliasta, mä veikkaan.

Kanki ei ehkä lämpene niin helposti kun luullaan ja Tömmerneskin toistaiseksi on suuttunut lähinnä siitä kun Metsolaa ajetaan.

Sen sijaan Greeniin laittaisin itse kunnon hiillostusta, jos jotain pitäisi yrittää.

Palolaa kannattaa toki vartioida, mutta ei se ole ihan helppo nakki, kun silloin puolestaan Kuuselalla ja Malisella on enemmän tilaa. Ja nämä kaksi herraa saa kyllä tehtyä maaleja myös kaksin.
 

Warrington

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tylsähköä peliä Hakametsässä. Tappara ei juurikaan tee aloitteita pelissä ja pyrkii tiiviin puolustuksen kautta iskemään vastaan. Sinänsä hyvä taktiikka kun meidän viisikkopeli rakoilee varsinkin omassa päässä pahasti. Nyt kolmanteen erään se tasoitus IFK ja kaikki on auki.
 

HekeK

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jääkiekkojoukkue
Jos sarja jatkuu näin kliinisenä, ottaa Tappara tästä helpon päänahan. Siisti ja yllätyksetön peli kun yleensä on sen paremman joukkueen etu. Jos parempaa haluaa horjuttaa, on mukana oltava tutinaa ja tötinää. Taklauksia, torikokouksia, huippuyksilöiden yrityiskohtelua. Rottaosasto - sikäli jos sitä on - pitäisi kaivaa esille nyt.
 

lego

Jäsen
Melkoisen kehno ensimmäinen ottelu Tapparalta, mutta onneksi voitto kuitenkin tuli. Siitä huolimatta luottavaisin fiiliksin ollaan, sarja on nyt avattu ja toista kertaa Tappara on tuskin näin huono.

Huomenna Nordikselle!
 
Suosikkijoukkue
4.11., 7.4. ja pyhä henki
Ihan näpeissä, ei mitään yllättävää. Asetelmat ei muuttuneet mihinkään.
 

kaizu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Canucks
Kyllä se Ilves-sarjan kähiseminen minusta lähti liikkeelle Ilveksen asenteesta johon IFK vastasi. Tänään Tappara ei halunnut vastaavaa poislukien pientä Åstenin tökkimistä eikä IFKllakaan ollut liiempiä haluja niin intensiteetti jäi vaisuhkoksi.

IFK-puollustuksen virheet kolmannessa erässä eivät olleet kovin isoja yllätyksiä, varsinkin kun herra 48 oli oivallisesti nostettu taas kokoonpanoon. Toisaalta Tappara ei jäänyt paljon jälkeen, esim 2-3 maalissa puuttui täysin nöyryys ja kunniakujaa tehtiin Ramstedtille useaan kertaan.

Joukkueiden ylivoimissa oli iso ero Tapparan eduksi, mutta silti yvee maalit jäivät puuttumaan. Palola on kyllä huikea pelaaja, tuskin vetelee liigaa enää ensi vuonna.

Huomenna IFKlle voitto ja sarja on oikeasti täysin auki. Tappara oli tänään parempi mutta tarjosi kyllä IFKlle mahdollisuuden voittoon.
 

Melko Huono

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tämä on varmaan paras ketju mitä olen koskaan JA:n historiassa lukenut. Huikeita analyysejä joka puolelta. En tämän enempää sotke vaan annan teidän hyvin kirjoittajien jatkaa. Totean ainoastaan että toivottavasti hinki voittaa ja tampooni häviää :)
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös