Playoffs 2015 puolivälierät: Tappara – HIFK

  • 119 619
  • 672

Dev

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Itse en niin välitä Stögön tavasta, vihaan tuollaista itkua ja olen siitä jo maininnut useasti miehen omassa ketjussa meidän puolella. Näyttää kuitenkin olevan kaveri joka kääntää kyllä joka helvetin kiven voiton eteen ja ottaa kaikesta mahdollisesta kaiken hyödyn irti.
 

tapparammies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Vieläköhän Tappara voisi lisätä valmennusryhmään Törmäsen varalta Sean O'Brienin?

Oi niitä aikoja! Linkki YouTubeen, jos jollain on vielä näkemättä kuinka itkupillejä käsitellään kaukalossa.

Törmäsen arvostus vajosi kyllä aivan pohjalukemiin näiden kommenttien myötä. Pelit pitäisi ratkaista kaukalossa, ei kabineteissa.

Tiukka rangaistuslinja olisi enemmän kuin OK, mutta se on jo nähty, että ei se pidä. Kaksi vuotta sitten finaaleissa kun olisi edes jotkut säännöt vielä pitäneet, mutta kun ei ollut muuta kuin liaaniviidakon laki. Ei nämä Liigan pillipiiparit uskalla "ratkaista pelejä" (lue: viheltää edes suurin piirtein sääntökirjan mukaan playoffseissa).
 

ernestipotsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Samaa vinkumista on nähty ihan jokaiselta liigavalmentajalta eikä Stögö tee siinä poikkeusta. En tuota kuitenkaan hyväksy ja ihan hyvä, että siihen aletaan ensi kaudesta lähtien puuttumaan. Pelin sisällä saa toki huutaa dumareille varsin vapaasti, koska tunteet kuuluvat pelin luonteeseen.
 

Borre

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Samaa vinkumista on nähty ihan jokaiselta liigavalmentajalta eikä Stögö tee siinä poikkeusta.
Ei kai ihan kaikki nyt sentään jo etukäteen? Sinänsä Törmäseltä varmasti täysin paikkansa pitävä arvio. Mikähän joukkue ei saisi enemmän jäähyjä, jos linja olisi tiukempi?

Yllätti kyllä, että tuo kortti käytettiin jo pari päivää ennen sarjan alkua. Ei ollut V.Rantasella sisäpiirin tietoa omassa veikkauksessaan. Nämä kuuluu asiaan, ei sen ihmeellisempää.
 

PJ

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tulevat Mestarit
Tuskin Tappara sitten kovin paljon kahvaa, parhaassa mahdollisessa kokoonpanossa kun on vain kaksi tamperelaissyntyistä pelaajaa, Metsola ja Peltola. Reservistä sitten löytyy muutama lisää.

No mutta, tämähän on aivan totta. Hämmästyttävän paljon on tarkemmin katsottuna kerätty jengiä vähän mistä sattuu. Eihän tuota oikeastaan tarkemmin tarkastellen tunnista edes oikeen paikalliseksi jengiksi vaan siinä koko joukko muukalaisia. Ehkäpä kysymys ei olekaan sittenkään syntyperäisestä toiminnasta vaan enemmänkin organisaatiokulttuurista :)

Jossain on sitä paljon puhuttua voittamisen kulttuuria, siellä jotain ihan muuta. Itse asia tulee kyllä kohta hyvin selväksi. Ei täydy yhtään huolestua, ei jää epäilyksen häivää.

Sinänsä tuo oli harvinaisen terävä havainto, että silti paikallisia on enemmän siellä kuin meillä. Sehän oli varsin hauskasti lohkaistu ja päätelmäkin aivan oikea.

Oikeastaan kun tuota teidän roosteria katsoo, niin onhan mulla Kankea oikein ikävä. Kova poika painamaan joka väliin.

En todellakaan aio käydä keulimaan meidän veskoista. Lankinen saa ihan uudenlaista painetta heti perjantaina ja penkiltä löytyy mitä löytyy. Mutta siitä olen kyllä todella iloinen, että olen ihan Jatkoajasta saanut lukea Norosen olevan vahvistus Tapparalle, toivottavasti näemme tämän vahvistuksen myös kentällä :)

Lopuksi pieni kevätruno piristämään odottelevien aikaa; Kevät tuli, taas Se suli.
 
Suosikkijoukkue
4.11., 7.4. ja pyhä henki
No mutta, tämähän on aivan totta. Hämmästyttävän paljon on tarkemmin katsottuna kerätty jengiä vähän mistä sattuu. Eihän tuota oikeastaan tarkemmin tarkastellen tunnista edes oikeen paikalliseksi jengiksi vaan siinä koko joukko muukalaisia.

Joo, eihän Tappara mikään paikallisjengi ole, kun ei edes tiedetä, miltä paikkakunnalta se on. Mouhijärveläisiähän joukkueessa ei ole yhtään, lempääläisiäkin taitaa olla kokonaiset yksi (tai karvan alle). Ovelasti haalivat kuitenkin kaukomailta jo nuorena pelaajia, jotka sitten ovatkin "omia kasvatteja". Saravokin Rovaniemen lahja suomalaiselle jääkiekolle. Kuusela Seinäjoelta. Oikeita tamperelaisia Tappara-kasvatteja taisi pelata tällä kaudella enemmän Ilveksessä.
 

kaizu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Canucks
Eli menikö toi Noronen-kuvio näin: Noronen torjuu LeKin maalilla sopimuksensa alusta asti edes käymättä Tapparassa ja hinaa joukkueensa 3-1 yllätysjohtoon TuToa vastaan ja sitten kutsutaan Tapparan penkille ja LeKi jää oman onnensa nojaan?

Joo-o, en syytä Tapparaa, LeKiä tai Norosta mutta onhan toi ihan älytöntä. Ei ihme että Tamia ja muita mestis-höyrypäitä välillä vituttaa
 
Viimeksi muokattu:

anatomia

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, LeKi
Oli kyllä siten ihmeellinen homma, että ei voinut edes eilen pelata. Kun penkillä istumista tarvitaan vasta huomenna. Tämä nyt ei kuulu tähän ketjuun, mutta silti. En ymmärrä.
 

tapparammies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Kävikös Noronen kuitenkin istumassa penkillä muutamassa runkosarjamatsissa vai ei?

Joka tapauksessa hyvä sijoitus Tapparalta Metsolan mahdollista loukkaantumista silmälläpitäen. Luotan kyllä siihen, että tarvittaessa vaikka Norosenkin avulla voidaan mennä päätyyn asti, jos vaan muu orkesteri toimii kuten pitää.

Metsola ei muuten sula. Pari kolme vuotta sitä on turhaan odoteltu, että se sulais. Metsolan heikko kohta ei ole pää, vaan pieni koko ja se, että kaveri on aina vaikeuksissa kun tulee joku kolmesta metristä laskeutuva epäonnistunut propelli maalille. Näitä se ei vaan tunnu näkevän, ja pienikokoisena ei pelkällä olemassaolollaan peitä koko maalia, jolloin näitä menee joskus sisään kun kaveri vaan yrittää riittävän kauan. Mm. Ässiä vastaan pari vuotta sitten. Joka pelissä otti valtavasti huikeita torjuntoja pahoihin vetoihin, ja sitten sisään menee pari täysin epäonnistunutta roikkua.
 

Kake74

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Junior-Pelicans, Tamin Tribuuttiketju
Itse en niin välitä Stögön tavasta, vihaan tuollaista itkua ja olen siitä jo maininnut useasti miehen omassa ketjussa meidän puolella. Näyttää kuitenkin olevan kaveri joka kääntää kyllä joka helvetin kiven voiton eteen ja ottaa kaikesta mahdollisesta kaiken hyödyn irti.
En itsekään pidä tollaisesta nillityksestä. Tuntuu vaan Suomessa olevan tapana, että kun playoffit alkaa, niin goutsit piipittää milloin mistäkin. Ei Stögö ole ainoa. Kyllä sitä kuulee muiltakin.
Mallia voitaisiin ottaa Suurimmasta ja Kauneimmasta. Ammattituomarit olis varmaankin se ratkaisu. Luulisin ainakin valituksen vähentyvän kun dumarit ei enää olisi "amatöörejä"...
 

Taze

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Red Wings
Jossain on sitä paljon puhuttua voittamisen kulttuuria, siellä jotain ihan muuta.

Voittamisen kulttuuria ei kyllä voi varsinaisesti yhdistää sinnekään päin, paremminkin ehkä joku edarikulttuuri - nostaako päätään taas? Voiko molemmat joukkueet pudota jo tässä vaiheessa?
 

Sekera

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, prosessit ja yrittäminen
Paljon on ollut puhetta siitä, että mihin sarja ratkeaa, mitä vahvuuksia/heikkouksia Tapparalla ja HIFKillä on ja vedelläänkö maalin pelejä vai ei. Viikonlopun jälkeen ollaan näiden suhteen oikeasti jo viisaampia, mutta runkosarjan viimeisten otteluiden perusteella voi vedellä suuntaviivoja sen suhteen, että millä tasolla joukkueiden hyökkääminen ja puolustaminen ovat. Aineistoksi olen ottanut viimeisimmän maajoukkuetauon jälkeiset ottelut, joita HIFKillä oli 12 ja Tapparalla 14. Analyysistä selviää seuraavaa:

Tappara on laukonut vaaralliselta maalintekoalueelta 44,2 % kaikista laukauksistaan ja vastustaja 38,7 %
Tappara on laukonut vaaralliselta maalintekoalueelta keskimäärin 18,0 laukausta per ottelu ja vastustaja 19,6 per ottelu
Tappara on laukonut vaarallisen maalintekoalueen ulkopuolelta keskimäärin 22,7 laukausta per ottelu ja vastustaja 31,1 per ottelu
Tapparan maalintekotehokkuus vaaralliselta maalintekoalueelta on 12,7 % ja vastustajan 8,7 %
Tapparan maalintekotehokkuus vaarallisen maalintekoalueen ulkopuolelta on 2,8 % ja vastustajan 0,2 %
Tapparan maali on vaatinut keskimäärin 13,9 laukausta ja vastustajan 28,4

HIFK on laukonut vaaralliselta maalintekoalueelta 39,6 % kaikista laukauksistaan ja vastustaja 40,1 %
HIFK on laukonut vaaralliselta maalintekoalueelta keskimäärin 20,6 laukausta per ottelu ja vastustaja 16,2 per ottelu
HIFK on laukonut vaarallisen maalintekoalueen ulkopuolelta keskimäärin 31,4 laukausta per ottelu ja vastustaja 24,1 per ottelu
HIFKin maalintekotehokkuus vaaralliselta maalintekoalueelta on 9,3 % ja vastustajan 10,8 %
HIFKin maalintekotehokkuus vaarallisen maalintekoalueen ulkopuolelta on 3,2 % ja vastustajan 3,5 %
HIFKin maali on vaatinut keskimäärin 17,8 laukausta ja vastustajan 15,6

Hyökkäyspeli:

Joukkueiden erot ovat melko selvästi hahmotettavissa. Tappara rakentaa mieluummin laadukkaamman paikan kuin laukoo paikasta mistä hyvänsä. Tämä selviää vertaamalla vaarallisen maalintekoalueen laukausten suhteellista osuutta (Tappara 44,1 % – HIFK 39,6 %). HIFK on pyrkinyt laukomaan paljon (eniten Sport-pelissä, 82 laukausta), mutta vaaralliselta maalintekoalueelta ei ole suhteessa yhtä paljon laukauksia kuin Tapparalla.

Maalintekotehokkuus on sekä prosentteina että laukausta per maali-tilaston osalta Tapparalla parempaa luokkaa. Tappara on ollut tehokkaampi vaarallisella maalintekoalueella (laukausprosentit Tappara 12,7 % – HIFK 9,3 %), mutta HIFK on ollut hivenen tehokkaampi vaarallisen maalintekoalueen ulkopuolella (Tappara 2,8 % – HIFK 3,2 %).

Puolustuspeli:

Tässä nähdäänkin jo selkeämpiä eroja. Tappara on onnistunut puolustamaan vaarallisen maalintekoalueen siinä määrin, että vastustaja on laukonut vain 38,7 % laukauksistaan sieltä, kun HIFKin vastustajan lukema on 40,1 %, joka on suurempi kuin HIFKillä. Vastustaja on laukonut Tapparan peleissä kokonaisuudessaan enemmän, mutta erossa korostuu vaarallisen maalintekoalueen ulkopuoliset laukaukset (Tappara 22,7 – vastustaja 31,1).

Vastustajan maalintekotehokkuudessa nähdään merkittävimmät erot. Tapparan vastustajan maalintekotehokkuus vaaralliselta maalintekoalueelta on melko heikko, mutta vielä heikompi on vaarallisen maalintekoalueen ulkopuolisten laukausten tehokkuus: vain 0,2 % niistä on mennyt maaliin, eli vain yksi kappale (Laatikaisen maali viimeisimmässä Kärpät-ottelussa).

Tässä nähdään myös huippumaalivahdin eli Metsolan vireen merkitys. HIFKin otteluissa vastustaja on ollut laukomisessaan tehokkaampi kaikilla esitetyillä mittareilla. Vaaralliselta maalintekoalueelta prosentit (Tapparan vastustaja – HIFKin vastustaja) 8,7 % – 10,8 %, vaarallisen maalintekoalueen ulkopuolelta 0,2 % – 3,5 % ja Tapparan vastustajan maali on vaatinut 28,4 laukausta, kun HIFKin vastustajan maali on vaatinut keskimäärin 15,6 laukausta.

Vastustajan maalintekotehokkuudessa on syytä ottaa huomioon myös oma maalivahti. Tapparalla se on ollut käytännössä vain Metsola, mutta HIFKillä on ollut vaihtelua Husson ja Lankisen välillä. Lankisen tilastot ovat paremmat loppukaudesta, mutta joukkuetasolla väitän silti Tapparan olevan edellä mitä puolustuspeliin tulee.

***

Näiden tilastojen valossa joukkueiden hyökkäyspeli menee koko lailla tasan. Olen tilastosta jättänyt pois tyhjiin tehdyt maalit, joita Tapparalla oli tarkastelujaksolla neljä kappaletta, tämä olisi vääristänyt tilastoa selvästi. Suurin ero hyökkäyspelissä tulee laukomisessa yleensä, sillä Tappara pyrkii tuottamaan laadukkaita paikkoja määrällä kilpailun sijasta, kun HIFK on pyrkinyt laukomaan hanakammin.

Puolustuspelissä ero Tapparan hyväksi on melko selkeä. Ero etenkin vaarallisen maalintekoalueen ulkopuolisissa laukauksissa on merkittävä Tapparan eduksi, eikä Metsolan roolia kaukolaukauksien nollaamisessa voi väheksyä. Tapparaa vastaan tehdyn maalin eteen on joutunut tekemään lähes tuplasti enemmän ”töitä” (laukauksia) kuin HIFKiä vastaan.

HIFKin puolustuspeli vaikuttaa olevan hieman hatarammalla pohjalla ja etenkin maalivahtien osalta Lankisen varassa, ainakin jos runkosarjan lopun tilastoja silmäilee. Husson vuoroilla joukkueen puolustuspeli ei ole ollut voittavalla tasolla. Tapparalla on toki yksinvaltias Metsola ja hyvin silloin tällöin tuuranneet Peltonen ja Hrachovina (Noronen?), mutta niin kauan kuin Metsolalla tuollainen runkosarjan lopun ja isossa kuvassa koko kauden kestänyt suoritustaso pitää, ei Tapparalla pitäisi olla suurempia ongelmia puolustuspelin tiiviyden suhteen. Metsola on nollannut jäätävän tehokkaasti vaarallisen maalintekoalueen ulkopuoliset laukaukset (torjuntaprosentti 99,8 %) eikä vaarallisen maalintekoalueen laukausten torjuntaprosentissakaan ole moittimista (91,7 %).

Huomisen jälkeen saadaan sitten enemmänkin lihaa luiden ympärille, kun nähdään miten joukkueet lähtevät toisiaan vastaan pelaamaan. Ratkaisevaa tulee olemaan se, että A) pystyykö Tappara säilyttämään puolustuspelinsä runkosarjan lopun tasolla, minkä väittäisin riittävän jo melko pitkälle ja B) pystyykö HIFK puolustamaan hivenen laadukkaammin kuin on nähty. Numerollisesti joukkueiden hyökkäyspeli on nimittäin melko tasoissa, kuitenkin pienellä erolla Tapparalle.
 
Viimeksi muokattu:

Jupe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Nuo IFK:n tuoreet posterit ja videot vihjailee kyllä aika selkeästi sen puolesta, että Elkins on perjantaina laatikossa. Tuskinpa muuten heittäisivät Coreyta esim tuohon sporakuvaan. Grillfors taitaa olla myös messissä, eli Nykopp lienee ainut jota ei nähdä.

Nopeasti vilkaistuna tuoreimmassa kotisivun videoklipissä näytäisi ainakin Grilli ja Hank olevan mukana näistä jotka eivät viimeksi pelanneet. tämä siis eilisten treenien perusteella, jollain voi olla tuotakin tarkempaa tietoa ketä jäällä on ollut.

_
 
Suosikkijoukkue
4.11., 7.4. ja pyhä henki
Nyt vois olla hyvä palstapaniikin paikka. Tapparan twitterin tänään julkaisemissa videoissa ja kuvissa treeneistä on veskareina Peltonen ja Noronen. Kaikki menee.
 

Dale Cooper

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK & Mother Nature Hockey
@Sekera , fantastisen hyvät tilastot, kiitos! Erittäin mielenkiintoista luettavaa ja kaiken hyvän lisäksi ne tuntuvat vahvistavan aika pitkälti niitä samoja asioita, mistä täällä on jo alusta asti puhuttu: Tapparan puolustuspeli on IFK:n vastaavaa edellä, mutta hyökkäyspelaamisessa joukkueet ovat suhteellisen tasoissa. IFK:n maalintekopotentiaalihan on valtava, sillä joukkue teki runkosarjassa eniten maaleja. Olkoonkin, että tuo ero repäistiin kauden kahdella ensimmäisellä kolmanneksella, niin ei se potentiaali ole sieltä mihinkään kadonnut. Joku irvileuka voi nyt tulla huutelemaan tietysti loukkaantumisista (Ikonen&Nykopp), mutta ei noilla niin paljon pitäisi olla merkitystä.

Parhaimmillaan tämä sarja tulee olemaan, jos IFK onnistuu tiivistämään viisikkopuolustustaan niin paljon, että loppujen lopuksi ratkaisun avaimet ojennetaan hyökkääjille. Itse nauttisin suuresti siitä, että ottelut ratkeaisivat yksittäisten pelaajien jumalaisiin huippusuorituksiin. Potentiaaliahan tähän on ja uskoisin esimerkiksi Tapparan Palolan pystyvän tällaisiin suorituksiin. IFK:n puolelta uskon ja toivon nuoren Goldobinin olevan yksi mahdollinen ratkaisija.

Perjantai ei voi lähestyä tarpeeksi nopeasti.
 

axe

Jäsen
Nyt vois olla hyvä palstapaniikin paikka. Tapparan twitterin tänään julkaisemissa videoissa ja kuvissa treeneistä on veskareina Peltonen ja Noronen. Kaikki menee.

Itse asiassa videollahan toisessa maalissa on Metsola. Näkyy pidemmät ja kapeammat Thermisol-mainokset polkkeissa kuin kuvassa näkyvät Norosen väärät NCC-mainokset.
 
Suosikkijoukkue
4.11., 7.4. ja pyhä henki
Itse asiassa videollahan toisessa maalissa on Metsola. Näkyy pidemmät ja kapeammat Thermisol-mainokset polkkeissa kuin kuvassa näkyvät Norosen väärät NCC-mainokset.

Katos niin olikin. Takerruin tuohon kuvaan ja ajattelin, että Peltonen siellä toisessa päässä heiluu. Metsohan siellä kokovalkoisissa patjoissa.
 

Yuppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team, Україна
Nyt vois olla hyvä palstapaniikin paikka. Tapparan twitterin tänään julkaisemissa videoissa ja kuvissa treeneistä on veskareina Peltonen ja Noronen. Kaikki menee.

Mitäs paniikkia tuo muka olisi aiheuttanut? Yksi sulaa, toinen on kokematon ja kolmas täysi hooveri. No ei vaan, hienon kauden Metsola pelasi ja uskon maalivahtipelin kääntävän tämän sarjan Tapparalle. Eri asia sitten välieristä eteenpäin, kun paineet kasvavat...
 
Suosikkijoukkue
Tampereen TAPPARA
Tullut seurattua aktiivisesti tuota lipunmyyntiä perjantain peliin. Tänään on näemmä vapautunut Ipan päädystä D2:sta vierasjoukkueelle varattuja paikkoja runsaasti jakoon...
 
Suosikkijoukkue
4.11., 7.4. ja pyhä henki
Tullut seurattua aktiivisesti tuota lipunmyyntiä perjantain peliin. Tänään on näemmä vapautunut Ipan päädystä D2:sta vierasjoukkueelle varattuja paikkoja runsaasti jakoon...

Taitaa taas käydä niinkuin jo muutaman kerran tällä kaudella: C-pääty ja pitkät sivut ovat koko lailla täynnä, D1-seisomakatsomossa n.10 ihmistä ja ylipäätään D-päädyssä varsin väljää. Toivottavasti nyt IFK:lta tulisi kunnon faniryhmä, ettei olisi tuollaista ikävää harmaata nurkkaa.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Pleijarisarjat ratkeavat yleensä seuraaviin asioihin, niin kai sitten tämäkin?

Maalivahtipeli. Metsolan tilastot ovat mykistävät parilta viime kaudelta. Tätä ei kukaan voine kiistää. Paljon kertoo sekin, että kaveri tuli toiseksi runkkarin paras pelaaja -äänestyksessä. HIFK:n maalilla on lievä kysymysmerkki, mutta toki Lankisen viime aikojen otteet vakuuttavat. Lisäksi Lankisella on yksi voitettu pokaali enemmän muin Metsolalla (hymiö).

Erikoistilanteet. Tapparan sekä yv- että av-peli on ollut koko kevätkauden rautaisessa kunnossa. Myös HIFK vakuutti Ilvestä vastaan käydyssä minisarjassa: yv-% oli 18 eikä yhtään mennyt omiin. Kysymysmerkin tähän osioon asettaa Törmäsen ajama jäähyjen välttäminen. HIFK oli runkosarjan alivoima-ajassa historiallisesti Liigan viimeinen. Ero Tapparaan oli merkittävä. Pudotuspeleissä tuomarilinja muuttuu, mutta tämä saattaa mahdollisen suuremman yv-ajan muodossa tarjota HIFK:lle pienen edun?

Poikkeuksellinen osaaminen. Tapparan kärkipelaajista lienee sanottu jo kaikki mahdollinen, ainoastaan Dixon on jäänyt jostain syystä vähälle huomiolle. Itse pidän häntä Tapparan arvokkaimpana pelaajana tämän päivän Liigaan poikkeuksellisen pelikäsityksensä vuoksi. HIFK:lla on laittaa kaukaloon Zabo ja Goldobin, joilta voi kummaltakin odottaa ratkaisuita kumpaankin päähän. Minisarjassa Ilves sai taktisesti Zabon ulos kohtuullisen helposti ja hermokontrollia lieneekin painotettu (pelaajalle, joka elää tunteesta). Goldobinista olen vakaasti sitä mieltä, että hän tulee tekemään sarjan upeimman (yksilö)osuman.

Yksittäiset asiat.
1. Ensimmäinen ottelu on HIFK:lle ns. SE paikka iskeä. Kutina on, että ensimmäisen pelin ensimmäisellä maalilla on tässä sarjassa poikkeuksellisen suuri merkitys.
2. Grillfors/Elkins ja mahdollinen pelikunto. Tällä hetkellä näyttää todella heikolta tämän suhteen. Ykkössentterin ja -pakin menettäminen/puolikuntoisuus antaa Tapparalle mielestäni liian paljon siimaa.
3. Tunnetaso. Itse toivon tunnerikasta sarjaa pelien sisällä toivottavasti syntyvine taistelupareineen. Myös valmennusportaan provoja ja keskustelunavauksia kaivataan. Ennusmerkit tähän ovat tietysti aika heikot. Törmäsestä ei oikein vielä tiedä ja Tapola lienee värittömin, hajuttomin ja mauttomin valmentaja median edessä miesmuistiin. Tähän liittyen ohuena ajatuksena voisi olla kehittää joukkueiden mittelöistä jonkinasteista miniklassikkoa. Molemmat joukkueet ja myös Liiga niitä tarvitsevat.

Eli ensimmäinen ottelu ratkaissee paljon. HIFK:n ryöstöllä sarjasta voi tulla legenda.

P.s. myös täältä kiitokset nimim. Sekeralle huikeasta viestistä. Tuota voisi kutsua jo pajatson tyhjentämiseksi.
 

Sabaton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Stars, Spurs, Werder Bremen, Real Madrid
Sekeralta tosiaan ansiokasta työtä, kun on jaksanut tuollaiset tiedot kerätä ja laskea. Plus tietysti laittaa ne noin luettavaan muotoon. Oli iloa silmälle.

Kyllä tässä huomista on viime päivät odottanut kuin kuuta nousevaa. Ennakkoasetelmat on käyty kymmenien kirjoittajien toimesta ansiokkaasti läpi. Mikäli IFK saa Elkinsin takaisin, niin ainakin Tapparan etu aloituksissa on otettu kiinni.

Yleensä playoffeissa on korostunut ketju-ketjua vastaan peluuttaminen, joten mielenkiinnolla tulen huomenna seuraamaan, että miten Tapola viimeisen vaihtoedun aikoo hyödyntää. Molemmilla joukkueilla ratkaisurintama on ainakin paperilla laaja, joten kummallekaan ei riitä, että keskittyy yhden ketjun pimentämiseen. Muutenkin molemmilta tuntuu puuttuvan se täysin puolustava "nolla-nolla-ketju", mikäli vertaa esim. Lukon Riskan ketjuun. Jos IFK:lla Goldobin-Leino-Puustinen pysyisi kasassa, niin tuota ketjua vastaan voisi olettaa Palolalla olevan parhaat saumat tuhoon. IFK:n kannalta kuvittelisin, että heidän ykkönen koitetaan saada pelaamaan Järvisen ketjua vastaan, mutta huomenna ollaan tämänkin asian suhteen viisaampia.
 

Kake74

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Junior-Pelicans, Tamin Tribuuttiketju
Isot Propsit SEKERALLE!
Hienosti oot jaksanu pilkkoa pelin osat vielä tarkempiin osiin.
Tuossahan se näiden jengien ero on. IFK ampuu herkemmin ja enemmän, Tappara sen sijaan on enemmän kiekkokontrolliin uskova ryhmä.
Huonoista paikoista ei juuri vedetä. Sitä aloin vaan itse miettimään, että kumpiko tapa Play-Offeihin sopii paremmin.
IFK:n tapahan on silloin toimiva jos huonoiltakin paikoilta tuleviin laukauksiin saadaan hässäkkää Metsolan eteen, saattaisi aiheuttaa epävarmuutta maalivahtiin kun laukauksen lähtöhetki jää näkemättä. Metsola on pieni, joten ylös suuntautuvat laukaukset toimivat parhaiten tässä toimintamallissa.
Sitä vastoin Tapparan tapa hakea paremmalle paikalle laukausta, on silloin toimiva kun kiekko saadaan Palolan, Aallon tai Kuuselan tapaiselle laukojalle, jonka laukaus on aina vaarallinen, vrt.esim. Rask meidän puolella jonka laukaus on selkeästi heikompi kuin em. pelaajilla.
Mutta huomennahan se nähdään kumpiko tapa toimii paremmin, laukoa joka puolelta paljon vai etsiä se ns. varma tontti.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
4.11., 7.4. ja pyhä henki
IFK:n tapahan on silloin toimiva jos huonoiltakin paikoilta tuleviin laukauksiin saadaan hässäkkää Metsolan eteen, saattaisi aiheuttaa epävarmuutta maalivahtiin kun laukauksen lähtöhetki jää näkemättä. Metsola on pieni, joten ylös suuntautuvat laukaukset toimivat parhaiten tässä toimintamallissa.

Tämä seuraava perustuu omiin havaintoihin, mitään tilastofaktaa ei ole asiasta.

Metsola on hämmentävän hyvä "löytämään" kiekon maskista/ruuhkasta. Ja eritysesti nappaa ylös tulevat vedot. Muutaman kerran on näyttänyt viivakuti varmalta maalilta, hirveä maski ja kiekko menessä lujaa ylänurkkaan. Jostain se hanska sinne eteen aina löytää. Toisaalta alas on muutama mennyt tällä kaudella.

Mutta totta kai vedot uppoaa paremmin, kun maalilla on hässäkkää. Yleensä kuitenkaan kaukaa laukominen ei Tapparaa/Metsolaa vastaan kannata. Ainoastaan Ässät finaaleissa saavutti selkeää menestystä Tapparaa vastaan tuolla reseptillä, silloin ampuivat kärjistetysti mieluummin kulmasta kuin syöttivät.


Kuuselalle kiekon saaminen ei muuten kovin usein ole tällä kaudella ollut suoraan maaliinjohtava asetelma. Vähän useammin soisi Krissen laukovan, vaikka toki pari aika mehukasta maalia onkin sillä viimeisellä syötöllä syntynyt.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös