Playoffs 2014 Välierät: Kärpät – SaiPa

  • 137 856
  • 559

Hanslankari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Aktiivinen aloitteellinen rohkea sakki
Perseen kääntäminen taklaajan eteen on kieltämättä loistava vastaanotto. Tosin ei välttämättä kiekkokaukalossa, vaan ehkä enemmänkin jossain homobaarissa. No, ehkä Keränen harjoitteli siinä tulevan kesän meininkejä Oulun huikeassa yöelämässä.

Koittakaa Kärppäkannattajat kestää. Ei siinä lopussa oikeasti tapahtunut mitään veret seisauttavaa. Leivon halonhakkuu oli turha, mutta toisaalta niin oli Kukkosen ajelu Kohoonkin.

Ymmärrän että miljoonaämmien loukkaantuminen pelottaa, mutta se kuuluu jääkiekkoon. Sitä ei tosin kukaan jääkiekkoilija tarkoituksellisesti tee, ei edes sikasaipalainen.

Täs viel pari nessuu sinne Oulun suuntaan.

Oot säälittävä. Pohja on näköjään nähty.. Savilahti-nuhander mm. kävi tosi lämpösenä ja tv-kuvan ja tilanteen ulkopuolelta näki paikan päällä pariin otteeseen, kun löi ranteille poikkaria, ihan joku muu kun asetelmien haku mielessä. Veti mm. Viuhkolaa käsille niin että soi ja kaveri kaatu päin maalia ja loukkasi itseään. Satuttamis/vahingoittamis tarkoituksena. Toivon että Saipa menisi päätyyn, mutta oli tosi monta tilannetta, mistä aisti selkeää jahtaamista ja ajelua puskista kun väsy ja turhautuminen alkoi painaa.. Laski pinnat kovasti.
 

Jupa

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Onpa täällä meno päällä. Ennen sarjan alkua puolustin Oulun jätkien oikeutta itseensä uskomiseen, mutta nyt voittopelin jälkeinen maassa makaavan potkiminen alkaa suoraan sanottuna vituttaa.

Ylpeys oman joukkueensa tekemiseen ja täällä nähty "voittamisen kulttuuri" alkaa jo kääntyä pahasti "huonoksi voittamisen kulttuuriksi". Kaikki eivät tähän toki syyllisty, mutta onhan näitä nimimerkkejä täällä monia, joille ilmeisesti Kärppien viime vuosien menestymättömyys on ottanut todella koville.

Ihmettelen elleivät modesedät siivoa ketjua oikein urakalla, jonkin sortin tasoa odotan, pelataanhan kuitenkin Liigan välieriä eikä kakkosdivarin karsintasarjaa.

Ei ole mikään yllätys, että Kärpät tuoreella jalalla voitti tänään. Odotan itse Tirkkoselta nyt selkeää reagointia pelitapaan.

Coast to coastilla ei Kärppiä voiteta, se on sama kuin maratoonari haastaisi Usain Boltin sataselle kymppitonnin sijaan.

Nyt pitää SaiPan löytää työkalupakistaan trappi tai muu toimivampi tiiviiseen puolustuspeliin keskittyvä nöyrempi pelitapa. Ei, helppoa ei tule silläkään pelitavalla, mutta nähdyn kaltaisella Kärppien haastamisella heidän mukavuusalueellaan se ei ainakaan tule onnistumaan.

Jupa
 

charger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Se Puree! , Україна
Ylpeys oman joukkueensa tekemiseen ja täällä nähty "voittamisen kulttuuri" alkaa jo kääntyä pahasti "huonoksi voittamisen kulttuuriksi".

Ei tässä käsittääkseni ole vielä mitään voitettu. Nyt on täysi sota päällä niin kentällä kuin katsomossa! Kuten pitääkin :)
 

Johan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Muuten nähdäkseni Kärpät sopii paremmin pelitavallisesti SaiPalle kuin JYP. Mun mielestä SaiPa pääsi hyvin rakentelemaan peliä, kun Kärpät ei paineistanut samalla voimalla kuin jyväskyläläiset.
Kärppien pelitapa antaa varmasti omassa puolustuspäässä (siis SaiPan puolustuspäässä) etenkin esim. tasatilantessa, vähemmän painetta kuin JYPin vastaava. Mutta, kuten mainitsitkin, puolustuspään pelaaminen on erittäin hyvin organisoitu, eikä se juuri paikkoja anna. Luulin, että SaiPa olisi saanut lähtökohtaisesti Kerhoa paremmilla pelaajilla Kärppien puolustuspeliä paremmin auki kuin mitä eilen nähtiin. Ei saanut, viisikkopeli oli selkeästi Kerhoa huonompaa. Johtuuko väsymyksestä vai Tirkkosen Arvosta heikommasta osaamisesta vai molemmista, en tiedä. Sopii Kärpille.

Luulen, että lopun huitomiset, puhaltamatta jääneet huitomiset, tönimiset ja muut fanien lämpöjä nostaneet asiat euvät pelaajien mielessä enää huomenna ole. Todella mielenkiintoista nähdä, miten SaiPa pelaa kotonaan. Onko riskipitoista hyökkäyspeliä kiimaisen kotiyleisön edessä? Pelaako Markkanen? Riittääkö Bernardin taso? Parantaako Glenn vai onko katsomossa? SaiPan ylivoimapeli, ehditäänkö sille tehdä jotain sarjan/kevään aikana? Saako SaiPa jatkettua välillä nähtyä aggressiivista av-pelaamistaan vai säästellänkö pelaajia 5 vs. 5 -peliin alivoiman passiivisemmalla pelityylillä, kun sarja etenee?

Pesis kun tänne on vedetty, niin sanoisin, että Kärpillä on takapesät täynnä ilman paloja.
 
Viimeksi muokattu:

Mechalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Idän ihme, Honka
SaiPa pelas mun mielestä kyllä ajoittain eilen melko hyvin mitä ite radiosta kuuntelin, pienet virheet ja jäähyt nyt tietysti sotkivat peliä ja lopussahan Kärpät meni runsaan YV:n ansiosta menojaan ja tietysti se Maxwellin läpiajomaali alivoimalla oli yksi aika selkeä virhe, siinä miesvartiointi petti ja viisikko hajosi kuin se kuuluisa korttitalo. Ennustaisin kuitenkin että tästä tulee vielä pitkä sarja koska ei yhden pelin perusteella voi vielä tehdä koko sarjasta mitään johtopäätöksiä.
 

hermoraunio

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Ennen sarjan alkua puolustin Oulun jätkien oikeutta itseensä uskomiseen, mutta nyt voittopelin jälkeinen maassa makaavan potkiminen alkaa suoraan sanottuna vituttaa.

Ylpeys oman joukkueensa tekemiseen ja täällä nähty "voittamisen kulttuuri" alkaa jo kääntyä pahasti "huonoksi voittamisen kulttuuriksi". Kaikki eivät tähän toki syyllisty, mutta onhan näitä nimimerkkejä täällä monia, joille ilmeisesti Kärppien viime vuosien menestymättömyys on ottanut todella koville.

Naulan kantaan. Jotenkin tulee sellainen kuva, että kun Oulun yössä otetaan nakkikioskin jonossa miehestä mittaa ja toinen saadaan kenttään, niin standardijatko siihen on muutama potku maiharilla päähän.

Mies se on hävinnytkin, eikä luonnevikaisia ja itsetunto-ongelmaisia lukuun ottamatta kellään pitäisi olla tarvetta painaa sitä enää syvemmälle turpeeseen kuin se jo hävittyään on. Mutta tämä tietysti on johdettu vanhasta kansanviisaudesta, eikä vanhat suomalaiset hyveet ole kuulemma minkään arvoisia.
 
Viimeksi muokattu:

Imagined

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jesse Puljujärvi, Jari Viuhkola, Kärpät
En seurannut matsia, mutta kiva, että mikään ei ole muuttunut Kärppien pelissä.

En käsitä mitä tällainen haudan takaa kummittelu enää ketään kiinnostaa/ hyödyttää :) No täällähän saa murheitansa purkaa.

Mielenkiintoinen ja lämpönen sarja tiedossa! Saipalle kaikki kunnia, mutta erittäin väsyneeltä näyttää meno tällä hetkellä. Mielestäni Saipa tuskastui selvästi pelin edetessä, josta osoituksena Davisin käsimaali.. Kuvasti hyvin sitä tuskaa, kun ei edes paikoille päästä, saatika tekemään maaleja niistä. no perjantaina uus peli taas. sarja tasoihin ja uskoa omaan tekemiseen löytyy jälleen. Tsemppiä kaikille!
 

Mechalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Idän ihme, Honka
Mielestäni Saipa tuskastui selvästi pelin edetessä, josta osoituksena Davisin käsimaali.. Kuvasti hyvin sitä tuskaa, kun ei edes paikoille päästä, saatika tekemään maaleja niistä.
Saman huomasin itsekin, SaiPan otteissa piili pienoinen hermostuneisuus siitä ettei maaleja tullut enempää, johtui kaiketi psykologisista painetekijöistä. Uskoisin kuitenkin että se ketsuppipulloilmiö tulee toteutumaan vielä tämän sarjan aikana monenkin SaiPan pelaajan osalta.
 

Ylärima

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Näin itselleni pätevyyden myöntäneenä kotitarveryhmäpsykologina ja pelin tarkalla silmällä Ylen Puheesta katsoneena voisin arvailla, että lappeenrantalaisten hermojen pettämisessä ei pohjimmiltaan ole kysymys tuomareista, turhautumisesta tai mistään muustakaan pelissä tapahtuneesta eikä välttämättä edes väsymyksestä, vaikka näistä toki tuli sytykkeitä. Vaan yksinkertaisesti siitä että oli psyykkinen pakko saada nollata henkisesti raskas ja hermoja raastavalla tavalla edennyt puolivälieräsarja, ja kun ei nyt ollut mahdollista lähteä maanantain matsin jälkeen baariin tuulettelemaan tai viikoksi Teneriffalle, niin se tapahtui sitten tällä tavalla hallitsemattomasti. Sama meno tuntui olevan Tampereellakin, Lukko nollasi.

edit: puolivälieräsarja
 
Viimeksi muokattu:

hermoraunio

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Huvittaa tämä jatkuva HPK:n esille tuominen tässä ketjussa ja SaiPan vertaaminen HPK:hon.

En käsitä minäkään.

Ainoa oikea tapa ratkoa 14 joukkueen välisiä paremmuuksia on se, että jokainen pelaa jokaista vastaan riittävän monta kertaa. Tämä on tehty ja SaiPa sijoittui runkosarjassa neljänneksi.

Paras tapa ratkoa kahden joukkueen välistä paremmuutta on riittävän pitkä kahdenvälinen sarja. Niitä pelataan nyt, välierissä asti ollaan ja jokainen täysjärkinen tajuaa, ettei tänne asti voi tuurilla selvitä.

Pitäisikö sarjajärjestelmä muuttaa sellaiseksi, että jokainen pelaa vain Kärppiä vastaan ja muutamat kärppäkannattajat kertovat sitten, kuka oli toiseksi ja kolmanneksi paras (paras on tietenkin jo selvillä)?

Kai tuo yhdenlaista puukon pyörittelyä haavassa on, vaikea muuta merkitystä nähdä.
 

L. Paraske

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Suomi, Arttu Hyry, Hagaby Golf 2
Voi vertailun SaiPan ja HPK:n sen tietysti käsittää lyödyn lyömiseksikin, mutta ainakin itselleni se vertailu oli aika luonnollista, koska tähän mennessä muita pleijarijoukkueita ei ole kohdattu, ja mielenkiintoistahan se oli vertailla miten eri tavalla nuo kaksi vastustajaamme meitä vastaan pelasi. Ymmärrän että tappio harmittaa, mutta ihan kaikesta ei kyllä kannattaisi mieleensä pahoittaa.

Teillä on vielä kaikki mahdollisuudet tässä sarjassa, mutta eilinen matsi näytti minunkin silmiini aikalailla siltä, miten suurin osa Kärppäkirjoittajista on tänne sen kuvannut. Tottakai joukkoomme mahtuu muutama lällättelijäidiootti.

Huominen ottelu on kyllä huipputärkeä. Ylimielisesti väittäisin, että jos Kärpät huomenna vie, niin SaiPan mahdollisuudet sarjan kääntämiseen ovat luokkaa 2%.
 

charger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Se Puree! , Україна
Kai tuo yhdenlaista puukon pyörittelyä haavassa on, vaikea muuta merkitystä nähdä.

Nojaa, ei tässä nyt oikein muutakaan vertailupohjaa ole. HPK laittoi Kärpät todella ahtaalle. Siinähän se on suora malli miten Kärpät saa polvilleen. Eilen Kärpät pääsi todella helpolla ja se pistää vähän mietityttämään että löytyykö SaiPalta vielä kortteja hihasta. Suosittelen katselemaan ainakin nuo HPK-pelit narulta. Hups, tässähän tuli nyt annettua ohjeita.
 

hermoraunio

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Nojaa, ei tässä nyt oikein muutakaan vertailupohjaa ole. HPK laittoi Kärpät todella ahtaalle. Siinähän se on suora malli miten Kärpät saa polvilleen. Eilen Kärpät pääsi todella helpolla ja se pistää vähän mietityttämään että löytyykö SaiPalta vielä kortteja hihasta. Suosittelen katselemaan ainakin nuo HPK-pelit narulta. Hups, tässähän tuli nyt annettua ohjeita.

No turhaanpa niitä ohjeita tänne annat, en usko että Tirkkonen lukee Jatkoaikaa.
 

charger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Se Puree! , Україна
Ennenkuin joku tarttuu niin tarkennan vielä:

"Siinähän se on suora malli miten Kärpät saa polvilleen, jos pistää paikoista sisään."
 

juizziko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Huhhuh mitä tekstiä täällä taas suolletaan. Olen ilmeisesti tullut itse vanhaksi, alkaa vaan v*tuttaan tälläinen vastustajajoukkueen haukkuminen ja syyllistäminen. Palstan keski-ikä ilmeisesti pahasti laskusuunnassa.

No se yleisestä ihmettelystä ja avautumisesta, mennään itse sarjaan (tai tässä tapauksessa pääosin ensimmäiseen otteluun).

Mikäli Saipa yrittää jatkossakin haastaa Kärpät maalintekokilpailuun tulee kyyti olemaan kylmää. Heti eilisen ottelun alusta alkaen näki kuinka paljon Kärppien hyökkääjillä on tilaa (vrt. esim HPK:ta vastaan) ja se ei tiedä jatkossakaan Saipalle hyvää. Saipa sai unelma alun, mutta kun Kärpät alkoivat heräilemään oli peli entistä selvemmin kärppien hallussa.

"Kyseenalaisista" tuomioista on paljon valitettu ja tuomareista yleensäkin. Favorin oli aivan kujalla ja toisessa erässä (Keräsen korkean mailan jälkeen) peli lähti aivan lapasesta. Kukkoselle olisi voinut Koho-casesta antaa ryntäämisestä 2min, muttei kyseessä ollut sikailu niinkuin moni väittää. Lopun Saipan "sikailua" en pysty hyväksymään ja teot laskivat arvostustani Saipaa kohtaan. Jos peli on numeroiden perusteella jo selvä ei vain voi hyväksyä tuollaista halonhakkuuta ja vastustajan vahingoittamisyrityksiä. Onneksi Marjamäki oli hereillä ja tajusi peluuttaa 4.kenttää ja tähdet saivat istua penkillä.

Toivottavasti perjantaina nähdään kurinalaisempi Saipa, ilman turhia halonhakkuita. Mikä on Markkasen tilanne? Jos nivuset vaivaa on se Saipalle iso menetys ja tekee entistä vaikeammaksi Saipan talkoot.

Reilua peliä kentälle ja tänne palstalle.
 

peikko#13

Jäsen
Eilisessä pelissä alkoi jo hieman säälittämään symppis-SaiPa. Mahdottomat lähtökohdat realisoituivat ikävän mahdottomiksi, eikä tässä oikein ole palikoita, joista rakentaa vikkeliä pikkukärppiä liiskailevaa nuijamiestä. Markkanen on klesana, puhti kaikonnut ja vielä kun henkinen mielentilakin on epätoivoinen, niin homma alkaa olla paketissa ensinäytöksen jälkeen. Joukkueen ja kannattajien epätoivon ymmärtää, mutta Tirkkos Peksiltä odottaisi jotain muuta kuin kitinää tuomareista, se kun vain jyrkentää lentorataa joka vinkaisulla lähemmäksi vapaata pudotusta.

SaiPa sai eilen unelma-alun uneliaalta Kärppälaumalta, mutta loppupuoli olikin sitten pahinta mahdollista selkärangan taontaa, eikä siinä jäänyt paljoa muuta mahdollisuutta kuin pullistella kotipitäjälle pillun toivossa. Oululaisneidit kun eivät tunnetusti jakele kuin voittajille nääs, eikä saipalaisia kesäterasseilla oikein muualla tunnetakkaan kuin kotikaupungissa ja Suomen jääkiekkoilun Montrealissa. Niinimaan tavoin eilisen peliin loppuun olisi toivonut SaiPalle kivoja pikkuonnistumisia, jotta edes seuraavassa pelissä saataisiin aikaan tiukka taisto, mutta toiveeksi jäi. Kiekko on kuitenkin sen verran epäsymmetrinen, että suotuisat kimmokkeet ovat aina kuitenkin mahdollisia, eikä SaiPan yksittäinen voitto siis mitenkään mahdoton.

On vaikia ymmärtää saipalaisten pultteja HPK-vertailuun. En vielä silloisen sarjan aikana uskonut, mutta nyt uskon, että HPK olisi pudottanut kaikki muut vihulaiset kesälomille paitsi Kärpät. Niin hyvin organisoitua ja kyrväkästä Kerhon peli oli vaikka nyt SaiPaan verrattuna. Ja mitä olen muita pelejä seurannut, niin tuskinpa muistakaan olisi ollut hurmoksellista HPK:ta tiputtamaan. Arvoselta uskomaton tyylinäyte saada pelaamaan sen kaltainen jengi niin hyvin. SaiPalla olisi potentiaalia nähtyä parempaan, mutta asetelmien ollessa näin ankarat kannattaa Lappeenrannassakin oman mielenterveyden kannalta aloittaa saattohoito välierien osalta ja keskittyä potrakan pronssipojan syntymään.
 

mayra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Slava Ukraini
Jotenkin tulee sellainen kuva, että kun Oulun yössä otetaan nakkikioskin jonossa miehestä mittaa ja toinen saadaan kenttään, niin standardijatko siihen on muutama potku maiharilla päähän.

En oikein tunnista itseäni tästä ja nämä yleistykset on muutenkin hieman rasittavia. Onhan Saipa-faneistakin moni ihan loistavia ja analyyttisiä; osa vetelee sitten enemmän tunnepohjalta. Niiden hyvien kirjoitusten takia jaksaa kuitenkin kärsiä tällaisista Hermoraunionkin väkivallalla herkutteluista.

Itse pelistä, olihan eri Saipa eilen vastassa kuin runkosarjassa ja pistäisin tuon täysin kuluttavan JYP-sarjan / armottoman otteluohjelman piikkiin. Runkosarjan kohtaamisissa Saipa oli Raksilassakin liukas ja otti tilan ja ajan pois. Eilen se oli tuota ensimmäiset 10 minuuttia, mutta sitten alkoi luistin ymmärrettävästi painaa.

Perjantaina Saipalla on kuitenkin hyvä sauma pistää sarja tasoihin, sehän plejareissa on hienointa.
 

Surukuku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sanaan Sepot ja muut jemeniläiset kiekkoseurat
Pikkuisen on livennyt hyppysistä keskustelu... inttämiseksi ja itkemiseksi pahimmillaan...

Eilisestä pelistä lienee jo kaikki tärkein kaluttua, joten siitä ei sen enempää, ei ainakaan minulta - muut toki voivat jatkaa entiseen malliinsa.

Huomisesta pelistä ainakin sen verran, että SaiPalla on parantamisen paikkaa monellakin pelin osa-alueella eikä vähiten hermokontrollissa niin kentällä kuin penkin takanakin.
Kuinka tuo onnistuu, jää nähtäväksi, mutta se on ainakin selvää, ettei tämä yksi välipäivä mitään siipiä kenenkään saipalaisen alle taio. Väsymys ym. rasitukset pitää vain tiedostaa, hyväksyä ja kestää ja ennen kaikkea purkaa ne kentällä ja vaihtoaitiossa oikeisiin asioihin - maltti on valttia.

Kärpille peli Kisapuistossa on selkeästi kovempi haaste kuin eilinen, mutta jo HPK-sarja osoitti, että yhtenäinen ja kärsivällinen puolustuksesta lähtevä pelitapa tuo tulosta, vaikka kaveri olisikin näennäisesti ohjaksissa ja niskan päällä.

SaiPan aseet ovat eilisen jälkeen kyllä minusta pikkuisen hakusessa, pelkkä hurmos ja hurlumhei kaikkinen virheineen ei riitä aseeksi Kärppiä vastaan, mutta eilisen eka kymmenminuuttisesta voisi hakea jotakin eväitä ja toteuttaa tuota pikkuisen maltillisemmin ja kärsivällisemmin. Toki on huomattava, ettei Kärpät ollut tuolloin vielä päässyt edes alkuun, mutta jotain tuosta eilisestäkin pitäisi varmaan oppia, jos sputnikit mielii voittoja napsia.

Näkkyypähän...
 
Joukkueen ja kannattajien epätoivon ymmärtää, mutta Tirkkos Peksiltä odottaisi jotain muuta kuin kitinää tuomareista, se kun vain jyrkentää lentorataa joka vinkaisulla lähemmäksi vapaata pudotusta.

No tää voi olla tätä tyypillistä playoff-jargonia, jota harjoittaa aika moni valmentaja. Eilisessä nelosen Tappara-Lukko matsin jälkipuinneissa Kölli ja Kivi painottivatkin muistaakseni että näiillä kommenteilla ajatellaan varmistettavan että tuomarit eivät lipsu liikaa.

Taitaa olla tuo toinen sarja lopulta tiukempi kuin tämä. Toivoisin kuitenkin että SaiPa kaatuu saappaat jalassa eikä, niinkuin tässäkin ketjussa on tullut ilmi, kiukutteluun. Tuomaritkin tekee virheitä, joten ne pitää vaan unohtaa ja muistaa että virheistä kärsii lopulta kumpikin. Ne pitää vain osata käsitellä itse.
 

Lomppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Eiköhän eilinen peli ole pääosin jo käsitelty, aika siirtyä pe-la back-to-back peleihin. Näissä peräkkäisissä peleissä on aina jotain hienoa. Ei ehdi fanikaan edellisestä kunnolla palautua ja taas mennään.

Toistetaan nyt vielä kerran se, että Kärpät oli ensimmäisessä pelissä odotettuakin tylympi. En usko, että aivan näin suurta eroa on tulevissa peleissä. Eroa kuitenkin on, sitä ei käy kellään kiistäminen. Sitä on liikaa Saipan kannalta katsottuna.

Kärpät käytti maalipaikkansa tylysti, kuten on käyttänyt koko tähän mennessä koko kauden. Yksilötaito näkyy eniten tässä, että jopa puolustuksesta löytyy näitä veivaajia á la Pokka. Myösään omassa päässä Kärpillä ei ollut hätää lukuunottamatta Saipan uumoiltua "etsikkoaikaa" pelin alussa. Kun Kärpät selvisi krapulastaan, laitettiin luukut kiinni omassa päässä HPK-sarjan malliin. Ei tainnut olla Saipalla "yhtään" laatupaikkaa kahdessa viimeisess erässä.

Tämä tekemisen helppous näyttää ainakin katsomoon ikävästi laskevan pelinopeutta. Siinä on Kärpillä parantamisen paikka. Saipa siinä ainakin tulee perjantaille parantamaan. Tappara-Lukkoa kun katsoin, oli siellä pelinopeus aivan eri luokkaa. Toki Tapparalla on muutamia pieniä väkkäröitä jotka näyttävät aina vauhdikkailta, mutta kyllä siellä kiekko liikkui hienosti. Menneet roolit toisin päin: Tappara pelaa kiekolla, Kärpät pelaa tilan pois.

Saipalla on sen sijaan perjantaille paljon parannettavaa ja sen se tulee eittämättä tekemäänkin. Se mihin se riittää on eri asia. Luulen Kärppien ottavan perjantaina tylyn yhden maalin voiton tyyliin 0,1,2-1,2,3,4. Perustan näkemykseni menneeseen. Kärpillä on ollut tapana näissä peräkkäisissä ottaa ensin vieraista nihkeä voitto ja säästellä, sen jälkeen kotona on pelattu eilistä tyyliä.

Edelleen sarja menee 4-0. En näe viimeisen viikon aikana tapahtuneen mitään sellaista miksi pitäisi muuttaa odotuksiani. Sen sijaan "neljämunaa" vahvistavia tekijöitä viikon sisään on näkynyt: Saipan sulaminen (viimeiset 5: 1-4), Markkasen särkyminen, Saipan peliruuhka, Kärppien lepotauko, eilinen peli joitain mainitakseni.

Huomenna mennään. Kiihkeätä on. Rahaa on. Faneja on. Karhunen on.
 

Jugger77

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Tämä on tulosurheilua ja vain lopputulos ratkaisee. Jos SaiPa voittaa Kärpät yhdenkin kerran niin se oli parempi vastustaja kuin HPK. Jos häviää 4-0 niin se oli tuloksellisesti yhtä hyvä. SaiPa on neljän parhaan joukossa ja pelaa vähintään pronssista, HPK ei pelaa enää mistään. Case closed.
 

Eddie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät & kaikki karsintasarjat
Huhhuh mitä tekstiä täällä taas suolletaan. Olen ilmeisesti tullut itse vanhaksi, alkaa vaan v*tuttaan tälläinen vastustajajoukkueen haukkuminen ja syyllistäminen. Palstan keski-ikä ilmeisesti pahasti laskusuunnassa.

Sama homma.. HPK ketjut sai jäädä ekan pelin jälkeen ja niin käynee näillekin ketjuille.

Ennakkosuosikin fanit syyllistetään aina ylimielisiksi poronnussijoiksi (Kärppien tapauksessa) ja altavastaajien joukkuetta ei oikein saa haukkua tai lyödä mitenkään, että mieltä ei heti pahoiteta. Altavastaajan faneista tulee siis mielensä pahoittajia. Suurennuslasin kanssa seurataan jokaista epäreilua tuomarivirhettä ja kun sellainen tulee niin heti aletaan haukkumaan koko organisaatio ja fanit mukana. Ja jotta viesti saadaan perille haukutaan vielä joukkueen kaupunki ja ihmiset siellä. Pelejä katsotaan värilasit teipattuna silmille ja ollaan sokeita omien tuomareista hyötymisille. Ennakkosuosikin fanit heittävät bensaa liekkeihin läpihuutojuttukommenteilla ja lopulta ollaan tilanteessa, että saamme lukea pelkkää vittuilua ja mielensä pahoittamisia. Ilmeisesti monet kirjoittajat eivät edes näe omien tekstiensä naurettavuutta. (Ehkä tämäkin on naurettava.. enminä sitä kiistä)

Niin.. oliko tässä joku ottelusarjakin.. Mitäpä siitä kirjoittaisi. SaiPa tulee antamaan varmasti kaikkensa, mutta fysiikan lait ovat armottomia(7 ottelua Jypiä vastaan). Lisäksi jos Markkanen on rikki, niin huonot ovat lähtökohdat tuleviin peleihin. Sitä eivät varmaan SaiPafanitkaan kiistä, että Markkasen päällään seisominen on SaiPan yllätyksen välttämättömyys. Vai onko liian ylimielistä väittää, että SaiPan jatkoon meno olisi yllätys? Bernard ei näihin peleihin riitä, ellei jotain ihmettä ole harjoituksissa löytynyt. Toki Saipan ulkomaalaisketjukin voi omalta osaltaan ratkoa näitä pelejä Kohojen avittamina ja onhan siellä viivalla tulivoimaa. Maalintekokilpailussa Kärpiltä kuitenkin löytyy kentällisen verran enemmän maalintekovoimaa (Niinkuin miljoonajengillä pitääkin olla, mutta eipä ole Kärpillä ollut edellisinä neljänä vuotena) ja sillä on tämä kiistaton lepoetu SaiPaan nähden. Minua ei henkilökohtaisesti haittaisi tippaakaan, vaikka SaiPa järjestäisi tähän pienen pommin ja menisi finaaliin, mutta onhan se juuri nyt hieman vaikealta näyttävä urakka. Mutta pelit näyttää mihin SaiPan henki ja tsemppi riittää.
 

hermoraunio

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
En oikein tunnista itseäni tästä ja nämä yleistykset on muutenkin hieman rasittavia. Onhan Saipa-faneistakin moni ihan loistavia ja analyyttisiä; osa vetelee sitten enemmän tunnepohjalta. Niiden hyvien kirjoitusten takia jaksaa kuitenkin kärsiä tällaisista Hermoraunionkin väkivallalla herkutteluista.

Rasittava yleistys joo, mutta jos tuon kirjoituksen pointti oli mielestäsi väkivallalla herkuttelu, niin jotain meni pieleen. Pitäisi varmaankin luopua liian lennokkaista kielikuvista.

Kyllähän nämä ketjut tosiaan niin pullollaan analyyttistä tekstiä ovat, että tunnen pienen piston syömmessäni. Tunteella on kuitenkin pakko vetää, kun ei ole koskaan tullut pahemmin perehdyttyä jääkiekon taktiseen puoleen, eikä se pelikirjajargoni ole mulle muutenkaan koskaan ollut se jääkiekon kiinnostavin osa. Taktista ja strategista silmää tykkään kehittää sitten ihan muissa yhteyksissä, tässä mennään näin.
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Yksi peli pelattu, joka ei alkua lukuunottamatta mennyt SaiPalla nappiin ja heti ollaan SaiPa dumaamassa silkaksi vastaanpurjehtijaksi ja about paskimmaksi vastustajaksi evör. Kuis ollakaan. Kai se tuo budjetin pienuus ja vaatimaton historia sitten tekee sen, minkäs sille voit... tän kanssa pitää vaan elää.

Ei nyt tosiaan ollut eilinen ottelu loppua kohden lähellekään parasta SaiPaa mitä ollaan nähty ja uskon poikien sisuuntuvan tuosta siinä määrin, että ainakin huomenna vastaan luistelee oikea herhiläinen. Kun saisi tuon eilisen ottelun ensimmäisen erän focuksen pidettyä, niin saumat niukkaan voittoon olisi ja sehän riittäisi.

Paloi henk.koht. päreet vähän eiliseen SaiPan lopun turhautumiseen, mutta kyllä sen nyt tietysti sinänsä ymmärsi kun ottelu alkoi niin hyvin, mutta tuolla tohinalla ei kyllä tällä tasolla pelejä voiteta joten pää pitäisi pitää kylmänä. Giliatikin tulistui eilen pariin otteeseen mielestäni ihan turhaan, kun kuitenkin esitti muutamia niitä tavaramerkiksi muodostuneita hienoja kiekon ylöstuonteja. Niitä lisää, vähemmän potan kuumentumisia.

Kyllä me tästä vielä voidaan nousta, mutta hitosti pitää kyllä petrata useammalla osa-alueella ja se ylivoima saisi pikku hiljaa alkaa toimia. Eilinen av-maali kyllä naksautti joukkueen selkärankaa pahan kerran.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös