Playoffs 2014 Puolivälierät: SaiPa – JYP

  • 104 376
  • 415

El Guaje

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Anaheim Ducks, Spurs
JYP-fanit, onko Marko Virtanen Jumala, jos JYP menee välieriin? :)

Ei, vaihtaisin valmentajaa siitäkin huolimatta. Oikeastaan ihan sama mikä tulos on loppukaudelta, niin kenkisin siltikin. Tosin, tokkopa minun mielipide tähän asiaan paljoakaan vaikuttaa.

Tulee hurja peli huomenna.
 

tallaaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
JYP-fanit, onko Marko Virtanen Jumala, jos JYP menee välieriin? :) SaiPan otteet on kuin runkosarjasta, se tahtoo yllättää silloin kun sitä ei odota, eli ehkä jo huomenna. Tosin väsy painaa kyllä äijiä. JYP on tehnyt sen mitä SaiPan voittamiseen vaaditaan, liikkua paremmin ja olla kärsivällinen. Jos tää hävitään 3-4, niin toki nolo tilasto SaiPalle, mutta ei kai tässä muuten mistään oteta opiksi. Jotenkin ei vituta, kun välierissä saattaa tulla kylmät muutenkin, kun jaloissa alkaa painaa. Nyt saa ainakin rahan edestä viihdettä.

Tähän voisi leikkisästi vastata, että välieriin pääsy on vasta viime vuosien minimivaatimus, joten ihan vielä ei patsasta pystytetä ;) Mutta ei, sinne on vielä pitkä matka enkä vielä itse osta tätä SaiPa on kusessa- puhetta, vaikka paremmalta nyt näyttääkin.

Maltillisilla mutta kasvavilla odotuksilla mennään ja hyvää kiekkoviihdettä halutaan edelleen nähdä. Tiukkaa on, alkaa tulla eräs takavuosien jokerit- sarja jo mieleen... Tässä sarjassa molemmat tosin koohottavat enemmän, mutta onhan tuota pelin aaltoilua hienoa/pelottavaa seurata!
 

KiVi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nanna Karalahti
On tämä kova sarja. SaiPa on jotenkin 3-0-johdon saatuaan tuntunut joka pelissä luottavan siihen, että kunhan tsuibaillaan täällä kaukalossa 60 minuuttia, voitto tulee. Etenkin, jos peli on tasan tai on satuttu pääsemään johtoon. Pitäisi saada taottua jokaiselle kalloon, että yhden maalin johto ei ole vielä mitään. Nyt tuntuu, että joukkue on jo siitä kylläinen. Sitten tulee heti hätä, kun JYP yllättäen onnistuu maalinteossa.

Josko huomiseen mennessä olisi opittu jotakin.

EDIT:
Heitänpä hatusta JYP:n jatkoonmenon prosentit:

0,5 X 0,5 = 25% Hyväksytäänkö? :)
Lähtisin 0,75 X 0,75 = 56 % JYPille
 
Viimeksi muokattu:

ZayWest

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Käännettävät rotsit, Ensisijainen kontakti
On tämä kova sarja. SaiPa on jotenkin 3-0-johdon saatuaan tuntunut joka pelissä luottavan siihen, että kunhan tsuibaillaan täällä kaukalossa 60 minuuttia, voitto tulee. Etenkin, jos peli on tasan tai on satuttu pääsemään johtoon. Pitäisi saada taottua jokaiselle kalloon, että yhden maalin johto ei ole vielä mitään. Nyt tuntuu, että joukkue on jo siitä kylläinen. Sitten tulee heti hätä, kun JYP yllättäen onnistuu maalinteossa.

Josko huomiseen mennessä olisi opittu jotakin.

Minusta SaiPa kokee vain sitä perusjätkä vs oleellisesti kauniimpi tapaus "the ekan kerran" -painetta. Pari kertaa käyty raflassa ja kerran leffassa. Nyt sitä herkistävää siittimen upottamista on sitten pari kertaa kokeiltu, mutta ei tulosta vielä. Uskon aktin tapahtuvan heti huomenna, mutten takaa vastapuolen kiimaa. Pelimiehet tämän ratkaisevat.
 

53300

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Tuli heti mieleen lainaamani viesti kun näin seuraavan uutisen:

JYP hiljensi Kisapuiston | SM-liiga | Iltalehti.fi

On kyllä tiukkaa ja hienoa peliä. Tunteet menee laidalta toiselle jatkuvasti.

Tässä pitää kyllä olla ylpeä kotiyleisöstä. Hiljeni hetkellisesti toki kun kaikkia otti päähän enemmän kuin laki sallii. Mutta kummankin JYPin maalin jälkeen kannustusta vielä riitti ja omille ei vihellelty jne muuta tuttua suomalaisista katsomoista.

Tiukka sarja, maalin pelejä kaikki. Eiköhän se olisi jonkinlaista urheilun tarkoituksellisuutta, että sarja päättyisi 4-3 voitoin jommalle kummalle ja kaikki pelit maalin erolla. Mutta valitettavasti tuo on se elokuvan kaari ja oikeassa elämässä SaiPa voittaa huomenna ja katkaisee sarjan, tai jos näin ei käy niin kotona SaiPa voittaa 5-2 ja kerrankin samassa pelissä loistavalla pelipäällä on sekä ulkkarit että Mankinen. Pakko toteuuta jompi kumpi noista skenaarioista, ei kestä pääkoppa jos tulee 3-4 takkiin.
 

Jarzki

Jäsen
Huomisesta tulee kyllä aivan kaamea vääntö. Odotin sarjasta samanlaista vääntöä jo alusta asti, mutta kaksi viimeistä ottelua myös JYP on vastannut huutoon juuri sillä tavalla, mitä olisi pitänyt ensimmäisestä ottelusta lähtien tehdä. SaiPan tahtotila oli omassa luokassaan kolme ensimmäistä ottelua, mutta nyt JYP on herännyt viimeisillä mahdollisilla hetkillä ja tuloksena kaksi voittoa. Kova paikka SaiPalle, mutta vieläkin on pelko persiissä, sillä yhtäkään heikompaa suoritusta JYP ei enää kestä.

SaiPa hyytyi totaalisesti tänään kolmannessa erässä, mutta jatkuuko tuo linja huomiselle, en usko. Kova paikka SaiPalla joka tapauksessa. Näin JYP-kannattajan näkökulmasta huominen SaiPan mahdollinen voitto olisi täydellinen antikliimaksi tälle hienolle nousulle. Maistuisi vähän samalta, kun ensin annetaan lapselle tikkari, mutta viedään se samantien pois.

Huh huh, ei malta odottaa huomista! Täysillä päälle ja lyödään SaiPalle luu kurkkuun jo ensimmäisessä erässä!
 

opelix

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, JJK
Ettei nyt kenellekään ole epäselvää niin tilannehan on vähintään ärsyttävä. Kakkossuosikki Saipaa ei viitsisi turhaan rasittaa muttei päästää jatkoonkaan. Voi vittu. Ykkösinhokki Kärpät lepää ja muut pelaa.
 

kesätyttö69

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dufvan Lukko, JYP(ilman Tyni&Virtanen)
Hienoa, että ollaan noustu takaisin kuolleista, mutta 2 voittoa tarvitaan vielä. Vastustaja tarvii yhden joten SaiPa on edelleen iso ennakkosuosikki jatkoon. Mutta onneksi JYP teki tästä kunnon sarjan!

Ja naurattaa nuo SaiPan vinkumiset jäähyistä. Kattokaa eka erä ja Wärnin jäähy uudestaan.
 
Viimeksi muokattu:

moxey

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Kattokaa eka erä ja Wärnin jäähy uudestaan.
Aikamoinen näkemys Wärnin jäähystä myös jatkoajan otteluraportissa

"JYP osoitti, että se tuli pelaamaan fyysistä pudotuspelikiekkoa. Erän alussa Wärn ryntää, Jussi Markkasen suljettua kiekon, ulkopuolisena pelaajana SaiPa-maalin eteen ja ajaa Ville Hämäläisen jään pintaan poikittaisella mailalla. Wärn lähtikin tästä tempustaan ansaitulle jäähylle ja Hämäläinen lähti olkapäätään pidelleen pukuhuoneeseen."

Ainakin kun tuota kahtelen uusintana niin Poukkula seisoskelee maalinedes ja vihellyksen jälkeen Pukka ajaa Poukkulan päälle niin että itse horjahtaa ja kaatuu. Wärni ehtii tönäsemään kaatuvaa Pukkaa housuihin ja Pukka kaatuu Hämäläisen päälle. Tästä Hämäläinen kaatuu jäähän ja loukkaantuu. Max Wärn "ansaitulle" jäähylle :)
 

Vanhapuuma

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYPinkylä, Suomen maajoukkueet, IF Gnistan
Jaahas, SaiPa kusi sen toisen käytettävissä olleen vapaakorttinsa. Nyt tilanne menee kimurantimmaksi. Vaikka toki tässä pieni toivon kipinä herää - ja tilanne vähän muuttuikin, joka tapauksessa olen edelleen varsin skeptinen JYPin jatkoonmenon suhteen.

SaiPan pitää voittaa vain yksi peli, mutta nyt tärkeä ottelupallo pelataankin Jyväskylässä. Ja SaiPan pelaajistossa ei ehkä ole kokemusta pelata tällaisissa tilanteissa. Se pelottava ja epätodennäköinen pommi alkoikin tikittämään perjantai-iltana yhdeksän aikoihin. "Entä jos?"

Mutta. Kaikesta huolimatta, kutsukaa masutäynnäkylläiseksikunmikääneiriitäkannattajaksi, JYPin mestaruushaaveet olisivat SaiPan (edelleen: yllättävästä) kaatamisesta huolimatta erittäin ohuet. Silti, eihän sitä koskaan mielellään katsele oman joukkueensa tippumista mitalipeleistä.

Ratkaisevimmat tekijät tässä sarjassa ovat olleet Markkanen ja JYPin karmaisevat yksilövirheet (jatkumo runkosarjasta). Tuomareita toki voisi aina syyttää, mutta ne tekijät tuntuvat menevän omissa sfääreissään, joten niitä on aika turha laskea mukaan tähän. Harvemmin mestaruuksia tai playoff-sarjoja on kuitenkaan pelkillä tuomareiden avustuksella voitettu.

Iloinen olen tällä hetkellä oikeastaan vain siitä, että näkeepähän kaikesta runkosarjassa esitetystä paskasta huolimatta vielä yhden pelin kannattamaltaan rakkaalta seuralta. Sniff.
 

redpecka

Jäsen
Sarjahan näyttäis menevän samanlailla kun SaiPan edellinenkin puolivälieräsarja: ennakkosuosikki (runkosarjassa korkeammalle sijoittunut) hoitelee ensimmäiset kolme matsia ja pari seuraavaa menee haastajalle ja kuudes matsi taas ennakkosuosikille vieraskaukalossa jatkoajalla ja tuloksena kelpo 4-2 ottelusarjan voitto. Näin hifki vei sputnikkia 8v sitten.

Huomenna (lauantaina) vaan pidättäydytään tuossa käsiksessä.

Jos kumminkin pelataan vielä maanantaina, onneksi kuten täällä kaikki ovat sanoneet, siinä pelissä kaikki on auki ja voi käydä miten vain ja se on silloin tappioputkessa seilaavan rykelmän etu.
 

Theofilus

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Sarjan kaikki pelithän ovat olleet maalin pelejä. Ensimmäinen Jyväskylän peli ja kolmannen matsin vika erä oli sellaista puolustustaistelua SaiPalta, että kyllä mä näkisin, että ihan oikeutettu tilanne on tällä hetkellä sarjassa. Ja tää voi kääntyä vielä miten päin tahansa. Tänään ja keskiviikkona SaiPa vaikutti kovin hengettömältä, toivottavasti vaan ei ole bensa loppunut. Lappeenrantalaisten ulkomaalaisvitja on oikeastaan ainoa, joka on pystynyt vaihdosta toiseen vastaamaan JYP:n liikkeeseen.

Seitsemänteen peliin menee vielä. Ja siitä matsista ei kyllä osaa sanoa mitään.
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Onneksi tässä on mieli rauhoittunut. Totuus on nyt se, että SaiPalla en edelleen kaksi matsia aikaa voittaa tämä sarja. Ehkä tässä tuudittauduttiin liian helppoon eteenpäin menoon. En tiedä.

Sarja silti kesken, kumpikaan ei ole jatkossa. Näillä tilanteilla ja otteilla, kuka tietää.

Totta kai tämänpäiväinen vituttaa, mutta pakko katsoa eteenpäin. Mitään ei olla vielä menetetty.

SaiPa!
 

Scissors

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Terkut kesälomalta

Toivottavasti väliinhuuteluni sallitaan vaikka en kummankaan jengin kannattaja olekaan. Olen ollut todella vakuuttunut tämä sarjan pelillisestä tasosta, etenkin kahdessa ensimmäisessä matsissa se oli äärimmäisen kovaa luokkaa. Olen innostunut katsomaan jokaisen matsin, vaikka pleijariherkkua olisi ollut joka kanavalta tarjolla samanaikaisesti. Vaihtaa ei ole ainakaan vielä tarvinnut kesken matsin. Paljon parempaa lätkää näissä JYP:in ja SaiPan matseissa on pelattu kuin esimerkiksi Kerhon ja Kärppien sarjassa, josta ennakkoon povasin sitä kovatasoisinta.

JYP on onnistunut tekemään hyvän comebackin alun kaamoksensa jälkeen, ja tänään sillä on paikka jatkaa hurmoksessaan. Edelleen sen peli on nähdäkseni vähän pelitavallisesti köyhää, mutta tänään on äärimmäisen mielenkiintoista nähdä miten flowtila kannattelee joukkuetta pelitavan sijaan. Lisäksi tuo pelaajisto on aiemminkin osannut voittaa pudotuspeleissä, joten on mielenkiintoista nähdä miten auennut ketsuppipullo vaikuttaa joukkueen henkiseen jaksamiseen. Veikkaisin että se kantaa pitkälle.

SaiPan pelitapaa jäsen J.Grönvall vähän kritisoi voimasuhde-ketjussa (en tosin tiedä millä otannalla) mutta itse näkisin tuon olevan monipuolisempi näistä kahdesta, sikäli vain kun pelaajat sitä ymmärtää noudattaa. Mitään pelkkää duunarilätkää tuo kun ei missään nimessä ole (terkut J.Grönvallille ;) omasta mielestäni.

SaiPa on ollut uudessa tilanteessa vrt. aikaisempaan, sillä se on nyt kahdessa ottelussa voinut katkaista sarjan. Tämä ei ole onnistunut, mutta tänään sillä on vielä oiva paikka iskeä Valtran vyön alle. Jos se luottaa pelitavalliseen selkänojaansa ja malttaa pelata rauhallisesti ja suunnitelmallisesti, se saattaa myrkyttää JYP:in kotihurmiota tehokkaasti. Huomionarvoista on muuten että SaiPa on nähdäkseni ollut enemmän kärkipelaajiensa varassa kuin JYP tässä sarjassa, voi olla että tarvittaisiin useampia valonpilkahduksia bottom6:sta kuin se Leivon yksittäinen (?) tähänastinen maali. Voikin käydä niin kliseisesti tänään tai mahdollisessa Game Sevenissä että ratkaisu tulee jonkun totaalisesti tutkan alla lentäneen pelaajan toimesta.

Mitä tulee tuomareihin, oli heidän suorittamisensa aavistuksen kallellaan lappeeseen sarjan ensimmäisissä otteluissa ja siltä osin näkisin että eilisestä poraaminen on vähän kyseenalaista. Tasan nämä menevät pitkässä juoksussa kuten moni viisas jo on ehtinytkin toteamaan, eivätkä ne raitapaidat tätä sarjaa ole missään nimessä olleet pilaamassa. Siihen toki vaadittaisiin aika paljon sillä niin jännittävä ja tasokas ottelupari on kyseessä. Tähän peilaten pidän varsin karseana sitä että tämä yksi nimeltämainitsematon nimimerkki jatkuvasti, ottelusta yksi alkaen, liekittää siitä miten tuomarit kohtelevat SaiPaa kuin paskaa. Jokaisesta viheltämättä jättämisestä muistutetaan ja samansisältöisiä viestejä kertyy niin otteluketjuihin kuin otteluseurantaketjuihinkin vaikka toisaalta objektiivista pohjaa ei mielipiteilleen ole onnistunut esittämään. En arvosta. Hyvässä hengessä täällä on kyetty keskustelemaan ja itse peliin keskittymään, mikä on ollut positiivista verraten esimerkiksi Kärpät-HPK-ketjuun. Tätä ei tulisi pilata kenenkään yksittäisen itkupillin.

Hyvää ja hurmoksellista iltaa tänään Jyväskylään matkaaville ja matsia telkkarista seuraaville. Itsellä toiveissa Game 7. Saas nähdä miten käy.

E: Jupa, lisäsin tuon ottelua koskevan avaamaasi ketjuun. Loput jääköön tänne, siksi koskee aika pitkälti koko tähänastista sarjaa. :)
 
Viimeksi muokattu:

Jupa

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Kiitos Scissors, erittäin mukavaa lukea näitä puolueettomia arvioita!

Siirräthän kuitenkin tämän tuonne avaamaani ketjuun, päivän pelille on jo oma ketjunsa ja toisi raikkaan mausteen sinne.

Kiitos etukäteen tästäkin :)

Jupa
 

cimoh

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Jokipo, Canucks
Jos täällä olisi tykkää nappi, niin ehdottomasti Scissorsille menisi. Aika tyhjentävä oli hänen viestinsä koskien tätä sarjaa. Allekirjoitan kokonaan.
 

Markiisi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Kyllä, kiitokset sinne Scissorsille. Erittäin mukavaa luettavaa.

Tämä sarja on ollut kyllä katsojilleen hyvää mainosta tästä kotimaan liigasta, kun taas ne jotka ovat seuranneet vain lööppien tasolla pitävät tätä varmaan merkkinä jääkiekon pahuudesta (prkl Virtanen ;) ). Melkoisia otsikoita oli eilisen matsin aikana; "Verta jäällä jo ensimmäisessä erässä!" ja mitä noita nyt oli.

Eipä ole katsojana saanut jännittää pelejä näin paljon sitten vuoden 2012 Jokerit-sarjan aikana ja silloin taisi mennä kolme matsia jatkoeriin ja kaikki yhden maalin pelejä. Kyllä on pojat ja tytöt vähintään yksi herkkupala meillä vielä edessä, toivottavasti kaksi. Veikkaan, että saataisiin useampikin silmäpari katsomaan seitsemättä peliä ja jos pelit on samaa tasoa kuin tähän asti, niin voi pojat mikä matsi se olisikaan.
 

el pebe

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Täysillä päälle ja lyödään SaiPalle luu kurkkuun jo ensimmäisessä erässä!

Silleesti teitte, good for you.

Nyt on kuudeskin peli taputeltu ja maanantaina jatketaan. Entäs nyt sitten? Markkanen siis melko varmasti loukkaantunut? Ikävää. Koho pois pelistä? Nyt vähän harmittaa. Kahden edellisen ja nyt käynnissä olevan pelin perusteella tilanne on epätoivoinen ja voitto maanantaina näyttää mahdottomalta.

Mitä tapahtui? Tervetuloa takaisin, klassinen SaiPa.
 

solamnic76

Jäsen
Suosikkijoukkue
Carlos Tevez... siis punaistako pitää kumartaa?
Olen kahden vaiheilla. Tirkkosen ja Kallionimen masterplan jotta tulot maksimoidaan (playoff ekakierros tuottaa rahat suoraan seuralle) jota tukee tää bernard maaliin.

Jumalauta, oon melkein yhtä vanha kuin Jussi ja joka ilta haluan panna. Nyt sitten levätään.

Kaksi vaihtoehtoa: rukoilla onnea tai luottaa Tirkkosen, taivaan enkelin ja Jumalan välikappaleen hallintaan tilanteessa.
 

kesätyttö69

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dufvan Lukko, JYP(ilman Tyni&Virtanen)
Uskotteko kotona?? JYP nousi kuolleista ja maanantaina Game Seven!
 

E

Jäsen
Suosikkijoukkue
K-Espoo
Ei ole Liigan historiassa ennen tätä muistaakseni kuin yksi sarja, joka on 0-3:sta vedetty 3-3:een. Kiitos Blues. Maanantaina näkee sen, osaako SaiPa voittaa. Mielenkiintoinen game seven, jonka katsoisin, jos Raumalla ei olisi itselle isompi peli samalla.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös