Playoffs 2007: Lännen konferenssifinaali Detroit - Anaheim

  • 49 625
  • 218

Mäyris

Jäsen
Suosikkijoukkue
Manchester United
Pelipäivät:
Friday, May 11 7:30 p.m. Anaheim at Detroit
Sunday, May 13 7:30 p.m. Anaheim at Detroit
Tuesday, May 15 9:00 p.m. Detroit at Anaheim
Thursday, May 17 9:00 p.m. Detroit at Anaheim
* Sunday, May 20 3:00 p.m. Anaheim at Detroit
* Tuesday, May 22 9:00 p.m. Detroit at Anaheim
* Thursday, May 24 7:30 p.m. Anaheim at Detroit

Mielenkiintoinen sarja tulossa. Runkosarjan kohtaamiset menivät tasan 2-2, molemmat voittivat kotiottelunsa ja maaliero Ducksille kaikissa kohtaamisissa 9-6. Todella tiukkaa ja vähämaalista sarjaa siis tästäkin odotellaan. Maalivahdit ovat normaalisti avain asemassa jälleen kerran, mielenkiintoista myös nähdä miten Schneiderin poissaolo vaikuttaa Detroitin ylivoimapeliin. Ja mites Kronwallin tilanne, koska palaa kehiin? Anaheimilla Marchant on oletettavasti mukana kun sarja käynnistyy, ja ilmeisesti myös Jackman. Itse uskon ja toivon Anaheimin etenevän tästä jatkoon, ihan sama millä numeroilla kunhan jatkoon mennään.
 

stiflat

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, HIFK
No nyt voi kyllä surutta kannattaa Anaheimia. Jos vastassa olisi ollut Nashville tai San Jose olisi ollut mukavia vastustajia molemmat. Mutta ainainen iki-inhokkini Detroit (Devilsin rinnalla) joutaa tippua kyydistä viimeistään tässä vaiheessa.

Kaippa sitä tässä pitää tosiaan alkaa toivomaan sitä Numminen-Selänne finaalia, vaikka muuten olenkin vähän suomifanitusta vastaan.

Ottawa ja etenkin Detroit eivät sytytä.
 

Alamummo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool FC, Heiskanen, Lundell, Rantanen
Pidän kyllä kaikki mahdolliset peukalot pystyssä Anaheimille, sillä Detroit on inhokkini kautta vuosien Rangersin ohella. Ei innosta svedupellet ei. Tiukka vääntö tulee, mutta kyllä Anaheimilla mahdollisuudet ovat.
 

steve-y19

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings,Ilves,Arsenal
myerz kirjoitti:
Toivottavasti Anaheim vie, koska Detroit on umpitylsä ja inhokkeja.
Sanoo kaveri joka kannattaa umpisurkeaa phillyä ja turun entistä suurta vai että umpitylsä..hahaa!!!!!!!!On se vaan kumma että noista ruotsalaisista riittää itkijöitä,vaikka onhan se niin että toisen menestyminen sattuu aina jotakin
 

Jack Daniel's

Jäsen
Suosikkijoukkue
Uudesti syntynyt Jokerit, NY Islanders
Huima sarja tulossa. San Josen fyysinen pelityyli ei loppuun asti purrut Detroitiin, jolta löytyy ilmeisesti myös sitä tarvittavaa fyysisyyttä tarvittaessa, vaikka muuta usein puhutaankin.

Lyhyesti ja ytimekkäästi: Pronger & Niedermayer vs. Detroitin tulikuumat avainpelaajat (Datsyuk, Holmström, Zetterberg & co.). McDonaldin ketjun on nyt noustava vielä korkeammalle tasolle, jotta Detroit kaatuu. Samalla Getzlafin johtaman ketjun pitää säilyttää vähintään nykyinen tasonsa.
Maalivahtien välinen kamppailu tottakai myös avainasemassa: Giguere pelasi todella hyvin Vancouver-sarjassa lukuunottamatta yhtä jatkoajan hörppyä. Kiekot jäivät varusteisiin huikealla varmuudella, eikä reboundeja juuri ollut tarjolla. Hasek on Hasek, jälleen San Jose-sarjassa paransi loppua kohden ja parhaimmillaan aivan maaginen.

Ei mikään ennustaja tarvitse olla veikatakseen todella vähämaalisia otteluita ja monia jatkoaikoja, jotka saattavat venyä hyvinkin pitkiksi. Veikataan Anaheimia finaaliin otteluvoitoin 4-2. Detroit vie ensimmäisen kotonaan, mutta Anaheim tasoittaa puntit ja ottaa molemmat kotipelinsä itselleen. Detroit kaventaa kotonaan, mutta sarja katkeaa Ankkalammella kuudennessa pelissä Prongerin jatkoaikamaalilla. Näin sen on mentävä.
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
San Jose ei pelannut sillä tyylillä jolla sen olisi pitänyt ja se kiteytyy aika pitkälti juuri valmentaja Wilsoniin, Sharkseilla oli kaikki aseet Wingsien kaatamiseen mutta ratkaisevalla hetkellä alettiin sitten jännittämään.

Wingsit näyttivät surkeilta kahdessa ensimmäisessä matsissa, Sharksit veivät peliä miten halusivat. Anaheim pelaa sillä tyylillä millä Sharksien olisi tullut pelata, Dominaattori tulee löytämään itsensä kasan alta aika monta kertaa tässä sarjassa.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Siinä missä Anaheim on saanut viettää leppoisia päiviä pelaten Wildia ja Canucksia vastaan on Detroitilla jo kokemusta oikeista playoffs-jengeistä (ainakin ennakkokaavailuiden mukaan) Flamesista ja Sharkseista (vaikka jälkeenpäin katsottuna toki molemmat numeroiden valossa suht.helposti hoituivatkin). Finaalissa Wingseillä vastassa on sitten ilmeisesti Buffalo.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Ikijokeri kirjoitti:
Lyhyesti ja ytimekkäästi: Pronger & Niedermayer vs. Detroitin tulikuumat avainpelaajat (Datsyuk, Holmström, Zetterberg & co.).

Nyt on kyllä itsellä jäänyt huomaamatta noi "tulikuumat avainpelaajat". Eipä ole Zeta vielä itseä näissä pleijareissa vakuuttanut vaikka nyt toisessa sarjassa pystyikin jo lähes piste per peli tahtiin (2+3, 6 peliä). Hieman erilailla tulikuuma oli Zeta runkosarjassa keväällä.

Samoin Holmström ei mielestäni ole mikään tulikuuma, vaikka hänkin paransi Calgary -sarjasta ja kaksi maalia saanut jo näissä pleijareissa aikaiseksi.

Omasta mielestä Detroitista ei löydy tulikuumia pelaajia vastaavaan tapaan kuin esim Heatley/Spezza tai Drury/Briere. Detroitista tasaisuus on ollut valttia ja joku uusi nimi nousee aina esiin, kuten nyt viimeisessä ottelussa Samuelsson, joka teki playoffien maalinsa numerot 2 ja 3. Detroitista löytyykin nyt 11 miestä, jotka ovat tehneet vähintään 2 maalia kevään playoffeissa.
 

Kolzig

Jäsen
Suosikkijoukkue
#37 Olie Kolzig, Caps, Pens, Jets
Ennakkoon uskon että ihmemies-Hasek taistelee kuin eläin Detroitin maalissa, mutta Anaheimin rykelmä Pronger-Niedermayer-McDonald-Selänne yms. tulevat ja vievät ankkalauman toisen kerran cup finaaleihin.

Näen jo silmissäni Anaheimin ja Buffalon kohtaavan finaaleissa, kaksi jengiä jotka eivät kumpikaan ole Cupia vielä voittaneet ja kaiken lisäksi ratkee ikuinen arvoitus, Teukka vai Teppo. Kumpi näistä veteraanisankareista saa sen Stanley Cupin vihdoin ja viimein.
 

Dominator39

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings kaudesta 1992-1993
Det - Ana ovat kohdanneet aikaisemminkin playoffeissa kaudella 1997. Jolloin Detroit vei sarjan puhtaasti 4-0 mutta tuo sarja oli tasaisempi kuin numerot antavat ymmärtää. Useissa peleissä mentiin jatkoajalle yksi niistä taisi olla sitten oikea maraton.

Vuonna 2003 olivat sitten numerot toisinpäin eli Ankoille 4-0 ja myös tuossa sarjassa nähtiin jatkoaikoja ja se olikin varsin tasainen ja vähämaalinen sarja.

Vielä ei kannata Ankka ja Buffalo fanien juhlia varmaa Teppo vs Teme finaalia koska ensin olisi kaadettava Ottawa ja Detroit jotka ei aivain heittopusseja kuitenkaan ole!
 

Lauri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues & Devils
Helppo nimetä oma suosikki tähän sarjaan. En tiedä miksi, mutta olen tämän vuoden playoffeissa ollut joka kerta Detroitia vastaan pelaavan joukkueen puolella. Niin myös tälläkin kertaa.

Anaheimin pelityyli sytyttää paljon enemmän, kai se on se suurin syy. Ja tottakai toivoo Temelle (tai Nummiselle, oikeastaan ihan sama) sitä suuren unelman täyttymistä.

Schneiderin poissaolo alkaa varmasti näkymään jossain vaiheessa, vaikka ihan hyvin ovat puolustaneet loukkaantumisen jälkeen. Ylivoimalla tuon tasoisen pakin puuttuminen tässä vaiheessa kautta on paha takaisku muuten loistavalle joukkueelle.

Toivotaan tasaisia, jännittäviä ja pitkiä pelejä.
 

mynthon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Pittsburgh Penguins
Ei kai kukaan oikeasti kannata Detroitia tässä sarjassa? Detroit- täysin tylsä ja täynnä ruotsalaisia pussycatteja ja muita neitejä. Ei hyvä, ei todellakaan. Jokaisen suomalaisen kuuluisi vihata tuota joukkuetta, varsinkin kun vastaan asettuu Teemu Selänne, joka voisi vihdoin saada sen himotuimman pokaalin.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
mynthon kirjoitti:
Ei kai kukaan oikeasti kannata Detroitia tässä sarjassa? Detroit- täysin tylsä ja täynnä ruotsalaisia pussycatteja ja muita neitejä. Ei hyvä, ei todellakaan. Jokaisen suomalaisen kuuluisi vihata tuota joukkuetta, varsinkin kun vastaan asettuu Teemu Selänne, joka voisi vihdoin saada sen himotuimman pokaalin.
Jep. Teemu Selänne, tuo fyysisen ja aggressiivisen jopa peloittelu-kiekkoilun profeetta ja sanansaattaja. Kysykää vaikka Chris Cheliokselta jos ette itse usko.
 

Getz-laf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit & Flyers
mynthon kirjoitti:
Ei kai kukaan oikeasti kannata Detroitia tässä sarjassa?

RWings kuuluu suosikkijoukkueihini änärissä kuten myös Ducks, tässä sarjassa kyllä kannatan Ducksia. Olen fyysisen pelityylin kannattaja ja tietysti Teukalle toivotaan sitä himoituinta, siksi Ducks.

Itse sarjan uskon että Ducks vie, Ducks taklaa Detroitin tähdiltä paskat housuun ja vie voiton 4-1. Sharks oli lähellä pudottaa Detroitin nimenomaan tällä fyysisellä pelityylillä mutta eivät jaksaneet ylläpitää sitä sarjan loppuun asti, uskon että Ducks lähtee samalle linjalle ja Ducks on vielä piirun verran taitavampi joukkue kuin Sharks joten Ducks helposti ( ;) ) jatkoon.
 

Panzerfaust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Die Endlösung...für alle Probleme
dana77 kirjoitti:
Jep. Teemu Selänne, tuo fyysisen ja aggressiivisen jopa peloittelu-kiekkoilun profeetta ja sanansaattaja. Kysykää vaikka Chris Cheliokselta jos ette itse usko.

Cheliokseltapa hyvinkin, jonka Teemu on joskus levyksi ajellut. Chelios on taas hurjina vosinaan hakenut tappelukavereita Teemu Selänteen, Brian Bellowsin ja Brian Proppin kaltaisista nyrkkisankareista.

Chelios ja Selänne ainakin ennen vihasivat toisiaan, nyt ovat vähän vanhempia, mutta toivottavasti taistelua nähdään tälläkin rintamalla. Veikkaus: Chelios yrittää huitoa tavoilleen uskollisena mailalla Selänteen lärviä entistä plejarimaisempaan kuntoon, mutta Teemu väistää. Seuraavassa vaihdossa Selänne vastaa läiskäämällä puolirikollisella taklauksella Chelioksen laitaa vasten kuin kärpäsen seinään. Sitten on taas Detroitilta yksi pakki pelistä pois.
 

Rick

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
mynthon kirjoitti:
Ei kai kukaan oikeasti kannata Detroitia tässä sarjassa? Detroit- täysin tylsä ja täynnä ruotsalaisia pussycatteja ja muita neitejä. Ei hyvä, ei todellakaan. Jokaisen suomalaisen kuuluisi vihata tuota joukkuetta, varsinkin kun vastaan asettuu Teemu Selänne, joka voisi vihdoin saada sen himotuimman pokaalin.

Vaikea ymmärtää väitettä Red Wingsin olevan tylsä joukkue! Hah! Joukkue on hyökkäysvoittoisen pelin perikuva ja on vuodesta toiseen eniten maaleja tehneiden Top5'ssa. (tänävuonna tosin 10's)
Ruotsalaisista 'neideistä' Holmström ottaa ilta toisensa jälkeen iskuja vastaa maskimiehenä ja iskee siinä ohessa kaappeja. Tottakai jokainen vihaa häntä..niinkauan kun ei pelaa omassa joukkueessa. Tärkeä, tärkeä pelaaja. Franzen tuo eloa muuten aika vähän taklaavaan Wings-nippuun.

Nyt kaikki tuntuu unohtavan että vihdoin myös Detroitissa pelaa suomalainen..miksei Valtterille kukaan soisi kannua?
 

susikoiraroi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Colorado Avalanche
Oma arvioni on se, että Detroit ei tule pysymaan Anaheimin mukana. Detroit hoitaa 1-2 kotipeliä, Anaheim loput. Ainoa missä Detroit pärjää vertailussa on hyökkäyskaluston leveys (pieni etu) ja kokemus. Muut osaalueet kuten puolustus, maalivahti ja nälkä ajavat edun Duckseille.

Arvio: Anaheim jatkoon voiton 4-2
 

Panzerfaust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Die Endlösung...für alle Probleme
susikoiraroi kirjoitti:
Muut osaalueet kuten puolustus, maalivahti ja nälkä ajavat edun Duckseille.

Hasek on kyllä niin arvaamaton sätkynukke, etten häntä vielä heikkoukseksi suostu laskemaan. Tuomaripeli tulee olemaan tärkeä tekijä. Tuleeko vähän kädet ylhäälllä ajeluista roughing -penalteja, vai mennäänkö edes vähän oldskoolin mukaan, missä vihelletään kolmannessa erässä vain maalit ja ruumiit. Detroitilla on kuitenkin parempi YV kuin Minnyllä ja varsinkin Nuckseilla oli.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Noh, eipä tää yleinen toivelinja täällä yllätä. Koko kansan Teemu vastaan nippu vihattuja ruotsalaisia.

Sinänsä mielenkiintoista on se, että Wingsin ei pitänyt pystyä voittamaan Calgaryä, eikä todellakaan Sharksia ja nyt kaikki analyytikot ovat jälleen samaa mieltä tulevasta sarjasta. Wingsillä ei mitään mahdollisuuksia.

Altavastaajan asema sopii Detroitille. Sieltä on taas hyvä alkaa parantamaan vastustajan vahvuuksia ja heikkouksia opiskellen. Mm. Henrik Zetterbergillä on mainiosti varaa lisätä kierroksia.

Lidströmin pitää pystyä nollaamaan Selänne ja siihen on hyvät mahdollisuudet. Teemu pelailee samalla puolella kenttää mitä Lidström, joten melko todennäköisesti äijät ovat niin monessa vaihdossa vastakkain kuin vaan mahdollista.
 

Panzerfaust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Die Endlösung...für alle Probleme
Henkka kirjoitti:
Sinänsä mielenkiintoista on se, että Wingsin ei pitänyt pystyä voittamaan Calgaryä, eikä todellakaan Sharksia ja nyt kaikki analyytikot ovat jälleen samaa mieltä tulevasta sarjasta. Wingsillä ei mitään mahdollisuuksia.
...
Altavastaajan asema sopii Detroitille.

Näytätkö linkin ihan mielenkiinnon vuoksi jonkun paikallisen NHL-analyytikon arvioon, missä Detroitille ei luvata mitään mahdollisuuksia Anaheimia vastaan? Esim. espn veikkaa Detroitin voittoa 7 pelissä, vaikka sama kirjoittaja oli hehkuttamassa aikaisemmin Kalifornian konferenssifinaalia. Red Wings on kuitenkin lännen ykkösjengi, joten eivät he nyt ihan altavastaajana pääse iskemään.

Mitä tulee Lidströmin kykyyn pelata Teemu siististi pois, niin voi hyvin onnistuakin, mutta sen jälkeenkin Detroitin ongelma on miettiä miten estää Prongerin avaukset ja Niedermayerin kiekon ylöstuonnit. Tai miten estää em. kaksikkoa pyörittämästä YV-peliä. Unohtamatta Beaucheminia, jolta tuntuu onnistuvan kaikki. Siihen päälle sitten n.puolen tusinaa ankkahyökkääjää, jotka yrittävät tehdä burgeria Hasekista.
 

Dominator39

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings kaudesta 1992-1993
Täytyy sanoa että tämä sarja tuntuu kiinnostavan enemmän suomalaisia kuin tuo Buf - Ott sarja.

Tietysti tämä kiinnostaa koska nyt koko Suomen kansa on "LeuhkaTeukan" takana. Sitä perustellaan vaikka Anaheim ei kuuluisikkaan suosikkeihin, "että tottakai Ankkoja täytyy kannustaa kun siellä pelaa suomalainen"!

Miksei kukaan ole hiljaisesti,nöyrästi ja vähän ääntä itsestään pitävän Valtteri Filppulan puolella? Koska käsittääkseni hän on myös suomalainen ja todellinen joukkuepelaaja. Eikä varmasti ole heti ensimmäisenä esittelemässä kämppäänsä MTV Cribs ohjelmassa!

Mutta onneksi Anaheim on ennakkosuosikki niinkuin oli Calgary ja San Josekin.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Filppulasta ei varmaan kukaan tykkää hänen jokeri-taustansa takia.

edit: hieman siistitty muotoilu.
 
Viimeksi muokattu:

Olpa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers, Vaasan Sport & Eric Lindros
Dominator39 kirjoitti:
Tietysti tämä kiinnostaa koska nyt koko Suomen kansa on "LeuhkaTeukan" takana. Sitä perustellaan vaikka Anaheim ei kuuluisikkaan suosikkeihin, "että tottakai Ankkoja täytyy kannustaa kun siellä pelaa suomalainen"!

Siis eiköhän ankkoja porukka kannata nimenomaan sen takia että se suomalainen on EHKÄ kaikkien aikojen Suomalainen jääkiekon pelaaja, Teemu Selänne.

Dominator39 kirjoitti:
Miksei kukaan ole hiljaisesti,nöyrästi ja vähän ääntä itsestään pitävän Valtteri Filppulan puolella? Koska käsittääkseni hän on myös suomalainen ja todellinen joukkuepelaaja. Eikä varmasti ole heti ensimmäisenä esittelemässä kämppäänsä MTV Cribs ohjelmassa!

Kukaan tuskin on toivomassa mitään huonoa Valtterille, mutta hänellä on aikaa... Teemulla ei enää niin paljoa.

Dominator39 kirjoitti:
Mutta onneksi Anaheim on ennakkosuosikki niinkuin oli Calgary ja San Josekin.

Ainakin ammattilaisten mielestä (vedonvälittäjien/vedonlyöjien) rupuwingsit olivat suosikkeja aiemmissa kohtaamisissa. Nyt itse asettaisin mahtiankat suosikiksi, mutta tasaista tulee olemaan...
 

Panzerfaust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Die Endlösung...für alle Probleme
Dominator39 kirjoitti:
Tietysti tämä kiinnostaa koska nyt koko Suomen kansa on "LeuhkaTeukan" takana.
...
Miksei kukaan ole hiljaisesti,nöyrästi ja vähän ääntä itsestään pitävän Valtteri Filppulan puolella? Koska käsittääkseni hän on myös suomalainen ja todellinen joukkuepelaaja. Eikä varmasti ole heti ensimmäisenä esittelemässä kämppäänsä MTV Cribs ohjelmassa!

Loistavaa settiä! Muistathan vielä, että Temellä on enemmän kalliita autoja (20-30kpl) kuin sulla!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös