Playoffs 2007: Itä, 2.kierros, Devils - Senators

  • 5 821
  • 36

Evil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Devils, HIFK, Arsenal, Athletic Club de Bilbao
Itäisen konferenssin toisessa välieräsarjassa vastakkain asettuvat New Jersey Devils joka pudotti Tampa Bayn jatkosta voitoin 4-2, ja Pittsburghin laulukuoroon luvuin 4-1 passittanut Ottawa Senators. Joukkueet kohtasivat runkosarjassa neljä kertaa. Lokakuussa Ottawa nöyryytti Devilsiä peräti 8-1; marraskuussa Devils oli parempi 3-2, ja voitti uudelleen samoin numeroin heti vuodenvaihteen jälkeen. Aivan runkosarjan lopussa Pirut kaatoivat Senaattorit vielä rankkareilla 2-1. Keskinäiset ottelut siis New Jerseylle 3-1.

Playoffien pistepörssi, Devils:
Scott Gomez 2+7=9
Patrik Elias 1+6=7
Zach Parise 6+0=6
Brian Gionta 5+1=6
Brian Rafalski 2+4=6
Jamie Langenbrunner 1+4=5

Playoffien pistepörssi, Senators:
Daniel Alfredsson 3+3=6
Chris Kelly 3+1=4
Jason Spezza 2+2=4
Dany Heatley 2+2=4
Anton Volchenkov 1+3=4
Joseph Corvo 0+4=4

Maalivahdit:
Martin Brodeur NJD 156 torjuntaa, 12 maalia (2/ottelu), torjunta% 91,7.
Ray Emery OTT 100 torjuntaa, 10 maalia (2/ottelu), torjunta% 90,9.

Devilsin ykkösketju teki tarvittavat maalit Tampaa vastaan, ja sai oivaa tulitukea hurjaan vireeseen yltyneeltä nuorelta Zach Pariselta sekä alati kauden lopussa profiiliaan nostavalta Jamie Langenbrunnerilta. Puolustuksen tehomies Brian Rafalski on astunut lopullisesti Niedermayerin saappaisiin. 19 tehtyä maalia kuudessa ottelussa riitti hyvin, kun joukkuepuolustus saatiin paranemaan sarjan loppua kohden mentäessä. Colin White loukkaantui, mutta Matvichuk toi tarvittavaa voimaa takalinjoille. Brodeur piti tärkeän nollan viidennessä matsissa ja petasi näin kaksi ottelupalloa Perskuleille. Näistä jo ensimmäinen kelpasi. Mikäli EGG-ketju jatkaa tällä tasolla, on vastustaja taatusti helisemässä.

Ottawa pudotti Pingviinit loppujen lopuksi melko helposti. Tasaista sarjaa veikkailleet ja toivoneet joutuivat pettymään, kun Senaattorit porskuttivat jatkoon vain yhden tappion kärsineinä. Devilsiä vastaan joukkueen toiveet kasautuvat pitkälti Alfien, Spezzan ja Heatleyn niskaan. Mikäli nämä veijarit onnistuvat Lecavalierin ja kumppaneitten malliin, on Piruilla edessään pitkä tie konferenssin finaaliin. Lisäksi päästään jälleen, kuten joka kevät, spekuloimaan onko Ottawalla tarpeeksi fyysisyyttä menemään loppuun saakka.

Paljon kysymysmerkkejä, tasaisia otteluita tulossa. Kotiinpäin on vedettävä: Devils jatkaa 4-2.
 

Hyttynen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers
Mikäs on näitten joukkueitten loukkaantumistilanteet? Olen ymmärtänyt että Debseillä ainakaan eivät kaikki ole aivan täysissä ruumiin voimissa, siis Whitenkään lisäksi. Entäs Sensseillä?

Brodeur vie 4-3
 

Evil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Devils, HIFK, Arsenal, Athletic Club de Bilbao
Hyttynen kirjoitti:
Mikäs on näitten joukkueitten loukkaantumistilanteet? Olen ymmärtänyt että Debseillä ainakaan eivät kaikki ole aivan täysissä ruumiin voimissa, siis Whitenkään lisäksi.
Pelikunnossa ovat suurimmalta osin. Cam Janssen, joka sopisi tulevaan sarjaan kuin nyrkki (senaattorin) nenään, lienee sen verran rikki ettei ihan heti pelaa.

Edit. Täältähän nämä joukkueitten ilmoittamat loukkaantumiset näkee: http://msn.foxsports.com/nhl/injuries

Mogilnykin on pipinä.
 
Viimeksi muokattu:

TML

Jäsen
Tässäpä sellainen pari että kävisi itselleni mieluusti jos molemmat hakkaisivat toisensa aivan tuusan-nuuskaksi. Kumpikaan ei suosikkeihini kuulu joten aika HMV-pari sinäänsä. Matsit kuitenkin ilman muuta katson.
Emery torjui loistavasti Pensiä vastaan mutta mittari on taas astetta kovempi. Viime vuonnahan Emery "hyytyi" toisella rundilla Sabresia vastaan. Brödööristä nyt ei tarvitse mitään sanoa. Pystyy yksinään nappaan voiton tai kaks.
Sensin pakisto pystyi pimentämään SC:n loistavasti ekalla rundilla mutta nyt tuleekin probleema, kenet pysäyttää Devilsiltä. Parise? Elias? Gomez? Gionta?
Vaihtoehtoja on. Todennäköisesti ei siis mitään vartiointia tule paitsi ehkä Volchenkov-Philipps pari hyppää kentälle kun Gomezin ketju tulee.
Devilsin puolustus on hyvin organisoitu myös ja jotenkin tuntuu että vastakkain on melko samanlaiset puolustukset.

Hyökkäyksessä Sens nojaa pitkälti ykköskenttäänsä, ja Spezza saa päällystakikseen Maddenin. Jos Madden ja Maddenin kenttä hoitaa Spezzan ja Spezzan kentän kunnolla, saattaa Sensillä tulla isoja maalinteko ongelmia. Sensin hyökkäys ei kuitenkaan loppupeleissä ole niin kovin laaja maalinteko voimiltaan.
Kiva nähdä puolustavien senttereiden taisto Fisherin ja Maddenin välillä. Kumpi vie toisen joukkueen ykkössentteriä?

Jännä taisto luvassa ja veikkaan että sarja päättyy samoin kuin 2003 konfrenssifinaaleissa.
 

susikoiraroi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Colorado Avalanche
Erittäin hyvä vääntö tulossa. Vauhtia, taitoa ja taklauksia pitäisi riittää. Maaleilla tuskin juhlitaan ellei Emery löydä hoover nappulaa jostain. Ottawan puolella, mutta Devils jatkoon 4-3.
 

RedSox

Jäsen
Suosikkijoukkue
Arsenal FC, Ottawa Senators, Boston RedSox, SaiPa
Ottawalla on liigan paras puolustuskuusikko. Erityisesti Volchenkov on noussut tämän kauden aikana yhdeksi parhaista koko NHL:ssä, ei vähiten sen takia, että löytää itsensä vastustajan laukausten tielle. Itse pidän Buffaloa ainoana Itäisen konferenssin joukkueista, joka lähtee suosikkina Ottawaa vastaan.

Harmittaa/ihmetyttää, jos tänä vuonna Sens putoaa fyysisyyden puutteesta johtuen. Luotetaan suunnanmuutospeliin, ykkösnyrkiin sekä komikkoon Neil, Fisher ja Vermette, joiden kanssa NJ joutuu painimaan.
 

OlieTheGoalie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Washington Capitals, JYP
New Jerseyn toivona ovat Brodeurin haamukopit ja puolustukseen ja peruutteluun perustuva taktiikka, mutta Ottawa on joukkueena nopea ja taitava sekä huomattavasti laaja-materiaalisempi kuin Tampa, jonka kanssa Devils aluksi kompasteli.


Itse uskon, että nyt NJD:lle voi tulla kylmää kyytiä, eikä Brodeur yksinään kykene pelastamaan sarjaa. EGG-line on Jerseyn toivo, mutta "Pizza"-ketju on taas Ottawan valtti ja vaikeammin pideltävissä. Odotan kuitenkin erittäin tasaista sarjaa, jossa Devils sinnittelee aina seitsemänteen peliin asti, mutta Ottawa vie lopulta konfrenssifinaalipaikan nimiinsä.
 

Boulerice

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boogaard(R.I.P) ja Twist
Pitää toivoa voittoa Ottawalle,jotta edes yksi kanukki joukkue menisi jatkoon toiselta kierrokselta! Kova vääntö tulossa ja uskoisin Neilin kuumentavan ja sekoittavan Devilsin pakkaa oikeen urakalla. Tarpeen tullen Ottawalla on mahdollisuus nostaa McGrattan ylös kunnolliseksi pelotteeksi. Saa nähdä alkavatko ajelut maalivahteja päin jo heti alussa.
 

Evil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Devils, HIFK, Arsenal, Athletic Club de Bilbao
Boulerice kirjoitti:
Pitää toivoa voittoa Ottawalle,jotta edes yksi kanukki joukkue menisi jatkoon toiselta kierrokselta!
Vancouverhan tiputtaa Anaheimin, eikö se riitä?
 

Evil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Devils, HIFK, Arsenal, Athletic Club de Bilbao
Ensimmäiset pelipäivät seuraavasti:

April 23, 2007

newjerseydevils.com – The Devils are all set to take on the Ottawa Senators in the Eastern Conference Semifinals.

The series opens at the Continental Airlines Arena on Thurs., April 26 at 7 p.m., and game two is scheduled for Saturday, April 28 at 8 p.m.

http://www.newjerseydevils.com/njd/theteam/teamnews/secondround.php


Lou, Patty, Marty ja kumppanit pohdiskelevat ympäripyöreitä tulevasta sarjasta:
http://www.nj.com/devils/ledger/index.ssf?/base/sports-0/1177302416106340.xml&coll=1&thispage=1


Vertailua - Brodeur vs. Emery:
http://www.canada.com/theprovince/news/sports/story.html?id=cc3eb203-bb7e-47ee-a33c-8e135cbae792


Sensin kotisivu peräänkuuluttaa porukkaa Martyn maalille:
http://www2.ottawasenators.com/eng/...=hockey/hockeyNewsDetails.cfm&newsItemID=2453
 

dali

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lamoriellon Enkelit, the Spirit of CBA
Brodeurin kokoinen joukkue

OlieTheGoalie kirjoitti:
New Jerseyn toivona ovat Brodeurin haamukopit ja puolustukseen ja peruutteluun perustuva taktiikka, mutta Ottawa on joukkueena nopea ja taitava sekä huomattavasti laaja-materiaalisempi kuin Tampa, jonka kanssa Devils aluksi kompasteli.

Olet aivan oikeassa. Mitä tärkeämmäksi pelit käyvät, Devils on vain ja ainoastaan Martin Brodeurin varassa. Senatorsia vastaan Devilsin ainoa mahdollisuus on, että Brodeur onnistuu.

Devilsin loukkaantumistilanne on sarjaan lähdettäessä melko hyvä. Sairastuvalla ovat näillä näkymin ainoastaan selkäänsä poteva jykevä puolustaja Martin Brodeur ja olkapäätään poteva rakkikoira Martin Brodeur. Jos Brodeur on puolustuksesta sivussa, niin Devils jatkanee niin, että kokeneet Martin Brodeur ja selkävaivasta hyvään iskuun toipunut Martin Brodeur ovat Martin Brodeurin johtaman kolmosketjun takana pimentämässä Ottawan ykkösketjua. Toivottavasti tämä ketju jatkaa samaan malliin kuin Lecavalierin poppoota vastaan. Puolustuksesta ovat nousseet esiin ykköspakki Martin Brodeur ja 24-vuotias Martin Brodeur, joka nostettiin farmista runkosarjan lopussa Paholaisten riveihin. Ruotsalainen Martin Brodeur on jäämässä seitsemänneksi pakiksi, jos Martin Brodeurin selkävaivat hellittävät ja hän pääsee kaukaloon.

Devilsin hyökkäyksessä löytyi Tampa-sarjassa mukavasti leveyttä, kun sekä BBB- että BBB-ketjut onnistuivat tekemään maaleja. Devilsin runkosarjan paras maalintekijä Martin Brodeur onnistui kuudesti Tampaa vastaan ja ratkaisuhetkillä esiin nousivat ykkösketjun sentteri Martin Brodeur ja ykköspakki Martin Brodeur. Tehoja kaivattaisiin kuitenkin myös kokeneelta Martin Brodeurilta ja kevään 2003 playoff-sankarilta Martin Brodeurilta, sillä Ottawalla on Tampaa enemmän syvyyttä riveissään ja ratkaisuja voi tulla koko joukkueen rintamalla. Tässä mielessä sarjasta tulee kiintoisa, koska kummallakin joukkueella on paljon ratkaisuihin kykeneviä pelaajia.

Ottelusarjassa mielenkiinto kohdistuu siihen, pystyykö Martin Brodeurin johtama jarruketju pimentämään Ottawan ykkösen ja vastavuoroisesti, pystyykö Mike Fisherin ketju hidastamaan Martin Brodeurin johtamaa Devilsin ykkösketjua. Nyt vastakkain ovat myös kaksi eurooppalaista kapteenia. Daniel Alfredsson pelasi hyvän sarjan Pensejä vastaan, nyt vastus on kovempi. Martin Brodeurin asemaa Devilsin kapteenina epäiltiin kauden aikana ja mies myönsikin, että otti asemansa aluksi liian raskaasti. Tärkeimmillä hetkillä Marty on kuitenkin johtanut orkesteria jäällä ja viimeisessä ottelussa Tampaa vastaan hän saalisti mukavat kolme syöttöpistettä ja hoiti puolustusvelvoitteet kiitettävästi.

Parantamisen varaa Devilsillä on oman pään avauksissa. Peliä pitäisi pystyä avaamaan nopeammin ja samalla kuitenkin välttää hutilointia, joista Tampa rokotti. Vastustajan maalilla pitää olla kärkkäämmin sörkkimässä reboundeja sisään. Devilsin ylivoima on toiminut mallikkaasti ja tämä osa-alue korostuu Ottawaa vastaan. Alivoimalla kumpikin joukkue on ollut keskinkertainen, joten jäähyt voivat olla kohtalokkaita. Runkosarjassa Ottawa pystyi ottamaan yhden selkävoiton 8-1-lukemin, mutta Devils pystyi päihittämään Senatorsin kolmesti yhden maalin erolla.

Uskoisin, että Devilsin kentälliset Ottawaa vastaan ovat kutakuinkin samat kuin tähänkin asti, jollei sitten Devilsin valmennuskaksikko Martin Brodeur ja Martin Brodeur ole keksinyt jotain uutta. Avausottelussa mennään siis tällaisilla viisikoilla:

Brodeur-Brodeur-Brodeur
Brodeur-Brodeur

Brodeur-Brodeur-Brodeur
Brodeur-Brodeur

Brodeur-Brodeur-Brodeur
Brodeur-Brodeur

Brodeur-Brodeur-Brodeur
Brodeur

Brodeur
Brodeur

Tästä sitten peruuttamaan Ottawan ylitse, kuten neljä vuotta sitten. Martin Brodeurin johdolla mennään tästäkin sarjasta voitoin 4-2 eteenpäin.
 

Mr.X

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
dali kirjoitti:
Uskoisin, että Devilsin kentälliset Ottawaa vastaan ovat kutakuinkin samat kuin tähänkin asti, jollei sitten Devilsin valmennuskaksikko Martin Brodeur ja Martin Brodeur ole keksinyt jotain uutta. Avausottelussa mennään siis tällaisilla viisikoilla:

Brodeur-Brodeur-Brodeur
Brodeur-Brodeur

Brodeur-Brodeur-Brodeur
Brodeur-Brodeur

Brodeur-Brodeur-Brodeur
Brodeur-Brodeur

Brodeur-Brodeur-Brodeur
Brodeur

Brodeur
Brodeur

Tästä sitten peruuttamaan Ottawan ylitse, kuten neljä vuotta sitten. Martin Brodeurin johdolla mennään tästäkin sarjasta voitoin 4-2 eteenpäin.

Kirjoitus oli aivan loistava! Putosin.
 

Osmo Rapeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuusijuhla - Sex Festival
dali kirjoitti:
Ruotsalainen Martin Brodeur on jäämässä seitsemänneksi pakiksi, jos Martin Brodeurin selkävaivat hellittävät ja hän pääsee kaukaloon.

Itse olisin antanut jo runkosarjassa Brodeurille enemmän vastuuta ja peliminuutteja, vaikka sitten AHL:ssä, sillä Brodeurin istuttaminen penkillä vain ja ainoastaan siksi että Martin "voitin Stanley Cupin joskus vuonna miekka ja kirves" Brodeur oli kymmenen vuotta sitten NHL:n parhaita puolustajia, ei tarkoita sitä etteikö aika, ja etenkin nuoret, uudenlaiset, liikkuvammat puolustajatyypit Martin Brodeurin johdolla ajaisi hänen ohitseen.

*****

Melkein yhtä vakavasti ottaen odotan huikeaa ja tiukkaa sarjaa, ja mahdollisesti seitsemää peliä. Jos ratkaisua ja voittajaa voi mitenkään arvata niin kyllä minä lyön rahani Stanley Cup-veteraanien puolesta. Ottawa ei saanut Gary Robertsia, New Jerseyllä omat voittajaveteraaninsa on. Luotan etenkin Patrik Eliasin pisteputken jatkumoon hyökkäyspäässä.
 

SaucerPass

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leafs
Homma näyttää käyneen jo hieman levottomaksi palstalla. Tosiasiassa Devils on jopa yllättänyt ainakin allekirjoittaneen otteillaan pudotuspeleissä. Toki kaikki lähtee edelleen Brodeurista ja puolustuspelistä, mutta New Jerseyn otteluissa on myös tänä keväänä nähty varsin kiitettävästi maaleja, jotka nyt edelleen ovat kuitenkin kiekon suola. Eikä Devils ole edes pelannut tämän vuoden pleijareiden tylsintä kiekkoa, vaan tämä kyseinen kunnia lankeaa Vancouverille. Lisäksi ykkösketju Elias-Gomez-Gionta-pelaa parhaimmillaan erittäin viihdyttävää ja vauhdikasta peliä, mitä kuvastelee jo pudotuspelien pistepörssikin. Tosin aina kun, egg-line istuu vaihdossa on NJ:n peli puuduttavaa jauhamista, joka suorastaan houkuttelee vaihtamaan kanavaa, elleivät Parise ja Zajac sitten yllätä ajoittaisilla, mutta niin harvinaisilla luovuuden hetkillään. YV:llä kannataa seurata jo vanhaa tuttua Rafalskia ja ennen kaikkea nuorta Greeniä, joka toivottavasti saa Loulta vastuuta Rafan parina, ellei Devils sitten jatka Langenbrunnerin peluuttamista YV:llä pointilla. Ja vaikka kuinka huonoa lätkää Devils pelaisikin, niin Ottawalta löytyy melkoinen arsenaali taitopelaajia, joten ei New Jerseyn takia todellakaan kannata jättää sarjaa katsomatta. Sens toivottavasti jatkoon, mutta mitä luultavammin kuitenkin Brodeur ja Devils.
 

Evil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Devils, HIFK, Arsenal, Athletic Club de Bilbao
Riemastuttava kirjoitus dalilta todella! Ymmärrän ja allekirjoitan hänen pointtinsa täysin.

Devilsin otteita tarkoin seuraavana ja jo vuosikaudet seuranneena en voi kuin ihmetellä sitä yleistä harhakäsitystä, että joukkue on yhtä kuin Brodeur. Kahden hyökkäävän ketjun miehet mahtuisivat minkä tahansa NHL-joukkueen hyökkääviin ketjuihin; Maddenin ja Pandolfon johtama kahden suunnan osasto on liigan ehdotonta eliittiä; puolustuksessa on kiekollista taitoa (mm. Rafalski), fyysisyyttä (White, Matvichuk jne.)... Eikä se pelityylikään todella ole niin puolustusvoittoinen ja tylsä kuin jatkuvasti harhaluullaan.

En keksi Devilsin toistuvaan vähättelyyn kuin kaksi mahdollista syytä: Katkeruus (ne perkeleet ovat tiputtaneet MINUN suosikkijoukkueeni liian monta kertaa jatkosta!) tai kateus (ne perkeleet ovat nostaneet kannua kohti kattoa liian monta kertaa).
 

liporiisi

Jäsen
Suosikkijoukkue
NEW JERSEY DEVILS JA TAPPARA
Juu ainainen vähättely on huomioitu niin kauan kun itsekin muistan.Meillä on hyökkäys,pakit ja MAALIVAHTI,Ottawaa mitenkään väheksymättä tämä on helpompi sarja meille,uskoisin/(toivoisin) 4-1 voittoon.
 

dali

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lamoriellon Enkelit, the Spirit of CBA
http://tsn.ca/nhl/feature/?fid=10460&hubname=

Patrik Elias on sitten sivussa ensimmäisestä ottelusta flunssan takia. Vaivan ei pitäisi olla paha, ja Eliasta odotetaankin kaukaloon jo toiseen otteluun. Sen sijaan Colin White saattaa palata kaukaloon jo tänä iltana.

Devils on myös kutsunut Lowellista Grant Marshallin. Vielä ei ole varmuutta, pelaako hän jo tänä iltana. Ensimmäisessä ottelussa näkisin mielelläni tällaiset hyökkäysketjut:

Vaihtoehto 1, ilman Marshallia:

Brylin-Gomez-Gionta
Parise-Zajac-Langenbrunner
Pandolfo-Madden-Clarkson
Rasmussen-Dowd-Rupp

Vaihtoehto 2, Marshallin kanssa:

Brylin-Gomez-Gionta
Parise-Zajac-Langenbrunner
Pandolfo-Madden-Marshall
Clarkson-Dowd-Rupp
 

expertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Brodeur, Hughes bros., Dawson Mercer, NJD, HPK
dali kirjoitti:
http://tsn.ca/nhl/feature/?fid=10460&hubname=

Patrik Elias on sitten sivussa ensimmäisestä ottelusta flunssan takia. Vaivan ei pitäisi olla paha, ja Eliasta odotetaankin kaukaloon jo toiseen otteluun. Sen sijaan Colin White saattaa palata kaukaloon jo tänä iltana.

Devils on myös kutsunut Lowellista Grant Marshallin. Vielä ei ole varmuutta, pelaako hän jo tänä iltana. Ensimmäisessä ottelussa näkisin mielelläni tällaiset hyökkäysketjut:

Vaihtoehto 1, ilman Marshallia:

Brylin-Gomez-Gionta
Parise-Zajac-Langenbrunner
Pandolfo-Madden-Clarkson
Rasmussen-Dowd-Rupp

Vaihtoehto 2, Marshallin kanssa:

Brylin-Gomez-Gionta
Parise-Zajac-Langenbrunner
Pandolfo-Madden-Marshall
Clarkson-Dowd-Rupp

Paha menetys näin alkuun. Toivotaan kuitenkin ihmeparantumista ennen ottelun alkua.
 

dali

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lamoriellon Enkelit, the Spirit of CBA
Brodeur on leimattu syntipukiksi tappiossa, ja kieltämättä hän ei ollut eilen parhaimmillaan, mutta jos Devils tekee samanlaisia virheitä kuin eilen, on todennäköistä, että Ottawa rankaisee niistä. Brodeur oli todella pettynyt otteisiinsa ja tuskin hän toista kertaa päästää noinkaan montaa maalia.

Suurin syy tappioon olivat karmeat kiekonmenetykset. Rafalskin emämunaus ylivoimalla jäi päällimmäisenä kummittelemaan ja sitten olivat Martinin ja Pandolfon pikkuhassit, joista Ottawa sai maalit. Tilanne on sama kuin Tampaa vastaan. Lecavalier ja St. Louis rankaisivat Paholaisia ennen muuta harhasyötöistä. Muuten Devilsillä ei ole näissä karkeloissa hätää.

Kaiken kaikkiaan peli vaikutti siltä, että Senators ei ole mikään ylikäymätön este. Emery oli maalissa keskinkertainen ja Devils sai luotua painetta hänen maalilleen. Patrik Eliaksen toipumista tässä odotellaan sillä Erik Rasmussen ei kuulu Gomezin ja Giontan rinnalle. Onneksi Rasmussen pistettiin nelosketjuun hyvin pian ensimmäisen erän räveltämisen jälkeen. nj.com-sivuston jutussa Scott Gomez kertoi puhuneensa Pattyn kanssa ja Gomez kertoi Pattyn olevan melko pahassa flunssassa. Lou Lamoriello vakuuttaa puolestaan, että Elias on levon jälkeen pelikunnossa lauantaina eikä taannoinen A-hepatiitti vaikeuta toipumista.

Niin, ja se pitää vielä mainita, että Travis Zajac iski viime yönä ensimmäisen pudotuspelimaalinsa. Onnea siitä.
 

expertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Brodeur, Hughes bros., Dawson Mercer, NJD, HPK
Patrik Elias is expected to return to the lineup tonight, as the Devils try to even up their Eastern Conference Semifinal against the Ottawa Senators at a game apiece.

Great, nyt on tsäänssit.
 

Old Ray

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pens
Toinen osaottelu

Lopputulos: Ottawa @ New Jersey 2-3
Paikka: Continental Airlines Arena
Voitot: 1-1

Maalit

0-1 Gionta (Elias, Gomez)
0-2 Brylin
1-2 Alfredsson (Spezza, Heatley)
2-2 Heatley (Spezza, Vermette)
2-3 Langenbrunner (Zajac) 2nd OT

Torjunnat

Ray Emery 30
Martin Brodeur 43

Jäähyt

Senators 8x2 min=16 min
Devils 7x2 min=14 min

Joukkeiden jääajat

Ottawa, puolustajat: Wade Redden 33:15, Joseph Corvo 27:07, Chris Phillips 27:07
Ottawa, hyökkääjät: Dany Heatley 30:21, Jason Spezza 29:50, Daniel Alfredsson 29:37

Devils, puolustajat: Brian Rafalski 31:33, Paul Martin 31:28, Brad Lukowich 25:26
Devils, hyökkääjät: John Madden 28:16, Jay Pandolfo 25:42, Sergei Brylin 25:05

3 tähteä

*** Jamie Langenbrunner
** Dany Heatley
* Martin Brodeur

Pari sanaa ottelusta

Ensimmäinen erä oli täysin New Jerseyn hallinnassa ainakin laukauksien valossa, sillä Devils ampui ensimmäisellä periodilla Emerya kohti jopa 16 laukausta ja saikin palkinnoksi kaksi maalia Giontan ja Brylinin toimesta. Ottawa sai sen sijaan viisi laukausta Martin Brodeurille, eikä hän ollut yllätettävissä.

Toisessa erässä tahti muuttui ja Ottawa oli painostavampi osapuoli ja saivatkin kavennuksen 2-1 heti erän alkuun Alfredssonin toimesta. Laukauksia he saivat maalia kohti toisessa erässä 14 New Jerseyn neljää vastaan.

Myös kolmas erä oli Ottawan painostusta ja viimeisellä minuutilla Heatley hiljensikin Continental Airlines Arenan täräyttämällä tasoituksen. Tässäkin erässä Ottawa laukoi kohti maalia 12 laukausta ja paholaiset 4 laukausta.

Peliä jatkettiin toiselle jatkoerälle asti, jolloin Jamie Langenbrunner iski hienosti läpiajon päätteksi Devilsin voittomaalin ja sarjan tasoituksen 1-1:een.

Brodeurista on sanottava, että oli huikeassa vireessä edellisen pelin "pettymyksen" jälkeen. Otti aivan huikeita koppeja ja pelastuksia läpi pelin. Näytti taas miten vanha ukko on vieläkin vireessä ja ei antanut epäselvyyttä kuka on maailman paras maalivahti. Ottelun torjuntaprosentti 95.56 % kertoo jotakin.
 

dali

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lamoriellon Enkelit, the Spirit of CBA
Ottelusarja jatkuu tänään Ottawassa, jonne lähdetään 1-1-tilanteessa. Senators oli lähellä ryöstää molemmat ottelut New Jerseyn kotiluolasta.

Toivottavasti Senatorsin pelaajat ovat nähneet viime yöt painajaisia Jamie Langenbrunnerista, joka osaltaan oli suistamassa Ottawaa Sc-finaalista keväällä 2003 ja lauantaina ratkaisi ottelun Devilsin hyväksi ja piti joukkueen sarjassa mukana. Toisaalta uniin voisi tulla myös Sergei Brylinin maali ja kuva sekuntikellosta, joka käy loppuun liian hitaasti. Toisen ottelun jälkimainingeissa Senators purnasi voimakkaasti, että ajanottaja käynnisti kellon liian hitaasti, jolloin Brylin ehti laukoa ensimmäisen erän lopussa 2-0-maalin.

Saa nähdä, mitä poppakonsteja Devils on keksinyt täksi illaksi. Martin Brodeur vaihtoi varusteensa uusiin ensimmäisen ottelun jälkeen. Ehkä Maddenin ketju viimein saa Spezzan johtaman ykkösviisikon kuriin. Tämä porukka on tehnyt Senatorsin yhtä lukuun ottamatta kaikki Senatorsin maalit ja joka kerta Maddenin ketju on ollut vastaanottamassa iskua. Maddenin ketjun peluuttamista Spezzan poppoota vastaan puoltaa kuitenkin se, että näin EGG- ja PZL-ketjut pääsevät hyökkäävämpään rooliin, kun niiden ei tarvitse keskittyä vastustajan parhaiden pelaajien pimentämiseen.

Tässä sarjassa pätee sama lainalaisuus kuin Tampaa vastaan. Jos Senators ei saa tulitukea ykkösketjulleen, Devils vie sarjan tasaisuudellaan nimiinsä. Brodeur oli kuin uudestisyntynyt toisessa ottelussa ja mitä kovempi paikka, sitä parempi Marty on tolppien välissä.

Hyvä uutinen Paholaisten kannalta on myös se, että Devilsin pitäisi päästä otteluun parhaalla mahdollisella kokoonpanolla. Patrik Elias on toipunut flunssasta eikä uusia loukkaantumisia tiettävästi ole tullut.

Tässä vielä luettavaa ottelun alla:

http://www.nj.com/devils/ledger/index.ssf?/base/sports-0/117790715315530.xml&coll=1

http://www.northjersey.com/page.php...lRUV5eTcxMjYyMDImeXJpcnk3ZjcxN2Y3dnFlZUVFeXk2

http://www.ottawasun.com/Sports/Senators/2007/04/30/4141229-sun.html

http://www2.nhl.com/nhl/app?service=page&page=Preview&gameNumber=223&season=20062007&gameType=3
 

Evil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Devils, HIFK, Arsenal, Athletic Club de Bilbao
Erittäin tärkeä ottelu tämä seuraava. Mikäli Devils onnistuu voittamaan, päästään seuraavaan kotipeliin vähintäänkin tasatilanteesta. Toisaalta tappiokaan ei vielä ole katastrofi - seuraava voisi jo ollakin.

En ole varsinainen selvä(nä)näkijä, mutta jos vetoa löisin, veikkaisin että jatkoeriin mennään. Kaksi tasaista ottelua alla, enkä näe erityistä syytä tilanteen muuttumiselle. Toki toivon Pattylle vaikka kypärätemppua paluun kunniaksi ja Brodöörille nollaa, mutta näillä on taipumus mennä aika tiukille...

Äh, nyt on vappu! Devils vie 7-0!!!!
 

dali

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lamoriellon Enkelit, the Spirit of CBA
Neljäs ottelu ja tilanne on samanlainen kuin ensimmäisellä kierroksella: Voitto tänään ja kaikki on kohdallaan ja tappio puolestaan toisi terän kurkulle.

Ottawa on ollut tähän asti todella vaarallinen vastustaja ja he ovat pistäneet Devilsin ahtaalle. Edellisessä ottelussa Senators tuli varsinkin ensimmäiseen erään kuin pyörremyrsky ja sekoitti Devilsin pelin. Ilman Martya ottelu olisi ollut selvä jo ensimmäisen vartin jälkeen. Marty tarjosi voittoa Devilsille, mutta hyökkäyspään kehno viimeistely, varsinkin ylivoimalla, johti tuhoon.

Esimerkiksi Gomez kuskasi kivasti kiekkoa, mutta ajoi usein sumppuun tai syöttö ei tullut omille. Muutenkin hyökkäysalueella Devils ei ollut riittävän maltillinen, vaan vedot lähtivät jo ennen kuin ketään oli hyeenan lailla irtokiekoissa. Tähän pitää saada parannusta.

Lääkkeet tähän otteluun ovat selkeät: Kaikki alkaa Brodeurista ja kenttäpeli perustuu saalistavan pedon kärsivällisyyteen ja oikea-aikaisiin iskuihin. Marty on todella liekeissä ja alistaa Ottawan hyökkääjiä. Pakistossa Rafalski on ollut jokseenkin yössä ja hänen täytyy nostaa tasoaan. Tasaisin pari tähän asti on ollut jämäkkä kaksikko Lukowich-Matvichuk, joka ei paljoa hienostele, vaan keskittyvät hoitamaan oman tonttinsa.

Hyökkäyspäässä parannusta pitää tulla kautta linjan. Devils pystyy luomaan painetta, mutta Emeryä ei ole vieläkään testattu toden teolla. Hän pomputtelee kiekkoa ja torjuu reboundeja, joten maukkaita irtopaloja on tänäänkin luvassa, jos vain Paholaisille maistuu.

Ottawan ehdottomaan parhaimmistoon ovat kuuluneet Jason Spezza ja Wade Redden sekä Mike Fisher, joka heittää kroppaa likoon illasta toiseen. Fisherille on pakko nostaa hattua, vaikka hänen likainen pikkutemppunsa ratkaisikin edellisen ottelun. Esille ovat nousseet myös Mike Comrie, Dean McAmmond ja Antoine Vermette, jotka ovat kuin puskuriautoja tivolissa ja raatavat arvokkaasti vaihdosta toiseen.

Usko Devilsiin ei horju. Ennenkin on sillasta noustu ja joukkue pystyy venymään kovissa paikoissa. Devils vie 1-3. Olen puhunut.

Seuraa heitä:

1) Zach Parise: Tampaa vastaan kuusi maalia, mutta Ottawaa vastaan maalisaldossa komeilee vasta yksi maali. Tänä iltana saa iskeä pari kolme.

2) Brian Rafalski: Rakentaa peliä hienosti, mutta on ollut lahjoittaa jo pariin kertaan maalin Senatorsille antamalla aivan kammottavia syöttöjä alimpana miehenä. Jos tänään kaukalossa olisi sitten se Jekyll...

3) Jason Spezza: Ottawan kaikki kaikessa. Devilsillä pitää hänen kanssaan todella kiirettä. Ruokkii hienosti Heatleyä ja Daniel "Svan" Alfredssonia.

4) Mike Fisherin jalat: Voivat koska tahansa laukaisuhetkellä osua Brodeurin polvitaipeisiin. Tätä toimintaa soisin ottelun erotuomarin tällä kertaa seuraavan erityisellä pieteetillä.

5) Ajanottajat, erotuomarit ja muut toimitsijat: Kuka saa tällä kertaa syyt niskoilleen?

Luettavaa ottelun alla:

http://www.nj.com/devils/ledger/index.ssf?/base/sports-0/11780799895870.xml&coll=1

http://www.northjersey.com/page.php...lRUV5eTcxMjY4NDcmeXJpcnk3ZjcxN2Y3dnFlZUVFeXk2

http://www.ottawasun.com/Sports/Senators/2007/05/02/4146654-sun.html

http://www.ottawasun.com/Sports/Senators/2007/05/02/4146653-sun.html

http://www.tsn.ca/nhl/news_story/?ID=206250&hubname=nhl
 

TML

Jäsen
Näinhän siinä sitten kävi että Sens voittomalla molemmat kotiottelunsa, siirtyi 3-1 johtoon tässä sarjassa.

Aluksi näytti että maalivahdit ottavat jälleen hallinnan tässä ottelussa. Niin he ottivatkin. Molemmat pelasivat todella hyvän ottelun ja antoivat joukkueelleen mahdollisuuden pelata voitosta.
Ensimmäisen ja toisen erän ajan Sens-jäähyili ja antoi Devilsille ylivoima mahdollisuuksia, jotka jäivät käyttämättä kunnes Gionta teki tasoituksen toisessa erässä. Heatley taas teki maalintekijän maalin vetämällä kiekkoa vain maalille päin ja sieltähän se upposi pelaajien kautta sisään. Kolmannessa erässä Fisher veti unelma kudin ja vei Sensin 3-1 johtoon.
Pandolfo ohjasi NJD:n vielä maalin päähän ja lopussakin kovan painostuksen Devils sai aikaan mutta ei.
Kolmannessa erässä taas Devils jäähyili, ja etenkin siihen aikaan kun olisi täytynyt hakea kiivaasti tasoitusta Ottawa-päädyssä.

Silmiin pistävää oli Sens-puolustuksen uskomaton blokien ja uhrautumisten määrä! Volchenkov, Philipps ja kumppanit blokkaavat todella paljon laukauksia.
Elias, Langenbrunner ja Parise olivat aika pimennossa tänään.
Spezzan kenttä on ehkä koko näiden pleijareiden paras ja dominoivin kenttä. Muuten Sens-miehistöstä erottui Chris Neil ja blokkaava puolustus josta jo mainitsinkin.

Nyt näyttää vahvasti siltä että Sens on menossa konfrenssifinaaleihin toista kertaa historiassaan. Varsinkin nyt kotona Sens on ollut niin kova että hankala uskoa Devils-voittoon, vaikkakin ottelut ovat olleet erittäin tasaisia. Ottawalla on kuitenkin niin hyvä henki tällä hetkellä, että se voi (ikävä kyllä) kantaa vielä pitkälle tänä vuonna.

P.S. Osaahan tuo Devilskin (Gionta) häiritä maalivahteja kunnolla. Ainoa vaan että Sens käyttää pikkukoiruudet paremmin hyväksi.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös