Playoffs 2. kierros Sharks - Oilers

  • 20 681
  • 130

Jouni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Big River Prospects
Battle of Albertifornia..

Sam Jose Sharks tulikin vauhdilla ja hyvällä taktiikalla yllättäen Edmonton Oilersin. Öljyn taitopelaajat pimennettiin jatkuvalla taklauspelillä. Chris Pronger saa vieläkin HP Pavilionin katsojilta buuaukset niskaansa joskus kuusi vuotta sitten tapahtuneen takia, mikä on aivan mahtavaa. Nykyisin Pronger on paljon kurinalaisempi pelaajana, siitä hyvä osoitus poisluisteleminen muutamista provosointiyrityksistä. Hyvä peli tuomareilta, taklata sai, mutta mailaestoista lensi pihalle heti.

Itsekin pidin Bernierin pelistä, voimakasta peliä kiekon kanssa kulmapaikoissa. Saa nähdä, yrittääkö Oilers vastata taklauspeliin tämän päivän pelissä tuomalla Shorsh Laraquen tai Matt Greenen jäälle. Shorsh tosin ei ehtisi Sharksin vauhtiin mielestäni.

"The Nieminen Factor" jäi lähes kaikissa median ennakoissa huomioimatta. "All he can do is win", sanoi GM Doug Wilson Niemisestä erätauolla. Tänä aamuna edmontonilainen sporttiradio mietti ketä Sharks-pelaajaa Rexall Placen yleisön tulisi buuata ja yksimielinen vastaus kaikilta soittajilta ja juontajilta oli Ville Nieminen. Tämä olisi suuri kunnia tietenkin, vain parhaille pelaajille yleensä buuataan.
 

vilpertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Chokes
TML kirjoitti:
yllättäen
selvästi isompi joukkue, jolla on riveissään mm. McLaren, Nieminen, S Thornton... Kyllähän se on aika yllättävää, että radekdvorakit linkuttaa ottelun jälkeen bussiin =)
 

TAM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
vilpertti kirjoitti:
selvästi isompi joukkue, jolla on riveissään mm. McLaren, Nieminen, S Thornton... Kyllähän se on aika yllättävää, että radekdvorakit linkuttaa ottelun jälkeen bussiin =)
Dvorak kyllä loukkaantui, mutta valitsit ehkä vähän väärän kaverin tuohon vähättelyyn siinä mielessä, että omasta mielestäni Radek on varsinkin tällä kaudella pelannut tshekiksi aikaa fyysistä peliä. Ei ole taklannut kovin paljoa, mutta mielestäni rohkeasti mies painaa tilanteisiin.

Vastaanottavana osapuolenahan tässä Oilersit nyt ovat ja huolestuttavaa on se, ettei vieraissa tule voittoja. No, katsellaan lähteekö peli rullaamaan sitten Rexallissa. Tiukkoja matseja noin tuloksellisesti ovat molemmat olleet, joten ei kannata vielä heittää kirvestä kaivoon. Tokassa matsissa ainakaan tilastojen perusteella ei enää jääty edes taklauspelissä aivan jalkoihin, mikä tosin taisi johtua enemmän SJ:n heikentyneestä kuin Oilersien parantuneesta taklauspelistä.
 

Playa

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, San Jose Sharks
Voitot San Jose 2 - Edmonton 0

Nothing can stop the Sharks...

Kyllä näin on että nyt se kuuluisa hyvän olon tunne kiirii puseroon.
ei tässä jaksa enää edes analysoida kun tuntuu että homma menee
juuri niinku pitääkin.

Vesku on ilmiömäinen ja Joe T:kin herää niin ei tässä mitään tarvii pelätä...vai???

kaksi vielä ja konfferenssi finaalipaikka on siinä... Näyttäisi mahtiankat tulevan vastaan, mutta eipä ajatella liian pitkälle.

GO SHARKS GO !
 

tombraider

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Tappara
Niin nythän Edmonton taklasi enemmän, joten ekan matsin taklaava Sharks taisi tulla yllätyksenä. Nyt olivat valmiina ja näin ollen Sharks ei päässyt niin hyvin taklaamaan. Nieminen taas Sharksien paras taklaaja 5 pommillaan, toki pudotusta ekaan peliin on, mutta silti kava äijä.

"Vain tyhmä GM myy Niemisen ennen pleijareita" -vanha New Yorkilainen sanonta-
 

S Gagnon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit, Rangers FC, HJK
Joopa joo...

Onneksi ehti sentään nähdä 3:nnen erän. En tiedä kahden ensimmäisen osalta, mutta ihan ok peliä Oilersilta 3:ssa. Toki maalejakin pitäisi saada. Jounin ennustus piti paikkaansa, Laraque ja Greene olivat kentällä. Eikä ainakaan kolmannen erän perusteella yhtään turhia. Molemmat tuovat kovuutta ja mielestäni Laraqueta pitäisi enemmän käyttää maskimiehenä kuin Smyth. Toki Smythkin osaa sen, mutta on arvokkaampi muissa hommissa.

Prongerista on ollut paljon puhetta. Mielestäni ei ole loistanut mutta ei ole myöskään epäonnistunut. Avaussyötöt menevät järjestäen omille. Toki keskialueen ylityksissä on kaikilla ollut vaikeuksia....

Loistavaa Oilersien osalta oli aloituksien voittaminen. ´Jossain vaiheessa kolmatta erää aloitukset olivat 33-22 Oilerseille. Tässä ollaan parannettu merkittävästi.

Tämä analyysi oli toki aika sinisilmäinen, mutta eipä oma jengi ole päässyt 2 :lle kierrokselle pitkään aikaan... Joku muu varmaan analysoi Jusseja.
 
Suosikkijoukkue
San Jose & NHL Western Conference
uu la laa!

tässähän meinaa pläjäyttää parketille, jos pelit tähän malliin jatkuvat. Olipa hienoa nähdä, että Edmonton reagoi SJ:n ekan pelin rymistelyyn ja otti Laraquen remmiin. Ja näköjään Parker oli kokoonpanossa myös, tosin ilman peliaikaa. Olisi kiva tietää, onko Laraque käynyt kehityskeskustelua Niemisen kanssa :)

Ja nyt tässä tilanteessa, kun king kong Joe teki pleijareiden ekan maalin, joka oli samalla myös ottelun voittomaali, voidaan todeta että taistelu Pronger vs. Thornton on kallellaan sharksien hyväksi. Ja Michalek & Bernier, ootte äijiä!

Kovasta hurmoshengestä sekä San Joseen joukkuueessa, että myöskin fanien keskuudessa, saatiin hieno todiste, kun hailauma taisteli toisessa erässä 5-3 alivoiman ilman takaiskua, vaikka kahdelta ukolta oli maila säpäleinä. Yleisö kävi tilanteessa melkoisen kovilla kierroksilla.

Ja nyt vain odottelemaan Edmontoniin siirtymistä. Onneksi Canal tarjoaa tätä alkukesän viihdettä torstain vastaisena yönä.
 

Mr Scarface

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Sharks, HPK
Jaa ei Sharksilta löydy Prongerin kaltaista puolustajaa takalinjoilta. Tuota, niille jotka eivät ole nähneet kahta viime ottelua, suosittelen hommaamaan kyseiset matsit jostain. Scott Hannan on nimittäin tällä hetkellä liigan parhaiten pelaava pakki, hän tekee lähes kaiken oikein, repii ja riuhtoo ukkonsa sellaisella sisulla sivuun tilanteista, että Edmontonin on erittäin vaikeaa saada mitään offensiivista tehoa aikaan, hänen ollessaan jäällä. Lisäksi hän on alkanut tehdä yllättäviä nousuja kiekon kanssa, saa usein laukauksenkin aikaan, josta voi seurata tunnetuin seurauksin mitä tahansa.

Kotiyleisö oli valtaisissa atmosfääreissä tämän game kakkosen aikana ajoittain, myös Sharksin ykkönen eli Hannan sai varmasti monen katsojan antamia abloodeja, ainakin minulta niitä herui täältä Suomesta päin.

Seuraavassa vierasottelussa pitää sitten olla extra-tarkkana faceoffseissa. Horcoff dominoi nimittäin tämän game 2.sen aloitusympyrää aivan liian uhmakkaasti. Ainoastaan illan toinen hieno onnistuja Joe Thornton onnistui laittamaan jotenkin kampoihin aloituksissa. Jos ei Scott Thorntonin kahta aloitusvoittoa kahdesta yrityksestä lasketa. Kannattaisikohan Wilsonin laittaa S.Thorntonia muutamiin tuleviinkin aloituksiin, sillä voimaa kaverista löytyy parin panssarivaunun verran. Edmontonissa Oilers panostaa taatusti vielä enemmän ke-to yönä tälle saralle, joten se hieman pikkuriikkisen huolestuttaa, uskotaan että niihin ei tuleva ottelu tulisi ratkeamaan, sellaistakin nimittäin playoffseissa on tapahtunut, ja tulee tapahtumaan.
 

Mr Scarface

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Sharks, HPK
Ai niin, mielipiteitä 5-3 alivoima tilanteesta, jossa Sharks joutui siis vajaalle, ja molemmat, sekä Smith, että Hannan löivät mailansa säpäleiksi, mutta siitä huolimatta Hait onnistuivat huikeasti tappamaan tuon kahden miehen ylivoiman. Siis Kyle McLaren ja Toskala olivat ainoa mailalliset tuossa tilanteessa, en ole koskaan aiemmin nähnyt vastaavaa taistelua ja moista tilannetta. Kotiyleisö oli tuossakin tilanteessa aivan stratosfäärisissä tunnelmissa. Kentällä nähtiin siis tavallaan viidellä yhtä vastaan ylivoima, ainoa vaan, että Hannan ja Smith taistelivat kroppiaan käyttäen esimerkillisesti tuonkin vaihdon.
 

CorporalSyd

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pohjois-New Yorkin joukkueet
S Gagnon kirjoitti:
Laraqueta pitäisi enemmän käyttää maskimiehenä kuin Smyth. Toki Smythkin osaa sen, mutta on arvokkaampi muissa hommissa.

OLN:llä näyttivät kuvaa Oilersin harjoituksista. Smyth oli maalivahdin edessä, pakit laukoi kiekkoja maalille ja Smyth yritti ohjata niitä sisään. Ilmeisesti MacTavish katsoo ettei pelkkä maski riitä vaan pitäisi olla myös ohjauksia.
 

Parker27

Jäsen
Suosikkijoukkue
-
Milan Michalek jäi kyllä totaalisesti Raffi Torresin jyrän alle viime pelissä. Torres pääsi ajamaan keskialueella suoraan Michalekia joka ei kovin terveeltä näyttänyt taklauksen jälkeen. Ihme on jos mies pystyy pelaamaan sarjan seuraavassa ottelussa. Edmonton vastasi nyt Sharksin eka pelin kovaan taklauspeliin ja antoi samalla mitalla takaisin. Wilson ei ollut kovin tyytyväinen siihen ettei Torres saanut tilanteesta etes jäähyä.
 

CorporalSyd

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pohjois-New Yorkin joukkueet
Parker27 kirjoitti:
Milan Michalek jäi kyllä totaalisesti Raffi Torresin jyrän alle viime pelissä. Torres pääsi ajamaan keskialueella suoraan Michalekia joka ei kovin terveeltä näyttänyt taklauksen jälkeen. Ihme on jos mies pystyy pelaamaan sarjan seuraavassa ottelussa.

Michalekhan palasi takaisin pelaamaan jo saman ottelun aikana.
 

Parker27

Jäsen
Suosikkijoukkue
-
Ai pelas vai? No sitten. En tiennyt tuota. Kaveri näytti kyllä aika huonolta taklauksen jälkeen :-)
 

TAM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
CorporalSyd kirjoitti:
OLN:llä näyttivät kuvaa Oilersin harjoituksista. Smyth oli maalivahdin edessä, pakit laukoi kiekkoja maalille ja Smyth yritti ohjata niitä sisään. Ilmeisesti MacTavish katsoo ettei pelkkä maski riitä vaan pitäisi olla myös ohjauksia.

Smyth on kuitenkin se kaveri joka on "aina" seisonut siinä veskarin edessä ja on varmaan tehnyt suurimman (?) osan maaleistaan noista maalinedeustilanteista, joten en usko, että tähän tosiaan tulee muutosta.

MacT totesi jossain vaiheessa, että tiukempi tuomarilinja on auttanut juuri esim. Smythiä, koska tällä kaudella mieheltä on hajonnut noissa tilanteissa vain pari kylkiluuta. Aiemmin kun on annettu enemmän poikittaista ovat myös kylkiluut olleet kovemmilla.
 

S Gagnon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit, Rangers FC, HJK
CorporalSyd kirjoitti:
OLN:llä näyttivät kuvaa Oilersin harjoituksista. Smyth oli maalivahdin edessä, pakit laukoi kiekkoja maalille ja Smyth yritti ohjata niitä sisään. Ilmeisesti MacTavish katsoo ettei pelkkä maski riitä vaan pitäisi olla myös ohjauksia.

Mielenkiintoista.
Muistan Oilersien käyttäneen Laraqueta maskimiehenä, olisiko ollut joku toinen vuosi? Silloin toimi ainakin. Mielestäni Smythistä on vain enemmän käyttöä kulmissa peräänantamattomuutensa vuoksi. Nämä ovat tietenkin mielipideasioita.
 

CorporalSyd

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pohjois-New Yorkin joukkueet
S Gagnon kirjoitti:
Mielenkiintoista.
Muistan Oilersien käyttäneen Laraqueta maskimiehenä, olisiko ollut joku toinen vuosi? Silloin toimi ainakin.

Voi hyvin olla, en ole aiemmin seurannut. Jäi vain mieleen tuo Smythin rooli kun sitä erikseen painottivat. :)

Onko kukaan laittanut merkille miten Oilers peluuttaa kakkos-ylivoimaa? Laraquehan on ollut sivussa joten onko kakkos-yv:n kuviot erilaisia vai pelataanko sielläkin maskimiehen kautta ohjauksia?
 

S Gagnon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit, Rangers FC, HJK
CorporalSyd kirjoitti:
Voi hyvin olla, en ole aiemmin seurannut. Jäi vain mieleen tuo Smythin rooli kun sitä erikseen painottivat. :)

Onko kukaan laittanut merkille miten Oilers peluuttaa kakkos-ylivoimaa? Laraquehan on ollut sivussa joten onko kakkos-yv:n kuviot erilaisia vai pelataanko sielläkin maskimiehen kautta ohjauksia?

Kakkosen maskimiehenä pelaa muistaakseni Stoll. Luulisi muutenkin Oilerseilla olevan aika hyvä nippu yv-pelaajia. Näppärät Hemsky, Samsonov ja Dvorak suoraviivaiset Smyth, Stoll, Laraque (välillä) ja Torres. Pakkeina Pronger, Spacek, Bergeron ja Smith.
 

TAM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
S Gagnon kirjoitti:
Kakkosen maskimiehenä pelaa muistaakseni Stoll. Luulisi muutenkin Oilerseilla olevan aika hyvä nippu yv-pelaajia. Näppärät Hemsky, Samsonov ja Dvorak suoraviivaiset Smyth, Stoll, Laraque (välillä) ja Torres. Pakkeina Pronger, Spacek, Bergeron ja Smith.

No nythän voidaan heti todeta, ettei Smith pelaa (tällä hetkellä) ylivoimaa. Yv:ssä ovat mukana (pääasiassa) Smyth, Horcoff, Samsonov, Hemsky, Torres, Stoll, Spacek, Pisani, Pronger ja Bergeron.

Ainakin runkosarjassa Stoll mätti maaleja yv:llä viivasta, mutten ole nyt seurannut niin tarkkaan, että onko tähän tullut muutos pleijareihin. Edellä olleessa listassahan on vain kolme pakkia, joista tosin Pronger ja Spacek vetää aika kovia ylivoimaminuutteja. Seuraavaksi eniten ylivoima-aikaa on saanut Tärnstöm, mutta ero em. ryhmään on huomattava.
 

S Gagnon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit, Rangers FC, HJK
TAM kirjoitti:
No nythän voidaan heti todeta, ettei Smith pelaa (tällä hetkellä) ylivoimaa. Yv:ssä ovat mukana (pääasiassa) Smyth, Horcoff, Samsonov, Hemsky, Torres, Stoll, Spacek, Pisani, Pronger ja Bergeron.

Ainakin runkosarjassa Stoll mätti maaleja yv:llä viivasta, mutten ole nyt seurannut niin tarkkaan, että onko tähän tullut muutos pleijareihin. Edellä olleessa listassahan on vain kolme pakkia, joista tosin Pronger ja Spacek vetää aika kovia ylivoimaminuutteja. Seuraavaksi eniten ylivoima-aikaa on saanut Tärnstöm, mutta ero em. ryhmään on huomattava.

Juu, en tarkistanut. Ihan mutuna vaan heitin. Pisani,Tärnström aivan.
 

CorporalSyd

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pohjois-New Yorkin joukkueet
TAM kirjoitti:
Ainakin runkosarjassa Stoll mätti maaleja yv:llä viivasta, mutten ole nyt seurannut niin tarkkaan, että onko tähän tullut muutos pleijareihin.

Tuli mielikuva että olisin nähnyt Stollin seisoskelevan puolustusnelikon keskellä, saatan tietysti muistaa väärin. Sen verran jää nyt vaivaamaan mieltä että on pakko tarkistaa tämä seuraavassa matsissa. :)
 

brehme_

Jäsen
Suosikkijoukkue
prosenttikiekko
Todella iso jatkoaika alkamassa Sharks - Oilers-sarjan game 3:ssa. Kaikki on yhdestä maalista kiinni. Oilers on hyvin sarjassa mukana voittamalla ja Sharks puolestaan on käytännössä jatkossa jos onnistuu maalin tekemään. Oilers on pelannut huomattavasti pirteämmin kuin kahdessa ensimmäisessä pelissä. Vesku joutui varsinkin ekassa erässä kovasti hommiin. Vaikeudet Sharksilla alkoivat Nimon vähän hölmöstä kampitusjäähystä.

Nyt overtimen pariin.

EDIT end of overtime 1: Vesku kentän kuningas, Edmontonilta Hemsky ollut tosi pirteä. Sharks ollut kyllä pahasti alakynnessä. Veikkaan kuitenkin että Ville Niäminen tulee ratkaisemaan pelin ottamalla kiekon suuhunsa ja sylkäisemällä sen maaliin.
 
Viimeksi muokattu:

Playa

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, San Jose Sharks
TRILLERI....

Huhhuh... aamulla katsoin ihan normaaliin tapaan tekstiteeveen tilanteen ja 0-1 edmontonille ja ajattelin että eka erä pelattu ei hätää. sitten matkalla töihin katsoin kännykällä netistä tilanteen ja 2-1 SJ:lle... huh.. olin jo onnen kukkuloilla. töihin päästyäni edmonton oli tasoittanut pelin!. JA juuri alkamassa ja ei kun radio päälle ja kuuntelemaan... Kyllä tässä työnteko kärsii pahasti :) kun jännittää niin pirusti.

Nyt eka JA pelattu ja on todella tasaista. Jos oikein kuuntelin niin kummallakin YV JA:lla... no odotellaan toisen JA:n alkamista. PER*ELE! ;)

GO SHARKS GO!
 

peruspata

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Pesäkarhut, UP-V, FT Ulvila, Karhut
Toisen jatkoerän alku pelattu aika vahvasti Rolosonin maalilla. Kiekkoa maaliin Sharks!! En olisi uskonut tätäkään sanovani, mutta Vesa Toskala tarvitsee jatkopaikkaa, ja 3-0 on huomattavasti parempi kuin 2-1 noin tilanteena ottelusarjassa.

EDIT Peli on kuulemma pisin SJ Sharksin historiassa.

EDIT 2 Loppupuolella sitten Toskala on ollutkin liekeissä, selostaja hehkuttaa vähän väliä Toskalan huipputorjuntoja.
 
Viimeksi muokattu:

Playa

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, San Jose Sharks
TRILLERI.... jatkuu!!

Toinen jatkoerä pelattu ja peli siis tasan 2-2. SJ sai yv:n viimeiselle minuutille jatkoerästä mutta ei onnistunut maalinteossa. Eli 3. jatkoerä aloitetaan sharksien yv:llä. Selostajat tosiaan hehkuttelee toskalaa vuoronperään. Mutta on siellä Rolosonkin tehnyt aikamoisia pelastuksia, ja yleisö antanut seisaltaan suosionosoituksia siitä hyvästä.

huhhuh... ei tässä kahvit meinaa pysyä pöydällä. jännää on...
kohta se taas jatkuu!
 

RCY#7

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk, Dallas Stars, Habs, Liverpool, Suomi
Piukkaa on kun ei viidessä erässä ole saatu ratkaisua. Taitaa tulla maratonottelu tällä tahdilla. Hienoisesti Oilersin kokonaishallintaa jatkoerät tähän asti. Vesku pelaa huippupeliä eikä Roloson kalpene yhtään vaan on tehnyt tukuttain huipputorjuntoja. Odotetaan ratkaisua.

edit: kertaus on opintojen äiti
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös