Playoff race 2015

  • 42 746
  • 167

Numero66

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, Kärpät
Kylläpä vetää jännäks nää tulokset tällä hetkellä idän tilanteen. Olettaen, että Ottawa voittaa Toronton olisi taulukko seuraavan kaltainen:
6. Pittsburgh 95p, 38 ROW, L10 3-6-1
7. Detroit 95p, 37 ROW, 3-5-2
8. Boston 95p, 37 ROW, 5-2-3
-----------------------
9. Ottawa 94p, 34 ROW, 7-2-1

Kaikilla olis kolme matsia jäljellä. Ja jos Pittsburgh ja Detroit ei paranna otteita nii jompi kumpi niistä tippuu playoffeista. Katkeaako Detroitin uskomaton 23(?) vuoden putki playoffeissa vai tippuuko NHL:n suurimman tähden Penguins? Vai jääkö nallekarhut ruikuttamaan rannalle vai Ottawa syömään hamppareita playoffseja telkkarista katsellen?
Pittsburgh pelaa OTT ja BUF vastaan vieraissa sekä kotona NYI. Detroit pelaa CAR vastaan kotona ja vieraissa sekä MTL vastaan vieraissa. Boston pelaa WSH, FLA ja TBL vastaan vieraissa. Ottawalla pens pelin lisäksi NYR ja PHI vieraissa. Oma veikkaus nyt on, että Pittsburgh tippuu :O Veikkaan et pingiivinit onnistuu voittaan vain Buffalon, Detroit hoitaa Carolina matsit, Boston hoitaa Floridan ja raapii pinnoja capseilta ja Tampalta ja Ottawa pens voiton lisäksi hoitaa Flyersin. Tällöin siis Pittsburgh jää 97 pinnaan ja muut saa 98 tai enemmän.
 

Numero66

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, Kärpät
No ei onnistunu Ottawa voittamaan Torontoa, pinnan tosin saivat. Ottawa nousi siis 93 pinnaan eli kahen pinnan päähän eellä olevasta kolmikosta. Siispä veikkaus oliskin niin, että Ottawakin jäisi 97 pinnaan ja pingviinit menis ROW:n takia playoffeihin. Noh, tulevat pelit näyttää kuin käy, mutta joka tapauksessa jännäks menee varsinkin jos Pittsburgh häviää Ottawalle tiistaina.
 

Agony Aunt

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sens, MG64
Hyi mikä matsi. Vähän arvelinkin että Ottawa jäätyy mutta olisin olettanut että saisivat jollain konstilla ne pisteet kairattua. Aika brutaalia kyllä jos tuosta shootoutista jää kiinni, Hammond vielä shootoutissa 5 koppia eikä sekään riitä. Toistui joku 5 kertaa putkeen että Ottawa vetää eka, joku aivan tuhnu laukaus patjoihin ja sitten Hammond pelastaa tilanteen. Kuudennella meni sitten jo sisään.

Eipä ole omissa käsissä enää. Jos nyt leikitään että Ottawa voittaa varsinaisella Pensin (ei sillä että olisi läpihuutojuttu, mutta koska jos niin ei tapahdu niin aika turha spekuloida kun mahdollisuudet ovat käytännössä silloin menneet joka tapauksessa) sekä loput 2 peliä, niin silti päästäkseen playoffeihin pitäisi joko:

-Pensin menettää pisteitä Buffalolle vieraissa tai Islandersille kotona

tai

-Bostonin saada max 3 pistettä peleistään Washingtonia, Floridaa ja Tampaa vastaan. Noista Florida juuri ulkona pleijareista eikä vaikuta olevan mitään motivaatiota, Washington taas varmisti edellisessä pelissään paikan eli voi olla pieniä motivaatio-ongelmia.

tai

-Detroitin saada max 3 pistettä peleistään Montrealia ja 2x Carolinaa vastaan.

Tähän kun lisätään että tuon vaikean Pens-pelin lisäksi on Ottawalla vastassa Rangers ja Philadelphia (joka juuri voitti 4-1 Pensin) vieraissa niin eipä tuo nyt kovin hyvältä näytä. Rangersille tuo tulee tosin olemaan 3. peli 4 päivään mikä hyvällä tuurilla saattaa vähän auttaa Senatorsia. Joka tapauksessa Ottawan on aivan pakko voittaa Pens, ja lähes pakko varsinaisella tai muuten vaaditaan jo jotain aivan epic jäätymisiä. Tiistaiyönä 2.30 Ottawa-Pittsburgh, samalla Ottawan vika kotimatsi, tuo on kyllä pakko katsoa. Jos saisivat viimeiselle kierrokselle venytettyä, niin Philadelphia-Ottawa on muuten vikan kierroksen ainoa päiväpeli näistä joukkueista. Jos/kun sen hoitaisivat, niin siinä alkaisi sitten samaan aikaan Buffalo-Pittsburgh, Carolina-Detroit ja 30min myöhemmin Tampa Bay-Boston. Olis kyllä huikeeta jos kaiken jälkeen Buffalo laittaisi Crosbyn ja kumppanit nippuun ja lähettäisi Sensit playoffeihin.
 
Eipä ole omissa käsissä enää. Jos nyt leikitään että Ottawa voittaa varsinaisella Pensin (ei sillä että olisi läpihuutojuttu, mutta koska jos niin ei tapahdu niin aika turha spekuloida kun mahdollisuudet ovat käytännössä silloin menneet joka tapauksessa) ... Joka tapauksessa Ottawan on aivan pakko voittaa Pens, ja lähes pakko varsinaisella tai muuten vaaditaan jo jotain aivan epic jäätymisiä.

Jatkoaikavoitot ovat sarjataulukossa ihan yhtä arvokkaita kuin voitot varsinaisella peliajalla. Minun mielestäni ei myöskään ole kovin ratkaisevaa se, voittaako Ottawa Penguinsin vasta rankkarikisassa. Tuskin he kuitenkaan tiebreak-sääntöjen perusteella tulevat sitä pleijaripaikkaa saamaan, vaan todennäköisimmin heidän pitää mennä pisteissä ohi jostain joukkueesta, jos mielivät pleijareihin. Se on ainakin jo nyt varmaa, että Pittsburghia Ottawa ei tule ROW-sarakkeessa saamaan kiinni. Jotta Ottawa veisi kisan Bostonia tai Detroitia vastaan tiebreakillä, pitäisi Ottawan voittaa kaikki kolme viimeistä otteluaan ennen rankkuskabaa, ja Bostonin tai Detroitin pitäisi kerätä lopuista peleistään neljä pistettä voittamatta yhtään peliä varsinaisella peliajalla tai jatkoajalla. Tämä on melkoisen epätodennäköistä, joten Ottawan ei tällä hetkellä ihan hirveästi kannata stressata siitä, tulevatko mahdolliset voitot vasta rankkukisassa. Tärkeintä on se, että niitä voittoja tulee.

Se, että Boston keräisi vierasmatseista Capitalsia ja Lightningia vastaan yhteensä alle kaksi pistettä, ei minun mielestäni olisi todellakaan mikään "epic jäätyminen". Nuo molemmat joukkueet ovat kotonaan ennakkosuosikkeja Bruinsia vastaan.
 
Viimeksi muokattu:

Agony Aunt

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sens, MG64
Tarkoitinkin, että sitä pistettä ei saisi antaa samalla Pensille, koska silloin taas aukenee lisäskenaarioita joissa esim. vikassa matsissa Pensille riittäisi jatkoajalle selviytyminen jne. Voitto varsinaisella ja tasapisteisiin, sitten vaan pitää taikoa jotenkin Pensiä enemmän pisteitä vikoista 2 matsista, onhan se nyt radikaalisti helpompaa taikoa 1 piste kuin taikoa 2 pistettä enemmän kahteen peliin. Tiedän kyllä, että ja-voitot ovat samalla viivalla varsinaisella peliajalla voitettujen kanssa vertailussa, mutta niissä Ottawa häviää kaikille vastustajilleen joka tapauksessa ellei ihmeitä tapahdu.

En kyllä löydä Capsia mitenkään suosikiksi Bostonia vastaan sarjataulukko huomioiden. Caps voi höntsätä loput pelit miten tahtoo, varoa loukkaantumisia jne. Bostonin motivaatioetu on niin älytön että pitäisin kohtuullisen yllättävänä jos vedonvälittäjät rankkaisivat tuohon peliin Capsin ennakkosuosikiksi (jos sellainen ihme tapahtuu niin silloin täytyy myös lyödä Bostonia). Tampa lienee suosikki mutta ei kovin suurella marginaalilla jos Bostonilla on kuolemanottelu ja Tampalle viimeinen ei-niin-merkityksekäs ennen playoffeja.

Sanoisin että rannalle jäävän todennäköisyys suurimmasta pienimpään menee Ottawa -> Pittsburgh -> Detroit -> Boston.
 

tsajari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins
Senators tosiaan tekee kauden lopusta jännittävän monellakin tapaa. Ensin uskomaton kiri ihan pudotuspeliviivan tuntumaan, sitten on varaa löysäillä pisteautomaatille yksi piste ja kukaties vielä nousta tuosta suosta uudelleen aina lopulta pudotuspeleihin asti. Olisihan se uskomaton temppu ja yksi kauden ehdottomista tarinoista. Harmi vaan, että jos se toteutuu niin oma suosikkijoukkue on siinä liipaisimella sitten. Lännessäkin on hieno taistelu menossa, joskaan sille ei ole löytynyt omaa aikaa juurikaan antaa. Molemmissa tapauksissa toinen on selkeästi epäonnistunut ennakko-odotuksiin nähden ja takaa-ajaja päässyt aavistuksen yllättämään puun takaa. Olisihan se mistä tahansa huolimatta aikamoinen yllätys jos Kings ja Penguins kummatkin lopulta jäisivät pudotuspeleistä rannalle, mutta ilmeisesti aikansa kutakin.

Sattuipa vielä sopivasti, että samasta pudotuspelipaikasta tappelevat Senators ja Penguins kohtaavat ihan viimeisillä kirjoituksilla. Ihan kuin käsikirjoitettuna..
 

passenger

Jäsen
Toisaalta Ottawa sai eilisessä pelissä 2-2-tasoituksensa ylivoimalla, joka tuli täysin käsittämättömän jäähyn seurauksena. Tilanteessa Ottawan pelaaja esti itse kiekotonta Toronto-peluria, ja Toronton mies lähti boksiin.

Aivan totta. Jossitteluja varmasti voi jäädä monestakin seikasta eri suuntiin. Tällaiset "tekniset vääryydet" ovat vähän harvinaisempia ja luonteeltaan erilaisia. Vaikea tuosta on sinänsä varmuudella mitään sanoa. Veikkaan toki, että yläkameran kuvaa ei tule julkisuuteen.
 

Numero66

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, Kärpät
Jos kiekko meni tosiaan verkon läpi, ei sitä yläkameran kuvaa kyllä koskaan tulla näkemään. Itse olen sitä mieltä, että laukaus meni ohi. Luulis, että se verkko edes hieman liikahtaisi jos kiekko painuu sen läpi. Eli eiköhän tässä nyt ole kyse turhasta älämölöstä.
 
En kyllä löydä Capsia mitenkään suosikiksi Bostonia vastaan sarjataulukko huomioiden. Caps voi höntsätä loput pelit miten tahtoo, varoa loukkaantumisia jne. Bostonin motivaatioetu on niin älytön että pitäisin kohtuullisen yllättävänä jos vedonvälittäjät rankkaisivat tuohon peliin Capsin ennakkosuosikiksi (jos sellainen ihme tapahtuu niin silloin täytyy myös lyödä Bostonia).

Vedonvälittäjät eivät enää pelipäivänä sitä ennakkosuosikkia määritä, vaan sen määrittävät täysin vedonlyöjät viimeistään siinä vaiheessa, kun Pinnacle ja Matchbook aukaisevat kohteen. Itse yllätyn, jos Capitalsille saa siinä vaiheessa yli kahden moneyline-kertoimia. Caps voi höntsätä loput pelit miten tahtoo, mutta uskon kuitenkin, että he aloittaisivat pudotuspelit paljon mieluummin Verizon Centerissä kuin Nassaulla. Siitä voivat sitten repiä motivaatiota Bruins-matsiin.
 

Tiedote

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Hieman OT, mutta kun vedonlyönnistä oli kyse niin Marathonbetiltä saa Ottawan moneylineen 2,19 kotivoittoa Pensiä vastaan. Melkosta nappulakauppaahan tuolla pelaillaan vrt nämä isoimmat saitit, mutta järkyttävä ylikerroin tarjolla pienemmällä kassalla operoiville. Tuon olettaisi olevan aika 50-50, ellei ylikin.
 
Hieman OT, mutta kun vedonlyönnistä oli kyse niin Marathonbetiltä saa Ottawan moneylineen 2,19 kotivoittoa Pensiä vastaan. Melkosta nappulakauppaahan tuolla pelaillaan vrt nämä isoimmat saitit, mutta järkyttävä ylikerroin tarjolla pienemmällä kassalla operoiville. Tuon olettaisi olevan aika 50-50, ellei ylikin.


Itse löin eilen 135 euroa kertoimella 2,23. Tuo kerroinhan tulee roimasti alas Marathonillakin viimeistään siinä vaiheessa, kun Pinnacle ja Matchbook aukaisevat ko. pelin. Sitten voi lyödä vähän Pittsburghiakin. Ihan selvä arbitraasikerroin tuo tän hetkinen.
 

Tiedote

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Itse löin eilen 135 euroa kertoimella 2,23. Tuo kerroinhan tulee roimasti alas Marathonillakin viimeistään siinä vaiheessa, kun Pinnacle ja Matchbook aukaisevat ko. pelin. Sitten voi lyödä vähän Pittsburghiakin. Ihan selvä arbitraasikerroin tuo tän hetkinen.
Itsellä limitit sen verran alhaalla jo tuolla, ettei saannut kuin 40e sisään, sitten aina tunnin välien 5€ kerrallaan. ":D."

No mutta itse aiheeseen. Winnipeg tulee tänään hieman alavireisen Minnesotan vieraaksi ja panosta edelleen riittää. Minnesotan onneksi nämä Calgaryt, Losit ja Winnipegit vääntävät vielä keskinäisiä pelejä loppukaudesta, joten paljoa ei voi prosenttia antaa, että viivan alapuolella oltaisiin kauden päätteeksi vaikka tänään tulisikin tukkaan. Silti olisi vähän helpompi hengittää, jos tänään tulisi pisteet tai edes yksi piste laariin.
Mikko Koivun vamma ei ollut onneksi mitään vakavaa. Ainakin mies on ollut tänään aamujäillä ja oletettavasti löytyy myös yöllä kokoonpanosta. Välillä paljon parjatunkin Koivun puuttuminen näkyi kyllä aika karulla tavalla Detroit-pelissä. Kapteenin kanssa hienosti pelanneet Niederreiter ja Stewart jäivät täysin pimentoon 5v5 pelissä ja ylivoimakin oli surkeaa ilman Koivua (Detroit AV oli kyllä huikeaa, siitä credit). Brodziak oli kaivamassa paljon oman pään aloituksia 25% teholla.
 

larzzon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina
Idässä Sens on heikoin ROW:ssa eli sen pitää käytännössä päästä pisteillä sisään, tasapisteissä tulee noutaja. Bruinsin, Wingsin ja Pensin osalta voidaan joutua katsomaan keskinäisiä, sillä ROW on joukkueilla tällä hetkellä 37 tai 38. Pens on heikoin keskinäisissä, eli se häviää sekä Wingsille että Bruinsille, jos pisteet ja ROW ovat tasan. Bruins on vahvin, voittaa sekä Pensin että Wingsin.

Tänä yönä Senators - Penguins. Senatorsilla pakkovoiton paikka ja hyvä olisi voittaa jo varsinaisella peliajalla. Jos Sens häviää, homma alkaa olla taputeltu.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Winnipegiltä todella kova voitto Minnesotasta eilen.
 

larzzon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina
Lännessä tosiaan menee melko eepilliseksi, kun Flames kohtaa vielä Kingsin ja Jetsin. Ts. kaikilla joukkueilla on homma omissa käsissä. Wildin voi kaiketi laskea olevan kuivilla, vaikka pari pistettä heidänkin olisi jäljellä olevasta kolmesta hyvä saada. Jetsillä on heikko ROW, joten tasapisteet eivät käy.

Jets 94 (34)
Flames 93 (39)
Kings 93 (37)

Jets @ Blues, @ Avs, vs Flames
Flames vs Coyotes, vs Kings, @ Jets
Kings @ Oilers, @ Flames, vs Sharks

Kingsillä helpoin loppuohjelma, kun vastassa on kaksi mahdollisuutensa menettänyttä joukkuetta. Joskin Sharksilta voisi uskoa löytyvän motivaatiota, jos heillä vain on mahdollisuus vaikuttaa Kingsin jatkoon pääsyyn, sen verran karvaita tappioita ovat viime vuosina Kingsiä vastaan kokeneet.
 
Viimeksi muokattu:

Ralph

Jäsen
Wildin voi kaiketi laskea olevan kuivilla, vaikka pari pistettä heidänkin olisi jäljellä olevasta kolmesta hyvä saada.
Wildillä on noihin kolmeen muuhun verrattuna niin vaikeat kolme peliä edessä, että kyllä heidät voi laskea vielä tähän taisteluun mukaan. Kohtaavat nimittäin kaikki divisioonan kolme kärkijengiä; Blackhawksin, Bluesin ja Predatorsin. Ja kaikki vieraissa.
 

SFPerkele

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Jää-Ahmat
Lännen playoffs paikoista käydään vielä melkoista taistelua.

DIV GP W L OT P ROW
---------------------------------------------------------
2 VAN P 80 46 29 5 97 40
3 CGY P 79 43 29 7 93 39

WILD CARD

1 MIN C 79 44 27 8 96 40
2 WPG C 79 41 26 12 94 34
---------------------------------------------------------
3 LAK P 79 39 25 15 93 37

Jo pelkka sarjataulukke tekee tilanteesta herkullisen, mutta otteluohjelma maustaa sopan vielä entistä maittavammaksi.

Vancouverin otteluohjelma sisältää kotipelit Arizonaa ja Edmontonia vastaan. Ainoastaan tappiot näistä molemmista mahdollistaisi takaa tulevien Calgaryn ja Kingsin nousta molempien divisioonan kolmen joukkoon ja jättämään Canucksit villin kortin varaan. Ei kovin luultava skenaario.

Calgary kohtaa vielä ensin kotonaan Arizonan ja kotifinaalissa sekä todellisessa kiekkojännärissä Kingsit sekä päättää runkosarjansa Winnipegin vieraana. Erityisesti kotiottelu Losia vastaan on todellinen elämän ja kuoleman ottelu, molemmille, mutta myös päätösmatsi Winnipegissä saattaa hyvinkin ratkoa viimeiset playoffseihin pääsevät joukkueet. Kaksi voittoa kolmesta riittänee pudotuspeleihin, mutta ne tulevat olemaan työn takana.

Minnesotan loppukausi on silkkaa murhaa. Vieraissa Vhigago, Nashville ja St. Louis tarkoittavat äärimnmäisen vaikeaa vuorta kiivettäväksi, mutta ainakin yksi voitto noista olisi revittävä, koska todennäköisesti jompi kumpi kaksikosta Calgary tai Kings jää maksimissaan 97 pisteeseen, ja tuolla yhdellä voitolla Wild keräisi kasaan 98.

Winnipeg aloittaa pudotuspelipaikan metsästyksen St. Louisin vieraana, kohtaa sitten vieraissa Coloradon ja päättää runkosarjan kotonaan Calgarya vastaan. Kahdella voitolla koossa olisi 98 pistettä, ja jos toinen voitoista tulee Calgaryn kustannuksella varsinaisella peliajalla on pudotuspelipaikka varmistettu.

Lopuksi vielä Kings, hallitseva mestari, jonka loppukausi alkaa Edmontonin vieraana, jatkuen siitä siis Calgaryn vieraaksi otteluun, joka saattaa olla hyvinkin ratkaiseva. Lopulta runkosarjan päättää kotiottelu Sharksia vastaan, ja uskon San Josen mietä mieluisimmin yrittävän päättää Kingsin kauden siihen otteluun. Helppoa si siis mestareilla tule olemaan pudotuspeleihin pääsy.
 
Viimeksi muokattu:

expertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Brodeur, Hughes bros., Dawson Mercer, NJD, HPK
Olisihan se kyllä mahtavaa, kun Wild tuolta vielä pullahtaisi. On kyllä pitkästä aikaa erittäin mielenkiintoinen runkkarin viimeinen viikko. Pari mukavaa "neljän pisteen peliä" jäljellä molemmissa konferensseissa ja muutenkin saa moni jengi taistella ihan loppuun saakka.
 

aessi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TBL & Elias Pettersson
Olisihan se kyllä mahtavaa, kun Wild tuolta vielä pullahtaisi. On kyllä pitkästä aikaa erittäin mielenkiintoinen runkkarin viimeinen viikko. Pari mukavaa "neljän pisteen peliä" jäljellä molemmissa konferensseissa ja muutenkin saa moni jengi taistella ihan loppuun saakka.

Toivottavasti perustelu tälle ei ole se, että saataisiin parempia pelaajia Skoda cuppiin.
 
No onpa tosiaan jännittävä tilanne, ei vain pisteiden vaan myös viimeisten pelien vastustajien kannalta.

Tuosta nimimerkin Henkka tekemästä varjosarjataulukosta tulikin mieleen, että ratkaistaanko pudotuspeleihin menijät voittolaukauskilpailuissa?
Luultavasti useimmille paikkaansa varmistamattomille joukkueille tulee vielä ainakin yksi rl-kisa, joillekin kaksi. Niissä kun tekee tarpeeksi hienon sirkustempun niin loppuu jännitys ja sisässä ollaan!
Ottawalla onkin ollut 4 viime peliä tasapelejä, niistä kaksi rl-voittoa, ja-voitto ja ja-tappio.

Todellisuudessa se pudotuspeleihin meno tosiaan ratkaistaan rankkareilla. Ensinnäkin pitää ottaa suoria voittoja riittävästi ja hävitä suoraan riittävän vähän pelejä ollakseen asemissa joista on yleensäkin mahdollisuus mennä pudotuspeleihin. Sitten on jatkoajalla ratkeavat pelit. Ja sarjataulukko viimeistellään näillä rankkareista jaettavilla ekstrapisteillä. Niitä on oltava riittävästi/ei saa olla liikaa rl-tappioita.
 
Ottawa on nyt Penguinsin voitettuaan sikäli hyvässä asemassa, että kummallakaan sen jäljellä olevista vastustajista (Rangers, Flyers) ei ole enää panosta peleissä, kun Rangers varmisti tänään President's Trophyn.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös