Perustuu mihin, sun omiin laskuihin vai mitä? Näytti aika reippaasti laskevan Bostonin todennäköisyydet kun hävisivät Ottawalle ja Ottawan taas nousi reippaasti. Simulaation perusteella vaikuttaisi myös ihan kohtuullisesti toimivan. Itse koodia tuskin mistään julkisesti löytää, mutta eiköhän siellä ole useampi muuttuja ole huomiotu. Tarkkaa systeemiä ei missään vissiin kerrota, mutta täällä on vielä enemmän teoriaa: http://www.hockeyanalytics.com/Research_files/Win_Probabilities.pdf
Totta kai Bruinsin prossat laskivat ja Senatorsin nousivat sen pelin myötä, idioottikin sen tajuaa. Onhan tuossa selitetty kivoja kaavoja, mutta eihän tuo ole se tarkin ja validein mahdollinen systeemi tarkkailla realistista voimasuhdetilannetta. Tuolla sanotaan seuraavasti:
It knows the season schedule and scores for past games. As games are played it grabs the new scores from the internet (or gets scores sent in from fans) and simulates the rest of the season by randomly picking scores for each remaining game. The weighted method takes the opponents record and home field advantage into account when randomly picking scores, so the better team is more likely to win. The 50/50 method gives each opponent an equal chance of winning (or tying if the sport allows it) each game. When it’s finished "playing" all the remaining games it applies the league’s tie breaking rules to see where everyone finished. It repeats this random playing out of the season million of times, keeping track of how many "seasons" each team finishes where. Finally it updates the site with the new results for you to read with your morning coffee.
Eli kaksi metodia on käytössä, joista tuo "weighed method" on luonnollisesti lähempänä totuutta. Siinäkin on kuitenkin selvät vikansa tarkkuuden suhteen, sillä käsittääkseni se arvio on vedetty suoraan sen perusteella, miten kukin joukkue on vetänyt kautensa tähän asti, josta se voimasuhde tulee. Jos nyt vaikka puhutaan loukkaantumisista, niin sitähän tämä systeemi ei ota huomioon, saatikaan muita todennäköisyyksissä huomioon otettavia asioita, joita on todella monia (mm. viimeaikainen kunto, pelityylin ja -tavan vaikutus matchupissa, keskinäinen historia, aloittavat maalivahdit jne.). Myönnetään, että tämän lähemmäs on vaikea kehittää tarkempaa "sovellusta", mutta omasta perspektiivistäni tuo tieto ei ole riittävän tarkkaa sille, että näistä statseista saisi riittävän kuvan todellisista todennäköisyyksistä. Edellämainittu Flames > Ducks playoffeissa toimikoot ihan sopivana esimerkkinä. Omasta mielestäni siis ongelmat tulevat siinä, että miten tähän simulaatioon joukkueiden voimasuhteet saataisiin oikeasti todenmukaisiksi.