Play-off HPK - HIFK

  • 111 490
  • 692

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
wezq kirjoitti:
Riksman voitti juuri taistelun Suomen lupaavinta maalivahtia vastaan jonka kansa äänesti tällä kaudella liigan parhaaksi maalivahdiksi. 4-0 kuokkaan ipalle ja päästettyjen maalien keskiarvo 1,25 ja torjunta% yli 95. Ei kannata olla huolissaan meidän housuista tällä hetkellä.
Eipä ole asiat huonosti muillakaan. Tarkki on joko ilmiliekeissä tai sitten pääsi helpolla, Chiodo on yllättänyt useimmat positiivisesti, Brückler on ollut myös loistava. Tulee kova kisa pleijareiden parhaan molarin tittelistä.
 

Le Banner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK täältä ikuisuuteen! 106-105 NYR
Hlallo kirjoitti:
Pakko sanoa että Chiodon hankinta oli.......mahtava veto. Mies otti pari kolme "varmaa" kiinni, and that`s it. Varsinkin kun Janne imuroi, ainakin toisen maalin. Toivottavasti ensi kaudella ei tarvitse enää katsella Lundellia, koska mestaruutta ei tällä kaverilla voiteta. Peli oli muuten ensimmäiset 30 minsaa meidän hallussa, mutta hupsis.....helppo sisään ja peli kääntyi. To vielä kaikki peliin, jos vaikka ihme nähtäisiin!!!!

Siinäpä se, mutta tämähän on tuttua touhua jo monen monen monen monen monen monen monen monen vuoden ajalta.Pleijarit alkavat ja IFK:n runkosarjassa pisteitä naputelleet pelaajat lopettavat pisteiden tekemisen kokonaan.Vastaavasti vastustaja pelaa yllättäen kuin hurmiossa ja lomille lähdetään paskat housussa.
Itse asiassa uskallan väittää, että kaikkia muita jengejä vastaan olisi ollut huomattavasti helpompaa lähteä tappelemaan jatkosta.
JOS kausi jotenkin ihmeellisesti loppuukin ylihuomenna niin ei tavallaan edes jaksa kovin hirveästi vituttaa, sillä parempi jatkaa ehdottomasti ja toivottavasti vielä pitkälle.

Ensi keväänä IFK voikin teettää faneilleen pelipaidat 10-v mestaruudesta kunniaksi.Kappalemääräksi vaikka 1000 ja hinnaksi joku älytön 500e.
Niillä rahoilla voidaan hommata joku nikkari tai tsekki loistamaan runkosarjaan yhdeksi kaudeksi ja tekemään nopeasti sopimus ulkomaille jo ennen kauden päätöstä.

Ai niin.Itse haluan paidan punaisena ja XXL.
 

Analyytikko_

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HJK, QPR, ManU, Hertha BSC
kristian kirjoitti:
Pikkarainen, Petrell ja Nielikäinen sentään taistelevat, ja pelaavat kykyjensä äärirajoilla. Murphyn peli on pahasti hakusessa, ja todellakin Kuhta olisi syytä laittaa vilttiin. Aivan totaalisen turha mies rosterissa tällä hetkellä.

Niin, eikös tuosta Murphyn loukkaantumisesta ole aika paljon puhuttu. Kai siellä se "flunssa" vaivaa ja vaikuttaa tämän liikkuva puolustajan liikkeeseen aika paljon.

Kiben voisi istuttaa filaan torstaina ja tilalle voisi laittaa Salosen. Tuskin kovin paljon huonompi tulos olisi mahdollinen kuin tämän illan esitys. Ja kermana kakun päällä Jokele heitti Kuhdan sivuun kuin märän rätin ja siitähän syntyi sitten 2-3.
 

hilson

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Maailman ärsyttävin ja vittumaisin asia ei ole alaston Mervi Tapola, letkeästi hymyilevä Jörgen Jönsson eikä myöskään aamuyöllä jäkättävä akka, vaan Ilkka Pikkarainen läpiajossa. Minkä helvetin takia kaikki loistavat maalipaikat siunaantuvat aina Pikkaraiselle? Murrayn ja kumppaneiden esityöllä ei ole mitään merkitystä, jos Pikkarainen on päättämässä hyökkäystä, kuviota tai läpiajoa. Tässä yksi syy, miksi IFK ei pelaa ensi viikolla Oulussa.

Illan matsista sen verran, että tasaista vääntöä, 2-4 tulostaululla, Favorin oli paska ja kesäloma odottaa. Jos IFK tästä kuitenkin jollain keinoin vielä nousee, lupaan kävellä Norjaan pelkät Tarzan-kalsarit jalassa.
 

Kiisa

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, HPK-Inkkarit, IHN ja FC HML
Kimmo_Ahteri kirjoitti:
Yksi peli jäljellä. En yhtään muista historiasta, mutta miten Kerho on klaarannut ekat ottelupallot? Jos kolme voittoa on otettu putkeen, onko neljäs peli ollut Kerholle helppo? Tekis mieli pistää pitkävetoon pieni omaisuus kiinni ja lähteä sitten kaupungille juhlimaan kesäloman alkua..

No en tiedä miten pelit ovat menneet, tilanteen ollessa mikä tahansa. Historia kertoo kuitenkin sen, että Kerho ei ole tipahtanut ekalla kiekalla kertaakaan. Joten, jos HIFK tuosta nyt nousee ja menee ohi, niin tekee historiaa.
 

Begbie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho
Chiodo oli tänään(kin) loistava. Ei olisi parempaa hankintaa tammikuun lopussa voitu tehdä. Itseluottamus huokuu katsomoon saakka.

Vastustajan syöttö on nyt murrettu ja tässä sarjassa se on enemmän kuin sata jänistä.
 

morningstar

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Buffalo Bills
Kimmo_Ahteri kirjoitti:
Yksi peli jäljellä. En yhtään muista historiasta, mutta miten Kerho on klaarannut ekat ottelupallot? Jos kolme voittoa on otettu putkeen, onko neljäs peli ollut Kerholle helppo?
Viime keväänä Kerho katkaisi kaikki kolme sarjaa heti kun se oli mahdollista. Tosin HIFK:ta vastaan se ensimmäinen ottelupallo oli samalla myös viimeinen, mutta kuitenkin.
 

kristian

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK - Muita ei oo
hilson kirjoitti:
Maailman ärsyttävin ja vittumaisin asia ei ole alaston Mervi Tapola, letkeästi hymyilevä Jörgen Jönsson eikä myöskään aamuyöllä jäkättävä akka, vaan Ilkka Pikkarainen läpiajossa. Minkä helvetin takia kaikki loistavat maalipaikat siunaantuvat aina Pikkaraiselle? Murrayn ja kumppaneiden esityöllä ei ole mitään merkitystä, jos Pikkarainen on päättämässä hyökkäystä, kuviota tai läpiajoa. Tässä yksi syy, miksi IFK ei pelaa ensi viikolla Oulussa.

Illan matsista sen verran, että tasaista vääntöä, 2-4 tulostaululla, Favorin oli paska ja kesäloma odottaa. Jos IFK tästä kuitenkin jollain keinoin vielä nousee, lupaan kävellä Norjaan pelkät Tarzan-kalsarit jalassa.

Pikkarainen sentään taistelee, taklaa, repii ja vääntää laidassa. Se, että Pikkarainen pääsee maalipaikkoihin johtuu juuri samasta asiasta.
 

Rontti

Jäsen
Suosikkijoukkue
paska kiekko
HPK:n pelaajien luottaminen omaan pelitapaansa näkyy tällä hetkellä kaikessa tekemisessä. Kun Kerho jauhaa omaa peliään kärsivällisesti, niin vastustaja tuntuu putoavan väkisin jossain vaiheessa kyydistä. "Jossain vaiheessa" tuntuu tällä hetkellä tarkoittavan toista erää, jossa Kerho iskee todella kovaa.

HIFK:n mahdollisuudet ovat olleet otteluiden alun rynnistyksissä, mutta Chiodo on silloin ottanut siniseltä ammutut vedot vuorenvarmasi räpyläänsä ja sitten perustorjuntojen lisäksi ottanut muutamia todellisia herkkupaloja ja siis voiton kannalta elintärkeitä koppeja.

Eilen HIFK vaikutti lopussa väsyneeltä ja takaraivossa painaa varmasti se, että varsinkin sen tähtipelaajat eivät tunnu saavan lättyä millään Chiodon taakse. Punaisten selkäranka on tällä hetkellä todella herkässä katketa ja siihen riittänee huomenna jo HPK:n avausmaali.

Katkaisu on aina vaikeaa, senhän tietää Jerekin, mutta huomattavasti vaikeampaa on nousta 3-1 tappioasemasta, kun on koko kauden ollut altavastaajana.
 

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
Nyt on parempi jakaa kirjoitus kahteen osaan:

1. Realistin näkemys

Taitaa olla sarja taputeltu, valitettavasti. HIFK ei mielestäni ole ollut mitenkään sysipaska, mutta Kerho on ollut juuri sen verran parempi, että tilanne 3-1 tuntuu täysin oikeutetulta. Tilanne 3-1 ei sinällään olisi maailmanloppu, mutta kun hieman arvioi näitä menneitä pelejä eri osa-alueiden suhteen, niin ei hyvältä näytä.

Maalivahtipeli on ollut Kerholla selvästi parempaa. Lundell ei ole ollut huono, mutta siinä missä Chiodo on pitänyt Kerhoa pystyssä vaikeina hetkinä eli ensimmäisissä erissä, ei Janne ole pystynyt samaan kun ote on siirtynyt Kerholle. Tällä osa-alueella ei ole odotettavissa suurta muutosta ainakaan Chiodon suhteen, Lundell voi toki parantaa.

Ylivoimapeli on ollut molemmilla huonoa, mutta Kerholla sekin kuitenkin hieman parempaa. HPK on tehnyt enemmän ylivoimamaaleja ja vaikka onkin pelannut enemmän ylivoimalla, niin myös prosentit lienevät jonkin verran Hifkin vastaavia suuremmat. Lisäksi intuitio sanoo, että tässäkin HPK on lähempänä parannusta, sillä siinä missä Hifkin ylivoima on saamatonta, niin Kerholla se on tehotonta. Tarkoittaa sanoa, että Kerho sentään saa kuvion pystyyn suht kivuttomasti, vaikka laadukkaita tekopaikkoja ei oikein olekaan pystytty luomaan. Hifkillä taas jo kiekon ylös tuominen on työn ja tuskan takana.

Sitten on tämä "pelikirja". Kerholla se nyt vaan on paremmin paketissa, mikä näkyy erityisesti hyökkäyksiin lähdöissä. Tämän avulla Kerho pystyy hallitsemaan 5-5 peliä ja toisaalta kykenee vaarallisiin vastahyökkäyksiin silloinkin, kun HIFK hallitsee muuten peliä.

Jos vielä arvioidaan miten erävoitot ovat jakautuneet kriteerinä ottelun hallinta, niin tilanne taitaa olla Kerholle joko 9-3 tai 8-4 riippuen siitä, voiko 3. ottelun 1. erän laskea Hifkille hallinnan perusteella, vaikka Kerho vei erän 2-0.

Ei tunnu millään muotoa realistiselta, että kaikki edellä mainittu muuttuisi niin radikaalisti, että HIFK pystyisi 3 voiton putkeen sarjan lopuksi, varsinkin kun materiaalin leveys on vielä kerhon etuna.

2. Fanin näkemys

Nyt PERKELE se vierasvoitto vaikka väkisin ja sen jälkeen sarja on taas ihan auki. Päästään yrittämään kolmatta voittoa kotona ja sitten se 7. ottelu onkin jo ihan 50-50. Peli kerrallaan kohti voittoa. Lisäksi kotitappio nakertaa pahasti jo leijuneen Kerhon itseluottamusta, ja 2 viimeistä ottelua ovat jo helpompia voittaa.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
HIFK/HSV/FCP/EDMONTON
Huippukiekkoa, yeah right..

Itse jätin väliin runkosarjan viimeiset pelit kun en kestänyt katsoa sellaista savea mitä HIFK pelasi ja pelaa edelleen suurimman osan ajasta.
Teki välillä hallilta lähtiessä mieli itkeä vaikka voitto tulikin.
Joillekkin on tärkeintä vain voitto, ei se miten voittaa.
Eilen hallilta lähtiessäni huomasin tappiosta huolimatta oleva iloinen koska tajusin ettei HIFK ole ainoa joka pelaa todella huonoa jääkiekkoa sm-liigassa. HPK:n peli systeemi on yhtä viihdyttävää katsottavaa kuin 70-luvun Saksalainen jalkapallo. Se toimii, mutta kuka v.ttu oikeesti pystyy iloita siitä että on katsonut eilisen tasoisen pelin?

Toinen asia mihin myös olen kiinnittänyt tässä sarjassa huomiota on se että kovanaamat (mäkkäri/nivala) sukeltelevat enemmän kuin laki sallii. Ei kukaan itseään kunnioittava mies hypi ja kalastele muualla kuin kesämökillä.
Mäkkäri pelaa tällä hetkellä hyvää kiekkoa, mutta miksi tehdä itsestään pelle sukeltelemalla. Pasillakin näyttää kulkevan ihan hytin verrattuna takavuosiin mutta ei sen kokoinen mies voi joka hipaisusta olla naamallaan.

Jos HIFK tästä sarjasta tälläisellä pelillä menee jatkoon niin tuskin jaksan mennä enää hallille pilaamaan iltojani ellei peli parane.

Sanotaan että teki hyvää sm-liigalle kun HPK voitti viime kaudella, mutta se teki vain hyvää Hämeenlinnalaisille, EI JÄÄKIEKOLLE.
Tästä syystä HIFK:n tippuessa sympatiani ovatkin jatkossa HYVÄÄ jääkiekkoa pelaavien joukkueiden puolella.
Olisin tästä samasta syystä HIFK:ta vastaan mutta kuten ymmärtänette, sydäntä ei voi muuttaa. Se on aina ollut punainen ja tulee olemaan..
 

Musta_Kyy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
PeterNorth#666 kirjoitti:
HPK:n peli systeemi on yhtä viihdyttävää katsottavaa kuin 70-luvun Saksalainen jalkapallo. Se toimii, mutta kuka v.ttu oikeesti pystyy iloita siitä että on katsonut eilisen tasoisen pelin?

Sanotaan että teki hyvää sm-liigalle kun HPK voitti viime kaudella, mutta se teki vain hyvää Hämeenlinnalaisille, EI JÄÄKIEKOLLE.
Tästä syystä HIFK:n tippuessa sympatiani ovatkin jatkossa HYVÄÄ jääkiekkoa pelaavien joukkueiden puolella.
Kyyllä meikäläinen ainakin viihtyi eilisessä vieraspelissä. Taktisesti erinomainen peli, vastahyökkäyksistä maalit ja sarja seuraavaan peliin katkolle. Oikeastaan olen aina toivonut, että joku vertaisi HPK:ta Saksan jalkapallomaajoukkueeseen. Eikös ko. porukasta ole muutamakin mairitteleva sanonta ja systeemi ynnättynä loistokopparilla on ollut aina sen jalusta, meilläkin näyttäisi olevan tänä vuonna. Hienoa lukea tälläisiä kommentteja, meikäläisen sydäntä lämmittää, kiitos. Täälläkin on menneisyydessä vuosikausia koohotettu ensimmäiset 10 minuuttia pää kolmantena jalkana ja sitten kaaduttu väsähtämiseen, veskariin ja tehottomuuteen.
PeterNorth#666 kirjoitti:
Toinen asia mihin myös olen kiinnittänyt tässä sarjassa huomiota on se että kovanaamat (mäkkäri/nivala) sukeltelevat enemmän kuin laki sallii. Ei kukaan itseään kunnioittava mies hypi ja kalastele muualla kuin kesämökillä.
Mäkkäri pelaa tällä hetkellä hyvää kiekkoa, mutta miksi tehdä itsestään pelle sukeltelemalla. Pasillakin näyttää kulkevan ihan hytin verrattuna takavuosiin mutta ei sen kokoinen mies voi joka hipaisusta olla naamallaan.
Totta toinen puoli. Mäkkäri oli kyllä eilenkin surkea todella useassa purkutilanteessa ja maalintekoyrityksetkin loistavista paikoista olivat todella ponnettomia. Sarjan suurimpia pettymyksiä Kuhdan ja Guollan ohella.

EDIT: Kieltämättä jäi itsellenikin nimimerkin Jomppa tapaan auki se, miksi HPK:n peli on huonoa ja mikä on sitä oikeaa ja kaunista jääkiekkoa? Ja kuka sitä liigassa pelaa kauniimmin kuin HPK, kun HIFK nyt ei ainakaan kommenteistasi päätellen?
 
Viimeksi muokattu:

Jomppa

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
PeterNorth#666 kirjoitti:
Joillekkin on tärkeintä vain voitto, ei se miten voittaa. Eilen hallilta lähtiessäni huomasin tappiosta huolimatta oleva iloinen koska tajusin ettei HIFK ole ainoa joka pelaa todella huonoa jääkiekkoa sm-liigassa. HPK:n peli systeemi on yhtä viihdyttävää katsottavaa kuin 70-luvun Saksalainen jalkapallo. Se toimii, mutta kuka v.ttu oikeesti pystyy iloita siitä että on katsonut eilisen tasoisen pelin?

Voisitko kertoa enemmän tuosta Kerhon pelisysteemistä, kun kerran siitä tunnut niin paljon tietävän. Väittäisin, että Kerhon pelisysteemi on yksi viihdyttävimpiä SM-liigassa. En tosin tiedä millaista oli 70-luvun saksalainen jalkapallo. Ketä oikeasti kiinnostaa play offseissa millaisella pelillä se voitto tulee?

PeterNorth#666 kirjoitti:
Jos HIFK tästä sarjasta tälläisellä pelillä menee jatkoon niin tuskin jaksan mennä enää hallille pilaamaan iltojani ellei peli parane.
PeterNorth#666 kirjoitti:
Olisin tästä samasta syystä HIFK:ta vastaan mutta kuten ymmärtänette, sydäntä ei voi muuttaa. Se on aina ollut punainen ja tulee olemaan..
Jotenkin ristiriitaista.

PeterNorth#666 kirjoitti:
Sanotaan että teki hyvää sm-liigalle kun HPK voitti viime kaudella, mutta se teki vain hyvää Hämeenlinnalaisille, EI JÄÄKIEKOLLE.
Tästä syystä HIFK:n tippuessa sympatiani ovatkin jatkossa HYVÄÄ jääkiekkoa pelaavien joukkueiden puolella.
Olisin tästä samasta syystä HIFK:ta vastaan mutta kuten ymmärtänette, sydäntä ei voi muuttaa. Se on aina ollut punainen ja tulee olemaan..

Kerro nyt ihmeessä mikä on mielestäsi hyvää jääkiekkoa. Omasta mielestäni se on sitä, että koko viisikko hyökkää ja puolustaa yhtenäisesti, taklataan ja haastetaan vastustajaa, luodaan jatkuvasti maalipaikkoja ja ennenkaikkea homma on rentoa ja helponnäköistä.
 

Koala

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, ManU, TPS - HIFK 16.03.1999
PeterNorth#666 kirjoitti:
HPK:n peli systeemi on yhtä viihdyttävää katsottavaa kuin 70-luvun Saksalainen jalkapallo.

Kyllä aivan puolueettomasti voin todeta HPK:n pelityylin olevan yksi SM-liigan viihdyttävimpiä, ellei viihdyttävin. Kävin katsomassa lauantain pelin Helsingissä ja se ainakin viihdytti minua suuresti. "Mä haluun viihdyttää, sua kiihdyttää", tuumaili Jukka Jalonen eräälle 13-vuotiaalle jantterille kiekkopalstan välityksellä.
 

hilson

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
kristian kirjoitti:
Pikkarainen sentään taistelee, taklaa, repii ja vääntää laidassa. Se, että Pikkarainen pääsee maalipaikkoihin johtuu juuri samasta asiasta.

Tämäkö sitten riittää? Kyllähän Ile tekee illasta toiseen kovaa duunia, kaikkea yllämainitsemaasi, mutta tuhlailee edelleen aivan käsittämättömästi hyviä maalipaikkoja. Toki Pikkarainen on edelleen yksi suurimmista suosikeistani tämän päivän IFK:ssa, mutta ensi kaudeksi tuota viimeistelytehokkuutta pitäisi ehdottomasti pystyä parantamaan.
 
Suosikkijoukkue
HIFK/HSV/FCP/EDMONTON
Jomppa kirjoitti:
Väittäisin, että Kerhon pelisysteemi on yksi viihdyttävimpiä SM-liigassa. En tosin tiedä millaista oli 70-luvun saksalainen jalkapallo. Ketä oikeasti kiinnostaa play offseissa millaisella pelillä se voitto tulee?

No se on sinun mielipide.
Hävettää myöntää että tällä hetkellä Kärpät ja Narrit ovat melkeimpä ainoat joukkueet jotka esittävät välillä taitokiekkoa jota on ilo katsella.
Tottakai mä myös tahdon nähdä kunnon pommeja, laitakahinoita ja tappeluita.
Mutta se että lähdetään pelaamaan varmaa ja kytätään vaan vastahyökkäyksiä on uskomattoman tylsää ja mautonta. Se tosin toimii.
Vastaavasti HIFK:n pelityyli jossa ei kukaan enää haasta, vaan pelaa "päätyyn ja perään" on myös so boooooriiiiinggg.

Mä olin pentuna sitä mieltä että oli kivaa voittaa peli keinolla millä tahansa, mut jälkeenpäin mietittynä on usein hävettänyt millä flaksilla on tullu ties mitä pyttyjä.
HPK pelaa järkevää peliä ja sillä tulee tulosta, mutta ei tätä nyt viihdyttäväksi voi sanoa.
Mä menen hallille viihtymään, en sen takia et ois kiva kattoa kun nepataan pitkää ja voitetaan jollain pomppukiekolla.
Enkä nyt äskeisellä lauseella tarkoittanut näitä pelejä.
Mut meitä on moneen junaan, joku arvostaa Jokiharjua joku Lemieuxia..
 

Vakio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Man City
PeterNorth#666 kirjoitti:
Hävettää myöntää että tällä hetkellä Kärpät ja Narrit ovat melkeimpä ainoat joukkueet jotka esittävät välillä taitokiekkoa jota on ilo katsella.

Eilen telkkarista nähtynä Kärppien esitys oli kaikkea muuta kuin viihdyttävä. Kärpät pelaa äärimmäisen kurinalaisesti eikä anna vastustajalle maalipaikkoja. Ei sitä millään voi sanoa perinteisessä mielessä viihdyttäväksi, mutta todella toimivaa se on.

Toisaalta playoff-kiekko sinänsä on viihdyttävää, koska panokset ovat kovat ja vain voittaminen merkitsee.

Jokerienkin on lisättävä selvästi kurinalaisuutta, jos mielivät viedä seuraavankin ottelusarjan.
 

Apassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tämä sarja menee tällä hetkellä tasan tarkkaan niin, kuin ennakoin ennen sarjan alkua ja tarkoitan nyt tätä pelillistä tilannetta, jossa ollaan, eli voitot ovat 3-1 Kerholle. Yllätyksenä IFK:n puolelta on ollut Guollan, Kuhdan ja Murphyn surkea vire.

Tässä on viime kausina sattuneesta syystä tullut ihan riittävän paljon Jalosen HPK:n pelejä seurattua ja sitä vaan tietää millaisiin peliesitykseen he pystyvät. HPK saattaa olla jopa kokonaisen erän aivan vietävänä, mutta tekee nopeilla vastaiskuilla kylmästi tarvittavat maalit ja luo nimenomaan sellaisia maalipaikkoja, joista ihan perus liigapelaaja pistää kiekon maalin.

IFK:lla puolestaan on vähän sellainen veren maku suussa meininki, että mennään panssarivaunun tavoin läpi vaikka kivitalosta ja sitten pyöritään pitkin laitoja ja maalintauksia voittamassa kaksinkappailuja. IFK luokin hyvien jaksojensa aikana enemmän maalipaikkoja kuin Kerho, mutta maalipaikoissa ollaan todella tuskastuneita. Luuleeko Baxter tosiaan, että IFK jaksaisi painaa ja hallita täydet 60 minuuttia Kerhoa vastaan. IFK:n pelistä puuttuu täysin hallitse, vetäydy, iske. Jääkieko-ottelussa tulee vaiheita, jossa vastustaja ottaa pelin hallinnan. Se vaihe täytyy pystyä pelaamaan pois takaiskuitta ja iskeä sitten itse omalla painostuksella tai vastaiskulla kesken vastustajan painostuksen. Tämä sama ongelma on vaivannut IFK:ta pudotuspeleissä jo vuosien ajan valmentajasta riippumatta.

IFK:n peli on näiden hallintajaksojen ajan varsin näyttävää ja IFK:ta kannattavalle saattaakin tuntua epäreilulta, että tuota valtavaa työntekoa, hallintaa ja ennenkaikkea maalinpaikkojen määrää ei palkita. Ilmeisesti menestymättömyydestä on vuosien aikana tullut IFK:lle niin suuri taakkaa, että se näkyy rentouden puutteena oikestaan kaikessa suorittamisessa.
 
Viimeksi muokattu:

Daemon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Juventus, FC Slayer
hilson kirjoitti:
Maailman ärsyttävin ja vittumaisin asia ei ole alaston Mervi Tapola, letkeästi hymyilevä Jörgen Jönsson eikä myöskään aamuyöllä jäkättävä akka, vaan Ilkka Pikkarainen läpiajossa.

On muutenkin melkoinen kusipää kiekkoilijaksi koko Pikkarainen. Eilen huuli pyöreänä pällistelin kun Pikkarainen vaihtoon mennessään nosti pariinkin kertaan lapansa laidan päälle niin että luukkuvahti Oksa joutui suojautumaan hanskansa taakse. Ymmärrän kyllä jos kaukalossa, pelin sisällä tökitään joskus tilanteen jälkeen, mutta että laidan väärällä puolella olevaa vastustajan kakkosmaalivahtia pitää uhitella. Naurettava jätkä. Ei muuta.
 

Musta_Kyy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Apassi kirjoitti:
IFK:lla puolestaan on vähän sellainen veren maku suussa meininki, että mennään panssarivaunun tavoin läpi vaikka kivitalosta ja sitten pyöritään pitkin laitoja ja maalintauksia voittamassa kaksinkappailuja. IFK luokin hyvien jaksojensa aikana enemmän maalipaikkoja kuin Kerho, mutta maalipaikoissa ollaan todella tuskastuneita. Luuleeko Baxter tosiaan, että IFK jaksaisi painaa ja hallita täydet 60 minuuttia Kerhoa vastaan. IFK:n pelistä puuttuu täysin hallitse, vetäydy, iske. Jääkieko-ottelussa tulee vaiheita, jossa vastustaja ottaa pelin hallinnan. Se vaihe täytyy pystyä pelaamaan pois takaiskuitta ja iskeä sitten itse omalla painostuksella tai vastaiskulla kesken vastustajan painostuksen.
Olen täysin samaa mieltä. Baxterin toistama 60 minuuttia täydellä höyryllä on tämän vuoksi ihmetyttänyt allekirjoittanutta, koska harvoin, jos koskaan muistan jonkun joukkueen pystyneen 60 minuutin prässillä pelaamaan koko pudotuspelejä, menestyksekkäästi. Ehkäpä joku 90-luvun Jokerit saattoi päästä lähelle. Jääkiekkoon, pudotuspeleissä etenkin, kuuluu virtaukset ja se että kestää toisen painostuskauden on elintärkeää. Sitten kun on oma painostuskausi tai tulee säkällä paikka, niin on hyvä onnistua. Nämä onnistumiset iskevät ikävästi koko ajan täysillä jyskyttävän joukkueen takaraivoon.

Täytyy ihmetellä, ettei Baxter kiinnitä riittävästi huomiota kärsivällisyyteen ja voimien säästämiseen, jotta jokaisessa pelissä jaksettaisiin sekä fyysisesti että henkisesti pelata koko ottelusarja ottelu ottelulta hyvällä tasolla, etenkin kun on tiedossa, että vastustajalla on loukkaantumisistakin huolimatta melko leveä materiaali molemmilla tasoilla omaan verrattuna.
 

Lawless

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Musta_Kyy kirjoitti:
Täytyy ihmetellä, ettei Baxter kiinnitä riittävästi huomiota kärsivällisyyteen ja voimien säästämiseen, jotta jokaisessa pelissä jaksettaisiin sekä fyysisesti että henkisesti pelata koko ottelusarja ottelu ottelulta hyvällä tasolla, etenkin kun on tiedossa, että vastustajalla on loukkaantumisistakin huolimatta melko leveä materiaali molemmilla tasoilla omaan verrattuna.
Etenkin kun huomioidaan Baxterin alkuaika HIFK:n valmentajana, jolloin joukkue pelasi äärimmäisen kurinalaista puolustusvoittoista kiekkoa varsinkin vieraspeleissä. Kärsivällistä, vastustajan virheitä kyttäävää kiekkoa, ja tulosta tuli. Tällaista peliä pitäisi pelata laajemman materiaalin joukkuetta vastaan. Jostain syystä tuo paketti on sittemmin hajonnut. Tålamod, sitä ei saisi unohtaa.
 

Tilatiili

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Metaani CH
Apassi kirjoitti:
IFK:n peli on näiden hallintajaksojen ajan varsin näyttävää ja IFK:ta kannattavalle saattaakin tuntua epäreilulta, että tuota valtavaa työntekoa, hallintaa ja ennenkaikkea maalinpaikkojen määrää ei palkita. Ilmeisesti menestymättömyydestä on vuosien aikana tullut IFK:lle niin suuri taakkaa, että se näkyy rentouden puutteena oikestaan kaikessa suorittamisessa.
Pallokerho harrasti mainittua kiekkoa vuosituhannen vaihteesta toissa kevääseen asti. Koohotustaktiikassa ei sinällään ole mielestäni muuta ongelmaa kuin se, että ottelun ratkaisuhetkillä hapot hauiksissa saattaa kokemattomampien jamppojen lavoista lähteä hasardi, jonka vastustajan kevyempikätinen ja -jalkainen himmailija ujuttaa tympeän kylmäverisesti sisään. Ja toisinpäin, väsyneet vaikkakin jyräävät häviäjät laukovat vastaavat kiekot taivaan tuuliin paikan saadessaan.

Maalinteko on tarkkuuslaji. Ei ampumahiihdossakaan luistella viimeisiä kymmeniä metrejä ennen ampumapaikkaa saati sitten jääkrokettikisoissa pyöritä hangessa lumienkeleitä tekemässä ennen ratkaisuporttia!
 
PeterNorth#666 kirjoitti:
No se on sinun mielipide.
Hävettää myöntää että tällä hetkellä Kärpät ja Narrit ovat melkeimpä ainoat joukkueet jotka esittävät välillä taitokiekkoa jota on ilo katsella.
Tottakai mä myös tahdon nähdä kunnon pommeja, laitakahinoita ja tappeluita.
Mutta se että lähdetään pelaamaan varmaa ja kytätään vaan vastahyökkäyksiä on uskomattoman tylsää ja mautonta. Se tosin toimii.
Vastaavasti HIFK:n pelityyli jossa ei kukaan enää haasta, vaan pelaa "päätyyn ja perään" on myös so boooooriiiiinggg.
Oletkos käynyt rinkulalla katsomassa pelejä laisinkaan? Vai perustitko näkemyksesi playoffien 4. matsiin, joka pelattiin vielä vieraissa? HPK pelaa vieras pelinsä ja koti pelinsä aivan eri konsepteilla. Saa meinaan melkoinen kuula olla jos lähtee vieraissa pelaamaan suurella riskillä näinkin tärkeässä pelissä. Varsinkin kun on tiedossa, että HIFK pelaa riskillä, rynnistää kovaa ekan erän ja väsähtää loppua kohden. HIFK on lähtenyt myös molempiin omiin vieraspeleihinsä riskialttiilla pelillä ja tuliaisina onkin turpiin 4-1 ja 5-0 lukemin. Kyllä tuota 3. peliä oli ainakin ilo seurata kaksi viimeistä erää kun HPK vei ja HIFK oli aivan purjeessa. Jos haluaa menestyä pitää ostata taktikoida välillä...HPK:lla on tuotavina niukka vierastappio ja makeaakin makeampi 4-2 voitto. Mitä opimme tästä?

Mutta senkus lähdette torstain peliin samanlaisella apinanraivolla ja koohotuksella kuin ennenkin niin saadaan se pakollinen seitsemän(7)-muna(0) pois jaloista....
 

Hakki#20

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Bayern München
IFK on selkä seinää vasten joten nyt punnitaan Baxterin valmennustaidot. Jotain uutta olisi keksittävä. Mutta minkäs teet jos jannut laatikossa ovat vailla todellista taistelutahtoa. Kuten Kibe sanoi haastattelussa niin nyt vaan vaihto kerrallaan eteenpäin.

Eilistä peliä en nähnyt vaan kuuntelin netistä Radio Jannen lähetystä. Sen perusteella oli vaikeaa saada tasapuolista kuvaa kenttätapahtumista. Mistä muuten tämä selostajakaksikko on repäisty? Ei riittänyt, että otti pattiin ottelun kulku vaan piti vielä kuunnella äijien tosi väsynyttä läpän heittoa.

Mistä mahtanee johtua, että lähes joka kevät IFK onnistuu tekemään vastustajan molarista ottelusarjan sankarin? Heti tulee mieleen surulliset Lukko-matsit muutaman vuoden takaa ja nyt sitten tämä Kerhon veskari.
Kyllä luulisi Saken entisenä huippuveskarina skouttaavan vastustajan heikkoudet ja painottavan niitä treeneissä.
 
Suosikkijoukkue
HIFK/HSV/FCP/EDMONTON
Barroom Hero kirjoitti:
Jos haluaa menestyä pitää ostata taktikoida välillä...HPK:lla on tuotavina niukka vierastappio ja makeaakin makeampi 4-2 voitto. Mitä opimme tästä?

Mutta senkus lähdette torstain peliin samanlaisella apinanraivolla ja koohotuksella kuin ennenkin niin saadaan se pakollinen seitsemän(7)-muna(0) pois jaloista....

Olisit lukenut aikaisemmat viestit niin olisit tajunnut pointin. Minulle on paljon voittoa tärkeämpää se miten se voitto tulee. Mä en juhli muutenkaan mitään kapisia alapesiä tai rebound kiekkoja. Mun mielestä ne on vain 90% helevetin rumia kasseja.
Jos suosikki joukkueeni pelaaja sukeltaa ja sitä seuranneella ylivoimalla tulee maali on se mielestäni täysin perseestä. Ansaittu voitto on ainoa mikä tyydyttää.
Mut mulle se on ihan fine jos sä oot onnellinen sielä katsomossa. Tää pelitapa miellyttää sua, ei mua.
Ja kuten aikaisemmassa tekstissä kirjoitin olen pettynyt myös HIFK: n peliin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös