Pittsburgh Penguins-Detroit Red Wings Stanley Cupin Finaali Game 7

  • 39 946
  • 277

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Eihän sille minkään voi, parempi voittaa aina. Onnittelut Pittsburghin miehille, kyllä tässä parin Pens-kaverin puolesta tuntuu ihan hyvältä, sen verran tuskaiset ajat ovat käyneet läpi ja olleet mukana uudessa nousussa. Detroitin kaataminen paras seitsemässä sarjassa saa kyllä minulta aina suuren arvostuksen. Se on kova temppu.

Jotenkin on nyt niin helpottunut olo, että nämä pelit lopultakin päättyivät, vaikka lopputulos toki vituttaakin. Eläisin varmasti monta sydämenlyöntiä pitempään, jos jääkiekon seuraamisen lopettaisi kokonaan. Mutta olisiko semmoinen sitten elämisen arvoista?

Huikea kevät takana, paljon hienoja muistoja ja vain yhtä voittoa vaille se jäi. Tappioita koetaan ja on koettu, voittoja koetaan ja on koettu. Se on elämää ja Wings-juna jatkaa Ken Hollandin turvallisissa käsissä kulkuaan. Tämä ei ollut minkään suuremman loppu.

Vielä kerran onnittelut Pensille. Parempi voitti, mahtava taistelu. Jostain syystä aina tykkään nähdä jonkun porukan iloista juhlintaa, oli ne sitten ketä tahansa. Dan Bylsma näyttää olevan seuraava suuri valmentaja, kun pyyhki Babcockilla jäätä. Genolle ihan oikeutetusti Conn Smythe.
 

odwaz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kepa ja Pena
Hienoa on tämä kyllä. Mario nostamassa kannua, kun ei sitä aikanaan nähnyt, niin onneksi edes nyt. Huikea loppu, mutta tulihan se sieltä. UPEA JOUKKUE. Hossaa käy oikeasti sääliksi.

Ja mitä helvettiä, ymmärtääkö Fleurya edes joukkuekaverit? Ihan käsittämätöntä kieltä.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Upea voitto! Game sevenin voitto vieraissa Detroitia vastaan, ei tätä oikein pysty vielä käsittämään. Viimeiset 20 minuuttia oli todella tuskaiset ja viimeiselle sekunnilla vielä Lidströmille avopaikka, jonka Fleury onneksi hoiti. Hieno revanssi viime kaudelta.

Talbot pääsi toteuttamaan toiveensa: kätellä ja katsoa Hossaa silmiin ja sanoa että tämä teki väärän valinnan. Yritin tuota kättelyä bongata sieltä, mutta valitettavasti ei osunut silmiin.

Max Talbot, MVP!!!
Evgeni Malkin, Conn Smythe-voittaja!!!
Sidney Crosby, Captain of the Stanley Cup winners!!!
Pittsburgh Penguins, 2009 Stanley Cup Champions!!!
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Mariosta taisi tulla ensimmäinen pelaajana ja omistajana Stanleyn voittanut henkilö? vai löytyykö muitakin historiasta?

Mariosta tosiaan tuli ensimmäinen sekä pelaajana että omistajana Stanley Cupin voittanut henkilö. Onnittelut Mariolle, NHL:n kautta aikojen parhaalle pelaajalle ja syylle minkä takia Pittsburgh on suosikkijoukkueeni.
 

HockeyNator

Jäsen
Suosikkijoukkue
Calgary Flames, kaikki junnut
Onnea Penquinsille ja sen faneille! Ei jäänyt paremmasta joukkueesta selittelyn varaa. Bylsmalta huikea alku päävalmentajauralle, ei muistaakseni ole ensimmäinen Cupin voittanut rookievalmentaja, mutta ainakin ensimmäinen pitkään aikaan. Bylsma sai luotua Pensistä Joukkueen, joka halusi voittaa vastustajaa enemmän ja se teki ratkaisevan eron Red Wingsiin. Oli hienon näköistä nähdä Sataninkin uhrautuvan ja blokkaavan laukausta. Ennen sarjaa puhuttiin kuinka Detroitilla on paremmat kolmos/nelosketjut ja Pens on täysin Malkinin ja Crosbyn varassa. Lopulta kävi täysin toisinpäin ja Pensin telaketjuosasto ratkaisi homman Crosbyn ja Malkinin saadessa yhteensä yhden syötön kolmessa viimeisessä pelissä. MVP Talbotia ja Scuderia on paljon hehkutettu, mutta nostaisin esiin lisäksi Craig Adamsin, joka oli finaaleissa loistava.

Oli todella viihdyttävät pleijarit ja paljon game seiskoja, näitä tulevina vuosina lisää.
 

ipaz

Jäsen
Ja mitä helvettiä, ymmärtääkö Fleurya edes joukkuekaverit? Ihan käsittämätöntä kieltä.

Heh, onhan melkoista mongerrusta. Tuntuu että Malkinkin puhuu jo parempaa englantia... no ei nyt sentään. Mutta eipä osannut Joe Juneau'kaan muuta kun ranskaa kunnes lähti opiskelemaan vajaa parikymppisenä. Nythän tuo on joku rakettidiplonomi-insinöörisuunnittelija... täysin OT. Hyvä yötä.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Onnea Penquinsille ja sen faneille! Ei jäänyt paremmasta joukkueesta selittelyn varaa. Bylsmalta huikea alku päävalmentajauralle, ei muistaakseni ole ensimmäinen Cupin voittanut rookievalmentaja, mutta ainakin ensimmäinen pitkään aikaan.

Oliko se nyt sama vuosi kun viimeeksi näin kävi, eli 1971 Montreal otti sen game sevenin vierasvoiton ja vielä oli valmentajaa vaihdettu kesken kauden?

Tästä game sevein vierasvoitosta vielä, 1945 se tapahtui ekan kerran, 1971 seuraavan, ja 2009 kolmannen kerran. Seuraavaa saamme siis odotella jossain vuoden 2048-49 tienoilla riippuen otetaanko lockout laskuista pois vai ei. Mutta selvä 36-37 vuoden sykli näyttää olevan olemassa. ;)

EDIT: Jean Perron näytti olleen välissä 1986, edellinen coach siis joka kesken kauden tultuaan voittanut Cupin. 1971 oli sitten sitä edellinen, Montrealin Cuppeja molemmat.
 
Viimeksi muokattu:

Taze

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Red Wings
Kiistatta paras organisaatio voitti! Katkeralla miehellä katkerat puheet!

Pyh! Hankkimalla kaksi supertähteä häviämällä tahallaan voi tietysti jonkun mielestä olla hienoa pelisilmää, mutta useimmat pitävät sitä kai kusemisena toisten joukkueiden silmille. Toisaalta organisaatio voisi olla paras ja vittumaisin, ei kai ne toisiaan pois sulje? Todettakoon toki etten pidä Pensien organisaatiota parhaana.

Katkera en tunnusta olevani, pettynyt toki, mutta se ei vaikuta ylläolevaan mielipiteeseen, joka on muodostunut jo vuosia sitten.
 

TM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Bylsmalta huikea alku päävalmentajauralle, ei muistaakseni ole ensimmäinen Cupin voittanut rookievalmentaja, mutta ainakin ensimmäinen pitkään aikaan.

1955 Jimmy Skinner DET
1956 Toe Blake MTL
1969 Claude Ruel MTL
1971 Al MacNeil MTL
1986 Jean Perron MTL
2009 Dan Bylsma PIT

Kiekkokausi 08-09 on nyt päättynyt Pingviinien juhliin Joe Areenalla, se siitä ja loput vaikka pullopostissa. :)
 
Viimeksi muokattu:

Mr. Penguin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins, Blues, Kärpät, Leksand
Paras päivä ikinä. Onnenitkuhan siinä viimeistään pääsi kun Mario nosteli Cuppia.

MVP-pokaali meni ihan väärään osoitteeseen mutta eipä se vituta kun oleellisinta on Stanley Cupin voitto. ^__^ Ja mikä parasta, Hossa tuskin toipuu tästä ikinä, hehee.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Ei kauheasti löydy kyllä kiekkoyleisöä ilmeisesti Detroitista, kun ei osata edes hävitä. Sen ymmärtää että pelin aikana ollaan vastustajaa vastaan ja omien puolella, mutta aika noloa että ottelun tauottua ei osata antaa arvoa mestarille.

Niin tosiaan tämä väärä käsitys olisi hyvä korjata, ettei nyt vain jää turhaan mieliin kummittelemaan.

Se buuaus oli täysin suunnattu Gary Bettmannille, jolle nyt buuataan joka ikisessä liigan kolkassa. Kuten joku tuolla aiemmin sanoi, "todellinen fanien commissioner". Samalla lailla sille buuattiin 2002 kotivoiton yhteydessäkin.

Red Wings fanit ovat mm. Hf Boardsilla saaneet muiden joukkueiden faneilta lähinnä rispektiä siitä, että hurrasivat Penguinsin nostaessa Cupia ja mm. Marion nostaessa Cupia.

EDIT:

Vuodesta toiseen pelataan ja välillä Cupin voittajakin vaihtuu, mutta aina Garry Bettmanille buuataan. Todellinen fanien Commissioner.

Juurikin näin.
 
Viimeksi muokattu:

Roku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Nyt voi Jevgenikin siirtyä takaisin Venäjälle. NHL:ssä on jo olennaiset voitettu.

Juu ja Hal Gill voisi palata Lukkoon, kyl hän täkäläisessä liigassa olisi vielä kova sana vaikka tuolla isossa liigassa taidetaan miestä välillä viedäkin kuin litran mittaa.

Vaikka en sen kummemmin fanita kumpaakaan joukkuetta, niin ainahan sitä jommankumman puolella tulee oltua. Seuraaminen on näin mukavampaa, ja tällä kertaa kyllä se joukkue voitti jonka toivoinkin, kun finaalisarja alkoi. Vuosi sitten kävi toisinpäin.

En kyllä olisi alkukaudesta uskonut, kun Pittsburgh konttasi. Silloin tuntui että eivät ne pääse edes play offeihin.
 
Suosikkijoukkue
Two Degrees of Mike Sillinger
Kesken kauden päävalmentajaksi nousseiden ja joukkueensa Stanley Cupiin johtaneiden joukkoon pitää lisätä myös Larry Robinson vuoden 2000 Devilsistä. Toki tulokasvalmentaja hän ei ollut, koska oli valmentanut Kingsiä jo neljä vuotta.
 

Ben Marco

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks
Onnea Pens-organisaatiolle & sen faneille ympäri mualimaa. Kyllä nyt kelpaa!
 

Worrell

Jäsen
Suosikkijoukkue
RIP Coyotes 1996-2024
Onnittelut Penguinsille ja sen faneille myös täältä suunnalta! Jännittävä sarja ja mukavaa, että Pens vei kannun tällä kertaa.
 

Lecavalier4

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bolts
Onnea vaan Pittsburghille, mestaruuden ansaitsitte.

Erityisen nannaa tästä teki Lidströmin epäonnistuttua viimeisessä tilanteessaan. Oli kyllä Fleuryltakin hieno seivi.
 

AnFa

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Onnittelut Pingviineille. Hieno nousu pudotuspeleihin runkosarjan lopussa ja siitä alkanut hieno taival playoffeissa päättyi Stanley Cupiin. Hyvä voittaja koko liigan kannalta.
 

anatsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Thrashers
Onnea vain Pittsburghille, tinkezionelle, Boscolle, Mr. Penguinille & co. Nauttikaahan olotilasta ;). Max Talbot on kuningas!
 

Justin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Onnittelut myös täältä suunnalta Penguins-organisaatiolle ja sen faneille. Ei olisi ennen playoffien alkua uskonut, että Pens Stanley Cupin vie. Hieno finaalisarja ja mikä parasta se ratkesi vasta viimeisessä pelissä. Ennen kaikkea nyt pääsitte kuittaamaan viime kesän katkeran finaalitappion Wingseille.
 

Parker27

Jäsen
Suosikkijoukkue
-
Täältä myös onnittelut Pittsburghille ja sen faneille. Hienon loppukauden pelasitte ja mestaruuden ansaitsette.
 

Boulerice

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boogaard(R.I.P) ja Twist
HIENOA!!!!
Onnea pingviineille ja kaikille faneille. Vähän myös ilahdutti mr. Hossan ilme ottelun jälkeen ;)
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös