Pittsburgh Penguins 2023–2024

  • 259 259
  • 1 097
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins, Peliitat
Todella ikävä tappio Capitalsille. Jarryn piikkiin ei voi noita kolmea maalia laittaa, vaan ennemminkin surkean puolustuspelin. Varsinkaan Graves ei ole vakuuttanut sitten ollenkaan viime aikoina.

Todella vaikea tammikuu tulossa, sieltä tulee seuraavaksi Bruinsia, Flyersia, Canesia, Canucksia ja Krakenia vastaan. Noista divisioonamatseista olisi pakko saada vähintään neljä pistettä. Pian nähdään onko tästä tämän vuoden sakista mihinkään.
 

Kaspar11

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, Pittsburgh Penguins
Graves tiputettiin ihan ansiosta kolmospariin sen valmentajan kaverin pariksi. Joseph oli Ludvigin tilalla kokoonpanossa, liekö vammaa, sillä tällaiseen otteluun Ludvigin tapaista pelaajaa kaivattaisi. P-O oli kuitenkin aivan kelvollinen Ekin vierellä. Nopeilla jaloilla korvaa paljon yhä puuttuvaa fysiikkaa.
Pettersson on ollut todella hyvä viime ottelut, erinomaista puolustamista ja hyökkäyspäässä simppeliä viiva pelaamista. Ani harvoin tekee virheen, siirto Tangerin pariksi auttanut valtavasti. Ymmärtäähän sen, kun pakkikaverikin osaa puolustaa.
Liian vähän on esille otettu täällä Crosbyn aloitustaidon kehittymistä. Uran alussa se oli ainoa heikkous. Nyt liigan top5, yli 60 pinnaa omille. Siinä on sitten hyvä alkaa hyökkäyspäässä peliä rakentamaan kun kiekko on 65 tai 58 lavassa.
Kirvelevästä tappiosta, sitä inhottavinta vastustajaa vastaan huolimatta, on mielestäni pelissä hienoista parantumista nähtävissä, esimerkikse se että omista tullaan nopeammin ylös, ylivoimaankin tullut joku tolkku kun haetaan nopeammin veto ja ohjureita takatolpalta.
 

Artie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins
Dubas oli sanonut Josh Getzoffin haastattelussa, että Puljun kanssa ollaan tekemässä pto-sopimus WBS:ään. Tuollaisella tryout-sopimuksella on mahdollista pelata enintään 25 ottelua AHL:ssä.

"It looks like in the coming days Jesse Puljujarvi will go to Wilkes-Barre if he gets through practice all right and begin his process down there of getting back into gameplay," Dubas said. "That would be a massive boost for us if he could get back to his form of season or two ago with the Oilers and what he was able to bring for them."
Lainaus on tuolta: Pittsburgh Steelers, Penguins, Pirates News, Live Coverage | DK Pittsburgh Sports
 
Viimeksi muokattu:

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Ty Smith oli näköjään lainattu Team Canadalle tuossa viime viikolla pelattuun Spengler Cupiin. Pelasi turnauksen siellä ykkösparissa, teki neljään otteluun tehot 1+4 ja oli turnauksen tehokkain puolustaja.

Malkinille tulee tänään tasaluku täyteen kun pelaa 1100 NHL-ottelunsa. NHL.comissa oli juttua Genosta:


John Ludvig puolestaan päätyi LTIR:ään ja Ryan Shea sai kutsun takaisin NHL:n puolelle.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Tappio oli todellakin kirvelevä, koska Pens oli avauserässä aivan järkyttävän huono. Kenties kauden surkeinta lätkää ja se on paljon se! Varmasti Caps passivoitui, mutta myös Pens sai pelin edetessä koneet käyntiin ja otti pelin haltuunsa, mutta tällä kertaa tuo järkyttävä peliintulo ja 0-4 oli liikaa. Toivottavasti tämän tyyliset muniinpuhaltelut olivat siinä tämän kauden osalta.

Ensi yönä niin perhanan vaikea Boston. TD Garden josta ollaan haettu varmaan yksi tai korkeintaan pari voittoa viimeisen kymmenen vuoden ajalta.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Se oli yksi villeimpiä ja viihdyttävimpiä pelejä mitä on tullut hetkeen nähtyä. Hyvä avauserä ja toisen erän avauspuolisko. Bruins ei saanut toisessa erässä kymmeneen minuuttiin edes laukausYRITYSTÄ aikaan. Mutta sitten kun sai, niin verkon perukoiltahan se kiekko tietenkin kaivettiin. Tuossa 2-5 johtotilanteessa Pensille siunaantui lukuisia saumoja tehdä 2-6 maali, mutta ei kelvannut sitten millään. Guentzel päätti kolisutella rimaa ja Crosby ei halunnut laittaa kiekkoa tyhjään rysään vaan mieluummin ajautui maalintaakse. Herrasmiehenä varmasti ajatteli ettei sitä voi liikaa ruveta nöyryyttään. 5-5 tasoituksen hetkellä sitä saattoi kuvitella, että voi hitto mikä hukattu mahdollisuus jälleen kerran nimenomaan Bostonissa ja TD Gardenissa, mutta onneksi paljon parjattu ylivoima kapteenin johdolla onnistui iskemään sen yhden maalin mikä jäi ottelun voitto-osumaksi ja harvinainen voitto nallekarhuista heidän kotijäällään on tosiasia.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Oli tosiaan viihdyttävä jääkiekko-ottelu Bruinsin vieraana. Penguinsilta vahvaa pelaamista suurimmalta osin, vaikka ottelun alku olikin samanlainen kuin Capitalsia vastaan eli heti ensimmäisellä peliminuutilla vastustaja tekee avausmaalin. Hyvin toipuivat siitä ja käänsivät ottelun - kunnes Bruins väänsi tilanteen tasoihin - mutta tosiaan onneksi kapteeni sai tehtyä sen yhden tarpeellisen maalin vielä ja sen myötä pisteet Pittsburghiin.

O'Connor oli erinomaisella pelipäällä - jälleen - ja on nyt ottamassa isoja harppauksia eteenpäin pelaajana ja lunastamassa sitä hänen potentiaaliaan. Toivotaan että tämä vire kestää kauden loppuun ja tuleviin kausiin. Tässä olisi eväät vielä samanlaiseen uraan kuin mitä Bryan Rust on painamassa, vaikka toki O'Connor tuskin nousee ykkösylivoimaan koskaan ja siten tehoissa ei yllä samalle tasolle - mutta harvapa Rustillakaan näki edellytyksiä noin tehokkaaksi pelaajaksi kuin miksi on yltänyt joten ei suljeta sitä mahdollisuutta pois O'Connoriltakaan.

Harvoin näkee perätysten noin kymmenen sekunnin sisään saman alivoiman aikana kahta läpiajoa, mutta nyt sellaiset tulivat O'Connorille. Tai no jälkimmäinen oli 2-0 hyökkäys Ellerin kanssa. Harmi ettei O'Connor saanut noista sisään, mutta oli tosiaan erittäin vahva ottelu häneltä.
 

arska07

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins, Kärpät, Patrik Laine
Kyllä vähän harmitti hailaitit nähtyäni että en pystyny töiden takia peliä katsomaan. Hieno voitto Bostonista sen lepsun Caps-matsin jälkeen. Tää O'Connor on kyllä aika kova pelimies tällä hetkellä. :D
 

Artie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins
Puljujärvi pelasi viime yönä ensimmäisen ottelunsa AHL:ssä Wilkes-Barren voittaessa Springfieldin 2-1. Peliajasta en löytänyt tilastoa, mutta ainakin aloitti 1.kentässä Hinostrozan ja Whiten kanssa. Siinä onkin ketjussa mukavasti NHL-kokemusta.

Blomqvist oli valittu ottelun ykköstähdeksi. Pulju oli puolestaan kirjauttanut tilastoihin kolme laukausta maalia kohden.

WBS:llä on ottelut myös tänään ja maanantaina, joten Jessellä on ainakin hyvä sauma kerätä vähän pelituntumaa nopeaan tahtiin.
 

Dimas_

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Penguins, #87, ManU, CR7, Seattle Seahawks
Jahas, sielä 2 hylättyä maalia meille ekaan erään ja sitä myöden tappio Buffalolle himassa 1-3. En taida siis edes koostetta katsoa..
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Tämä oli niitä pelejä jotka olisi ehdottomasti pitänyt voittaa mikäli playoffeihin mielitään. Vastassa yksi koko kauden sarjataulukossa alempana ollut joukkue, kotiottelu ja maalipaikkoja saatiin luotua hyvin. Mutta niin vain Luukkosen ohittaminen oli haasteellista ja sitten tuomaritkin auttoivat (Guentzelin "maalivahdin häirintä"). Kahden miehen ylivoimalla sitten viimein se tasoitusmaali, vain jotta voivat viimeisen viiden minuutin aikana mennä vielä häviämään ottelun. Näihin ei ole yhtään varaa, tätä voidaan sitten kauden päätteeksi kiroilla jos ollaan pisteen tai kahden päässä playoff-paikasta.

Crosby olisi hyvin voinut kerätä ainakin neljä tai viisi pistettä tähän otteluun, mutta sen sijaan jäi nollille. Oikein isoon otteluun oli siten paikkoja ja edellytykset, mutta ei vaan tällä kertaa ollut onnea yhtään matkassa.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Dubas teki eilen pikkukaupan kun kauppasi Rem Pitlickin Chicagoon ehdollista seiskakierrosta vastaan. Eli aavistuksen enemmän kuin kassilinen kiekkoja tulee vastineena, mahdollisesti. Pitlick oli selvästi pelkkä sopimus- ja palkkadumppaus tuossa kesäisessä Karlsson-kaupassa, ei kuulunut organisaation suunnitelmiin ja alusta saakka olikin selvää että sopimuksessa oli sen parisataatuhatta liikaa mahtuakseen Penguinsin capin alle. Sopimuksen pystyi onneksi hautaamaan farmiin ilman rasituksia. Kauden aikana olisi noiden LTIR-listausten aikana mahtunut käväisemään ylhäälläkin, mutta kun kutsua ei koskaan tullut niin oli aika selvää ettei organisaatiolla ollut mitään suunnitelmia hänen varalleen. Tämä aukaisee siirtotakarajaa silmällä pitäen taas yhden paikan sopimuskiintiöön, tai sen voi vaikka käyttää Puljujärveen, ja samalla AHL:n puolella tilanne taas helpottuu veteraanikiintiön suhteen.


----

Aiemmin viikolla tuli uutinen että Matt Nieto on käynyt polvileikkauksessa ja on sivussa 6-8 viikkoa. Siinä on nyt yksi paikka avoinna Puljujärveä varten rosterissa, mikäli tuo AHL-keikka osoittaa että on pelikuntoinen ja saa NHL-sopimuksen.


----

Crosby valittiin ensimmäisten 32 pelaajan joukossa tämän vuoden All-Stars otteluun Penguinsin edustajaksi. Crosbylle tämä oli uran kymmenes valinta tähdistöotteluun, ja jos ja kun käy pelaamassa sen on se kuudes kerta kun pelaa ottelussa. Valitsematta Crosby on jäänyt neljästi - 2012 (alkukauden sivussa loukkaantumisen vuoksi), 2016 (hidas kauden aloitus, Malkin ja Letang Penguinsin edustajina), 2020 (alkukauden pitkälti sivussa loukkaantumisen vuoksi) ja 2022 (alkukaudesta sivussa jonkin aikaa sekä tasoon nähden hidas kauden aloitus, Jarry Penguinsin edustaja sekä Guentzel takaportin kautta Zibanejadin korvaajana).

Crosby nousee kymmenellä valinnallaan Jagrin (9) edelle Penguinsin historian toiselle sijalle Lemieuxin taakse (13).

Malkinilla on kuusi valintaa ja kerran tuli Crosbyn korvaajaksi, eli miten tuon sitten laskee. Onko kuusi vai seitsemän valintaa? Letangilla taas neljä valintaa ja kahdesti korvaajana (Byfuglienin ja Guentzelin), eli sama juttu - joko neljä tai kuusi valintaa. Lisäksi Malkin oli tulokkaana mukana YoungStars-ottelussa, ja Letang puolestaan peräti kahtena kautena mukana noissa YoungStars-otteluissa.

Muut All-Stars otteluun valitut/siellä esiintyneet Penguinsin pelaajat tältä Crosby/Malkin-aikakaudelta: Sergei Gonchar, Marc-Andre Fleury (yksi valinta + kerran Howardin korvaajana), James Neal (Ovechkinin korvaajana), Jake Guentzel (yksi valinta, ei pelannut + kerran Zibanejadin korvaajana) ja Tristan Jarry (yksi valinta + kerran Korpisalon korvaajana).

 
Viimeksi muokattu:

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Ai jumalauta miten voikaan syödä miestä tämä tappio.

- Pens pyörittää peliä ihan miten tahtoo useamman minuutin ja lopulta upea maali ykkösketjun toimesta. Vittu paitsiohaasto ja maali hylkyyn. Nämä paitsiohaastot eivät tuo mitään lajille, vain vievät.
- Pens jatkaa myllytystä ja se tuottaa tulosta ja jälleen kerran ykkösketju asialla. Vittu taas valmentajanhaasto ja maali hylkyyn. Täytyy sanoa, että siinä missä tuo paitsio oli selkeä, niin puolestaan tätä en pysty mitenkään käsittämään miten tuo maali pystyttiin hylkäämään. Täysin olematon kontakti mikä ei vaikuttanut yhtään mitenkään Luukkosen mahdollisuuteen torjua kiekko.
- Guentzelin 1+1 ja Crosbyn 0+2 on pyyhitty pois.
- Ottelun aikana koko ykkösketju pääsee kertaalleen läpiajoon. Luukkonen nollaa niin Crosbyn kuin myös Rakellin ja Guentzelin.
- Acciarin jäähy tuli, niin tuli siis mistä? Yhdellä kädellä osui vastustajan mailaan. Mailaan. Ei käsille. Eikä ollut edes huitaisu. Siihen päälle vielä Harkinsin kiekko katsomoon jäähy mikä meni Dahlinin mailan kautta, niin voi morjes mitä viheltämistä.
- Kahden miehen ylivoimalla Malkin kaksi kertaa kiekko rimaan, lopulta yv kuitenkin onnistui, mutta ei sekään tullut helpolla.
- Lopun sulaminen kruunasi sitten tämän pelin. Maaliodottama oli Pensille 3,64 vs 1,86. Tehottomuus vaivasi ja Luukkonen veti aivan mielipuolisen hyvän ottelun.
- Tämä peli vituttaa vielä enemmän kuin tuo Capsia vastaan pelattu peli. Ei voi kuin todeta, että jumalauta mitä paskaa.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Huhujen mukaan Pens ja Guentzel ovat toistaiseksi vielä kaukana jatkosopimuksesta. Mielestäni olisi ihan fiksua katsoa trade-deadlinelle asti tilannetta, että miltä näyttää playoffien suhteen. Jos ollaan menossa playoffeihin, niin jatkosopimusta kouraan. Jos ei olla menossa, niin pakkohan se on kaupata pois. Liian arvokas palanen kävelemään ulos ilmaiseksi.

Onko "in the room" -tuotanto menty kuoppaamaan kokonaan? Uusia jaksoja ei ole enää tällä kaudella tullut mikä on iso sääli. Noita oli aina mukava katsoa ja olisi ollut hauska nähdä miten Karlsson on joukkueeseen päässyt sisälle.

Toinen asia mikä häiritsee on ettei ole paljon tarvinnut nauttia Penguinsin uudistuneesta lähetysilmeestä ja selostuksista, kun Viaplay ei suostu koskaan näyttämään Pensin lähetyksiä vaan ihan aina valitaan vastustajan tuotanto. Mikähän hemmetti tuossakin nyt mättää, että se menee joka kerta noin? En edes muista milloin viimeksi olisi peli lähetetty Pensin tuotannolla, ehkä joskus marraskuussa?
 

Kaspar11

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, Pittsburgh Penguins
Toinen asia mikä häiritsee on ettei ole paljon tarvinnut nauttia Penguinsin uudistuneesta lähetysilmeestä ja selostuksista, kun Viaplay ei suostu koskaan näyttämään Pensin lähetyksiä vaan ihan aina valitaan vastustajan tuotanto. Mikähän hemmetti tuossakin nyt mättää, että se menee joka kerta noin? En edes muista milloin viimeksi olisi peli lähetetty Pensin tuotannolla, ehkä joskus marraskuussa?
Kyllä niitä joulukuussa tuli Getzoffin selostamina, Army ja Bourque kera, Rupper aiemmin. Useampi edellinen, ainakin alkaen siitä 7-0 pelistä, vastustajan puolelta.
Samoin oli Carolina peli. Jäänyt mieleen kun siellä umpisurkea kommentaattori.

Jakesta samaa mieltä, arvo huipussaan deadlinella. Onko peräti piste per peli playoffeissa, kelpaa aika monelle.
Nyt peli ollut parempaa, lopputuloksista huolimatta, joten olen jo lähes hakenut kirveen kaivosta.
 

Fishstick

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Islanders
joo kyllä tuota In the Roomia on tullut kaivattua tällä kaudella.

Valtteri Puustinen on haastattelussa uusimmassa Urheilucastissa. Ihan mielenkiintoista asiaa jos Seppäsen kestää. Harvemmin tuolta noita suomalaisnäkökulmia on kuitenkaan kuultu. Samassa jaksossa oli asiaa myös Puljusta.



Ja niille ketkä ei Seppästä kestä tai pysty kuuntelemaan niin vaihtoehtoinen haastattelu NHLfi podcastissä, jossa myös Valtteri Puustinen vieraana.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Ty Smith oli näköjään lainattu Team Canadalle tuossa viime viikolla pelattuun Spengler Cupiin. Pelasi turnauksen siellä ykkösparissa, teki neljään otteluun tehot 1+4 ja oli turnauksen tehokkain puolustaja.

Hyvät näytöt Sveitsin Liigaan annettu. Siellä varmaan se pitkä urakin todennäköisempi, mitä NHLssä.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Penguins kävi hakemassa Phillystä hienon 4-1 voiton. Ottelussa oli jo hieman lämpöäkin mukana, useita torikokouksia ja naaman hieromisia siellä. Nedeljkovic ja O'Connor jatkoivat hyviä otteitaan. Ylivoimalta heti avausminuutille hienolla kuviolla maali, ja mahdollisuuksia tarjottiin useampia toisenkin yv-maalin tekemiseen. Hyvää kiekonliikuttelua ja paikkoja saivat luotua, hiljalleen parempaan suuntaan menemistä kokoajan sen suhteen, ja josko se tuosta alkaisi toimia erinomaisella tehokkuudella kohtapuoliin sitten. Toki turhan paljon vaarallisen tuntuisia hyökkäyksiä av-joukkueelle antoivat taas, mutta eipä noista tunnuta pääsevän eroon, joten jos nyt saisivat tehokkuutta kuitenkin lisää niin noitakin voisi paremmin sietää.
 

Artie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins
Hyvä jos saadaan vähän vanhaa liekkiä ja uusi kaunoja sytytettyjä tähän klassiseen ottelupariin, 25.2. pelattavasta runkosarjan viimeisesti kohtaamisesta on tulossa sähköinen, varsinkin jos molemmat ovat siinä kohtaa vielä taistelemassa merkityksellisistä sijoista sarjataulukossa.

Ehkä vähän sama kuin Capsiakin vastaan, edellisestä joukkueiden välisestä playoff-sarjasta on jo liian kauan.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Vaikka Pens oli parempi, niin en kauheasti tykännyt tuosta pelistä. Karsea määrä tulee virheitä ja lepsua pelaamista. Pari ylivoimaa näytti todella hyvältä, mutta mihin tuokin vire sitten katosi kesken pelin? Ihan liikaa heittelee pelin taso.

Guentzel, Letang ja Karlsson ottivat jokainen iskua. Toivottavasti ovat kunnossa.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Joel Blomqvist valittiin AHL:ssä All-Stars otteluun:


Blomqvist, who turned 22-years-old today, currently leads the Penguins with 11 wins on the season. The rookie also ranks fifth overall among goalies in goals against average (2.16) and fifth in save percentage (.920).

Blomqvist marks the seventh Penguins goalie to be named to the AHL All-Star Classic. Previous Wilkes-Barre/ Scranton netminders to be bestowed the honor were Dany Sabourin (2006), John Curry (2011), Jeff Zatkoff (2015), Matt Murray (2016), Tristan Jarry (2017) and Casey DeSmith (2018). Only Blomqvist and Murray were named All-Stars in their rookie seasons.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös