Pittsburgh Penguins 2023–2024

  • 259 247
  • 1 097

arska07

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins, Kärpät, Patrik Laine
Meikäläinen toivoo että Sid vetäis loppu urana Pensissä. Kyllähän hänestä kovan vastineen sais takaisin, mutta jotenkin sitä ite mieltäny että kaikki muut on kaupan paitsi kapteeni. Toivon sydämestäni että Sid jatkaa Penguinsissa uransa loppuun asti.
 

Artie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins
Sitä kyllä toivoo joo. Olisi erityisen hienoa jos Crosby pelaisi koko uransa Penguins paidassa. Hän oli tosin kuulemma "vihaisempi kuin koskaan" viime keväänä joukkueen jäätyä pudotuspelien ulkopuolelle.

Mielestäni ainakin Steve Dangle on yksi, joka näistä Crosby-huhuista on nyt viime aikoina puhunut. Aina muutaman vuoden välein asia nousee esille. Mutta koska tuo jatkosopimuksen tekeminen on mahdollista kesällä, on asia senkin takia ajankohtainen taas.
 

Ogilthorpe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins
Meikäläinen toivoo että Sid vetäis loppu urana Pensissä. Kyllähän hänestä kovan vastineen sais takaisin, mutta jotenkin sitä ite mieltäny että kaikki muut on kaupan paitsi kapteeni. Toivon sydämestäni että Sid jatkaa Penguinsissa uransa loppuun asti.
Itse taas toisaalta toivoisin että tekisi Tom bradyt ja menisi jonnekin toisaalle voittamaan vielä yhden
 
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins, Peliitat
Nyt oli malliesimerkki siitä, miksi Carolina on ollut viime vuosina niin vaikea vastustaja Pensille. Yksi pahimmista mahdollisista matchupeista. Hyvä helvetti sentään miten tylsää lätkää! Ainoastaan Crosby, Nedeljkovicin huippupeli ja tolpat pelastivat tästä 2 pistettä Pensille.

Ylivoimalla Canes näytti miten Pensiä vastaan pelataan. Oma siniviiva tukkoon, jolloin Pensin on heitettävä kiekko ränniin, ja 9 kertaa kymmenestä Canes tulee laitaväännöstä kiekon kanssa ulos. Olikohan YV 0-5 ja jatkoajan yritys oli ainoa joka ei noudattanut tuota sapluunaa, jossa kiekko menetetään joko hyökkäyssinisellä tai viimeistään laitaväännöistä.

5v5 - pelissä Canes sumputti Pensiltä kaiken tilan ja ajan pois ja jäi odottelemaan sitä Pensin virhettä tai yhtä-kahta onnekasta pomppua. Tällä kertaa pomppuja tuli vain yksi, mutta lähellä oli Canes viedä pisteet jo varsinaisella. Pensiä vastaan voi hyvin ottaa vähän reippaammin miestä, kun aggressiivisella alivoimalla pystyy nollaamaan Pensin YV:n lähes täysin aseettomaksi jos sattuu pilli soimaan.

Crosbylta loistava peli, ei voi kuin ihailla miehen tekemistä vielä 36-vuotiaana. Letangille myös kunniamaininta.

Elintärkeitä pisteitä Pens on saanut viime aikoina kaivettua, mutta eihän tuo tule jatkumaan loputtomiin jos kaikki on veskareiden ja kapteenin varassa.
 

Artie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins
Joo Canesilla oli kyllä hyvin selvillä nuo Penguinsin ylivoimapelin haasteet ja pystyivät nollaamaan kotijoukkueen ylivoiman täydellisesti. Oli kyllä todella tuskaista ylittää edes sinistä kunnolla kiekon kanssa. Käytännössä ainoa vaihtoehto on aloitusvoitto, josta saadaan ylivoimapeli edes hetkeksi pyörimään.

Ned on nyt pelannut kolme viimeisestä neljästä pelistä. Pitkästä aikaa Pensillä on tällainen 1A/1B -tilanne maalivahtien suhteen.
 

KukkosLasse

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins, Kärpät
Crosby kyllä joutuu kantamaan tuota orkesteria hartioillaan ihan liikaa. Pikku hiljaa olisi kyllä aika alkaa Karlssonin, Malkinin ja Smithin heräillä taas, kausi kestää vähän pidempään kuin ekat 14 peliä.

Karlssonilla taitaa olla viimeiseen 15 peliin kasassa 4 pistettä. Kätisyys olisi ainoa ero jonka näistä peleistä huomaisi, kun vaihtaisi TY Smithin ekin paitaan. Tai en kyllä usko, että Smithillä olisi noin vähän tehoja noista peleistä. Ihan täysi bust ollut tämä 102 pisteen historiallisen kauden pelannut mies kohtalaisen startin jälkeen.

Paljon laitan Sullivaninkin piikkiin, kun miehellä on taito tukahduttaa pelaajat systeemissään (kts. Vaikka Granlund), mutta kyllähän tuolta kolmikolta olisi lupa odottaa enemmän, ihan sama missä valmennuksessa.
 

arska07

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins, Kärpät, Patrik Laine
On tuo meidän kapteeni käsittämätön pelaaja. Kaiken voittanut ja silti jaksaa painaa illasta toiseen tuolla tasolla. Yksi kaikkien aikojen pelaajista. Tippa valahtaa linssiin sitten kun Sid The Kid lopettaa.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Crosby, Malkin ja Letang ovat siinä asemassa, että he saavat päättää mitä haluavat tehdä. Jos he haluavat lähteä hakemaan menestystä vielä muualta se heille Penguinsin toimesta suodaan ja tasan sinne minne he haluavat. Jos he haluavat pelata koko uransa yhdessä Pittsburghissa, niin hyvä. Upeaahan se olisi.

Mielenkiintoista onkin nähdä mitä tehdään Karlssonin ja Guentzelin suhteen, jos ja ikävä kyllä tekee mieli sanoa kun playoff-paikka tulee karkaamaan ulottumattomiin ennen trade-deadlinea. Karlssonin kohdalla Penguins voi hyvin pidättää palkkaa vaikka 50% ja silloin saadaan kunnon kilpalaulanta aikaan. Guentzelin pitäisi myös tuoda kiva vastine Pensin suuntaan, mutta on mahdollista, että Dubas näkee Guentzelin tärkeänä johtavana pelaajana rebuildin läpikäyvään joukkueeseen. Toki jos Guentzel haluaa itse lähteä, niin sitten treidiä kehiin. Ei tuon voi antaa ilmaiseksi kävellä ulos kesällä.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Hyvää joulua kaikille. Ei saatu täyttä pistepottia mukaan Ottawasta, mutta kolmannen erän nousulla kuitenkin edes yksi piste lähti matkaan. Täyttä arpaa ja kolikonheittoahan nuo jatkoajat/rankkarit ovat kuten viime yönä nähtiin, mutta ikävän tärkeitä nuokin pisteet olisivat.

Toivotaan parempaa uutta vuotta! Saa alkaa suorittamaan heti joulun jälkeen toki.
 
Viimeksi muokattu:

Artie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins
Brayden Yager kirjautti itselleen tehot 1+1 Kanadan kaataessa Latvian 10-0 alle 20-vuotiaiden MM-kisojen illan ottelussa. Molempien tehopisteiden kohdalla pääsi väläyttämään parasta osaamistaan eli napakkaa rannelaukausta:









Yager pelaa periaatteessa neloskentän minuutteja ja kakkosalivoimaa, joten tehoja nyt ei välttämättä ole hirveästi ole luvassa pelien koventuessa. Luulisi, että tuota vetoa kokeiltaisiin jossain kohtaa yv:llä, joskin Kanadalla tulivoimaa riittää.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Joulun jälijltä paluu peleihin ja makoisa 7-0 vierasvoitto Islandersista tuloksena! Toinen erä oli hienoa tulitusta kun ottelun kuusi maaleista syntyivät sen aikana. Letang keräili syöttöpisteitä, Guentzel ja Malkin maalailivat kahdesti ja kolmannessa erässä sitten vielä Puustinen kaunisteli loppulukemat uransa ensimmäisellä NHL-maalilla. Lisäksi Jarrylle jälleen yksi nollapeli. Näitä lisää. Ainoat kauneusvirheet olivat avauserän ylivoimien tuhlaaminen ja Crosbyn jääminen nollille tällaisessa maali-ilottelussa ja vieläpä Islandersia vastaan.

NHL ottamassa liberaalimpaa linjaa noiden vihellysten 'jälkeen' syntyneiden maalien suhteen, kun tuo Rakellin ottelun avausmaali arvonnan jälkeen mentiin hyväksymään. Aikainen vihellyshän siinä oli mutta tuli myös juuri ennen kuin Rakell alkoi vetämään irtokiekkoa tyhjään maaliin, mutta otetaan mielihyvin maalin hyväksyntä vastaan. Rakell alkaa olla oikein maaliputkessa nopeasti paluunsa ja Crosbyn kenttään nousun myötä.

Malkinin avausmaalia edeltänyt vaihto kokonaisuudessaan upeaa katseltavaa. Kiekko ja pelaajat liikkuivat upeasti hyökkäysalueella, ja lopulta siitä palkintona Malkinin pääsy avopaikkaan ja hieno viimeistely.
 
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins, Peliitat
Letang tosiaan teki NHL:n ennätyksen ollen ensimmäinen puolustaja joka tekee 5 pistettä yhdessä erässä. Oli myöskin vasta toinen kerta kun kukaan pystyy viiteen syöttöön yhdessä erässä - Dale Hawerchukilta temppu onnistui vuonna 1984. Tehoilla 0+6 Letang sivusi myös NHL:n puolustajien syöttöpiste-ennätystä.

Letangin uroteon varjoon jäi muuten Marcus Petterssonin huippupeli - mies merkkautti tehot 0+4, joka on myös ruotsalaispuolustajan henkilökohtainen piste-ennätys.

Toivotaan että Pensin (ainakin pisteiden valossa) hyvät otteet saavat jatkoa. Etenkin voitot Capsista ja uudelleen Islesista olisivat elintärkeitä pleijarihaaveiden kannalta.
 

Kaspar11

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, Pittsburgh Penguins
Lisätään vielä edellisten hyviin kommentteihin murskavoitosta, että Puustinen teki uran avaus maalin, ja todella hienon sellaisen. Syöttäjät tietenkin Pettersson ja Letang. Tätä ennen alusti hienosti Zohornan hieman onnekkaan maalin.
Tiputus Ellerin viereen kolmosketjuun ei menoa siis haitannut, joskin jo aikaisemmissa otteluissa vuorotellut O'Connorin kanssa tuossa ja Malkinin vierellä. Saa nähä mitä tälle käy Rustin palatessa. On vienyt kyllä pelipaikasta taistelun Nylanderia vastaan 100-0, näistä samankaltaisista rightin taitavista laitureista selvästi enemmän annettavaa ja täysin erilainen intensiteetti pelissä.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Mukava on ollut katsoa Puustisen pelaamista. Puustisessa oikeastaan kiteytyy se mikä Penguinsilta rosterista puuttuu. Nuoruus. Nuoruus tarkoittaa kovaa tsemppiä ja nykypäivänä se tarkoittaa myös lähes poikkeuksetta nopeutta. Esimerkiksi tuohon ylivoimahyökkäykseen Puustinen karkasi aika nätisti ja osti nopeudellaan itselleen aikaa tehdä ratkaisunsa. Monella muulla Pens-pelaajalla olisi saattanut tulla liian kova kiire ja ylivoimahyökkäystä ei olisi syntynytkään tai ratkaisu olisi tehty paineenalla takakarvaajan puuskuttaessa selkään. Puustinen pelaa myös omiin päin hienosti, koska häneltä löytyy energiaa ja halua näyttää kuuluvansa NHL:ään. Toivottavasti tämä sama jatkuu!
 

Taituri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Washington
Vielä kun saadaan Mikke veivattua 3 ketjun laituriksi (vai käviks se jo täällä?), no sit Pulju. Vähän suomalaista värinää, niin täällä ollaan jo etukäteen bändwägönissä, ratsastamassa kohti mestaruutta!

Cmon Pens! (Tai miten se kuulukaan sanoa).
Ennustaja on jälleen täällä! Mitäs, jos Pulju onkin kohta kondiksessa, niin mihin ketjuun Sullivani sitä olisi sijoittamassa teidän mielestä?

Vaikka tää onkin mielenkiintoinen ajatus ja suomalaisittain kiva, että Pulju pääsee mahdollisesti vielä vähän kokeilemaan änärissä siipiään, niin Puljun itsensä puolesta, mua vähän mietityttää Penguins. Jos pingut tipahtaa pudotuspeleistä pihalle ja JOS siellä on paketti vähän sekaisin, niin onhan tässä riskinsä, että se alkaapi olla änärihommat taputeltu.
Ajatuksena siis se, että jos pääsisi sellaiseen paineettomaan (koodinimi"puhveleihin") seuraan, millä ei ole juurikaan realistisia menestystavoitteita, niin kait siellä voisikin vakiinnuttaa paikkaa ylhäältä, kun ei se ole niin justiinsa
Toisaalta, jos oot tarpeeksi kova pelimies, pelaat ehkä vielä puoli-ilmaiseksi, niin kait sitä paikkansa ansaitsee pelaamalla. Jos ei, niin ei.

Meinasinpa tässä vielä mietinnöissä sanoa, että nyt kyllä löytyy joukkueesta laadukkaita ukkoja pelikavereiksi, mutta, noh, eipä sillä huonoimmasta päästä ollut ne ennenkään Toivon tosiaankin, että lähtee homma lentoon, jos peleille pääsee ja hyvässä lykyssä tässä on sekä joukkueelle, että pelaajalle "match made in heaven"-tyylinen tilanne.

Mutta olisi kyllä kiva lukea teidän fiksumpien ja oikeasti pelejä seuranneiden mietteitä!
 

Artie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins
Puljun tilannetta hankaloittaa ainakin se, että sairastupa on pikkuhiljaa tyhjenemässä ja kilpailutilanne laitojen osalta tiukkenemassa. Sullivanin mukaan Rust on palaamassa askiin ehkä jo sunnuntaina Islandersia vastaan ja Nietokin on lähestymässä pelikuntoa. Lisäksi Puustinen on tällä hetkellä aika vaikea pudotettava, vaikka Sully selvästi haluaakin täyttää kolmos- ja neloskentän häntä puolustavammilla vaihtoehdoilla. Carteria ei saa sen sijaan täysin luodinkestävän sopimuksensa takia pudotettua kokoonpanosta, vaikka haluaisikin.

Rustin paluu pudottanee O'Connorin neloseen, jolle puolestaan tekee tilaa farmiin lähtevä Harkins. Puustinen on toivottavasti näyttänyt riittävästi osaamistaan, jotta Nieto lähtee loukkaantumisen jälkeen hakemaan myös vauhtia farmista. Omissa papereissa näkisin Zohornan kolmosen laidassa ehkä sinä pelaajana, joka tekee pelikuntoon päässeelle Puljulle tilaa jossain pelissä. Eli Ellerin laidoille kolmoseen suomipojat, näin uuden vuoden toiveena.

Ja palkkakaton suhteen mennään aika limiteillä, joten joku niiden laskelmien suhteen fiksumpi saattaa ampua nämä kuvitelmat alas myöskin.
 

arska07

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins, Kärpät, Patrik Laine
Puustinen on kyllä näin Suomilasein ilahduttavaa katseltavaa. jalka käy paremmin kuin yli puolella joukkueesta. Edellisessä voitossa parasta oli myös se että kapteenin ei tarvinnut kantaa meitä voittoon.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Rustin paluu pudottanee O'Connorin neloseen, jolle puolestaan tekee tilaa farmiin lähtevä Harkins. Puustinen on toivottavasti näyttänyt riittävästi osaamistaan, jotta Nieto lähtee loukkaantumisen jälkeen hakemaan myös vauhtia farmista. Omissa papereissa näkisin Zohornan kolmosen laidassa ehkä sinä pelaajana, joka tekee pelikuntoon päässeelle Puljulle tilaa jossain pelissä. Eli Ellerin laidoille kolmoseen suomipojat, näin uuden vuoden toiveena.

Näkisin O'Connorin pysyvän kolmoskentässä Ellerin vierellä, ja sitten Zohorna putoaa neloskenttään tai kokoonpanon ulkopuolelle. O'Connor aika selkeästi mielestäni pelillisesti Zohornaa edellä tällä hetkellä, ja sitä myös valmennuksen papereissa vaikuttaisi olevan peluutuksen puolesta. Zohornan pelipaikkaa tuo Puustinen muutoinkin on viemässä varmaan, kun Nieto ja Carter saanevat pidempää siimaa valmennukselta kuin Zohorna. Puljujärvi sopimuksen saadessaan haastaisi sitten Nieton tai Carterin paikan nelosen laidalla, ja johtaisi samalla Zohornan waivers-komennukseen.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Aikamoinen peruuttelu alkoi Carterin maalin jälkeen ja lähellä se oli kostautua, mutta onneksi selvittiin säikähdyksellä tuosta. Kapanen on ollut tällä kaudella aina pelipäällä Pensiä vastaan, mutta muuten on tainnut vedellä varjojen mailla, niin ei tuota ikävä ole. Puustiselle vähän heikompi peli tähän kohtaan, mutta toivottavasti saa jatkaa pelaavassa kokoonpanossa. Sullivanista kun ei koskaan tiedä ja hänellä on tietyt lemmikit kuten nyt vaikka Ruhwedel, jonka aivoituksia tuskin kukaan pystyy ymmärtämään, että mitähän hän mahtoi miettiä tuossa Bluesin 1-1 tasoitusmaalissa?

Ylivoima on edelleen karsean näköistä, mutta satunnaisesti on ruvennut tulemaan ylivoimamaalejakin. Jotain tuolle pitäisi silti keksiä kun nyt tuntuu, että siellä on vähän jokainen hukassa sen suhteen, että mitä kuuluisi tehdä. Vaaran uhka on olematon ja nuo ylivoimaosumat tuntuvat olevan enemmän sellaisia vahinkoja kuin hienon pelaamisen seurauksia.

Ensi yönä levännyt Isles saapuu kylään. Todella kova testi tähän väliin kun varmasti tulevat all in -asenteella 0-7 nöyryytyksen jälkeen. Toivotaan nyt vaikka kapteenilta esiinastumista parin vähän hiljaisemman pelin jälkeen. Letang voisi toistaa historiallisen temppunsa ja painaa taas 0+5 yhteen erään tai parantaa tuota ennätystä ja painaakin kaikki kuusi syöttöpinnaa siihen yhteen erään.

Tästä vielä voitto, niin saadaan tämä vuosi paketoitua positiivissa merkeissä. Tai no meillehän tuo peli pelataan jo -24 puolella, niin me suomalaiset Pens-fanit päästäisiin avaamaan uusi vuosi kivasti!

Hyvää uutta vuotta kaikille, niin omille kuin vihuillekin :)
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Täysi pistepotti viikonlopun otteluista pitkälti maalivahtipelin turvin. Jarry oli Bluesia vastaan hyvä ja Nedeljkovic Islandersia vastaan erinomainen. Ei ollut parasta peliä joukkueelta veskarien edessä, mutta hyvää taistelua kuitenkin ja maalivahdit viimeisenä lukkona. Nediltä lukuisia huipputorjuntoja, ja kuten Jarryllä edellisiltana, sopiva määrä onneakin mukana.

Malkinin peli alkaa muistuttaa taas sitä alkukauden dominoivaa virettä eli taso löytynyt slumpin jäljiltä. Vielä kun Karlsson löytää omansa niin nousu sarjataulukossa voi alkaa kauden toisen puoliskon aikana.
 
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins, Peliitat
Todella tärkeitä pisteitä Pens on saanut haettua - voitot varsinaisella Islesistä ovat kutistaneet joukkueiden eron 3 pisteeseen. Varsinaisen peliajan tappioilla tuo ero olisi Islesin hyväksi 11 pistettä.

Yksi huolestuttava asia on Puustisen peliajan jatkuva pieneneminen. Pisteitä tulee, mutta peliaika vähenee. Vähän hirvittää että Sullivan tekee Sullivanit ja nuori paikkansa ylhäältä ansainnut pelaaja löytää itsensä kohta taas farmista.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Todella tärkeä voitto taas. Ei se kaunista ollut, mutta voitto on aina voitto ja erityisesti Isles on viime vuosina onnistunut Pensiä vastaan ottamaan "rumia" voittoja. Maalivahdit pelaavat tälle hetkellä todella hyvin kumpainenkin ja nyt joukkue on saanut tehoja laajalta rintamalta vaikka kapteenilla on ollut hieman nuhaisempaa viime ajat. Toivottavasti kapteenikin heräilisi taas pelailemaan varsinkin kun ensi peli on taas tärkeä divisioonan sisäinen matsi Capsia vastaan.
 
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins, Peliitat
Rust palaa tänä yönä kokoonpanoon ja ottaa Puustisen paikan kakkos-YV:ssä. Ykkösketju pysyy ennallaan, toivotaan että Sullivan malttaa pitää tuon top kutosen tuollaisena.

Näillä ketjuilla Capitalsia vastaan:

Guentzel-Crosby-Rakell
Smith-Malkin-Rust
O’Connor-Eller-Puustinen
Harkins-Acciari-Carter

Pettersson-Letang
Graves-Karlsson
Ludvig-Ruhwedel
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Capitals vei pisteet 3-4 tuloksella ottelussa joita ei olisi yhtään varaa hävitä enää loppukauden aikana. Jarryltä ja koko joukkueelta huono aloitus otteluun ja tilanne 0-4 Capitalsille ensimmäisessä erässä ennen kuin alkoivat pelaamaan todenteolla. Kapteenin johdolla nousu maalin päähän, mutta sitä neljättä maalia eivät sitten enää saaneet vaikka useampi ylivoimamahdollisuuskin annettiin sen tekemiseen. Paremmin olisi pitänyt pystyä tulemaan sisään otteluun, ja ylivoimalta olisi ratkaisuhetkillä jälleen kaivattu enemmän.

Seuraavaksi sitten Bostoniin vierailulle. Helpolla ei tule pisteet mutta tämä tappio tulisi kuitata välittömästi voitolla.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös