Pittsburgh Penguins 2023–2024

  • 259 401
  • 1 097

disco-stu

Jäsen
Suosikkijoukkue
JK Mylly
Juu onhan tää nyt koomista, kun tollasilla palikoilla ei saada maalin maalia samalla kun oma molari seisoo päällään. Ei tästä nyt taida kuulkaa tulla yhtään mitään, enkä mä nyt oo ihan varma onko ton pelin seuraaminen edes kovin viihdyttävää.

Tänään vähän kalkkunaa naamariin, vedetään syvään henkeä ja sitten b2b Buffalo ja Toronto. Varsinkin Toronto suorastaan pelottaa, minkälaiseksi seulaksi ne ampuu veskarin ton reikäjuustopuolustuksen takana.

Happy Thanksgiving, pilgrims!
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Järjestäin tämä joukkue häviää nämä ns. isot pelit. Detroit, Ottawa, Carolina, New Jersey, NY Rangers kaikilta turpaan. Turpaan on myös tullut heikommiltakin sekä lännen kärkijoukkueilta, mutta nämä isot pelit korpeavat eniten. Viime yönä oli paikkoja riittämiin ja mm. ekaan femmaan kolisuttelivat rimoja Malkin ja Crosby. Crosby vielä viimeisellä ylivoimallakin ohjasi kiekon ylärimaan. Loppuun tuhannen taalan paikka kapteenille tasoittaa peli, mutta Quick sai hieman itseään kiekon tielle. Just riittävästi.

Paikkoja oli, mutta toki se jostain kertoo kun kerta toisensa perään tuloksena on tappio ja vielä nolla pistettä.

Kyllä tuo playoffeihin pääsy rupeaa näyttämään suorastaan mahdottomuudelta. Yksittäinen hyvä peli sinne ja tänne, mutta päävastustajista ei voittoja irtoa millään.
 

KukkosLasse

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins, Kärpät
Kyllähän tällä pelillä mennään playoffeihin kunhan ylivoimasta saadaan edes keskitasoista. Muutenhan Pens on pysynyt ihan hyvin mukana kaikkia joukkueita vastaan tai ollut kuskin paikalla. Viimeistely on toki aika huonoa kanssa, huhhuh kuinka monta paikkaa Crosby ja Jake loivat 5vs5 pelissä viime yönäkin, mutta viimeistely on paskaa. Jaken viimeistelytaidot ovat kyllä ottaneet aivan karmean dropin parhaista vuosista.

Ylivoimasta taidetaan edelleen puhua, että pelaajat sopivat mitä siellä tehdään. Onko tuo joskus ollut toimiva taktiikka? Ehkä joskus viisi vuotta sitten on hetken toiminut. Nyt Reirden heti ulos ja joku tekijämies kertomaan kuinka yv:tä kuuluisi pelata, pelaajat eivät sitä selvästikään tiedä. Kyllä tuo vähintään keskitasoa pitäisi olla ilman pätevää maskimiestäkin noilla kavereilla. Tai heitetään joku Zohorna sinne peittämään veskan näkökentän.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh

Alkukauden WBS:ssä AHL-sopimuksella pelaillut Dmitri Samorukov sai tuossa aiemmin viikolla loppukaudeksi NHL-sopimuksen itselleen. Toistaiseksi on vielä ainakin NHL-joukkueen vahvuudessa ollut sopimuksenteostaan alkaen. Waivereitahan tuo vaatii jotta hänet voi sitten lähettää AHL:ään takaisin nyt. Näyttäisi ainakin toistaiseksi kuitenkin ohittaneen Ty Smithin nokkimisjärjestyksessä, joten kauas on Smith pudonnut organisaation suunnitelmista.
 

Artie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins
Omissa papereissa ainakin se John Ludvig on taklauspeliin kykenevänä mielenkiintoisin näistä kolmospakkiparin paikasta taistelevista toiveikkaista. Ryan Shea on myös ollut siinä suojatuilla minuuteilla ihan ok.
 

Laaban

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Hextallin Marino <---> Smith kauppa näyttää paremmalta joka kuukausi. Pelkkiä sukulaisia ja tuttuja duuniin ja jokainen sopimus ja treidi toinen toistaan nerokkaampi. Ikävä on kova.
 

Artie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins
Verenpaine nousee välittömästi kun kuulee Hextallin nimen mainittavan. No ehkä tuosta Emil Pieniniemestä tulee vielä pelaaja. Hän toki nyt liittyy tuohon Marino -kauppaan vain kertaalleen kaupatun varausvuoron myötä.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Vituiksihan Hextallin suunnitelmat meni vaikka itse ostin sen ajatuksen silloin -22 kevään jälkeen jämäköittää puolustusta. Ei toiminut ainakaan Petrylla ja Ruttalla.

Jos hopeareunuksen haluaa löytää asiasta, niin se on se, että jos Marino olisi yhä
joukkueessa, niin ei Karlssonia olisi voinut mitenkään mahduttaa tuohon pakistoon tai joukkueen palkkakattoon.

Toki esim. Dubas olisi voinut tajuta saada Marinolla jotain muutakin kuin Smithin ja kolmoskierroksen varausvuoron. Toisaalta taas en usko, että Hextall myöskään tarttui paskimpaan kauppatarjoukseen mitä pöydällä oli. Todennäköisesti tuohon aikaan Marinon trade-value oli tasan tuo.

Ei tässä ole saanut Pens-fanina nauttia pitkään aikaan mistään hyvistä treideistä/varaamisesta tai joukkueen rakentamista. Dubasta en syytä vaan päinvastoin hänen off-season oli mielestäni varsin onnistunut, mutta kun joukkue käsissä on vanha ja hidas, niin ei se vain enää tunnu millään riittävän. Ei vaikka tuot itse Karlssonin siihen.

Toki yhä on se yksi kortti käsissä eli vaihtaa valmennusta. Se on tämän seuran historiassa toiminut pari kertaa ihan kohtalaisen hyvin.
 

Artie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins
Vancouveria silloin pyöriteltiin huhuissa kauppakumppanina Marinosta puhuttaessa, jos muistan oikein. Devils tuli sitten vähän puskista lopulta väliin. Mikähän se vastine sitten olisi Canucksilta ollut? Joku Garland ja pick?

Se toissakesä Hextallin kanssa oli sellainen, että siinä hetkessä kyllä ymmärsit mitä niillä peliliikkeillä haettiin, mutta päin helvettiä kaikki siirrot lopulta kääntyivät. Nythän se herran paras siirto eli Rakellin hankinta on myös kääntynyt vähän päälaelleen ja sopimus näyttää ihan hirveältä.
 

miesuimari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Sellainen sulaminen sitten taas jälleen kerran. Tällä kaudella kasassa 10 tappiota, joista seitsemässä(!) tehty ottelun avausmaali. Ikävä on niitä aikoja, kun mutulla 9 kertaa 10:stä tuli voitto avausmaalin tekemisen jälkeen.

Ned oli hyvä eikä maaleja voi hänen piikkiinsä kyllä laittaa.

Ens yönä sitten levännyt Torontoa vastassa. Ai että.

edit. Toronto näköjään pelasi aiemmin samana päivänä.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins, Peliitat
Täysin sama Penguins kuin viime kaudella. YV veti kiikarit ja 2 maalin johto kustiin kolmannessa erässä. Kunniamaininnat Karlssonin omalle maalille ja uskomattoman huonolle vaihdolle joka päättyi voittomaaliin.

Samat ongelmat pysyvät vuodesta toiseen vaikka koko rosteri myllätään. Penkin takana vaan sama ukko pysyy. Sattumaako?
 

Artie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins
Ehkä tappio Torontolle ärsyttäisi Dubasia riittävästi, että tekisi vihdoin jotain valmennustilanteelle. Jos laajentaa otantaa vaikka viime kauden jälkimmäiselle puoliskolle, niin Sullyn voittoprosentti ei voi olla kovin hyvä.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Voi luoja mitä paskaa. Tuolla on aivan liikaa pelaajia joilla ei vain ole tarjota tasaisesti yhtään mitään. Nylander, Zohorna, Carter, Nieto ei mitään käyttöä näillä. Samaan aikaan Malkinin johtaman kakkosketjun ruutikin on umpimärkää. Rakell on ihmeellisesti tuskaillut koko alkukauden ja Rust on sivussa. Ei tuo ylivoiman myllääminen viime yöllekään auttanut yhtään mitään vaan aivan luokattoman paskaa se oli edelleen.

Koko joukkuetta kun ei voi vaihtaa kerralla kesken kauden, niin valmennuksen vaihto alkaa olemaan nyt käsillä. Se on viimeinen oljenkorsi joukkueelle ja jos siitä ei mitään tule, niin sitten tuo pakka pitää yksinkertaisesti vain räjäyttää. Ei ole mitään järkeä katsoa tuollaista paskaa montaa vuotta ja pitkittää rebuildin aloitusta. Voihan Crosbyn, Malkinin ja Letangin pitää, jos eivät itse pyydä treidiä pois, mutta kaikki muut jotka jonnekin kelpaavat, niin treidillä ulos vain. Tässä on kyllä yritetty nyt kaikin keinoin kasata tuolle superkolmikolle vielä eläkepäivillekin kiitollisuuden velassa mahdollisimman hyvä joukkue ympärille rebuildin sijaan, mutta ikävä kyllä kun pelimerkit on syöty matkan varrella ja on tullut sellaisia huteja jotka roikkuvat tälläkin hetkellä palkkakatossa (Johnson, Petry), niin tässä on tulos. Ja jos kärkijätkien esittämä ylivoima on tuolla tasolla ja Malkinin ketju aivan umpijäässä, niin on siinä myös peiliinkatsomisen paikka, että riittääkö taso enää johtaa joukkoja edestä? Crosbyn ketjun 5 vs. 5 pelaaminen on sarjan eliittiä yhä, mutta entä ylivoima? Malkinin ketju on ihan yössä ja ylivoimallakaan ei Malkin saa mitään aikaan. Letang nyt mielestäni suhteellisen solidia peliä pelaa yhä, mutta viime yönä Skinnerin yv-maalissa oli aivan kujalla.
 
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins, Peliitat
Rosteri on kyllä riittävä pleijareihin, mutta se vaatisi systeemiin muutoksia. Nytkin oltaisiin luultavasti pleijariviivan yläpuolella jos YV olisi edes liigan keskitasoa. Maalintekokisoihin ei toki näillä ukoilla kannata lähteä, mutta kun joko Sullivan tai pelaajat eivät suostu pelaamaan sitä keskialueen trappia yksittäisiä pelejä enempää (mm. Vegas ja Colorado nollattiin näin) niin eipä tässä ole juuri vaihtoehtoja.

Hextallia voi kiittää siitä, että Dubasin kädet ovat lähes täysin sidotut rosterin suhteen. Carterin reilulla 3 miljoonalla olisi voinut yrittää hankkia vaikka jonkin peliä tekevän laiturin Malkinin ketjuun, mutta minkäs teet.

Lopulta tuolla rosterilla ei tosin ole mitään merkitystä kun YV-systeemi on divaritasoa. Samaa paskaa kuin viime kaudella.
 

miesuimari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
On tämä ihmeellinen porukka. Tärkeät 2p plakkariin ja taas ollaan .500.

Muutama nosto:
+ Jarry
+ av (ollut oikeastaan koko kauden)
+ 4.ketju

- yv

Seuraaviin viiteen matsiin 2 X Flyers ja Lightning. Luulisi sytyttävän.
 

Wild-Chester

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Pari positiivista: Maalivahtipeli on molempien osalta sellaista, että ne tarjoavat edessään hääriville joka ilta mahdollisuuden voittoon. O'Connor oli loistava Crosbyn laidalla.

Jos tuon YV:n saisi edes hieman säällisemmälle tasolle, niin eiköhän sillä Wild Card- sijoitus irtoaisi.
 

Artie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins
AHL:ssä oli hyvä ilta organisaation suomalaisilla kun Blomqvist valittiin ottelun ykkös- ja Puustinen kakkostähdeksi. WBS voit Charlotte Checkersin 4-1, Puustisen kirjauttaessa 1+1 tehot ja Blomqvistin torjuessa 44/45 laukauksesta. Oikein hyvä kauden alku Blomqvistilla tuolla AHL:ssä muutenkin.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Nyt nähtiin sitä huonompaa puolta Karlssonista. Molemmat vieraiden maalit menivät suoraan hänen nimiinsä. Muutenkin viime peleissä on ollut Karlssonilla vaikeaa omalla kenttäpäädyllä. Voittomaali Karlssonin nimiin, mutta -1 ihan oikeutetusti plakkarissa.

Olihan tuossa lopussa taas kauhea paniikki päällä ja tuomarit päästivät useamman kotijoukkueen rikkeen läpi sormien. Henkisesti tuo lopusta selviytyminen saattoi olla iso juttu. Vielä kun saisivat tuon ylivoiman kuntoon. Aivan kauheaa katsottavaa kun ihan jokainen puristaa mailaa eikä mikään ratkaisu tule selkärangasta. Perussyötötkin ovat tosi vaikeita ja kiekko polttelee lavassa.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Yhden ottelun kesti sitten Crosbyn ja Malkinin sijoitukset erillisiin yv-koostumuksiin. Samaa paskaa yv:tä se oli Sabresiakin vastaan noilla erillisillä koostumuksilla, ja samaa paskaa on kakkosyv:n pelikin ollut ilman supertähtiä (tai no onhan Letang siellä). Katseet siten penkin taakse ja siellä nyt pitäisi tuoda uusia kuvioita mukaan. Reirden ei siihen selkeästi kykene, niin palkkaisivat uuden käskijän siihen tilalle sitten. Muutenkin siellä on kaikkea muuta kokeiltu, muttei kuitenkaan Letangin ja Karlssonin peluutusta viivalla samanaikaisesti (vaikka siitä puhetta harjoitusleirillä olikin). Jos kahden puolustajan peluutus auttaisi?

Tärkeä voitto kuitenkin Leafsista viime yönä. Acciari oli erinomaisella pelipäällä entistä seuraansa vastaan ja muutoinkin parantanut menoaan kauden mittaan hiljaisen alkukauden jälkeen. Muutoin neloskentässä ei olekaan ilonaiheita, tai no Hinostroza on kyllä ihan pirteä ollut vikkeläjalkaisena pelurina pelaamaan päästessään. O'Connorilta tosiaan myös erittäin vahva ottelu Leafsia vastaan ykköskentässä.
 

Chami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Penguins
Täällä onkin nostettu hyvin pitkälti ylös niitä asioita mitä itsekkin miettinyt. Hieno voitto Torontoa vastaan vaikka ensimmäistä erää katsoessa tuntui, että Toronto tekee Jarrysta reikäjuustoa ja ottelu päättyy rumiin lukemiin. Toronton meno onneksi hyytyi tuon alun paineen jälkeen ja Pens pelasikin ihan hyvän ottelun siihen saakka kunnes ottelua oli 10 minuuttia jäljellä. Kyllähän tuota Penssin johdon puolustamista on ihan kauheaa katsoa sen viimeisen 10 minuutin aikana ja varmasti tässä vielä jonkun sydänkohtauksen saa kauden mittaan.

Jarry pelasi hyvän ottelun ja tämä päättyi onneksi voittoon. Muutenkin tuntuu että Penssillä maalivahdit kyllä tarjoilevat mahdollisuutta voittoon illasta toiseen. Myös alivoima on todella hyvää ja toimii. Tuo ylivoima nyt on vaan ihan helvetin järkyttävää ja taitaa tällä hetkellä olla edellisestä 18 ylivoimasta saldona 0/18. Kyllähän tuo ylivoiman on vaan pakko korjaantua, jos pudotuspeleihin halutaan. On todella hankala kääntään pelejä itselleen (esim. Buffalo ja Nyr pelit) jos ylivoimalla ei saada mitään aikaan.
Muuten tämä joukkue suorittaa muilla osa-alueilla hyvin, vaikka vieläkin kaivattaisiin enemmän sitä maalintekoa sieltä 3 ja 4 kentistä, nyt sitä on kuitenkin jo hieman alkunut esiintymään, mutta enemmän kaivattaisiin!
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
AHL:ssä oli hyvä ilta organisaation suomalaisilla kun Blomqvist valittiin ottelun ykkös- ja Puustinen kakkostähdeksi. WBS voit Charlotte Checkersin 4-1, Puustisen kirjauttaessa 1+1 tehot ja Blomqvistin torjuessa 44/45 laukauksesta. Oikein hyvä kauden alku Blomqvistilla tuolla AHL:ssä muutenkin.

Kesällä tuli tosiaan mietittyä että olisiko Blomqvistille tehnyt hyvää jäädä Kärppiin vielä vuodeksi. Viime kausi kuitenkin rikkonainen loukkaantumisten vuoksi, ja lisäksi kesällä näytti että kohtalona saattaa olla joutuminen ECHL:ään. Siellä oli vielä DeSmith riveissä ja uhkana joko hänen tai Nedeljkovicin meno AHL:ään Hellbergin kaveriksi. Mutta DeSmith saatiin dumpattua Karlsson-kaupan yhteydessä ja osin Nedin loukkaantumisen vuoksi (Hellberg ylhäällä), on Blomqvist saanut alkukaudesta oikein hyvin vastuuta AHL:ssä. Kaiken lisäksi koppi tarttunut hyvin, joten vaikuttaisi olleen juuri oikea aika ottaa askel Pohjois-Amerikan kaukaloihin.

Tässä vaiheessa helppo veikata että Blomqvistista tulee Penguinsin historian paras suomalainen maalivahti. Ainoa kilpailija on Antti Niemi ja hänen surulliset kolme ottelua taannoin alkukaudesta uransa ehtoopuolella, eli ei paljoa vaadita tämän ennustuksen toteuttamiseksi.

Naapurin rosvovaltiossa on lisäksi kehittymässä lupaava Sergei Murashov, jonka Penguins varasi vuosi sitten kesällä neljännellä kierroksella. Näiden kahden myötä Penguinsilla on maalivahtiosastolla kypsymässä kaksi lupaavaa veskaria. Pääsevät sitten maalinsuulle jossain vaiheessa Crosby/Malkin/Letang-ajanjakson jälkeen keskellä jälleenrakennusprojektia.
 
Viimeksi muokattu:

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Piste sentään mukaan Nashvillesta vaikka siinä viimeisen kympin ajan saikin jännittää taas että selviävätkö edes jatkoajalle saakka. Predatorsin maali roikkui niin sanotusti ilmassa, ja ei siinä kauaa sitten jatkoaikaa tarvinnut pelata että saivat sen tehdyksi. No kahden maalin takaa sentään tasoihin ottelussa ja tosiaan piste mukaan sieltä. Ensi pelistä sitten täysi pistepotti.
 

Artie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins




Brayden Yager teki viime yönä kolme maalia Moose Jaw Warriorsille joukkueen voittaessa Swift Current Broncosin 4-0. Vastassa oli siis toinen Penguinsin lupaus, Swift Currentin kapteenina toimiva Owen Pickering.

Yager on tällä kaudella kirjauttanut tehot 15+18 pelaamissaan 23 ottelussa. Eli selvästi on piste-ennätystään kohti menossa.

Yager ja Pickering taitavat molemmat olla myös aika lähellä paikkaa Kanadan joukkueessa U20 MM-kisoissa, mutta se selvinnee lähiaikoina.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins, Peliitat
Olisi voinut viheltää kyllä Nashvillelle jäähyn tuosta jatkoaikamaalia edeltäneestä tilanteesta.

Synkkääkin synkempi suorittaminen YV:llä jatkuu eikä loppua näy. Metropolitan on Pensin onneksi niin levällään, että divisioonan toiseksi huonoimmalla piste% ovat silti vain 2 pistettä kolmosena olevaa Phillya perässä yhden pelin vähemmän pelanneena. Tästä syystä nyt on käsillä viimeiset hetket kun tuo YV on saatava edes välttävälle tasolle, kohta ei turhiin pistemenetyksiin ole enää varaa.
 

Dimas_

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Penguins, #87, ManU, CR7, Seattle Seahawks
Koosteen perusteella todella uninen peli, niin kentällä kuin katsomossakin. On kyllä Smashvillen ladossa nykyään tyhjää ja hiljaista..

Samaa mieltä, että tuo Predsin ja-maali oli hieman kyseenalainen O’Reillyn törmättyä Crosbyyn mutta näin tällä kertaa. Paikkoja oli puolin ja toisin joten ei tulos vääryys ole (koosteen perusteella siis).

Jännä kyllä tuo yv miten voi olla noilla nimillä noin kuraa. Tulee mieleen eräs toinen rakastamani seura tällä kaudella, joka löytyy suosikkijoukkue listauksestani.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös