Pittsburgh Penguins 2019–2020

  • 286 621
  • 1 004

tinkezione

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pens, Ipa, Rod Weery
Petterson kiinnitetty 5 vuoden pahvilla ensi kaudesta alkaen. Sopparille arvoa tuli 4 miljoonaa ja risat päälle. Tykkään!

Hyvä signaus todellakin. Tuollaisella 4 miljoonaa ja risat per Pens saa luotettavan ja sata lasissa painavan profiilipakin oikein hyvällä hinnalla.
 

mountainsnake

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Petterson kiinnitetty 5 vuoden pahvilla ensi kaudesta alkaen. Sopparille arvoa tuli 4 miljoonaa ja risat päälle. Tykkään!

Täällä ei ole kyllä yhtä positiivinen fiilis sopparista, joskin eipä taida parempaakaan tuohon rahaan saada.

Tai sitten en näe kaikkea sitä hyvyyttä enää miehen pelissä, vaikkei tosiaan se hasardein pakki olekaan. Nuorehkohan hän vielä on, niin ehkä kun se oma peli löytyy ja alkaa työstämään sitä, niin ok tulee.

Marino kyllä tipahti kuin taivaanlahja, vähän kun Dumosta aikoinaan kuoriutui defensiivinen ykkösluuta, eikä ainakaan itellä ollut silloin juurikaan odotuksia. Riikola periaatteessa ok, mutta jotain pelistä kyllä uupuu, ehkä liikaa höntyilyä omassa päässä?
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Tämän kauden palkan kun lyö mukaan tuohon uuteen sopimukseen niin saadaan kuuden vuoden sopimus tasan $3.5 miljoonan AAV:lla eli juuri sellainen mitä viime kesänä hänelle huhuttiin neuvoteltavan. Sitä ei silloin onnistuttu tekemään cappitilan puutteen vuoksi ja kompromissina päätyivät halpaan vuoden mittaiseen jatkosopimukseen, ja silloin oli jo selvää että siellä on yhteiset sävelet jo seuraavasta sopimuksesta kunhan voivat sen tehdä sitten kalenterin käännyttyä uuteen vuoteen. Tässä on sitten lopputulos ja JR piti ne lupauksensa mitä kesän neuvottelujen yhteydessä oli Petterssonin leirille annettu. Eli ihan odotusten mukainen sopimus siihen nähden mitä viime kesänä hänelle huhuiltiin. AAV nousi puoli miljoonaa mutta tällä kaudella sitten on capissa enemmän tilaa siirtotakarajalla (kun Gudbranson kaupattiin alkukaudesta ja Guentzel menee LTIR:ään tarvittaessa).

Pettersson ei ole yhtä näyttävä ollut tällä kaudella kiekollisena kuin oli viime kaudella joukkueeseen tultuaan, ja sen vuoksi ei ole yhtä paljon huomiota kerännyt osakseen. Siellä on lisäksi sitten John Marino tullut hieman samaan tapaan täysin puskista ja kerännyt sitä huomiota jolloin Pettersson päässyt rauhassa pelailemaan siellä. Pettersson on nähdäkseni tällä kaudella kuitenkin puolustuspäässä ja virheiden minimoimisessa ottanut askeleen eteenpäin viime kauteen nähden. Silloin teki virheitä mutta niitähän yleisesti katsottiin läpi sormien kun oli kiekollisesti näkyvä ja pelasi tulokasstatuksella. Nyt ei ole saanut samaan tapaan noiden puolesta anteeksi mutta sitä anteeksi annettavaakaan ei ole oikein ollut kun tosiaan aika vähän niitä virheitä siellä tehnyt tällä kaudella.

Ensi kaudella kun oletettavasti Schultzia ei pidetä riveissä ja Marino kenties ottaa samanlaista kehityssuuntaa jossa hänellä huomio keskittyy puolustuspelaamiseen ja virheiden välttämiseen, on Petterssonilla taas kiekollisesti enemmän vastuuta luvassa sitten. 30-40 pisteen kautta voisikin odotella ensi kaudella ja kun puolustuspelaaminen pysyy hyvällä tasolla, tulee kyllä olemaan uuden sopimuksensa arvoinen puolustaja Penguinsille jatkossakin. Sopimus muutoinkin ihan siellä lukemissa, ja sen hintahaitarin alapäästä, jonne nykypäivänä kaikkien tuollaisten kakkosparin nuorten ja edelleen potentiaalia omaavien puolustajien pitkät sopimukset asettuvat. Eli kaiken kaikkiaan ihan hyvä sopimus Penguinsille sekä Petterssonille.
 

Crisby

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins & Lahden Pelicans
Täällä ei ole kyllä yhtä positiivinen fiilis sopparista, joskin eipä taida parempaakaan tuohon rahaan saada.

Tai sitten en näe kaikkea sitä hyvyyttä enää miehen pelissä, vaikkei tosiaan se hasardein pakki olekaan. Nuorehkohan hän vielä on, niin ehkä kun se oma peli löytyy ja alkaa työstämään sitä, niin ok tulee.

Marino kyllä tipahti kuin taivaanlahja, vähän kun Dumosta aikoinaan kuoriutui defensiivinen ykkösluuta, eikä ainakaan itellä ollut silloin juurikaan odotuksia. Riikola periaatteessa ok, mutta jotain pelistä kyllä uupuu, ehkä liikaa höntyilyä omassa päässä?

Mielestäni ollut hyvä ja luotettava pakki Pensille kokoajan joukkueessa pelatessaan ja uskon että jatkaa kehittymistä. Ja Marino tosiaan oli kyllä kuin taivaanlahja, vielä käytännössä ilmaiseksi. Letang, Dumo, Petterson ja Marino nelikossa on mielestäni loistava top 4 pakisto Penguinsille vielä vuosiksi eteenpäin. Riikolan myös mielelläni näkisin mun Penguinsissa mutta jotenkin ei oikein tahdo Juusolla lähteä.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Itselläni on vähän kaksiajakoiset fiilikset tuosta sopimuksesta. Odotin tällä kaudella Petterssonilta enemmän, mielestäni pitkänhuiskea ruotsalainen ei ole kuitenkaan kiekollisesti ollut sitä mitä odotettiin eikä hän mikään puolustuspään expertti ole myöskään. Luistelu on ajoittain näyttävää, mutta silti mies on kierretty huomattavan monta kertaa tällä kaudella puhtaissa 1 vastaan 1 tilanteissa. Iällä mies ei kuitenkaan ole vielä pilattu ja kyllähän tuossa jonkinlaiset aihiot ovat vielä kehittyä vaikka oikeasti hyväntason top-4 pakiksi. Tällä hetkellä itse nimittäisin miestä top-4/top-6 tason pakiksi, siinä rajoilla onko kakkosparin kamaa voittavassa joukkueessa vai kolmosparin. Mm. Jack Johnson on pelannut peliä kohden enemmän kuin Pettersson.
 

valkeaori

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins
Mm. Jack Johnson on pelannut peliä kohden enemmän kuin Pettersson.

Tähän viimeiseen lauseeseen sen verran pakko tarttua, että Johnsonin korkeat minuutit johtuvat pääosin Dumoulinin loukkaantumisesta. Johnsonin peliminuutit ottelua kohden olivat ennen Dumoulinin loukkaantumista 17:34 ja hänen loukkaantumisen jälkeen hurjat 21:37. Johnsonin peliaika ei siis mielestäni liity juuri mitenkään Petterssonin peliaikaan, vaan pikemminkin siihen, että Sullivan on peluuttanut Johnsonia Letangin kanssa ykkösparissa. Toki tästä voisi esittää kysymyksen, että miksei Pettersson ole pelannut Letangin kanssa ykkösessä. Emme tietenkään pysty tätä varmaksi sanomaan, mutta saattaa johtua esimerkiksi siitä, että Marinon pariksi halutaan parempi pelaaja ja näin 1. ja 2. pakkipari ovat paremmassa tasapainossa.

Kunhan Dumoulin tuosta tervehtyy pelikuntoon ja takaisin Letangin vierelle, niin uskon ja toivon Johnsonin palaavan takaisin kolmospariin ja lähemmäs 17-18 minuutin peliaikoja.
 

Wild-Chester

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Jaa. Tällä kaudella asioita vähemmän seuranneena olisin hatusta heittäen arvioinut sopimuksessa olevan ainakin miljoona/puolitoista liikaa, mutta uskotaan viisaampia.

En silti malta olla vertailematta Petterssonin sopimusta (4.94% capista) Dumouliniin (5.47% capista) vastaavaan: En nyt malta muistaa että oliko edellisen sopparin viimeisellä kaudellaan jo vakituisesti ykkösparissa Letangin kanssa, mutta joka tapauksessa sai peliaikaa jo kolmanneksi eniten, ja tasakentin toiseksi eniten kun taas Pettersson on vasta 6. sijalla vastaavissa tilastoissa. Ja mielestäni täysin eri luokan pelaaja kuin Pettersson on nyt.
Eli minkälaista potentiaalia Petterssonilla vielä on hihassa? Minusta parannettavaa on runsaasti että olisi tuon rahan arvoinen.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Eihän tuo Dumouliniin nähden erityisen hyvältä näytä mutta eihän se vertailu ihan reilu ole. Dumo veteli sopimusta edeltävän kevään jo Stanley Cup-mestarin ykköspakkina Letangin ollessa sivussa ja siten tuo sopimus on joukkueen kannalta täysi ryöstösopimus. Se oli heti sopimuksentekohetkellä aivan erinomaiseksi luokiteltavissa oleva sopimus ja on ajan myötä osoittautunut kokoajan vain paremmaksi. Penguinsille suuren luokan onnenpotku että saivat Dumolle tehtyä tuollaisen sopimuksen.

Otetaan vertailu kuitenkin toiseen Penguinsin puolustajasopimukseen eli Olli Määtälle annettuun sopimukseen:

Tekoajankohta: tammi- helmikuu eli kummallakin voimaantuloa edeltävän kauden puolivälin paikkeilla
Cap%-osuus: Määttä 5.72% vs. Pettersson 4.94%
Sopimusta edeltävä NHL-kokemus: Määttä 151 (+13 PO) vs. Pettersson 156 (+8 PO)
Sopimusta edeltävät tehot: Määttä 16+38 vs. Pettersson 4+40
Sopimuksentekoa edeltävän kauden peliaika tasaviisikoin: Määttä 20 GP 16:00 5v5 TOI/GP (6.eniten) vs. Pettersson 57 GP 15:30 5v5 TOI/GP (6. eniten; pelkkä Penguins-aika tässä mukana)
Sopimuksentekokauden aikainen peliaika tasaviisikoin sopimuksentekohetkellä: Määttä 53 GP 16:25 5v5 TOI/GP (3.eniten) vs. Pettersson 50 GP 16:26 5v5 TOI/GP (6.eniten)
Uran aikainen peliaika tasaviisikoin sopimuksentekohetkellä: Määttä 151 GP 15:47 5v5 TOI/GP vs. Pettersson 156 GP 14:47 5v5 TOI/GP (Penguinsissa 107 GP 15:56 5v5 TOI/GP)
Koko uran ajalta CF%: Määttä 50.76% vs. Pettersson 50.09%
Koko uran ajalta GF%: Määttä 56.92% vs. Pettersson 56.47%
Koko uran ajalta HDCF%: Määttä 50.63% vs. Pettersson 54.28%
jne.

Määttä oli lisäksi kaksi vuotta nuorempi sopimuksentekohetkellä.

Pelimäärien puolesta runkosarja+playoffit yhteenlaskien täsmälleen sama NHL-kokemus.

Tuo vertailu menee kaikin puolin aikalailla tasan. Ehkä Määtälle saa pienen edun kun oli samoilla minuuteilla hieman korkeammalla joukkueen sisällä peliajassa mitattuna, ja teki selvästi enemmän maaleja, mutta prosenttiosuus capista on myös vajaaan yhden prosenttiyksikön suurempi. Määttä ei nyt täysin elänyt sopimuksentekohetken ja saamansa rahamäärän mukaisia odotuksia, mutta reilun vuoden sisään sopimuksesta voitti kaksi Stanley Cupia enemmän tai vähemmän kakkosparin roolissa pelaillen ja hänen sopimuksensa liikuttelu ei jälkikäteen myöskään ollut minkäänlainen ongelma. Eli vaikka ei niitä odotuksia täysin vastannutkaan, sopimukselleen tarjosi kuitenkin hyvän vastineen. Jos Petterssonille asettaa hieman realistisempia odotuksia ja odottaa sellaista luotettavaa kakkosparin pakkia, eikä aseta niitä Määttää kohtaan olleita äärimmäisen korkeita odotuksia, tai odota nousua Dumoulinin tasolle, niin voi hyvin kyllä elää uuden sopimuksensa mukaisella tasolla seuraavien viiden vuoden ajan.
 

mountainsnake

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Jaa. Tällä kaudella asioita vähemmän seuranneena olisin hatusta heittäen arvioinut sopimuksessa olevan ainakin miljoona/puolitoista liikaa, mutta uskotaan viisaampia.

En silti malta olla vertailematta Petterssonin sopimusta (4.94% capista) Dumouliniin (5.47% capista) vastaavaan: En nyt malta muistaa että oliko edellisen sopparin viimeisellä kaudellaan jo vakituisesti ykkösparissa Letangin kanssa, mutta joka tapauksessa sai peliaikaa jo kolmanneksi eniten, ja tasakentin toiseksi eniten kun taas Pettersson on vasta 6. sijalla vastaavissa tilastoissa. Ja mielestäni täysin eri luokan pelaaja kuin Pettersson on nyt.
Eli minkälaista potentiaalia Petterssonilla vielä on hihassa? Minusta parannettavaa on runsaasti että olisi tuon rahan arvoinen.

Täysin samaa mieltä Pettersonista, parhaimmillaan näkymätön, mutta pelillisesti vetelee jo siellä ylärajoilla mielestäni, ja olen sentään liki jokaisen miehen ottelun katsonut tällä ja viime kaudella.

Dumon pahvi tosiaan on överihyvä.
Mitä Määttään tulee, niin kiitos Cupeista, mutta vielä isompi kiitos, kun matka jatkui.
Omasta mielestöni Pettersonilla ei ole ihan selkeää pelillistä identiteettiä tekemisessään, ja kyllä saa vähän todistella vielä, että on tosiaan pahvin arvoinen. Tilastojen valossa ihan ok, mutta tilastojen takaa ei mielestäni ton hintalapun pakki. Mutta tämmöistä spekulaatiotahan tää on, ja osa lystiä jatkiskirjoittelussa. Varmaan penguins-toimistolla katsottu pelit vaihtovaihdolta ja tiedetään tasan tarkkaan, mitä rahalla saadaan :D
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
GM Jim Rutherford oli jutellut, että joukkue etsisi sitä top-6 hyökkääjää vasempaan laitaan ja sopimuksella ei olisi väliä. Zuckerista on ollut paljon huhuja, että Pens yrittäisi tosissaan saada treidiä aikaan Wildin kanssa, mutta varmasti (tai siis näin vahvasti uskoisin) tuo Kreider kiinnostaa myös varsinkin kun sillä ei tosiaan ole merkitystä JR:lle, että päättyykö sopimus tähän kauteen vai ei. Zuckerin näkisin itse sopivampana palasena Crosbyn tai Malkinin laidalle, mutta taas Kreider toisi sitä kokoa ja vittumaisuutta rosteriin mille olisi keväällä käyttöä. Joka tapauksessa Guentzelin pudottua pois ja Galchenyukin osoittauduttua flopiksi on tarve vahvistukselle todella iso.

NBC teki hyvän haastattelun Crosbysta koskien edellistä vuosikymmentä, linkkasinkin tuon haastattelun jo Crosbyn ketjuun, mutta laitetaan se nyt myös tännekin.



 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh

Penguins palasi eilen lomilta takaisin töihin ja harjoituksissa vedeltiin seuraavilla kentällisillä:

McCann - Crosby - Simon
Rust - Malkin - Hörnqvist
ZAR - Blueger - Tanev
Galchenyuk - Agozzino - Angello

Johnson-Letang
Pettersson-Marino
Riikola/Ruhwedel-Schultz

- Schultz on tämän illan otteluun 'game-time decision' mutta eilisten harjoitusten perusteella (oli kakkos-yv:ssä) tulee tekemään paluun pelaavaan kokoonpanoon. Pakkiparina on sitten joko Riikola tai Ruhwedel.
- Dumoulin ja Bjugstad eivät olleet vielä valmiita tekemään paluuta harjoituksiin ja Kahun on edelleen aivotärähdyksen vuoksi sivussa.
- Anthony Angello sai Agozzinon ohella kutsun ylös ja tulee olemaan mielenkiintoinen seurattava pelaaja illan ottelussa. Kokoa on riittämiin ja on WBS:ssä ollut hiljaisen kauden alun jäljiltä pari viimeistä kuukautta johtavia pelaajia. Toivotaan että tekee Laffertyn tapaisen debyytin ja että se vire kestäisi hänellä pidempään kuin Laffertyllä lopulta (ainakin toistaiseksi) kesti.

Tänään tosiaan sitten tauko virallisesti ohitse kun pelit jatkuvat ja vastassa on heti paikallisvastustaja Philadelphia Flyers, jota vastaan Penguins pääsee hakemaan revanssia ennen taukoa heille huonolla pelillä kärsitylle tappiolle. Sullivan ja joukkueen johtavat pelaajat eivät olleet tyytyväisiä joukkueen esityksiin siinä ottelussa, ja sitä peliä on nyt viikon ajan päästy pyörittelemään mielessä, joten joukkueelta ei pitäisi puuttua latausta illan otteluun.

Sunnuntaina sitten taas edessä kauden ensimmäinen peli Capitalsia vastaan, päiväottelu Washingtonissa. Siihenkään otteluun ei pitäisi olla vaikeuksia löytää latausta joten nyt on lupa odottaa hyvää peliä joukkueelta viikonlopun otteluissa. Se toivottavasti riittäisi neljään pisteeseen sitten.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Crosbyn maalilla 4-3 jatkoaikavoitto Flyersista. Tasainen ottelu kauttaaltaan ja jatkoajalle meneminen pelitapahtumiin nähden ihan oikeutettu tulos. Penguins sai ensimmäisessä erässä hyvin pidettyä kiekkoa hyökkäysalueella, mutta Flyers puolusti hyvin ja maalintekopaikat jäivät hyvin vähäisiksi - kumpaankin päähän. Toisessa erässä sitä kovaa työntekoa palkittiin sitten ja sieltä päästiin Elliott yllättämään useampaan otteeseen. Erän loppuun harmittava harhasyöttö omalla alueella Letangilta ja Flyersilta heille tärkeä kavennus, jonka tuoman uskon myötä vierasjoukkue ottikin kolmannessa erässä ottelun haltuunsa. Ansaitsivat tasoituksensa ja ilman Jarryn hyviä torjuntoja olisivat voineet voittaa pelin varsinaisellakin peliajalla. Kolmannesta erästä ei siten voi kiitosta jaella kotijoukkueelle mutta onneksi sitten selvisivät jatkoajalle ja siellä Crosbyn veto yllätti Elliottin. Kaksi pistettä kelpaa mutta seuraavaan otteluun tulee astetta kovempi vastustaja ja silloin pitää saada aikaiseksi ehjempi 60 minuuttinen.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Hieman ikävällä tavalla tuli Bylsman ajat mieleen. Peliä ei onnistuta jäädyttämään kolmannessa erässä ollenkaan ja muutenkin kaikki on täysin akselin Crosby/Malkin varassa muiden ollessa kentällä enemmän turisteja. No, onneksi Crosby ja Malkin homman hoitivat himaan, mutta liian koville joutui Jarry kolmannessa erässä ja huomenna tuollaisella pelillä ei saada kyllä mitään aikaan. Toivottavasti huomenna nähdään paljon parempi peli ja pisteet lähtevät pääkaupungista mukaan.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Tärkeä vierasvoitto varsinaisella peliajalla kauden ensimmäisestä kohtaamisesta Capitalsia vastaan. Ei tullut taaskaan helpolla sillä kahden hyvin pelatun erän jälkeen vastustaja oli dominoiva kolmannessa erässä ja tasoitus oli kokoajan ilmassa. Sitä ei kuitenkaan tullut tällä kertaa ja Penguins sai voiton varsinaisen peliajan puitteissa. Murray oli maalilla erittäin hyvä ja joukkue saa kiittää pisteistä pitkälti häntä. Ja kun veskari on vireessä, on yleensä tuurikin sitten hänen mukana ja tolpat pelastivat pariin otteeseen kuten myös Caps-pelaajien epäonnistumiset avopaikoista. Ylivoimapelaaminen oli heikkoa mutta sitä oli Capsin yv myös. Vastapuolena sitten kummallakin oli erinomaista av-pelaamista.

Kolmannen erän pelaaminen johtoasemassa on kahden tauon jälkeisen pelin perusteella asia johon valmennuksen olisi syytä keskittyä. Kiekkoa pitää saada pidettyä hyökkäysalueella, luotua siellä paikkoja, eikä vetäytyä kilpikonnapuolustukseen ja antaa vastustajalle ottelun hallintaa kiekollisesti. Toki tänään vastustajakin oli parhaasta päästä ja takaa-ajoasemassa tuo joukkue on erittäin vaarallinen.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Pari erää oli ihan hyvää vieraslätkää, laukaukset olivat vieraille 40 min jälkeen 28-19 ja kotijoukkueen paikat tulivat enemmän rikkinäisten pelien kautta, mutta sitten kävi täysin sama kuin Phillyä vastaan. Kolmannen erän alkuun ottelun kuudes ylivoima, täysin luokatonta ylivoimaa siihen väliin ja 0/6 ylivoima koko pelissä. Tuon ylivoiman jälkeen täysi paniikki päälle seuraavat reilu kymmenen minuuttia, mutta onnella selvittiin siitä kun Caps iski vain yhdesti. Sitten kun se oma tekeminen löytyi pariksi-kolmeksi minuutiksi ja tehtiin heti siitä 2-4 niin kuitenkin samantien Caps taas maalinpäähän. Luokaton erä taas.

Tuohon ylivoimaan olisi ihan pakko alkaa pikkuhiljaa keksimään jotain, nyt se on niin saatanan löysän näköistä tekemistä ja nämä meidän rightin miehet eivät vain toimi. Malkin ampui hanakasti läpi pelin, mutta joka veto viuhui ohi.

Uninen peli yleisesti, pari hyvää erää ja sitten kolmas erä aivan karsea. Joka tapauksessa kaikki pisteet tästä viikonlopusta maistuu.
 

valkeaori

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins
Mielenkiintoista muuten, että Capitalsin ja Penguinsin kaikki neljä runkosarjakohtaamista ovat tällä kaudella päiväotteluita, ja tosiaan kolme vielä jäljellä eilisen jälkeen. Hieno tilanne kyllä näin Suomesta käsin. Tässä helmi-maaliskuussa kaiken kaikkiaankin yhteensä peräti yhdeksän päiväottelua Penguinsilla.
 

tsajari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins
Kyllähän eilinen oli hieno jääkiekko-ottelu. Ei ole päiväpeleihin saatu ladattua tuollaista intensiteettiä kovinkaan useasti. Tärkeät pisteet molemmille ja kun arkkiviholliset iskevät yhteen niin tuloksena usein on katsojaystävällinen matsi. Todella tasaväkiset joukkueet minkä vuoksi pienet pomput ratkaisevat ottelut. Tänään ne pomput olivat Penguinsille, mutta pitää muistaa, että numerot olisivat jonain toisena päivänä voinut olla toisinkin päin.

Siinäkin mielessä erikoinen ottelu, että näissä otteluissa yleensä näytöksen varastaneet Crosby, Malkin, Ovechkin ja Bäckström olivat kaikki enemmän tai vähemmän hissukseen.

Viimeistään tuon keskinäisen voittamalla Penguins ilmottautui kisaan Metropolitanin herruudesta. 4 pistettä eroa, yksi peli vähemmän pelattuna. Helppo ennustaa, että tulevat keskinäiset koitokset ovat toinen toistaan tärkeämpiä kun pudotuspelitkin alkavat aikanaan hiipiä horisonttiin.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
- Anthony Angello sai Agozzinon ohella kutsun ylös ja tulee olemaan mielenkiintoinen seurattava pelaaja illan ottelussa. Kokoa on riittämiin ja on WBS:ssä ollut hiljaisen kauden alun jäljiltä pari viimeistä kuukautta johtavia pelaajia. Toivotaan että tekee Laffertyn tapaisen debyytin ja että se vire kestäisi hänellä pidempään kuin Laffertyllä lopulta (ainakin toistaiseksi) kesti.

Molemmissa peleissä Angellon peliaika on jäänyt noin viiteen minuuttiin. Onhan tuo Sullivanin koirankoppi aikamoinen jos sinne joutuu, Galchenyuk puolestaan pelasi Phillyä vastaan alle 5 min. Capsia vastaan sentään tuli ruhtinaalliset 9 min peliaikaa. Mikä on kun ei herää? Angellon otteista on vaikea sanoa vielä mitään suurempaa, mutta mielellään häneltäkin näkisin sen noin 10 min peliaikaa/ottelu, mielestäni ei ole tehnyt kentällä mitään semmoista miksi peliaika on noin vähäinen ollut. Iso jässikkähän se ainakin on, mieleen jäi kun joku Capsin pelaaja yritti keskialueella ajaa miestä kumoon niin löysikin itsensä jäänpinnasta Angellon antaessa hyvän vastataklauksen.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Molemmissa peleissä Angellon peliaika on jäänyt noin viiteen minuuttiin. Onhan tuo Sullivanin koirankoppi aikamoinen jos sinne joutuu, Galchenyuk puolestaan pelasi Phillyä vastaan alle 5 min. Capsia vastaan sentään tuli ruhtinaalliset 9 min peliaikaa. Mikä on kun ei herää? Angellon otteista on vaikea sanoa vielä mitään suurempaa, mutta mielellään häneltäkin näkisin sen noin 10 min peliaikaa/ottelu, mielestäni ei ole tehnyt kentällä mitään semmoista miksi peliaika on noin vähäinen ollut. Iso jässikkähän se ainakin on, mieleen jäi kun joku Capsin pelaaja yritti keskialueella ajaa miestä kumoon niin löysikin itsensä jäänpinnasta Angellon antaessa hyvän vastataklauksen.

Angelolle ei ole tosiaan parissa pelissä vielä juurikaan vastuuta tullut. Siinä ensimmäisessä pelissä Flyersia vastaan oikeastaan tuli huomattua hänet vain ensimmäisessä vaihdossaan kun siinäkin kävi ajelemassa vastustajan hyökkäysalueella nurin. Sen jälkeen ei tullut oikein näköhavaintoja eikä niitä vaihtojakaan montaa tullut, kuten ei tullut Capsiakaan vastaan. Capsia vastaan sama näköhavainto sitten kuin sinullakin ja Laffertyn maalin aikana oli kentällä. Onhan se kuitenkin ollut heti pienellä otannalla nähtävissä että on iso poika ja pystyy jyräämään siellä vastustajia kumoon. Vielä ei kuitenkaan pysty sanomaan että miten taidot sitten riittävät NHL-uran luomiseen. Ehkä sitä vastuuta alkaa tulla enemmän kun tulee paremmin tutuksi pelaajaksi valmennukselle.

Mistään koirankopista nyt on hänen kohdallaan kuitenkin turha puhua kun kyseessä on kahden NHL-ottelun tulokaspelaaja. Galchenuyk siellä nyt kuitenkin on mutta ihan vain omasta syystään. Eipä ole juurikaan antanut valmennukselle syitä peluuttaa enempää. On niitä näytönpaikkoja nyt tullut kuitenkin kauden mittaan, välillä jopa ykkösylivoimassa. Ei vaan ole peli missään vaiheessa kunnolla lähtenyt toimimaan ja nyt odotellaan vaan että millaisessa kaupassa siirtyy pois päin seuraavan kuukauden aikana. Toki tässä voisi ehkä sitä ennen kokeilla häntä uudestaan Crosbyn rinnalla, se kokeilu kun ei alkukaudesta kestänyt kuin muistaakseni muutaman erän ajan (taisivat laittaa heidät samaan kenttään Crosbyn loukkaantumista edeltävän ottelun aikana ja pelata siinä sen mitä Crosby siitä Chicago-pelistä ehti pelaamaan). Mutta Simon on tällä hetkellä Crosbylle se paras tutkapari joukkueesta ja McCann on otteillaan ansainnut selvästi enemmän pelipaikan kärkiketjuista kuin Galchenyuk, joten ihan ansaitun vastuun mukaan siellä mennään.
 

tsajari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins
Galchenyukin kohdalla yrityksen puutteesta ei homma jää kiinni, mutta jokin ei vain natsaa. Tuntuu, että hänellä ei vain ole kemiaa yhtään kenenkään kanssa joukkueesta ja kiekon päätyminen hänelle tarkoittaa toistuvasti hyökkäyksen päättymistä. Tietenkin sitä toivoisi, että saisi sen verran onnistumisia, että mahdollinen vastinekin sitten olisi niin kova kuin flopanneesta pelaajasta onkaan mahdollista saada. Onnistumiset vain vaativat niitä näytönpaikkoja, vaikka näytöt ei niihin riittäisikään.

Mutta ei Penguinsin kannata jäädä roikkumaan Galchenyukiin. Se oli jossain määrin perusteltu kokeilu, mutta se ei tällä kertaa toiminut. Uutta matoa koukkuun ja katsotaan miten käy.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Tietenkin sitä toivoisi, että saisi sen verran onnistumisia, että mahdollinen vastinekin sitten olisi niin kova kuin flopanneesta pelaajasta onkaan mahdollista saada. Onnistumiset vain vaativat niitä näytönpaikkoja, vaikka näytöt ei niihin riittäisikään.

Tottahan tuo mutta Penguins ei yksinkertaisesti ole tilanteessa jossa voisi peluuttaa pelaajaa kärkiketjuissa vain korottaakseen hänen vaihtoarvoaan, vaan tärkeintä on kerätä niitä voittoja ja silloin ne eniten peliaikaa ansaitsevat saavat sitä vastuuta.

Toisekseen kyllähän siellä esimerkiksi Kahun alemmista kentistä käsin peliesityksillään itse ansaitsi ylennyksen ylempiin kenttiin (ennen tätä aivotärähdystään). Kahunillakin se peliaika oli siellä alle kymmenessä minuutissa alkukaudesta hiljaisen kauden alun jälkeen, sitten tuolla vastuulla kolmeen peliin tehot 3+2, siitä itseluottamus kuntoon, hyvä peli-ilme jatkui ja vastuu nousi kokoajan.

Mutta ei Penguinsin kannata jäädä roikkumaan Galchenyukiin. Se oli jossain määrin perusteltu kokeilu, mutta se ei tällä kertaa toiminut. Uutta matoa koukkuun ja katsotaan miten käy.

Galchenyuk oli kyllä perusteltu kokeilu, ei siinä mitään. Kyllä siellä taitoa on laittaa kiekkoa maaliin, sen osoittaa ihan hänen aiemmat NHL-kaudetkin. Homma ei ole vaan lähtenyt toimimaan jostain syystä. Kuten sanoit niin yritystä kyllä on ja tekee töitä kovasti, mutta homma ei vaan lähde pelittämään kunnolla, ei vaikka kuinka aina jokaisen onnistumisen jälkeen on toivonut että tästä se nyt lähtee.

Lisäksi on aina hyvä huomata että Penguinsilla oli kädet sidottuna Kesselin rajoitetun NTC:n vuoksi ja se ensimmäinen vaihtoehto kaupaksi kaatui siihen. Kessel oli kuitenkin päätetty kaupata joka tapauksessa pois joten siihen nähden Galchenyuk oli mielenkiintoinen vastine (Josephin kera). Lisäksi tuo salli Taneville ison sopimuksen antamisen ja hän on ollut iso vahvistus joukkueelle, joten kyllä siitä paljon hyvääkin seurasi. Kessel oli erinomainen pelaaja, edelleen todella loistava ylivoimapelaaja, mutta tasaviisikoin hänen pelinsä on jyrkässä laskusuunnassa. Oli sitä viimeisellä Penguins-kaudella ja se on jatkunut ja korostunut Coyotesissa kun vierellä ei ole enää Malkinia:

Kessel 5v5: 710:34 TOI 4+8=12
Galchenuyk 5v5: 428:52 TOI 3+8=11

Galchenyukilla siis vain yksi maali vähemmän tehtynä tasaviisikoin pelatessa kuin Kesselillä ja pelattuja minuutteja lähes 300 vähemmän.

Ehkä se Penguins kuitenkin oikeaan aikaan hankkiutui sitten Kesselistä eroon vaikka vastine ei päätä huimannutkaan. Saihan se edelleen tehoja tehtyä Malkinin rinnalla ja ylivoimalla, mutta olihan tuon kaksikon pelaaminen heikkoa viime kaudella muutoin, ja tällä kaudella koko joukkueen peli muutoinkin paljon tiivimpää. Malkin otti itseään niskasta kiinni ja nosti tasonsa takaisin liigan parhaiden pelaajien joukkoon. Kessel ei ole pystynyt nostamaan tasoaan tai edes pysymään vanhalla tasollaan Tocchetin alaisuuteen takaisin päästessään. Toivotetaan kuitenkin Kesselille hyvää jatkoon Coyotesissa, mutta Galchenyukin epäonnistumisesta huolimatta, Penguinsin koko joukkueen peli-ilmettä tällä kaudella viime kauteen verraten, ja Kesselin Coyotes-tehoilua katsoessa, eipä tuon kaupan perään tarvitse harmitella.
 

ippe94

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins, NHL, Ilves
En ole varma olenko maininnut asiasta vai pähkäillyt sitä vain pääni sisällä, mutta kun Chris Kreider tuntuu nyt olevan liki koko liigan tavoitelluin pelaaja siirtotakarajalla, niin voisi olla paikallaan miettiä vaihtoehtoisia pelaajia. Olen tykästynyt New Jersey Devilsin Blake Colemaniin, jolla on paljon vastaavia ominaisuuksia kuin Kreiderilla.

Blake Colemanilla on tällä hetkellä liigan 13. eniten taklauksia 153kpl, mutta on samalla myös liigan 21. ahkerin laukoja 164 laukauksellaan. Colemanin peliaika on toki kasvanut hieman Taylor Hall treidin jälkeen, mutta hän on kuitenkin pelannut vain 16:50 ottelua kohden ja YV-aikaakin varsin vaatimattomat 0:15 ottelua kohden, joten hän todella hyödyntää peliaikansa vakuuttavasti. Coleman on saanut paljon luottoa alivoimalla pelaten 2:50 minuuttia AV:ta ottelua kohden.

Coleman voi kaiken lisäksi pelata vasenta laitaa tai sentteriä, joten on sikälikin monipuolinen pelaaja. Miehen jalka liikkuu aika vikkelään ja tämän ja ensi kauden voimassa oleva $1,8M cap hit on sangen maltillinen pelaajalle, joka teki viime kaudella tehot 22+14 ja on tällä kaudella 52 pelin jälkeen lukemissa 19+10.

Mediassa on jonkin verran puhuttu, että Devils rosteriin pitää saada pysyvyyttä ja organisaation onnistujia, kuten Blake Colemania tulisi pyrkiä pitämään omissa riveissä, mutta eihän heidän peleissään tällä kaudella juuri mitään panosta ole, joten voihan sitä ainakin kysyä. En tiedä sitten olisiko Coleman edes Kreideriä edullisempi hankinta pyyntihinnaltaan tuon halvan sopimuksensa ansiosta, jota on tosiaan vielä ensi kausi jäljellä, mutta kyllähän hänen kaltainen kaveri voisi olla aika mukava palanen vaikka Crosbyn ketjuun ja tarpeen vaatiessa vaikka kolmosen keskelle.
 

miesuimari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Maalin ottelu Boltsia vastaan ei tällä(kään) kertaa päättynyt Pensin kannalta suotuisasti. Mielestäni tämä matsi hävittiin ylivoiman tehottomuuteen. 5-3 yv puoltoista minsaa -> kerta kerrasta pitäisi naulata! Muistaakseni viime kaudesta lähtien Penguins on nyt pelannut 9 tai 10 kertaa 5-3 yv:tä, joissa osunut vain kertaalleen. Tämä maali tuli jokunen peli sitten Arizonaa vastaan.

Muuten peli antoi uskoa siihen, että kaiken mennessä nappiin sauma on mennä päätyyn saakka, IMO. Bolts on omissa papereissani sarjan paras joukkue ja peli oli kuitenkin voitettavissa.

Uutta matoa koukkuun ja Floridan kimppuun lauantaina! Molemmat tämän kauden ottelut ovat päättyneet tappioon joten nyt olisi aika hoitaa 2p himaan!
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Tosiaan olisihan tuo 5-3 yv pitänyt käyttää hyväkseen ja nousta tasoihin sen aikana, ja miksei sen aikana vaikka ohitsekin. Lähellä kävivät mutta eivät onnistuneet. Muutoin ihan hyvä vierasottelu yhtä liigan parasta ja kovavireisintä joukkuetta vastaan ja olihan tuossa tosiaan paikat vähintään jatkoajalle saakka selviämiseen jos ei nyt suoraan voittoonkin. Ensimmäisessä erässä ei oltu ihan parhaillaan mutta ottelun edetessä peli parani. Crosbyltä ei nyt erityisen hyvä peli tähän väliin ja etenkin tuossa Tampan kolmannessa maalissa saivat ylivoimahyökkäyksen kun Crosby ei jäänyt alimpana hyökkääjänä paikkaamaan pinchannutta Letangia vaan kaarsi sinne laidalle ja jäi heti täysin pelin ulkopuolelle kun Tampa sai kiekon. Konservatiisemmalla pelaamiselle olisi juurikin saanut mies miestä vastaan puolustettua maalin tehneen Cirellin pois ja estettyä ylivoimahyökkäyksen. Siinä olisi tärkeän kavennusmaalin jälkeisessä vaihdossa pitänyt olla tarkempi ja huolellisempi. Seuraavassa pelissä sitten parempaa suoritusta kapteenilta ja tehoja taululle. Maalinsuulla Murray oli jälleen hyvä ja antoi Penguinsille mahdollisuuden voittoon.

Toivottavasti Marino on kunnossa eikä naamasta hajonnut mitään. Ei tässä kaivata yhtään enempää loukkaantumisia tärkeille pelaajille.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Tampan 2-0 maalin voi myös isoilta osin laittaa kapteenin piikkiin, paska syöttö taaksepäin jonka Kucherov katkaisi ja vastaisku omiin josta maali. Sitten vastapainoksi tuolla oli taas kasapäin noita tilanteita joissa vain toivoisi miehellä olevan paremmat laiturit kuin Simon ja McCann, onhan se kun Stamkosilla laidalla ovat Kucherov sekä Point niin varmasti hieman kivempi ja helpompi pelata. Aika ison tukun paikkoja saa kasiseiska aina järjestää yhdenkin maalin eteen.

Toivottavasti Marino on kunnossa, mielestäni Marino on mennyt mm. Schultzin ohi kirkkaasti jo.

E: Ja se on kyllä perseestä kuinka nämä meidän tähtipelaajat ovat täysin vapaata riistaa tuolla kentällä joihin voivat vapaasti iskeä kaikenmaailman seiskapakit ja nelosketjun jyrät. Paljon kuunnellut eri podcasteja jne. Gretzkyn ajoilta kuinka miestä suojeltiin, käytännössähän mies oli täysin koskematon. Ihan noihin aikoihin ei ole palaamista, mutta kyllä nyt joku viesti pitäisi pystyä antamaan jollekin helvetin Paquettelle ettei poikkari täysillä kasiseiskan selkään ole ok. Aika pahan näköisesti siinä retkahti Crosby jäänpintaan ja sitten vielä seuraavassa vaihdossa joku Cernak oli kimpussa.

E: Ja todetaan nyt että vähänkään paremmalla tuurilla myös Crosby olisi sen pari pistettä voinut tehdä, mutta ei tällä kertaa. Lauantaina Florida on voitettava ja ensi viikolla Tampa kotona olisi lyötävä. Viikonlopun pelit ovat semmoisia et täydet pisteet pitäisi saada ilman suurempia ongelmia.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös