Pittsburgh Penguins 2010-2011

  • 257 044
  • 731

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Pittsburghin osaltakin voidaan jo valitettavasti tässä vaiheessa kääntää katseet kohti ensi kautta. Sitä ennen vielä lyhyt katsaus päättyneeseen kauteen. Kausi 2009-2010 oli joukkueelta vuoristorataa. Runkosarjassa otteet ailahtelivat koko joukkueelta erittäin paljon ja Crosby ja Staalin kenttä hyvin pitkälti kannattelivat joukkuetta läpi kauden. Kuitenkin runkosarjassa päädyttiin organisaation historian 5. parhaaseen pistesaldoon ja itäisen konferenssin 4. sijalle. Playoffien ensimmäisellä kierroksella Ottawa kaatui helpohkosti Crosbyn tehdessä huimat tehot. Ensimmäisen kierroksen jälkeen muutenkin katettiin pöytä Pittsburghin kolmannelle peräkkäiselle finaalipaikalle, sillä Idän muut top-4 joukkueet tippuivat heti kättelyssä ja kotietu olisi ollut Pittsburghilla aina finaaleihin saakka. Montrealia vastaan olikin kaikki mahdollisuudet voittoon saakka. Sarja oli jo 3-2 Pittsburghille, mutta kun kumpaakaan katkopaikkaa ei pystytty käyttämään hyväksemme niin kausi päättyi kovaan pettymykseen. Game 7 oli joukkueelta todellinen pohjanoteraus ja muutamilta yksilöiltä häpeällisen huono ottelu. Mutta jos jotain hyvää tappiosta hakee, niin ainakin nyt on hieman enemmän lepoaikaa ennen ensi kauden alkua, kun kaksi edellistä kautta venyivät aina kesäkuulle saakka.

Kautta 2009-2010 leimasi myös jäähyväisten jättäminen organisaation historian ainoalle kodille, Mellon Arenalle. Vaikka peli ei joukkueelta hyvää ollutkaan game 7:ssä Montrealia vastaan, niin yleisö ainakin jätti jäähyväiset Mellon Arenalle tyylillä ja kannustus oli etenkin kavennusmaalista saakka loistavaa ja vielä ottelun päätyttyä joukkue ja yleisö hyvästelivät areenan upeasti. Ensi kaudella sitten pelataankin kadun toiselle puolelle rakennattavalla Consol Energy Centerillä. Puitteet tulevat varmasti olemaan upeammat kuin vanhentuneella Mellon Arenalla ja organisaation kassaan rupeaa virtaamaan rahaa entistä enemmän. Uuden areenan ensimmäisestä kaudesta onkin syytä tehdä ikimuistoinen ja joukkueella tulee olla ainoastaan yksi tavoite ensi kaudella: Stanley Cup.

Sopimustilanne ensi kaudeksi näyttää seuraavalta:

Hyökkäys
Sidney Crosby - 8,700,000 (2013)
Evgeni Malkin - 8,700,000 (2014)
Jordan Staal - 4,000,000 (2013)
Chris Kunitz - 3,725,000 (2012)
Matt Cooke - 1,800,000 (2013)
Pascal Dupuis - 1,400,000 (2011)
Maxime Talbot - 1,050,000 (2011)
Eric Tangradi - 845,833 (2012)
Michael Rupp - 825,000 (2011)
Eric Godard - 750,000 (2011)
Tyler Kennedy - 725,000 (2011)
Craig Adams - 550,000 (2011)
Dustin Jeffrey - 508,333 (2011)
Mark Letestu - 500,000 (2011)
Nick Johnson - 500,000 (2011)
Alexei Ponikarovksi - UFA
Bill Guerin - UFA
Ruslan Fedotenko - UFA
Chris Conner - RFA

Hyökkäyksen osalta ei tule suuria muutoksia tapahtumaan vaan joukkue on edelleen rakennettu Crosbyn, Malkinin ja Staalin ympärille. Vaikka jotkut (lähinnä muiden joukkueiden fanit) elättevät toivoa Staalin tai Malkinin tredaamisesta, niin sitä ei tule yksinkertaisesti tapahtumaan. Tuohon noiden kolmen ympärille pitää vaan löytää oikeat palaset, niin kaikki mahdollisuudet mestaruuteen on olemassa ensi kaudella. Vaikka tuo kolmen kovan sentterin taktiikka onkin tuonut menestystä, niin ensi kaudeksi lähtisin kylmän rohkeasti siitä että Malkinista tehdään puhdasverinen laitahyökkääjä. On mielestäni aika tuolle muutokselle. Malkinin kulunut kausi oli heikko, joten tällä muutoksella olisi hyvä lähteä hakemaan uutta virtaa Genon peliin. Vaikka tuo Staalin johtama kolmoskenttä on liigan parhaita, niin on aika ottaa myös kaikki hyöty esille Staalin hyökkäyspotentiaalista ja nostaa mies kakkossentteriksi ja lyödä Malkin siihen laidalle. Myös suurempaa roolia yv:ssä maskimiehenä pitäisi antaa Staalille ensi kaudella. Jos tuo ei jostain syystä toimi, niin aina voidaan palata tuttuun ja turvalliseen kolmen sentterin taktiikkaan, mulle tuon toimimiselle pitäisi antaa kunnolla aikaa eikä mitään muutaman peli kokeiluja siellä täällä.

Noiden kolmen lisäksi top-6 pelaajia joukkueesta on ainoastaan Kunitz, joten ainakin yksi top-6 laituri sieltä tulee kesällä hankkia. Mielellään kaksikin, sillä en jaksaisi katsella enää Dupuisin pörräämistä tuolla Crosbyn laidalla. Vaikka Dupuis hyvä pelaaja onkin, niin oikea paikka on kolmoskentässä. Dupuisin kädet eivät yksinkertaisesti riitä tuohon Crosbyn laidalla pelaamiseen vaan auttamattoman huonolla prosentilla onnistuu viimeistelemään Crosbyn tarjoiluista. Tangradin puolestaan antaisin jatkaa kehittymistä farmissa, sillä en usko että vielä on kypsä ottamaan paikkaa top-6:n joukosta.

Staalin noustessa kakkoskenttään Talbot pystyisi täyttämään kyllä kolmossentterin roolin. Maxilta kulunut kausi oli todella heikko, mutta playoffeissa nähtiin taas sitä tutumpaa Talbotia. Ensi kaudella kun MVP:lle annettaisiin viimein pysyvä paikka, kolmoskentän sentteri, eikä heitellä joka puolelle rosteria niin jälki tulisi varmasti paranemaan. Siihen laidalle on sitten heittää (toivottavasti) Cookea, Kennedyä, Dupuisia, Tangradia, Jeffreyä, Letestua ja Johnsonia eli syvyyttä rosterista kyllä löytyy. Kolmos-neloskentät ovatkin melko hyvin miehitettyjä ja kun Cookelle vaan saadaan jatkosopimus, niin sinne ei tarvi yhtään enempää pelureita hommata.

UFA-pelaajista Guerinin, Fedotenkon ja Ponikarovskin on aika jatkaa muualle. Guerin on jo vanha ja hidas, ja Billyn on jo syytä siirtyä eläkkeelle. Fedotenko on huono eikä löydy enää mitään käyttöä. Ponikarovski ei sopinut Bylsman pelikirjaan ja hintalappukin on korkea, joten ei muuta tervemenoa Atlantaan. Cookesta tosiaan olisi syytä pitää kiinni, kunhan vaan palkka pysyy kohtuullisena. Cooke on tärkeä lenkki kolmoskentässä ja tuo joukkueeseen paljon fyysisyyttä. Nick Johnsonille myös ehdottomasti jatkopahvia käteen ja mahdollisuutta pelata NHL:ssä.

Puolustus
Paul Martin - 5,000,000 (2015)
Zbynek Michalek - 4,000,000 (2015)
Brooks Orpik - 3,750,000 (2014)
Kris Letang - 3,500,000 (2014)
Alex Goligoski - 1,833,333 (2012)
Simon Despres - 900,000 (2012)
Ben Lovejoy - 525,000 (2013)
Deryk Engelland - 500,000 (2011)
Sergei Gonchar - (Ottawaan 3 vuoden sopimuksella, cap hit 5.5 milliä)
Mark Eaton - (Islandersiin 2 vuoden sopimuksella, cap hit 2.5 milliä)
Jordan Leopold - (Buffaloon 3 vuoden sopimuksella, cap hit 3 milliä)
Jay McKee - UFA

Puolustuksen osalta pakka onkin eniten auki. Sopimuksen alla on ainoastaan kolme pakkia. Gonchar toivottavasti lähtee kesällä muualle eikä Shero uhraa aikaa Sergein kanssa jatkosta neuvotteluun. Otteet game 7:ssä olivat niin surkeat ja löysät, ettei Gonchar ansaitse vetää Penguins-paitaa enää päälleen. Kiitti menneistä vuosista Goncharille, mutta molempien osapuolien on aika jatkaa erillään eteenpäin. Letang ja Goligoski kyllä pystyvät paikkaamaan Goncharin jättämän aukon yv:ssä. Yv on pitkälti ollut vuosikauden Goncharin pyörittämää, joten muutos tulee olemaan suuri, mutta pitää huomata että yv oli tänä vuonnakin lähes koko kauden todella huonoa. On kuitenkin aika antaa avaimet yv:n pyörittämisestä muille pelaajille nyt. Yksi kokenut ja puolustamispelin osaava kiekollinen pakki kuitenkin Letangin ja Goligoskin tueksi tulisi kesällä hankkia.

Muista kesällä UFA:ksi tulevista pelaajista todennäköisesti Lovejoy ainakin tullaan pitämään ja nostamaan ylös vakipakiksi. Muistelisin ainakin jossain vaiheessa sen olevan suunnitelmissa. McKee puolestaan jatkanee muualle. Oli alkukaudesta erittäin hyvä, mutta otteet heikentyivät kauden jälkimmäisellä puoliskolla ja viettikin paljon aikaa katsomossa. Lovejoy korvaa kyllä McKeen. Eaton ja Leopold-kaksikosta pitäisin Leopoldista kiinni jos hinta on kohdillaan. Eaton on hyvä peruspakki, mutta melko kallis ja jos ei ole valmis palkanalennukseen niin antaisin mennä muualle ja lähtisin etsimään halvempaa korvaajaa UFA-markkinoilta. Leopold puolestaan oli hyvä vahvistus trade-deadlinella ja mielellään pitäisin jatkossakin riveissä sellaisella 2 millin palkalla. Lisäksi näin ei menisi käytännössä hukkaan hänestä vaihdossa annettu 2.kierroksen varausvuoro kesän draftiin.

Despres on puolustuksen jokerikortti ensi kaudelle. Pelannut erittäin hyvän kauden junnuissa ja taistelee paikasta kokoonpanossa training campilla. Voi olla tosin vielä parempi antaa Despresin kehittyä rauhassa junnuissa yhden kauden verran ja sitten vielä ainakin puolen kauden verran AHL:ssä ennenkuin tuodaan vakipuolustajaksi NHL:n. Turha yhtään kiirehtiä Despresin kanssa, sillä miehellä on kaikki edellytykset nousta top-2 puolustajaksi NHL:ssä ja tuota on turha riskeerata kiirehtimällä hänen kanssaan. Jos ei ole vielä syksyllä valmis vastuulliseen rooliin NHL:ssä, niin junnuihin vaan takaisin kehittymään.

Maalivahdit:
Marc-Andre Fleury - 5,000,000 (2015)
Brent Johnson - 600,000 (2012)

Maalivahtiosasto on kunnossa ja sen osalta en ole yhtään huolissani, vaikka Fleury petti game 7:ssa Montrealia vastaan ja peliotteet ovat ailahtelevia. Fleury on kuitenkin jo näyttänyt olevansa maalivahti, jonka avulla joukkue pystyy menestymään ja voittamaan mestaruuksia. Ikää Fleuryltä löytyy vasta 25 vuotta, joten MAF ei ole vielä lähelläkään parasta peli-ikää ja nuo suurimmat heikkoudet (rebound-kontrolli ja otteiden ailahtelevuus) ovat helposti hiottavissa pelistä pois. Niiltä Pens-faneilta, jotka ovat Fleuryn treidaamisen kannalla, kysyisin oikeasti haluaisitteko lähteä tuolle Flyersin linjalle maalivahtien kanssa? Siihenhän Fleuryn treidaaminen hyvin pitkälle johtaisi ja itse en missään nimessä olisi tuohon valmis.
 
Viimeksi muokattu:

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Capissa on tilaa ensi kaudelle hieman yli kymmenen miljoonaa ja sillä pitäisi siis saada riveihin 4 puolustajaa sekä pari top-6 laituria sekä Cookelle jatkopahvi. Mitään suurhankintoja Pittsburgh ei siis tule tekemään, vaan hankinnat tulevat olemaan maltillisia. Kesästä tuleekin Sheron tähän astisen GM-uran kovin testi, sillä joukkuetta pitäisi vahvistaa, mutta rahaa siihen ei ole kovinkaan paljoa käytettävissä. Jotenkin Sheron on kuitenkin löydettävä sieltä oikeat palaset täydentämään top-6 hyökkäys ja mielellään tuomaan joukkueeseen viimeinkin Crosbylle laituriksi hyvä maalintekijä, ettei Crosbyn tarvi itse yrittää tehdä kaikkea siellä kentällä. Vaikea tilanne Sherolla edessään ja nyt otetaan todenteolla mittaa miehen kyvyistä managerina.

Valmennuksella on myös ensi kaudeksi edessään paljon työtä. Bylsmalla kuherruskuukausi joukkueessa on nyt viimeistään ohi eikä Bylsmalle missään nimessä voi antaa tästä kaudesta puhtaita papereita. Peli oli ailahtelevaa, Malkinista ei saatu parasta irti missään vaiheessa, Gueriniin luotto oli ajoittain käsittämätöntä, puolustus oli todella haavoittuvaa, trade-deadlinella joukkueeseen hankitusta Ponikarovski Bylsma ei saanut mitään irti eikä Bylsmalla tainnut missään vaiheessa olla edes luottoa Poniin. Lisäksi Yeon yv-kuviot eivät missään vaiheessa kautta toimineet kunnolla, vaikka playoffeissa yv paranikin. Eilenkin kuitenkin yli 10 minuuttia yv:tä ilman maalia. Valmennuksen on siis syytä katsoa peiliin ja keksittävä uusia keinoja joukkueen johdattamiseksi mestariksi; ja ensimmäinen askel siihen on tosiaan Staalin nostaminen kakkossentteriksi ja Malkinin siirtäminen laituriksi.

Loppuun vielä kenttähahmotelma ensi kaudeksi:

Kunitz - Crosby - Stempniak
Malkin - Staal - Higgins
Cooke - Talbot - Kennedy
Dupuis - Adams - Rupp
Godard
Letestu
Jeffrey etc.

Orpik - Letang
Leopold - Goligoski
Lovejoy - K.Johnsson
Bouillon

Fleury
Johnson
 

Schadowan

Jäsen
Joukkueen runko on hyvä edelleen. Hyökkäyksen ja puolustuksen johtohahmot ovat selkeät sekä veskarina Fleury.

Kunitz-Crosby-x
Malkin-Staal-x
Cooke-Talbot-Kennedy
Dupuis-Adams-Rupp

Kyllähän moni jengi olisi kateellinen tuosta hyökkäyskalustosta. Guerin, Poni ja Fedo ulos, kiitos ja näkemiin. Ykköseen lähtisin hakemaan ihan rohkeasti jotain varmaa 30 maalin miestä. Crosbyn vieressä sellaisesta kaverista saataisiin helposti 40-50 maalin mies. Ihan tarkkaan en tiedä, ketä on kesällä tarjolla, mutta olisi Crosbyn kannalta oikeudenmukaista, että siihen haettaisiin joku hieman parempi pelaaja kuin tyyliin Higgins/Stempniak.

Malkin ja Staal samassa kentässä kuulostaa todella houkuttelevalta vaihtoehdolta. Staalilta tullaan näkemään huippukausi ja toivon mukaan Malkin herää myös pelaamaan. Mitäs pitäisitte ketjusta: Malkin-Staal-Tangardi? Olisiko Eric jo valmis noinkin suureen rooliin? Olisi huikean kokoinen ketju, josta löytyisi taitoa yllin kyllin.

Kolmos ja nelosketjut menisivät mielestäni myös samalla tavalla kuin mitä Bosco tuossa spekuloi.

Pakeissa siis kolmikko Orpik, Letang ja Goligoski jakaa suuren vastuun. Goligoskesta voisi kyllä saada ihan ok pelaajan tilalle, ja sitä on fanit spekuloineet rapakon takana. Itse vielä pitäisin Goncharin mukana, mutta pakko on myöntää, että Sergein parhaat vuodet on nähty. Uutta verta kehiin ja toivotaan, että hankinnat onnistuvat.

Mielenkiintoinen off-season tulossa. Pens taitaa varata tulevassa draftissa numerolla 20, joten varmasti sieltä saadaan poimittua joku laadukas pelaaja.
 

anatsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Thrashers
Mielenkiintoinen off-season tulossa. Pens taitaa varata tulevassa draftissa numerolla 20, joten varmasti sieltä saadaan poimittua joku laadukas pelaaja.

Olisko Sherolla uskallusta napata Kabanov tai Burmistrov pois kuleksimasta tuolla vuorolla? Kabanov saattaisi osoittautua stealiksi, jos mies innostuisi tulemaan NHL:n ja ehkä paikka Malkinin viereltä olisi mukava houkutin.
 

Schadowan

Jäsen
Olisko Sherolla uskallusta napata Kabanov tai Burmistrov pois kuleksimasta tuolla vuorolla? Kabanov saattaisi osoittautua stealiksi, jos mies innostuisi tulemaan NHL:n ja ehkä paikka Malkinin viereltä olisi mukava houkutin.

Tuota on spekuloitu ja kyllähän Kabanov olisi houkutteleva vaihtoehto. Talent-tasoltaan top10 pelaaja tässä draftissa, asenteeltaan ehkä top300 pelaaja. Jos sitäkään... Malkinin ja Crosbyn vierellä kaveri varmasti näkisi, miten huippupelaajan tulee toimia. Itse olisin siis Kabanovin kannalla, mutta onko Shero? Jotenkin tuntuu, että P-Amerikkalaisella "safe"-pickillä mennään. Mutta onhan se myönnettävä, että venäläinen taitopelaaja kyseenalaisella asenteella ei välttämättä istu Pensin kokoonpanoon. Eikä varmaan mihinkään muuhunkaan NHL-jengiin. Onko Kabanov itse ilmaissut haluaan pelata NHL:ssä vai KHL:ssä? Tietääkö joku?
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Ykköseen lähtisin hakemaan ihan rohkeasti jotain varmaa 30 maalin miestä. Crosbyn vieressä sellaisesta kaverista saataisiin helposti 40-50 maalin mies. Ihan tarkkaan en tiedä, ketä on kesällä tarjolla, mutta olisi Crosbyn kannalta oikeudenmukaista, että siihen haettaisiin joku hieman parempi pelaaja kuin tyyliin Higgins/Stempniak.

Tokihan se olisi hienoa saada siihen takuuvarma +30 maalin mies ja noita kahta mainittua selvästi kovempi pelaaja, mutta on sitten eri asia riittääkö siihen capissa tilaa. Nuo kaksi mainittua olisi kohtuuhintaisia ja molemmat osoittaneet pystyneensä sellaisiin 30 maalin kausiin. Molemmat myös nuoria ja lähellä parasta peli-ikää. Higginsilla pari heikkoa kautta takana, joten voisi tulla oikein halvalla sopparilla Pittsburghiin hakemaan uutta nostetta uralleen. Myös Stempniakilla hieman hiljaista viime aikoina, kunnes treidattiin Phoenixiin jossa jälki oli tuhoisaa. Tuskin kuitenkaan kovasta loppukaudesta huolimatta kovin kallis.

Ei sieltä kesällä ole ketään takuuvarmaa +30 maalin laituria muutenkaan saatavilla UFA-markkinoilta. Kovalchuk ja Marleau ovat ainoat nuo mitat täyttävät hyökkääjät kesällä UFA-statuksella ja kumpaankaan ei ole mitenkään varaa. Näiden jälkeen parhaat UFA-laiturit ovat Whitney, Kariya ja Frolov. Kukaan ei ole takuuvarma +30 maalintekijä ja Frolov ainakin lienee liian kallis. Whitney ja Kariya olisivat hyviä vahvistuksia kyllä, mikäli vaan hinta olisi kohdillaan.
 

Schadowan

Jäsen
Tokihan se olisi hienoa saada siihen takuuvarma +30 maalin mies ja noita kahta mainittua selvästi kovempi pelaaja, mutta on sitten eri asia riittääkö siihen capissa tilaa. Nuo kaksi mainittua olisi kohtuuhintaisia ja molemmat osoittaneet pystyneensä sellaisiin 30 maalin kausiin. Molemmat myös nuoria ja lähellä parasta peli-ikää. Higginsilla pari heikkoa kautta takana, joten voisi tulla oikein halvalla sopparilla Pittsburghiin hakemaan uutta nostetta uralleen. Myös Stempniakilla hieman hiljaista viime aikoina, kunnes treidattiin Phoenixiin jossa jälki oli tuhoisaa. Tuskin kuitenkaan kovasta loppukaudesta huolimatta kovin kallis.

Ei sieltä kesällä ole ketään takuuvarmaa +30 maalin laituria muutenkaan saatavilla UFA-markkinoilta. Kovalchuk ja Marleau ovat ainoat nuo mitat täyttävät hyökkääjät kesällä UFA-statuksella ja kumpaankaan ei ole mitenkään varaa. Näiden jälkeen parhaat UFA-laiturit ovat Whitney, Kariya ja Frolov. Kukaan ei ole takuuvarma +30 maalintekijä ja Frolov ainakin lienee liian kallis. Whitney ja Kariya olisivat hyviä vahvistuksia kyllä, mikäli vaan hinta olisi kohdillaan.

Kiitos tarkennuksista. Kaikesta huolimatta en Higginsiä näkisi, ainakaan ykköskentässä. Stempniak olisi lähempänä tuota haluamaani pelaajaa, mielestäni erittäin potentiaalinen kaveri ja vielä parhaassa iässä. Frolov on varmasti monen jengin listalla ensimmäisenä ja onhan hänellä selkeästi parhaat näytöt/potentiaali, mutta varmasti myös kallis hintalappu. Uskoisin, että Sidneyn mielipidettä myös kysytään kesän aikana mahdollisista ehdokkaista. Tai mites Jokisen Olli parin miljoonan palkalla?;)
 
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Itse en näe, että Shero lähtee täyttämään hyökkäystä nuorehkoilla UFA-laitureilla. Syynä on yksinkertaisesti se, että primessään olevat pelaajat haluavat luonnollisesti sen ison sopparin ja joku sen aina antaa - valitettavasti Pittsburgh ei se voi olla.

Tästä päästäänkin helposti em. Whitney/Kariya/yms -osastoon; Whitney ilmaisi haluaan pelata Penseissä jo trade deadlinella, Kariyalta edelleen puuttuu nimi Stanley Cupista, jne. Toisin sanoen joku parhaat päivänsä nähnyt veteraani, joka tyytyy paycuttiin korvauksena mahdollisuudesta menestyä on todennäköisimmin Ray Sheron suunnitelma. Pidetään Cooke, kiitos Billylle edelliskaudesta ja mukavia eläkepäiviä. Venäläisistä kaksi vittuun.

Pakistoon toivon kokemusta ja järkevään omanpään peliin pystyviä puolustavia puolustajia. Puolustuksen kiekolliset nimet ovat ensi vuonna ja tulevaisuudessa Thunder God ja Letang. Kiitos Stanley Cupista, mutta eiköhän se ollut tässä, Sergei?

Maalivahtiosastolla Fleury myyntiin ja Johnson-Curry kaksikolla ensi kauteen... tai ei ehkä sittenkään. Hyvänä päivänä Fleury on helvetin hyvä, huonona liian huono. Tänä kautena varsinkin huonot pelit tulivat pahimpaan aikaan. Ehkä nyt olisi aika panostaa siihen henkilöön, jonka palkka ei vaikuta salary capiin, ja päivittää Gilles Meloche johonkin, jolla on MAF:lle jotain annettavaa.

Valmennus tapahtuu ensi kaudellakin DB:n johdolla. Itseäni ihmetytti tänä kautena epätasaisuuden ohella se, että useimpina iltoina joukkue ei pelannu danbylsma-kiekkoa. Bylsman viime kaudella tuoma aggressiivinen ja suoraviivainen pelitapa oli resepti menetykseen - miksi joukkue ei jatkanut samoilla opeilla tänä vuonna?

Mike Yeo on yleisesti nimetty syntipukiksi heikkoon ylivoimaan ja Tony G katastrofaaliseen omanpään peliin. En tiedä, tuleeko organisaatiossa muutoksia apulaisvalmentajien paikoilla, mutta jos sinusta tuntuu, että hoitaisit valmennuksen paremmin, vapaamuotoiset työhakemukset CV:llä höystettynä voi lähettää osoitteeseen ray.s.hero@penssit.com.org.
 

tinkezione

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pens, Ipa, Rod Weery
Samoilla linjoilla itse. Guerinille kiitos vuosista ja Cupista ja mars eläkkeelle. Sargelle samat sanat, kiitos monista ilon hetkistä ja Cupista, mutta nyt on aika erota. Game 7:n ylivoimaseisoskelu Moenin vieressä on palanut verkkokalvoilleni ikuisiksi ajoiksi ja se oli selkein merkki siitä, että nälkä on tyydytetty.

Malkin ja Fleury ovat olleet ja tulevat jatkossakin olemaan tärkeä osa sitä kulmakivien kasaa, jota coreksi kutsutaan. Nykyisen sopimusryhmän kylkeen on täysin mahdollista kasata ensi ja seuraavalle kaudelle cup contender -tasoinen porukka. Postimies Petshkinit eli FedEx ja Poni Express joutavat myös pois. FedEx ei tarjonnut tällä kaudella enää mitään ja Poni ei koskaan sopeutunut kokoonpanoon hintalappunsa arvoisesti. Hyvä noita on kokeilla kuitenkin, eihän sitä koskaan voi tietää...

Puolustajista näen Leopoldin selkeästi Eatonia tärkeämpänä huomattavasti parempien hyökkäyspään apujensa vuoksi, jos molempia ei voi pitää. Laitahyökkääjäosastolla Cooken jatkosopimus olisi elintärkeä ja top sixiin voi sitten alkaa havitella esimerkiksi Frolovia tai Afinogenovia. Katsotaanpa kesällä tarkemmin, mutta selvää on, että mihinkään yltiöpäisiin shoppailuihin ei cap taivu ja Sherolla on edessään ehkäpä uransa työläin kesä.
 

#71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK, Pittsburgh Penguins
Hienoa settiä! Mites Afinogenov, eikös kaverilla loppunut sopimus tähän kauteen? Jos totta puhutaan, niin olen jo pitempään haaveillut seuraavanlaisesta kokoonpanosta:

Malkin-Crosby-Afinogenov
Kunitz-Staal-Stempniak
Cooke-Talbot-Kennedy
Dupuis-Adams-Rupp
Letestu
Godard

Orpik - Letang
Leopold - Goligoski
Lovejoy - Y

Fleury
Johnson

Ei luulisi olevan mahdoton toteuttaa, vaikkakin Malkin-Crosby-Afinogenov on 100% utopiaa, eikä tälläistä tulla näkemään. Harmi, kaksi lemppariani ja Crosby, nam.
 

anatsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Thrashers
Hienoa settiä! Mites Afinogenov, eikös kaverilla loppunut sopimus tähän kauteen?

Viime kauden ketjuun jo kirjoitin, mutta kerratkoon, että Afinogenov hakee n. 3 miljoonan sopimusta ja se taitaa olla liika hintava Pensille? Muuten mielestäni Afinogenov sopisi Pittsburghiin kuin se kuuluisa nyrkki silmään.
 

Mad Penguin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins, Francis#10
Vaikka Dupuis hyvä pelaaja onkin, niin oikea paikka on kolmoskentässä. Dupuisin kädet eivät yksinkertaisesti riitä tuohon Crosbyn laidalla pelaamiseen vaan auttamattoman huonolla prosentilla onnistuu viimeistelemään Crosbyn tarjoiluista.

Samaa mieltä. Sidin imussa pitäisi pystyä parempaan ja tehokkaampaan peliin. Ensi kaudeksi pitäisi ehdottomasti panostaa enemmän huippuketjuihin ja kokonaisuuksiin kuin huippupelaajiin.

Tapaus Fleury.. no sanon vain, että kaksiteräinen miekka. Ainakin tällä hetkellä.
 

Jesterhead

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers
Iltalehti kirjoitti jutun missä pohtivat onko Malkin este menestykselle ja pitäisikö hänet myydä.
Esimerkkinä oli, että jos Malkin treidattaisiin Edmonttoniin, niin saataisi kiekollinen puolustaja Goncharin tilalle ja yksi tulevaisuuden lupaus, sekä ensimmäisen kierroksen ensimmäinen varausvuoro ensi kesälle.
Malkin treidattaisi siis Sheldon Sourayhin sekä Magnus Pääjärvi-Svenssoniin.
Treidi ei mielestäni kuuloistaisi hullummalta ja toivoisinkin, että kyseinen treidi toteutettaisi.

Tässä linkki juttuun:
http://www.iltalehti.fi/jaakiekko/2010051411667602_jk.shtml

Haha, iltalehti on lukenut The Hockey Newsiä! Juttu oli pari päivää sitten siellä ja taitaakin olla tämä iltalehden juttu melko suora kopio tästä jutusta.

Edit. Tuolla jutussahan näköjään lukeekin että tämä tarina on apinoitu thn:ltä.
 

Mad Penguin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins, Francis#10
Mielipiteitä on toki monia, mutta mä toivon, että tuollainen treidi ei tule koskaan tapahtumaan. Malkin tarvitaan taas ensi kaudella, kun uusi halli korkataan stanley cup pokaalin kanssa.
 

anatsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Thrashers
Olen aina vähän ihmetellyt tätä, että miksi Malkin pitäisi myydä. Miksei Malkinista voi tehdä laituria tai Crosbystä, jos niistä on kerran pula? Keskeltä laitaan siirtymisessä ei pitäisi olla kovin suurta kynnystä tai ainakin pienempi kuin laidalta keskelle siirtyessä. Jos joku senttereistä nyt on "pakko" kaupata, niin Staal sitten, mutta itse en kauppaisi ketään ja varaisin laiturin, kuten Kabanovin, draftissa.
 

zxfg

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK & Pittsburgh Penguins
Olen aina vähän ihmetellyt tätä, että miksi Malkin pitäisi myydä. Miksei Malkinista voi tehdä laituria tai Crosbystä, jos niistä on kerran pula? Keskeltä laitaan siirtymisessä ei pitäisi olla kovin suurta kynnystä tai ainakin pienempi kuin laidalta keskelle siirtyessä. Jos joku senttereistä nyt on "pakko" kaupata, niin Staal sitten, mutta itse en kauppaisi ketään ja varaisin laiturin, kuten Kabanovin, draftissa.

Itselle kävisi tämäkin, että Malkin pelaisi laidassa, mutta näkisin Malkinin ennemmin Staalin vierellä kuin Crosbyn, niinku täällä on jo aikaisemminkin mainittu.
Jos Malkin treidattaisi, niin cap hittiin tulisi lisää 8,7 miljoonaa ja saataisi vaihdossa parikin laadukasta pelaajaa.
Itse en taas Staalia lähtisi myymään mistään hinnasta. Liigan parhaita puolustavia senttereitä, joka tulee varmasti tekemään vielä lähemmäs 100 pistettä saadessaan isomman roolin.
 

Schadowan

Jäsen
Iltalehti kirjoitti jutun missä pohtivat onko Malkin este menestykselle ja pitäisikö hänet myydä.
Esimerkkinä oli, että jos Malkin treidattaisiin Edmonttoniin, niin saataisi kiekollinen puolustaja Goncharin tilalle ja yksi tulevaisuuden lupaus, sekä ensimmäisen kierroksen ensimmäinen varausvuoro ensi kesälle.
Malkin treidattaisi siis Sheldon Sourayhin sekä Magnus Pääjärvi-Svenssoniin.
Treidi ei mielestäni kuuloistaisi hullummalta ja toivoisinkin, että kyseinen treidi toteutettaisi.

Tässä linkki juttuun:
http://www.iltalehti.fi/jaakiekko/2010051411667602_jk.shtml

Niin siis kukaan ei varmasti tekisi treidiä Malkin - MPS+Souray (paitti Edmonton), mutta Hall siihen päälle niin kyllä sitä voisi jo harkita. Mutta epäilen kovasti, että Edmonton tekisi tuota treidiä. Hall olisi kyllä loisssstava ketjukaveri Sidille ja MPS sopisi Staalin rinnalle. Mutta eiköhän Malkin vielä Pens:ssä jatka. Se on sitten paskempi juttu Pensin kannalta (=Malkinin treidiarvon kannalta), jos Genon ensi kausi menee samalla tavalla kuin tämä kulunut kausi. Mutta uskon, että ensi kaudella Malkiniin ollaan taas tyytyväisiä ja kaveri paukuttaa yli 100 pistettä.
 

Sambody

Jäsen
Mutta uskon, että ensi kaudella Malkiniin ollaan taas tyytyväisiä ja kaveri paukuttaa yli 100 pistettä.

Täytyy toivoa, että Bylsma vastaa foorumilaisten pyyntöihin ja pistää Genon Staalin laitaan. Aika usein tällä kaudella Malkin oli luvalla sanoen laiska pelaamaan omaan päähän sentteriksi. Tuollainen Staalin kaltainen duunari, jolta löytyy tarvittavat avut myös hyökkäyspäähän olisi varmasti paras mahdollinen ketjukaveri Malkinille.

Tämän jälkeen pitäisi vielä löytää Crosbylle yksi hyvän tason laituri. Kunitz menee fiksuna koheltajana ja energia pelaajana toisessa laidassa, mutta liian paljon ja liian usein tällä kaudella Malkin ja Crosby joutuivat pakottamaan omia ratkaisujaan, kun kiekon lainaaminen ketjukavereille muualle kuin takatolpalle oli yhtä tyhjän kanssa. Tämän takia en näkisi mielellään mitään koodinimi stempniakia Sidin vieressä vaan, jonkun sellaisen peliin pystyvän laiturin, jolle voi lainata hetkeksi kiekon ja saada sen hetken päästä takaisin, jos mahdollista. Frolov olisi ehkä sellainen, mutta varmaankin FA-markkinoilla hinta nousee turhan korkealle Sheron kannalta.

MSP+Souray Malkinista olisi ihan naurettava bargain Edmontonin kannalta. Eihän tuota treidiä tekisi kukaan järjellisen ajattelun omaava GM. Malkin teki huonolla kaudellaan tänä vuonna kuitenkin yli piste per peli, mitä hän tekeekään jos palaa tasolleen ensi kaudella?
 

VilleLeino

Jäsen
Suosikkijoukkue
NATO, Barca&Pep, Argentiina, Canada
Hyökkäys:

Kunitz - Crosby - X
Malkin - Staal - X
Cooke - Talbot - Kennedy
Rupp - Adams - Letestu
Godard

Fedotenkolta, Ponikarovskilta ja Guerinilta loppuvat sopimukset ja niitä ei jatketa missään tapauksessa. Ponikarovski on ylihintainen ja Guerinilla ja Fedotenkolla ei ole enää annettavaa joukkueelle. Dupuisia koittaisin myös kaupata. Mies on ihan hyvä alempiin kenttiin, mutta palkassa on puolet liikaa. Staalia en missään nimessä myisi. Miehen neljän miljoonan palkka on todella halpa ja hän on yksi parhaista hyökkääjistä puolustamaan liigassa ja miehellä on vielä paljon käyttämätöntä potentiaalia hyökkäyspäässä. Ensi kaudeksi annetaan lisää roolia nostamalla kakkoseen ja antamalla YV:llä maskimiehen rooli. Malkin täytyy yksinkertaisesti siirtää laitaan. Myyntiä voidaan miettiä ensi kauden jälkeen, kun ollaan nähty miten homma toimi. Miehen palkka on vain suuri ongelma, kun joukkueessa ei mielellään kahta 9 miljoonan miestä ole. Se on aiheuttanut tämän tilanteen, että hyviin laitureihin ei ole varaa. Täällä spekuloituja Higginsiä ja Stempiakia en hankkisi, koska he eivät parantaisi joukkuetta tästä kaudesta. Whitney sen sijaan on mielenkiintoinen nimi, jos palkka on sopiva. Jos sopivia miehiä ei löydy, niin Kennedyäkin voisi kokeilla kakkosessa. Miehellä on selvästi kykyjä roimaan pisteparannukseen, kun saa lisää vastuuta. Eikös Armstrongilla lopu sopimus Atlantassa. Colbyn voisi tuoda takaisin kotiin. Olisi tosi hyvä laituri kärkiketjuihin.

Puolustus:

Orpik - Letang
Leopold - Goligoski
Lovejoy - X
X

Goncharille sanoisin näkemiin. Palkka liian iso ja viimeinen Montreal peli oli käsittämättömän surkea. Usko on kova että Letang ja Goligoski korvaavat kahdestaan Sergein tehot YV:llä. Eatonin täytyisi tiputtaa palkkaansa paljon, jotta saisi jatkoa. Leopoldille tarjoaisin jatkoa sopivaan hintaan.

Maalvahdit:

Fleury
Johnson

Tämä osasto on kunnossa. Johnson on hyvä kakkonen ja Fleury yksi parhaista.
 
Viimeksi muokattu:

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Olisihan se mukavaa nähdä Malkinin kaltainen supertähti Oilersin paidassa, mutta Pääjärvi-Svenssonia ei saa kaupata minnekään. Tämänvuotiset MM-kisat on näyttäneet, että kaverilla on edessä loistava tulevaisuus Oilers-nutussa ja olisi naurettavaa luopua tuollaisesta helmestä vain siksi, että saataisiin Malkin.

Toivottavasti Tambellini ei tee tuota kauppaa, ja jos hankkiikin Malkinin, niin jollain muulla vastineella.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Treidi ei mielestäni kuuloistaisi hullummalta ja toivoisinkin, että kyseinen treidi toteutettaisi.

Kyseessä olisi ihan käsittämättömän huono treidi Pittsburghin kannalta. Pittsburgh on ollut kahtena edelliskeväänä finaaleissa ja viime vuonna voitti Stanley Cupin. Malkin oli joukkueen kantavia voimia molempina kausina ja ilman häntä viime vuonna ei oltaisi juhlittu mestaruutta. Nyt sitten kun kausi sujuu Malkininilta keskinkertaisesti tämän taitoihin nähden, niin porukka olisi valmis treidailemaan Malkinia pariin prospectiin ja salary dumpiin. Lyhyt on muisti näillä henkilöillä ja onneksi nämä ihmiset eivät ole Pittsburghin johdossa. Olisi aivan idioottimainen veto nyt alkaa treidaamaan Malkinia, kun fakta on että Crosbyn ja Malkinin johdolla Pittsburgh on joka vuosi yksi mestarisuosikeista. Tässä mitään joukkueen uudelleenrakennusta Malkinin treidaamisen kautta tarvita, vaan ainoastaan oikeat palaset siihen Crosbyn ja Malkinin rinnalle niin ens vuonna ollaan taas finaaleissa.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Olen aina vähän ihmetellyt tätä, että miksi Malkin pitäisi myydä. Miksei Malkinista voi tehdä laituria tai Crosbystä, jos niistä on kerran pula? Keskeltä laitaan siirtymisessä ei pitäisi olla kovin suurta kynnystä tai ainakin pienempi kuin laidalta keskelle siirtyessä. Jos joku senttereistä nyt on "pakko" kaupata, niin Staal sitten, mutta itse en kauppaisi ketään ja varaisin laiturin, kuten Kabanovin, draftissa.

Crosbya ei tulla missään tapauksessa siirtämään laidalle. Liigan paras aloittaja, tunnollinen kahden suunnan pelaaja ja liigan paras sentteri. Varmasti olisi laiturinakin hiton kova, mutta Crosbyn paikka on keskellä.

Malkin puolestaan on aivan sukka aloituksissa ja ei näytä olevan kiinnostusta opetella tuota osa-aluetta hyvään kuntoon. Malkin on ajoittain myös laiska puolustussuuntaan ja tämän takia kannatankin ajatusta hänen siirtämisestä laituriksi. Tulokaskaudella pelasivat yhdessä Staalin ollessa laituri ja Staal tehtaili silloin maaliennätyksensä. Sen jälkeen tuota on harvakseltaan koitettu ja nyt olisi taas aika sille. Yhteispeli Staalin kanssa on kuitenkin toiminut niinä harvoina hetkinä, kun ovat olleet samassa kentässä Staalin ollessa sentteri ja Malkinin viilettäessä laidalla. Tuolle kokeilulle pitäisi antaa kunnolla aikaa ja vaikka kolmoskentän taso heikkenisi huomattavasti, niin olisi edelleen hyvää tasoa silti. Talbot, Letestu tai Jeffrey kyllä pärjää kolmossentterin roolissa. Kakkoskentässä Staalin hoitaessa puolustusvelvoitteet Malkinilla olisi kiekollinen rooli ketjussa ja yhteispeli toimisi varmasti.

Etuna tuosta Staalin ja Malkinin siirtämisestä samaan ketjuun olisi myös Crosbyn saama lisätila. Nyt vastustajat laittavat aina parhaat puolustajansa ja puolustavat hyökkääjänsä Crosbyä vastaan. Jos Malkin ja Staal pelaisivat yhdessä, niin varmasti vastustajien huomio pakostakin kiinnittyisi tuon kaksikon nollaamiseen enemmän kuin nykyisin ja siinä sivussa Crosby pääsee tekemään entistä enemmän tuhoa.

Pittsburgh tuskin tulee varaamaan Kabanovia. Ensinnäkin Kabanovin osakkeet ovat tippuneet paljon ja poika on tainnut tippua jo ykköskiekan ulkopuolelle. Ainakin tuo 20. vuoro on liian korkea Kabanovin varaamiseen. Toisekseen Shero suosii isokokoisia pohjois-amerikkalaisia pelaajia ja hänen linjaansa ei yhtään sovi tuollainen Kabanovin kaltainen primadonna. Eiköhän Pittsburghin tähtäimessä enemminkin ole jotkut Quinton Howden, Nick Bjugstad ja Austin Watson.
 

Fernando

Jäsen
Suosikkijoukkue
los serranos
Riittäiskö Caphit (oikea termi?) jos Penguins luopuu Goncharista sekä Jordan Staalista ja hankkisi Ilja Kovaltshukin? Olisi varmaan vuosikymmenen kenttä!
Kovaltshuk - Crosby - Malkin (Malkkini täysveriseksi laituriksi)

Sergei alkaa pikkuhiljaa tulemaan siihen ikään että se alkaa painaa pikkuhiljaa jaloissa. Mielestäni hyökkäys onkin paras puolustus.

E: Toisaalta toisen hyökkäävän ketjun sentteri jäisi uupumaan, mutta jos Dräftistä sattuisi tippumaan "Stamkos" "Tavares" "Crosby v2" niin sekin paikka täytettäisiin.
 
Viimeksi muokattu:

Schadowan

Jäsen
Riittäiskö Caphit (oikea termi?) jos Penguins luopuu Goncharista sekä Jordan Staalista ja hankkisi Ilja Kovaltshukin? Olisi varmaan vuosikymmenen kenttä!
Kovaltshuk - Crosby - Malkin (Malkkini täysveriseksi laituriksi)

Sergei alkaa pikkuhiljaa tulemaan siihen ikään että se alkaa painaa pikkuhiljaa jaloissa. Mielestäni hyökkäys onkin paras puolustus.

E: Toisaalta toisen hyökkäävän ketjun sentteri jäisi uupumaan, mutta jos Dräftistä sattuisi tippumaan "Stamkos" "Tavares" "Crosby v2" niin sekin paikka täytettäisiin.

Olen aika varma, että kyseinen kenttä ei skulaisi. Kuka tuossa kentässä tekisi likaisen työn? Kyllähän tässä on jo vuosikausia huomattu, että ketjut pitää ROOLITTAA oikein, jotta ne toimivat. Eli maalintekijä, pelintekijä ja kahden suunnan pelaaja/likaisen työn tekijä tarvitaan menestyvään kenttään. Lehtinen-Koivu-Selänne, Alfredsson-Spezza-Heatley, Näslund-Morrison-Bertuzzi, Tikkanen-Gretzky-Kurri jne jne..Esimerkkejä on useita.

Malkin tai Kovalchuk eivät kumpikaan puolusta sekä molemmat tykkäävät kuskata kiekkoa vähän liikaakin. Pelityylit sotivat toisiaan vastaan ja joku tuosta kolmikosta jäisi varmasti varjoon eikä pelaajista saataisi parasta irti. Vähän niinkuin Venäjän maajoukkueella konsanaan. Liikaa samantyylisiä (puhtaasti offensiivisia) pelaajia.

Ensi kaudellehan on periaatteessa kahden ensimmäisen ketjun runko valmiina:
Kunitz-Crosby-x
Malkin-Staal-x
Tuohon oikeat palaset kolmanneksi lenkiksi, niin aika hurjaa jälkeä voisi tulla. Etenkin Crosbyn viereen tarvitaan maalintekijä, mutta sitä asiaa on puitu jo tässä ketjussa riittämiin.

Ja vaikka tämän vuoden drafti on laadukas varsinkin ykköskierroksen osalta, niin numerolla 20 varaava Pens ei ole saamassa lähellekkään Stamkosin/Tavaresin/Crosbyn kaltaista pelaajaa. Varattava pelaaja tuskin tulee seuraavaan pariin vuoteen edes pelaamaan NHL:ssä.

Spekulointi uusista pelaajista on aina mukavaa, mutta eiköhän runko pysy samana, vaikka jotkut fanit olisivat valmiita tekemään isoja treidejä. Mietitään nyt kuitenkin Pensin huippupelaajien ikiä: Staal 22, Crosby 23, Malkin 24, Fleury 25. On tässä vielä monta huippuvuotta tulossa, se on aivan varma.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös