Pitäisikö raiskauksista tuomita aina ehdotonta vankeutta?

  • 3 856
  • 57

Pitäisikö raiskauksista tuomita aina ehdotonta vankeutta?

  • Kyllä

    Ääniä: 99 79,8%
  • Ei

    Ääniä: 25 20,2%

  • Äänestäjiä
    124
  • Poll closed .

alwahla

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Canadiens, Kraken, HIFK
Päivitän hieman noita aiempia kommenttejani tässä, koska kirjoitin ne hetken huumassa pohtimatta niitä sen tarkemmin.

Raiskaus on aina törkeä, kohdistuu se sitten keneen tahansa. Silloin kun uhrina on lapsi, vammainen tai eläkeikäinen tai jos raiskaajia on monta, tulisi rangaistuksen olla niin kova kuin mahdollista.
Jos raiskaaja on syyntakeeton, hänet tulisi tuomita mielisairaalaan. Vankeuden kesto riippuisi täysin siitä, että millainen hänen tilansa olisi. Jos raiskaaja olisi tyyliin Jammu Siltavuori, häntä ei saisi koskaan päästää vapaaksi.

Useaan pahoinpitelyyn ja raiskauksiin syyllistynyt ulkomaan kansalainen, jonka kansalaisuushakemus olisi käsittelyssä, tulisi täyden tuomionsa kärsittyään saattaa kotimaahansa ja määrätä hänelle ikuinen maahantulokielto.

Vapaana liikkuvista pedofiileistä tulisi aina ilmoittaa kyseisen alueen asukkaille ja viranomaisille.
 

TomiP

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp, Suomi
Ehdottomasti ei. Raiskausnimikkeen alla kulkee hyvin erilaisia tekoja. Siksi on syytä jättää oikeudelle harkintavaltaa tuomioiden suhteen. Sakot tai ehdollinen on säilytettävä mahdollisina rangaistuksina.
 
Viimeksi muokattu:

godspeed

Jäsen
Kaikki teot jotka kohdistuu henkeen ja terveyteen, varsinkin traumatisoivat, pitäisi suitsia suorilta käsin ilman mahdollisuutta ehdonalaiseen. Laukaus syyllisten takaraivoihin poistaisi monta ongelmakohtaa ja vähentäisi tuntuvasti turhanpäiväisiä väittelyitä. Vitut ihmisoikeuksista.
 

godspeed

Jäsen
Ja millä perusteella köyhissä maissa raiskaajat jäävät usein rysän päältä kiinni, mutta rikkaissa maissa eivät?

Kun keskustelu toimii luulotautien varassa, niin arvattakoon, että köyhän maan raiskaaja on usein tyhmempi kuin rikkaan maan raiskaaja. Rikkaissa maissa kun on yleensä toimivampi poliisilaitos, kuten jo vähän annoit ymmärtääkin. Raiskarin pitää olla tällöin varovaisempi ja suunnitelmallisempi.
 

ernestipotsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tietenkään kaikista ruotsinlaivahiplailuista ei häkkiä voi antaa, vaan lievemmätkin rangaistukset on hyvä olla olemassa.
Toki rikosnimikettä voisi tarkentaa siten että raiskaus alkaisi kahdesta vuodesta jolloin se olisi aina ehdotonta ja sitten lievemmät tapaukset laittaa jonkun muun rikosnimikkeen alle.

Toisekseen kaikista sairaimpia tapauksia ei pitäisi tuomita vankilaan ollenkaan vaan laittaa suljettuun hoitoon määräämättömän pituiseksi ajaksi.

Yksi asia mikä tuomioissa häiritsee on se, että suurin osa niistä sijoittuu rangaistusasteikon alapäähän. Jos raiskaus olisi 2-5v ja törkeä 5-10v, niin tuomion tulisi olla lähtökohtaisesti 3,5v/7,5v ja sitten lieventävillä tai raskauttavilla seikoilla arvioida että sijoittuuko rikos asteikon yläpäähän vai alapäähän.
 

jtuominen

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS(+Länsirannikko)
Niin kysehän on penetraatiosta, josta täällä useammatkin vaativat ehdotonta linnatuomiota.
Sinähän olet ihan hassunhauska veikkonen, kuten tuon linkin laittanutkin. Samoista asiaoistahan selvästikin on kysymys.Harmillista tosiaan ettei tuo tapahtunut täällä, jotta voisimme heittää kaverin maakuoppaan ja haudata sinne.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös