Pitäisikö palstalla olla mahdollisuus peukuttaa viestejä?

  • 4 381
  • 58

Pitäisikö palstalla olla mahdollisuus peukuttaa viestejä?

  • Kyllä

  • Ei


Tulokset ovat nähtävissä vain äänestämisen jälkeen.

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Totta kai yleistän. Sehän on yksi osa ihmisyyttä Kognitiivinen vinouma – Wikipedia

Sä haluaisit siis nostaa Jatkoajan tasoa peukuilla. Mikä olisi sopiva taso, riittäisikö se että Stephen Hawking keskustelee täällä kahdestaan jonkun kaverinsa kanssa? Vai olisko se jo liian kova taso?
Heh! Selvennetään nyt sen verran, että minun tavoitteeni on Stephen Hawking keskustelemassa itsensä kanssa ja muille sallitaan vain ylöspäin peukuttaminen. Jos tämä nyt olennaista on tämän keskustelun ja väittelyn kannalta.
 

pettter

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Mä en oikein keksi missä tilanteessa antaisi peukun alaspäin. Ehkä toi johtuu kun en käytä sellaisia sivustoja, missä noita on.

Tai no joo ehkä te meinaatte esimerkiksi sellaisia 1+1=3 viestejä, missä kertoisi ettei ole tai ettei tykkää aiheesta, mutta ei kait tätä nyt sellaiseksi sentään halua.
 

Tuamas

Jäsen
En näe mitään syytä miksi uudistusta ei kannattaisi ottaa käyttöön, antaisi kohtuullisen hyvää dataa siitä mikä lukijoita/kirjoittajia kiinnostaa ja millaisia tunteita viestit herättävät.

Eli kyllä pitäisi, välittömästi.
 

Ostoskassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet, Boston Bruins, suomalaiset
Ei tarvitse. Kyllä jokainen sen verran pystyy keskustelemaan sanoilla. Emojit sun muut sitten muihin medioihin.
 

Tuamas

Jäsen
Ei tarvitse. Kyllä jokainen sen verran pystyy keskustelemaan sanoilla. Emojit sun muut sitten muihin medioihin.

Emojit ja muu hymiöpaska pysyköön ikuisesti poissa, mutta peukut ylös ja alas olisivat mielestäni ihan jees uudistus.

Nimenomaan että näkisi hiukan sitä, kiinnostaako ja koskettaako jokin aihe yhtä, kymmentä, sataa vai tuhatta lukijaa.
 

Baldrick

Jäsen
Jos peukutusmahdollisuus olisi, niin varmasti laiskistuisin itsekin kirjoittajana. Itse toivoisin mielummin niitä one-linereita jne. kuin peukkuja. Peukuttelut sitten "hektisimmille" virtuaaliseuduille, joita selaillaan vailla sisäistämistä ja taistellaan informaatiotulvaa vastaan. Sen sijaan hymiöitä viestinnän tehostamisessa en pidä niin huonona asiana kuin moni tällä palstalla. Sanoinpa senkin nyt, kun puhutaan nykyaikaisista atk-keskusteluista. :) Toki ilman mitään some-hömppää eli hieman korkeampaa standardia vaativalla kirjoitusasulla ehkä joku Jokereita seuraava vittumarkokin oppii edes auttavasti kielioppia. Eipä ole tainnut kukaan miettiä Jatkoaikaa pedagogisena välineenä.

Näin on hyvä.
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Mulle aivan sama jos tulee. En kuitenkaan niin puolla asiaa koska vituttaa jo niin paljon vaikkapa lärvikirjan kaikki peukutukset asiasta kuin asiasta. Maailma muuttuu ja some muuttuu. Mukana mennään jokatapauksessa enemän tahi vähemän.
 

KiVi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nanna Karalahti
Yhteen peruskysymykseen kannattaisi jokaisen miettiä vastaus. Miksi kenenkään pitäisi KESKUSTELUpalstalla tuoda oma mielipiteensä julki ILMAN keskustelua?
Jos joku on jo pistänyt laittamattomasti ja toinen kirjoittaja haluaa osoittaa olevansa samaa mieltä ja siten muuttaa maailmaa haluamaansa suuntaan? Tai vaikkapa ei juuri silloin huvita käydä puuttumaan asiaan tykkäystä enempää.

Muutamat esittivät toiveensa, että tykkäysten myötä nykyisin esiintyvät "turhat" viestit jäisivät pois. Minä taas haluaisin, että vaikutus olisi päinvastainen, eli keskustelua lisäävä. Hiljainenhan tämä palsta on.
 

pettter

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Mitä enemmän asiaa miettii niin tulee enemmän vaan mieleen että palsta siirtyisi lähemmäs Suomi kaksnelosta, yh-mammojen vauvapalstaa tai Futisforumia.
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
Jos peukut vielä näkyisi anonyymeina, ettei epäillä perseennuolijaksi.
Kyllä se tällä palstalla saattaisi toimiakin, on sen luonteista porukkaa että tuskin mitään sarjapeukutusta ala Taloussanomat tulisi tapahtumaan. Ja yhdellä ulkolaisella palstalla niistä peukuista/tykkäyksistä on tullut pelkkä "olen lukenut vuodatuksesi"-kuittaus, mutta Jatkoaika ei ole senkään typpinen palsta.

Jatkoajassahan se ei tietenkään olisikaan "tykkäys", vaan "aamen".

Emotikot ovat tietenkin asia erikseen. Ei ole mitään niin karseata, kuin nähdä jonkun nii-in kovan konservatiivin käyttävän tyttömäistä "rolleye"-hymiötä.
 

Swearengen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Fortress Europe, turvattomat tilat
Riippu mitä palstan seuraamiselta ja käytöltä haluaa. Jos pitää enemmän Facebookin tyylistä kuin wanhan kunnon ATK-ajan keskustelufoorumista, niin liketys on juuri oikea suunta. Se ohjaa monet tiivistämään sanomaansa ja keksimään letkautuksia peukutusten toivossa. Ja jos ei tykkäyksiä tule tarpeeksi, niin ei kun uutta matoa koukkuun! Toisin sanoen nähdäkseni pakonomainen viestiettely monella lisääntyy tykkäyksien myötä. Joku voi nähdä tuon positiivisena.

Nokkelimmatpokkelimmat varmaan huomasivatkin etten lämpimästi kannata ehdotusta, mutta eipä tuo suht vähäiseen jatkoaikauluuni vaikuttaisi.
 
Suosikkijoukkue
Ässät ja Ärrät
Ensin ajattelin, että ei helvetissä tuollaisia pelleilyjä tänne. Mutta toisaalta, selailen tätä palstaa usein puhelimella. Joko tämä palsta ei ole mikään maailman mobiiliystävällisin ikinä missään, tai sitten en vain osaa tätä käyttää. Näin muodoin sivujen lataaminen on joskus erittäin hidasta. Kyllä se vaan vituttaa, kun olet jonkun ketjun kauhean säätämisen jälkeen saanut auki, ja se viimeisin lukematon viesti onkin joku "tämä!" tai "tähän vahva sama" tai pahimmassa tapauksessa siellä on joku hymiö tyyliin :D.

Jos tuolla peukutussysteemillä saisi näitä viestejä pois, niin sitten ehdottomasti tällainen juttu palstalle.
 

NDT665

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Ehkäpä ei. Jollei ole kanttia kertoa vastakommenttia tai epäilyänsä tai häilyväistä mielipidettään, niin silloinhan itkuisen peukkuilijan on parempi pistää toinen peukalo alaspäin suuhun ja toinen rasvattuna somasti ylöspäin omaaan... tuskin tarvitsee kertoa minne?
Hmmm... nuohan osoittavat vääriin suuntiin?! Silloinhan mielensäpahoittajan pitäisi seisoa iltansa päällään - mikä on toisaalta hänelle aivan oikein.
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Riippu mitä palstan seuraamiselta ja käytöltä haluaa. Jos pitää enemmän Facebookin tyylistä kuin wanhan kunnon ATK-ajan keskustelufoorumista, niin liketys on juuri oikea suunta. Se ohjaa monet tiivistämään sanomaansa ja keksimään letkautuksia peukutusten toivossa. Ja jos ei tykkäyksiä tule tarpeeksi, niin ei kun uutta matoa koukkuun!
Joku tykkää tiukasta analyysistä, joku jäniskevennyksistä. Jokainen peukuttaa tai on peukuttamatta ihan sen mukaan, mitä itse arvostaa. Mutta en jaksa millään uskoa, että joku kirjoittaa tänne viestin vain siksi, että joku toinen sitä mahdollisesti peukuttaisi. Sen sijaan olen ihan varma, että tämä palsta on puolillaan trolliviestejä, joihin yksinkertaisesti haetaan mahdollisimman paljon ärtyneitä vastineita. Kaikki muutokset ja ohjeistukset ovat toistaiseksi ruokkineet tätä trollipuolta. Kerrankin joku esittää ajatuksen, millä saataisiin hiukan positiivista virettä palstalle. Heti tuli puoli armeijaa hyi helvetti -osaston edustajia paikalle kertomaan, että paska idea. Tuli kyllä kannustustakin. Vielä on toivoa.
 

Ramchester

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Yläpeukulle peukku myös täältä. Monta kertaa moni viesti sisältää kaiken sen, minkä itsekin aikoi kirjoittaa, ja sitten ei tule kirjoitettua mitään. Hyvän kirjoituksen tekijä ei taas välttämättä saa tässä tapauksessa mitään palautetta kirjoitukselleen.

Yläpeukulla tuo hoituisi ilman, että moderaattoreiden pitäisi kyylätä liian lyhyitä kirjoituksia lainattuihin viesteihin.

Alapeukulle ei. Tai sitten niin, että se vaatisi perustelun ja moderaattorit myös valvoisivat, että jokainen alapeukku olisi perusteltu. Kolmesta perustelemattomasta alapeukusta ikuinen porttikielto palstalle.
 

Moto

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
En minä niitä kaipaa perusketjuihin, joissa tyypilliset viestit ovat muutaman lauseen mittaisia, mutta joskus olisi kyllä mukava antaa palautetta jostain pidemmistä kirjoituksista, joihin ei sinänsä keksi itse mitään kommentoitavaa, mutta lukee kyllä mielellään. Malliesimerkkinä vaikkapa nimerkin @Thusberg jutut maajoukkueosiossa ja monet musiikkijutut vapaassa.

Alapeukuille mieluummin ei.
 

KiVi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nanna Karalahti
Nyt kun peukutusmahdollisuutta ei ole, esimerkiksi tämä viesti jää ilman tunnustusta:

Vielä jatkokysymyksenä olisi kiva tietää pystyvätkö esittämään tositteet näistä lennoista jotka on maksanut 4000e (ilmeisesti lentää busineksessa..) vai oliko tämäkin summa vaan Valavuoren sanomisia? Salano omien sanojen mukaan haluaa jäädä Suomeen töihin jne. Onko paluulentoa edes olemassa vai maksoiko pelkkä menolento ton 4000e.
Muutenkin tässä kohtaa olisi hyvä puuhastelijoiden näyttää mihin rahat on mennyt, kun taas aikamoinen myrsky tästä nousemassa. Varusteita tullut Kirvesniemeltä, majoitus vierumäellä.
Keräykseen tuli 3225e, Vantaa antoi 2000e. Valavuori pisti omistaan omien sanojen mukaan 500e (ei näy cofundme:ssa, eli raha siirty todennäköisesti oikeesta taskusta vasempaan taskuun). Lisäksi pääsponsorina on toiminut Vaskisepät. He antoivat talvitakkia ja lippistä, mutta todennäköisesti myös raha liikkui tässä myös.
Jos toi hiihtosuoritus ois tosiaan maksanut tuon yllämainitun verran venezuelan joukkueelle, niin ymmärrän, että heillä ei ois ollut kuin 20e laittaa siihen rahaa :)

Minulla ei ole tuohon mitään lisättävää, mutta tuo on erinomaisesti kirjoiteltu ja toivoisin näkeväni tällaisia kirjoituksia lisää palstalla. Nyt minulla ei ole mitään kätevää keinoa antaa kirjoittajalle tällaista viestiä. Yksityisviestin lähettäminen kaikista hyvistä teksteistä tuntuisi tarpeettoman kankealta vaihtoehdolta.
 
Mun mielestä olisi ihan tervetullut lisäys palstalle. Joillakin foorumeilla on myös peukutukset toimineet trollien karkotukseen varsin hyvin niin, että viestien saadessa tarpeeksi alapeukkuja ne ovat kadonneet näkyvistä ja tarvittaessa moderaattorit ovat sitten hoitaneet loput joko penaltin muodossa tai palauttaneet viestin takaisin näkyviin. Nyt ei tarvitse NHL puolellakaan kun yhden Defensefirstin kirjoittaa yksi puusilmäinen provo ja seuraavat kaksi sivua täyttyy lainauksista.
 
Suosikkijoukkue
Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
Miksei yläpeukuttaminen voisi olla ihan asiaakin. Se ruokkisi hyvää ilmapiiriä, ja paikalleen osuneista kirjoituksista olisi mukava antaa jollakin helpolla tavalla sanatonta palautetta. Sen sijaan eri mieltä olevien alapeukuttaminen on tarpeetonta, ja sääntöjen vastaiset viestit voi muutenkin raportoida oikeaan osoitteeseen jo nyt.

Sen sijaan emojit ja sen tapaiset pitäisin mahdollisimman kaukana tältä palstalta.
 

UnenNukkuja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Aika moni, kunhan on turkulainen
Peukku ylöspäin sopisi tilanteisiin, joita minulla on usein: koen keskustelun kiinnostavaksi, mutten jaksa/ehdi miettiä, miten kommentoinkaan oman näkemykseni/kokemukseni. Haastava tuo on varsinkin, jos ketjussa jo näkyy lähes tarkoittamani pointti ja haluan vain antaa sille bäkapin.

Ihan hyvä systeemi, kun jää osa ns turhista kommenteista pois.

Eli tätä tarkoitin.
 

motamoro

Jäsen
Vastaan keskusteluun viestillä, jonka kirjoitin vuonna 2015 Palautteet ja bugit uudesta palstasta -osioon.


Minulle tuli tässä mieleen, että voisiko olla mahdollista harkita palstasovellukseen ns. "piste"-toimintoa, jossa kirjautuneet käyttäjät voisi antaa viesteille pluspisteen.

Listaan alle omasta mielestäni muutamia pointteja littyen tuohon:

- Mahdollistaa viestin ns. hiljaisen tukemisen. Pelikieltojakin on jaettu aiheesta, jossa on vastattu vain "samaa mieltä". Tällöin vastaukset sisältäisivät useammin aina jotain uutta ja samalla viestin kirjoittaja saisi kuitenkin palautetta.
- Vastaavasti homma toimisi myös kun joku kirjoittaa informatiivisen viestin. Ei tarvitse kirjoittaa "kiitos"-viestiä vaan peukku riittää feedbackiksi asian perille menosta/hyvästä kirjoituksesta. Monesti on itselle tullut eteen hyviä viestejä, joista tekisi mieli antaa positiivista palautetta. Mutta kuinka sen sitten hoitaa? Privaviestein? Ei siihen viitsi vastatakaan ja kirjoittaa, että "hyvää tekstiä", jos aiheeseen nyt ei ole muuta sanottavaa. Vaikka ei nyt narsisti olisikaan niin positiviiset palautteet auttavat jatkamaan hyvien tekstien kirjoittamista. Nykyinen tyyli kannustaa olemaan eri mieltä ja ruokkii ainoastaan negatiivistä palautteen antamista (kirjoittaa eri mieltä olevan vastauksen).
- Yhtenä miinuksena on mahdollinen "pistekilpailu" ja ns. rinkirunkkauksen lisääntyminen jossa annetaan piste henkilölle/ tämän arvomaailmalle, ei viestille.

Kannatan "yläpeukkuja". Alapeukkuasiat voi kirjoittaa uutena viestinä, mielellään perusteluineen.
 

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Missään tapauksessa ei alapeukkuja, koska eihän se ole mikään perusteltu vastaus viestiin. Jos olet jotenkin eri mieltä, niin millä tavalla eri mieltä? Taisit sittenkin alapeukuttaa pelkästään nikkiä etkä edes lukenut viestiä. Joskus harvoin, kun käy kurkistamassa poliittista sekoilua, niin en uskalla edes arvailla mitä tapahtuisi, jos niissä ketjuissa voisi alapeukutella raivon ja halveksunnan keskellä.

Yläpeukutkin tuntuvat vähän turhilta sillä yhtä lailla niissä saatettaisiin peukutella henkilöä viestiä lukematta. Tuo on kieltämättä vähän hölmöä, että pitkiä ja hyviä viestejä mitkä luki loppuun ei voi "palkita" mitenkään. Itse en tosin peukutteluun rupeaisi muutenkaan, mutta selvästikin monet sitä alkaisi harrastaa.

Asia herättää keskustelua, niin olisi kiva tietää kuinka helposti se olisi edes toteutettavissa näin halutessa.
 

godspeed

Jäsen
Suosikkijoukkue
Heikki Silvennoinen, Ali Leiniö
Olisihan tuo sillain ihan kätevä jos ihmiset osaisi käyttää sitä "oikein". Mutta aika harvoin ihmiset osaa peukuttaa mitään sen arvoista. Tämä on jo sosiaalisessa mediassa huomattu.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös