Pirkka Antila – koska sieltä tulisi jotain järkevää?

  • 46 094
  • 215

LUHGUNITED

Jäsen
Suosikkijoukkue
Konkkakypsän kriisiseuran munattomat kendojanarit
Tämä Lauttakylän Luja on lopulta näköjään tuon finaalin voittanut ja klaarannut itselleen kultaa.

Kävin heidän Instagram-tilillään ja poistaneet kommentoinnin mahdollisuuden kolmesta julkaisustaan: finaalivoitosta, sekä kahdesta välierään liittyvästä julkaisusta.

Ihan vitun noloa toimintaa kaikkinensa koko seuralta.

 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Sr80

obi-wan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hammarby IF, HC Andersen, HC Jatkoaika
Kilpailusäännöidsä lukee näin.

Lopputurnaukset / pudotuspelit
• Osallistuakseen joukkueen lopputurnauksiin kenttäpelaajalla tulee olla pelattuna
yli 50 % 1.1. jälkeisistä omista kenttäpelaajana pelaamistaan sarjaotteluista
kyseisessä joukkueessa (kaikki kevään runko- ja jatkosarjat lasketaan, myös
vanhemmat ja nuoremmat kuin tässä mainitut, ei kuitenkaan U18-U16 SM-
sarjojen pudotuspelejä).
• Naispuolisten pelaajien osalta lasketaan sääntöön vain poikajoukkueissa pelatut
ottelut (yli 50 % poikajoukkueissa pelaamistaan sarjaotteluista).
Mikäli pelaaja on pelannut sekä maalivahtina että kenttäpelaajana, ei maalivah-
tina pelattuja otteluita lasketa mukaan vaan ainoastaan kenttäpelaajana pelatut
ottelut.
• Kenttäpelaaja saa osallistua vain yhden joukkueen lopputurnaukseen näissä
ikäluokissa.

Jääkiekkoliitto on tässä se ylin päätöselin ja jos liitosta on kirjallinen vastaus luvasta pelata niin voisivat edes kerran myöntää virheensä mutta kun ei.

Suurin lammashan tässä on Luja mutta kyllä liitto voisi vastuunsa kantaa. Todennäköisesti joku Lujan väestä on Länsirannikon liiton aluetoiminnassa mukana ja jos liitossa jotain tehdään niin autetaan kaveria. Tästä voi Pirkanmaan alueelta kysellä lisätietoa esim KooVeen suunnalta joka ei pelillisesti ansaittua paikkaa junnunen jatkosarjoissa saanut kun HC Nokian kaverisuhteet käveli yli. Tai ASM-paikan menetys kun lennosta keksittiin mandaattipaikat, tästähän liitto sai noottiakin mutta kun Pirkka päättää niin se on laki se.

Vituttaa katsella tätä touhua. Syksyn risteilyä odotellessa
 
Suosikkijoukkue
Tappara, Sotkamon Jymy
Iltalehden mukaan oli mainittu: Viestissään Lindberg oli tarkentanut tarpeen koskevan mahdollisesti kolmea ottelua, joiksi hän nimesi runkosarjan viimeisen pelin, välierän ja mitalipelin. Näillä tiedoin vaikuttaisi siltä, että liitto oli antanut väärän päätöksen, josta sitten joukkue kärsi. Toki tästä vain toisen osapuolen väite.
Luin vain X:stä MJU:n tiedotteen, missä mainittiin kolme viimeistä peliä, mutta ei eritelty niitä. No joo, onhan nämä veemäisiä juttuja. Ei siinä kyllä vastustajallakaan ole pelisilmää. Varmaan kiva juhlia sarjan voittoa.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Luin vain X:stä MJU:n tiedotteen, missä mainittiin kolme viimeistä peliä, mutta ei eritelty niitä. No joo, onhan nämä veemäisiä juttuja. Ei siinä kyllä vastustajallakaan ole pelisilmää. Varmaan kiva juhlia sarjan voittoa.
Niin, sinänsä ymmärrän vastalauseen, mutta kun kyseinen seura oli kerran tarkistanut asian liitolta... Aika tyhjältä tuntuu varmaan kummastakin joukkueesta. Amatöörimäistä toimintaa.
 

LUHGUNITED

Jäsen
Suosikkijoukkue
Konkkakypsän kriisiseuran munattomat kendojanarit
Kävin kommentoimassa tuonne Lauttakylän Lujan Instagram-tilille varsin asiallisen kommentin, koskien lähinnä sitä, että älkää vanhemmat pilatko lasten harrastuksia omalla voitonhalulla, älkääkä opettako lapsille, että kabinetissa voidaan tappiot kääntää voitoiksi.

Odotettu lopputulos: kommentti poistettiin hyvin äkkiä sekä kommentointi kyseiseen julkaisuun blokattiin kokonaan.
 

Glove

Jäsen
Näytti tuolla MJU:lla olevan kuitenki 11 kenttäpelaajaa ilman tätä yhtä pelaajaa, josta protesti tuli. Ihan normaali määrähän tuo on tuon ikäisissä, eikä sitä yhtä pelaajaa olisi välttämättä edes tarvittu. Otteluiden kokoonpanoa katsellessa ihmettelin kyllä sitä, millä ihmeen erikoisluvalla kolme vuotta vanhempi voi pelata ko. peleissä?
 

LOFIN

Jäsen
Suosikkijoukkue
1922
NÄytti tuolla MJU:lla olevan kuitenki 11 pelaajaa ilman tätä yhtä pelaajaa, josta protesti tuli. Ihan normaali määrähän tuo on tuon ikäisissä, eikä sitä yhtä pelaajaa olisi välttämättä edes tarvittu. Otteluiden kokoonpanoa katsellessa ihmettelin kyllä sitä, millä ihmeen erikoisluvalla kolme vuotta vanhempi voi pelata ko. peleissä?
Mitäköhän selität? Kaksi vuotta nuoremmasta pelaajasta oli kyse.
 

peruspata

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Pesäkarhut, UP-V, FT Ulvila, Karhut
Tämä on kyllä surullinen keissi. Ei tietenkään pysyvästi pilaa kenenkään harrastuksia, mutta tuossa iässä tällaiset kokemukset voisivat jäädä väliinkin. Ei se ainakaan motivoi seuraavaan kauteen.

Toki sääntöjä on noudatettava, mutta niiden järkevyyttä voi kyseenalaistaa. Ja varsinkin sen, että tappion hetkellä on toimittava kuin Luja Lauttakylästä. Jälkeenpäin on turha voivotella, ettei me nyt sentään omaa etua ajettu tässä, herranjestas.

Hauska sattuma se, että edelliselle sivulle linkattu X-viesti on vanhalta tutultani. Kyseinen hahmo vihelsi salibandypelejä, kun pelailin kolmos- ja nelosdivaria länsirannikolla.
 

Alba

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Packers, Ukraina
Itse en usko näitä MJU: juttuja edes vähän alusta. Kaikista säännöistä huolimatta he kyllä julkaisisivat liiton kanssa käydyn viestinnän mikäli se tukisi heidän juttuaan. Olen aivan varma ettei kysymyksen muotoilu ole ollut aivan "kosher" liiton suuntaan ja nyt pöyristytään somessa. Tämä on yksinkertaisuudessaan niin helppo sääntö noudattaa, että en ymmärrä miksi sitä on edes kysytty liitolta. Lisäksi kokoonpanossa olisi ilmeisesti ollut ihan riittävästi pelaajia ilmankin. Ja vaikka ei olisi ollut, niin säännöt on tehty noudatettaviksi.

Eiköhän tämä kohu ole olemassa, koska vanhemmat eivät osaa käyttäytyä somessa. Lupaan muuttaa kantaani mikäli viestit liiton kanssa julkaistaan ja olen väärässä.
 

Osmo Rapeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuusijuhla - Sex Festival
Sivuhuomiona repesin Iltalehden muokkausta. Näissä Antila on viimeisen päälle tarkka.

Juttua korjattu klo 9.59: Pirkka Antilan titteli on kilpailupäällikkö, ei kurinpitopäällikkö, kuten jutussa alunperin kerrottiin.
 

Neely

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Kings ,Englanti, Blaugrana&C.D. Santa Clara
Kävin kommentoimassa tuonne Lauttakylän Lujan Instagram-tilille varsin asiallisen kommentin, koskien lähinnä sitä, että älkää vanhemmat pilatko lasten harrastuksia omalla voitonhalulla, älkääkä opettako lapsille, että kabinetissa voidaan tappiot kääntää voitoiksi.

Odotettu lopputulos: kommentti poistettiin hyvin äkkiä sekä kommentointi kyseiseen julkaisuun blokattiin kokonaan.
Tää ei ole ihan niin mustavalkoinen asia. Johtuu lähinnä siitä että tältä kaudelta oli noiden sarjatasojen kohdalta poistettu tasontarkastukset ja jäi seurojen vastuulle että hoitavat arvioinnin itse. Tuolla kyseisellä ikäryhmällä esim. AA:n Etelän aluemestaruutta juhlittiin puhtaalla AAA joukkueella ja A:n AA joukkueella. Hienosti meni seurat. Ei tarvi ihmetellä että ne tasontarkistukset tekevät paluun kaudelle 24/25.

Niitä sääntöjä on viilattu viimeksi juuri päättynyttä kautta varten ettei noiden sarjojen lopputuloksia voi manipuloida kauden lopussa miten sattuu. Viimeisen neljän jatkosarjapelin kokoonpanoon nimetyn pelaajan piti vuoden vaihteen jälkeen olla pelannut peleistään kyseisellä tasolla yli puolet ollakseen edustuskelpoinen. AAA:ssa pelinkin pelannut oli automaattisesti edustuskelvoton A:han. Kyllä etelässäkin yhden final four joukkueen jatkopaikka tuli protestilla kun vastustaja kävi A sarjassa hakemassa AAA pelaajan avulla voiton. Epäilen että tässä tapauksessa näin toiminut joukkue yksinkertaisesti löi tahallaan läskiksi koko homman kun sarja oli mennyt ihan vihkoon.

Ihmettelen kyllä ihan helvetisti miten liitosta oli annettu ymmärtää että tuota nuoremmista otettua pelaajaa olisi saanut käyttää final fourissa.

Mitään pakottavaa tarvetta kokoonpanon kasaan saamiseksi ei tuollakaan joukkueella ollut nuoremmista pelaajaa nostaa. Yhdyn kyllä ihmettelyyn siitä miksi U13 sarjaan on myönnetty poikkeuslupia pelaajille joiden oma ikäryhmä olisi U15. Mekin tähän talvella törmättiin ja suorastaan vaarallista touhua että kentällä heilui 09 syntyneet +185cm pitkät kaksoset pelaamassa kahta vuotta nuorempien sarjaa kun meidänkin pienikokoisin kaveri on nippanappa 140cm pitkä. Btw tällä omasta mielestään oikeusmurhan kokeneella joukkueella oli 2008 syntynytkin pelaaja koko kauden kokoonpanossaan. Mun mielikuvitus ei riitä edes kuvittelemaan miten tuolle on saatu puhuttua poikkeuslupa läpi.

Nyt tämä juttu on lähtenyt laukalle liiton susipaskan viestinnän seurauksena. Nuo säännöt ovat itseasiassa ihan hyvät pitämään pelit reiluina(pl. tasontarkistuksen puuttuminen kaudelta 23/24). Noin keskimäärin niiden rikkojat sitä voittoa hakevat vastalauseen tekijöitä useammin keinolla millä hyvänsä.
 
Viimeksi muokattu:

hege

Jäsen
Ei se ole niin helppoa jättää protestia tekemättä kun ja jos joukkueessa on sääntöjä tuntevia vanhempia jotka tulevat kertomaan joukkueenjohtajalle tai seuran henkilöille sitä että vastustaja rikkoi sääntöjä ja meidän pitäsi tehdä protesti asiasta. Jos et tee mitään niin siinä äkkiä lähtee luottamus joukkueenjohtajalta sekä vanhempien että lastenkin silmissä kun lapset kuitenkin kuulevat sen jostain, että pitäisi tehdä protestia.
 
Suosikkijoukkue
Tappara, Sotkamon Jymy
Tää menee vähän samaan kategoriaan, että urheilija on vastuussa, mitä lääkkeitä käyttää, ettei syyllisty doping-rikkomukseen. En tiedä, mikä tuossa kilpailusääntöjen pykälässä on epäselvää, koskien lopputurnausten edustusoikeutta?
 

Neely

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Kings ,Englanti, Blaugrana&C.D. Santa Clara
Liitto voisi koodata järjestelmäänsä pätkän mikä estäisi edustuskelvottoman pelaajan lisäämisen kokoonpanoon, ei luulisi olevan mahdotonta. Nythän tällainen flag on järjestelmään syötetty pelikiellossa olevien suhteen, heitähän ei saa kokoonpanoon lisättyä. Saa suorittaa.

Vältyttäisiin jatkossa näiltä.
 
Viimeksi muokattu:
Ymmärrän että kaikille pitää suoda mahdollisuus harrastaa (alemmilla tasoilla), mutta kyllä nämä yli-ikäisyys-asiat täytyisi kyllä ottaa tarkempaan harkintaan ja syynin alle: esimerkiksi Hämeen alueen U15A-mestaruuden voitti joukkue (Kiekko-Ahma) jonka kokoonpanosta lähes 2/3-osaa oli yli-ikäisiä.

Finaaliottelussa kokoonpanossa olleista 21 pelaajasta 13 oli U16-ikäisiä, eli 2008 syntyneitä.

Ei, kyseessä ei ole vitsi.

 

peruspata

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Pesäkarhut, UP-V, FT Ulvila, Karhut
Ymmärrän että kaikille pitää suoda mahdollisuus harrastaa (alemmilla tasoilla), mutta kyllä nämä yli-ikäisyys-asiat täytyisi kyllä ottaa tarkempaan harkintaan ja syynin alle: esimerkiksi Hämeen alueen U15A-mestaruuden voitti joukkue (Kiekko-Ahma) jonka kokoonpanosta lähes 2/3-osaa oli yli-ikäisiä.

Finaaliottelussa kokoonpanossa olleista 21 pelaajasta 13 oli U16-ikäisiä, eli 2008 syntyneitä.

Ei, kyseessä ei ole vitsi.


Yli-ikäisyys onkin validi pointti. Vieläkään en ymmärrä, mitä yksi pari vuotta alaikäinen tuo varsinaisena kilpailuetuna. Ehkä pitäisi kysyä Huittisista, on kuitenkin samaa maakuntaa.

Kukaan ei kannusta kikkailuun säännöillä, mutta eiköhän kaikille reilu systeemi olisi sallia vapaa edustusoikeus seuran sisällä ja rajoittaa vain yli-ikäisyen määrä minimiin. Vähän epäilen, ettei kovin moni osallistuisi sen takia U13-sarjaan nipin napin kouluikäisillä lapsilla.

Suomessa toki Jääkiekkoliitto on omia sääntöjään, ei lajia varten. Hyvin säädetään niissäkin ikäluokissa, missä pitäisi jo valmistautua ammattilaisuraakin varten.

Silti Lujan seuratoimijat eivät tässä pysty puhumaan äärimmäistä pikkusieluisuuttaan lajin hyvän ajatteluksi. Vaikka pientä yritystä jutun perusteella olikin.
 

Neely

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Kings ,Englanti, Blaugrana&C.D. Santa Clara
Kukaan ei kannusta kikkailuun säännöillä, mutta eiköhän kaikille reilu systeemi olisi sallia vapaa edustusoikeus seuran sisällä ja rajoittaa vain yli-ikäisyen määrä minimiin. Vähän epäilen, ettei kovin moni osallistuisi sen takia U13-sarjaan nipin napin kouluikäisillä lapsilla.
Ei olisi.

Jos ottaisin omassa seurassa U13 A-sarjaan vuotta nuoremman ikäryhmän kärjestä(osa näistäkin ikänsä puolesta U11 pelaajia) muutaman pelaajan niin he pelaisivat tuossa U13 A sarjassa yksinään voiton himaan. Ymmärrän ettei tilanne ole pienemmissä seuroissa välttämättä tämä mutta tuo olisi liian helppo tapa keikutella voimasuhteita kun ensin ollaan pelattu 30 peliä sarjaa ja treenipelit päälle.
 
Suosikkijoukkue
Tappara, Sotkamon Jymy
Tuskin koskaan päästään tilanteeseen, etteikö jostakin pärränpärinää tulisi. Pienillä seuroilla on haasteita saada joukkueita kasaan oman ikäisistä, varsinkin U13-iästä ylöspäin. Siksihän näitä Y-pelaajiakin löytyy, kun kunnassa voi olla juuri se yksi vanhempi pelaaja, joka haluaisi harrastaa, mutta ei ole halukkuutta lähteä muualle.

Tuskin tuo MJU:n U11 pelaaja nyt ihan sateentekijä oli, koska ei aiemmin kaudella ollut pelannut U13-joukkueessa pl. viimeinen jatkosarjan peli, jossa oli tehnyt neljä maalia 25:stä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös