Pilaantunutta ruokaa vain hieman normaalia kalliimmalla!

  • 9 303
  • 28

maniakos

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Eiköhän tässä ole taas kerran tehty kärpäsestä härkänen ja Hesari seuraa hyvin kahden kokeneemman "sanomalehden" jalanjälkiä...

Voit lukea asiasta myös vaikka Turun Sanomista.

YLE:n aamutv:ssä oli vieraana Iso Omenan Citymarketin kauppias ja jokin elintarvikehygienian professori Helsingin yliopistosta. Ainakaan tuo kauppias ei mitenkään kauheasti vakuuttanut, koska kuten arvata saattaakin, jutut olivat aika ympäripyöreitä.
Haastattelija kysyi kauppiaalta, että kuinka kauan esimerkiksi kalat ovat myynnissä hänen kaupassaan. Myös itseäni olisi kiinnostanut suora vastaus tuohon kysymykseen, mutta sekin jäi tällä kertaa saamatta. Kauppias sanoi vain, että kyllähän se matka Norjastakin kestää parista kolmeen päivään. Tuosta voisi päätellä, että kyllä ne kalat siellä aika kauan ovat. En tietenkään odottanut niiden tiskillä olevien lohien olevan samana päivänä pyydystettyjä, mutta ehkä käyn jatkossa hakemasta kalani ennemmin torilta tai kauppahallista kuin Citymarketista.

Nuo marinoidut lihat eivät kauheasti kosketa itseäni, koska en niitä kovinkaan usein osta. Silti todella alhaista touhua, mikäli nuo lehtien jutut pitävät paikkansa.
 

er_bai_wu

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, LOFC, JJK, NYR, S.S. Lazio, v. Sacher-Masoch
YLE:n aamutv:ssä oli vieraana Iso Omenan Citymarketin kauppias ja jokin elintarvikehygienian professori Helsingin yliopistosta. Ainakaan tuo kauppias ei mitenkään kauheasti vakuuttanut, koska kuten arvata saattaakin, jutut olivat aika ympäripyöreitä.

Saman huomasin; asia on siksi tärkeä, että ko. kauppa on se missä teen ostokset. Olen aina pitänyt Ompun Citymarkettia hyvänä kauppana, jossa on esimerkillinen kala- ja lihatiski (ja sitä se mielestäni on edelleen), mutta toisaalta ihmetytti tämä kiertely ja kaartelu. Ja nyt on viimeistään selvää mitä se "paikanpäällä savustettu" kala oikein on.

Taidan käydä ostamassa ongen, painella sieneen ja hankkia metsästysluvan.
 

Rommeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Pale Knuckles - EASHL, Україна
Voit lukea asiasta myös vaikka Turun Sanomista.

Lienen aika outo ihminen, kunnen näe tuossa jutussa mitään huolestuttavaa. Mielestäni on esimerkiksi ihan normaalia, että vanhentumassa oleva tuote kypsennetään, samaa tehnevät monet ihan kotonakin. Muutenkin jutussa oli taas esillä alaa "vaihtaneita" ihmisiä...

Haastattelija kysyi kauppiaalta, että kuinka kauan esimerkiksi kalat ovat myynnissä hänen kaupassaan. Myös itseäni olisi kiinnostanut suora vastaus tuohon kysymykseen, mutta sekin jäi tällä kertaa saamatta. Kauppias sanoi vain, että kyllähän se matka Norjastakin kestää parista kolmeen päivään. Tuosta voisi päätellä, että kyllä ne kalat siellä aika kauan ovat. En tietenkään odottanut niiden tiskillä olevien lohien olevan samana päivänä pyydystettyjä, mutta ehkä käyn jatkossa hakemasta kalani ennemmin torilta tai kauppahallista kuin Citymarketista.

Kuka hullu nyt edes jotain norjalaista kalaa Suomesta ostaa? Suosin suomalaista juurikin sen takia, että voisi ainakin olettaa tuotteen olevan tuoretta. Kotimaisen suosimiseen on luonnollisesti sekin syy, etten halua laittaa rahojani ulkomaille jos kotimainenkin vaihtoehto löytyy, varsinkaan norjalaiseen kassiloheen.
 

jpet

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ducks
Kuka hullu nyt edes jotain norjalaista kalaa Suomesta ostaa? Suosin suomalaista juurikin sen takia, että voisi ainakin olettaa tuotteen olevan tuoretta. Kotimaisen suosimiseen on luonnollisesti sekin syy, etten halua laittaa rahojani ulkomaille jos kotimainenkin vaihtoehto löytyy, varsinkaan norjalaiseen kassiloheen.

Itse olen yrittänyt siirtyä täysin suomalaiseen kalaan, mutta tunnustan joskus sortuvani tuohon kassiloheen. FST:n kesäinen dokumentti valaisi mieleni. Norjalaista kassilohta ruokitaan valtamerten kaloista valmistetuilla kuivaravinnolla. Eli tarvitaan valtavat määrät kalaa, jotta lohi saadaan kasvatettua syötävään kuntoon. Ongelmanahan on tietysti se, että valtamerten kalamassaa on tänä päivänä vain kymmenes siitä, mitä sitä oli 50 vuotta sitten. Merkittävä osa kassiloheen tarvittavasta kalasta käsittää ns. laatukaloja, kuten makrilleja.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös