Mainos
  • Joulurauhan julistus
    Huomenna, jos Moderaattorit suovat, on meidän Jatkoajan armorikas joulupäivä; ja julistetaan siis täten yleinen joulurauha, kehottamalla kaikkia tätä palstaa asiaankuuluvalla kirjoittelulla täyttämään sekä muutoin hiljaisesti ja rauhallisesti käyttäytymään sillä se, joka tämän rauhan rikkoo ja joulurauhaa jollakin laittomalla taikka sopimattomalla kirjoituksella häiritsee, on raskauttavien asianhaarain vallitessa syypää siihen rangaistukseen, jonka Moderaattorit ja säännöt kustakin rikoksesta ja rikkomuksesta erikseen säätävät.

    Toivotamme kaikille Jatkoajan kirjoittajille sekä lukijoille Hyvää Joulua ja Onnellista Uutta Vuotta 2025.

Phoenix Coyotes 2010-2011

  • 56 204
  • 156
Täältä kun katsoo 'shift chartin', niin näyttäisi tosiaan pelaavan Doanin ja Belagerin kanssa. Ja tässä vielä edellinenkin peli. Ylivoima- ja alivoima-aikaakin tulee runsaasti.

Tuo ylivoimavastuu on merkittävän muutos Korpikosken peliajoissa. Alivoimaa mies on pelannut koko kauden eniten tai lähes eniten hyökkääjistä. Ylivoimavastuuta alkoi tulla oikeastaan vasta Upshallin treidin jälkeen ja samalla myös tasakentällisin peliaika on lisääntynyt. Tuollaiset 22 minuuttia on hyökkääjälle jo todella kova lukema jos jatkaa illasta toiseen samalla tahdilla. Tosin Korpikoskea ei ole alkukaudesta kuormitettu, joten eiköhän poika jaksa.

Korpikoski on pienestä peliajastaan (pl. viime ajat) huolimatta joukkueensa 2. tehokkain pelaaja tasakentällisin heti Doanin jälkeen. Ja tasakentällisin peliaikaa vakiokokoonpanosta 2. vähiten. Kertoo jotain Korpikosken hienosta kaudesta.
 

Ferguson

Jäsen
Suosikkijoukkue
Arizona Coyotes
Kaksi peliä vielä runkosarjaa jäljellä ja molemmat pelit ovat Sharksia vastaan, ensimmäinen kotona ja jälkimmäinen vieraissa. Piste tarvitaan vielä, niin silloin pudotuspelipaikka olisi varma. Tällä hetkellä ollaan kuudennella sijalla. Vähintään viidenneksi pitäisi pystyä nousemaan niin vältettäisiin ensimmäisellä play-off kierroksella Detroit, Vancouver tai San Jose.

Ed Jovanovski pelasi keskiviikkona Kingsiä vastaan ensimmäisen pelinsä loukkaantumisensa jälkeen. Viimeksi Jovo pelasi 17 päivä helmikuuta. Keskiviikkona hän sai peliaikaa reilut 17 minuuttia. Pelin jälkeen Tippett kehui Jovanovskin luistelua ja kiekollista peliä ja oli yllättynyt kuinka hyvin Jovo pystyi palaamaan pitkän loukkaantumisen jälkeen. Samassa haastattelussa Tippett kertoi, että Hanzalin paluu tapahtuu lähiaikoina. Myös Korpikoski palasi keskiviikkona kokoonpanoon. Eli enää ainoastaan Hanzal on loukkaantuneena.

Ketjut ovat ilmeisesti seuraavat, kun Hanzal palaa kokoonpanoon:

Korpikoski-Belanger-Doan
Whitney-Hanzal-Vrbata
Pyatt-Fiddler-Stempniak
Boedker-Turris-MacLean

Yandle-Morris
Jovanovski-Rozsival
Aucoin-Klesla

Bryzgalov
LaBarbera

Mielenkiintoinen yksityiskohta on, että vaikka Phoenix on tehnyt 15. eniten maaleja koko liigassa, ei kukaan Yotes pelaaja ole ylittänyt edes 20 maalin rajaa. Doan ja Stempniak jakavat sisäisen maalipörssin kärkipaikan 19 maalilla.
 

Ferguson

Jäsen
Suosikkijoukkue
Arizona Coyotes
Voittohan sieltä Sharksista tuli 4-3 lukemin. Maalintekijöinä Ebbett, Whitney, Vrbata ja Doan. Tämän voiton myötä Phoenixissä nähdään varmuudella play-off kiekkoa toisena vuonna peräkkäin.

Marti Hanzalkin teki paluun missattuaan 13 edellistä peliä. Näin ollen koko sairastupa on saatu sopivasti juuri ennen play-offeja tyhjäksi.

Hetken päästä alkaa sitten runkosarjan viimeinen ottelu ja vastassa siis uudelleen Sharks, mutta tällä kertaa HP Pavilionissa. Mahdollisuudet ovat vielä neljänteen sijaan, mutta tappion myötä sijoitus saattaa olla myös kahdeksas.
 

BaronFIN

Jäsen
Siis aivan älyttömän tasainen rosteri Phoenixilla: 8 pelaajaa nakuttanut 16-20 maalia kauden aikana, mutta kukaan ei sitten sen enempää. Onkohan jonkun sortin NHL-ennätys...

Sen tunnustan etten ole yhtään Phoenixin pelejä seurannut, mutta onko joukkueen pelitapa niin, sanottaisiinko tavallaan tasainen, että joka ketju vetää samalla kupletilla eteen päin. Onko ohut (?) materiaali pakottanut pelaamaan kolmella kolmosketjulla, jolloin väistämättä syntyy tasaisuutta tehopörsseihin?

Selkeä syömähammas tuntuu puuttuvan (Stamkos, Perry, Sedinit jne...) joka vie kiekon vaikka väkisin vastustajan maaliin. Toisaalta vahvimman lenkin pimentäminen ei pimennä koko joukkuetta kuten esim. Sedinien poistaminen voisi johtaa Vancouverin tuhoon. Phoenix voi tasaisuutensa ansiosta olla näiden pudotuspelien musta hevonen.

Itselleni ennakko-odotuksiin nähden Phoenix on kauden ehdottomasti iloisin yllätys.
 

Doaner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Arizona Coyotes, Shane Doan
Moro kaikille.

Kuokkaanhan San Joselta tuli odotetusti. Mutta paikka jatkokarkeloissa on sinetöity viimevuotiseen tapaan mikä piristää ainakin Doanerin kevättä kummasti. Nyt vaan spekuloimaan kuka tulee vastaan round 1:llä. Kaikki riippuu hawksien ja wingsien välisestä mittelöstä, joka on parhaillaan tilanteessa 2-1 punasiiville.

Jos haukat klaaraa 2 pistettä, tarkoitta se nousua 99 pisteeseen (45 voittoa). Näin ollen Coyotes putoaisi lännen seiskaksi ja vastaan tulisi rakastettu San Josen särkilauma. Jos taas wings hoitaa pisteet kotiin, tai hawksille tulee 1 piste, niin tilanne pysyy samana, eli vastaan tulisi viimevuotiseen tapaan Red Wings. Itse kallistuisin mielummin Red Wingsien puolelle. Sharksilla on sen verran kova vire ollut viime aikoina päällä. Tietenkin Thorntonin ja Clowen mahdolliset loukkaantumiset tuovat ns. "valoa tunnelin päähän".

Kojoottien terveystilanne on hyvä. Ainoastaan pitkäaikaispotilas Sauer on poissa lineupista. Ratkaisijoita löytyy laajalta rintamalta, mitä Ferguson aiemmin analysoi. Kapteeni Shane Doan oli ainoa yli 20:nen maalin mies tällä kaudella. Korppari, Stempniak ja Pyatt olivät lähellä, mutta ensi kaudella sitten.

Kaikenkaikkiaan erittäin positiivisissa fiiliksissä ollaan, tulee vastaan kuka tahansa.
 

Doaner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Arizona Coyotes, Shane Doan
Siis aivan älyttömän tasainen rosteri Phoenixilla: 8 pelaajaa nakuttanut 16-20 maalia kauden aikana, mutta kukaan ei sitten sen enempää. Onkohan jonkun sortin NHL-ennätys...

Sen tunnustan etten ole yhtään Phoenixin pelejä seurannut, mutta onko joukkueen pelitapa niin, sanottaisiinko tavallaan tasainen, että joka ketju vetää samalla kupletilla eteen päin. Onko ohut (?) materiaali pakottanut pelaamaan kolmella kolmosketjulla, jolloin väistämättä syntyy tasaisuutta tehopörsseihin?.

Koodi:
[B][U]nimi		jääaika		maalit		yv-aika		yv-maalit[/U][/B]
Hanzal		19:30		16		3:00		7
Doan		19:17		20		3:45		11
Belanger	17:20		13		1:30		1
Whitney		16:57		17		3:28		3
Vrbata		16:22		19		3:13		10
Korpikoski	15:31		19		0:41		0
Pyatt		15:30		18		1:07		2
Stempniak	15:15		19		1:49		2
Turris		11:16		11		1:26		0

Tuossa nyt asiaa hieman hahmoittavaa statistiikkaa top 9 maalintekijöiden (hyökkääjien) osalta.

Yksi asia mikä tasaisuuteen tietenkin vaikuttaa on se että ketjukoostumukset ovat pysyneet suhteellisen samanlaisena koko kauden ajan. Ja kuten listasta näkee, myös peliajat ovat jakautuneet tasaisesti top9 hyökkääjille. Tietenkin vahvuuksien mukaan, Korpikoski, Belanger, Hanzal ja Pyatt ovat pelanneet eniten av:tä. Doan, Whitney, Hanzal ja Vrbata eniten yv:tä.

Ketjut ovat olleet:
Doan (20) - Belanger (13) - Korpikoski (19) = 52 maalia
Whitney (17) - Hanzal (16) - Vrbata (19) = 52 maalia
Pyatt (18) - Fiddler (6) - Stempniak (19) = 43 maalia
Boedker (4) - Turris (11) - Maclean (2) = 17 maalia
 

Ferguson

Jäsen
Suosikkijoukkue
Arizona Coyotes
Detroithan sieltä sitten vastustajaksi tulee. Vaikea sarja varmasti tulossa, mutta itse otan enemmin vastustajaksi Red Wingsin kun Sharksin. Täman kauden saldo Detroitia vastaan on 2-0-2. Sharksia vastaan tämän kauden rekordi on 1-5-0. Eli näidenkin tilastojen valossa Detroit on parempi vaihtoehto. Viime kaudellahan nämä samat joukkueet kohtasivat myös pudotuspelien avauskierroksella, ja silloin Red Wings oli parempi voitoin 4-3. Tänä vuonna onkin hyvä paikka ottaa revanssi ja näyttää ikämiehille miten jääkiekkoa pelataan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös