Mainos
  • Joulurauhan julistus
    Huomenna, jos Moderaattorit suovat, on meidän Jatkoajan armorikas joulupäivä; ja julistetaan siis täten yleinen joulurauha, kehottamalla kaikkia tätä palstaa asiaankuuluvalla kirjoittelulla täyttämään sekä muutoin hiljaisesti ja rauhallisesti käyttäytymään sillä se, joka tämän rauhan rikkoo ja joulurauhaa jollakin laittomalla taikka sopimattomalla kirjoituksella häiritsee, on raskauttavien asianhaarain vallitessa syypää siihen rangaistukseen, jonka Moderaattorit ja säännöt kustakin rikoksesta ja rikkomuksesta erikseen säätävät.

    Toivotamme kaikille Jatkoajan kirjoittajille sekä lukijoille Hyvää Joulua ja Onnellista Uutta Vuotta 2025.

Phoenix Coyotes 2010-2011

  • 56 204
  • 156

Parker27

Jäsen
Suosikkijoukkue
-
Whitney, Doan, Hanzal, Stempniak, Upshall, Wolski, Pyatt, Korpikoski, Prucha, Turris, Belanger... perkele kyllähän noilla hyökkääjillä kelpaa Tippettin pyörittää pakkaa, mieletön laajuus ja taitoa sekä fyysisyyttä löytyy.
Millä ihmeen laskuopilla Sateentekijä saat tuosta porukasta fyysisyyttä haalittua? Enkä nyt etes tarkoita fyysisyydellä tappelutaitoja. Tuohan on yksi NHL:n pehmeimmistä höykkäyksistä. Doan on kovaa valuuttaa ja Bizz mutta kyllä muuten on säälittävää. Todella säälittävää. Ei minulla muuta.
 

Sateentekijä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Anaheim Ducks - pelaajista: Joe Sakic
Millä ihmeen laskuopilla Sateentekijä saat tuosta porukasta fyysisyyttä haalittua? Enkä nyt etes tarkoita fyysisyydellä tappelutaitoja. Tuohan on yksi NHL:n pehmeimmistä höykkäyksistä. Doan on kovaa valuuttaa ja Bizz mutta kyllä muuten on säälittävää. Todella säälittävää. Ei minulla muuta.

Upshall ja Pyatt ovat ainakin fyysisiä pelaajia. Wolski myös ihan ookoo, vaikka enemmän onkin taitopelaaja. Melko pehmeä hyökkäys on, mutta löytyy myös fyysisyyttä.
 

Saikka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tyhmät ihmiset ja epähauskat läpät.
Miten saat Wolskin ja fyysisyyden mahtumaan samaan lauseeseen?

Ei mulla muuta.

Jep. Enemmän näistä kärkiketjujen jätkistä Hanzalia voi edes jollain tavalla sanoa fyysiseksi, tai jos nyt ei fyysiseksi niin ainakin pirun vahvaksi jässikäksi. Wolski nyt on...no, ei nyt mikään Pierre-Marc Bouchard, mutta kuitenkin.
 

Ferguson

Jäsen
Suosikkijoukkue
Arizona Coyotes
Parin tappion jälkeen palattiin voittojen tielle kun Islanders kaatui rankkarien jälkeen 4-3. Coyotesin maalintekijöinä oli Radim Vrbata, Wojtek Wolski sekä Martin Hanzal joka tasoitti ottelun vain puolitoistaminuuttia ennen loppua. Rankkareilla Phoenixin onnistujia olivat Shane Doan, Vrbata, sekä Kyle Turris. Phoenixin maalilla torjui Labarbera ja hyvin torjuikin, sillä Islanders oli ottelussa hieman niskanpäällä, eikä ilman Labarberan 44 torjuntaa oltaisi taisteltu voitosta.
 

Kaitsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Raimo Summanen ja antipatiat
Sitä vain kyselisin, että mites tuo Lepistön tilanne. Alkulämmöt se on vetänyt joukkueen mukana, mutta itse pelissä ei kokoonpanossa. Onko hänellä jokin vamma, vai eikö vain mahdu pelaavaan kokoonpanoon?

Samaa kyselisin kuin palstaveli Wiltord: mikä on Lepistön tilanne? Tilastoista ja viime kauden esityksistä voisi kuvitella, että peliaikaa tulisi kohtuullisesti ja säännöllisesti, mutta nyt taitaa tilanne olla toinen.
 

Ferguson

Jäsen
Suosikkijoukkue
Arizona Coyotes
Ensi yönä mennään taas ja vastassa on Pittsburgh Penguins Consol Energy Centerissä. Penguins on nyt kahdentoista perättäisen voiton jälkeen hävinnyt kaksi ottelua putkeen. Loukkaantuneena Penguinssilla on Jordan Staal ja Mike Comrie. Viimeisissä kahdessa ottelussa Pens on tehnyt vain kolme maalia, ja ne kaikki ovat syntyneet Evgeni Malkinin lavasta.

Phoenixilla maalissa jatkaa LaBarbera kun Bryzgalovilla on jonkin sortin yläraajavamma. GM Maloney kuitenkin sanoi Rangers pelin jälkeen, että vamman ei pitäisi olla vakava ja Bryzgalov onkin day-to-day statuksella loukkaantuneena.

Tuohon Lepistön tilanteeseen sen verran, että ilmeisesti Tippetin mielestä Schlemko ja joskus jopa Yonkman on parempia vaihtoehtoja, sillä missään ei ainakaan olla uutisoitu mistään Lepistön mahdollisista loukkaantumisista.
 

Ferguson

Jäsen
Suosikkijoukkue
Arizona Coyotes
Penguins vs Coyotes 6-1

Kojootit olivat koko pelin ajan täysin vastaantulijoita vaikka Pens yrittikin jäähyilemällä tasoittaa peliä. Phoenixille tarjottiin ottelussa kahdeksan ylivoima mahdollisuutta, mutta ylivoima oli todella huonoa, mistä kertoo sekin, että kahdeksalla ylivoimalla Coyotes sai aikaan vain kahdeksan laukausta kohti Fleurya.

Ottelun ykköstähti Pittsburghin Evgeni Malkin joka teki ottelussa viisi pistettä. Hänelle taustatukea Penguinsin hyökkäyksessä antoi Sidney Crosby joka teki kolme pistettä. Phoenixin ainoan maalin teki Wojtek Wolski viimeisessä erässä. Maali oli onnekas sillä kiekko pomppi maaliin Wolskin olkapään kautta.

Seuraavan kerran Phoenix pelaa to-pe välisenä yönä jolloin kojootit matkaavat San Jose Sharksin vieraaksi. Toivotaan, että Bryzgalov saataisiin siihen otteluun takaisin pelikuntoon, sillä vaikka oikeastaan yhtäkään viime yön pens maaleista ei voi laittaa LaBarberan piikkiin niin kyllä on vaan niin paljon turvallisempi olo seurata peliä kun Bryz on maalissa.
 

Doaner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Arizona Coyotes, Shane Doan
Wolski <--> Rozsival

Maloney kaupoilla, perinteisesti Rangersin kanssa.

Nuori puolalainen Wojtek Wolski lähti Manhattanille vaihdossa kokeneeseen tshekki pakkiin, Michal Rozsivaliin.

Linkki NHL:n sivuilla, treidiä koskevaan uutiseen

Mitäs tästä nyt voisi sanoa? Oma ensireaktioni oli varsin negatiivinen, syystä että:

Viime keväänä Maloney hankki Wolskin Coloradosta tuomaan syvyyttä kapeaan hyökkäysarsenaaliin pitkästä aikaa realistisia playoffeja ajatellen. Wolski vastasikin odotuksiin tehden 18 ottelussa tehopisteet 6+12 ja Coyotes pääsi playoffeihin. Pleijareissa tuli kylmää kyytiä Red Wingsiltä, mutta Wolski oli mies paikallaan, 7 ottelussa tehopisteet 4+1. Valitettavasti Coyotesin synkkä playoff menestys jatkui ja toinen kierros jäi edelleen haaveeksi.

Mitä Wolskin hankkiminen aurinkolaaksoon maksoi?

Peter Mueller, 2006 vuoden ykköskierroksen varaus (#8 overall) ja Kevin Porter (2004, #119). Itseasiassa 2 vuotta Wolskia nuorempi Mueller iski jo rookie kaudellaan kovemmat tehot, mitä Wolski oli ennen viime kautta saanut aikaan. Muellerin debyyttikauden 22 maalia oli kuitenkin kaukainen haave viime vuonna ennen treidiä. Kehitys oli pysähdyksissä ja ura tarvitsi suunnanmuutosta. Porter puolestaan debytoi ammattilaisena lupaavan yliopisto -uran jälkeen kaudella 2008-09. Paikka NHL:ssä oli kuitenkin työn alla, vaikka kerkesikin pelaamaan kaudella 34 matsia ylhäällä tehoin 5+5.

Wolskin saamiseksi uhrattiin siis 2 omaa LUPAAVAA varausta. Mueller intoutuikin loppukaudesta hurjaan vireeseen Avsin riveissä tehden tehot 9+11 15 ottelussa. Myös Porter pelasi loppukauden ylhäällä ja jatkoi tällä kaudella siihen mihin edellisellä jäi. Hän on rikkonut omat ottelu, maali ja piste-ennätyksensä tällä kaudella. Mueller ei ole pelannut loukkaantumisen takia peliäkään.

Miten Wolskin kausi on sujunut? Hän on pelannut tähänastisen NHL uransa tehottominta kiekkoa, juuttunut osittain 3-4 kenttään ja istunut jopa viltissä. Viime kesenä hän sai Coyotesilta mojovan 2 vuoden jatkopahvin ja palkankorotuksen 2.8 miljoonasta ensin 3.6 milliin ja sitten 4 miljoonaan toiselta kaudelta. Ei vastaa ihan odotuksia, jos tuon hintainen kaveri surffaa 36 matsia tehoin 6+10 ja teholukema 6 pykälää miinuksella. Jos joukkueen tukipilarit Shane Doan ja Ilya Bryzgalov tienaavat kumpikin suurinpiirtein samaa liksaa niin kaverin pitäisi olla kyllä yhtä tärkeä siinä vaiheessa joukkueellensa. Eipä tule Wolskia ikävä.

Mutta ympyrä sulkeutuu tänne, periaatteessa vaihdoimme siis Muellerin ja Porterin 32 vuotiaaseen tshekkiin, Rozsivaliin jonka parasta ennen leima on tainnut jo umpeutua vähän aikaa sitten. Tässä linkki NHL:n sivuille, Rozsivalin tilastoihin.

Rozsival on kokenut jannu. Jos hän pysyy terveenä niin 700 ottelun rajapyykki rikkoontuu kauden aikana. Uralla on kertynyt myös mukavat tehopisteet ja mikä parasta teholukema +47. Kaikinpuolin pätevästä puolustajasta on siis kyse... ja eipä tuo Coyotesin alakerta liian tiiviltä näytäkkään Jovanovskin hutiloidessa, tai nuoria pelaajia sisäänajaessa.

Palkkapuoli on yksi asia joka saa minut kananlihalle. Viime kaudella muhkeat 6miljoonaa ja tällä kaudella 4. Sopimus loppuu ensi kauden jälkeen. Pahvin viimeisestä vuodesta tilille tupsahtaa 3 miljoonaa. Noh, Rozsivalilla on kuitenkin peliälyä hyökkäykseen, mutta muistaa myös velvoitteensa alakerrassa. Ainakin vanhoja statseja selaillessa huomaa että etenkin laukausten blokkauksissa tshekki on kunnostautunut erityisen hyvin. Hei perkele, laukauksia blokkaava tshekki!?! Tulee ihan mieleen eräs ex-kojootti jonka palkkatoiveeseen ei viime kesänä ollut varaa?

Niin joo, Zbynek Michalek lähti vapaana agenttina Penguinsiin, joka tarjosi miehelle 5 vuotista pahvia hintaan 20miljoonaa? Kysyn kaikilta että kumman ottaisit mielummin omaan jengiisi? Michalekin hintaan 4 miljoonaa per kausi vai Rozsivalin hintaan 3,5 miljoonaa per kausi? Michalek on 4 vuotta nuorempi, puolustuspäässä omasta mielestä pätevämpi. Tuntee systeemin Phoenixissa ja asenteeltaan kovempaa työmiestä liigasta saakin hakea kissojen ja koirien kanssa.

Okei, matkan aikana on sattunut kaikenlaista. Wolskin hankinta pudotuspelejä ajatellen ja hyvä loppukausi --> uusi sopimus --> ei jää varaa kiinnittää Michalekia (Coyotesin tulevaisuus epäselvä ja rahakirstu tyhjä). Tilanne on vakautunut ja pakisto tarvitsee jeesiä, Wolski alisuorittaa ja vaihdetaan lopulta melkein yhtä kalliiseen Rozsivaliin. Paremminkin ois voinu mennä.

Tämä nyt ihan ensireaktiona vaan. Sulatellaan hetki ja palataan astialle sitten huutelemaan kun tunteet ovat laantuneet hieman. Rozsivalista olisi mukava kuulla miehen pelejä seuranneelta hieman analyysiä. Miten on kausi sujunut etc...
 

Kaitsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Raimo Summanen ja antipatiat
Tilanne on vakautunut ja pakisto tarvitsee jeesiä, Wolski alisuorittaa ja vaihdetaan lopulta melkein yhtä kalliiseen Rozsivaliin. Paremminkin ois voinu mennä.

Pystytkö valaisemaan tätä vähän enemmän, niin samalla voisi tuo Lepistönkin asema valottua hieman paremmin? Eikö Phoenixillä ole kuitenkin vahva nelikko, joka pystyy pelaamaan paljon ja riittävällä tasolla? Eikö Lepistö, Larsson ja Schlemko pysty kantamaan jäljelle jääneitä minuutteja? Ja jos niin on, niin kuka heistä on heikoin?
 

Ferguson

Jäsen
Suosikkijoukkue
Arizona Coyotes
Okei, matkan aikana on sattunut kaikenlaista. Wolskin hankinta pudotuspelejä ajatellen ja hyvä loppukausi --> uusi sopimus --> ei jää varaa kiinnittää Michalekia (Coyotesin tulevaisuus epäselvä ja rahakirstu tyhjä). Tilanne on vakautunut ja pakisto tarvitsee jeesiä, Wolski alisuorittaa ja vaihdetaan lopulta melkein yhtä kalliiseen Rozsivaliin. Paremminkin ois voinu mennä.

On totta, että Wolskista maksettiin kova hinta, mutta tällä kaudella hän ei ole löytänyt ollenkaan omaa rooliaan joukkueessa. Wolskihan pelasi viimeisissä Coyotes peleissään nelosketjussa alle kymmenen minuutin peliajalla. Wolskin heikkoon alkukauteen kun lisätään se, että puolustuksessa on hyvä top-4, mutta sen jälkeen tulee kohtuu suuri pudotus, en ihmettele, että Wolski kaupattiin puolustajaan. Totta kai itsekin olisin toivonut kovemman tason kaveria, kuin Rozsival, mutta ilmeisesti Wolskin vaihtoarvo ei ole alkukauden jälkeen kovinkaan korkea.

Mutta kyllähän Rozsival on selkeä vahvistus puolustukseen. Nyt kun Rozsival on joukkueessa, kolmospariin on kova kilpailu, sillä Lepistö, OEL, sekä Schlemko taistelevat tuosta viimeisestä pelipaikasta. Mielestäni viime otteluiden perusteella paikka kuuluisi Lepistölle, joka on viime peleissä pelannut kohtuu hyvin. Schlemko ei ole vakuuttanut minua koko kauden aikana ja hänet voisi tiputtaa hetkeksi farmiin hakemaan peliaikaa.

Joukkueen viime aikojen niukat voitot ovat nostaneet joukkueen jo viidenneksi tasaisessa läntisessä konferenssissa. Pacific divisioonan kärkipaikkaa pitävään Dallasiin matkaa on vielä kuusi pistettä. Viime aikoina ollaan pystytty kääntämään tasaisia otteluita voitoiksi ja pitää toivoa, että siihen pystyttäisiin jatkossakin, sillä alkukaudella menetettiin paljon pisteitä jatkoaika tappioihin, joita on tällä kaudella koossa jo yhdeksän, mikä on eniten kaikista joukkueista.
 

Doaner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Arizona Coyotes, Shane Doan
Pystytkö valaisemaan tätä vähän enemmän, niin samalla voisi tuo Lepistönkin asema valottua hieman paremmin? Eikö Phoenixillä ole kuitenkin vahva nelikko, joka pystyy pelaamaan paljon ja riittävällä tasolla? Eikö Lepistö, Larsson ja Schlemko pysty kantamaan jäljelle jääneitä minuutteja? Ja jos niin on, niin kuka heistä on heikoin?

Kyllä nelikko paperilla on kova ja kovia minuutteja ovat kellottaneet. Yandle tietenkin etunenässä. Kaveri johtaa koko joukkueen pistepörssiä. Aucoin on jaksaa vuodesta toiseen samalla tasolla, vaikka maaleja ei ole viime kauden tahtiin syntynytkään. Teholukemakin mukavasti plussalla.

Tosin kuin Derek Morriksella, joka on tehotilastossa joukkueen pohjakastia. Ja hän on pelannut joukkueen tehokkaimman pelaajan (Yandlen) rinnalla koko kauden. Jovanovskikin on tehojen puolelta ollut pettymys. Lisäksi peleissä joita itse olen katsellut niin Jovo on ollut yksi joukkueen heikoimmista lenkeistä. En tiedä olenko katsellut juuri ne paskat pelit Jovocopilta. Aivan sairaita kiekonmenetyksiä ja tyhmiä ratkaisuja.

Ja pitää muistaa että OEL on 91 syntynyt, Lepistö ei ole vielä vakiinnuttanut paikkaansa show´ssa Schlemkon kanssa. Phoenixin av oli liigassa viime kaudella muistaakseni 6. kun taas tällä kaudella ollaan 24. Sinäänsä Rozsivalin hankinta tuli oivaan kohtaan. Viime peleissä Lepistöllä on ollut kova draivi päällä, röyhkeitä nousuja kiekon kanssa ja onhan se kiekko löytynyt verkon perukoillekkin ;)

Viimeisestä kolmikosta kukaan ei ole erityisesti loistanut, eikä myöskään ollut niin paska että heivattaisiin farmiin. Ylhäällä on kokeillut myös Stafford (AHL:ssä piste/peli tahtia) ja Yonkman joka toi komeilla raameillaan ja illkeällä pelityylillään hieman irvistystä pakistoon hetkeksi. Tämä oli Maloneyltä oiva täsmähankinta heikkoon kohtaan. Hyökkäyksessähän tehot ovat jakautuneet tasaisesti, oliko jopa näin että 7-8 jätkällä hyvä mahdollisuus ylittää 20 maalin raja. Wolski oli heikoin lenkki, eikä treidiarvo paskan alkukauden takia ollut paras mahdollinen, joten ihan ok treidi näin jälkikäteen ajatellen tämä oli.

... Mutta jos olisi ollut se kristallipallo kesällä käytössä niin olisin mielummin sainannut Michalekille PIIIIITKÄN jatkopahvin, kuin sainannut Wolskia.
 

Osmo Rapeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuusijuhla - Sex Festival
Tämä nyt ihan ensireaktiona vaan. Sulatellaan hetki ja palataan astialle sitten huutelemaan kun tunteet ovat laantuneet hieman. Rozsivalista olisi mukava kuulla miehen pelejä seuranneelta hieman analyysiä. Miten on kausi sujunut etc...

Kausihan lähti Rozsivalilla upeasti liikkeelle, mies pelasi yv:tä ja av:ta, sai alkuun hyvin pisteitäkin, kellotti melkein ykköspakkina. Hiipui sittemmin ja nyt treidattiin. Itse analysoisin Rozsvalia eräänlaisena tepponummisena, asiallisen hyvänä puolustavana pakkina jolla on vähän käsiäkin. Nähdäkseni ainoa miinus on ollut liian kallis sopimus Rangers-palettiin.

Sanoisin että HMV-hankinta, mutta HMV kehuna, nimittäin vaikuttaa juuri täydelliseltä hankinnalta Tippettin "duunarimuottiin", ei taiteilijalta vaan monipuoliselta joukkuepelaajalta.
 

Doaner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Arizona Coyotes, Shane Doan
Näköjään Wolski oli itse pyytänyt treidiä Maloneyltä. Tarkoituksenaan aloittaa puhtaalta pöydältä jossain muualla, missä pääsee näyttämään hyökkäyspään kykynsä todenteolla. Näköjään ekassa matsissa Rangers nutussa tekaisi maalinkin.

Näinhän se Coyotes urakin viime kaudella alkoi...
 

Kaitsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Raimo Summanen ja antipatiat
Tosin kuin Derek Morriksella, joka on tehotilastossa joukkueen pohjakastia. Ja hän on pelannut joukkueen tehokkaimman pelaajan (Yandlen) rinnalla koko kauden. Jovanovskikin on tehojen puolelta ollut pettymys. Lisäksi peleissä joita itse olen katsellut niin Jovo on ollut yksi joukkueen heikoimmista lenkeistä. En tiedä olenko katsellut juuri ne paskat pelit Jovocopilta. Aivan sairaita kiekonmenetyksiä ja tyhmiä ratkaisuja.

Ok. Kiitoksia selvennyksistä. Lepistön asema joukkueessa kiinnostaa, koska kärjistetysti sanoen, hän on osa suomi-kiekon tulevaisuutta. Nimittäin suomalaisia nhl-tason puolustajia ei enää montaa ole ja siksi sitä toivoisi, että Lepistöstä sellainen tulisi. Tekstisi perusteella voisi siis ajatella, että Rozsival hankittiin sitten tuomaan kilpailua nimenomaan sille "kärki-nelikolle".

Toivotaan, että onnistuu ja että Lepistön hyvä vire kestää.
 

Doaner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Arizona Coyotes, Shane Doan
Ok. Kiitoksia selvennyksistä. Lepistön asema joukkueessa kiinnostaa, koska kärjistetysti sanoen, hän on osa suomi-kiekon tulevaisuutta. Nimittäin suomalaisia nhl-tason puolustajia ei enää montaa ole ja siksi sitä toivoisi, että Lepistöstä sellainen tulisi. Tekstisi perusteella voisi siis ajatella, että Rozsival hankittiin sitten tuomaan kilpailua nimenomaan sille "kärki-nelikolle".

Toivotaan, että onnistuu ja että Lepistön hyvä vire kestää.

Kyllä, kilpailua myös kärki-nelikolle, mutta myös tuomaan uudenlaista osaamista puolustukseen, jollaista tällä kaudella on puuttunut. Aiemmilla kausillahan Keith Ballard ja Zbynek Michalek hoitivat todella paljon alivoima aikaa, laukausten blokkauksia jne. Rozsival kykenee kiekollisten taitojen lisäksi tuomaan vahvuutta tälle osa-alueelle. Lepistö, OEL ja Schlemko ovat ainakin omissa kirjoissani enemmän kiekollisia pakkeja kaikki.

Ja Anaheimia vastaan Lepistölle taas komea maali. Tällä hetkellä tehopisteet ovat 4+4, 32 ottelussa. OEL, jonka nään Lepistön "pahimpana kilpailijana" pelikapaikan suhteen on pelannut kuitenki 1:17 min yv:tä per peli ja Lepistö keskimäärin yhden sekunnin per ottelu. OEL:in pisteet 29 otteluun 0+9. Peliaikaa keskimäärin OEL:ille on myös kertynyt minuutin enemmän per peli. Lepistö on +/- tilastossa myös edellä (+7 vs +3), eli ainakin tällä hetkellä näyttää hyvältä Sami Lepistön suhteen.
 

Worrell

Jäsen
Suosikkijoukkue
RIP Coyotes 1996-2024
Kaksi peräkkäistä peliä nyt ollaan pelattu ja molemmista tappio. Sharkseja vastaan oltiin täysiä altavastaajia ja striimikin pamahti kiinni hyvissä ajoin, kun Heatley hassutteli komean maalin Coyotesin puolustuksen virheestä.

Nashvilleä vastaan pelatun eilisen pelin katsoin toisesta erästä lähtien ja aika tasaiselta se vaikutti. Predators rynni hyvin Coyotesin alueelle, mutta puolustus toimi kuitenkin ajoittain todella hyvin ja saatiin pidettyä miehet kiinni suht hyvällä prosentilla. Yks mies oli illan tähti, nimittäin J-P Dumont iski pelissä hattutempun.

Coyotes on kivunnut hyvin takaisin Playoff-taistoon mukaan ja majailee sijalla 6. yhden pisteen päässä Duckseista ja Predatorsista. Nyt joukkue saa onneksi yhden lepopäivän ja sen jälkeen lähdetään kaatamaan Kingsit.
 

Backis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Carolina Hurricanes
Osaisiko joku enemmän kojoottien pelejä seurannut sanoa miten tuon Kyle Turrisin kehitys on edistynyt? Ainakin koosteiden, hfboardsin ja tilastojen perusteella pelaa nyt melko hyvää peliä tuossa 1. kentässä Doanin ja Upshallin keskellä. Parissa viime pelissä Turris on tehnyt ihan hyvää jälkeä, kun on saanut hyvin jääaikaa ja vastuuta 1. kentästä. Myös aloituksia näyttää napsivan hyvin itselleen, voittoprosentin ollessa 53 luokkaa.

Seurasin Kylen uraa tarkasti muutama kausi sitten (draftin jälkeen), mutta sen jälkeen on jäänyt seuraaminen vähemmälle. Viime kaudella AHL:ssä hän teki kuitenkin lähemmäs piste-per-peli -tahtia, joten ihan hyvin on miesten peleissä alkanut pärjätä. Pelillisissä ominaisuuksissa ei ole oikeastaan mitään suurempia heikkouksia, mutta massaa tarvitsee vielä erittäin paljon lisää ja kunhan saa pelejä enemmän alle, niin uskoisin että kaverilla on kaikki mahdollisuudet päästä tuohon pinna-per-peli -tahtiin myös NHL:ssä. Niin, ja rannelaukaus Turrisilla on ainakin joukkueen paras, mahdollisesti yksi liigan parhaista, edelleen tulee ihmeteltyä sitä.

Eli kertokaapa kokonaisia Phoenixin pelejä nähneet, mitä mieltä olette Turrisin kehityksestä?
 

Wolves

Jäsen
Coyotes-kauppa vastatuulessa. Lisää tässä videossa

News

(Linkki brightcove.com uutissivustolle, jossa video)
 

Ferguson

Jäsen
Suosikkijoukkue
Arizona Coyotes
Loistava vire senkun jatkuu. Nyt tuli kahdeksas peräkkäinen voitto, kun Philadelphia kaatui jatkoajan jälkeen 3-2.

Ensimmäisessä erässä peli oli tasaista ja ainoasta maalista vastasi Phillyn Ville Leino, joka ohjasi onnekkaasti viivalta lauotun kiekon Lepistön kautta maaliin.

Toinen erä oli hienoista Flyersin hallintaa, mutta kumpikaan joukkue ei maalinteossa onnistunut. Toisessa erässä nähtiin myös tappelu, kun Shelley taklasi kovaa Oliver Ekman-Larssonia. Tätä ei OEL:n pakkipari Nolan Yonkman sulattanut ja yritti haastaa Shelleyn tappeluun. Shelley kuitenkin kieltäytyi ja Yonkman laitettiin yksin jäähylle poikittaisesta-mailasta. Mutta heti jäähyltä päästyään Shelleykin uskalsi lähteä tappelemaan ja näin nähtiin kova iskujenvaihto, josta voittajaksi selviytyi Shelley.

Kolmanteen erään Coyotes tuli hyvällä liikkeellä ja ajassa 42.44 läpi ottelun pirteästi esiintynyt Mikkel Boedker karvasi kiekon Flyers puolustukselta ja antoi sen jälkeen loistavan syötön Eric Belangerille jolla oli helppo työ tehdä kauden yhdeksäs maalinsa. Maalin jälkeen Phoenix jatkoi hyvää liikettään, kunnes erän puolivälissä Taylor Pyatt ampui heti sinisen jälkeen todella löysän rannelaukauksen, jonka Flyers molari Sergei Bobrovsky onnistui jollain tavalla imuroimaan maaliin. Tämän todellisen lahjamaalin jälkeen pelin hallinta siirtyi kotijoukkueelle, joka vyörytti jatkuvasti hyökkäyksiä Bryzgalovin maalille. Paras paikka siunaantui, kun Daniel Briere syötti loistavan poikittaissyötön James van Riemsdykille, mutta Bryzgalovin ilmiömäinen patja torjunta piti Coyotesin johdossa. Mutta loppuun saakka ei Byzgalovkaan kestänyt ja vain minuuttia ennen päätössummeria Claude Giroux tasoitti pelin ampumalla oman vetonsa irtokiekon ohi voimattoman Kojootti maalivahdin.

Eli jatkoille mentiin 2-2 lukemissa. Jatkoaikaa ei ehditty pelaamaan minuuttiakaan kun Flyers pakki Matt Carlella oli loistotilaisuus ratkaista ottelu, mutta tälläkin kertaa Bryzgalov veti pidemmän korren. Hetki Carlen tilanteen jälkeen Kimmo Timonen sai rangaistuksen koukkaamisesta. Tätä tilaisuutta ei Phoenix jättänyt käyttämättä ja Shane Doan tälläsi kiekon loistavan yv-kuvion päätteeksi maaliin.

Phoenixin paras oli ehdottomasti loistotorjuntoja läpi ottelun esittänyt Ilya Bryzgalov. Kenttäpelaajista näkyvimpiä olivat Keith Yandle, joka aiheutti jatkuvasti päänvaivaa Flyers puolustukselle loistavilla nousuillaan, sekä Mikkel Boedker joka taas aiheutti nopeudellaan vaikeuksia Flyers miehistölle.

Phoenixin voittoputkesta mielenkiintoisen tekee se, että kahdeksasta voitosta seitsemän on tullut maalin erolla. Tämän voittosarjan aikana Phoenix on noussut myös oman divisioonansa kärkeen ja on hyvissä asetelmissa taistelussa pudotuspelien kotiedusta.

Itse en usko, että Coyotes olisi kovinkaan aktiivinen siirtotakarajalla, sillä joukueen peli kulkee loistavasti näilläkin pelaajilla ja ainakin omasta mielestäni joukkueessa ei ole mitään erityisiä heikkouksia joita siirtojen avulla pitäisi paikata.
 

Ferguson

Jäsen
Suosikkijoukkue
Arizona Coyotes
To CBJ: Sami Lepistö + Scottie Upshall <-> To PHX: Rostislav Klesla + Dane Byers

Siinä siis kauppa, jonka Maloney trade deadlinella teki.

Itse olen kyllä tyytyväinen, sillä puolustus on vuotanut tällä kaudella todella pahasti. Tähän ongelmaan Klesla on loisto apu. En ole tosin tällä kaudella Kleslan otteita seurannut, mutta itselläni on ainakin käsitys, että hän on erittäin luotettava puolustava puolustaja.

Toki Lepistön ja Upshallin menetys kirpaisee, mutta tämän kaupan avulla puolustus vahvistui huomattavasti ja hyökkäyksessäkään Upshall ei ole missään nimessä korvaamaton.

Ketjut voisvati jatkossa näyttää tältä kaikkien kunnossa ollessa:

Whitney-Hanzal-Vrbata
Boedker-Belanger-Doan
Pyatt-Turris-Stempniak
Korpikoski-Fiddler-Bissonette

Yandle-Klesla
Jovanovski-Aucoin
Rozsival-Morris

Bryzgalov
Labarbera

Itse toivoisin, että viime aikoina pirteästi esiintynyt Boedker saisi nyt kunnon mahdollisuuden hyökkäävässä ketjussa. Korpikoski nyt on niin monipuolinen, että voisi pelata vaikka tuossa kolmosen keskellä tai sitten juuri tuossa kakkosketjussa Boedkerin paikalla.

Puolustus näyttää kyllä nyt hyvältä ja ihme ellei Tippett saa sitä nyt toimimaan kunnolla.
 

Kental

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins
Itse olen kyllä tyytyväinen, sillä puolustus on vuotanut tällä kaudella todella pahasti. Tähän ongelmaan Klesla on loisto apu. En ole tosin tällä kaudella Kleslan otteita seurannut, mutta itselläni on ainakin käsitys, että hän on erittäin luotettava puolustava puolustaja.

Ehdottomasti. Ei sentään mikään Michalek, mutta hyvin puolustaa ja blokkaa vetoja yms. Tämän kauden ongelma on ollut sopeutumattomuus joukkueen uuteen pelisysteemiin, josta itse asiassa ei olisi mikään hassumpi kuvaus sanoa, että se on enemmän Sami Lepistön kuin Rostislav Kleslan näköinen. Tämän kun yhdistää siihen, että Kleslalla on ollut loukkaantumishuolia ja vielä kolme kautta liki kolmen miljoonan sopimusta jäljellä, niin vielä kesällä aika kaukaa haetulta vaikuttanut Kleslan kauppa on ihan looginen.

Sen sijaan lähes takuuvarmasti hyvä haku joukkueeseen, jonka pelisysteemi on vähän perinteisempi ja jolla on tarve tuollaiselle pelaajalle. Ainoa murhe on se, että Phoenix-fanien kannattanee varautua siihen, että mies on aika ajoin klesana (oli pakko).

Hmm, pitäisiköhän jossain vaiheessa taas katsastaa muutama peli teiltäkin, alkaa kertyä noita minulle mieluisia pelaajia.
 

Viluyo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers, Jokerit, Arsenal FC
Korpikoski on pelannut viime aikoina vahvasti ja viime yönä taas nätti alustus Belangerin maaliin. Silmiin osui peliajat viime pelissä, joissa Phoenixin puolelta Korpikoskella toiseksi kovin peliaika (22.40). Ainoastaan kapteeni Doan pelasi enemmän (23.42). Onko näin että Lauri on päässyt hyvien otteiden puolesta duunariosastolta ykköskenttään?
 

TAM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Korpikoski on pelannut viime aikoina vahvasti ja viime yönä taas nätti alustus Belangerin maaliin. Silmiin osui peliajat viime pelissä, joissa Phoenixin puolelta Korpikoskella toiseksi kovin peliaika (22.40). Ainoastaan kapteeni Doan pelasi enemmän (23.42). Onko näin että Lauri on päässyt hyvien otteiden puolesta duunariosastolta ykköskenttään?

Täältä kun katsoo 'shift chartin', niin näyttäisi tosiaan pelaavan Doanin ja Belagerin kanssa. Ja tässä vielä edellinenkin peli. Ylivoima- ja alivoima-aikaakin tulee runsaasti.
 

Ferguson

Jäsen
Suosikkijoukkue
Arizona Coyotes
Korpikoski on pelannut viime aikoina vahvasti ja viime yönä taas nätti alustus Belangerin maaliin. Silmiin osui peliajat viime pelissä, joissa Phoenixin puolelta Korpikoskella toiseksi kovin peliaika (22.40). Ainoastaan kapteeni Doan pelasi enemmän (23.42). Onko näin että Lauri on päässyt hyvien otteiden puolesta duunariosastolta ykköskenttään?

Korpikoski nousi ykköskenttään, kun Scottie Upshall treidattiin Columbukseen. Korpikosken hyvät otteet olikin syynä siihen, että Maloney treidasi joukkueen sen hetkisen parhaan maalintekijän pois, sillä Maloney tiesi, että Korpikoski pystyy täyttämään sen roolin.

Korpikoski on kyllä tällä kaudella lunastanut niitä odotuksia, mitä Rangersilla oli häntä kohtaan kun varasivat hänet ensimmäisellä kierroksella. Nykyään Korpikoski on todella monipuolinen pelaaja, joka pystyy pelaamaan alivoimaa (pelaa eniten Yotes hyökkääjistä) sekä ylivoimaa.

Viime yönä tuli tärkeä voitto samoista sijoista taistelevasta Calgarysta luvuin 4-3. Tällä hetkellä joukkue on viisi pistettä pudotuspeliviivan yläpuolella ja mahdollisuudet päästä pudotuspeleihin ovat hyvät.

Huolia tällä hetkellä aiheuttaa vain Ed Jovanovskin ja Martin Hanzalin loukkaantumiset. Jovanovskin paluuseen voi mennä vielä ilmeisesti viikkoja, mutta Hanzal saattaa palata jo torstain peliin Edmontonia vastaan. Hanzalin paluu olisi kyllä tärkeää, sillä tällä hetkellä joukkueen sentteri osasto on todella kapea. Belanger, Fiddler, Turris ja Ebbett. Siinä sentterit joiden kanssa ollaan viime ajat pelattu. Sentteriosasto onkin se paikka johon kesän aikana pitää saada vahvistusta, sillä Turris ei ole tälläkään kaudella vakuuttanut ainakaan minua sillä tavoin, että hän voisi olla ensi kaudella kakkossentteri. Yksi mielenkiintoinen kokeilu voisi olla kesällä vapaaksi pelaajaksi tuleva Tim Connolly. Tällä kaudella Connollyn palkka on vielä $4,5 miljoonaa. Connollylla on ollut tehojen puolesta vaisu kausi, ja mitä olen lukenut niin Buffalo fanit eivät ainakaan hänelle välttämättä jatkosopimusta antaisi. Jos Maloney saisi Connollyn hommattua Arizonaan suunnilleen $3,5 miljoonan arvoisella sopimuksella, olisin ainakin itse tyytyväinen.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös