Ilmoitukset

Nimimerkkien Hatchetman ja sämpylä89 jo pidempään jatkunut laaduton "keskustelu" on aiheuttanut meille harmaita hiuksia koko alkukesän. Kärsivällisyytemme loppui nyt ja kumpikin on passitettu viikon huilitauolle.

Sulje ilmoitus

Philadelphia Flyers 2018–2019

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana Eager, 26.04.2018 klo 11.43.

 1. Saucer Jäsen

  Odotan todella innolla Hextallin ratkaisuja kesällä. Näen että Flyersilla on tällä hetkellä kaksi vaihtoehtoa joukkueen rakennuksessa:

  1. Jatketaan samaa maltillista linjaa. Joukkueessa löytyy laajalti lupaavia pelaajia sentteriksi (Patrick, Frost, Rubtsov), laitureiksi (Lindblom, Konecny, Allison), puolustukseen (Provorov, Sanheim, Myers) ja maalivahtiosastolle (Hart, Sandström, Lyon). Näiltä kaikilta pelaajilta voi odottaa tulevaisuudessa suurempaa roolia joukkueessa tai ainakin NHL-tasolle murtautumista. Lisäksi puolentoista kuukauden päästä Flyersilla saattaa olla myös kaksi arvokasta lupausta lisää. Joten aiotaanko katsoa lupausten potentiaali loppuun saakka vahvistamatta joukkuetta ulkopuolelta? Tämän vaihtoehdon suurin varjopuoli on Giroux’n ja Voracekin prime-vuosien totaalinen polttaminen ja menestyksen siirtäminen entisestään.

  2. Joukkueen selvä kohentaminen täsmävahvistuksilla. Flyersin viestiketjussa on satanut rankasti kritiikkiä Hakstollille, ja samalla kuitenkin puhe on ollut Simmondsin kauppaamisesta ja draftissa nousemisesta.
  Simmondsin kauppaaminen on perusteltua pelaajan uran suurimman sopimuksen lähestyessä, mutta onko Phillyllä varaa päästää Simmonds pois? Simmerin lähtö heikentäisi entisestään kapeaa hyökkäystä ja vaatisi kuitenkin suoran korvaajan hankkimista. Joukkueen sisältä ei nimittäin hetkeen tule löytymään korvaajaa. Mielipidekysymyksenä sitten olisiko Evander Kane tai James van Riemsdyk sopivampia pelaajia hinta- laatusuhteeltaan vai ei. Eikä näiden pelaajien hankkiminenkaan ole välttämättä mahdollista.
  Ainoa kauppa, missä näkisin Simmondsin käyttämisen vaihtoartikkelina järkeväksi, olisi oikeakätisen top-4 minuutteihin pystyvän puolustajan tai kolmanteen ketjuun vaativia minuutteja syövän sentterin hankkiminen. Tälläisten pelaajatyyppien hankkiminen ei kuitenkaan ole niin helppoa kuin fantasiapeleissä enkä pidä Simmondsin vaihtoarvoa edes kauhean erityisenä loppujen lopuksi.
  Se kuitenkin Simmondsista. Juuri edellä mainitsemani puolustaja ja sentteri esiintyvät Flyersin suurimpina tarpeina. Laajempi laatu rosterissa toisi vähän enemmän hengitystilaa Giroux’lle ja kumppaneille. Kärkipelaajia ei täten tarvitsisi lahdata yhdestä huonosta pudotuspelisarjasta. Esimerkiksi Pens-Flyers sarjassa Kesselin saamattomuus ei joutunut niin kovaan syyniin Guentzelin hurjastellessa ja Malkinin ja Brassardin keskinkertaisuus yleiseen tasoon nähden ei haitannut joukkuetta niin paljoa kun Crosby pystyi johtamaan edestä (unohtamatta nelosketjun Sheahania, todella mainio pelaaja siihen rooliin).
  Pelaajatyypit, joita Flyers tarvitsee, ovat äärimmäisen arvokkaita, joten tässä kohtaa vaaditaan Hextallilta nöyryyttä luopua pickeistä ja joistain lupaavista pelaajista. Giroux ei ole kolmen vuoden päästä hart-kisassa mukana eikä Voracek surffailemalla pelaa ppg-runkosarjaa. Aika tikittää avainpelaajilla sekä Hakstol ansaitsee vihdoin joukkueen, jolla pystyy oikeasti pelaamaan voitosta.

  Saattaa olla että olen ketjua lukiessa sekoittanut vain eri nimimerkkien mielipiteitä keskenään, mutta tälläinen on yleiskuvani ja oma mielipiteeni. Tällä viestillä pyrin viemään keskustelua vähän kunnianhimoisempaan suuntaan, nimittäin Flyersilla on jatkossa muutakin jännitettävää kuin draftit!
  Mahtavaa että keskustelua on paljolti ja mielipiteitä kirjavasti.
   
 2. Eager Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Flyers, Eagles, HPK ja Barça
  Ihan allekirjoitettavaa pohdintaa @Saucer ilta. Esiinnostettuihin prospecteihin hyvin nopea ja lyhyt huomio. Isaac Ratcliffesta uskon omien havaintojen pohjalta olevan kovaksi peluriksi NHL:ään asti siinä missä taas German Rubsovin kohdalla näyttää olevan tyytyminen uutteraan alaketjulaiseen ja sentterin sijaan laiturina.

  Hexyhän oli Losin apulais-GM:nä kun lupaavasta nuoresta joukkueesta/rungosta tehtiin täsmäkaupoilla Stanley Cup voittaja, joten kaipa tuolta on mallia jäänyt ja samanlaista pöhinää voisi ajatella Flyersinkin kanssa nähtävän jossain vaiheessa kunhan vain tarkasti kartoittavat mihin ruutuihin tarvitaan täydennystä ulkopuolelta ja ketkä ovat ne ydinpalaset joista ei missään nimessä luovuta. Muutamahan näitä on jo löytynyt, mutta lisää nousuja yhä tarvitaan.

  Evander Kanea tai JVR:ää en kuitenkaan näe pelaajatyyppeinä, joiden varaan contenderia lähtisin rakentamaan. Ovat vähän turhan yksiulotteisia tapauksia ja tiettyjä peliäly rajoitteitakin löytyy, jotta hinta-laatusuhde täyttyisi nykyisessä neljän ketjun reagointilätkässä.

  Se on selvää, ettei Simmerin vaihtaminen prospect + varauspakettiin vie touhua kuin taaksepäin, vaan jotain nykyrosteriakin auttavaa pitää tulla takaisin ja mikäli tällaista ei löydy, niin kauppa jääkööt tekemättä. Pelkään kuitenkin Waynen parasta ennen päiväyksen tulevan ensimmäisenä vastaan näistä nykyisistä avainpalasista. Se pelityyli on vain niin kuluttava ja vahvuudet ovat puhtaammin fyysisessä lahjakkuudessa peliälyn sijaan, jolloin aika tekee tehokkaammin tehtävänsä, mitä vaikkapa Giroux'n tai Voracekin kanssa tullee käymään. Nämä kaksi pystynevät mukauttamaan pelaamistaan paremmin ikääntymisen mukana, vaikka se ihan paras terä tähän kolmenkympin havinoihin jäisikin.

  @Taison in listaamista nimistä Sandinista pidän paljon ja uskon ruotsalaisen menevän yllättävänkin korkealla. Harmi vain ettei ole kätisyydeltään right, jolle olisi suurempi tarve. Nostan vielä framille yhden uuden nimen lähinnä tuota jälkimmäistä firstiä ajatellen, Ty Dellandrea. Heikossa Flintissä ei päässyt säihkymään samalla tapaa, mitä moni muu ikätoveri kovemmissa nipuissa, mutta kaverilla on paljon rakastettavaa talenttia ja on ennenkaikkea esimerkillinen ja särmikäs johtaja isolla J:llä, jollaisia ei voi olla koskaan liikaa. Ideaalitilanteessa voisivat hieman pudottautua ylimääräistä 2nd/early 3rd rounderia vastaan ja napata herran ensimmäisen lopulla, mutta itselleni kaveri on 19th overallin väärti.
   
 3. Louis Jäsen

  Lainaus:
  Kun näin Phillyn menoa katselee ulkopuolelta, niin kyllä seuran kannattaisi vielä pysyä tuolla maltillisella linjalla ainakin 2-3 seuraavaa kautta. Ei siis mitään pickien treidaamisia joidenkin rental-pelaajien tai muiden tämä-palanen-viimeistelee-joukkueen-siirtoja ennen kauden alkua. Esimerkiksi New Jersey on sortunut tähän ansaan kun on lähtenyt treidaamaan pickejä näihin palasiin. Nyt täytyy vaan uskoa ja luottaa noihin omiin varauksiin. Nämä seuraavat varaustilaisuudet on tärkeitä.

  Joukkuetta katsellessa huomaa että niin Giroux että Voracek eivät ole pelaajia, joiden peli perustuisi nopeuteen, voimaan tai muuhun räjähtävyyteen. En usko että heidän tasonsa laskee dramaattisesti seuraavan parin kauden aikana. Toivoahan siinä on paljon mukana ettei näin kävisi, mutta joka tapauksessa nämä kaksi tuovat sitä tarvittavaa kokemusta muuten nuoreen ryhmään. Patrick, Frost ja Myers ovat pelaajia joiden aika luultavasti ei tule vielä ensi kaudella. Simmonds kannattaisi mielestäni siis treidata ja siten hankkia lisää palasia tulevaisuuteen. Voihan sitä aina myös mahdollisesti tehdä uuden sopimuksen UFA-Simmondsin kanssa kesällä 2019.

  Lisäksi onhan siellä Carter Hart isona lupauksena maalilla. Jos pre-season vaikka lähtee lupaavasti käyntiin, niin ei häntä kannata hätäillen vielä laittaa isoon rooliin isoon seuraan. Lisäksi tuota pakistoa pitää varmaan hieman vahvistaa Provorovin ja Gostisbeheren jälkeen.
   
  Viimeksi muokattu: 16.05.2018 klo 20.51
 4. Jay79 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Philadelphia Flyers
 5. Lord Nikon Jäsen

  Mitä mieltä täällä ollaan mikäli vaihdettaisiin molemmat 14 ja 19 vuorot alaspäin. Nopeasti pääteltynä näillä saisi Montrealin sekä Rangersin molemmat toisen kierroksen varausvuorot. Kuitenkin selviä tippujia tulee olemaan ykköskierrokselta, Hextall voisi noilla vuoroilla kerätä marjat ja nauraa matkalla mehutehtaalle.

  HFBoardsin puolella ollaan Simmondsista hierottu kauppaa, Anaheimin fanit tarjoavat 23. vuoroa sekä Rithcietä , Bluesin kannattajat 31. vuoroa sekä Thompsonia.
   
 6. Taison Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Philadelphia Flyers, KalPa
  Lainaus:
  Päällimmäinen reaktio tähän on ei kiitos. Mielestäni Flyersin prospect pool on jo ennestään riittävän laaja, joten panostaisin mieluumin kärkiosaamiseen. Tästä syystä en pitäisi välttämättä huonona vaihtoehtona, jos jommalla kummalla varausvuorolla varattaisiin joku korkean potentiaalin omaava "high risk-high reward"-tyylinen pelaaja.
  Lainaus:
  Jotain tuon tapaista Simmondsista on varmaan realistista odottaa saatavan. Molemmille fantasiakaupoille antaisin peukkua siitä, että saataisiin jo NHL:ssä kiekkoillut pelaaja varauksen lisäksi takaisin. Saa nyt kuitenkin nähdä mitä Simmondsin kanssa kesällä tapahtuu. Itsekin jossain vaiheessa kautta kannatin vahvasti kauppaamista, mutta olen alkanut viimeaikoina miettimään, josko sittenkin mieluummin näkisin (terveen) Simmerin vahvistamassa joukkuetta vielä yhden kauden ajan.
   
 7. Jay79 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Philadelphia Flyers
  Simmondsin tilanne on vähän hankala, joka tapauksessa suurella todennäköisyydellä hän ei ole iskussa kauden alussa eikä välttämättä koko kauden aikana operaatioiden jälkeen. Pahimmillaan kestää yhtä kauan saada itsensä takaisin täyteen iskuun mitä meni kapteenilla kaikkien eri vammojen jälkeen, nyt on vaan huono aika tälläiselle koska sopimus on katkolla ja näyttöjä pitäisi tulla sitä varten jos sellaista tosissaan ollaan sorvaamassa. Kummiskin kyse bisneksestä vaikka kuinka pahalta tuntuisi. Veikkaan että Simmer menee kesän aikana kaupan yhteydessä, tietysti jos muutkin jengit miettii asiaa loukkaantumisten kannalta kuinka monta epätoivoista jengiä siellä on valmis ottamaan riskin ja tarjoamaan kunnon vastinetta. Pikkuhiljaa tässä alkaa odottelemaan jo draftia, mitä tulee varaus vuoroihin niin aina kelpaa pari uutta kaveria ykkös kierroksella.
   
 8. Taison Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Philadelphia Flyers, KalPa
  Mitä mieltä @Lord Nikon, @Jay79 ja muut olette siitä vaihtoehdosta, että Simmonds pidetään vielä ensi kausi joukkueessa ja päästetään sitten kävelemään? Jos esim. loukkaantumiset pelottavat mahdollisia kauppakumppaneita, eikä välttämättä niin hyviä tarjouksia tule, pitäisittekö hänet mieluummin "koko kauden UFA-vahvistuksen"? Jos ja kun Flyers keväällä on pudotuspeleihin etenemässä, olemme me fanit trade deadlinella kuitenkin huutamassa vahvistusten perään. Jopa viimekautisen Simmondsin tasoisen laiturin pyyntihinta on TDL:lla kuitenkin kova. Olisiko fiksumpaa pitää Simmonds, jolloin joukkue hyötyisi hänestä vielä koko kauden ajan, eikä myöhemmin kauden aikana välttämättä tule tarvetta hankkia ainakaan saman profiilin vahvistuksia?
   
 9. Lord Nikon Jäsen

  @Taison ,

  Ylempänä vähän jo sivuttiin aihetta, Simmondsin kovin treidi arvo oli viime vuoden trade deadlinella ja siitä lähtien laskee sopimuksen päättymiseen asti. Varsinkin kun loukkaantumisista toipumiseen menevä aika on pitkä ja näyttöjä ei varmasti tule riittävästi että arvo nousisi.

  Totta että pooli alkaa olemaan mallia voimakas&laaja. Minimi kuitenkin itselle olisi että joko pidetään nuo ykköskiepit tai sitten suunnitellusti siirretään joko toiselle kierrokselle tai ensivuoden ensimmäiselle kahdelle kierrokselle.

  Aika pitkälle kannattaa miettiä näitä fantasioidessa, Seatlen laajennus jengi tulee kuitenkin rohmuamaan meiltä pelaajan kun sen aika on, varaukset ja tulokas sopimuksilla pelaavat pelaajat (?) ovat kuitenkin suojattuina automaattisesti. Siksi näenkin että tämä ja ensi kesä ovat viimeisiä mahdollisuuksia tankata poolia täyteen jolloin tankkaukset ovat vielä 3-4 vuoden päästä ELC alla.
   
 10. Jay79 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Philadelphia Flyers
 11. ~KarKaus~ Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Philadelphia Flyers
  German Rubtsov voitti joukkueensa kanssa Qmjhl mestaruuden ja viime yönä Memorial cupin. Qmjhl pleijareissa 19 gp 5+5 ja memorial cupissa 4 gp 0+2.
  Phantomsin kausihan loppui konferenssi finaaleissa 0-4 tappiolla Toronton farmille.
   
 12. Eager Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Flyers, Eagles, HPK ja Barça
  Laitetaanpa vähän viikonloppulukemista ilmoille. Tässä nyt se lupaamani prospect-läpikäynti kuluneen kauden jäljiltä. Ajattelin tällä kertaa kokeilla vähän uutta ja käydä prospectit läpi varausvuosittain. Samalla saa vähän kuvaa miltä mikäkin draft näyttää tänä päivänä. Flyersin riveihin jo nousseista en mahdottomia tällä kertaa tarinoinut, vaan keskityin enemmän muissa sarjoissa pelanneisiin. Viimeinen mukaan otettu draft on vuodelta 2012.  2017 Draft


  Nolan Patrick / C / 1. kierros / 2. varaus

  Nousi varauksensa jälkeen suoraan NHL:ään. Tulokasvuoden syksy meni vielä vauhtiin totutellessa ja aiempien loukkaantumisten jäljiltä pelikuntoa hakiessa, mutta vahvan kevätpuoliskon aikana nousi jo legimentiksi kakkossentteriksi. Mikä tärkeintä yhtä päätilttiä lukuun ottamatta Patrick sai pelata ehjän kauden ja päässyt nyt pitkästä aikaa aloittamaan terveenä kesätreenit. Vaikka Flyers-lasein asiaa tutkailenkin, on Patrick-Couturier tandemin varaan jatkossa helvetin hyvä rakentaa uskottavaa contenderia.


  Morgan Frost / C / 1. kierros / 27. varaus

  Frostin kautta on ehditty jo tälläkin foorumilla hehkuttamaan, eikä syyttä suotta, sen verran vahvasti nuorimies suoritti. Hieman taisi kuitenkin bensa loppua koneesta kesken, kun ne kauden parhaat jaksot osuivat tammi-helmikuuhun, mutta kaiken kaikkiaan todella vahva sesonki. Kuten on tullut jo todettua, Frost on loistava yhdistelmä nopeutta, taitoa ja peliälyä, jolla tullaan ilman mahdottomia terveyshuolia luomaan komea ura myös NHL:ssä. Löytyykö paikka lopulta laidasta vai keskeltä, sen aika näyttää. Pidän yhtä lisävuotta OHL:ssä todennäköisimpänä skenaariona, varsinkin kun fysiikka kerran loppui kesken OHL-kauden, mutta ei Flyersin rosteriin murtautuminen jo tulevana syksynä ole tietysti täysin poissuljettua. Kaiken kaikkiaan hieno varaus, jolla on edessä kirkas tulevaisuus. En nyt tämän pidempää kaverista kerro, ettei mene turhan siirappiseksi ylistyslauluksi.


  Isaac Ratcliffe / LW / 2. kierros / 35. varaus

  Ratcliffe pelasi tasapainoisen ja vahvan kauden Guelphin ykköshyökkääjänä. Tilastojen valossa ei nähty mitään mahdotonta ilotulitusta, mikä menee osaltaan keskinkertaisen joukkueenkin piikkiin, mutta eteenpäin mentiin tälläkin saralla. Oli kuitenkin joukkueensa selvä go-to-go kaveri, joka pelasi tilannetta kuin tilannetta, mikä on pidemmällä tähtäimellä huomattavasti merkittävämpää ja kehittävämpää kuin parikymmentä ekstrapinnaa tilastoissa, jonkun kovemman nipun kakkoskorin miehenä. Junnukauden päätyttyä allekirjoitti ATO:n Phantomseihin, jossa ehti hakemaan tuntumaa parin pelin verran. Ei näyttänyt mitenkään ulkopuoliselta, jos nyt ei sen dominoivammaltakaan. Tulevaa ajatellen rohkaisevinta oli ilman muuta luistelun paraneminen. Ratcliffe ei ole ollut missään vaiheessa huono luistelija, mutta vielä toissa kaudella meno oli jotenkin tehottoman näköistä, vaikka puhtaasti teknisesti ei suuria puutteita ollut ruudun taakse nähtävissä. Kesä oli siis tehnyt tehtävänsä ja voimaa saatu jalkoihin lisää, sillä nyt oli jo havaittavissa sellaista odotuksia nostattavaa irtonaisuutta, mikä yhdistettynä vajaaseen pariin metriin alkaa jo houkuttamaan. Vielä voimatasojen parantamisen jatkamisen ohessa vähän kehon hallintaa ja koordinaatioita paremmaksi, niin aletaan puhumaan jo jostain. Niin ja sitä taitoa ja pelikäsitystä löytyy, minkä vuoksi nuorukaisen talentti ja tulevaisuuden näkymät houkuttavat. Ratcliffen-projekti jatkuu myös tulevan kauden OHL:ssä, kun ei CHL-routelta tulevana voi ikänsä vuoksi vielä pelata täyttä kautta AHL:ssä, jonka perään pelannee ainakin vuoden Phantomseissa, mutta sanoisin jotain hyvää olevan tuloillaan. Näin uskon.


  Kirill Ustimenko / G / 3. kierros / 80. varaus

  Ustimenko pelasi täyden kauden MHL:ssä kelpo lukemin. Merkittävimpänä juttuna pelimäärä nousi selvästi viime kaudesta, mikä on nuoren pelaajan kehitykselle tärkeää. Yhtäkään peliä en nuorelta venäläiseltä nähnyt, joten täysin ummikkona mennään. Katsotaan nyt miten ura etenee ja tuleeko jossain kohtaa Atlantin yli AHL:ään, mutta ainakaan vielä Ustimenkoa kohtaan ei tarvitse toiveita haudata.


  Matthew Strome / LW / 4. kierros / 106. varaus

  Ollaan rehellisiä. Strome edustaa pelaajatyyppiä, jollaiselle en vain näe käyttöä rakennettaessa Stanley Cupiin tähtäävää joukkuetta, 2020-luvulla. Tämän vuoksi en välttämättä ole se kaikista neutraalein arvioija, mutta laitetaan nyt silti sanoja perätysten. Aloitetaan positiivisista asioista. Onhan Strome tuollaiseksi jässikäksi varsin taitava ja pelikäsitystäkin hyökkäyssuuntaan löytyy. Kun näihin yhdistää nuo yli 190 sentin raamit saadaan pelaaja, joka luo selvän vaaramomentin hyökkäyskolmanneksella, erityisesti maalinedustalla. Myös ylivoimalla Strome on käyttökelpoinen peluri useammassakin roolissa. Liikkuminen ei ole enää Stromen vahvuuksia, mutta ainoana heikkoutena tuskin vielä venettä kaataisi.

  Harmi vain, ettei tuo ole se ainoa heikkous. Yksinkertaisimmillaan Stromen pelaamisesta saa paljon kertovan kuvan, kun seuraa millä intensiteetillä ja räjähtävyydellä lähtee pelin kääntyessä hyökkäyssuuntaan ja miten paljon flegmaattisempaa ja laiskempaa tekeminen on vastustajan käynnistellessä hyökkäystään. Onhan Matthew nyt jotain yritystä saanut tuohon, mutta kun homma ei vain tule sieltä alitajunnasta ja sydämestä, niin aika laihaksi jää. Kun ei puhuta pelaajasta, joka enää NHL:ssä kykenisi dominoivaan tehoiluun on tällaisia vapauksia sitäkin vaikeampaa saada valmennukselta läpi. Enkä kyllä kaipaa edes niiltä kovimmiltakaan staroilta mitään puolivaloilla kotiin himmailuja, kun menestystä ollaan hakemassa, mutta vielä vähemmän matalamman profiilin pelureilta. Eikä vain se yritys vaan myös se puolustuspelaamisen älykkyys. Monta kertaa on tullut nähtyä esimerkiksi tilanne, jossa Strome sentään yrittää polkea kohti kotia, muttei vain näe ja hahmota kuka olisi se oma mies vaan vetelee vähän sellaisessa välimaastossa turhana jätkänä, joka ei tee oikein mitään. Välillä näistä soi, välillä ei, mutta mitä tasokkaammissa kaukaloissa tätä harrastat, sen huonommin menee. Erilaisista puolustuspelaamisen sijoittumis- ja tilanteenluku virheistä kaverilla on monia eri variaatioita. Osa on seurausta puolivillaisesta ja laiskasta näennäispuolustamisesta, osa vain puutteista pelinluvussa.

  Ylivoimaspesialisti, joka suoriutuu riittävän säntillisesti 5vs5 pelistään helpotetuilla minuuteilla, on se Stromen NHL-rako, mutta tähän olisi vielä reilusti matkaa ja parannettavaa niin vahvuuksien kuin heikkouksien osalta. Toinen ongelma on sitten minkä tason joukkueissa on tarvetta tällaisille suojeltua peluutusta vaativille spesialisteille? Draft lotteryyn tähtäävissä varmaan joo, mutta toisessa päädyssä vähän heikommin. Henkilökohtaisesti en usko nuorukaisen NHL-uraan, mutta onhan tämä talenttina massasta erottuva, mikä luo sentään sitä mielenkiintoa ja mahdollisuuksia.


  Maksim Sushko / RW / 4. kierros / 107. varaus

  Sushko pelasi loppujen lopuksi hyvän kauden. Ei ollut itselleni mitenkään erityisen tuttu pelaaja kauteen lähdettäessä, muutaman pelin olin nähnyt tältä aiemmin alaketjujen grinderinä, joten tervehdin ilolla roolin kasvattamista ja nousua Owen Soundin profiilihyökkääjien joukkoon. U20-kisoissa oli vuorostaan Valko-Venäjän ykköstähti. Pääsi pelaamaan seurakauden päätyttyä myös aikuisten MM-lätkää, mikä tosin kertoi enemmän Valko-Venäjän kapeasta pelaajamateriaalista kuin Sushkon valmiudesta. Työteliäänä, tunnollisena ja älykkäänä pelurina on pelaaja, jota valmentajat kuormittavat kaikissa tilanteissa ja nuorukaista on varmasti helppo heittää jäälle, kun tietää mitä tulee saamaan. Ongelmat NHL-uraa ajatellen tulevat siinä, että samankaltaisia pelaajia tulee sieltä ja täältä. Lopulta hyvin pieni joukko onnistuu murtautumaan NHL:ään asti. Sushko ei ole täysin kädetön tai vailla offensiivista pelikäsitystä, mutteivat nämä ole valkovenäläisen vahvuuksiakaan ja ominaisuuksia, joiden varaan voisi uraa rakentaa, vaan haalarit ovat se kaverin asuste ja se mahdollinen NHL-rooli tulee löytymään nelosesta. Osoituksena positiivisesta urakaaresta Sushko sai keväällä ELC:n Flyersilta. Ei ole vielä ensi kaudeksi AHL-kelpoinen, joten ura jatkuu vuoden verran OHL:ssä, jonka päälle useampi kausi AHL:ää. Katsellaan rauhassa mitä tapahtuu.


  Noah Cates / C, LW / 5. kierros / 137. varaus

  Catesin kausi oli tilastojen valossa kaksijakoinen. Syyspuoliskolla olivat tehot tiukassa ja ilmeisesti muutenkin hieman totuttelua uuteen sarjaan, mutta hitaan alun jälkeen homma lähti rullaamaan ja lopulta tuloksena oli vähintään kelvollinen kausi myös tilastollisesti. Catesiltä näkemäni pelit osuivat helmi-huhtikuu välille, joten en ota tässä kantaa mitä syksyllä tapahtui tai ei tapahtunut.

  Täytyy heti alkuun sanoa, että pidin todella paljon näkemästäni. Ei Cates ole kaikista räiskyvin tai yksilötaidoillaan esiin ponnahtavin talentti, mutta pelaa älykästä ja vastuullista kahdensuunnan kiekkoa, jonka varaan on hyvä rakentaa viisikon ehjää ja tuloksekasta peliä. Kiekottomana sijoittuu järjestäen hyvin, takakarvaa ja puolustaa tunnollisesti kuin muutenkin pitää paletin ehyenä ja pelin balanssissa. Kiekon kanssa taas näkee ja löytää syöttölinjat sekä kykenee tarjoamaan mustaa peliä edistävästi eteenpäin. Catesin pelaaminen ei ole mitään unelmapassien metsästystä vaan pyrkii löytämään kuhunkin tilanteeseen sopivimman ja joukkuetta palvelevimman ratkaisun. Milloin pelataan lyhyt viereen, milloin puhkaistaan vastustajan pakka, milloin pelataan varmasti syvään, milloin jatketaan nopeasti, milloin maltetaan ratkaiseva hetki jne. Tällä tapaa hallinta ja tasapaino säilyvät. Peliäly näkyy myös irtokiekkojen kaivamisessa, jotka vain varsin kovalla prosentilla päätyivät pojan haltuun ja näkisinkin Catesilla avuja vahvaksi kulmapelaajaksi, myös korkeammille tasoille, kun raamit ovat kunnossa ja eritoten kädet ovat taitavat ja pitkät.

  Catesin liikkuminen on sellaista dieselmäistä jyskyttämistä, eikä näin ollen ole kummoinen uhka 1vs1 tilanteissa tai nopeissa vastahyökkäyksissä, mutta näkisin tässä suurimmaksi ongelmaksi tehottomat jalat, jotka huutavat lisää voimaa. Laadukkaalla harjoittelulla pitäisi tapahtua kehitystä, kuten mm. Ratcliffe on jo ehtinyt osoittamaan. Mitään speedsteriä on Catesistä turha odottaa, mutta ei peliälykkään kaverin tarvitse mikään aropupu jatkossakaan olla, kunhan luistelu vain saadaan säntilliselle tasolle. Ylipäätään fysiikka kaipaa parannusta, mikä on samalla suurin syy, nuorukaisen rauhalliseen urakaareen. Eli miksi pelasi vielä NCAA:n sijaan USHL:ssä, ja draft-vuonnaan Minnesotan HS-sarjaa jne. Tämä on kuitenkin osa-alue, jota pystyy kirimään ja tässä onnistuessaan Catesin vahvuudet pääsevät kunnolla esiin.

  Vaikka aika positiivissävytteisesti kaverista juuri kirjoitinkin, niin hyvä huomioida, että draft+1 vuosi sujui USHL:ssä, ilman mahdotonta ilotulitusta ja dominointia, siinä missä moni muu varattu jenkki-ikätoveri pelasi jo NCAA:ssa eli Catesin matka on pitkä ja kehitettävää riittää. Eikä kaverin kehitykselle passaa myöskään rakentaa liian suuria odotuksia, vaan mahdollinen NHL-rooli, jos sellaista joskus eteen tulee, löytyy alakentistä. On kuitenkin pelaajana ja talenttina omaan mieleeni ja mielenkiinnolla seuraan pojan uran etenemistä myös jatkossa, sillä se talentti on siellä, mikä vain pitää jatkossa oikeilla ratkaisuilla jalostaa esiin. Sekin kertoo varmaan jotain, että näinkin pitkään tuli kirjoitettua 5. kierroksen varauksesta. Aloittaa ensi syksynä yliopistouransa vastikään NCAA-mestaruuden napanneessa Minnesota-Duluthin yliopistossa.


  Olle Lycksell / RW / 6. kierros / 168. varaus

  Odotin Lycksellin kauden sujuvan enimmäkseen junioreissa, joten oli mukavaa nähdä tätä suhteellisen säännöllisesti Linköpingin SHL-nipun mukana. Rooli löytyi järjestäen nelosesta, mutta edellisen kauden sujuttua pääasiassa U18-joukkuessa oli tämäkin jo kova tasonnosto. Kiekolliset taidot ja pelikäsitys ovat ihan kelpo tasolla, eivät huikaisevia, mutta sanotaanko riittäviä. Liike saisi olla kuitenkin raamit huomioiden parempaa ja irtonaisempaa, joskaan ei ole huono luistelija. Toinen vielä selvempi puute löytyy kamppailupelaamisen saralta, missä näkyy nuorukaisen yhä varsin poikamainen fysiikka. Tuohon saataneen jatkossa muutosta, mutta liikkeen kehittäminen on jo työläämpää ja mitään vahvuutta tuosta tuskin on tulossa, mikä luo hikisesti 180 senttiselle kaverille jatkossakin omat haasteensa. On myös pelaajatyyppinä vähän pohdintaa aiheuttava tapaus. Ei ole oikein luontainen puolustavien roolien peluri, mutten taas tiedä riittävätkö kyvyt enää kovemmissa kinkereissä offensiivisiin ketjuihin? Mahdollinen väliinputoaja siis kyseessä, mutta paljonhan on loppupeleissä kiinni peliälystä, huippu peliälykkäät pelaajat kun kykenevät sopeutumaan ja mukauttamaan pelaamistaan muita paremmin. Tämän riittävyyteen en vielä ota kantaa kun olen nähnyt kaveria pääsääntöisesti varsin pienillä minuuteilla rajatussa roolissa. Kehitys on ollut kuitenkin mukavan nousujohteista, joten ei dumata vielä tässä vaiheessa liikaa. Jatkaa Linköpingin riveissä SHL:ssä, jossa roolin kasvattaminen sekä Ruotsin U20-joukkueeseen mahtuminen ovat hyviä maaleja tulevalle kaudelle.


  Wyatt Kalynuk / D / 7. kierros / 196. varaus

  Kalynuk pelasi tilastojen valossa kelpo tulokaskauden NCAA:ssa. Wisconsinin yliopisto ei ole toki ihan sieltä kovimmasta päästä, jonka vuoksi joukkueen kärkipakin ruutu oli helpommin saavutettavissa, mutta yhtäkaikki vahva vuosi. Yhtäkään peliä en Kalynukilta nähnyt, joten sen enempää en tässä ota kantaa. Varausvuotena tuli muutama matsi nähtyä, joissa oli sellainen asiallinen ns. yli-ikäinen yleispuolustaja USHL:ssä, mutteivat esitykset synnyttäneet sen suurempaa uskoa tulevaan, mutta kulunut vuosi oli ehdottomasti positiivinen. NCAA-ura jatkuu.  2016 Draft


  German Rubtsov / C, LW / 1. kierros / 22. varaus

  Loukkaantumisten sävyttämän 16-17 kauden jälkeen odotukset tai vähintäänkin toiveet Rubtsovin viimeistä juniorikautta kohtaan olivat itselläni suhteellisen kovat. Toiveissa oli ehjä ja vahva bounce back vuosi, jonka jälkeen olisi mukava siirtyä ammattikaukaloihin. No ihan tällaista ei nähty vaan kausi jäi pettymyksen puolelle sillä tehot ja offensiivinen pelaaminen ylipäätään eivät ottaneet tuulta allensa oikein missään välissä. Aina Memorial Cupin voittoon saakka jyrännyt Acadie rakensi pelaamisensa toki vahvasti tiiviin viisikkopuolustuksen varaan eikä joukkueessa muutenkaan mitään hirmuisia pinnoja taottu, mutta eipä Rubtsov kyennyt nousemaan edes joukkueensa eturiviin vaan enemmän taustalle oli jääminen.

  Jos syitä tähän haetaan, niin mielestäni Rubtsov pelaa kiekollisena liian turvallisesti ja kiltisti, eikä monestikaan edes yritä mitään vähänkään riskialttiimpaa hyökkäyssuuntaan, vaan tyytyy liian helposti siihen turvallisimpaan ratkaisuun, oli tämä sitten kiekon toimittaminen syvään, rännikierrätyksen jatkaminen tai varsin vaaraton veto pienestä kulmasta, josta tulee ainoastaan helppo torjunta vastustajan kassarille. Sellaiset peliä murtavat ja vastustajia yllättävät ratkaisut ja yritykset olivat aika harvassa. Kun ei yritä, niin ei voi saada tuloksiakaan, eikä tapahdu oikein sitä kehitystäkään. Kaverin laukauskaan ei ole kummoinen niin tarkkuuden kuin voimankaan suhteen ja varsinkin vedon lähettäminen kestää monesti liian kauan, jolloin pakit ehtivät peittämään ja maalivahtikin on paremmin tilanteen tasalla. Ei myöskään aja maalille tai ylipäätään kamppailutilanteisiin siten kuin kuuluisi vaan turhan usein menee liiallisen himmailun ja kaartelun puolelle.

  Rubtsovin pelaamisessa on paljon hyvääkin. Puolustaa uutterasti ja fiksusti ymmärtäen hyvin myös kenttätasapainon päälle. Ei myöskään sorru helppoihin menetyksiin, joskin aina välillä pitäisi kyetä tunnistamaan tilanne, joissa pientä riskiä kannattaa ottaa. On käyttökelpoinen alivoimalla ja kykenee pelaamaan tuloksekkaasti pelin vaikeimpia puolustusvaihtoja. Liike on vahvaa ja yleinen taitotaso kunnossa, jonka johdosta pystyy pelaamaan ketjussa kuin ketjussa. Pärjää myös fyysisissä väännöissä vaikkei mikään mörssäri olekaan. Koen Rubtsovin myös olevan pelaaja, joka istuu paremmin ammattikaukaloihin, joissa pelitavan noudattaminen ja älykäs kurinalaisuus korostuvat juniorisarjoja enemmän, mutta kyllähän tuo offensiivisen puolen ja tehojen laahaaminen on pakottanut laskemaan odotuksia venäläistä kohtaan. Tällä hetkellä pitänee olla tyytyväinen, mikäli kaverista kasvaa Laughtonin tyylinen alakenttien työmyyrä. Kärkikenttiin nousu vaatisi hyökkäyspelaamisen selkeää heräämistä. Aloittaa ensi syksynä ammattilaisuransa Phantomsien riveissä.


  Pascal Laberge / C, RW / 2. kierros / 36. varaus

  Positiivisena asiana Laberge sai pelata ainakin päällisin puolin ehjän kauden eikä nähty mitään viikkokausien täyslepoa aiheuttavia aivotärähdyksiä, mutta siinäpä ne iloiset asiat pitkälti olivatkin. Pelaajana Laberge on vain liian hidas ja tasapaksu saadakseen riittävästi tulosta aikaan kaukalossa, eikä asiaa auta, että pelinopeus vaatimus vain nousee noustessa portaita ylöspäin. Pelaa kyllä uutteraa ja tunnollista 5vs5 kiekkoa vahvalla kamppailupelaamisella ja kiekonsuojaamisella, mutta hyökkäyssuuntaan tarvittaisiin enemmän effortia. Turhan usein myöhästyy tilanteista tai on liian passiivisessa peliasennossa seisovin jaloin kyetäkseen reagoimaan pelin virtauksiin ja muuttuviin tilanteisiin. Taidollisestikaan ei nouse erityisemmin framille, eikä tältä löydy tarvittavaa luovuutta ja silmää tilanteiden luomiseen vaan kiekolliset ratkaisut ovat järjestäen suoraviivaisia keep it simple valintoja, joihin taas tarvittaisiin tuloksen saamiseksi enemmän terävyyttä ja räjähtävyyttä. Laberge sai tulokassopimuksensa varauksen jälkeisenä kesänä, jolloin kaikki näytti vielä hyvältä. Sen jälkeen on koettu vastoinkäymisiä, eikä ole kyennyt kehittämään peliään oikein mitenkään. Aloittaa syksyllä ammattilaisuransa Phantomseissa, mutten turhan kovia odotuksia lataisi. Jos oikein typistää, niin varauksen aikaan patongista toivottiin top6 laituria, siinä missä nyt odotetaan, kykeneekö kasvamaan ja monipuolistumaan alakenttien duunariksi vai ei? Henkilökohtaisesti en usko Labergen NHL-uraan.


  Carter Hart / G / 2. kierros / 48. varaus

  Hart päätti junioriuransa tyylillä, mistä osoituksena valinnat sekä WHL:än (jo kolmatta kertaa) sekä koko CHL:n (toista kertaa) vuoden maalivahdiksi. Molemmat valinnat taisivat olla samalla historiallisia, eikä vastaavaa ole ymmärtääkseni aiemmin nähty. Hartin joukkueen Everettin paukut eivät riittäneet ihan mestaruuteen asti vaan WHL:än finaaleissa tuli kuokkaan Swift Currenttia vastaan, mutta tuollakin saralla meni vähintään kelvollisesti. Maajoukkuepuolella oli vuodenvaihteessa Kanadan U20 kultajoukkueen tukipilareita. Usein on tullut jo täälläkin todettua, mutta tyyppinä Hart on sellainen vahvasti peliä sekä tilanteita lukeva tapaus, joka harvemmin on huonosti sijoittunut. Näin ollen lähtökohdat torjunnoille ovat kunnossa, eikä homma perustu mihinkään Hasek maiseen pyörimiseen ja rimpuiluun. Näin ollen niitä helpolta näyttäviä lirautuksiakaan ei juuri nähdä, paketin pysyessä kasassa ja kiekon tiellä. Löytyy Hartilta hyvät refleksit ja elastisuuskin on kunnossa, mutta homma ei lähtökohtaisesti rakennu sirkustemppujen varaan. Mielestäni suurin uhkakuva Hartin kehitykselle ovat nämä valtaisat odotukset ja hype, mitä nuoreen maalivahtiin on juniorisuoritusten myötä ladattu organisaatiossa, joka on etsinyt legimenttiä pidempiaikaista ykkösmaalivahtia 80-luvun lopulta lähtien. Kovapäinen kaveri saa olla, mikäli tuon käsittelee, mutta tällaista piirrettä maalivahdilta tarvitaan toki muutoinkin. Ensi syksynä ammattilaisura laitetaan käyntiin Phantomseissa. Sen suurempia urakaaria ja aikataulutuksia en rupea tässä edes yrittämään vaan antaa ajan näyttää.


  Wade Allison / RW / 2. kierros / 52. varaus

  Yhtäkään peliä en Allisonilta nähnyt, mutta tilastojen valossa jatkoi nousujohteisissa merkeissä. Kausi valitettavasti päättyi tammikuun loukkaantumiseen. Ennen loukkaantumista ehti olemaan spekulaatiota, josko tämä olisi jäänyt viimeiseksi kaudeksi yliopistossa, mutta loukkaantuminen taisi vetää jäitä hattuun ja keväällä kuultiin yliopistouran jatkuvan. Kuten jo aiemmin todettua Allison on mielenkiintoinen paketti kokoa ja taitoa, eikä liikekään ole onnetonta, mutta ilman nähtyjä otteluita en halua rakennella sen korkeampia pilvilinnoja.


  Jatkuu...
   
  Viimeksi muokattu: 08.06.2018 klo 17.46
 13. Eager Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Flyers, Eagles, HPK ja Barça
  Carsen Twarynski / LW / 3. kierros / 82. varaus

  Twarynski pelasi career-seasoninsa WHL:ssä, jolla lunasti kolmivuotisen tulokassopimuksen, mistä on aina annettava nuorelle pelaajalle propsit. Pidän Twarynskin uutterasta ja uhrautuvasta taistelijaluonteesta ja kyllähän kaveri taitaa myös räkäisten maalinedusosumien taikomisen, eikä rannekaan ole huono, kunhan saa aikansa virittää, mutta tulevaa NHL-pelaajaa en vain nuorukaisessa oikein näe, mutta sen näkee sitten. On vähän liian kulmikas ns. yhtä kaistaa painava vanhan mallin pelaaja, sellainen nykyään tärkeä sulavuus ja luonteva tilanteisiin reagoiminen hitusen puuttuu, mikä heijastuu mielestäni lähinnä puutteista pelikäsityksessä. Twarynskistä ei ole myöskään pienoisen putkinäköisyyden johdosta kiekollisena hyötyä maalinedustan ulkopuolella. Työmoraalista 10+ mutta sitä talenttia saisi vain olla enemmän. Aloittaa ensi syksynä ammattilaisuransa Phantomseissa, jolloin saadaan lisää perspektiiviä. Loppukauden ATO:lla tarjosi odotetun kaltaista duunia ja eiköhän aja paikkansa Phantomsien alaketjuissa ensi syksynä, mutta mitään tehoruiskua en tästä ihan heti odottelisi AHL:kään. NHL:ää ajatellen puhdas nelosen projekti.


  Connor Bunnaman / C, LW / 4. kierros / 109. varaus

  Ei Bunnamanin tekemisessä ollut suurempaa kritisoitavaa tälläkään kaudella. Pelasi joukkueensa kapteenina omaa uutteraa ja väsymätöntä kiekkoaan antaen kaikkensa joukkueen menestyksen eteen vaihdosta toiseen. Tehojen ja offensiivisen pelaamisen osalta ei vain nähty kehitystä, vaan OHL-uran parhaaksi kaudeksi jäi tässä valossa 2016-17. Tuo kausi sytytti ehkä pieniä toiveita, josko Bunnamanista olisi jonkinasteiseksi secondary scoringin tuojaksi ammattikaukaloihin, mitkä siis romuttuivat. Puhutaan aika selkeästä alakenttien tai siis lähinnä nelosen duunariprospectista, tätäkin haavetta rajoittaa kaverin raskasjalkaisuus, mihin ei kuluneella kaudella muutosta saatu. Rehellisyyden nimissä en usko Bunnysta kasvavan NHL-pelaajaa nykypäivän vaatimuksilla, mutta antaa ajan ja syksyllä alkavien ELC-vuosien näyttää. On kuitenkin peliälykäs ja väsymätön likaisentyöntekijä, joten ei tuomita vielä. Ura siis jatkuu syksyllä Phantomsien riveissä, joskaan en täysin sulkisi pois ECHL-stinttiä, mikäli kasvavan pelinopeuden kanssa ilmenee ongelmia, kuten voi hyvin käydä.


  Linus Högberg / D / 5. kierros / 139. varaus

  Högberg pelasi vahvan ja tasapainoisen kauden onnistuen nostamaan roolinsa top4 puolustajaksi runkosarjan voiton jatkoksi aina mestaruuteen saakka marssineessa SHL:än powerhousessa Växjö Lakersissä, joskin pudotuspeleissä valmennus arvosti kokemusta korkeammalle ja Högberg jäi kolmosparin minuuteille. Ei tarjoile mitään kaikista näyttävämpiä suorituksia, mutta kokonaisuus on kunnossa ja mikä tärkeintä nuppia löytyisi. Nuorukaisen luistelu on myös hienoa katseltavaa, niin vaivattoman näköistä ja teknisesti taitavaa. Mahdoton sanoa mihin rahkeet lopulta riittävät, mutta kyllä Högbergin kohdalla voi jonkinlaisia NHL-haaveitakin rakennella. Paljon on toki matkaa kuljettavana, ensiksi olisi varmaan tarjolla vielä vuoden verran SHL:ää, jonka päälle kausi-pari AHL:ää, mutta seuraillaan.


  Tanner Laczynski / C, RW / 6. kierros / 169. varaus

  Jatkoi nousujohteista NCAA-uraansa onnistuen nousemaan jo toisella kaudellaan yli PPG-pelaajaksi, aina Frozen Fouriin saakka edenneessä Ohio Staten joukkueessa, mikä on ehdottomasti hyvä signaali, varsinkaan kun ei puhuta mistään one-trick-pony tyyppisestä puhtaasti offensiivisesta pelurista. Laczynskissä on paljon mistä pitää. On hyvä raaminen ja mukavasti liikkuva kahdensuunnan duunarityyppi, jolta löytyy myös sanotaanko vaikka, että kohtuudella offensiivisista talenttia. NHL:ää ajatellen puhutaan selvästi alakenttien roolipelaajasta, vähän samaan tapaan kuin siinä USA:n U20-kultajoukkueessa, mutten näe mitään estettä tämän toteutumiselle. Edellytyksiä voisi olla jopa todella hyväksi roolipelaajaksi, mutta työsarkaa riittää yhä, eikä siis missään nimessä puhuta mistään varmasta tapauksesta. Jatkaa Ohio Statessä.


  Anthony Salinitri / C / 6. kierros / 172. varaus

  Salinitri jatkoi omaa vastuullista duuniaan, mutta toivottua offensiivista buustia ei saatu, minkä johdosta jäi ilman ELC:tä. Kuten jo aiemmin tuli todettua, kaverin räjähtävällä liikkeellä olisi pitänyt kylvää enemmän tuhoa, mikä vain kielii muutamista puutteista. Ensinnäkään ei ole kummoinen viimeistelijä, vaan yhtä maalia kohden tarvitsi monesti useamman laatupaikan. Toisekseen peliälyä hyökkäyssuuntaan voi hitusen kyseenalaistaa. Ei tunnu vaistoavan ja näkevän tilanteita, vaan painoi ja sähelsi enemmän laput silmillä. Yritystä ja energiaa oli, mutta järkeä ei ihan samalla mitalla, mikä näkyi tuloksessa. Puhutaan kuitenkin ihan laadukkaasta ja käyttökelpoisesta pelurista puolustussuuntaan, mutta offensiivinen tekeminen ei vain ole kehittynyt riittävästi. Takaraja tulokassopimuksen tekemiseen umpeutui Salini


  David Bernhardt / D / 7. kierros / 199. varaus

  Bernhardt jatkoi urallaan eteenpäin, onnistuen vakiinnuttamaan roolinsa Djurgårdenin vakiokalustossa, eikä visiittejä junioreihin enää nähty, joskaan rooli ei noussut monesti kolmosparia suuremmaksi. Täytti kuitenkin ruutunsa moitteetta ollen yksi palanen SHL:än runkosarjan kakkossijan vallannutta ja aina välieriin edennyttä tukholmalaisnippua. Bernhardtilla on puhtaasti fyysisiltä lahjoilta kaikki NHL-uraan vaadittava. Hyvät raamit, joilla pärjää fyysisisissä väännöissä, liike on kunnossa ja kiekolliset taidotkin täysin riittävät. En ole vain vakuuttunut riittääkö nuorukaisen peliäly unelman saavuttamiseen? Ivan Provorovin nupilla tässä olisi vähintään laadukas top4 puolustaja, mutta pelkäänpä Bernhardtin tien tyssäävän AHL:ään. Toivotaan, että todistaa epäilyni vääriksi. Pelannee vielä tulevan kauden SHL:ssä, jonka agendana toivoisi olevan roolin kasvattaminen syvyyspakista lähemmäs SHL-tason avainpuolustajaa. Tuon jälkeen olisi hyvä lähteä kohti Amerikkaa.  2015 Draft


  Ivan Provorov / D / 1. kierros / 7. varaus

  Takana toinen vuosi NHL:ssä, Flyersin ykköspuolustaja, joka pelaa jo tässä vaiheessa uraansa pelottavan laadukkaasti.


  Travis Konecny / RW / 1. kierros / 24. varaus

  Toinen vuosi NHL:ssä, nousi kauden myötä top6 hyökkääjäksi. Otteiden tasaannuttaminen sekä impulsiivisuuden ja energian kanavoiminen paremmin oikeisiin asioihin ovat niitä tulevien vuosien juttuja. On kuitenkin hyvällä tiellä.


  Felix Sandström / G / 3. kierros / 70. varaus

  Sandströmin kausi meni loukkaantumisesta toipumiseen, eikä päässyt montaa peliä pelaamaan. Itse en ehtinyt näkemään tältä pelin peliä. Solmivat kuitenkin kauden päätteeksi ELC:n, joten uskoa kehityksen jatkumiseen tuntuu olevan. Sandström vietti kevään Allentownissa Brady Robinsonin opastuksessa ja taisi Kim Dillabaugh pitää myös muutamat treenit, joten tämän puolesta varmasti maksimoitu kauden päätös. Sandströmillä on vuosi sopimusta jäljellä SHL:ssä ja Hextall ehti sopimuksesta ilmoittamisen yhteydessä kertomaan, että tuon myös pelaa pois. Näin Phantomseissa olisi kerralla ainoastaan yksi tulokasmaalivahti, ensi kaudella Hart ja seuraavana Sandström, mikä on eittämättä järkevää team managementtiä.


  Matej Tomek / G / 3. kierros / 90. varaus

  Tomek otti urallaan askeleen taaksepäin päästäkseen suuremman pelimäärän toivossa eteenpäin palattuaan North Dakotan yliopistosta USHL:ään, jossa ilmeisesti keskinkertaisista tilastoista huolimatta takana ihan ok kausi kun jatkaa ensi syksynä NCAA-uraansa vuorostaan Nebraska-Omahassa. Toki siinä missä UND kuuluu NCAA:n kiekko-ohjelmien ylimpään kermaan, on Nebraska-Omaha asteen pari köykäisempi, mikä varmasti osaltaan selittää tätä urakaarta. Yhtäkaikki kummoisia odotuksia en Tomekin harteille enää asettele.


  Samuel Dove-McFalls / LW / 4. kierros / 98. varaus

  Ei saanut aikanaan tulokassopimusta, joten varaus umpeutui viime kesänä.


  Mikhail Vorobyev / C / 4. kierros / 104. varaus

  Vorobyevin kautta hidastivat loukkaantumiset ja erinäiset vaivat, mikä näkyi etenkin tilastoissa, mutta kyllähän tästä ensimmäisestä Pohjois-Amerikan vuodesta jäi kokonaisuutena hyvä ja uskoa tulevaan synnyttänyt maku. Kaverin korkea peliäly näkyy vain kaikessa tekemisessä, molempiin suuntiin. On kokonaisvaltainen kahdensuunnan sentteri, jota voi käyttää jäällä tilanteesta riippumatta. NHL:ää ajatellen tarvitsisi vielä lisää terävyyttä ensimmäisiin potkuihin, eikä pieni lisäkovuuskaan kamppailutilanteissa olisi pahitteeksi, mutta noin muutoin näyttää jo varsin hyvältä. Niin ja jottei nyt mahdottomia pilvilinnoja ruveta rakentamaan, venäläisen upside on kärkikenttien sijaan enemmän alakenttien sentteröinnissä. Jatkaa ensi kaudenkin Phantomseissa, jossa toivon mukaan nostaa rooliaan ja sitä myöten myös tehojaan. Syksyllä 2019 Flyersin rosterissa?


  David Kase / RW / 5. kierros / 128. varaus

  Kase jätti kesällä kotimaansa tomut hakiessaan uusia haasteita SHL:stä. Pelasi heikossa Moran joukkueessa varsin merkittävässä roolissa ja etenkin syyspuoliskolla kertyi hyvin tehojakin. Johti mm. hetken aikaa Moran pistepörssiä. Kevättä kohden meno kuitenkin hyytyi, kuten kävi vähän koko joukkueelle. Kase on sellainen monipuolinen pakkaus vähän kaikkea, muttei valitettavasti ole missään sen erityisempi. Koen, että pienehkönä pelurina Kaselta tulisi löytyä parempaa liikettä ja kiekollisia high end kykyjä, jotta tämän NHL mahdollisuuksiin jaksaisi uskoa, joskin tiedän osalta Flyers-prospecteja aktiivisesti seuraavista löytyvän kovaa uskoa Kasen rauhalliseen kehitykseen, mutten siis itse kuulu tähän joukkoon. Allekirjoitti kuitenkin kauden päätteeksi ELC:sä, joten miehen kehitystä päästään seuraamaan suurennuslasin alla myös jatkossa. Ainakin itselleni on vielä auki aloittaako ensi syksynä Phantomseissa vai pelaako alkuun vuoden lainalla SHL:ssä?


  Cooper Marody / C, RW / 6. kierros / 158. varaus

  Kaupattiin keväällä Edmontoniin vaihdossa kesän 2019 kolmannen kierroksen varausvuoroon (Devils).

  Kirjoitetaan nyt muutama rivi lisää, vaikka ihan Oilers-kannattajien iloksi, kun herran pelejä tuli kuluneellakin kaudella nähtyä. Kiekon kanssa Marody on eittämättä epeli. Hahmottaa hyvin mitä ympärillä tapahtuu ja kykenee rytmittämään peliä sekä tarjoilemaan nättejä passeja ketjutovereilleen. Sekä nopeat yhden/muutaman kosketuksen jatkot, että pelin seisauttamiset, ennen puolustusta puhkovaa ratkaisua onnistuvat. Suurimmat avut tällaisesta pelaajasta ovat luonnollisesti tarjolla ylivoimalla. Puolustussuuntaan Marody ei näyttänyt miltään rotsilta, mutta tuskin tuosta mitään vahvuuttakaan on kasvamassa, vaan roolin tulisi NHL:ssä löytyä tehoketjuista. Ehkäpä se suurin puute ja rajoite löytyy liikkeen saralta. Ei ole varsinaisesti hidas pelaaja, muttei tarjoa myöskään sitä, mitä nykyinen kovan temmon ja suunnanmuutospelaamisen NHL-huutaisi. Puutetta pystyy toki paikkaamaan peliälyllä kunhan koko rosterin tarina ei ole samanlainen. Flyersin toimistolla eivät ilmeisesti uskoneet Marodyn NHL-mahdollisuuksiin, joten mielenkiinnolla jään seuraamaan, miten jatkossa käy? Jos rehellisesti sanotaan, en usko Marodysta kasvavan hyödyllistä pelaajaa, voittavaan ja menestystä tavoittelevaan NHL-nippuun, mutta aikahan tuon näyttää. Näkisin tämän mahdollisesti NHL:ään noustessaan enemmän sellaisena heikon joukkueen ”paremman puutteessa” semi-tehoilijana, mutta aikahan tuon näyttää. Oilers ja myös Flyers kannattajille tuttu Sam Gagner tulee tällaisesta pelaajasta ensimmäisenä mieleen. Allekirjoitti jo tulokassopimuksen Oilersin kanssa, joten ammattilaisura alkaa ensi syksynä.


  Ivan Fedotov / G / 7. kierros / 188. varaus

  Fedotov on pelaaja, jolta en ole nähnyt pelin peliä en ennen varausta kuin sen jälkeenkään. Ottelumäärä Venäjän toiseksi korkeimmalla sarjatasolla VHL:ssä nousi selvästi sitten hiljaisen edelliskauden, mutta eivät tilastot noin muutoin mairitelleet. On iso kaveri ja mistä näistä ikinä tietää, miten se kehitys jatkuu, mutta juuri nyt näyttää maalivahdilta, jolle KHL-tason saavuttaminen lienee se realistisempi haaste. Hyvin epätodennäköistä, että tulisi koskaan pelaamaan Flyers-organisaation riveissä.


  Jatkuu....
   
 14. Eager Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Flyers, Eagles, HPK ja Barça
  2014 Draft


  Travis Sanheim / D / 1. kierros / 17. varaus

  Toinen ELC-vuosi takana ja Sanheimin projektin voi sanoa taas edenneen. Nousi AHL-tasolla tähtipakiksi ja Flyersinkin riveissä vastuuta kertyi ja kevään aikana näytti jo kelpo NHL-puolustajalta hieman pidemmänkin pätkän. Ensi kauden tavoitteen pitää olla roolin vakiinnuttaminen ja hyökkäystehojen kasvattaminen. Mielestäni Sanheimilla ovat kaikki ainekset nousta laadukkaaksi ideaalitilanteessa kakkosparin roolitusta kantavaksi top4 puolustajaksi NHL:ään. Edustaa liikkuvana, raamikkaana ja kiekollisesti taitavana myös hyvin tätä päivää.


  Nicolas Aube-Kubel / RW / 2. kierros / 48. varaus

  En ole aiemmin oikein nähnyt NAK:ssa NHL-potentiaalia, mutta hiljakseen olen kääntämässä takkiani. Kaverin räjähtävyys on vain sitä luokkaa, että tuolle luulisi olevan käyttöä myös NHL:ssä. Alkaa olemaan myös fysiikkansa puolesta jo melkoinen ruutitynnyri, mikä näkyy mm. kamppailupelaamisessa ja taklaustilanteissa, joissa saa tosin olla jatkossa tarkempi ja karsia ajattelemattomat pelikieltoja tuovat niitit pelistään pois. On saanut pelaamiseensa myös lisää vastuullisuutta ja järkeä, jonka myötä tätä on kyetty peluuttamaan haastavammilla minuuteilla. En edelleenkään näe NAKilla uraa kärkiketjujen maalintekijänä, tuskin kukaan muukaan, mutta kasvu ja kypsyminen pelin muilla osa-alueilla saattaa avata uusia ovia. Jatkanee syksyllä Phantomseissa, mutten pidä mahdottomana, etteikö herraa nähtäisi ensi kaudella myös Flyersin mukana. Aube-Kubel on asioiden sujuessa syksyllä mahdollinen nimi aina opening night rosteriin.


  Mark Friedman / D / 3. kierros / 86. varaus

  Friedman pelasi kovin kaksijakoisen kauden. Syyspuoliskolla oli kauniisti sanoen hukassa, eikä roolikaan noussut kummoiseksi. Ei päässyt syvyyspakin ruudussaan oikein kiinni offensiiviseen peliin ja puolustussuuntaan tuli tasaisesti virheitä. Varmaan osasyynsä oli muuttuneella roolilla. NCAA:ssa oli pelannut valtavia minuutteja ja kaikkia tilanteita siinä missä Phantomsien kovassa pakistossa oli tarjolla huomattavasti vähemmän. No kausi eteni ja edestä tippui miehiä loukkaantumisten sekä NHL-nostojen myötä pois, mikä avasi Friedmanille ovea, jonka myös käytti. Kevätpuolisko oli jo aivan erilaista suorittamista ja onnistui nousemaan vastuuta kantavaksi profiilipuolustajaksi. Sai kiekollista tekemistään heräteltyä, mutta ennen kaikkea stabiloitua puolustuspelaamistaan. Se riittääkö Friedmanin tekeminen koskaan NHL:ään asti on jo oma debattinsa. Mitään profiilipuolustajaa kaverista ei tarvitse unelmoida, muttei kolmosparin syvyyspakin uraa tarvitse mielestäni vielä haudata. Vahva liikkuvuus ja kiekollinen osaaminen ovat elementtejä, joita NHL-syvyyspakeiltakin nykyään odotetaan luiden murskaamisen sijaan. Työtä on kuitenkin vielä edessä ja kyllähän todennäköisyydet ovat edelleen AHL-jyrän puolella.


  Oskar Lindblom / LW / 5. kierros / 138. varaus

  Lindblomin kausi oli tehojen osalta vähän vuoristorataa sekä AHL:ssä, että NHL:ssä, mutta itse peliesitykset olivat taattua laatua illasta toiseen. On vain todella kokonaisvaltainen ja älykäs kahdensuunnanlaituri, joka tekee sitä monesti turhan vähälle huomiolle ja kiitoksille jäävää kiekotonta uurastusta väsymättömästi, mikä heijastuu kummasti ketjun ja koko viisikon tuloksiin, positiivisesti. Valmentajilta tai joukkuetovereilta ei tämä jää näkemättä, eikä ole yllättänyt, kuinka kuorossa Lindblomia ylistettiin, vaikkei tehoja mitenkään valtaisasti tullut. Mikäli saa jatkossa kiekkoja edes hieman paremmalla prosentilla paikoistaan sisään, niin aletaan puhumaan todella arvokkaasta palasesta menestyvää joukkuetta kasattaessa. Pudotuspeleissä näkyi, ettei ollut vielä valmis, kun pelinopeus kasvaa ja ruvetaan tosissaan vääntämään, vaan jäi vähän seinäruusun asemaan, mutta nuoren ruotsalaisen keväät ovat edessäpäin. AHL:än Playoffseissa sen sijaan homma toimi ja oli mielestäni joukkueen paras hyökkääjä. Nuorukaisen pitää toki vielä paikkansa ansaita syksyn leirityksillä, mutta paljon pitää tapahtua, mikäli Lindblom ei avausillan kokoonpanosta löydy.


  Radel Fazleev / C, LW / 6. kierros / 168. varaus

  Fazleev jatkoi omaa arvokasta duuniaan Phantomsien alakentissä, mitä pitää arvostaa, muttei valitettavasti kyennyt juurikaan nostamaan offensiivista panostaan, vaikka tätä vähän odotin. Pelaa fiksua ja tunnollista kahdensuunnan kiekkoa, eikä ole ihan kädetönkään, mutta liikkeestä puuttuu vaihde tai parikin, jonka myötä meno on sellaista dieselmäistä jyskytystä eikä venäläisestä ole hirveästi apuja riiston jälkeisissä nopeissa pelinkäännöissä tai 1vs1 tilanteissa. Tuon pitää parantua, mikäli mielii NHL:ssä pelata. ELC:tä on vielä vuosi jäljellä, mutta kauheasti en enää odota Fazleevilta Flyersia ajatellen.


  Jesper Pettersson / D / 7. kierros / 198. varaus

  Nopeasti varauksen jälkeen solmittu ELC-sopimus päättyi viime kesänä ja ruotsalaisen ura Flyersin organisaatiossa tuli päätökseen. Pelasi kuluneen kauden SHL:än Djurgårdenissa. Asenteesta tai luonteesta ei homma Petterssonilla jäänyt kiinni, mutta puhdasta talenttia ei vain löytynyt riittävästi.  2013 Draft


  Samuel Morin / D / 1. kierros / 11. varaus

  Tämän piti olla se Morinin läpimurtokausi NHL:ään, mutta toisinpa kävi, kovin vaikeaa oli. Syksyllä ei onnistunut vakuuttamaan valmennusta kyvyistään vaan tie vei takaisin Phantomseihin, jossa vuorostaan erinäiset loukkaantumiset vaivasivat läpi kauden eikä pelejä paljoa kertynyt. Kaiken huippuna, kun edellisestä loukistaan ehti kuntoutumaan, kesken pudotuspelien, sanoi polvi jälleen naps ja pelit jatkuvat vasta vuoden 2019 puolella. Morinin kannalta on myös valitettava fakta, että NHL on muuttunut melkoisesti kesän 2013 varausta seuranneiden viiden vuoden aikana, eikä Morinia suosien. Morinin liike riittää kyllä nykyiseenkin NHL:ään, mutta vuorostaan kiekolliset taidot paineen alla ovat se rajoittavin tekijä. Ei kaveri nyt mikään täysi puukäsi ole, muttei niitä kehujakaan tarvitse jaella. ELC tulee päätökseensä ja saa nyt nähdä, miten etenevät, kun tämän tuoreimman loukkaantumisen johdosta tuleva kausi menee vahvasti kuntoutumisen merkeissä. Näkisin Morinilla olevan yhä edellytyksiä tuollaiseksi Manningin/Gudaksen tyyliseksi alaparien kovuuden tuojaksi, mutta tämä vaatisi niitä terveitä päiviä, joita ei tunnu mistään löytyvän.


  Robert Hägg / D / 2. kierros / 41. varaus

  Pelasi ensimmäisen kautensa NHL:ssä, bottom4 puolustaja, jonka paikka löytyy ideaalitilanteessa kolmosparista. Jäi loukkaantumisensa jälkeen seiskapakin asemaan ja muun muassa mobiilimpi Sanheim ajoi taustalta ohi. Ensi kausi on uran kannalta tärkeä, kun ruotsalaisen pitäisi kyetä stabiloimaan asemansa pelaavassa kuusikossa. Aivan ensiksi täytyy toki laittaa nimi uuteen sopimukseen, minkä lukemista saattaa saada jo osviittaa organisaation uskosta ruotsalaiseen.


  Tyrell Goulbourne / LW / 3. kierros / 72. varaus

  Goulbourne on kyllä edennyt systemaattisesti urallaan pystyen monipuolistamaan pelaamistaan puhtaasta nelosen tappelijasta kokonaisvaltaiseksi alaketjujen duunariksi. Nousi jo varsin arvokkaaksi peluriksi AHL-tasolle, eikä Flyersinkaan riveissä mitenkään toivottomalta näyttänyt. Räjähtävä liike on Goulbournen suurin pelillinen anti, muttei peliälyäkään voi arvostella. Lukee tilanteita, sijoittuu hyvin, takakarvaa väsymättömästi, tuo energiaa, jättää turhat jäähyt ottamatta jne. Ylipäätään paljon asioita vaihdosta toiseen, joita valmennuksen on helppo arvostaa. Voi olla, ettei Goulbournen pelaajatyypille löydy enää käyttöä NHL:ssä vaikka tekisi mitä, mutta jotenkin vain olen alkanut toivomaan toisin. Nopeutensa ja röyhkeytensä johdosta pääsee hyvin maalipaikoillekin, mutta viimeistely ei valitettavasti kuulu miehen vahvuuksiin. Tulokassopimus päättyy ja saa nähdä tuleeko jatkoa vai ei? Eivätköhän tarjoa QO:n.


  Terrance Amorosa / D / 5. kierros / 132. varaus

  Amorosa pelasi seniorivuotenaan selvästi parhaan NCAA-kautensa, kuten asiaan kuuluu. Näin tätä kauden aikana yhden matsin verran, missä oli ok, muttei valitettavasti säväyttänyt sen enempää. Kehitystä edelliseen nähden oli toki tullut. NCAA-routen vuoksi Amorosalta ei turhan montaa peliä ole kertynyt plakkariin sitten USHL:än, joten otanta on rajallisempi, muttei usko kaverin NHL-mahdollisuuksiin ole vain missään välissä päässyt syntymään. On sellainen peruskiva yleispuolustaja, jolla ei kuitenkaan ole pelaamisessaan mitään selviä vahvuusalueita. Ei ole huono, muttei vain mielestäni riitä. Näyttäisi siltä, että tulokassopimusta ei ole tulossa, mutta vielähän tässä on elokuun puolelle aikaa. Ajaisi varmasti asiansa Phantomsien syvyyspuolustajana pelkällä AHL-lapullakin, mitä pidän todennäköisimpänä skenaariona, ellei sitten usko saavansa tulokassopimuksen jostain muualta? Mikäli ei ELC:tä mistään tipu kirjoittanee nimensä AHL-lappuun syksyllä, joko Flyersin tai jonkun muun organisaation kanssa.


  Merrick Madsen / G / 6. kierros / 162. varaus

  Madsen kaupattiin kesällä 2017 Arizonaan, jonne allekirjoitti tänä keväällä NCAA-uran päätyttyä kahden vuoden tulokassopimuksen.


  David Drake / D / 7. kierros / 192. varaus

  Seniorivuosi ei ainakaan tilastojen valossa tuonut sen mainittavampaa kehitystä. Yhtäkään peliä en Drakelta NCAA:ssa nähnyt, mutta loppukauden ATO:lta Phantomseissa näitä kertyi muutama plakkariin. Mitäänsanomaton lienee hyvä termi kuvaamaan kaverin esityksiä. Meni joukon jatkona syvyyspakkina siinä missä Hora, De Haas ja kumppanit, muttei tässä ollut mitään sen erityisempää havaittavissa. Tuskin tästä AHL-peruspakkia kummempaa on odotettavissa ja saa nyt nähdä missä ja millaisella sopimuksella pelaa ensi kaudella? Veikkaukseni on AHL-lappu Phantomsien kanssa osan kaudesta sujuessa ECHL:ssä.


  Jatkuu....
   
 15. Eager Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Flyers, Eagles, HPK ja Barça
  2012 Draft


  Scott Laughton / C / 1. kierros / 20. varaus

  Takana kolmas kausi NHL:ssä, joiden väliin tosin mahtui ylimääräinen vuosi AHL:ssä. Ensi kauden hahmotelmissa joukkueen nelossentteri/nelosen laita, jolla voisi olla rahkeita vielä kolmoseen, muttei enää sen suurempaan rooliin. Nousua nelosen työrukkasta suurempiin saappaisiin estää tosin Laughtonin tehottomuus maalipaikoissa, mihin pitää tulla jatkossa parannusta. Hyvä kuitenkin muistaa, että laadukkaita nelosketjulaisiakin aina tarvitaan. Helpottaa kummasti valmennuksen peluutuksia ja taakan jakamista.


  Anthony Stolarz / G / 2. kierros / 45. varaus

  Kauteen lähdettiin kaikki tai ei mitään tilanteesta ja aika tyhjin käsin poistuttiin. Stolien kausi meni käytännössä täysin loukkaantumisesta toipumiseen, mikä on valitettavaa, mutta minkäs teet. Sopimus on jälleen katkolla ja tuskinpa on enää uutta NHL-lappua saamassa, keneltäkään. Oletan vahvan kauden pelanneen Lyonin nappaavan jaossa olevan ”kolmoskassarin” ruudun ja Hartille on merkittynä se toinen suora Phantoms-paikka. Joko lähtee siis kokeilemaan vielä AHL-lapulla jonnekin muualle tai sitten kohti Eurooppaa, näin tilanteen näen, mutta kesähän tuon näyttää.


  Shayne Gostisbehere / D / 3. kierros / 78. varaus

  Pelasi kolmannen kautensa NHL:ssä, joukkueen top2 puolustaja, jolla takana uran toistaiseksi paras kausi, vaikka pudotuspeleissä hieman sakkasikin. Yhteistyö Provorovin kanssa toimi runkosarjassa kuin junanvessa, mutta ideaalitilanteessa Ghostin paikka saattaisi löytyä kakkosparista asteen kevyemmillä 5vs5 minuuteilla, mutta katsellaan, miten miehen urakaari etenee eli jatkuuko hyvin alkanut kasvu entistä kokonaisvaltaisemmaksi puolustajaksi vai ei?


  Fredric Larsson / D / 4. kierros / 111. varaus

  Ruotsalaispakin kehitys ei oikein koskaan käynnistynyt ja oli siellä kai taustalla jotain ravinto / ruoka-allergia ongelmiakin, joiden vuoksi ei saanut oikein fyysiselle peruspakille tärkeää massaa kasvatettua, mutta jäi siis aikanaan ilman tulokassopimusta. On kiekkoillut viime vuodet Ruotsin kolmannella sarjatasolla.


  Taylor Leier / LW / 4. kierros / 117. varaus

  Pelasi ensimmäisen kautensa NHL-rosterissa, jossa pelejä kertyi kauden aikana 39 kappaletta, selvä marginaalipelaaja. Sopimus olisi jälleen katkolla ja saa nähdä miten Leierin käy? Halpana täytepelaajana Leier ajaa asiansa, myös ensi kaudella, mutta voihan tuon ruudun täyttää muillakin ukoilla. On edelleen mukavan monipuolinen tapaus, eikä varsinaisia aukkoja pelistä löydy, muttei valitettavasti oikein niitä vahvuuksiakaan. Eiköhän Leier tule sen jatkon saamaan, jonka jälkeen olisi edessä uran tärkein kausi.


  Reece Willcox / D / 5. kierros / 141. varaus

  Willcox jatkoi urakkaansa Phantomsien syvyyspuolustajana. Täytti ruutunsa, muttei kuitenkaan tarjonnut mitään sellaista, mikä herättäisi toiveita NHL-urasta. Kokoa ja liikettä löytyy, mutta kiekollinen pelaaminen loppuu punaviivalla ja kamppailutilanteissa on raamikkaaksi peruspakiksi puolestaan liian pehmeä. Sopimus on katkolla ja tuskinpa tähän enää NHL-lappua uhraavat elleivät sitten näe miestä Mark Alt tyylisenä hätäsyvyysukkona. AHL-sopimuksen väärti Willcox ilman muuta on ja olisi tärkeä puolustaja Phantomseille, varsinkin jos ja kun Myers/Sanheim jaostoa ruvetaan asettelemaan Flyersin rosteriin.


  Valeri Vasiliev / D / 7. kierros / 201. varaus

  Fyysinen peruspakki, jonka kehitys on ollut rauhallista. Suora NHL-paikka ei ollut missään vaiheessa lähelläkään ja ilmeisesti AHL:än koluamiseen ei vuorostaan löytynyt halua, vaan valitsi ennemmin KHL-uran. Ei siis tulevaisuutta ainakaan Flyersissa.  Varaamattomat:


  Cole Bardreau , C/RW

  Bardreau jatkoi omaa laadukasta peliään, jossa on ihailtavasti läsnä jokaisessa vaihdossaan antaen kaikkensa joukkueelleen. On AHL-tasolle elintärkeä ja tasokas myös riittävien tehojen tekoon kykenevä duunari, joka on vuosi vuodelta noussut lähemmäksi NHL:ää, mutta yhä edelleen odottaisi mahdollisuuttaan. En henkilökohtaisesti näe Flyersin nelosen huononevan, vaikka Bardreau siellä pelaisi, muttei siinä mitään mainittavaa menisikään, vaikkei herran NHL-unelma koskaan toteutuisi. Puhdas marginaalitapaus, mutta kyllähän näille työnsankareille aina hyvää toivoo.


  Alex Lyon, G

  Lyonilta saatiin sellainen kunnon statement-kausi, jollaista yksi sun toinen varmaan odotti Stolarzilta näkevänsä. En ole Lyonissa nähnyt aiemmin juurikaan sitä NHL-talenttia, jonka olen myös täällä muistanut kertoa, mutta kyllähän tällainen kausi ja eteenpäin meno herättää ajattelemaan, josko herrasta sittenkin olisi NHL-kassariksi? Ei nyt ykköseksi, mutta edes legimentiksi kakkoseksi? Peittämisen ja tilanteiden lukemisen varaan pelaamisensa rakentavana maalivahtina Lyonin tekemistä on mukava katsella, eikä jatkuvasti tarvitse miettiä mistä se seuraavaksi lurahtaa, à la Mrazek. Kaverin pelaamisessa on aika vähän mitään hallitsematonta tai ylimääräistä. En ole aiemmin nähnyt Lyonin refleksien ja atleettisuuden riittävän enää NHL:ssä laukojien osaamisen kasvaessa, mutta on ottanut tässä harppauksia eteenpäin ja saa nyt nähdä. Sopimus on katkolla, mutta kaiken järjen mukaan lyhyt jatko on tulossa. Ensi kauteen lähdettäneen sopimuksen alaisella Elliott-Neuvirth kaksikolla, mikä tshekin kasassa pysymisen tietäen tarjonnee mahdollisuuksia myös Lyonille, jonka pitäisi sitten ne käyttää. Lähtökohtaisesti siis tandemkassarina Hartin kanssa Phantomseissa ja loukkaantumisten myötä jalkaa oven väliin Flyersin kokoonpanoon.


  Danick Martel, LW

  Martelin syksy oli melkoista ilotulitusta, joka palkittiin aina NHL-kutsulla. Flyers-stintillä oli mukavan yritteliäs ja energinen tuoden kokoonpanoon ennen kaikkea lisää nopeutta, mutta ne tehot jäivät uupumaan ja kun ei puhuta sen erityisemmästä shutdown-pelurista, ei mahdollisuuksia kertynyt määräänsä enempää. Niistä läpiajoista olisi pitänyt upottaa. Syksyn hurja tehotahti ei odotetusti säilynyt koko kautta, vaan tasoittui matkan edetessä, mutta ei Martel huonosti pelannut tuon jälkeenkään. Phantomsien syvässä hyökkäyksessä ei vain tarvinnut ketään kuormittaa sen enempää, vaan luottaa leveyden voimaan. ELC-päättyy, mutta kaiken järjen mukaan on vuoden jatko luvassa, jonka aikana katsotaan riittäisivätkö rahkeet aina NHL:ään? Martelilla on paljon ominaisuuksia, joiden varaan NHL-uraa voisi nykypäivänä rakentaa, mutta pienestähän nämä viimeiset rosteripaikat ovat aina kiinni. Pistäkää kuitenkin nimi mieleen pre-seasonia ajatellen. Tampan Yanni Gourde on hyvä esimerkki siitä kuinka tällainen taitava, nopea ja älykäs kontakteja arkailematon pygmi voi systemaattisella vuosia vievällä kehittymisellä nousta AHL:stä porrasta ylemmäs. Gourdella tämä tapahtui 25 vuotiaana, Martel on nyt 23. Sattumaa tai ei, ovat pelaajina yllättävänkin samankaltaisia, syntymäajankohtaa myöten. Olen aiemminkin sanonut, että uskon Martelista olevan vielä iloa Flyersille, enkä ajatellut kantaani muuttaa.


  Philippe Myers, RD

  Myers pelasi vahvan ja nousujohteisen ensimmäisen ammattilaiskauden kasvattaen rooliaan Phantoms-pakistossa tasaisesti. Päätti kautensa joukkueen ykköspuolustajana, playoff runin selkärankana. Mitään suuria loukkaantumisia ei tällä kertaa osunut kohdalle, mutta kyllähän siellä kuitenkin useampi pienempi huili nähtiin ja tämä on edelleen se huolestuttavin asia Myersin osalta. Puhtaasti talentin puolesta en näe ongelmia NHL:ään nousun kanssa, mutta mikäli mielii profiilipakin uraa ja sopimusta, pitäisi pysyä kasassa. Isoja rahoja ei vain ole järkevää sijoittaa liian loukkaantumisherkkiin tapauksiin. Myersilla on vielä kaksi vuotta tulokassopimusta jäljellä, jonka aikana toivon mukaan säilyy ehjänä onnistuen murtautumaan Flyersin pelaavaan kuusikkoon. Syksyllä jatkanee vielä Phantomsien riveissä, mutten sulkisi pois nousua NHL-rinkiin kauden edetessä. Vähän samaan tapaan, miten Sanheimin kanssa toimittiin kuluneella kaudella. Selkeä top-4 talentti, vieläpä rightin kätisyydellä.


  Michael Vecchione, C

  Vecchionen kauden arviointiin vaikuttaa vahvasti, mitä tältä odotti. Jos odotti päälle 60 pisteen NCAA-pelurin tulevan ja murskaavan AHL:ssä, jonka jatkoksi murtautuu aina Flyersin rinkiin, niin olihan kausi varmasti miinusmerkkinen. Itse kuitenkin odotin vähän maltillisempia. Vecchione on puhtaasti duunarilähtöinen kahdensuunnan pelaaja, jolle tehot tulevat pitkälti nopeuden ja toimivan systeemin seurauksena henkilökohtaisen eliittitaidon sijaan. Mielestäni Vecchione tarjosi aikalailla sitä, mitä tuolla profiililla sopi odottaakin. Se riittääkö tekeminen koskaan vakituiseen NHL-rooliin nähdään ja tuleva kausi on kaverin uran kannalta selvä käännekohta tällä tiellä. Jos pienen uhkakuvan haluaa nostaa, niin Vecchione ei ole aivan niin loistelias ja kurinalainen puolustussuuntaan, kuin nelosketjun roolia havittelevalta pelaajalta toivoisi, mutta Phantomsien toimivassa systeemissä ja toimintakulttuurissa kehitys eteni tällä saralla oikeaan suuntaan. Kuuluu ehdottomasti siihen joukkoon, josta ne viimeiset rosteripaikat syksyllä täytetään.  Kauppojen kautta tulleet:


  Brendan Warren, LW

  Warren tuli viime kesänä Arizonasta siinä Cousins&Madsen kaupassa. Tilastojen valossa en kyllä nähnyt kaverissa mitään viime kesänä, eikä kulunut kausikaan tuonut sitä muutosta. Näin Warrenin otteita ensimmäistä kertaa keväällä ensiksi NCAA:n Regional turnauksessa ja päälle Frouzen Fourissa ja hieman selkeni, mitä tässä olivat mahdollisesti nähneet. Onhan Warren todella vahva ja älykkäästi pelaava puolustava laituri mukavan irtonaisella ja terävällä luistelulla. Pelasi järjestäen vaikeita minuutteja vastustajan ykköstä vastaan, alivoimalla, erien lopuissa jne. Hyviä juttuja ehdottomasti, mutta valitettavasti hyökkäyssuuntaan tästä ei ole juurikaan iloa. Kun nelosen kavereilta odotetaan nykyään muutakin kuin sitä pelkkää dump&chasea, niin vähän vaikea on nähdä Warrenille käyttöä. Jos haluaa välttämättä romantisoida, niin kaverin maaleista merkittävä osa oli tärkeitä mm. useampi voitto-osuma, mutta jätetään nämä muiden hommiksi. Eiköhän tuo pelaa seniorivuotensa NCAA:ssa, jonka aikana pitäisi tapahtua selkeää kehitystä tehojen osalta tai jää ilman ELC:tä. Eivät tällaiset heart&soul tyypit ole koskaan haitaksi, mutta vähän sitä talentti-vajausta olisi havaittavissa Warreninkin kohdalla.
   
 16. Jay79 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Philadelphia Flyers
  Kiitos Eager jälleen kerran laadukkaasta paketista, tehty ilmiselvästi jälleen duunia tämän eteen.
   
 17. Laakamato Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Philadelphia Flyers (Jokerit)
  Eagerilta hienoa toimittamista, kiitos siitä. Varausvuosittain läpikäyminen on hyvä idea. Tosin Provorovin kohdalla tuntui oudolta, jotenkin väärältä lukea hänestä prospekti-osastolla. Tässä(kin) ongelma on vain minun päässäni ja kertoo myös siitä että Provorovia jotenkin pitää vanhempana kuin onkaan. Ja Ivanista on aina kiva lukea.

  Frenzy alkaa taas pian ja kaikenlaista kuraa olisi tarjolla, muutama helmikin joukossa. Rahaa olisi mutta Capsin ja Vegasinnesimerkki osoittaa että menestyvä joukkue tarvitsee pelitavan, maalivahdin ja riittävän leveän rosterin muutamalla syömähampaalla varustettuna. Kesällä panostaisin vain leveyteen ja olisin valmis jopa ottamaan toisen joukkueen roskan varausvuoroja vastaan. Mutta vain jos sopimus kestää ensikauden. Varausvuoroja siksi että niillä pidetään joukkue kilpailukykyisenä vähän pidempään. Ensikaudella mennään taas pudotuspeleihin ja projekti etenee muutenkin. Hitaasti mutta varmasti.
   
 18. Jay79 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Philadelphia Flyers
  Laakamadolta oikein hyvää pohdintaa, ainoastaan Tavares aiheuttaa sellaista pientä karvojen nousua omalla kohdallani. Sekin on oikeastaan vaan märkä päiväuni ei sen realistisempi vaihtoehto. Varausten kautta vaan sekä nuorille lisää vastuuta, ehkä joku edullinen täsmä hankinta, sekään ei pakollinen. Tietysti jos tulee vuosisadan kauppa eteen mistä ei ole järkeä kieltäytyä niin sitten, näiden aika vaan on ohi nyky änärissä.
   
 19. Taison Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Philadelphia Flyers, KalPa
  Ennen draftia ja heinäkuun ensimmäistä otetaan pieni tilannekatsaus Flyersin rosteriin ja tarpeisiin kesän hankinnoille. Kokoonpano tämänhetkisillä sopimuspelaajilla:

  Giroux-Couturier-Konecny
  Lindblom-Patrick-Voracek
  Raffl-Laughton-Simmonds
  Weal-Lehterä-Weise/Aubé-Kubel/joku muu AHL nosto

  Gostisbehere-Provorov
  MacDonald-Sanheim
  Hägg*-Gudas

  Elliot
  Neuvirth

  * Häggilla (RFA) ei sopimusta tällä hetkellä, mutta eiköhän tuo varmasti jatka.

  Kolmosketjun sentterin hankinta on todennäköisesti Flyersin kesän ykkösprioriteetti. Neloseen kelpaisi joku laadukas alaketjujen pelaaja/av-spesialisti joko laitaan tai keskelle, riippuen miten Lehterää ja Laughtonia halutaan peluuttaa. Hieman korkeamman profiilin laiturin hankinta voi tulla kysymykseen, jos Lindblomin ei luoteta pystyvän pelaamaan middle-6 laiturin tasolla koko kautta. Puolustuksessa on ehdottomasti top-4 pakin mentävä aukko, mutta vaihtoehtona on odottaa kehitystä oman organisaation sisältä. Tämä tarkoittaisi lähinnä Phil Myersin murtautumista NHL:n puolelle ja Sanheimin nousua isompaan rooliin. Maalivahtiosastolla tuskin muutoksia nähdään, Lyon nousee paikkaamaan Neuvirthin hajotessa.

  Giroux-Couturier-Konecny
  Lindblom/X1-Patrick-Voracek
  Raffl-X2-Simmonds
  Lehterä-Laughton-Aubé-Kubel
  (Weal, Weise)

  Gostisbehere-Provorov
  MacDonald-Sanheim
  X3-Myers
  (7. pakki Hägg)

  Maalivahdit samat.

  X1: "Tähän sommittelin Ottawan Hoffmania vielä pari päivää sitten." Jos joku kovempi laituri hankitaan, Lindblom ja Raffl pykälät alaspäin ketjuhierarkiassa ja Lehterä poppareille tai Read-tyyliin Phantomsiin mentoriksi.

  X2: Esim. Riley Nash tai Derek Ryan UFA-markkinoilta, tai joku nuorempi kaveri treidin avulla. Viktor Rask Carolinasta tai Athanasiou Detroitista, voisiko joku tämän tyylinen pelaaja irrota? Ei kiitos mottipäisille UFA-pelaajien sopimuksille.

  X3: Calvin De Haan ja Ian Cole kiinostavia UFA nimiä, ehkä Toby Enström lyhyellä lapulla? Tässä fantasiahahmotelmassa Gudas kaupattu pois, eiköhän tuo jollekin kelpaisi vaikka jonkun kaupan kylkiäisenä, Flyersin pelaavaan kuusikkoon en viimekauden näyttöjen perusteella häntä ikävöisi.
   
 20. Courier Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Philadelphia Flyers, HIFK, AS Roma
  Kiitos loistavasta prospect kattauksesta @Eager. Just tällaisia viestejä varten pitäisi olla jokin viestin tykkäys toiminto, mutta mutta….

  Jäänyt itsellä kirjoittelut vähän vähemmälle näiden opintojen takia, mutta tulee kyllä seurattua ketjua hyvin aktiivisesti ja nyt draftin lähentyessä täytyy yrittää aktivoitua. Mielenkiintoinen tilaisuus tulossa jälleen kerran. Kaikenlaisia huhuja liikkuu ympäri liigaa ja sitten olisi vielä kaksi hyvää varausta ekalle kierrokselle.

  Playoffsien jälkeen oli sellainen fiilis, että laitetaan vähintään toinen näistä pickeista osaksi pakettia, millä saataisiin vahvistettua puolustusta, mutta nyt sitä melkein toivoisi, että pidetään molemmat. Top10 jälkeen on varmaan toistakymmentä junnua millä on kova potentiaalia, ja näiden järjestys vaihtelee paljon eri rankingeissa. Hextall on kyllä haalinut hyvin näitä ensimmäisen kierroksen varauksia edellisissä drafteissa:

  2015 – 7. Provorov & 24. Konecny

  2016 – 22. Rubtsov

  2017 – 2. Patrick & 27. Frost

  2018 – 14. & 19.

  2019 – 1 + ?


  Jos esim. Simmondsin vaihtaisi vuoden 2019 1. kierrokseen niin sen jälkeen olisi 9 kpl 1. kierroksen varauksia viidessä vuodessa. Onkohan tällaista nähty koskaan änärin historiassa? Noh, toivottavasti se pickien haaliminen alkaa pikku hiljaa rauhoittumaan ja alettaisiin tekemään niitä täsmähankintoja. Joku puolustava pakki rightin kätisyydellä olisi kova juttu, mutta niin varmaan ajattelee kaikki muutkin, jos joku laadukas sellainen päätyy markkinoille.

  Heitetään nyt vielä tällainen juhannuksen super-tripla veikkaus:

  - Treidi: Simmonds liikkuu jotain pakkia vastaan

  - Vuorolla 14. varataan: Adam Boqvist D (tämän vuoden Chychrun)

  - Vuorolla 19. varataan: Vitali Kravtsov RW (tämäkin tipahtuu sopivasti meille)
   
 21. Eager Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Flyers, Eagles, HPK ja Barça
  Jees. Laitetaanpa nopeaa tilannekatsausta.

  NHL-palkinnot jaettiin viime yönä ja kuten kaikki jo tietävät Flyersin osalta Couturier oli Selke äänestyksessä hienosti toinen ja Giroux vuorostaan Hartissa neljäs. Hajaääniä tuli muutamassa muussakin kategoriassa Flyers-leiriin, mutta ei sen merkittävämmin.

  Kovasti olisi huhua liikkeellä Buffalon suuntaan. Ryan O'Reilly <-> Simmonds + 19th overall 2018 olisi esillä ollut runko/pohja. Vaikka olenkin kova prospect ja draft romantikko, niin lämpenen kyllä tuolle. Olisi aikalailla sitä mitä lääkäri tälle joukkueelle määräisi kovassa Metropolitanin keskikaistojen mittelössä etenkin kun Tavareskin olisi näillä näkymin Trotzin tulon myötä jäämässä Islesiin. Keskikaista olisi kerralla contender-moodissa ja joukkue näin ainakin paperilla valmiimpi. Lisäksi laitaan voi odottaa nopeampia nousuja nuorisokaartista kuin vastuullisiksi minuuttien syöjäksi sentterintontille. Nolan Patrickit kun ovat aika harvassa.

  O'Reillyllä on toki kova sopimus, mutta Couturierin alihintainen lappu tasapainottaisi tilannetta hyvin katon nousun ohessa.
   
 22. Dissonanssi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Moderaattorit
  Pakko kyllä kysyä nimimerkki @Eager :lta, että osaako hän eritellä jotain syitä, minkä takia Buffalon ikinä kannattaisi tehdä tuollaista kauppaa, jossa takaisinpäin tulisi uran ehtoopuolella oleva rental-Simmonds sekä vielä juuri draftin ns. cut-offin ulkopuolelle jäävä 19th overall pick?
   
 23. wunderveba Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Flyers
  Mää heittäisin Simmondsin ja molemmat ykköskiepit, jos O`Reilly sillä irtoaisi. Luulen vain, ettei irtoa.
   
 24. Lord Nikon Jäsen

  Kuka on Jay O'Brian? Nyt äkkiä @Eager hyvät perustelut.
   
 25. Taison Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Philadelphia Flyers, KalPa
  Erittäin nyky-Flyersin näköinen draftin eka kierros. Farabee oli toivelistallani korkealla realistisesti 14. vuorolla saatavilla olevilla pelaajista, eikä hänen valintansa yllätä. Hän vaikuttaa juuri Hextallin tyyppiseltä pelaajalta. Vahva kahdensuunnan pelaaja, älykäs ja johtajaominaisuuksia löytyy. Ei mikään puhdas maalintekijä, mutta kärkiketjujen potentiaali ehdottomasti olemassa. Jos nyt kenestäkään kierroksen puolivälissä varatusta pelaajasta voi näin sanoa, niin sanoisin hänen olevan suht turvallinen valinta NHL-uraa ajatellen.

  O'Brian puolestaan tuli täysin puskista, jopa enemmän kuin Frost viime kesänä. Flyers ilmeisesti oli häntä ahkerasti tarkkaillut, mutta yllättävän korkealla silti ottivat. Draft-lähetyksessä vahvuuksiksi mainittiin muistaakseni luistelu ja rannelaukaus, mikä kuulostaa lupaavalta. Muuten ei kyllä mitään hajua kaverista, ehkä @Eager tosiaan jossain vaiheessa osaa jotain kertoa.

  Olisikohan huomenna sitten puolustajan vuoro 50. vuorolla?

  Ai niin, pakko mainita että kateeksi käy Islesin tuuria. Melkoisen kovia nimiä pääsi heille asti lipsahtamaan.