Mainos

Philadelphia Flyers 2017–2018

  • 204 381
  • 673

wunderveba

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Eiköhän ensi kausi mennä Neuvirth-Stolarz kaksikolla. Tarvittaessa sitten koittaa jotain benbishopia hankkia kesken kauden, jos tuosta kaksikosta ei ole kantamaan vastuuta. Kova luotto on kuitenkin, että Stolarz nappaa ykkösvahdin paikan itselleen kauden aikana.

Onko tosiaan niin, että Hakstol on valmis päästämään vandeveldeistä irti? En olisi uskonut.

Keskikaistalla alkaa olla ruuhkaa draftin jälkeen. Näinköhän Hischier tai Patrick, kumpiko nyt tuleekaan, aloittaa laiturina.

Lindblom - Giroux - Voracek
Konecny - Filppula - Simmonds
Schenn - Couturier - Hischier
Vecchione/Weal - Laughton - Bellemare

Ja noin 2,35 milj caphitillä vielä 2 ja 3 kautta painelevat Raffl ja Weise ovat ylimääräisiä hyökkääjiä...ja Readillekin vaikea löytää roolia. No, ehkäpä voivat syrjäyttää Wealia tai Vecchionea, jos näille tässä tilanteessa kannattaa edes jatkoa tehdä, kun kovapalkkaisia hyökkääjiä jää jo nyt yli. Ehkä pahimpia mokia Hextallilta noiden kahden sopparit.

EDIT. Korjattu Read kokoonpanon ulkopuolelle, unohtunut Simmonds lisätty. (shame on me)
 
Viimeksi muokattu:

Bianconeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins, Juventus
Eiköhän ensi kausi mennä Neuvirth-Stolarz kaksikolla. Tarvittaessa sitten koittaa jotain benbishopia hankkia kesken kauden, jos tuosta kaksikosta ei ole kantamaan vastuuta. Kova luotto on kuitenkin, että Stolarz nappaa ykkösvahdin paikan itselleen kauden aikana.

Onko tosiaan niin, että Hakstol on valmis päästämään vandeveldeistä irti? En olisi uskonut.

Keskikaistalla alkaa olla ruuhkaa draftin jälkeen. Näinköhän Hischier tai Patrick, kumpiko nyt tuleekaan, aloittaa laiturina.

Lindblom - Giroux - Voracek
Konecny - Filppula - Hischier
Schenn - Couturier - Read
Vecchione/Weal - Laughton - Bellemare

Ja noin 2,35 milj caphitillä vielä 2 ja 3 kautta painelevat Raffl ja Weise ovat ylimääräisiä hyökkääjiä... No, ehkäpä voivat syrjäyttää Wealia tai Vecchionea, jos näille tässä tilanteessa kannattaa edes jatkoa tehdä, kun kovapalkkaisia hyökkääjiä jää jo nyt yli. Ehkä pahimpia mokia Hextallilta noiden kahden sopparit.

Missäs yksi Phillyn kovimmista jätkistä Simmonds menee tässä suunitelmassa? Eihän sillä ainakaan ole tuo erittäin edukas soppari katkolla vielä..
 

~KarKaus~

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers ja Kiekko-Espoo
Missäs yksi Phillyn kovimmista jätkistä Simmonds menee tässä suunitelmassa? Eihän sillä ainakaan ole tuo erittäin edukas soppari katkolla vielä..
Simmerin 3.9milj soppari voimassa vielä kauden 18-19. Viimeset 4 kautta 120 maalia eli kuuluu tärkeimpiin pelaajiin jengissä.
 

Skeleton Crew

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK, PHI, BMG
Vai oliko tässä @wunderveba :lla insider-tietoa tulevasta treidistä, jonka meni nyt vahingossa paljastamaan?

Hyökkäykseen vaikuttaisi joka tapauksessa olevan aika hyvin vaihtoehtoja, vaikka Wealin sopparia ei päädyttäisikään jatkamaan. Puolustus ja maalivahtiosasto sen sijaan hieman mietityttää. HFBoardsilla suosittu kolmen tulokkaan kombinaatio ei kyllä houkuttelisi vaikka lupaavia ovatkin. Eihän ensi kaudella vielä Lordi Stanleyn pystistä taistella, mutta silti peluuttaisin mieluummin nuoria hiukan kokeneempien pakkien kanssa sen sijaan, että laitetaan kaverit suoraan isoon rooliin. Lieneekö Provorov hieman sokaissut porukkaa. Maalivahtitilanne olisi ihan hyvä, jos vain olisi luottoa siihen, että Neuvirth pysyisi yhtään kasassa. Olisihan se aika karua, jos tsekki menisi rikkomaan itsensä vaikka harjoituskaudella ja sitten lähdettäisiin pelaamaan kautta Stolarz-Lyon -kaksikolla (jos Hart jatkaa vielä vuoden junnuissa ja Sandström Ruotsissa).

No, katsotaan nyt ensin mitä tekevät Vegas ja Jersey, ja jatketaan joukkueen virtuaalikasaamista sen jälkeen.
 

Taison

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers, KalPa
Lindblom - Giroux - Voracek
Konecny - Filppula - Simmonds
Schenn - Couturier - Hischier
Vecchione/Weal - Laughton - Bellemare
Mielenkiintoisin Flyers-hyökkäys pitkään aikaan tulossa, erityisesti jos Lindblom ja "Hischier" pystyvät paikat pelaavasta kokoonpanosta ottamaan. Kuten ilmeisesti monella kannattajalla tällä palstalla, myös omalla kohdalla luotto Lindblomiin on kova. Toiveissa olisi "sebastianahomainen" tulokaskausi. Suoraan eurooppalaisesta huippuseurasta tuloksentekorooliin Pohjois-Amerikkaan.

Alaketjuihin on tosiaan määrällisesti tunkua. Sinänsä kilpailutilanteessa ei olisi mitään pahaa, ellei näihin ns. ylimääräisiin miehiin olisi sidottu niin paljoa rahaa. Weise mielestäni pahiten ylipalkattu tasoonsa nähden. Ei tuo joukkueeseen oikeastaan mitään lisäarvoa, vaikka muistaakseni vielä Montrealin aikoinaan oli kelpo pelaaja roolissaan. Hieman selkeyttä alaketjujen tilanteeseen saattaa tuoda kesän laajennusdrafti. En usko, että Flyersista puollustajaa valitaan, joten lähtijä saattaa olla joku osastolta Laughton-Read-Weal. Kukaan ei tosiaan mikään suuri menestys olisi, mutta Wealin mielelläni pitäisin joukkueessa loppukauden hyvien pilkahdusten perusteella.

Jännittävä kesä Flyersin kannattajan näkökulmasta tulossa.
 

Jyyd

Jäsen
Suosikkijoukkue
♠️, Flyers
Oma panos on jäänyt hiukan vähäiseksi tänne tämän kauden mittaan kaiken maailman syistä, mutta kylläpä näyttää mielenkiintoiselta tämä tuleva kesä.

Lindblomista olen kuullut pelkkää hyvää, ja eihän Ruotsin liigan paras hyökkääjä voi huono olla. Eiköhän tuo vähintään TOP9:stä roolinsa ansaitse, riippuen vähän miten ketjuja haluaa asetella. Jossain kohtaa olisi kiva nähdä ketju Lindblom - Hischier - Konecny yhdessä.


Voracek - Giroux - Simmonds
Schenn - Couturier - Konecny
Hischier - Filppula - Lindblom
Bellemare - Weal - Vecchione

Filppula voi tuossa mentoroida nuorta kakkosvarausta (uskoisin Hischier) vielä tämän kauden, ja ehkä Hischier ensi kaudella saa enemmän vastuuta keskellä kenties Valtterin poistuessa. Laughtonille en ole koskaan nähnyt käyttöä NHL:ssä, enkä näe nytkään.

Tämä kaikki toki sillä oletuksella, että Shero nappaa Patrickin.
 

phillymän

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers
Tomekin voi vielä listaan lisätä, vaikka onkin ehkä pahnanpohjimmaisena tuossa porukassa.
Voidaan lisäillä huoletta vielä tohon listaan Merrick Madsen.

Juu nämä kaverit oli ihan unohtunut. Varsinkin Madsenilla lupauksia herättävä viime kausi. Tomekilla ei niinkään, mutta listalla silti.

Brynäs tiedotti eilen, että ovat tehneet vuoden jatkosopimuksen Sandströmin kanssa. Eli kaveria ei tulla näkemään ensi kaudella P-Amerikassa. Ihan hyvä näin, kun iso rooli luvassa.
 

Eager

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, Eagles, HPK ja Barça
Ajattelin seuraavaksi laittaa päättynyttä kautta pakettiin prospectien muodossa. Ensiksi Phantomsit, sitten muut.

Alkuun siis huomio Lehigh Valley Phantomsien ja joukkueen pelaajien kausiin. Päättiivät pitkän pudotuspelien ulkopuolelle jäämisten putkensa selviytyen ensimmäisen kerran kevään peleihin sitten kevään 2009, jolloin joukkue kantoi nimeä Philadelphia Phantoms kotistadionillaan hyvän aikaa sitten purettu Spectrum. Tämän kevään pelit päättyivät ensimmäisen kierroksen tappioon rivalryvastus Hersheylle. Nousivat 0-2 tappiotilanteesta vielä 2-2:teen pakottaen sarjan ratkaisevaan viidenteen otteluun, joka kuitenkin päättyi valitettavaan tappioon.

Mielestäni puhtaasti materiaalinsa puolesta joukkueen olisi pitänyt pystyä nähtyä parempaan ja kyllähän AHL:än kovimmat niput ovat vain paremmin organisoituja ja valmennettuja, varsinkin mitä tulee pelaamiseen kiekon kanssa. Phantomsien hyökkäyksiin lähdöt olivat liiaksi poukkoilua ja kontrolloidut alueelle tulot lähinnä yksilöiden ansiota systemaattiset koko viisikon toiminnan sijaan. Näkisin joukkueen tarvitsevan modernimmin pelistä ajattelevan valmennuksen, mutta eiköhän Scott Gordon remmeineen jatka ensi kaudellakin kun päättynyttä voi pudotuspeleineen kaikkineen pitää sinänsä onnistuneena.


Maalivahdit:


Alex Lyon

Lyon pelasi kelvollisen ja varsin tasapainoisen kauden, jonka aikana osoitti tason riittävän AHL:ään. On teknisesti taitava, sijoittuu hyvin ja touhu näyttää kaikin puolin hallitulta, mutta ne todelliset huippuominaisuudet ja lahjat vain puuttuvat. Sopimus on katkolla. Sinänsä Lyon on aika samantekevä tapaus, jolle ei mitenkään pakottavaa tarjota jatkoa, kun NHL-tulevaisuutta on vaikea nähdä, mutta Phantomsit tarvinnevat miehen palveluksia ensi kaudeksi. Hart ei ole vielä ikänsä puolesta AHL-kelpoinen, Sandström päätti jatkaa vielä kauden Brynäsissä, kun vielä Madsenkin tuntuisi haluavan pelata seniorivuotensa Harvardissa, niin eipä Phantomseilla ole liikaa vaihtoehtoja tarjolla. Kun Stolarzinkaan pelipaikasta ja tilanteesta ole takuita, niin eiköhän Hexyn kannata Lyon signata.


Martin Ouellette

Ouellette toimi joukkueen kolmantena pitkälti ECHL-yhteystyöseura Reading Royalseissa pelanneena kassarina, jota hälytettiin tarpeen mukaan avaamaan luukkua, muutaman ottelunkin pääsi pelaamaan pidemmillä tuurausstinteillään. Lopulta kaverille kertyi runkosarjassa neljä pelattua ottelua, joissa esiintyi ehdottomasti edukseen. Pudotuspeleissä joutui sitten nopeasti kehiin Stolarzin sekä Lyonin loukkaantumisten myötä. Täytti täysin ruutunsa, eikä homma ollut missään nimessä maalivahdista kiinni. Saapa nähdä mihin suuntaan Ouellette on urallaan menossa? Mikäli ammattijääkiekkoilu yhä kiinnostaa luulisi edessä olevan uusien haasteiden etsiminen Euroopasta ECHL:ssä pelaamisen sijaan. Asioiden lutviutuessa ehtii vielä luomaan ihan tasokkaan noin kymmenen vuoden eurouran. Toinen vaihtoehto olisi varmaan aktiiviuran päättäminen ja uusien kuvioiden rakentaminen kaukalon ulkopuolella. En pitäisi pahallani, mikäli olisi ensi kaudellakin Phantomsien syvyyskassarina, mutta tokkopa näin on.


Anthony Stolarz

Stolarzin kausi jätti toivomisen varaa. Omissa toiveissani oli viimeiselle ELC-vuodelle kunnon statament-kausi, jonka myötä olisi näyttänyt sokeallekin kuuluvansa porrasta ylemmäs, jonka päälle satunnaisissa NHL-tuurailuissa varmaa ja luotettavaa touhua. Jälkimmäinen näistä vielä toteutui, mutta olihan Stolie the Goalien AHL-suorittaminen kovin tasapaksua puurtamista, eikä nousua AHL-tason superkassariksi nähty. Ei kulunut kausi ainakaan nostanut miehen osakkeita varmasti kenenkään silmissä. Vähän toisenlaisella kaudella voisi Hexykin olla luottavaisempi Neuvirth-Stolarz tandemin riittävyyteen. Eiköhän miehen kanssa solmita lyhyt jatko, mutta mahdollista roolia onkin vaikeampi määritellä.


Puolustajat:


Mark Alt, R

Alt kärsi jälleen vakavamman loukkaantumisen kun olkapää meni syksyn harjoitusleirin aikana ties monennenko kerran. Paluu kaukaloihin venyi aina tammikuun puolelle. Pääsi kevään mittaan vauhtiin mukaan ja täytti ruutunsa, mutta eipä kaudesta taaskaan suurempaa kerrottavaa jäänyt. Phantomseilla on ensikaudeksi sopimuksen alla jo kaksi veteraanipakkia Brennanin ja O’Neillin muodossa, joten eiköhän Alt suuntaa muualle, aikansa kutakin.


T.J. Brennan, L

60 pistettä, 21 maalia ja joukkueen paras pistemies luovat raamit, joiden perusteella Brennanin kautta ei voi millään muotoa täysin dumata, vaikka hitusen tätä haluaisinkin. Menestyksen kannalta Brennan on kuitenkin vähän kaksiteräinen miekka sillä kovien tehojen vastapainoksi nähtiin miehen tavaramerkiksi muodostunutta heikkoa puolustamista ja puusilmäistä itsensä ulospelaamista aivan riittämiin. Kiekonkin kanssa tämä ottaa vain turhia riskejä ja sortuu yllättävänkin puusilmäisiin ratkaisuihin. Tykkää myös pitkittää vaihtojaan, jolloin sitten kiekonmenetyksen jälkeen pelin nopeasti kääntyessä ei potku riitä. Vähän kuin Jani Lajunen luistelukilpailussa Matt Duchenen kanssa, rumaa touhua. Brennanin sopimus jatkuu myös ensi kauden.


Robert Hägg, L

Vaikean ja rikkonaisen edelliskauden jäljiltä Hägg pelasi itseään takaisin elävien kirjoihin puhuttaessa legimenteistä NHL-prospecteista. Ei ruotsalaisen pelaaminen ole mitenkään häikäisevää oikein millään mittarilla, mutta kokonaisuus toimii ja on loppupeleissä varsin hyödyllinen tapaus, jonka pystyy heittämään jäälle tilanteesta riippumatta. Ei tästä mitään korkeanprofiilin johtavaa puolustajaa tarvitse pelätä kasvavan, mutta katsotaan nyt rauhassa olisiko syvyyspakin ura sittenkin tuloillaan? On syksyllä taistelemassa tiukasti Flyers-puolustuksen viimeisistä paikoista.


Maxim Lamarche, R

Lamarche pelasi sen mitä pelasi ruutunsa täyttäen, eikä tämän otteita tarvitse suuremmin kritisoida. Teki myös yllättävänkin hyvin tehoja vaikka suurin osa oli osaltaan miehestä riippumattomia kakkossyöttöjä, joissa oli oikeaan aikaan kiekossa jne. mutta teki kuitenkin ne vaadittavat ratkaisut riittävän laadukkaasti. HFBoardsilla ja muutenkin Flyers-kannattajien keskuudessa joutui vähän hampaisiin saatuaan loppukaudesta peliaikaa ja luottoa joukkuetta vahvistamaan tulleiden Friedmanin ja Myersin sijaan. Lamarche kuitenkin suoritti illasta toiseen varmalla ja luotettavalla tasolla, omat rajansa ja vahvuutensa tunnistaen, joten ymmärsin valmennuksen halun turvautua tähän, kun pelitapakin oli jo hallussa, vaikkei miehen peluuttaminen organisaatiota suuremmin palvellutkaan. Jos NHL:ää ajatellaan, niin liikkuminen ja kiekollinen varmuus eivät vain riitä, vaan on aggressiivisella karvaamisella liiaksi haavoitettavissa. Ei myöskään kestä luistelukilpailuja hyökkäyssiniseltä kohti omaa päätyä.


Samuel Morin, L

Morinin kausi oli tasapainoinen ja hyvä jos huomio minkä profiilin puolustaja tästä on kasvamassa. Jos taas haluaa tarkastella puhtaasti tehtyjä tehoja, niin pettymys nousee pintaan, mutta ei se ihan näin yksinkertaista sentään ole. Morin ei jotain satunnaisia hajavaihtoja lukuun ottamatta YV-aikaa saanut ja muutenkin rooli oli vahvasti shutdown painotteinen, paljon minuutteja vastustajan kovimpia vastaan, jolloin 0-0 on järjestäen hyvä lopputulema. Mielelläni olisin nähnyt tälle annettavan hieman enemmän offensiivistakin vastuuta ja roolia, mikä olisi palvellut organisaatiota pidemmällä tähtäimellä paremmin, joukkueen kuluneen kauden tulosten maksimoimisen sijaan, mutta valmennus tekee nämä päätökset. Kävi kauden päätteeksi leikkauspöydällä kun molemmat ranteet operoitiin. On syksyllä mukana kilpailussa puolustuksen pelipaikoista ja pikku hiljaa alkaisi olemaan tilanne, ettei NHL-esiinmarssi voi enää siirtyä, mikäli tämä on tullakseen.


Will O’Neill, L

O’Neill pelasi varmaa ja luotettavaa veteraanipakin peliä. Oli ja on mielestäni menestystä ajatellen Brennania tärkeämpi palanen juurikin tasaisen varman ja vähävirheisen suorittamisensa johdosta. Kaverin voi heittää tilanteesta riippumatta jäälle vastaten toiveisiin. Phantomsien kannalta oli harmi, että O’Neillin kausi päättyi jo maaliskuussa rannevammaan, miestä olisi tarvittu. Sopimus kattaa myös ensi kauden.


Travis Sanheim, L

Syksy sujui pitkälti uuteen sarjaan totutellessa ja aiempaa vastuullisempaa puolustuspelaamista opetellessa, mutta mitä pidemmälle kausi eteni, sitä enemmän nähtiin Sanheimilta myös hyökkäyssuuntaan. Onhan kaveri kiekon kanssa vain melkoinen virtuoosi. Hyvä kesä alle ja fysiikkaa edelleen paremmaksi, niin kaikki mahdollisuudet NHL-paikan valtaamiseen ovat olemassa. Ei Phantomseissa jatkaminenkaan ole huono vaihtoehto, se on hyvä pitää mielessä, mutta Sanheimilla on ehdottomasti eniten annettavaa Flyersille näistä Phantoms-pakeista. Oli ja on Phantoms-pakeista ja ylipäätään pelaajista se potentiaalisin, jolta on lupa odottaa komeaa NHL-uraa.


Reece Willcox, R

Willcox veti kirkkaampien talenttien taustalla aikalailla nolla huomiolla, mutta eipä kaverin pelaamisessa suurta moitteensijaa löytynyt. Ei tällä ole Morin ulottuvuutta tai fyysisyyttä, Sanheimin kiekollisia avuja tai Häggin eleettömyyttä, muttei voi puhua täysin turhastakaan tapauksesta. Mittaa on päälle 190 senttiä, liike sulavaa ja nuppikin toimii. Kiekonkaan kanssa ei synny ongelmia, vaikkei hyökkäyskolmanneksella suuria tapahdukaan, vaan avaavat syötöt lähtevät, pystyy ja uskaltaa tarvittaessa pitää kiekkoa paineistettuna roiskimisen sijaan jne. On toki hyvä muistaa, että oli yliopistotaustaisena kauden alkaessa jo 22-vuotias (Morin ja Hägg 21-vuotiaita, Sanheim 20v.), jonka lisäksi tällä ei ole pelaamisessaan yhtäkään selkeästi erottuvaa vahvuutta. Siinä todennäköisimmässä skenaariossa Willcox jää Altin kaltaiseksi AHL-jyräksi, joka sitten aikanaan lähtee hakemaan uusia haasteita Euroopasta, mutta mistä näistä koskaan tietää?
 

Eager

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, Eagles, HPK ja Barça
Hyökkääjät:


Nicolas Aube-Kubel, RW

Aube-Kubelin kausi sujui pitkälti kolmos-neloskenttien energian tuojan roolissa, ilman ylivoimavastuuta, mikä luonnollisesti näkyi tehoissa. Kauden aikana kuitenkin nähtiin välähdyksiä myös hyökkäyssuuntaan kun käytti räjähtävää liikettään ja napakkaa rannettaan maalien muodossa. Aube-Kubelin NHL-uran kannalta keskeisintä on, miten tämä onnistuu kehittämään puolustamistaan ja täten monipuolistamaan pelaamistaan. AK ei tule enää NHL-tasolla paiskimaan kärkikentissä kovia maalimääriä, joten muutakin olisi kyettävä tuomaan. Tässä valossa näen ensimmäisen AHL-kauden sujuneen suotuisasti. Ensi kaudella tavoitteena tulee olla roolin kasvattaminen ja minuuttien haastavuuden nostaminen, enemmän ja vaikeampia minuutteja. Siinä sivussa tehojenkin toivoisi kasvavan.


Cole Bardreau, C/RW

Bardreau on tietyllä tapaa jännä tapaus. En meinaan näe, että olisi kauhean kaukana NHL-tasosta, mutta tuskinpa koskaan tulee luomaan sen merkittävämpää NHL-uraa, 10 vuotta sitten asiat olisivat olleet toisin. On kova luonteinen ja nopea taistelija, joka tekee joukkueen eteen, mitä valmentaja vain sattuu pyytämään, aivan kaikkea. Kiekollisesti on taitavampi ja kyvykkäämpi, mitä tehot antavat olettaa, mikä samalla kertoo myös tehottomuudesta maalipaikoissa. Kyllähän se todennäköisin skenaario on, että NHL:ssä pelatessaan Bardreau olisi aivan liian tehoton pörrääjä, jollaista näissäkin ketjuissa manattaisiin. Mutta mahdotontahan tätä on varmaksi sanoa, jos ei pääse koskaan yrittämään. Flyersilla on hyökkäyksen viimeisille rosteripaikoille melkoisesti tarjokkaita ja vaikeapa tuolta on Bardreaulle ruutua löytää. Tietysti vahvalla harjoitusleirillä pitäisi niitä valmennuksen päitä kääntää, ja mikäli tähän ei kykene, niin turha rutista. Sopimus on katkolla, mutta näkisin vuoden-parin jatkon aiheelliseksi, jonka aikana läpimurron olisi tultava jos on tullakseen. Voi toki aivan hyvin jäädä ilmankin uutta sopimusta, ei ole sen merkittävämpi palanen. Pidän pelaajasta todella paljon, mutta valitettavasti vain pelin kehitys on menossa tämän kannalta väärään suuntaan.


Greg Carey, LW

Carey pelasi runkosarjan lopun tehotonta jaksoa lukuun ottamatta vahvan kauden, joka palkittiin keväällä kahden vuoden jatkosopimuksella. Oli runkosarjanlopun kuivasta kaudestaan huolimatta joukkueen paras maalintekijä ja erityisen tärkeä palanen ykkösylivoiman maalinedustalla. Ei Careylla ole rahkeita NHL-uraan, mutta eiköhän tästä ole iloa Phantomseille jatkossakin. Korkealla työmoraalillaan ja vahvalla kahdensuunnan tekemisellään tuo hyvää esimerkkiä nuoremmilleen.


Chris Conner, RW/LW

Connerin kausi oli vähän kaksijakoinen. Syyspuoliskolla ei tuntunut saavan itsestään kaikkea irti ja tehojakaan ei kertynyt vanhalla tahdilla. Huomattavasti vahvempi kevätpuolisko kuitenkin nosti tätä kirjoituksen sävyä positiivisemmaksi. Sopimus jatkuu ja tulee olemaan ensi kaudellakin yksi Phantomsien hyökkäyksen avainpalasista. Joukkueen kärkiosaston taitopelaajasta puhuttaessa olisi toki suotavaa, että tuleva vuosi olisi asteen parempi ja tasaisempi.


Radel Fazleev, C/LW

Fazleevin ensimmäinen ammattilaiskausi alkoi räväkästi. Pelasi nelosen keskellä pirun vahvaa kahdensuunnan lätkää iskien siinä sivussa hyvin tehoja. Valitettavasti vain, mitä pidemmälle kausi eteni, niin sitä enemmän nuori venäläinen katosi kuvasta. Ei tämä pelannut heikosti, mutta paras terä vain hävisi jonnekin, eikä tehojakaan enää kertynyt. Tekeminen oli enemmän tai vähemmän puurtamista. Osaltaan tämän seurauksena venäläinen istui ratkaisupelit katsomossa. Kyseistä päätöstä en täysin ymmärtänyt, kun tilalle ei ollut parempiakaan tarjokkaita vaan puhtaita Slawelyn kaltaisia ECHL-miehiä, mutta näin nyt kävi. Ensi kausi on kliseisesti helvetin tärkeä Fazleeville. Tämän pitää kyetä valtaamaan suurempaa roolia ja kantamaan tätä läpi raskaan kauden. Mikäli ei tässä onnistu tätä voi ruveta siirtämään menetettyjen tapausten osastoon.


Boyd Gordon, C

Gordon pelasi AHL:ään pudottamisensa jälkeen muutaman ottelun Phantomsien riveissä, ennen loukkaantumistaan, joka piti miehen sivussa koko loppukauden. Loukkaantuminen oli osaltaan siunaus, sillä miehen taso ja varsinkaan vauhti eivät tuntuneet riittävän enää AHL:ssä(kään) pelaamiseen. Meni joukon jatkona, mutta veteraanikiintiöstä paikan vievää pelaajaa kohtaan odotusarvo on paljon korkeampi. Tässä oli kyllä Hexyltä täysi hutikuti, mutta onneksi eivät allekirjoittaneet vuotta pidempää sopimusta.


Tyrell Goulbourne, LW

Goulbournen kausi sujui suurimmaksi osaksi ECHL yhteistyöseura Reading Royalseissa. Miehen loppukauden Phantoms-stintillä nähtiin taas sitä tuttua ja ärhäkkää terrieriä, mikä oli syksyllä hiukan kateissa, mutta kyllähän tämä kausi kokonaisuudessaan alleviivasi sen, ettei Goulbournella oli tulevaisuutta Flyersissa. On väärän aikakauden pelaaja. Sopimusta olisi vielä vuosi jäljellä, jonka jälkeen tiet viimeistään eroavat.


Corban Knight, C

Kauden kynnyksellä AHL-sopimuksen saanut Knight oli positiivinen yllätys, jos nyt edellisellä NHL:ssäkin pelanneesta pelaajasta voi tällaista sanoa. Toi mukavasti lisää laatua ja etenkin kokoa sekä voimaa keskikaistalle. Ennen Knightin signaamista Phantomsien sentteristö oli kovin pieni ja heiveröinen, joten haku tuli tarpeeseen. Isoksi kaveriksi liikekin oli kelvollista, vaikka NHL:ssä olisi tuon kanssa nykyään ongelmissa. Saa nyt nähdä millaiseksi Phantomsien rosteri muodostuu? Vorobyov on ainakin tuomassa uutena naamana kokoa ja vääntövoimaa keskikaistalle, mutta en pistäisi pahakseni Knightinkaan jatkamista, tosin epäilen tämän suuntaavan kohti Eurooppaa.


Scott Laughton, C/LW

Vielä sillä syksyn pätkällä en pitänyt Laughtonin tekemisestä. Tämä teki joo hyvin tehoja, mutta pelaaminen ei ollut riittävän kokonaisvaltaista, vaan keskitti enemmän energiaansa hyökkäämiseen. Jätti tilanteita kesken, takakarvauksia tekemättä, taklauksia antamatta, sortui helppoihin kiekonmenetyksiin jne. Toisin sanoen pelaamista, jolla ei koskaan tule luomaan uraa NHL:ssä, taidot ja pelikäsitys kun eivät ole Giroux’n luokkaa. Kävi välissä paikkaamassa Flyersin loukkaantumisia, yhtä laihoin tuloksin kuin aiemmin. Tämän jälkeen alkoi tapahtumaan. Tiedä sitten millaisia keskusteluja oli pelaajan kanssa käyty vai tajusiko itse mistä homma kiikastaa, mutta loppukauden ajan oli Phantomsien paras pelaaja pelaten parasta kiekkoaan mitä olen tältä ammattilaiskaukaloissa nähty. Täytyy mennä aikaan ennen varausta eli kauteen 2011-12, jolloin oli Oshawan paidassa nähtävissä samanlaista tekemistä. Viimeiset juniorivuodet ja ammattilaisuran alku ovat olleet jotain ensimmäisen kierroksen varauksen mukanaan tuoman hyvänolontunteen ja vääristyneiden luulojen sekoitusta tai vastaavaa, jossa se puhdas ja raaka työnteko on kärsinyt. Loppukaudesta Phantomseissa keskittyi tekemään laadukkaasti juuri niitä perusasioita, joilla pystyy luomaan uran myös NHL:ssä. Sopimus on katkolla, mutta itselleni aika no brainer, eli parin vuoden edullinen jatko. Syksyllä nappaa paikkansa nelosen keskellä.


Taylor Leier, LW

Leier pelasi kelpo kauden, muttei sitä kehitystä mitenkään mahdottomasti nähty verrattuna aiempaan. Pääsi pelaamaan lyhyen pätkän myös Flyersin mukana, minkä aikana tarjosi ihan energistä ja yritteliästä pörräämistä, mutta tulokset eivät olleet sen kummempia. Perusongelma on, että kaverin pitäisi olla joko kookkaampi tai nopeampi, mieluusti molempia, pärjätäkseen NHL:ssä. Pelitaidot ja äly ovat pelaajaprofiiliin riittävät, mutteivat riitä kompensoimaan akuutimpia puutteita. Mikäli saa jatkon, niin tuleva kausi on ehdoton vedenjakaja, jonka aikana NHL-läpimurron tulee tapahtua tai Eurooppa kutsuu.


Danick Martel, LW

Martelin tehot eivät juuri viime kaudesta kasvaneet, mitä voi tietysti aina pitää jonkinasteisena pettymyksenä. Tähän toki vaikutti vahvasti, ettei veteraanien jäljiltä juuri päässyt ylivoimaminuuteille ja muutenkin Phantomsien tasokkaampi ja syvempi rosteri tarkoitti asteen pienempää hyökkäysvastuuta. Uran ja jatkon kannalta positiivista kehitystä kuitenkin saatiin, sillä Martel otti hyviä harppauksia kohti kokonaisvaltaisempaa ja vastuullisempaa jääkiekkoilijaa. Turhat kiekonmenetykset vähenivät ja ymmärrys puolustuspelaamisesta kasvoi, jonka myötä valmennus pystyi käyttämään tätä selvästi haastavammillakin minuuteilla. Viime kaudella Martelia ei näkynyt jäällä viimeisellä minuutilla maalin johtoasemassa tai alivoimamiehityksissä, nyt tätä nähtiin. Ylivoima-aikaa ja kriittisiä hyökkäyspään vaihtoja tämä kyllä sai, jotka taas kuluneella kaudella olivat enemmän kortilla. Toivon mukaan vastaava kehitys jatkuu myös ensi kaudella, mikä on samalla välttämätöntä, mikäli mielii jonain päivänä NHL:ssä pelata. Olen jo tämän aiemminkin sanonut, mutta uskon Martelista kasvavan raamien puutteestaan huolimatta vielä pelaaja Flyersille. Ei tästä tarvitse luonnollisestikaan kärkiketjujen kannattelijaa odotella, mutta nämä taitavat ja peliä hahmottavat speedsterit ovat hyödyllisiä palasia, mikäli vain työmoraalia, tilannekovuutta ja kykyä uuden sisäistämiseen löytyy. Näitä kaikkia Martelilla on.


Chris McCarthy, C/RW

AHL-sopimuspelaaja, joka pelasi pääsääntöisesti Royalsien riveissä ECHL:ää ja paikkaili loukkaantumisia ja muita akuutteja Phantomsien tarpeita. Niissä peleissä, mitkä tältä näin täytti ruutunsa nelosessa, muttei juuri jäältä erottunut. AHL-tason duunari.
 

Eager

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, Eagles, HPK ja Barça
Colin McDonald, RW

Joukkueen kapteeni väänsi, taisteli ja taklasi kuten ennenkin. On edelleen käyttökelpoinen rosteriin raameja tuova kulma- ja maalineduspelaaja, mutta hiljakseen aletaan olemaan siinä pisteessä, ettei ole kuin yksi suunta ja se on alaspäin. Peli ja pelaajat nopeutuvat AHL:ssäkin jatkuvasti, eikä McDonald pysty vastaamaan tähän. Sopimusta on kauden verran jäljellä, jonka ajan tuo edellä mainittujen lisäksi nuoremmilleen tärkeää esimerkkiä myös kaukalon ulkopuolisesta ammattimaisuudesta ja urheilijana olemisesta. Tämän jälkeen voikin olla sopiva aika teiden eroamiselle.


Andy Miele, C

Miele hankittiin joukkueen offensiiviseksi kärkisentteriksi ja tähän myös tehojen muodossa vastasi vähintään kohtuulisesti. Joukkueen menestyksen kannalta vähän harmillisempaa oli, ettei tästä ollut oikein muuten apua. Vajavaisemman puolustuspelaamisen johdosta tälle piti rakentaa suojatumpi rooli ja minuutit, siinä missä todelliset kärkisentterit kantavat tämänkin vastuun. Ura jatkuu ensi kaudella SHL:ssä Malmön riveissä.


Steven Swavely, RW

AHL-sopimuspelaaja, joka pelasi suurimman osan kaudesta Royalseissa paikaten aina tarpeen vaatiessa Phantomsien materiaalivajeita. On äärimmäisen tunnollinen ja luotettava duunarityyppi ja ilmeisesti tämä oli asia, jota valmennus kaipasi myös pudotuspeleihin, sillä pelasi Hershey sarjan jokaisessa ottelussa.


Jordan Weal, C/RW

Koko kauden kuvassa Phantomsien paras hyökkääjä, että pelaaja. Oli ehdoton tähti koko sen ajan mitä joukkueessa ehti vaikuttamaan. Olikin mukava huomata, että sama pelaaminen tuotti tulosta myös Flyersin riveissä. Sopimus on katkolla ja uran tulisi ilman muuta jatkua Flyersissa, mutta saapa nähdä sotkeeko laajennusdraft kuvioita?


Mark Zengerle, C/RW

Zengerle haki rooliaan joukkueessa läpi kauden, eikä selvää paikkaa tuntunut löytyvän. Monikäyttöisenä tapauksena istui toki moneen ruutuun, mutta vähän heräsi ajatus olisiko tästä voinut saada enemmänkin irti? Jatkaa uraansa ensi kaudella SHL:ssä Linköpingin riveissä.


------------------


Farmiseuroille tyypilliseen tapaan vaihtuvuutta saadaan taas kun jokunen pelaaja nousee Flyersin riveihin ja moni kokeneemmasta kaartista suuntaa kohti uusia haasteita. Tulopuolella vastaavasti omia varauksia, sekä tarvittavat vapaiden markkinoiden täsmähaut, joilla rosterin laatua saadaan ylläpidettyä ja kilpailu pelipaikoista korkeana. Hexyn mukana farmiin panostetaan selvästi aiempaa enemmän, jonka myötä pudotuspeleistä tulee toivon mukaan poikkeuksen sijaan sääntö ja Pennsylvanian sisäisiin välien selvittelyihin saadaan jatkossakin hyviä vääntöjä kestomenestyjien Wilkes-Barre Scrantonin (Pens) ja Hersheyn (Caps) kanssa. Positiivista kehitystä on, etteivät kaikki veteraanit järjestäen vaihdu kuten oli paljolti Homerin aikana tapana vaan rosteriin on saatu myös veteraanipelaajia useampivuotisilla sopimuksilla, joka helpottaa varsinkin kauden alkua.
 

Eager

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, Eagles, HPK ja Barça
Heti perään läpikäynti organisaation prospecteihin, jotka eivät pelanneet Phantomseissa.


Maalivahdit


Ivan Fedotov

En ole vieläkään nähnyt pari kesää takaperin varatulta isolta venäläiseltä pelin peliä. Fedotov vaihtoi viime kesänä Neftekhimikistä Salavat Yulaeviin, eli pienemmästä seurasta suurempaan, jota ei ainakaan kuluneen kauden pelimäärien perusteella voi pitää hyvänä liikkeenä. Pääsi pelaamaan ainoastaan seitsemän ottelua Venäjän toiseksi korkeammalla sarjatasolla VHL:ssä, jonka päälle yksi ottelu sarjan pudotuspeleissä. Ei siis tältä kantilta ihan otollisin kausi. Nämä päälle parimetriset hujopit vaativat monesti enemmän aikaa ja kehitys kulkee hieman verkkaisemmin, mutta olisihan se tärkeää päästä pelaamaan.


Carter Hart

Kova kausi kaiken kaikkiaan, muutoin vähän tasapaksun ja harmaan Everettin lukkona. Kanadan väreissä saldona oli hopeaa vuoden vaihteen kisoista, joissa lopulta voitti taistelun ykköskassarin paikasta Tampa-procpect Mark Ingramia vastaan. Kyllähän Hart pelaa ennen kaikkea päällään. Fiksua sijoittumista, tilanteiden lukemista ja kaiken turhan jättämistä syrjään. Lisäksi kun raamit ovat riittävät ja atleettisuus kunnossa, niin pohjaa olisi. Veskareiden kohdalla nyt on mahdotonta sanoa ja vannoa 19-vuoden iässä kenestä tulee ykköskassari NHL-tasolle, mutta pidän Hartia näistä Flyersin veskariprospecteista todennäköisimpänä tällä saralla. Valittiin tosiaan toista vuotta putkeen WHL:än vuoden maalivahdiksi. Ei ole vielä ensi kaudella(kaan) ikänsä puolesta AHL-kelpoinen, joten jatkaa junioreissa.


Merrick Madsen

Madseniltä näin pari peliä NCAA:n pudotuspeleistä ja oli kyllä yksinkertaisesti hyvä. Harvardin Frozen Four paikka perustui paljolti miehen erinomaisuuden varaan, vaikka joukkue oli toki muutoinkin laadukas. On profiililtaan iso ja peittävä kaveri nopeilla reflekseillä eli toisin sanoen kiinnostava tapaus. Jatkanee vielä seniorivuotensa yliopistossa, jonka jälkeen olisi edessä siirtyminen ammattilaiseksi. On toki mahdollista, että allekirjoittaa ELC:n jo nyt, mutta tämän luulisi jo tapahtuneen, mikäli tällainen aikomus on mielessä käynyt.


Felix Sandström

Sandströmin kautta voisi kuvailla sanalla ailahteleva. Oli välillä suorastaan loistava, mutta vastapainoksi nähtiin iltoja, jolloin ei vain koppi tarttunut ja helppoja osumia upposi. Täten hävisi kokenutta David Rautiota vastaan taistelun Brynäsin ykköstorjujan paikasta aloittaen pudotuspelit luukunaukojana. Pääsi Raution sairasteluiden johdosta taka-oven kautta tositoimiin, muttei ollut enää seitsemännessä finaalissa maalinsuulla. Pudotuspeleissä toteutui oikeastaan koko kauden kuva eli helvetin kovia ja virheettömiä otteluita, joissa kannatteli joukkuettaan, että sitten niitä toisia. Odotin ruotsalaiselta selvästi vahvempaa ja tasapainoisempaa kautta, joten vähän tässä nousi niitä kysymyksiä ja epäilyksiä ilmaan. Odottelin tämän siirtyvän ensi kaudeksi Atlantin yli, mutta jatkaakin vielä Brynäsissä, joten taistelu Raution kanssa jatkuu. On edelleenkin lahjakas tapaus, mutta tämä vuosi ei kehityksen osalta mennyt aivan nappiin.


Matej Tomek

Tomekille kertyi sentään edelliskautta enemmän matseja (nollan sijaan nyt jo neljä kappaletta), muttei muutaman ottelun pelaamista voi suuremmin hurrailla. Kausi sujui kakkosveskarin roolissa niin North Dakotassa kuin maajoukkueessa. Ne pari matsia mitä Slovakian paidassa tältä näin olivat viimeisen parin vuoden pelimäärät huomioiden yllättävän positiivisia, mutta siinäpä se. Jos ei pelaa säännöllisesti, niin vaikeapa sitä on kehittyäkään. Yliopistomaailmassa ylempien vuosiluokkien pelaajat ovat usein etulyöntiasemassa peliaikaa jaettaessa, mutta väistämättä herää ajatus, ettei Tomek ole tehnyt riittävästi ansaitakseen suurempia minuutteja. Jokunen aika takaperin saatiin lukea Waterloo Black Hawksien varanneen kaverin USHL:än draftissa ja ilmeisesti olisikin suuntaamassa peliajan perässä ensi kaudeksi tuonne. Jännä skenaario tämänkin, että ensiksi istutaan pari vuotta yliopiston luukulla, jonka jälkeen tavallaan askel taaksepäin juniorisarjaan. No tuolla luulisi sentään tulevan peliaikaa. Maalivahtien kohdalla on tietysti niitä erilaisia polkuja ja myöhemmällä iällä vielä reilusti kehittyneitä tapauksia, mutta kyllähän slovakki tuntuu tällä hetkellä aika selvältä ohivaraukselta, joka tähänastisilla näytöillään ei ole ELC:tä saamassa.


Kokonaisuus:

Flyers on viime drateissa pyrkinyt varaamaan veskareita 2-3 kierroksilla toivoen, että suuremmasta prospectjoukosta joku ponnistaisi aina NHL:ään. Tällä hetkellä tämän listauksen lupaavimpina voi pitää Hartia ja Madsenia ja kesällä saataneen jälleen nimi tai pari lisää listaan.



Puolustajat


Terrance Amorosa, L

Amorosalta näin kauden aikana yhden ottelun, jossa esiintyi vähintään kelvollisesti. Pelasi suuria minuutteja terveellä itseluottamuksella. Ei kuitenkaan tarjonnut mitään sellaista, jotta tämän tulevaisuudesta olisi innostunut. On ominaisuuksiltaan monipuolinen, mutta samalla tasapaksu eli selvien heikkouksien lisäksi ei olisi niitä vahvuuksiakaan. Tämä ei olisi sinänsä ongelma, mikäli kaverin perustaso olisi asteen-pari kovempi, mutta nykyisellään todennäköisyydet ovat vahvasti AHL-jyrän puolella NHL-uran sijaan. Jos mentäisiin ajassa reilut viisi vuotta taaksepäin, niin Amorosa olisi lähellä organisaation parhaan pakkiprospectin titteliä, mutta nykyisellään hukkuu kyllä armotta ynnä muut sijoille ja hyvä niin.


David Bernhardt, L

Bernhardtin pelejä tuli nähtyä kauden mittaan mukavasti. Nuoren ruotsalaisen kausi oli vähän kaksijakoinen. Syksystä sai kasvavasti vastuuta Djurgårdenin SHL-nipun takalinjoilla, mitä edesauttoivat Mikko Kousan ja Robin Pressin kesken syksyn tapahtuneet siirrot toisaalle. Nousujohteinen syyspuolisko huipentui U20-kisapaikkaan. Kisoissa muistan tältä yhden vähän heikomman matsin, mutta muuten oli mukavan varmaa ja solidia touhua. Kevät oli sitten vähän haastavampi. Marcus Högströmin saapuminen vuoden vaihteen tienoilla söi Bernhardtin minuutteja, jonka myötä pelasikin loppukaudesta SHL-hajaminuuttien sijaan junioreissa, mitä ilmeisimmin kelpo-ottein. Ensi kaudella olisi toiveissa roolin kasvattaminen tukholmalaisten takalinjoilla. Pelannee vielä kauden-pari SHL:ssä ennen mahdollista AHL:ään siirtymistään. Profiililtaan on siis mielenkiintoinen paketti kokoa, liikettä ja kiekollisuutta. Pelinluvun ja tilanteiden hahmottamisen saralla ei ole mikään Provorov, ja tämä onkin sektori, jonka kohdalla on joutunut ja joutuu jatkossakin tekemään kovasti töitä. Mitään korkean profiilin puolustajaa tästä on turha NHL-tasolle toivoa, mutta mahdollisuuksia syvyyspakin uraan ei voi vielä tässä vaiheessa tyrmätä.


David Drake, L

Drakelta näin Connecticutin paidassa yhden matsin, jossa ei mitenkään sen erityisemmin säihkynyt. On iso ja liikkuu hyvin, mutta ei kaverilla vain ole riittäviä kykyjä kiekolliseen peliin ja hyökkäyksien tukemiseen. Vuorostaan puolustussuuntaan saisi olla jämäkämpi ja kaksinkamppailuvoimaisempi, jotta raamit tulisi hyödynnettyä. Kaiken kaikkiaan vähän sellainen HMV-tapaus, josta ei oikein saanut kiinni. NCAA-uraa olisi vielä kauden verran jäljellä, mutta tuskinpa tuon jälkeen ovat tähän ELC:tä uhraamassa, korkeinkaan yliopistouran jälkeen vuoden AHL-sopparilla kokeilemaan, jos sitäkään.


Mark Friedman, R

Friedmanilta en nähnyt kuin sen ainokaisen AHL-ottelun, jonka pääsi Phantomsien pudotuspeliasetelmien varmistuttua pelaamaan Binghamptonia vastaan. Tuossa pelissä ei mitään suurempia ihmeitä esittänyt vaan keskittyi perusvarmaan työskentelyyn ja pahimpien hassien välttämiseen. Uutena miehenä uudessa systeemissä ei ollut vielä riittävää kiekollista rohkeutta, mikä on kuitenkin asia missä tämän pitäisi nousta esiin. Erilaisiin tilanteisiin menon kanssa oli myös pienoista epävarmuutta havaittavissa pakkiparin sekä veskarin kanssa jne. Mutta eipä tuosta suuria voi päätellä. Ensi kausi kertoo huomattavasti paremmin missä mennään ja mihin miehestä olisi.


Linus Högberg, L

Högbergin kohdalla toteutuu sama kaava, mitä Bernhardtin eli syksyllä sai mukavasti vastuuta, mutta kauden kääntyessä kohti ratkaisuvaiheitaan vastuu pieneni ja SuperElitserien tuli tutuksi. Joulun kynnyksellä Växjöön saapunut Tapparastakin tuttu Nick Bailen söi selvästi Högbergin roolia. Ensi kaudella olisi nuorukaisen osalta toiveissa roolin kasvattaminen ja pitäminen läpi kauden. On korkeamman peliälynsä ja paremman tilanteiden lukunsa myötä mielestäni se lahjakkaampi tapaus näistä kahdesta ruotsalaiselta, sekä 9 kuukautta nuorempikin. Fysiikassa tällä on vielä selviä puutteita, jotka ovat kuitenkin laadukkaalla harjoittelulla korjattavissa.


Kokonaisuus:

Flyersin asteen kirkkaammat pakkiprospectit pelaavat jo ammattilaisina, mutta kyllä tässäkin joukossa on pelaajia, joilla on mahdollisuudet kehityksen jatkuessa NHL:ään. Mitään johtavien roolien pelaajia näistä siinä nappiskenaarioissakaan tuskin kasvaa, mutta antaa ajan näyttää. Jos veikata pitää, sanoisin Högbergin olevan näistä se, joka suurimmalla todennäköisyydellä, vielä jonain päivänä NHL:ssä pelaa, mutta mitenkään varmana tätä ei kannata pitää.
 
Viimeksi muokattu:

Eager

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, Eagles, HPK ja Barça
Hyökkääjät:


Wade Allison, RW

Allisonilta ja Western Michiganilta näin yhden, kauden viimeisen, pelin NCAA:n lopputurnauksesta, joka ei varmastikaan ollut Allisonin kauden parasta antia. Kokonaisuutena Allison pelasi kuitenkin vahvan ja toiveita kasvattaneen tulokaskauden NCAA:ssa. On eittämättä organisaation paras voimalaituriprospecti, jossa yhdistyy koon ja fyysisyyden lisäksi myös taitoa ja riittävästi pelikäsitystäkin, eikä liikkuminenkaan ole huonoa. Uskon Allisonin ajan myötä nousevan aina NHL:ään asti, jossa tästä saattaisi olla apua muuallakin kuin alakenttien energiantuojana. Pelaa nyt ainakin ensi kauden yliopistokiekkoa, todennäköisesti vielä parikin, jonka jälkeen päästään katsomaan tarkemmin missä mennään.


Connor Bunnaman, C/LW

Ei tällä kertaa tullut pidettyä kirjaa, mutta Bunnamanin otteluita tuli varmaan nähtyä CHL:ssä pelanneista prospecteista eniten ja pelasikin vahvan kauden onnistuen nostamaan itsensä omissa silmissäni ns. tyhjäntekevästä tapauksesta potentiaaliseksi NHL-prospectiksi. Kaverilla on edelleen tekemistä liikkeensä kanssa, jonka pitää yhä parantua, mikäli mielii NHL:ssä pelata. Positiivisena puolena on vahva maalineduspelaaja, jonka silmä-käsi koordinaatio todellakin toimii. Ei nyt Simmondsin veroista, mitä parempaa on jo vaikea löytää koko kiekkoilevasta maailmasta, mutta väittäisin organisaation toiseksi parhaaksi, minkä avulla iski läjän kihauksia maalinedustoilta. Bunnamanilla on myös painava ja nopeasti lähtevä rannelaukaus, jolla teki toisen läjän osumia. Nämä kun yhdistää koon, voiman ja vahvankamppailupelaamisen kanssa, niin aletaan jo puhumaan kiinnostavasta tapauksesta. Ei tästä mitään scoring leaderiä ole ainakaan näillä näkymin enää NHL:ään odotettavissa, mutta vahvaan kulma- ja maalineduspeliin nojaava kolmosketjulainen, jota voidaan hyödyntää kakkosylivoimassa ja joka voisi räpätä sen 15-25 osumaa, kenties? Edellytyksenä tälle on toki liikkeen parantamisen jatkaminen, jota ilman ei NHL:ään ole mitään asiaa.


Samuel Dove-McFalls, LW/C

Rikkonaisen viime kauden jälkeen Dove-McFalls on saanut pelata ilman vakavampia vammoja, mikä on luonnollisesti positiivista. On tehnyt näkemissäni matseissa duuninsa kunnialla ja täyttänyt ruutunsa vahvassa Sea Dogsien nipussa, muttei oikein sellaista NHL-uraa ennakoivaa kehitystä ole nähty. Nykyään nelosketjun jyrienkin kohdalla korostuvat liike ja kiekolliset taidot selvästi enemmän, mitä Dove-McFalls kykenee tarjoamaan. On vähän sellainen vanhojen aikojen vääntö- ja kamppailuvoimaisen duunarin prototyyppi, jotka ovat pikku hiljaa katoamassa, dump&chasen mukana. Kesällä 2015 suoritettu varaus umpeutuu kuun vaihteessa, eikä vielä ole nimeä tulokassopimuksessa ja tuskin tuleekaan. On vähän turhan tasapaksu ja epätodennäköinen tapaus sopimuspaikan käyttämiseen kolmeksi kaudeksi. Pojan kausihan on vielä käynnissä Saint Johnin yrittäessä napata QMJHL:än mestaruuden jatkoksi vielä Memorial Cupia. Toistaiseksi turnaus, Sea Dogseilla kaksi peliä takana, on ollut kuin Dove-McFallsin kausi pienoiskoossa. Uutteraa ja nöyrää duunia, mutta eipä tuo ole muilta osin esiin noussut. Vauhti ja taidot eivät vain riitä pelinopeuden noustessa.


David Kase, LW/C

Kasen pelejä tuli jonkin verran vilkuiltua Tshekin pääsarjassa ja vuoden vaihteen U20-kisoista. Puhtaasti pelaajatyyppinä pidän pojasta. Ei ole suuren suuri, muttei anna tämän häiritä, vaan pelaa sopivan ronskisti ja taitaa agitoinnin. Taitoa ja pelikäsitystäkin löytyy, eikä liikekään ole huonoa. Koko ei ole enää suoranainen este NHL-uralle, mutta vaatisi erinomaista liikkumista, jota Kasella ei kuitenkaan ole. Ei ole myöskään kiekon kanssa aivan sellainen virtuoosi, että tie NHL:ään olisi suora baana kuljettavaksi. Pidän kuitenkin nuorta tshekkiä kiinnostavana projektitapauksena, jolla on ne omat vahvuutensa olemassa ja mistä sitä koskaan tietää? Työtä ja matkaa kuitenkin riittää. Saa nyt nähdä missä vaiheessa siirtyy AHL:ään? Oli ilmeisesti jossain haastattelussa jo ehtinyt kertomaan halustaan siirtyä Atlantin yli tulevaksi kaudeksi, mutta melkeinpä pitäisi järkevämpänä jatkaa vielä kauden verran Tshekin pääsarjassa. En oikein usko Kasen fysiikan riittävän vielä AHL:ään, mutta onhan tässä kesä välissä.


Pascal Laberge, RW/C

Laberge oli itselleni se suurin pettymys Flyers-prospecteista. Odotukset kaverin kautta kohtaan olivat huomattavasti korkeammalla. Kautta toki haittasi se syksyllä koettu asteen pahempi aivotärähdys sen Zach Malatestan järjettömän teurastustaklauksen vuoksi, jonka johdosta oli sivussa lähemmäs parisen kuukautta ja käsittääkseni ensimmäisten viikkojen aikana ei juuri mitään pystynyt tekemään, joten rapiseehan se kuntopohjakin siinä sujuvasti. Lisäksi kun puhutaan pelaajasta, jolle fyysinen ja rohkea kontaktipelaaminen ovat keskeisiä juttuja, niin aivotärähdyksen usein mukanaan tuoma varovaisuus näkyy heti otteita rajoittaen, vaikka sinänsä terveen paperit pelaaja saisikin. Tällaisille tapahtumasarjoille kun ei oikein voi mitään, niin pitää vain päästä ajan ja laadukkaan harjoittelun voimin yli. Uskon, että ensi kaudella on tämän osalta huomattavasti freshimpää menoa. Sen sijaan se suurempi ongelma oli, ettei hieman tahmeahkoihin ensimmäisiin potkuihin ei saatu lisäterävyyttä, vaikka toiveissa oli. Meno ei näyttänyt sen irtonaisemmalta ennen aivotärähdystäkään. Tuo on kuitenkin asia, jota Labergen olisi selvästi työstettävä kyetäkseen luomaa uraa NHL:ssä. Vauhtiin päästessään on riittävän nopea jo nyt, mutta vähemmän tuollaisella maksimivauhtisella luistelulla on merkitystä. Huomattavasti olennaisempaa ovat terävät, mieluusti räjähtävät, ensimmäiset potkut. Ranskankanadalainen on edelleen potentiaalinen tapaus, jossa taito ja pelikäsitys yhdistyvät mukavan rouhean ja fyysisen pelaamisen kanssa, mutta kyllähän tämä kausi meni täysin hukkaan, eikä mainittavaa kehitystä tapahtunut oikein millään osa-alueella. Kohti parempaa ja ehjempää kautta 2017-18.


Tanner Laczynski, C

Laczynskin kautta voi pitää kauttaaltaan onnistuneena. Kykeni valtaamaan heti tulokkaana hyvän roolin Ohio Staten joukkueesta ja tuosta syntyi. Pääsi myös USA:n U20-joukkueeseen, mikä on myöhäiskierrosten varauksesta puhuttaessa aina vahva signaali kehityksestä. Sen mitä kaverin pelejä näin, niin olin todella tyytyväinen näkemääni. On ensisijaisesti tunnollinen ja fiksu kahdensuunnan kiekkoilija, jolla on mukavasti kiekollisiakin avuja ja pelikäsitystä. Raamit ja liikekin ovat kunnossa. Kärkikenttien potentiaalia kaverista ei välttämättä löydy, mutta näkisin Laczynskilta löytyvät kaikki avut nousta alakenttien monipuoliseksi yleishöyläksi aina NHL:ään. Jatkaa vielä yliopistokiekon merkeissä.
 

Eager

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, Eagles, HPK ja Barça
Oskar Lindblom, LW/RW

Lindblomin kautta on jo ehditty hehkuttamaan ja olihan kaverin touhu yksinkertaisesti ilmaisten, mahtavaa. Aivan loppumetreillä alkoivat pitkän kauden rasitukset näkymään, eikä tekemisen taso pysynyt ihan siellä missä olisi pitänyt, mutta parikymppisen kaverin kohdalla tuo on aika normaalia kun roolikin oli aiempia vuosia huomattavasti suurempi. Lindblom sai hienosti tehoja ja tulosta aikaan, mutta kyllähän kaverin leipätyö on nyt ja aina siinä kiekottomassa tekemisessä. On loistava karvaaja, kulmapelaaja ja kiekonsuojaaja, joka vain voittaa irtokiekkoja ja hankkii riistoja joukkueelleen. Työntyy myös kiitettävästi ja nälkäisesti kohti maalia. Ennen kautta pidin kaverin maksimia sellaisena uutterana middle-sixerinä, mikä on varmaan edelleen se pelaajan kannalta reiluin odotusarvo, mutta tällainen tehokausi ja jyrkkä kehitys saavat helposti ajattelemaan, olisiko enemmänkin saatavissa? Moni on verrannut Lindblomia toiseen Gävlen kasvattiin Jakob Silverbergiin, enkä pidä tuota mitenkään huonona vertauksena. Lindblom on hieman rosoisempi ja fyysisempi, mutta saman juniorikoulun jälki näkyy molempien pelaamisessa. Uskon, että valtaa syksyllä paikan Flyersin rosterista.


Cooper Marody, C/RW

Marodyn kausi alkoi viime vuoden puutteellisten opintosuoritusten johdosta vasta tammikuussa. Yhtäkään ottelua en tältä nähnyt, mutta tilastojen valossa kevät sujui vähintään kelvollisesti. Viime kaudesta poiketen Michiganilla ei ollut jalkeilla kauhean tulivoimaista nippua, jolloin tuollainen lähemmäs pinna per peli tahti oli joukkueen kovin, samalla myös vastuu kasvoi viime kaudesta. Ilman nähtyjä pelejä en nyt ota kantaa tätä enempää.


German Rubtsov, C/LW

Rubtsovin kausi oli melkoinen sillisalaatti. Halusi ymmärtääkseni jo kesällä siirtyä rapakon yli tämän CHL-Import draftissa varanneeseen Chimoutiniin, mutta Vityaz Podolskin suunnalla oltiin toista mieltä. Venäjän päässä sai hyvin vastuuta Vityazin MHL-tiimissä (Venäjän pääjuniorisarja), mutta KHL-nipussa ei irronnut nelosen hajavaihtoja kummempaa, mikä ei taas palvellut nuoren pelaajan kehitystä lainkaan. Sarjojen välistä jojottelua kesti syksyn, jonka aikana päätös ilmeisesti kypsyi, ettei Kanadassa pelattujen U20-kisojen jälkeen enää manner vaihdu ja pienen kabinettiväännön jälkeen siirto sai myös Vityazin seurajohdolta vihreää valoa. U20-kisoissa joutui tyytymään Venäjän tapojen mukaan vuoden kokeneempien taustalla asteen pienempiin minuutteihin. Hoiti nuo kunnialla, mutta olisihan tätä toivonut näkevän suuremmalla vastuulla. Kisathan päättyivät siihen korkean mailan aiheuttamaan loukkaantumiseen, jonka johdosta ainakin nenää korjailtiin. Loukkaantumiset olivat muutenkin riesana, sillä sekaan mahtui yksi lievähkö polvivamma, yksi käsivamma sekä aivotärähdys. Saattoi olla jotain muutakin, mutta nuo nyt muistuivat mieliin. Rikkonaista siis oli, mikä samalla sekoitti kauden kulkua. Kaukaloon päästessä hommat sujuivat ja pelaaminen näytti hyvältä, mutta ihan ideaaleintahan tuo ei ollut. Ensi kaudelle toivotaan mahdollisimman paljon terveitä päiviä ja pelattuja otteluita. Oletettavasti jatkaa Chimoutinissa tai jossain muussa QMJHL-nipussa vielä kauden verran, joskin Euroopasta varattuna pelaajana tämän pitäisi olla edustuskelpoinen myös AHL:ssä, jota voinee pitää yhtälailla varteenotettavana pelipaikkana. On ehdottomasti NHL-talentti, jolta löytyy aikailailla kaikkea mitä modernilta NHL-hyökkääjältä sopii toivoa, mutta kyllähän loukkaantumiset hieman huolettavat.


Anthony Salinitri, C

Salinitri pelasi varsin tasaisen kauden Sarnian tärkeänä kärkisentterinä. Joukkueen kausihan meni pöntöstä alas jo syksyllä kun koko kolmikko Travis Konecny, Pavel Zacha ja Jacob Chychrun onnistuivat valtaamaan paikkaansa NHL-miehistöistä. Tähtien kanssa olisivat lähteneet kauteen huomattavasti kovemmin odotuksin, mitä nyt. Salinitrille tämä tosin tiesi suurempaa vastuuta ja panosta joukkueen tulokseen ja vastasikin huutoon. Kuten jo aiemmin toin esille, nyt ja etenkin tulevaisuudessa alaketjujen roolipelaajilta vaaditaan ominaisuuksia, joita Salinitrin työkalupakissa on eli räjähtävää nopeutta ja kiekollista taitoa, jotka vain täytyy yhdistää tunnollisen ja älykkään kahdensuunnan pelaamisen kanssa, jossa otti selviä kehitysharppauksia kuluneella kaudella. Tästä ei ole tulossa mitään kärkikenttien tehoilijaa NHL-tasolle, mutta roolipelaaja alaketjuihin? Kenties?


Carsen Twarynski, LW

Twarynski edustaa vuorostaan sitä hieman perinteisempää bottom-line prospect osastoa. On työteliäs ja tunnollinen luonnepelaaja, joka antaa kaikkensa joukkueen menestyksen eteen kivusta piittaamatta, mutta valitettavasti vain pelitaitoja ei ole jaettu samalla kauhalla. Liikettä tältä kyllä löytyy, joskaan ei ole luistimilla ihan sieltä dynaamisimmasta päästä, mutta on hieman turhan putkinäköinen ja kulmikas koohkaaja. Ei ole täysin kädetön, muttei erityisen taitavakaan vaan kaverin avut ovat jo junioreissa vahvasti kiekottoman tekemisen puolella. Hukkasi myös kauden mittaan maalipaikan jos toisenkin. Positiivisena puolena pääsi röyhkeän maalineduspelaamisensa ja kohtuullisen tilanteiden haistelun myötä hyvin paikkoihin, mutta tehokkuus ei kuulu pojan sanavarastoon. NHL:ssä pelatakseen vaatisi melkeinpä aikakoneen, jolla matkustaa ajassa taaksepäin, jonnekin vuosituhannen vaihteeseen. Katsellaan toki rauhassa vielä tulevakin kausi, miten homma jatkuu, mutta tämän hetkisellä kehityskaarella ja uranäkymillä en tarjoaisi kaverille edes ELC:tä.


Mikhail Vorobyov, C

Vorobyov pelasi täyden kauden KHL:än powerhouseihin kuuluvan Salavat Yulaevin riveissä. Rooli ja peliaika vaihtelivat kauden aikana voimakkaasti. Välillä tuli pelejä, joissa pääsi pelaamaan lähemmäs 15 minuuttia ja välillä taas oltiin siellä viiden nurkilla, jopa alle. Ne pelit, mitä itse näin Ufalta olivat Vorobyovin osalta tätä jälkimmäistä, yhdessä ei edes käynyt toisen erän alun jälkeen jäällä lainkaan, vaan istuskeli penkinpäässä, joten sen tarkempia ja yksityiskohtaisempia havaintoja oli vaikea tehdä. Vuoden vaihteen U20-kisoissa pääsi kunnon rooliin Venäjän ykkössentterinä ja pelasikin vahvat ja tasapainoiset kisat. Yhdessä Wild-prospect Kirill Kaprizovin kanssa loivat naapurin hyökkäyksen syömähampaan. Vorobyovin luistelu kaipaa vielä selvää terästämistä, jotta voisi haaveilla NHL-urasta, mutta muutoin on ehdottoman kiinnostava paketti. Löytyy kokoa ja kamppailuvoimaa, lukee ja hahmottaa tilanteita, sijoittuu hyvin, puolustaa tunnollisesti, kykenee rytmittämään peliä ja tarjoamaan paikkoja ketjukavereilleen jne. Ei tästä mitään korkean profiilin kärkisentteriä tarvitse odottaa, mutta mahdollisuudet NHL-uraan ovat olemassa. Kauden päätteeksi kirjoitti nimen kolmivuotiseen tulokassopimukseen ja vahvistaa ensi kaudella Phantomsien rosteria. Venäläisten kohdalla on toki sitäkin tavattu, etteivät jaksa alun puheista huolimatta riittävän nöyrästi ja pitkäjänteisesti rakentaa uraansa AHL:än kautta, mikäli paikka parrasvaloista ei nopeasti aukea, mutta ei auta kuin toivoa parasta Vorobyovin kohdalla.


Kokonaisuus:

Hyökkääjäprospecteissa on hyvin määrä ja vaikka ne todelliset real-dealit puuttuvat, tällainenkin saataneen kesäkuun lopulla, niin on tuolla sitä NHL-talenttiakin useamman yksilön verran. Turhan moni vain kärsi erinäisistä vaivoista, joita ilman olisi paljon helpompaa rakentaa uraa.
 

~KarKaus~

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers ja Kiekko-Espoo
Olihan taas mukavaa luettavaa. Iso peukku eager että jaksat kirjotella näin kattavasti. Seuraavaks täällä odotellaan draft odotuksia ja ajatuksia
 

phillymän

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers
Kiitos @Eager jälleen kerran vaivannäöstä!

Samuel Dove-McFalls, LW/C

Rikkonaisen viime kauden jälkeen Dove-McFalls on saanut pelata ilman vakavampia vammoja, mikä on luonnollisesti positiivista. On tehnyt näkemissäni matseissa duuninsa kunnialla ja täyttänyt ruutunsa vahvassa Sea Dogsien nipussa, muttei oikein sellaista NHL-uraa ennakoivaa kehitystä ole nähty. Nykyään nelosketjun jyrienkin kohdalla korostuvat liike ja kiekolliset taidot selvästi enemmän, mitä Dove-McFalls kykenee tarjoamaan. On vähän sellainen vanhojen aikojen vääntö- ja kamppailuvoimaisen duunarin prototyyppi, jotka ovat pikku hiljaa katoamassa, dump&chasen mukana. Kesällä 2015 suoritettu varaus umpeutuu kuun vaihteessa, eikä vielä ole nimeä tulokassopimuksessa ja tuskin tuleekaan. On vähän turhan tasapaksu ja epätodennäköinen tapaus sopimuspaikan käyttämiseen kolmeksi kaudeksi. Pojan kausihan on vielä käynnissä Saint Johnin yrittäessä napata QMJHL:än mestaruuden jatkoksi vielä Memorial Cupia. Toistaiseksi turnaus, Sea Dogseilla kaksi peliä takana, on ollut kuin Dove-McFallsin kausi pienoiskoossa. Uutteraa ja nöyrää duunia, mutta eipä tuo ole muilta osin esiin noussut. Vauhti ja taidot eivät vain riitä pelinopeuden noustessa.

Eivät solmineet ko. herran kanssa ELC:tä, joten hutikudiksi jäi tämä tapaus. On ilmeisesti varattavissa uudelleen tämän kesän drafteissa.

Loukkaantumiset olivat muutenkin riesana, sillä sekaan mahtui yksi lievähkö polvivamma, yksi käsivamma sekä aivotärähdys. Saattoi olla jotain muutakin, mutta nuo nyt muistuivat mieliin.

Rubtsovilla oli alkukaudesta muistaakseni nilkkavamma, joka tuli kun meni blokkaamaan vastustajan laukausta. Tuokin tuli pahaan aikaan, kun oli juuri alkanut samaan hiukan enemmän vastuuta Vitjazin KHL -jengissä. Alkuun sai sen 5-7min jääaikaa per peli ja muutamassa loukkaantumista edeltävässä ottelussa sai n. 10min per peli. Voi olla, että muistan väärin mikä paikka oli kipeä, mutta alaraajavamma anyway. Täälläkin kyllä nousee hieman karvat pystyyn noiden loukkaantumisten takia.

Vorobyovin luistelu kaipaa vielä selvää terästämistä, jotta voisi haaveilla NHL-urasta, mutta muutoin on ehdottoman kiinnostava paketti. Löytyy kokoa ja kamppailuvoimaa, lukee ja hahmottaa tilanteita, sijoittuu hyvin, puolustaa tunnollisesti, kykenee rytmittämään peliä ja tarjoamaan paikkoja ketjukavereilleen jne.

Samanlaisia havaintoja tein alkukaudesta, kun kerkesin seuraamaan useammin Vorobyovia. Luistelusta sen verran kiinni, että tulee mieleen Couturier 2.0. On paljon voimaa jaloissa, mutta meno on dieselmäistä. Menee kyllä eteenpäin, mutta näyttää kieltämättä flegmaattiselta välillä, joten räjähtävyyttä huutaa. Todellakin mielenkiintoinen projekti ja itse kovasti tykkään prospektina.
 

JTX

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, HPK
Apuvalmentaja palkattu: Kris Knoblauch, eli Erie Ottersin koutsi OHL:stä. En tiedä miehestä mitään, joten varaukseton peukku täältä :)
#FutureFlyerConnorMcDavid :)
 

~KarKaus~

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers ja Kiekko-Espoo
kopsailen suoraan twitteristä
Flyers Now have ~$6m cap space for next season with: 12 Fwds 7 Dmen 1 Goalie Signed. 2Fwds+1G to go. And Stolarz will be ~1m.

And if Read/Weise/Raffl are claimed instead of Laughton/Cousins thatll be more like $7-8m with 12 Fwds & 2 ELCs likely making it up
 

phillymän

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers
Nukutun yön jälkeen entistä paremmat fiilikset Ghostin sopimuksesta. Tuo 6v/4,5milj aika hyvin linjassa markkinoihin, kuten Klingbergin, Larssonin jne. sopimuksiin. Periaatteessa nykyinen (viime kautinen) taso on tuon 4,5milj arvoinen, mikäli pisteitä katsotaan. Saattaa olla jättipotti parin vuoden päästä Flyersille tämä sopimus. Ghost nakuttaa 50-60p kautta rutiininomaisesti, niin melko halvalla Hexy sai pidettyä miehen. Jes! :)

Wealin sopimusneuvottelut ovat olleet hieman jäissä. Hexy oli sanonut medialle, että eivät ole puhuneet Wealin agentin kanssa sitten combinen. Henkilökohtaisesti uskon, että pääsevät sopimukseen ennen laajennusdraftia.

Apuvalmentaja palkattu: Kris Knoblauch, eli Erie Ottersin koutsi OHL:stä. En tiedä miehestä mitään, joten varaukseton peukku täältä :)
#FutureFlyerConnorMcDavid :)

Tämäkin aiheutti hyviä viboja. Ei itselläkään ole mitään suurempaa tietämystä herrasta, mutta alla TSN:n Craig Buttonin kommentin Krisistä:

“Watch how his teams play, his kids play smart, he maximizes their abilities and yet I keep hearing … ‘you know, he might not be the greatest interview (for pro jobs).’ The interview should be how his teams play. Four 50-win seasons in a row and very successful in the Western League before that. He can flat-out coach. He’s adaptable, he knows how to make adjustments as the game’s going on. He’s a great developer and bench coach.”

Kuulostaa hyvä palaselta Flyers organisaatioon. Pitänee opetella kirjoittamaan oikein tuo nimi. :)

Aika positiivisesti lähtenyt offseason käyntiin. 2. pick, ghost, knoblauch...
 

Jarvis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers, JYP (Never stop the madness)
Hexylle taas sulka hattuun. Tuo Ghostin sopimus antaa myös suuntaa muille lähivuosina kokoonpanoon nouseville pelaajillle. Palkat joutuu pitämään aika maltillisina ja pitkinä, jotta saadaan tuo mahdollinen nuorisokaarti mahtumaan palkkakaton alle, kun ovat puhjenneet kukkaan.
 

phillymän

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers
Hieman pettynyt vastineeseen, mutta en menetä yöuniani. Cousins oli lähdössä jokatapauksessa, joten ei menetyksiä. Ei vain löytänyt paikkaansa Hakstolin palapelissä missään vaiheessa. Cousins <-> 5th rounder + Warren; olisi maistunut itselle, mutta kun Madsen laitettiin päälle, niin hieman vaikuttaa hävityltä kaupalta. Puhutaan kumminkin kelpo prospectista. Oli kieltämättä B -luokan prospect Flyersissa kärkiäijien takana, mutta Arizonan poolissa taitaa mennä heittämällä A -luokan prospecteihin, joten olisi toivunut hieman enemmän vastinetta tämän suhteen. Mikäli 5th rounder olisi ollut 3rd rounder, niin olisin enemmän tyytyväinen.

Brendan Warren, LW (linkki eliteprospectiin). Saatiin 2015 kesän 3. kierroksen varaus. Vaikuttta tilastojen valossa, että kehitys olisi mennyt viime kautena väärään suuntaan, joten ei herätä mitään riemunkiljahduksia. Mitä tuossa nopeasti yritti lueskella, niin vahvuutena luistelu. Sen enempää tietoa ei ole. On myös toisen Flyers prospectin Cooper Marodyn joukkuekaveri. Jatkanee ensi kaudella yliopistossa? Vaikuttaa tulevalta AHL Bottom 6 kaverilta.

Tänään kannattaa pitää twitteri auki! Voipi olla melkonen show pystyssä siirtomarkkinoilla!
 

Eager

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, Eagles, HPK ja Barça
Vähän jännä kauppa tai no kaupan tarkoitus ei ihan suoraan aukea.

Cousinsia ei olisi suojattu ja miehelle oli vaikeaa nähdä roolia ensi kaudeksi, joten luonteva kauppakohde, ei siinä. Tällä oli myös oikeus välimieskäsittelyyn. Flyersille aika yhdentekevä pelaaja, toivottavasti onnistuu paremmin Arizonassa. Asteen-pari heikommassa hyökkäyksessä voisi ne mahdollisuudet ollakin otollisemmat.

Madsen tuossa enemmän kirpaisee, mutta tulevan kauden jälkeen Phantomseihin olisi ollut tyrkyllä ainakin kolmikko Hart, Sandström ja Madsen, joten jokaiselle ei sitä peliaikaa olisi löytynyt. Näemmä Madsenistä oltiin valmiita luopumaan ensiksi. Itselleni Madsen oli noussut Hartin jälkeen organisaation veskariprospectien toiseksi nimeksi, mutta Hexyn ja kumppaneiden papereissa taisi olla pykälän-pari alempana. Olisin halunnut katseltavan tätä korttia vähän pidempäänkin, mutta ei tämä nyt aiheuta sen suurempaa ylähuulen vapinaa.

Markkina-arvoahan tällaisilla NHL:än ulkopuolisilla veskariprospecteilla ei juuri ole, kuin korkeintaan fanien kuvitelmissa. Flyers olisi varmaankin halunnut Madsenin signaavan jo ensi syksyksi, jolloin olisi ehtinyt vuoden verran näyttää osaamistaan Phantomseissa, ennen Hart&Madsen inkarnaatiota, mutta en itsekään lähtisi Harvardista kesken opintojen epävarman NHL-uran toivossa, joten ymmärrän hyvin.

Vastineesta Warren ei tilastoillaan loista, mutta ilmeisesti Cooper Marodyn seurakaveri oli herättänyt mielenkiinnon? Profiilien perusteella tuntuisi ok raamiselta ja vahvasti liikkuvalta duunarilaiturilta ilman mahdotonta offensiivista talenttia. Vähän harmaalta ja tylsältä tapaukselta tuntuu, mutta täysin ilman omia havaintoja tässä mennään. Vitoskierroksenkaan varausta ei passaa täysin väheksyä, muttei tuo tietysti kauheasti niitä viisareita liikuta. Eli jos ei suuria mennyt, niin tuskin tulikaan.

Todennäköisin skenaario on, ettei yksikään treidin palasista tule luomaan sen merkittävämpää uraa NHL:ssä, mutta aikanaanhan tuon näkee.


------------------------

Asiasta toiseen. Huomasin, että Philippe Myers oli tyystin unohtunut prospect-läpikäynnistä…

Philippe Myers, RD

Myers jatkoi siitä mihin edellisellä kaudella jäi. Dominoi niin Rouyn-Norandan takalinjoilla kuin Kanadan paidassa, jossa muodostivat Thomas Chabotin kanssa hurjan parivaljakon, turnauksen parhaan, sen mitä sitä iloa kesti. Kaverissa on kyllä hieno talenttiarsenaali. Löytyy kokoa, liikettä, taitoa ja peliälyä. Huolen aihetta aiheuttavat ainoastaan aivotärähdykset, joita kauteen mahtui kaksin kappalein. Puhtaasti pelillisin ominaisuuksin on selkeä top2 talentti, jolle voi povata komeaa ammattilaisuraa, mutta kyllähän tässä pelko on, että ura tyssää enemmin tai myöhemmin näihin pää tärskyihin. Toivotaan parasta. Pelannee ensi kauden Phantomseissa, vaikkei Flyersin rosteriinkaan murtautumista voi täysin tyrmätä.

-------------------------

Sitten drafista.

Olen ajan salliessa pyrkinyt hiljakseen tankkaamaan matseja kaikilta kärkeen povatuilta prospecteilta. Aiemmin en ollut nähnyt näiltä kuin yksittäisiä matseja. Flyersin varauksen kun piti osua vähän eri väliin, jolloin on hieman turhauttavaakin katsella määräänsä enempää ikäluokan parhaita prospecteja, joihin ei ole mitään palaa.

Nico Hischier on itselleni tämän ikäluokan paras ja kiinnostavin talentti. Sveitsiläisen varaan olisi hienoa rakentaa tulevaa, mutta hieman pelkään Devilsin nappaavan pojan, joten Flyersin valinta osunee toisaalle. Mikäli Hischier on vielä toisella vuorolla vapaana, niin mikäs sen parempaa.

Se toinen eli Nolan Patrick on yhtälailla hieno talentti. On näistä kärkinimistä mielestäni selvästi NHL-valmein kokonaisuus, tasapainoinen paketti vähän kaikkea. Hieman kysymyksiä nostattanut liikekään ei ole huonoa ja terävöittyi kauden aikana, kuntoutumisen (sports hernia) edettyä, mikä söi kuluneella kaudella myös Gostisbeheren liikettä. Loppukaudesta tämäkin alkoi saamaan tuttu irtonaisuuttaan esiin. Samalla tapaa myös Patrickin liike parani, mitä pidemmälle kausi eteni. Ei kuitenkaan puhuta samanlaisesta aseesta, mitä liikkuminen on sveitsiläiselle. Luonnollisesti se suurin kysymys Patrickin osalta löytyy terveyden saralta. Kävi vielä Combinen jälkeen Flyersin omien lääkärien ja fysioiden tarkastettavana, joten toivon mukaan selvyyttä olisi nyt saatu.

Mikäli luottoa Patrickin terveyttä kohtaan löytyy, niin en oikein näe muita vaihtoehtoja tämän kaksikon lisäksi aiheellisiksi. Muilla kärkihyökkääjillä on omat vahvuutensa, muttei sellaista kokonaisuutta, että näitä kahta pitäisi ohittaa. Tietysti voi pohtia paljonko Patrick kehittyi verrattuna vuoden takaiseen ja paljonko esim. Cody Glass on mennyt vuodessa eteenpäin ja mikä olisi tilanne vaikkapa viiden vuoden kuluttua jne. mutta tämänkin taustalla ovat paljon nuo loukkaantumiset. Näen Patricillakin olevan sitä saavuttamatonta potentiaalia ihan riittämiin, mikäli vain terveitä päiviä riittää.

Muista hyökkääjistä Casey Mittelstadtilla ei ole jäällä samanlaista asennetta ja työetiikkaa, mitä näillä kahdella kärkinimellä, mutta offensiivista talenttia verrattaessa saattaa olla jopa se draftin potentiaalisin. Combinen perusteella ei vaikuttanut olevan fyysisestikään missään huipputikissä, mikä kertoo sekä hyvää, että huonoa. Laadukkaammalla harjoittelulla olisi siis paljon saavutettavissa, mutta toisaalta se, ettei ole tähän mennessä(kään) tällä saralla herännyt kertoo vuorostaan sitä omaa kieltään mm. työetikkaasta ja luonteesta. Tuleeko sitä heräämistä koskaan? Vähän kaksipiippuinen tapaus. Talenttia on, mutta… Puhdas lahjakkuus kuitenkin aina kiehtoo, joten en repisi pelihousujana tästäkään.

Cody Glass myös kinnostaa. Näen tässä vähän Mark Scheifelemaista urakaarta. Ei vielä tällä hetkellä puhuta kovinkaan NHL-valmiista tapauksesta, mutta todella mielenkiintoinen paketti jyrkässä kehityskaaressa. Vuosi takaperin tätä ei löytynyt monienkaan papereista ykköskierrosta listattaessa ja nyt tilanne on kääntynyt päälaelleen. Kaverista on syntynyt myös todella analyyttinen ja omat heikkoudet/vahvuudet tunnistava kuva, joka tietää missä mennään ja mitä tulee tehdä. Tältä löytyy myös sitä paloa ja asennetta, kuten Scheifeleltakin. Tietyllä tapaa houkuttaisi ajatus Hextallista ja lauseesta ”Philadelphia Flyers selects from Portland...Western Hockey League...Cody Glass.” Perään kunnon huokaukset salissa.

Näkemistäni pakeista, Makarin pelejä en ole nähnyt, Heiskanen on ikäluokan kärkijätkä, muttei sellainen tapaus, että vieläpä leftin pakkina päätyisi Flyersin haavin. Flyersilla on selkeästi suurempi tarve nuorelle franschisetason sentterille, mitä pakille.

Oli varattavan pelaajan nimi lopulta kuka hyvänsä. niin Flyers tulee saamaan todella hyvän talentin.

--------------------

Ghostin sopparista ei voi valittaa. Johdossa selvästi uskovat, että sports hernian jälkeen on edessä parempia kausia, mihin itsekin uskon ja mikäli näin on, niin tässä on aineksia todella hyväksi paperiksi. Jos taas käy asteen heikommin niin, etupainotteisuutensa myötä tuo on helpompaa kaupata jonnekin palkkalattia tiimiin tai ostaa ulos, mitä vaikkapa Amacin lapusta ei voida sanoa. Ei paha.

Wealinkin kohdalla ovat ilmeisesti päässeet yhteisymmärrykseen vuosien määrästä, mutta rahasta väännettäisiin vielä. Ilmeisesti tässä nyt odotetaan tuon expansion draftin ohimenoa. Näin voisivat suojata Laughtonin ja mikäli Weal vuorostaan kertoo Vegasin pampuille, ettei tule näiden kanssa sopimusta tekemään, niin tuskinpa tätä nappaavat muutaman päivän takia listoilleen.

Illalla 22.00 aikaan (3 PM ET) astuu treidikielto voimaan, joten tänään luulisi tosiaan tapahtuvan.

Vuorostaan 24.00 (5 PM ET) joukkueet ilmoittavat liigalle suojaamansa pelaajat, jotka julkaistaan huomenna sunnuntaina 17.00 (10 AM ET).
 

Eager

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, Eagles, HPK ja Barça
Knoblauchista vielä nopeasti. Oli ehdottomasti juniorisarjojen nousevien valmentajakykyjen kärkeä, jonka vahva pätkä Eriessä sai arvoisensa päätöksen mestaruuden merkeissä. Viime keväänähän Knoblauch pyöri framilla kun Phantomsien päävalmentajahaku oli käynnissä. Tuolloin ei vielä tärpännyt, mutta kiinnostus selvästi säilyi ja nyt saivat nimet papereihin.

Eiköhän KK ota aluksi haltuunsa Joe Mullenilta vapautuneen YV:n (Erie pelasi kaudesta toiseen loistavaa ylivoimaa), mutta kyllähän tällä olisi varmasti paljon annettavaa ylipäätään joukkueen hyökkäyspelaamisen parantamisessa. Toivottavasti kommunikaatio ja yhteistyö lähtee toimimaan Hakstolin kanssa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös