Philadelphia Flyers 2016–2017

  • 200 181
  • 813

Vahtimestari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Real Madrid
On toi Provo on. Poika ei ole vielä pelannu puolta kauttakaan ylhäällä ja mitä suorituksia. Piti Jagria pilkkanaan matsissa. Siinä ei meinaan moni äijä pysy tolpillaan ku Jaro ajaa kulmassa kylkeen mut mitä vielä. Melkonen patukka jalka on poika, ei voi muuta sanoo. Puolustus suuntaan jo selkeästi parempi kuin Ghosti ja parantaa koko ajan hyökkäys pelaamistaankin. Siinä saa Ghosti alkaa oikeesti vilkuilee taaksensa oman 1-yv paikan suhteen. Nyt oli jo jatkoajallakin kentällä pariin otteeseen.

Kyllä. Jälleen pakeista eniten minuutteja. Puolustussuuntaan Provorov on jo suorastaan loistava, Floridaa vastaan jälleen häkellyttävä blokki, kun jalalla venytti 2vs1-tilanteessa onetimerin eteen.
 

phillymän

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers
Kuudes voittohan sieltä kairattiin hieman pidemmän kaavan kautta, mutta kairattiin kumminkin!

Ainoat muutokset koostumuksissa oli Leierin tulo Readin tilalle Bellemare ja Weisen rinnalle. Lyubomiv otti Readin paikan alivoimalla Simmondsin vierestä.

1. Erä oltiin hieman jaloissa Floridan painaessa päälle. Mason ja puolustus kumminkin hoiti tehtävänsä. 0-1 maalista propsit vieraiden viisikolle. Hieno kuvio ja eipä tuossa juuri Masonille jätetty mahkuja suomipojan painaessa limpun reppuun. Onnekas Simmondsin osuma erän loppuun ja 1-1 tauolle. 2. Erä oli meiltä mallikasta tekemistä. Simmondsin jälleen kerran onnekkaalla pompulla 2-1 johtoon. Noita nyt sattuu kuumalle pelaajalle osuvan. Kiinni paljon myös taidoista, että ei siinä. 3. Erä alkoi hyvin. Ekat 5min katoin, että oho onpas rohkeaa peliä johtoasemassa ja se toimi (ei tulostaululla). Sen jälkeen alkoi Floridan kiri ja tulivat lopulta tasoihin. Bellemarelta ja Weiseltä hieman laiskaa takakarvaa/merkkaamista ja Kalajokinen pääsi painamaan pelin 2-2. Voracek lopulta kairasi voiton jatkoajan päätteksi, Girouxin hyvän karvaamisen myötä. Oli Voracekilla paikkoja moneekin otteeseen koko ottelussa. Mason oli mies paikallaan ja muutama huipputorjunta. Illan negat Streitille, tehotilasto -2 ja herra oli aivan yössä ja jäljessä. Varsin ehjä kokonaisuus joukkueelta!

Simmonds tällä hetkellä 43 maalin vauhdissa. Ei ihan tälläista virettä odottanut tältä kaudelta, mutta kehityskäyrän mukainen. Viime kaudella eka kertaa 30 maalia rikki ja kuten viimeisen kolmen kauden aikana, on parantanut joka vuosi. Puolustuspelaaminen myös todella mallikasta. Alkukaudesta ihmettelin, että miksi pelaa alivoimaa, mutta pakko kääntää takkia asian suhteen. On nimittäin erittäin ulottuva ja hyvä puolustamaan mailalla. Tekee ylivoimaviisikolle todella vaikeaksi pelin juuri tuolla ulottuvuudellaan. Hyvä idea valmmennukselta. Ilolla kattelen ja millä hinnalla! :)

Leier ei näkynyt hyvässä eikä pahassa. Peliaika 5:23, joten eipä voi odottaa suurtekoja. Oli pirteä ja pari hyvää karvaustyöskentelyä, mutta siihen se jäikin. Nyt on Leierin paikka näyttää. Sopimus päättyy tähän kauteen, paljon bottom6 pelaajia rosterissa, jotka ovat samassa tilanteessa. Kilpailu nyt tämän hetkisistä paikoista ja ensi kauden paikoista on kova. Joka tapauksessa odotan, että sorvaavat jatkon kauden jälkeen. On kumminkin odotettu kauan milloin nousee Flyersin bottom6 vakio-osastolle. Saanee enenmmän peliaikaa kunhan pääsee samalle sivulle. Laughtonin pelit taitaa olla Flyersissa nähty...

Seuraavaksi to-pe välisenä yönä Mcdavid vastassa. Odotusarvo on, että samalla kokoonpanolla mennään eli Gudas istunee terveenä katsomossa.

Edit. Tällä hetkellä ollaan 2p päässä divisioonan kärkipaikasta ja 4p päässä koko idän kärkipaikasta. Toki pelimäärät eivät mene tasan, mutta siellä ollaan!
 

phillymän

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers
Matej Tomek kutsuttu slovakian U20 leiriryhmään. Ei pelannut viime kaudella yhtään peliä loukkaantumisen takia. Tämän kauden osalta eliteprospects näyttää samaa lukemaa pelattujen ottelujen suhteen. Mistä kyse?

Tällä hetkellä 9 prospektia mahdollisesti U20 kisoissa ja siihen päälle vielä yksi aikuisten maajoukkuetasolle. Voiko organisaation tulevaisuus enää näyttää paljoa paremmalle? Ei taida kellään ollaan enempää prospekteja mukana.

Edit. North Dakotassa Cam Johnson pelannut kaikki pelit maalinsuulla, joten siinä selitys Tomekin tilanteeseen.
 
Viimeksi muokattu:

Skeleton Crew

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK, PHI, BMG
Varsin ehjä kokonaisuus joukkueelta!
Tästä en kyllä pysty olemaan samaa mieltä. Ensimmäinen ja kolmas erä olivat melkoista kakkaa ja vain Mason ansaitsi täysin positiivisen arvion. Vastustajalla oli maalilla James Reimer (minkä huomasi Simmondsin ensimmäisestä) eikä Flyers saanut ainuttakaan laukausta maalia kohden kolmannen erän ensi minuuttien ja jatkoajan lopun välillä (eli n. 23 minuuttiin). Tulevaisuus näyttää kyllä tosi kivalta, mutta tämä edellinen peli kyllä voitettiin täysin pelitapahtumien vastaisesti
 

phillymän

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers
Voittoputki jatkaa kulkuaan! 55min pelaaminen oli täyttä kuraa ja 5min pelattiin hyvin. Puolustamisen suhteen ei oikeastaan kellekkään voi antaa puhtaita papereita. Ei näyttänyt oikein ketään kiinnostavan puolustaminen ja meno oli sitä samaa tuttua. Siellä törmäiltiin omiin, kaatuiltiin, menetettiin kiekkoja, ylivoimahyökkäyksiä ja ei tiedetty yhtään missä pitäisi olla. Masonia ei maaleista voi syyttää, mutta ei voi olla tyytyväinen jos viisi maalia menee selän taakse. Toisen erän 1:12 sisään kolme maalia ja kolmannen erän ylivoima sekä Voracek-Giroux-Raffl yksilötasolla toivat voiton tällä kertaa. Positiivista on se, että noustiin kaksi kertaa rinnalle ja ohi, kun oltiin kahden maalin taka-ajoasemassa. Kertoo henkisestä kovuudesta. Myös parit yksilöt saivat vihdoin onnistumisia. No kai se niin menee, että hyvä joukkue voittaa huonollakin pelillä...

Aika yllättävää oli, että Manning oli Oilerisin maalitauluna. Kyseessä siis vuoden takainen Mcdavidin loukkaantuminen, jossa Manning oli "rikollisena". VIelä jaksoivat muistella vuoden vanhoja asioita. Hieman pettynyt, kun Mcdavid ei lähtenyt tanssiin Manningin kanssa vaikka suu kävi ja rappasi koko ajan. Ei Manningilläkään ollut hirveesti menohaluja.

Viikonloppuna back-to-back pelit. Ensin lauantaina primetimeä kotona Dallasia vastaan ja sunnuntaina Detroit vieraissa. Stolarzin voisi laittaa maalille tuohon Dallas otteluun. Mason ei tosiaan näyttänyt kovin terävältä, joten yksi peli huilia tekisi kropalle ja mielelle ihmeitä. Del Zoton toivoisi myös palaavan kokoonpanoon ja Macdonaldia voisi välissä hieman istuttaa. Taattuu Over 5,5 Dallas otteluun. Molemmat kärjen tuntumassa tehdyissä maaleissa ja päästetyissä maaleissa.

Edit. Eipäs ollutkaan Dallas tehdyissä maaleissa kärkisijoilla, mutta päästetyissä kylläkin. :)
 

Torspo82

Jäsen
Aika yllättävää oli, että Manning oli Oilerisin maalitauluna. Kyseessä siis vuoden takainen Mcdavidin loukkaantuminen, jossa Manning oli "rikollisena". VIelä jaksoivat muistella vuoden vanhoja asioita. Hieman pettynyt, kun Mcdavid ei lähtenyt tanssiin Manningin kanssa vaikka suu kävi ja rappasi koko ajan. Ei Manningilläkään ollut hirveesti menohaluja.
Eiköhän tällä ollut jotain tekemistä asian kanssa. On siis pelin aikana vihjannut McDavidille, ettei se kampitus välttämättä ihan vahinko ollutkaan.
 

Breathe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers & Eric Lindros 88
Eiköhän tällä ollut jotain tekemistä asian kanssa. On siis pelin aikana vihjannut McDavidille, ettei se kampitus välttämättä ihan vahinko ollutkaan.
Niin ja jokainen joka tuon tilanteen on nähnyt näkee selvästi että se on vahinko.Kummasti McDavid:llä näytti kuitenkin menevän tunteisiin joku nhl 3parin jämäpakin trashtalk eli hyvää duunia teki Manning.

Tuossa vielä linkki ja kohdassa 0:30 näkee kuinka lähtee luistimen terä alta ja siitä laitaan.
 

_Samppa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers, Liverpool FC.
Manning-McDavid kaksikkoa oli kiva seurata läpi ottelun. Jälkimmäisen pisteet tosin hieman laskivat ottelun jälkeen vuodatettua medialle vuoden vanhaa tilannetta. Totta helvetissä Manning koittaa psyykata yhtä koko liigan parhaista pelaajista, ja mikä tähän olisi parempi ase kuin ottaa puheeksi tuo herrojen tilanne viime kaudelta. Sillä mitä Manning on sanonut, on tuskin mitään yhteyttä itse tilanteeseen, enkä voi käsittää tota McDavidin parkumista aiheesta ottelun jälkeen. Niin mieletön pelaaja kuin kyseessä onkin.

PEB pelasi muuten huikean ottelun McDavidin päällystakkina! Muutenhan tuo oli tosiaan sitä jo niin tuttua peliä tältä kaudelta. Annetaan siimaa, pelataan hetkittäin hyvin, ryssitään vähän omissa, ollaan taas takana ja sit noustaan edelle - väriä näistä matseista ei ainakaan puutu, mutta välillä saa aika pelonsekaisin tuntein kyllä seurata tekemistä. Ykkösen ja PEB:n lisäksi nostaisin Manningin ihan vain siitä syystä, että hämmensi pirun hyvin McDavidin kanssa. Muutoin aika tasapaksua tekemistä muiden osalta.

Viikonloppuna tosiaan pari peliä, ja olisi mukava nähdä Stolarz tolppien välissä jälleen. Mason on pelannut hyvin viimeaikoina, mutta hänkin tarvitsee lepoa jossain vaiheessa.
 

Hyttynen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers
Gudasta pitää kehua. Jos haetaan Flyersin parasta ja varminta pakkia tällä hetkellä, niin oma ääneni menee Radkolle. Varma omassa päässä (jotakuinkin ainoana, rooke-Provorov tulee seuraavana) ja yllättävän hyvä kiekollisena myös hyökätessä. Gudaksella on myös erittäin positiivinen vaikutus pariinsa. Kuka tahansa hänen kanssaan pelaakin, niin peli kulkee paremmin kuin muiden kanssa. Tämä on nähty viime kaudella MDZ:n kanssa ja tällä kaudella ainakin Provon ja nyt Streitin kanssa.

Hieno pelaaja, hieno mies, hieno parta.
 

~KarKaus~

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers ja Kiekko-Espoo
Veikkaan että Stolarz lauantaina tolppien välissä. Nyt näytti jo tosiaan et väsy alkaa painaa Masonia, vaikkei nyt pahasti hörppinytkään. Mä en kyllä jaksa valittaa vaikka omissa kolisee. Upeeta taistelua joukkueelta ja voittoja tulee.
No jos nyt ihan pikkusen narisen niin "kolmosketju" Leier- Cousins- Weise ei saa kyllä mitään aikaiseksi. Jääaikaa ei hirveesti tule mutta sitä suuremmalla syyllä pitäis painaa suoli ulkona
 

Breathe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers & Eric Lindros 88
No jos nyt ihan pikkusen narisen niin "kolmosketju" Leier- Cousins- Weise ei saa kyllä mitään aikaiseksi. Jääaikaa ei hirveesti tule mutta sitä suuremmalla syyllä pitäis painaa suoli ulkona
2.kenttä on myös huono. Schenn ei toivottavasti Couturierin paluun jälkeen pelaa enää keskellä, on nimittäin niin heikkoa tuo tekeminen molemmissa päissä.
 

Skeleton Crew

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK, PHI, BMG
Ei kyllä uskoisi että näissä kahdessa edellisessä pelissä on ollut sama porukka jäällä. Molemmissa yksi joukkueen kulmakivi (Mason / 1. kenttä) hinasi joukkueen pisteille, vaikka muuten peli ei ollut mitenkään vakuuttavaa. Toisaalta hienoa nähdä, että joukkue pystyy nousemaan parin maalin takaa pari kertaa, vaikkakin vain Edmontonia vastaan. Nyt vielä yksi maali jäi kolmannessa erässä syntymättä yli-innokkaan tuomarin vislatessa pelin poikki kiekon ollessa Oilers-molarin patjan vieressä. Mason ei ollut aivan viime aikojen vireessä ja pari viimeistä olisi voinut ottaa. Toisaalta nyt avutui hyvä sauma antaa Stolarzille se toinen peli ja Mason yhden päivän paremmin levänneenä Detroitia kiusaamaan.

Mutta hei: 7 in a row ja hetken oltiin tasapisteissä Metron kärjessä. Vaikka kausi on vasta alussa ja ottelumäärä väärentää taulukkoa, niin onhan tämä aika paljon viime vuosia mukavampi tilanne.
 

mikkihiiri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Philadelphia Flyers,
Huima peli, jake the snakelle on meno päällä eikä schennillä ollut kovin huono ilta myöskään. Karia kävi hieman sääliksi, yksi näyttävä gamesaver ei riittänyt. mutta flyers vaan porskuttaa voittoputkessa. Peli ei mitenkään anna uskoa siihen että paketti olisi kasassa vaan voittoja näkyy silti tulevan, yv toimii ja puolustus taas tänään jotenkin. Huomenna vastassa detroit jossa putki voikin jo puolestani katketa.
 

Hyttynen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers
Schenniin kyllä kiteytyy koko Flyersin peli tällä hetkellä. Suurimman osan ajasta kaikki on aivan kamalaa scheisseä, mutta sitten jostain (yleensä YV:llä) löytyy ne tarvittavat maalit ja isketään fattrick. Ihan mahtavaa ja samalla aivan kamalaa katsoa. Schenn on kyllä tekemässä itsessään uutta Hartnellia eli täysin hyödytöntä 5v5-pelissä, mutta melko suvereenia ylivoimalla.

Ei olisi pitänyt kehua Gudasta, koska heti hän pelasi paljon kehnommin.

Ghost sai kiekon käteensä ja pelasi jotain hajavaihtoja tämän jälkeen. Foorumihuhut kuitenkin kertoo käsi olisi pahasti turvoksissa.

edit:
Samaan aikaan (oikeasti perjantaina) Phantomsissa...
Todd Twitterissä: "@BobRotruck @AAPMLLC @s_gingrich @rileecoyote @fakelavy @Sports_Are_Bad @ruthbeck2000 Heres Sammy going WWE on Aviani tonite https://t.co/eOQlx7BDpW"
 

phillymän

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers
Schenniin kyllä kiteytyy koko Flyersin peli tällä hetkellä. Suurimman osan ajasta kaikki on aivan kamalaa scheisseä, mutta sitten jostain (yleensä YV:llä) löytyy ne tarvittavat maalit ja isketään fattrick. Ihan mahtavaa ja samalla aivan kamalaa katsoa. Schenn on kyllä tekemässä itsessään uutta Hartnellia eli täysin hyödytöntä 5v5-pelissä, mutta melko suvereenia ylivoimalla.

Helppo alllekirjoittaa tämä joukkueesta ja Schennistä. Tovoisin Schenniltä edelleen sitä tasaisuutta. Kaikki tehot tulevat aina 2-3 pisteen ryppäissä. Sitten seuraavat viisi peliä hiihdellään ja ollaan varjojen mailla. Hyvä, että tulee edes niitä tehoja, ei valittamista sen suhteen. Tasaisuutta vain kiitos.

Ei olisi pitänyt kehua Gudasta, koska heti hän pelasi paljon kehnommin.

Gudas-Streit -2 mieheen, eikä vakuuttanut muutenkaan. Gudas keskittyi Rousseliin ja Streit oli Streit. Pehmeää oman alueen peliä molemmilta. Tähän voitanee lisätä Gordonin myös, joka teki paluun pitkän tauon jälkeen. Pehmeetä.

Eipä tuo peli edellenkään häikäise, mutta voitot ratkaisevat lopulta. Voracekin liitoa kiva katsella. Kahteen viime peliin 2+6 ja on tällä hetkellä koko liigan pistepörssin toinen. Giroux ja Raffl myös liekeissä. Henkinen kovuus aika priimaa kamaa. Mikä kausi se oli, kun joukkueella oli lempinimi "comeback kids"? Nousivat aina rinnalle ja ohi. Samaa tässäkin joukkueessa. :)

Jokohan ensi yönä laittavat Stolarzin maaliin. Alavireinen Detroit vastassa, joten ei pitäisi olla se kaikkein pahin paikka rookielle.


Huh. Alkaa tuo Morinin meno olemaan... Pelottavaa. Tappelut kuuluu jääkiekkoon jne., mutta tuon monsterin ylivoima saa karvat hieman pystyyn, vaikka omien puolella on. Toivottavasti ei kumminkaan tapa ketään tai aiheuta vakavia vammoja...
 

Hyttynen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers
Voittoputki saa vaan jatkoa. 0-0 nyhjäyksen jälkeen Schenn iskee jälleen jatkoajalla. Viimeksi on ollut näin lennokasta vuonna -95.

Stolarzille uran ensimmäinen vierasottelu ja ensimmäinen nollapeli. Vakuuttava vahti tämä Stolie. Kaveri on pelaamassa itseään kakkosvahdiksi. Hexy voi hyvin mielin kaupata Neuvirthin tämän tervehdyttyä. Neuvirth+Laughton -kaksikon luulisi irroittavan jotain hyödyllistä joltain GM:lta.
 

~KarKaus~

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers ja Kiekko-Espoo
Stolarzille uran ensimmäinen vierasottelu ja ensimmäinen nollapeli. Vakuuttava vahti tämä Stolie. Kaveri on pelaamassa itseään kakkosvahdiksi. Hexy voi hyvin mielin kaupata Neuvirthin tämän tervehdyttyä. Neuvirth+Laughton -kaksikon luulisi irroittavan jotain hyödyllistä joltain GM:lta.
Joo. Ihan mahottoman pahoja tilanteita ei juurikaan tullut mutta hyvää varmaa peliä. Pakeille täytyy antaa myös kiitosta useista blokatuista vedoista+ siivotuista pipareista. Mietin ihan samaa yöllä et Neuvirth vaan kaupaks. Ei meinaan tuolla farminkaan puolella ole hätää tolppien välissä.
 

#25 Primeau

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers
Kyllä tämä 9ottelun putki on jotain mihin ei olla tämän joukkueen kanssa hetkeen tottunut. 9ottelua turpaan kuulostaa paljon tutummalle. Voracek palannut siihen lentoon mitä oli pari kautta sitten. Mites se Sean Coutuerin paluu edistyy? Nyt kun schenn on iskenyt pariin peliin tosiaan 4+0 voidaan seuraavat 5peliä odottaa 1+1 tehoja. Paljon tekee mies pisteitä ryppäissä sitten vaivutaan pieneen koomaan. Keitä flyers prospekteja on nyt alkavissa kisoissa seurattavana?
 

#25 Primeau

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers
Oscar Lindblom on ainakin jatkanut vakuuttavasti SHL:n puolella. 26ottelua ja tehot 8+17=25 +/-oli mukavasti +11. Tämän miehen näkisin mielelläni ens kaudella mukana Shown puolella
 

Breathe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers & Eric Lindros 88
Keitä flyers prospekteja on nyt alkavissa kisoissa seurattavana?

Maalivahdit:
- Carter Hart
- Matej Tomek
- Felix Sandstrom

Puolustajat:
- Phil Myers
- David Bernhardt

Hyökkääjät:
- David Kase
- German Rubtsov
- Mikhail Vorobyov
- Tanner Laczynski

Siinä taitaa olla kaikki?
 

JTX

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, HPK
Detroit-peli oli unettavaa katsottavaa, mutta Schennin jatkoaikamaaliin johtanut pelaaminen Provorovilta oli nappisuoritus. Myy laukauksen Howardille ihan täysin. Syötön lähtiessä lavasta Howard menee maihin ja Schennillä on "helppo" työ käydä laittamassa kiekko reppuun. Braydeniltä jälleen sopivan röyhkeästi pelattu tilanne. Omilla vahvuuksillaan pelaamalla pystyi taas auttamaan joukkuetta.
 

Hyttynen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers

phillymän

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers
Sain hieman etuajassa tämän kattauksen prospekteista. Kirjoitin euroopassa pelaavista prospekteista, sillä niitä tullut seurattua lähempää. Pohjois-amerikan veljet jätän viisaammille. Tuossa parista pelaajasta oma näkemys pelaajatyypistä ja sitten pienet höpinät alkukaudesta jne., joten olkaa hyvät.

Oskar Lindblom (LW/RW)

-96/187cm/89kg/Left
Varaus: 2014, 5. Kierros

Tilastot (kausi 16-17):

Brynäs IF SHL 26 8+17=25 8PIM +11

Pelaaja-analyysi:

Isokokokoinen, todella monipuolinen 2-suunnan ruotsalaislaituri. Pystyy pelaamaan molempia laitoja. On erittäin vahva luistelija ja todella nopea. Energinen, työteliäs, tunnollinen ja sähäkkä kuvaavat hyvin hänen pelaamista. Pelaa nöyrästi ja kurinalaisesti, etenkin puolustussuuntaan. Erinomainen karvaaja. Hyvä mailapuolustamaan ja blokkaamaan laukauksia. Hyvä oman maalin edessä. On nopea päästään ja reagoi pelin sisällä nopeasti suunnanmuutoksiin ja kiekonmenetyksiin. On suoraviivainen ja ajaa maalille, tekee useat maalit sieltä. Puolustajilla todella vaikea puolustaa häntä pois. Vauhtia, taitoa ja aggressiivisuutta samassa paketissa. Nerokas pelaaja. Osaa viimeistellä myös, omaa hyvän laukauksen. Tuntuu, että on lähes aina vapaana pelattavaksi ja on joka puolella kenttää. Syötötkin napsuvat lähes poikkeuksetta omille lapaan, jotka ovat todella laadukkaita. Todella vahva kaksinkamppailuissa lähellä laitaa ja kulmissa. Erinomainen karvaaja ja suojaa hyvin kiekkoa. Ei suuria heikkouksia.

Kauden kulku:

Huh! Mikä alkukausi, mikä pelaaja! Koko pistepörssin toinen ja Brynäksen paras pistemies. Tekee tuhoja 5v5 -pelissä, että myös ylivoimalla. Tekee jäällä oikeastaan lähes kaiken oikein. Monta peliä nähneenä vaikea alkaa keksimään jotain heikkouksia, koska niitä ei juurikaan ole. Mikäli jatkaa tätä tahtia loppukauden, niin silloin kirjoitetaan historiaa. Kukaan 20 vuotias ei ole pystynyt pelaamaan piste per peli tahtia Ruotsin liigassa. Lähimpänä taitaa olla sellainen kaveri kuin Henrik Zetterberg. Alkukaudesta valmentajalta ei tullut kovinkaan suurta vastuuta, mutta sielläkin osastolla tajuttu Lindblomin potentiaali. On ollut koko kauden 3. Ketjussa, mutta vain nimellisesti. On ollut Brynäksen ykkösketju läpi kauden, yhdessä Clarkin ja Jensenin kanssa. Pääsee tällä viikolla haistelemaan miesten maajoukkue tunnelmaa EHT:lla. Taistelee kevään kisapaikoista ja on varmasti vahvoilla sen suhteen. Oman näkemyksen mukaan olisi jo nyt vahvistus Flyersin hyökkäykseen. Kuuluu ensi kauden Flyers nippuun. Tulee olemaan todella iso palanen Flyersin tulevaisuutta. En tiedän mitä tästä nyt enempää kirjoittaa. Katsokaa Lindblomin pelejä. Teot puhukoot puolestaan.

David Bernhardt (D)

-97/192cm/92kg/Left
Varaus: 2016, 7. Kierros

Tilastot (kausi 16-17):

Djurgårdens IF J20 SuperElit 9 4+8=12 12PIM +4

Djurgårdens IF SHL 21 2+5=7 2PIM +4

Sweden U20 (all) International-Jr 8 2+1=3 0PIM +2

Djurgårdens IF Champions HL 4 0+0=0 0PIM +0

Pelaaja-analyysi:

Isokokoinen ruotsalaispakki, joka pelaa kovalla itseluottamuksella pelistä toiseen. Jämäkkä ja varman oloinen kiekollinen puolustaja. Hyökkäyssuuntaan mainio, mutta pärjää puolustuspäässäkin. Hoitaa oman maalinedustan mallikkaasti. Osaa puolustaa mailalla ja käyttää isoa kroppaa hyödyksi kaksinkamppailuissa. Pelaa fyysisesti ja on kova. Hyvä luistelija ja nopea. Hyvä liikkumaan kentällä. Lukee peliä hyvin, milloin täytyy olla aggressiivinen tai passiivisempi. Liikuttaa kiekkoa hyvin ja osaa toimittaa kiekkoa maalille, saa ne myös maalille asti. Omaa myös hyvän laukauksen. Todella vaarallinen hyökkäyssinisellä. Tykkää liittyä hyökkäyksiin mukaan. Vaatii lisää kamppailuvoimaa/-tekniikkaa. Häviää miesten kanssa välillä liikaa kamppailuja 1v1 -tilanteissa. Myös puolustuspelaaminen vaati kypsymistä.

Kauden kulku:

Muutaman ottelun nähneenä tykkään. Nousujohteinen alkukausi. Oli usein 7. Puolustaja SHL:ssä ja kävi pelaamassa a-junnuissakin. Mitä pidemmälle syksy on mennyt ja lumi tullut maahan, on Bernhardt murtautunut Djurgården puolustuksen TOP4 ennakkoluulottomalla pelillä. Tähän on tietysti auttanut Djurgårdenin heikko alkukausi ja monen ”vahvistuksen” floppaaminen, kuten esimerkiksi Mikko Kousan. On kehittänyt peliä jatkuvasti ja ansaitsee isot peliminuutit tällä hetkellä. Ei puhettakaan, että kävisi a-junnuissa. On tosiaan tulivoimainen puolustaja. Aiheuttaa tuhoja hyökkäyspäässä. Monet sanoneet, että puolustaminen on todella heikkoa, jota olen itse ihmetellyt. Lähtökohtiin nähden todella mallikasti pelaamista myös omassa päässä. Totta kai virheet kuuluu nuoren kaverin pelaamiseen välillä, mutta perussuorittaminen omassa päässä hyvällä tasolla. Tälläkin junnukisat odottavat, joten suosittelen katsomaan Ruotsin pelejä ja juurikin tätä kaveria. Tämänkin kohdalla pakko ihmetellä miten meni vasta 7. Kierroksella varaustilaisuudessa. On tulevaisuutta, ehdottomasti.

Linus Högberg (D)

-98/186cm/80kg/Left
Varaus: 2016, 5. Kierros

Tilastot (kausi 16-17):

Växjö Lakers HC J20 SuperElit 7 0+6=6 4PIM +0

Växjö Lakers HC SHL 26 0+4=4 4PIM-1

Sweden U20 (all) International-Jr 3 1+1=2 0PIM +2

Växjö Lakers HC Champions HL 8 0+0=0 2PIM +3

Pelaaja-analyysi:

Isokokoinen ruotsalainen peruspuolustaja. Erittäin hyvä, pehmeä luistelija. Liikkuu hyvin kentällä ja lukee peliä. Osaa puolustaa mailalla. On erittäin rauhallinen ja varman oloinen, eikä ole kiire yhtään mihinkään. Pelaa kuin vanha konkari. Tekee kiekottomana itsensä pelattavaksi ja lukee hyvin pelissä tapahtuvia asioita. Vaikka onkin rauhallinen olemukseltaan, pelaa aggressiivisesti. Ajaa todella paljon laiturin/vastustajan iholle oikeaan aikaan ja lähes aina oma joukkue saa kiekon. Katkoo paljon vastustajan syöttöjä keskialueella lukemalla niitä. Välillä pelaaminen näyttää idioottivarmalta. Tukee myös hyvin hyökkäyksiä ja pystyy itse tekemään nousuja kiekollisena ja myös tykkää tehdä niitä. Kiekon kanssa suoraviivainen. Loistava suojaamaan kiekkoa ja nousemaan itse paineen alta. Omaa hyvät kädet ja syötöt ovat laadukkaita. Maalinedustalla miehekästä pelaamista, ei anna vastustajalle aikaa ja tilaa. Tarvitsee lisää kamppailuvoimaa suhteessa pieneen kaukaloon, vaikka se riittääkin isoon kaukaloon. Hyökkäyspäässä hieman tehoton.

Kauden kulku:

Högbergiä tullut nähtyä moneen otteeseen pitkin syksyä. Allekirjoittanut on todella innoissaan näistä kahdesta ruotsalaisesta puolustajasta, jotka varattiin viime kesänä. Pelannut nousujohteisen syksyn. Alkukaudesta oli Växjön kovassa rosterissa 6-7. pakin roolissa ja kävi A-junnuissakin pyörähtämässä. Alkukauden pieni rooli on enää historiaa. Nousujohteisesti on parantanut omaa peliä ja siinä ohessa vastuu on lisääntynyt. Viime aikoina on noussut Växjön puolustuksen TOP4, mikä saa allekirjoittaneen hyppimään riemusta. Tässä parin viime viikon aikana on saanut jonkun aivan käsittämättömän itseluottamusruiskeen ja on pelannut todella hyvin. Pelasi siis alkukaudestakin hyvää peliä, mutta viime aikoina palaset ovat napsahtaneet kohdilleen. Siinä sivussa on pisteitäkin alkanut tulemaan. Kaverilla ikää 18 vuotta ja pelaa jo nyt niin, kuin 27 vuotias. On muuten todella pehmeä luistelija, mikä vangitsee katseen. Sai syksyllä U20 harjoituspelejä, mutta ei lopulta riittänyt kisoihin. Olisiko tuo sitten antanut lisää näytönhaluja, mikä näkyy nyt pelaamisessa. Ihan ymmärrettävää, että sinne otetaan vähän hyökkäävämpiä vaihtoehtoja, mikä on junnukisojen imago. Olen ihmetellyt kovasti, että miten tällainen kaveri on tippunut 5. Kierrokselle asti. Tästä kaverista kuullaan vielä.
 
Viimeksi muokattu:

phillymän

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers
German Rubtsov (C)

-98/184cm/88kg/L
Varaus: 2016, 1. Kierros

Tilastot (kausi 16-17):

Vityaz Podolsk KHL 15 0+0=0 6PIM-4

Russkie Vityazi Chekhov MHL 15 7+8=15 16PIM +2

Pelaaja-analyysi:

Venäläinen, 2-suunnan taitava sentteri. Erittäin mielenkiintoinen paketti, jossa yhdistyy nopeus, taito, peliäly ja energisyys. Näyttää ilmoitettua pituutta (EP) pidemmältä, lähemmäs 188cm. On erittäin ulottuva pelaaja ja käyttää sitä puolustaessa hyväkseen. Osittain tämän ansiosta hyvä karvaaja. Vahva ja sulava luistelija. Omaa huikean liuvun. On nopea ja ketterä, erottuu näin kentällä. Taitoa löytyy, on hyvä käsistään ja pystyy haastamaan vastustajan tällä aseella yhdistettynä liikkeeseen. Syöttötaito korkea, napsuvat lapaan ja ovat laadukkaita. Peliäly huippuluokkaa, näkee kentän kiekollisena ja kiekottomana. Aktiivinen kiekottomana hyökkäyspäässä, liikkuu ja hakee jatkuvasti tilaa itselleen päästäkseen vapaaseen paikkaan. Pelaa puolustuspäässä oman alueensa moitteettomasti, vastustajilla harvoin tilaa hänen ympärillä. Hyvä blokkaamaan laukauksia. Pyrkii olemaan mahdollisimman suoraviivainen, pyrkimällä ylöspäin ja maalia kohden. Pystyy reagoimaan pelin sisällä nopeisiin suunnanmuutoksiin, tämä ominaisuus huippuluokkaa. Valmentajan unelmapelaaja, tekee paljon töitä molempiin suuntiin. Tuo todella paljon energiaa kaukaloon. Ei kaihda fyysistä kontaktia, mutta tarvitsee lisää kaksinkamppailuvoimaa ennen siirtymistä Amerikkaan. Ei suuria heikkouksia.

Kauden kulku:

Rubtsovia näin kaksi ottelu heti syyskuun alussa, jonka jälkeen ei ole tullut nähtyäkään. Pelasi noissa peleissä omilla vahvuuksilla, mutta olihan tuo vielä poika miesten keskuudessa, vaikka ei ollut isoja ongelmia. Alkukausi meni Vitjazin 4. Ketjun keskellä ja peliaikaa kertyi yleensä n. 10min/ottelu. Sitten tuli jossain syys-loka vaiheessa jalkavamma, kun meni blokkaamaan laukauksen. Tuo piti hänet jonkun aikaa sivussa ja terveeksi tultuaan tie vei Venäjän junnuliigaan. On käynyt nyt viime aikoina pari ottelua pelaamassa ylhäällä Vitjazissa hyvin rajallisilla minuuteilla. Ollaan pysytty alle 10min/ottelu. Nyt on ollut huhuja marraskuusta lähtien, että aika Venäjällä alkaa olemaan ohi. Tie veisi ilmeisesti Kanadan junnuliigaan. Tie Vitjazin KHL joukkueeseen on tukossa ja MHL ei ole niin laadukas sarja, kuin Kanadan vastaava. Ilolla ottaisin vastaan tämän siirron. Pelaisi pienessä kaukalossa ja Flyersin pelaajien kehitysosasto olisi lähempänä koutsaamassa. Odotusarvot tulevia junnukisoja kohtaan Rubtsovin kohdalla on kovat. Odotan, että Venäjän johtohahmoja keskikaistalla ja pelaa henkilökohtaisella tasolla huippu kisat. Omissa papereissa kausi 18-19 on realismia murtautua NHL:aan.

Felix Sandström (G)

-97/188cm/88kg/Left
Varaus: 2015, 3. Kierros

Tilastot (kausi 16-17):

Brynäs IF SHL 11 2.00 91.9%

Sweden U20 (all) International-Jr 4 2.20 93.2%

Kauden kulku:

Sandströmia nähnyt pari peliä. Maalivahdeista en ymmärrä paljoakaan, joten sen lajin asiantuntijat, antaa palaa. Harmittavasti usein luukulla, kun katson Brynäksen peliä. Ovat jakaneet paljon vastuuta David Raution kanssa. Tilastojen valossa ja pelillisesti pelannut hyvin. Brynäs joukkueena tällä kaudella pärjännyt hyvin ja joukkue edessä on helpottanut maalivahtien työtä. Siitä huolimatta Sandströmin alkukausi plusmerkkinen. Viime aikoina ollut havaittavissa, että Rautio on viemässä ykkösmaalivahdin paikan. Viime kauden heikkojen junnukisojen uskon jo unohtuneen ja luotto on kova, että suoriutuu hyvin tämän vuoden kisoista. Tulevaisuus on valoisa.

Mikhail Vorobyov (C)

-97/189cm/94kg/Left
Varaus: 2015, 4. Kierros

Tilastot (kausi 16-17):

Salavat Yulaev Ufa KHL 36 3+7=10 14PIM +2

Pelaaja-analyysi:

Isokokoinen 2-suunnan venäläissentteri. Energinen ja työteliäs pelaajatyyppi. Fiksu pelaaja kiekottomana. Ei ota turhia riskejä ja pelaa nöyrää peliä puolustussuuntaan. Lukee myös hyvin peliä, milloin täytyy mennä maalille, irtokiekolle tai milloin täytyy karvata ylempää ja kovempaa tai alempaa. Vahva jokaisella kolmella alueella. On ulottuva pelaaja, hyvä mailapuolustamaan. Hyvä pelikäsitys myös kiekollisena ja on myös taitava. Pystyy yllättämään vastustajan viisikon jokaisella kolmella alueella yllättävillä ja hyvillä syötöillä eli omaa hyvät ”playmaking” -taidot. Käyttää hyviä käsiä ja kokoaan hyväksi 1v1 -tilanteissa ja pääsee myös puolustajan ohitse vauhdilla. On vahva kaksin-/laitakamppailuissa. Hyvä, sulava luistelija isokokoiseksi, pystyy hyviin rytminvaihdoksiin. Erinomainen aloittaja. Tarvitsee lisää räjähtävyyttä ja voimaa luisteluun, sekä kaksinkamppailuihin ajatellen siirtymistä pieneen kaukaloon. Saisi myös laukoa enemmän. Laukaus yksi kehityskohde. Tarvitsee tasaisuutta niin ottelun sisällä kuin ottelusta toiseen. Saattaa tulla suuriakin heittoja vaihtojen välillä.

Kauden kulku:

Vorobyovia on tullut nähtyä useaan otteeseen ja kausi on ollut värikäs. On pysynyt terveenä, mutta rooli Ufa:n kovassa rosterissa vaihtelee paljon. Pelaa keskimääräisesti n. 10min/ottelu. Toisinaan saa vastuuta välillä sen 15min, toisinaan istuu jo 1. Erän jälkeen viltissä. On ollut 2. Sentteri, 3. Sentteri ja 4. Sentteri sekä 13. hyökkääjä. Pelillisesti on pärjännyt KHL:ssä miesten kesken, kun peli kulkee. En tiedä johtuuko roolista vai miehestä itsestään, mutta tasaisuutta ei tunnu löytyvän. Pelaa huikean ottelun ja seuraavassa ottelussa taas heikko. Myös pelin sisällä tulee liikaa vuoristoratamaisuutta. Kuitenkin hoitanut omiin silmiin hyvin tuon 4. Sentterin roolin ja pystynyt tekemään siinä sivussa pisteitäkin. On kolminkertaistanut pistemäärän viime kauteen verrattuna. Tykkään prospektina paljon. Voi tulevaisuudessa yllättää, mutta voi jäädä ohilaukaukseksi. Aika tekee varmasti tehtävänsä kehittymisen suhteen. Vaikea miettiä tällä hetkellä, missä menee muiden prospektien ja oman ikäluokan kärjen mukaan. Odotan innolla tulevia junnukisoja, niin pääsee tekemään vertailua. Omiin korviin ei ole kantautunut tulevaisuuden suunnitelmista mitään, joten odotellaan sen suhteen.

David Kase (W/C)

-97/180cm/77kg/Left
Varaus: 2015, 5. Kierros

Tilastot (kausi 16-17):

KLH Chomutov Czech 16 3+4=7 6PIM-1
SK Kadan Czech2 10+0=0 0PIM-2

Kauden kulku:
Kasea en ole nähnyt, kun kerran viime kaudella livenä viime kaudella U20 -kisoissa, joten syväanalyysiä tästä ei tule. On pääsääntöisesti päässyt pelaamaan Chomutovin 2. tai 3. Ketjussa. Pisteitäkin nakuttanut ihan hyvään tahtiin miesten kanssa, vaikka ei ole mikään jääkaappi-pakastin kooltaan. Kärsinyt jonkin verran loukkaantumisista. Taisi olla koko marraskuun sivussa rintavamman takia. Kuntoutunee kisoihin. Tshekin extraliigasta on kuitenkin pitkä matka edes AHL:aan, vaikka ollut positiivinen yllätys itselle tehopisteiden muodossa. Mielellään näkisin ensi kaudella Phantomsissa tai Reading Royalsissa.

Ivan Fedotov (G)

-96/201cm/93kg/Left
Varaus: 2015, 7. Kierros

Tilastot (kausi 16-17):

Toros Neftekamsk VHL 5 2.01 92.8%

Kauden kulku:

Venäläistä jättiläistä ei ole tullut ikinä nähtyä, joten ei sen tarkempaa analyysiä. Vaikea alkukausi, kun ei päässyt pelaamaan, mutta nyt on viime aikoina tullut jo muutaman peli tilille. Tilastojen valossa hoitanut mallikkaasti vähäisetkin pelit. Hyvin vaikea nähdä tulevaisuutta Flyers organisaatiossa, mikäli sama meno jatkuu.


Siinä nyt omia höpinöitä. Mikäli joku on katsonut myös ko. kavereita, niin olisi kiva kuulla näkemyksiä. Joko samoja tai hieman eriäviä. Mielellään myös eriäviä, sillä me jokainen katsotaan peliä eri silmin ja painotetaan eri asioita, niin uudet näkökulmat kummasti aukaisee silmiä.

Edit. Mitat ja tilastot otettu eliteprospectista.
 
Viimeksi muokattu:

Laakamato

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers (Jokerit)
Kiitokset @phillymän raportista. Itse en seuraa prospekteja oikeastaan yhtään, hf boardsilta jotain joskus vilkaisen mutta aika vähän. Joten en osaa sanoa mitään järkevää näihin. Ovikello (Lindblom) on kyllä hieno mies ja todella odotan että on rosterissa ensivuonna.

Nykyisessä tilanteessa en jaksa uskoa pakki-kauppoihin vaikka sellaista toivonkin. Meillä ei ole sopivaa kauppatavaraa, ne ketkä voisi kelvata muille on meille liian arvokkaita. Esim. Streit voisi mennä vain jos MDZ pääsee tasolleen. Ja silti ylivoimaan jää reikä, vai alkaako Provo pelata 25min/matsi. Osaa kyllä mutta kaikesta hyvästä huolimatta on liian nuori ykköspakiksi. Liian suuri riski nyt kun villikortti paikka on otettavissa. Ehkäpä mennään vain näillä eteenpäin, Streit ja Schultz tippuu kuitenkin ensikaudeksi pois ja MDZ on siinä rajoilla. Halpa jatko ok mutta sekin vain lyhyenä. Jos ja kun herra McDonald ei kelpaa kenellekään, herra reilusti farmiin heti kun vaadittava pelimäärä on täynnä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös