11. Taylor Leier, LW
Leierin tulokaskausi AHL:ssä hitusen hiipui loppua kohden ja samalla tehotkin tippuivat. Osa selitystä saatiin kauden päätyttyä kun selvisi, että oli joutunut pelaamaan kevätpuoliskon molemmat olkapäät rikkinäisinä, mikä luonnollisesti näkyi negatiivisesti aktiivisesti kontakteja hakevan ja sota-alueelle työntyvän kaverin pelaamisessa. Nyt toisella AHL-kaudella olisi tärkeää pysyä ehjänä ja jatkaa kehitystä. Leierin kohdalla suurin kysymys on riittävätkö lopulta raamit pelityylin siirtämisessä NHL:ään asti, mutta älykkään pelaamisen johdosta uskon Flyersin saavan tästä ajan myötä hyödyllisen bottom6 työmyyrän ainakin hetkeksi. Leier ei loista millään yksittäisellä ominaisuudellaan, mutta on vain peliälykäs ja muilta ominaisuuksiltaan riittävän tasokas kaveri ollen siellä missä pitää, jolloin tulosta tuppaa syntymään. Vainu pelaa.
12. Felix Sandström, G
Katselin Sandströmiltä pari peliä lisää alkukuun maaotteluissa, joista tarttui sekä hyvää, että huonoa. On olemukseltaan todella rauhallinen ja sellainen luottamusta herättävä. Ei turhia hosumisia tai heilumisia vaan harkittuja ja kontrolloituja liikkeitä. Teknisesti oli noin yleisluontoisesti jo yllättävän valmiin oloinen, jonka lisäksi poikittaisliike on vahvaa ja nopeaa, jalat ovat todella sähäkät ja terävät. Miinuksina osui silmään, että mailapelin ohella tämän tulisi peittää enemmän ja rohkeammin. Nyt tuntui vähän hukkuvan viivalle ja kun ei puhuta mistään jätistä, vartta alle 190 senttiä, niin aukkoja tuntui löytyvän laadukkaille vedoilla välillä liian helposti. Koko aspekti korostaa tätä puutetta ja jatkossa Sandströmin tulisi kyetä tekemään itsestään torjuntatilanteissa isompi tai muuten kohtalona on hävitä kilpailussa kirjaimellisesti suuremmilleen. Ruotsalaista ei tarvitse pitää minään ykköskorin veskarilupauksena, mutta on tässä paljon hyvääkin, jonka johdosta kehitystä on seurattava mielenkiinnolla. Taistelee Isles-varaus Linus Söderströmin kanssa Ruotsin U20-joukkueen ykkösmaalivahdin asemasta.
13. Mark Friedman, D
Friedman pelasi vahvan tulokaskauden NCAA:ssa ja jännä nähdä millaisiin otteisiin kykenee toisellaan? Nähdäänkö harppaus yliopiston todelliseen pakkieliittiin vai jatkaako ”ainoastaan” Bowling Greenin puolustuksen starana. Muutama vuosi taaksepäin olisi ollut organisaation paras pakkiprospecti, mutta nyt jää helposti taustavarjoihin pakkipoolin ollessa poikkeuksellisen laadukas, mikä kuvastaakin tätä muutosta täydellisesti. Henkilökohtaisesti pidän tämän paketista, mutta voi tosiaan jäädä hyvälläkin kehityksellä ilman todellista NHL-saumaa Flyersin kanssa, mikäli vain edeltä löytyvät kaverit vastaavat odotuksiinsa. Mitään suurenprofiilin puolustajaa tästä ei kannata odotella hyvässäkään tapauksessa, mutta mahdollinen longshot nimi NHL-tason syvyyspuolustajaksi.
14. Radel Fazleev, C
Fazleev on sijoituksestaan huolimatta pelaaja, jota kohtaan täältä suunnalta löytyy vain luottoa, kuten aikaisemmista rustauksistani on voinut päätellä. Tätä on vaikea selittää, mutta jokin vain nuoren venäläisen pelaamisessa saa uskomaan tulevaan NHL-uraan. Tällainen tunne on useaan eri otteeseen päässyt syntymään. Nuorukaisella on vain todellinen urheilijan luonne. Ei välttämättä se kaikista lahjakkain tai synnynnäisin talentti, mutta työmoraalissa ja halussa itsensä kehittämiseen ei kalpene kenellekään. Paiskii hurjasti töitä kaukalossa ja kaikkien tämän tekemisiä näkemään päässeiden kertomusten perusteella vielä astetta kovemmin sen ulkopuolella. Lisäksi vaatii itseltään aina vain enemmän tyytymättä turhan vähään. Toinen pelitilanteista esiin noussut ominaisuus ovat älykkyys ja vaistot. Syystä tai toisesta on vain siellä missä pitää ja haistaa tilanteita. Ei ole ihan sattumaa, että on mm. kovin usein juuri se pelaaja jonka lapaan irtokiekot lopulta päätyvät. Kun muutakin lahjakkuutta on sopivasti, eikä koko tai muutkaan fyysiset ominaisuudet luo esteitä, niin jaksan vain uskoa, että työ kantaa ajan ja vuosien myötä hedelmää. Voin mennä uskoni kanssa täysin metsään, mutta tältä juuri nyt tuntuu. Tuskin tästä satunnaisesti hyökkäyssuuntaan väläyttelevää nelosen puolustus ja alivoimaspesialistia parempaa kasvaa kaiken osuessa kohdilleenkaan, mutta kyllähän tällaisenkin ottaisin riemulla vastaan keskikierrosten pickillä. On mahdollinen nimi Venäjän U20 joukkueeseen, mutta paljon tietysti riippuu siitäkin, mitä ominaisuuksia valmennusjohto haluaa painottaa. Luulisi kuitenkin, että tällaiselle monipuoliselle duunarityypille löytyisi käyttöä Venäjän joukkueessa.
15. Matej Tomek, G
Pyörittelin varauksen jälkeen fasthockeystä parit Tomekin pelit NAHL:sta. Vaikutti tyypiltään enemmän peittämisen ja sijoittumisen varaan rakentavalta maalivahdilta reflekseihinsä luottavan kumiukon sijaan. Paketti pysyi kasassa ja valmius torjuntoihin hyvänä, mutta eniten pidin slovakin peliasennosta, joka ei ollut turhan matala, jolloin yläkulmiin ei syntynyt liikaa tilaa. Liikkuminen maalinsuulla ja torjunnoissa tuntuisi kaipaavan vielä petrausta, jonka ohessa sylki nuorille maalivahdeille tyypillisesti kiekkoja eteensä aika holtittomasti. Vastapainoksi sähäkkä hanskakäsi ei jättänyt kylmäksi. 18-vuotiailla maalivahdeilla on niin järkyttävän paljon matkaa taivallettavana ja harppauksia otettavana, että mahdotontahan näiden mahdollisuuksia on kunnolla arvioida. Yhdessä Sandströmin kanssa ovat nyt tilanteessa, jossa edes AHL-ammattilaisuutta ei vielä hetkeen tarvitse maalailla vaan työtä riittää tuonkin tason saavuttamiseksi. Ei kuitenkaan puhuta mistään mahdottomasta urakasta ja aina NHL:ään asti kantavia ominaisuuksia voi molemmissa nähdä. Aikaa ja työtä tuo kuitenkin vaatii ja paljon. Kaiken järjen mukaan nimen luulisi löytyvän Slovakian U20 miehityksestä, mutta ei toisaalta ollut mukana maajoukkuetoiminnassa viime kaudella, joten tiedä sitten?
16. Mikhail Vorobyov, C/LW
Mietin pitkään laitanko venäläistä listalle asteen rajallisemmasta otannasta ja hatarammista muistikuvista johtuen, mutta onneksi tuli vetkuteltua näitä kirjoitellessa, jotta ehdin näkemään nyt viikonvaihteen neljänmaan turnauksessa tätä Venäjän paidassa ja vähän terästämään omaa kuvaani pelaajasta. Lyhyesti ilmaistuna, on mielenkiintoinen kattaus kokoa, taitoa ja työmoraalia. Ei mitään hätkähdyttävää, mutta pelaa fiksua ja tunnollista kahdensuunnan kiekkoa. Kokonsa ansiosta pärjää hyvin kaksinkamppailuissa ja kykenee suojaamaan mustaa tilanteissa, joissa monet pienemmistä työnnetään suurten pakkien toimesta tylysti irti kiekosta. Suurin puute on liike, jonka yksinkertaisesti pitää parantua, mikäli mielii edes haaveilla NHL-urasta, mutta tätä on kuitenkin mahdollista parantaa varauksen jälkeenkin siinä missä raameja tai uutteraa työmoraalia on enää harvempi onnistunut itsellensä kartuttamaan. Täysin toinen asia on saadaanko tätä koskaan Atlantin yli ja miten muutos sujuisi jne. Onneksi ei kuitenkaan puhuta sen merkittävämmästä tapauksesta vaan keskikierrosten long-shot hausta, jolla on ”lupa” mennä metsäänkin.
17. Samuel Dove-McFalls, C/LW
Dove-McFalls on työjuhta, jota en rajallisemmista hyökkäyssuunnan näytöistä johtuen halua nostaa tätä korkeammalle. On kuitenkin vahva kamppailija ja kropan likoon laittaja, joka tekee työnsä molempiin suuntiin moitteetta. Kun liikekin on kunnossa, niin kohtuullinen aihio roolipelaajaksi olisi olemassa. Tulevalla kaudella pystyy toivon mukaan nostamaan roolia ja profiiliaan hyökkäyssuuntaan sillä ei ole täysin kädetön tai putkinäköinen puskijakaan. Toivon mukaan näin käy, niin usko kaverin NHL-mahdollisuuksiin nousisi selkeästi. On tällä hetkellä aika puhdas nelosen long shot prospecti, mutta samalla todennäköisin NHL-rooli ja vahvuudet istuvat yksiin, mitä ei voi sanoa kaikista muista Flyersin hyökkääjäprospecteista.
18. Nick Cousins, C
Kehitys eteni, jonka johdosta Cousins pelasi vahvan AHL-kauden ja kykeni täyttämään osittain jopa Phantomsien ykkössentterin saappaita, jonka seurauksena tätä on roikotettava listan hännillä edelleen. Loppukauden NHL-stintillä kuitenkin nähtiin, ettei vakituinen rooli isossa liigassa ole aivan kulman takana. Ei saanut oikein mitään aikaan. Keskinkertaisen liikkeensä johdosta jäi telineisiin, eikä pienillä raameillaan pystynyt yhtään parantamaan tilannettaan. Peliäly ja taidot riittävät kyllä, mutta peli on vain nykyisellään vähän turhan nopeaa Cousinsille. Ei ole myöskään riittävän luonteva tai vahva puolustussuuntaan, vaan tekeminen on liian väkinäistä, eivätkä ratkaisut tule oikeina selkärangasta. Ei ole myöskään sellainen talentti, jolla annetaan määräänsä enempää aikaa ja virheitä anteeksi vaan tulosta pitäisi tulla nopeasti, jolloin pian alkava viimeinen ELC-vuosi on selvä vedenjakaja uralle. NHL-läpimurron olisi tultava tai vaipuu kohti unholaa.
19. Cooper Marody, C/RW
Marody on mukavan monipuolinen tapaus, jolla ei ole mitään hälyttäviä puutteita pakissaan, mutta haasteeksi voi nähdä selkeiden vahvuuksien puuttumisen. Tämän tulisi myös kyetä profiloitumaan nykyistä vahvemmin puolustussuuntaan, sillä mitään kärkiketjujen tehoilijaa en tästä näe kasvavan, jolloin puolustusominaisuudet ja monipuolisuus ylipäätään nostavat arvoaan. Edessä on pitkä tie NCAA:ssa, ennen kuin ruvetaan maalailemaan edes ELC:n solmimista, mutta on tällä puolensa, eikä mitään ehdotonta estettä ole antamassa tyrmäystä unelmille.