Mainos

Philadelphia Flyers 2014–2015

  • 328 568
  • 1 075

Eager

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, Eagles, HPK ja Barça
Oliver Lauridsen

Lauridsen pelasi läpi kauden omaa laadukasta peliään, mitä tältä on tottunut näkemään. Ei mitään uutta tai mullistavaa auringon alla. Jos siirryttäisiin ajassa 15 vuotta taaksepäin, tanskalainen suorastaan revittäisiin NHL:ään, mutta nykyään pinnalla ovat puolustajien kohdalla hieman muut ominaisuudet. Parinmetrin koko ja tuon mukanaan tuoma ulottuvuus sekä puolustussuuntaan korkea peliäly ovat asioita, joiden avulla uran luominen on mahdollista vielä tänäkin päivänä, mutta haasteitakin on. Kiekollisesti ei tule tarjoamaan NHL:ssä kuin yksinkertaista perussyöttöä pakkiparille/sentterille, voisikin olla hyvä kohde vastustajan karvaukselle. Lisäksi liikettä ei voi kehua keskinkertaista paremmaksi, tuotakin voi kriittisempi pitää helposti yläkanttiin menevänä kuvauksena, mikä tuottaa ongelmia nopeita ja sähäköitä taitohyökkääjiä vastaan, joita työntyy NHL:ään aina vain suuremmalla volyymillä. En haluaisi nähdä Lauridsenia vauhdikkaissa 1vs1 tilanteissa vaikkapa Nathan MacKinnonia vastaan, voi tulla rumaa jälkeä. Olen pitänyt tanskanjätistä koko sen ajan, mitä Phantomsien pelejä on tullut seurattua, mutten todellakaan osaa sanoa olisiko tässä pitkässä juoksussa NHL-puolustajaksi? Käsi sydämellä on myönnettävä, että hieman epäilen. Juutin puolena on kuitenkin huokea caphit, joka tuskin koskaan mahdottomaksi nouseekaan, tässä valossa on mm. Grossmannia huomattavasti positiivisempi tapaus. Ensi kaudeksi astuu voimaan yksisuuntainen NHL-sopimus ja waiverssuojakin päättyy, joten mikäli tässä jotain näkevät, niin kaiken järjen mukaan aloittaa ylhäällä 7-8 pakin roolissa. Mikäli loukkaantumisia sattuu ja saa tilaisuutensa, niin se pitäisikin sitten käyttää tai nuoremmat ja paremmat lupaukset (Gostisbehere, Morin, Hägg…) ajavat jatkossa surutta ohi.

Brandon Manning

Manning pelasi tilastojen valossa mielenkiintoisen kauden. Oli pakkien pistekunkku (8+23), jonka lisäksi keräsi joukkueen suurimmat miinukset (-24) ja saavutti vielä enforcer-Fitzgeraldin kanssa kovimman PIM-sarakkeen (231). Jos miehen pelillistä antia arvio, niin eihän se ihan nappiin mennyt. On tullut aiemminkin todettua, mutta korkeammalla peliälyllä pelaisi AHL:n sijaan NHL:ssä. Kiekollisesti on aivan riittävän taitava, pärjää fyysisesti ongelmitta, vaikkei järkäle olekaan, liikekin on ok, mutta kun järki ei vain pysy vauhdin mukana. Tekee aivan liikaa virheitä; hukkaa vartioitaviaan, sijoittuu päin sitä itseään, ryntäilee tilanteista ulos jne. Lisäksi kiekollisena hakee välillä ihmeellisiä Bobby Orreja, ja eiväthän ne onnistu, josta seuraa vaarallisia kiekonmenetyksiä jne. Toinen ongelma on sitten kuumaverisyys, jonka myötä ottaa aivan liikaa turhia ja kurittomia kakkosia ollen vastustajille helppo ärsytettävä. Ei vaadita kummoistakaan agitaattoria saadakseen Manningin lämpimäksi. On vain tyhmä puolustaja, piste. Toivottavasti eivät hae mitään kolmas kerta toden sanoo sopimusta vaan maisema vaihtukoon. Phantomsit eivät tule menestymään Manning profiilipuolustajaan, eikä tästä ole iloa Flyersillekaan, joten täysi turha mies. Ulos.

Mike Matczak

Kaivoivat kaverin ECHL:stä paikkaamaan puolustuksen loukkaantumisia. On käytännössä kaikilta ominaisuuksiltaan keskinkertaisen puolustajan prototyyppi. Menee joukon jatkona/täytepakkina, muttei tällaisia kokoonpanossa pyörittämällä tarvitse menestyksestä haaveilla. Toivottavasti ensi kaudella puolustus pysyisi paremmin kasassa, jottei tällaisia hätäapuja tarvittaisi.

-----------------

Shayne Gostisbehere ehti pelaamaan runkosarjan kaksi viimeistä ottelua, joista toisen näin. Oli oma rohkea itsensä, mutta jääkööt minimaalisen otannan myötä vielä näin sivuhuomion tasolle. Toivottavasti kykenisi olemaan Phantomsien puolustuksen kiekollinen johtaja ensi kaudella, sillä tällaista ei tällä kaudella joukkueesta löytynyt. ECHL-jyrä Kyle Busheekin ehti pelaamaan pahimman loukkaantumissuman aikaan muutaman ottelun, joista en kuitenkaan muista yhtäkään nähneeni. Jääkööt mysteeriksi.

Kokonaisuutena voisi sanoa, että vähän liian paljon turhan keskinkertaisia suhareitahan tuossa puolustuksessa pelasi laadun sijaan.


Hyökkääjät:

Jason Akeson

Olen suhtautunut Akesoniin varsin skeptisesti, mutta olihan tämä niitä harvoja ilonpilkkuja ankeassa kaudessa. Harmi vain joukkueen kannalta, että olivat aivan liian riippuvaisia Akesonin tehoista. AHL-tasolle tämä on A-luokan playmaker, mutta saa nyt nähdä kykeneekö tekemään pitkässä juoksussa riittävästi tehoja paikatakseen muita puutteitaan? Ei ole suuren suuri häviten täten paljon kaksinkamppailuja ja liikekin on keskinkertaista, joten pelkät taitavat kädet eivät paljoa lohduta, mikäli tehoja ei synnyt tasaisesti.

Brandon Alderson

Aldersonin meno hieman tasaantui sydäntalven ja kevään myötä, mutta on tässä puolestansa. Eivätkä ailahtelevat otteet ole ensimmäistä ammattilaiskauttaan pelanneelle pelaajalle, mitenkään kummallista. Koko ja liike yhdistelmä on hyvin harvinainen, mikä yhdistettynä korkeaan työmoraalin ja taitavaan karvaamiseen ovat NHL-mahdollisuuksia avaavia juttuja. Saisi olla vain asteen röyhkeämpi ja härskimpi, sekä kiekottomana, että kiekollisena, gentle-giantin sijaan, mikä voikin nousta NHL-unelman keskeiseksi esteeksi. Tuon myötä voisi olla huomattavasti tuloksekkaampi ja tehokkaampi. Nämä ovat tosin näitä asioita, mitä on turha kauhalla vaatia, jos on lusikalla annettu. Toisilta vain löytyy röykeyttä ja härskiyttä luonnostaan siinä missä toiset eivät saa tätä koskaan peliinsä.

Rob Bordson

Bordsonin tehotahti suorastaan tyrehtyi kauden mittaan. Mikäli olisi pystynyt n. 50 pisteen kauteen, mieluusti ylikin, niin työteliäänä ja älykkäänä puolustavana sentterinä saattaisi kiinnostaa NHL-sopimuksen merkeissä, mutta nyt on jämähtämässä AHL-jyräksi, kun liikekään ei ole mitenkään erityistä. Tykkään pelaajana, mutta realiteetit ovat mitä ne ovat. Puhtaiden rikkovien pelaajien, mitä tämä NHL:ssä olisi, aika alkaa vain olemaan ohi.

Tyler Brown

Brown on eräänlainen valmentajan ihannepalaaja. Pystyy pelaamaan mitä tahansa hyökkäyksen pelipaikkaa; sentterinä, molempia laitoja, ykkösestä neloseen suorittaen illasta toiseen tutulla korkealla työmoraalillaan ja moittimattomalla asenteellaan. Harmi vain, ettei ole kiekkoilijana sen lahjakkaampi. Ihanne rooli AHL:ää ajatellen löytyy nelosen maksimissaan kolmosen roolipelaajana, joka hoitaa oman hommansa kunnialla, muttei tuo tehoja kuin muitakaan kiekollisia elementtejä. Tällaisten on käytännössä mahdotonta luoda NHL-uraa, elleivät ole sitten puhtaampia tappelijoita, joille jotkut näkevät vielä käyttöä, mutta tähän ei Brownista ole. ELC-päättyy, eikä kaksisuuntaista jatkoa ei ole luvassa mitenkään, mutta esimerkkiä ja työmoraalia näyttävää AHL-veteraania tästä voivat hakea, mikäli siltä tuntuu.

Nick Cousins

Cousinsin ensimmäinen ammattilaiskausi oli vaikea. Tällä on taitavat kädet ja peliäly, jolla hahmottaa asioita, mitä moni muu Phantom voi toivoa ainoastaan unissaan. Nämä eivät kuitenkaan ole mitenkään erikoisia enää NHL:ää ajatellen vaan paljon lahjakkaampiakin kavereita löytyy sieltä ja täältä, jolloin Cousinsin tulisi kyetä tuomaan vähän muutakin. Murrayn opissa joutui keskittymään puolustuspelaamisensa parantamiseen, missä tapahtuikin kauden mittaan kehitystä, muttei tästä tarvitse mitään kahdensuunnan eksperttiä odottaa. Toisilta samat asiat tulevat vain niin paljon luontevammin selkärangan puolelta. Cousinsin rako olisi siinä, että kasvaisi riittäviin tehoihin kykeneväksi agitaattoriksi, pystyen valtaamaan itselleen top9 laiturin roolin. Nelosessa tästä ei ole juurikaan iloa. Pienikokoiseksi pelaajaksi liike on turhan keskinkertaista, paremmalla luistelulla tälle olisi helpompi nähdä mahdollisuuksia NHL:ssä. Nuoren pelaajan kohdalla voi tapahtua tietysti vielä paljon, mutten laittaisi bettsejä Cousinsin pidemmälle NHL-tulevaisuudelle kovinkaan paljoa. Mahdollistahan se on, mutta näkisin että ihan organisaaton nuoremmista vielä junioreissa pelaavista prospecteista löytyy parempia vaihtoehtoja tuohon rooliin, muusta kilpailusta puhumattakaan. Tulevalla kaudella pitäisi tapahtua harppaus kohti AHL-tason ykkössentterin saappaita, laiminlyömättä puolustuspelaamista. Voisivat tietysti yrittää ajaa tätä laituriksikin, mutta askel kerrallaan ja Phantomseilla on selvä tarve senttereille, jotka kykenevät heittämään muutakin kuin kiekkoa ränniin.

Zach Fitzgerald

Johti yhdessä nuoren Mathersin kanssa joukkueen hanskatonta toimintaa. Fitzgerald on näitä vanhan koulukunnan enemmän viime vuosituhannelta tuttuja pelottomia ja kontrolloimattomia hulluja, joka tekee kaukalossa välillä mitä mieleen tulee. Periaatteena on taklata ja kolata kaikkea mikä liikkuu, eikä aina kovinkaan puhtaasti. Paljoa ei ole vaikutusta vaikka vastustajan isompi ja kovempi gooni iskisi ilmat ja kaiken muunkin pihalle, niin hetken kuluttua puupää tekee samat koiruudet uudestaan. Kaveri, jota vastaan on varmasti ikävä pelata kun ei voi olla todellakaan varma siitä että muiden terveyttä kunnioitetaan riittävästi. Joukkueen kannalta oli haitaksi lukemattomien turhien kakkostensa myötä, joita tasaiseen tahtiin keräsi. Murray ei tätä ilmeisen pahana pitänyt kun otteluita kertyi ilman, että mikään olisi suuremmin muuttunut. Miina, josta olisi hyvä päästä eroon, ei jatkoa.
 

Eager

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, Eagles, HPK ja Barça
Kyle Flanagan

Flanaganin kausi sujui pitkälti nelosen keskellä, jossa täytti roolinsa, mutta odottelin tälle vähän suurempia saappaita. En oikein ymmärtänyt, miksei yhdelle joukkueen taitavimmista ja luovimmista kavereista pyritty hakemaan aktiivisemmin roolia ns. tehokentistä vaan tämä käytännössä haudattiin neloseen puukätisten tappelijoiden ja muiden jämien väliin. Phantomsien hyökkäyksen suurin puute oli juurikin taidossa ja luovuudessa, mitä ei Akesonin jälkeen liiaksi ollut, mikä myös näkyi karusti joukkueen maalimäärissä. Murray ei ilmeisesti nähnyt tätä yhtä akuutiksi ongelmaksi tai sitten Flanagan ei vain kuulunut miehen suosikkeihin? Kauden mittainen ELC on päättymässä eikä mikään sinänsä puhu jatkon puolesta. NHL:ää ajatellen liikkeen ja koon yhdistelmän on vaikea nähdä riittävän, joten mikäli eivät näe tässä Phantomseille ensi kaudeksi top6 playmakertyyppiä, niin tuskinpa on jatkamassa AHL-diililläkään.

Kevin Goumas

Goumas väläytteli muutamaan otteeseen loppukauden ATO:nsa aikana, mutta onhan tällä pitkä matka NHL:ään. On vähän samassa tilanteessa, mitä Flanagan vuosi takaperin. Taitava ja juonikas pienikokoinen pelaaja, jolta varmasti toivovat nousua Phantomsien profiilihyökkääjien joukkoon ja mahdollisesti pidemmällekin. Murray ei vain ole ihan ideaalein opastaja tämän profiilin hyökkääjille, joten en pidättele hengitystäni.

Ben Holmstrom

Phantoms-kapteenin neljäs ammattilaiskausi ei tuonut mitään uutta. Viimeisen ELC-vuoden mentyä loukkaantumisten vuoksi vihkoon sai kesällä vuoden jatkon, toiveena josko kehitystä tapahtuisi, mutta eipä tapahtunut. Varmasti halusivat katsoa, pystyisikö nousemaan yli 50 pisteen kahdensuunnan AHL-sentteriksi, jonka kykyjä voisi NHL:ssäkin kokeilla, mutta pelasi tilastojen valossa heikoimman AHL-kautensa mikäli unohdetaan loukkaantumisiin sulanut 2012-13 eli ei ihan sitä mitä oli haussa. On viimeisen päälle tunnollinen ja uuttera työmyyrä, jota valmentajan on helppo peluuttaa, mutta kiekollinen osaaminen ja maalipakkojen hyödyntäminen ei vain riitä merkittäviin tehoihin edes AHL:ssä. Sitten kun ei puhuta mistään jääkappipakastimesta tai salamanlailla kulkevasta taklauskoneestakaan, niin tasapaksun puolellehan tuo kääntyy. Try-Outin kautta saapuneessa VandeVeldessä on tyyppinä paljon samaa mitä Holmstromissa hitusen tasokkaammassa paketissa. Tältä löytyy mm. parempi laukaus ja enemmän kiekollista taitoa, joiden myötä kykenee tarjoamaan monipuolisempaa pelaamista. Kuten on huomattu VandeVelden taso riittää juuri ja juuri NHL:n nelosessa pelaamiseen, ilman että tuo mitään sen merkittävämpää lisäarvoa joukkueen peliin, joten eipä köyhän miehen version kokeileminen varmastikaan ketään houkuta. Voisihan Holmstromista kehitellä Phantomseille pelkällä AHL-sopimuksella pelaavan johtavan veteraanin ja pidempi aikaisen kapteenin, mutta NHL-sopimusta en tähän enää tuhlaisi. Saattaa lähteä kokeilemaan siipiään Eurooppaan.

Matt Mangene

Mangene lähti MacDonald-kaupassa sopimusdumppauksena Islesiin, mikä kertoikin kaiken olennaisen tämän merkityksestä NHL-prospectina. On vauhdikas ja herhiläismäinen työmyyrä moitteettomalla asenteella. Harmi vain, ettei tässä ole juurikaan luontaista maalintekijää, kiekolliset taidot ovat hyvin keskinkertaisia eikä peliälykään mahdollista putkinäköistä puskijaa suurempaa. Sitten kun varsi jää alle 180 sentin, niin mahdotontahan tälle on NHL-uraa nähdä. Pelasi aina kokoonpanoon mahduttuaan tutun työteliäästi, eikä tämän peliesityksiä voi arvostella. Lahjakkuus ei vain riitä.

Derek Mathers

Mathers suoritti oman roolinsa kunnialla. Fitzgeraldiin verrattuna ei kerää turhia kakkosia kuumenemisillaan ja keskittyy muutenkin paremmin olennaiseen. 90-luvulla kun oltaisiin, olisi helppo povata satojen otteluiden NHL-uraa, mutta nykyään näiden puhtaiden tappelijoiden maali alkaa löytymään NHL:n sijaan AHL:stä. Mathers on tunnollinen ja älykäs puolustussuuntaan, sijoittuu hyvin jne. mutta liike on korkeintaan keskinkertaista ja varinkin räjähtävyyttä puuttuu, eikä tule taitojensa puolesta koskaan tekemään ammattilaisena kummoisia tehoja, niin… ELC:tä on pari vuotta edessä, jonka jälkeen katsellaan missä mennään.

Tye McGinn

Toiveena oli nousu muihin joukkueisiin vertailua kestäväksi johtavaksi maalintekijäksi viitoittamaan tietä kohti pudotuspelejä. Ei McGinn heikosti pelannut, mutta toivottu esiinmarssi jäi tekemättä. Tehokkuus on kuitenkin avainasemassa tämän uraa ajatellen. Ei puhuta mistään korkean peliälyn työmyyrästä, jota voisi kaavailla asteen puolustavampaankin rooliin siinä missä liike ei ainakaan nykyisellään riitä nelosen taklaajaksi. Liikettä paremmaksi tai kiekkoa enemmän häkkiin, siinäpä ne avaimet kohti NHL:ää, muuten on jäämässä ulkopuolelle. ELC tulee päätökseen, mutta eiköhän saa vielä vuoden jatkon.

Kris Newbury

Newbury tarjosi aikalailla sitä mitä odottaa sopikin. Pelasi tasapainoisen kauden yhtenä joukkueen profiilihyökkääjistä. Todellisen ykkössentterin puuttuessa, joutui kantamaan tuota viittaa suoriutuen tehtävästä kelvollisesti. Ideaalitilanteessa ei tuota roolia olisi pelannut, mutta nyt pelasi. Joukkueen rakenteessa oli selvä tulokseen vaikuttanut ongelma, mutta eipä Newburyn panosta voi kritisoida. Kaupattiin ennen deadlinea Capitalsiin (Hershey), joilla oli miehelle enemmän tarvetta, mitä pudotuspelimahdollisuutensa menettäneillä Phantomseilla.

Marcel Noebels

Positiivisen tulokaskauden jäljiltä odotin saksalaiselta paljon nähtyä enemmän. Jotenkin Noebelsin pelaamisesta puuttui läpi kauden tarvittava röyhkeys, rohkeus ja ennakkoluulottomuus. Tyytyi maalinedustan sijaan pyörimään kulmissa, jätti taklauksia antamatta, säästeli laukauksia jne. Tarvitsi myös lisää terävyyttä ja munaa kaksinkamppailupelaamiseensa. Kaverilla on mukavasti kokoa ja työmoraalia, osaamista kiekottomaan peliin, riittävästi liikettä (räjähtävyyttä kaipaisi lisää), eikä ole täysin kädetönkään, mutta nykyisillä puutteilla ei ole mitään asiaa NHL:ään. ELC:n viimeiselle vuodelle jää paljon painoarvoa.

Petr Straka

Ailahteleva on sopiva termi kuvaamaan tshekin kautta. Parhaimmillaan todella komeita ja tehokkaita otteluita, joiden vastapainoksi pelejä, joista ei jäänyt mitään kerrottavaa, ellei hukattuja maalipaikkoja lasketa. Tarvitsee paljon tasaisuutta ja varmuutta otteisiinsa, mutta onhan tässä myös asioita, joista pitää. Liike on kunnossa, laukaus on terävä, osaa haistella maalipaikkoja, kädet ovat kansallisuuden velvoittamana taitavat, ei kärsi putkinäöstä jne. Ei tästä saa mitään väsymätöntä kahdensuunnan ässää, mutta työmoraalia löytyy riittävästi myös puolustussuuntaan. Pärjää halutessaan hyvin fyysisessäkin pelissä. Paljon riippuu siitä miten jatkossa kiekkoja pussittelee. Ei tästä tarvitse mitään leading scoreria odotella kuin korkeintaan AHL-tasolle, mutta kohtuulliselle secondary scoring tasolle voisivat kyvyt riittää, mihin tämän olisi myös kyettävä nousemaan pelatakseen NHL:ssä. Noin 20 rysän (miksei kovemmankin) runkosarjatahtiin tulisi pystyä sillä likaisen työn roolipelaajan uraa ei tarvitse odotella. Antaa ajan näyttää, miten tshekille käy. En tosin tiedä onko Murraysta ohjastamaan miestä kohti maaliaan?

Chris VandeVelde

VandeVelde oli Phantomsien syyspuoliskon parhaimmistoa, mikä palkittiin NHL-sopimuksella, jonka jälkeen vietti useampia lyhyitä pätkiä myös Flyersin mukana, mikä näkyi turhankin paljon Phantomsien tuloksissa. NHL:ää ajatellen puhutaan nelosen marginaalipelaajasta, joka tuskin pitkää ja menestyksekästä uraa luo. Voisi kuitenkin istua kaudeksi/pariksi ns. täytepelaajan saappaisiin eli hierarkiassa 14. tai 15. hyökkääjä, joka kulkisi nelosen katsomon ja AHL:n väliä.

Derek Whitmore

Tuli Newbury kaupassa Herseystä kun ei olisi enää mahtunut joukkueen veteraanikiintiöön. Ei ole huono pelaaja, mutta sananmukaisesti tasapaksu AHL-veteraani. Tuskinpa on jatkamassa.

---------------------------

Lisäksi Andrew Johnston, Doug Clarkson, Tommy Serratore ja Michael Raffl keräsivät muutamia otteluita tililleen. Kolmen ensimmäisen taso ei mainittaviin urotekoihin riittänyt ja Raffl oli vuorostaan liian hyvä pelatakseen enempää.
 

Eager

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, Eagles, HPK ja Barça
Phantomsien Glens Falls pätkä päättyi ajanjaksoa hyvin kuvaavalla tavalla täydelliseen mahalaskuun. Viimeisten matsien aikana saivat pientä ryhtiä, jolla nousivat sentään hänniltä pois, mutta kokonaisuus jäi järkyttävästi pakkasen puolelle. Eivät onnistuneet pääsemään kertaakaan pudotuspeleihin Glens Falls eran aikana, joten muutto Allentowniin tuo ihan toivotun mahdollisuuden uuden sivun kääntämiseen. Homer ei kokenut menestyvää farmia mitenkään tärkeäksi prioriteetiksi, mikä näkyi vuodesta toiseen nuorina ja keskinkertaisina joukkueina. Veteraanivahvistukset olivat keskinkertaisia, eikä merkittäviä omia prospecteja nähty Phantomseissa vaan valtasivat nopeasti paikan Flyersista. Lisäksi kun kakkos- ja kolmoskierroksen varauksia kaupattiin yhdessä vaiheessa jatkuvasti, niin ns. kakkoskorin prospecteja, joilla on monesti suuri merkitys AHL-seurojen menestykselle, ei hirveästi ollutkaan, vaan olivat liian tasapaksua massaa. Toivoisin Hextallin suhtautuvan farmin suorittamiseen asteen pari vakavammin pyrkien kasaamaan säännöllisesti pudotuspeleihin menevän joukkueen, joka antaisi omille pojille pohjaa voittamisesta.

Tähän tarvittaisiin tietysti päteviä kärkipelaajia. Viime kauden joukkueesta puuttuivat sekä ykkössentteri, että ykköspakki, joten näiden tonttien täyttäminen olisi se ensimmäinen maali. Laughton&Gostisbehere voisivat olla sopiva kaksikko tähän, mutta voivat nousta/olla suunniteltu Flyersinkin mukaan. Muista prospecteista Leier aloittaa syksyllä ensimmäisen ammattilaiskautensa Phantomseissa. Tyrell Goulbournekin voisi tämän ikänsä puolesta tehdä, mutta suuri rooli WHL:ssäkin voisi tehdä terää AHL:n nelosen sijaan. Stolarz siirtynee osaksi veskaritandemia, jolle Heeterin jatko olisi tärkeää.

Laughtonia olen puhunut vahvasti Flyersiin, mutta mikäli Phantomsien kurssia oltaisiin tosissaan muuttamassa, niin voisi ihan hyvin viettää edes osan kaudesta suuressa roolissa AHL:ssä.

Aiempien kesien tapaan monen avainpelaajan sopimukset ovat katkolla. Homerilla oli periaate, että ainoastaan Flyersia hyödyntäville nähtiin käyttöä ja näillekin enemmän Flyersissa, pelkkiä AHL-vahvistuksia, joille maksaisivat kovaa AHL-liksaa, ei nähty tarpeellisiksi, mikä johti vuodesta toiseen jatkuneeseen rungottomuuteen. Tähän olisi hyvä saada muutosta, jotta joukkue pääsisi paikallaan polkemisen sijaan eteenpäin. Nykyjoukkueesta vaikkapa Bordson ja Holmstrom ovat kavereita, joista ei suurta iloa ole Flyersille, mutta voisivat muodostaa Phantomseihin pitkäksi aikaa tärkeän esimerkkiä ja johtajuutta tuovan veteraanikaksikon, mikäli vain saavat AHL-sopimuksiinsa riittävästi dollareita. Näin tietysti katoaisi nuorilta muutama pelipaikka, mutta kyllä ne kirkkaammat ja NHL:ään mielivät sen itsellensä hankkivat, keskinkertaisemmilla en näe niin väliä.

Valmennus on tietysti yksi asia, mitä tulee pohtia ja mihin GM:n vaihdos voi myös vaikuttaa. Miellän Murrayn selväksi Homerin mieheksi ja vaikka tällä on historiaa samaan aikaan Losista Hextallinkin kanssa, niin voisin kuvitella vaihdoksen olevan mahdollinen juttu.

Murray on rutinoitunut tekijämies, mutta tuntuisi olevan 2010-luvun kiekosta valitettavan pihalla. En mene sen tarkempiin yksityiskohtiin, mutta tiivistetysti miehen ajatus keskittyy pelin rakentamisen sijaan sen rikkomiseen. Lisäksi on kesällä 64 täyttäessään vahvasti uransa ehtoopuolella eläkepäiviään odottamassa uran tähtihetkien ollessa vahvasti menneisyydessä. Tuskinpa on enää kaikista kunnianhimoisin ja innostavin valmentaja vaan enemmän näitä ”päivä toimistossa” miehiä. Haluaisin Phantomseihin urallaan toiseen suuntaan tähtäävän nuoren ja kehittymishaluisen päävalmentajan. Pelaajien tähdätessä urallaan eteenpäin ja halutessa kehittyä voisi valmentaja jakaa saman päämäärän.

Olin vielä kauden puolivälissä semi tyytyväinen miehen touhuun, mutta kyllä kevät oli jälleen sellaista halutonta ja masentavaa paskaa, että oksat pois. Maalin kuivumisenkin seuraaminen olisi ollut melkein miellyttävämpää ja olisi nähnyt muutakin kuin harmaan eri sävyjä. Voihan mies vielä saada yhden mahdollisuuden, mutta lähtisin kääntämään Phantoms-pakkaa kunnolla uusiksi.
 
Viimeksi muokattu:

Eager

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, Eagles, HPK ja Barça
Sitten Phantomseista Flyersiin...

Maalivahdit:

Ensimmäistä kertaa omalla Flyers ”taipaleellani” oltaisiin tilanteessa, jossa ei tarvitsisi murehtia maalivahtia. Mason näytti viime kaudella epäilijöille pitkää nenää ja nousi keskimääräistä paremmaksi ykkösmaalivahdiksi, jollaisen kanssa voi menestystä hakea. Asia, mikä Flyersilta on puuttunut sitten 80-luvun. Tietysti tuo oli ainoastaan yksi kausi ja alkoihan urakka aikoinaan Columbuksessakin hyvin, mutta uskon miehen olevan näin toisen tilaisuuden saatuaan valmiimpi ykkösveskarin saappaiden kantamiseen, mitä oli rookie-kauden jäljiltä. Kakkoseksi sitten joku riittävän tasokas ja rutinoitunut mies, joka pystyisi pelaamaan 10+ sijaan sen lähemmäs 30 ottelua keräten merkintöjä muuallekin kuin tappiosarakkeeseen. Emery kävisi itselleni, mutta voi haluta realistisemman mahdollisuuden ykkösmaalivahdin paikasta taisteluun tai sitten position KHL:stä. Markkinoilla on kuitenkin joka kesä hyvä määrä riittävän tasokkaita kakkosmaalivahteja, joten tämä on sektori, josta murehtisin kaikista vähiten.

Puolustus:

Puolustuksen tilanne on mitä se on ja kunnollisen menestyksen mahdollistavaa kuusikkoa saadaan vielä odotella. Homer olisi varmasti lähestynyt ongelmaa tutun ärhäkällä tyylillään, mutta Hextall on ainakin ehtinyt julistautumaan rauhallisemman rakentamisen mieheksi. No pianhan tuo nähdään.

Timonen jatkaessa sekä dollarit, että puolustuksen paikat alkaisivat olemaan käytettynä, joten suurempaa draamaa tai muutoksia ei tarvitsisi alakerran suhteen odotella. Toivon tietysti yhä edelleen, että saisivat tuohon palettiin pientä tuulahdusta, mieluusti Grossmannin ulostamisella, mutta tuo on helpommin sanottu kuin tehty. Sopimusta (3,5 miljoonan caphit) jäljellä pari vuotta, Modifield NTC sekä profiililtaan kädetön ja jalaton stay-at-home jyrä, joiden aika NHL:ssä alkaa lähestyä päätöstään. Yllätyn, mikäli miehen jonnekin saavat ilman merkittävää caphitin säilyttämistä tai varausten/prospectien tarjoamista kylkiäisenä, jolloin voisi olla järkevintä katsoa ainakin ensi kausi ja mikäli taso jatkaa laskuaan ostaa vaikkapa viimeinen vuosi kesällä 2015 ulos, jolloin kattoon jäisi capgeekin laskurilla pyöritettynä 1 166 667 suuruinen dollarisumma viimeisen sopimusvuoden (15-16) sekä seuraavan kauden (16-17) ajaksi. Pitäisin tätä jopa varsin todennäköisenä skenaariona. Vielä kun Morinin, Gostisbeheren, Häggin, tai ketkä nyt rosterissa tämän sijaan pelaisivatkaan, edulliset ELC:t paikkaisivat tuota.

Mikäli Timonen ei jatka, niin joukkueen tulevien kausien menestyksen, lähinnä pudotuspelitaistelun, kannalta pitäisi pyrkiä haalimaan Boyle/Markov/Zidlicky osastosta vahvistus. Kunhan saavat pidettyä vuodet riittävän minimissä ei hinta olisi mikään mahdoton kynnyskysymys. Ylihintaa näistä varmasti joutuisivat maksamaan, mutta näin saisivat sitä siltaa ja aikaa nuorten kasvulle. Muuten tuo puolustus olisi auttamattoman kädetön ja onneton. Niskasen pitkän megadiilin saisivat jättää muiden kilpailtavaksi.

Gustafssonin osalta odotin ratkaisuja tälle offseasonille ja näemmä teki nopeampana omansa. Mielestäni on hieman turhan verkkainen tuollaiseksi pieneksi kiekolliseksi pakiksi. Onhan tämä nopea jos Grossmanniin vertaa, mutta järjestäen nämä viime vuosina NHL:ään nousseet vastaavan profiilin pakit ovat melkoisia speedstereitä, Gustafssonin liikkeen ollessa ennemmin keskinkertaista, mikä vain syö pelaamisen tehokkuutta rajoittaen samalla kaverin potentiaalin top4:n sijaan 5-6 pakiksi. Paremmalla liikkeellä olisi varmasti lyönyt itsensä läpi huomattavasti merkittävämpään rooliin, mitä sai Lavin ja Beruben alaisuudessa yrittää. Eivät nämä mitään tyhmiä ole, että jättäisivät tällaisen talentin hyödyntämättä, mutta kun se talentti ei aivan riittänyt. Pelasi lyhyitä pätkiä todella hyvin, mutta pidemmissä otoksissa suuntaus oli järjestäen kohti tasapaksua puurtamista ja ilmeisesti Berube&co. haluavat nähdä niitä kookkaampia puurtajia? Tiedä näitä. Olisihan Flyersin kannalta ollut mukavaa, jos olisi innosta sokeana tyytynyt jatkamaan 7. pakin roolissaan, mutta eipä urallaan eteenpäin mielivän pelaajan kannata jäädä polkemaan paikalleen. Lisäksi vakiokoonpanon ulkopuolisten pelaajien pitää olla sinut tilanteensa kanssa, eikä tyytymättömyys omaan vähäiseen rooliin saa näkyä ulospäin.

Gus ei ollut mikään hyökkäyskone tai ylivoimaspesialisti. Tai ainakaan hän ei tällaiseen rooliin päässyt yrittämään, mutta hän oli kiekollisesti varma pelaaja toisin kuin Grossmann, jostain Hal Gillista puhumattakaan. Itse uskon, että hän olisi voinut olla ihan hyvä ja halpa kolmosparin kiekollinen puolustaja ja ehkä jopa YV-puolustaja, mutta hänelle ei missään vaiheessa annettu tähän mahdollisuutta.

Hyvä tiivistys. Olisihan tästä valmennus voinut varmasti suuremman hyödyn repiä, mutta samalla puhutaan kuitenkin selvän different makerin sijaan marginaalisesta pelaajasta. Nuoresta kaartista uskon ainakin Morinin, Gostisbeheren ja Häggin kasvavan Gustafssonia hyödyllisemmiksi puolustajaksi, jonka lisäksi MacDonald sai vasta pitkän jatkonsa, eikä L. Schenn&Coburn tandemiakaan olla välttämättä hyvästelemässä ihan heti. Streitillakin on vuosia jäljellä jne. Mielestäni tuossa ei vain oikein ollut sitä rakoa ja tarvetta Gustafssonille pidemmässä juoksussa, minkä varmasti itsekin tajusi. Organisaatio asettaa toivonsa ihan muihin jätkiin ja nykyisessä rosterissa on liikaa suuren sopimuksen veteraaneja tiellä. Toivottavasti pelaa vahvasti KHL:ssä ja nostaisi näin RFA-oikeuksiensa arvoa, jotka Flyers siis säilyttää tekemällä Qualifield Offerin. 91 pelattua NHL-ottelua riittää siihen, ettei saavuta aikaistettua UFA-statustakaan vaan joutuu odottamaan 27-vuoden rajapyykkiä, joten hyvä kausi alle ja RFA-oikeudet ensi kesänä toisaalle. Raato Summanen voisi tehdä pitkästä aikaa miehen työn ja laittaa Omskin suorittamaan ;)

Lauridsen noussee tuohon Gillin rooliin eli raamikkaaksi 7-8 pakiksi odottamaan muiden loukkaantumisia. Sitten varmaan hankkivat jonkun halvan veteraanin vuoden sopimuksella stunttaamaan Gustafssonin kiekollisemman varapakin roolia. Mark Alt on myös kaveri, jonka voisi long-shottina mainita ns. yleispuolustajana, mutta eipä tuolla niitä vapaita paikkoja juuri ole tarjolla.

Morinin uskon saavan alkukaudesta muutaman pelin verran kokemusta ja aikaa näyttää, mutta tuolla puolustuksen sopimustilanteella, jos Timonen tekee jatkon tai hankkivat vastaavan UFA-pakin jostain, vaatisi pientä ihmettä että murtautuisi kokoonpanoon, pelaisi miten tahansa. Ikänsä puolesta ei voi edustaa vielä Phantomseja. Gostisbeheren uskon aloittavan AHL:ssä, ellei nyt mahdottomasti loista harjoituspeleissä, mutta toivottavasti tälle kertyy kauden mittaan mahdollisimman paljon pelejä Flyersin riveissä. Häggin en usko NHL:ssä tulevalla kaudella pelaavan, elleivät satu kärsimään suuresta loukkaantumissumasta, sillä ei tuo mitään mainittavaa erityisosaamista tai lisäarvoa. Ajan myötä noussee monipuoliseksi yleisjyräksi, mutta vielä en näe tuon koittavan.

Flyersia on tietysti vanhasta tottumuksesta ehditty yhdistämään Leafsiin ja Phaneuf/Gardiner osastoon, joiden kohtalosta on spekulaatioita riittänyt. Homerin kanssa tuota olisi saanut jännittääkin, mutta mikäli Hextall aikoo pitää kiinni sanoistaan, ei Flyersin pitäisi kukkua näissä geimeissä. Phaneufin tuore sopimus on jo itsessään täysi no brainer, johon en toivo kajottavan pitkällä tikullaan ellei Leafs ole halukas pitämään lähemmäs paria miljoonaa itsellään. Muutenkaan en ole ollut koskaan mikään Dion-fani. On vain liian pökkelö ja tyhmä puolustaja omaan makuuni. Tuota puolustusta tulisi pyrkiä viemään ihan eri suuntaan. Gardiner olisi sen sijaan huomattavasti kiinnostavampi nimi, mikäli ei Carlylen joukkueeseen istu ja ovat tätä tosissaan kauppaamassa? Haaskalle mars.

Hyökkäys:

No, se puolustuksesta. Hyökkäys on mielestäni sillä tasolla, että vaikeapa tuota on siirtoikkunan kautta mainittavammin parannella. Alempien kenttien roolipelaajia saattavat onnistuneesti kalastella, mutta suuremmat vahvistukset ovat kiven alla. First line LW:tä voi aina huudella, mikäli ylimääräistä intoa löytyy, mutta eiköhän tuota virttä päästä jatkamaan seuraavanakin kesänä. Evander Kanen tilanne Winnipegissä on tietysti mielenkiintoinen, mutten tiedä onko orastavan loukkaantumisherkkyytensä vuoksi nuoresta iästään ja lahjakkuudestaan huolimatta pelaaja, josta kannattaa maksaa sitä mitä tämän saadakseen pitäisi? Voi jäädä pitkässä juoksussa sananmukaisesti luu käteen.

Taidon lisääminen olisi ihan toivottavaa, mutta toisaalta Beruben dump&chase ei nyt tuota erityisemmin tue. Nopeutta sen sijaan saisivat pyrkiä lisäämään, joka hyödyttää ja auttaa on pelitapa mikä hyvänsä.

Phantomseista Akeson taisi voittaa Beruben luottamuksen puolellensa ja on vahvasti tyrkyllä vapaille rosteripaikoille, jos ja kun jatko syntyy. McGinn’in kohdalla avaimeksi nousee liike. Tuskinpa on enää tässä vaiheessa uraansa kiekollista osaamistaan, peliälyään tai maalivainuaan mainittavammin parantamassa, mutta liikkeen kanssa kehitystä saattaa vielä tapahtua, jolloin istuisi paremmin energiapelaajan rooliin ja ehtisi muutenkin paremmin tilanteisiin. Ilman tuota on jäämässä kovaa vauhtia odd man out –asemaan olematta missään riittävän hyvä vallatakseen pysyvän paikan kokoonpanosta. Katsoisin tätäkin korttia vuoden verran eli halpaa jatkoa. VandeVelde on vielä kaveri, jolle voi eräänlaisen täytepelaajan halvan jatkon vääntää. Voi sitten pomppia Flyersin ja Phantomsien väliä. Laughtonin tilanteen ja pelipaikan näkee sitten syksyllä ja vaikuttaahan tuohon olennaisesti sekin hankkivatko UFA-markkinoilta bottom6 vahvistuksia vai eivät?
 

Eager

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, Eagles, HPK ja Barça
Adam Hallin kanssa en välttämättä tekisi jatkoa. Alkoi vain kauden mittaan osoittamaan hiipumisen merkkejä. Liike ei ole enää yhtä terävää, fyysisesti oli aika mitään sanomaton jne. Kesällä tulee mittariin 34 vuotta, mikä alkaa olemaan nelosen pelaajalle kohtuullisen paljon. Onhan tämä luotettava ja tunnollinen sotaratsu, mutta hakisin sitä päivitystä tähän. Näistä marginaalisemman roolin veteraanipelaajista täytyy osata päästää irti ajoissa, eikä vasta tankin tyhjennyttyä. Tässä olisi samalla yksi pelaaja, jonka korvaamisella voisi sitä kokoonpanon luisteluvoimaa parantaa.

Homerin vaihtumisen Hextallin näen vaikuttavan vahvasti Brayden Schennin tilanteeseen. Mitäänhän en tiedä, mutta uskon Homer suunnitelleen tätä kesän ykköspelimerkikseen, joka olisi luultavimmin johtanut kauppaankin, mutta Hextallin voisin kuvitella ottavan aikalisän tuon sentteritilanteen selvittämiseen vuoden tai parin jatkolla.

Lavin päätyminen Nashvillen peräsimeen saattoi avata uuden oven Lecavalierin dumppaamiseen. Olen yhä siinä käsityksessä, että Laviolette paitsi puhui aktiivisesti Lecavalierin hankinnan puolesta, vaikutti myös Vinnyn siirtohaluihin Flyersiin oman hyökkäävän pelitapansa muodossa. Predsin sentteritilanne ja kiekollisuus eivät turhan häävejä ole ja mikäli Lavi yhä näkisi käyttöä Vinnylle systeemeissään, niin tuossa voisi olla mahdollinen rako. Beruben pelitapa ei vain istu hidasjalkaiselle Vinnylle, mikä on näkynyt tulosten lisäksi ihan puhtaassa peli-ilmeessä, josta ilo ja tyytyväisyys ovat olleet kadoksissa.

Puhtaasti pelaajan puolesta jaksan uskoa parempaan kauteen. Pidän Vinnyä kunnianhimoisena ammattilaisena, joka varmasti ilmestyy tikissä ja näytönhaluisena harjoitusleirille. Siitä sitten freshi alku ja sitä rataa. Mutta, mikäli eivät edes auttavasti yritä rakentaa pelaamista kiekkokontrollin kautta vaan se on tuota menneeltä kaudelta tuttua päätyyn ja perään, niin vähän vaikeahan Vinnylle on vahvaa kautta nähdä, kun ei ole puhuttu enää vuosikausiin mistään dominoivasta pelaajasta, joka kykenisi koviin tekoihin systeemistä riippumatta. Tavallaanhan olisi tyhmää luopua pelaajasta yhden kauden jälkeen, mutta toisaalta hankinta tehtiin edellisen päävalmentajan ja tämän pelisysteemin perusteella, joita ei enää ole. Entistä fiksumpi liike Homerilta kun huomioi, mikä Lavin asema viime kesänäkin oli. No katsellaan nyt mitä päättävät ja kelpaako edes minnekään?

Mainitaan vielä, että ruotsalaismediassa on kevään mittaan nostettu Flyers yhdeksi Växjö Lakersin Dennis Rasmussenin jahtaajista. 23-vuotias Ruotsin EHT-joukkueistakin tuttu kookas hyökkääjä, joka pelasi uransa parhaan kauden. Muutama Växjön peli tuli viime kaudella nähtyä ja niiden perusteella vaikutti ihan pätevältä duunarityypiltä hyvällä raameilla, mukavalla liikkeellä ja kohtuullisilla kiekollisilla taidoilla, josta saattaisi kehittyä kelpo bottom6 pelaaja NHL:ään. En pistäisi pahakseni, mutta kiinnostusta on varmasti muistakin organisaatioista.

Valmennus:

Oma luottoni ja uskoni Berubeen SC:n tuojana ei ole tapissaan, mutta toisaalta eipä tämä joukkue ole vielä sellainen, että menestys mitataan ainoastaan tällä. Tuntuisi saaneen joukkueen taakseen ja luotua riittävän työnteon ja tekemisen kulttuurin, mikä varmasti sopii tähän vaiheeseen hyvin. Mikäli tuleva kausi ei suju ja jäisivät ulos pudotuspeleistä paine miehen vaihtamiseen, saattaa kasvaa liian suureksi, mutta ainakin vielä mennään päällikön komennossa ja toivottaan, että saisivat kehitettyä joukkueen pelaamista.

Draft:

Sitten jotain draftista. En ole vielä omaa lopullista rankkaustani tehnyt, mutta jos nopeasti miettii, niin pakeista Roland McKeown (CAN), Jack Dougherty (USA), Marcus Pettersson (SWE), Julius Honka (FIN), Anthony DeAngelo (USA) joukosta on varmasti useampia tarjolla 17. vuoron koittaessa.

McKeownista ensimmäisenä. Kaverista nousee kerta toisensa jälkeen esiin peliäly. Lukee tilanteita, kykenee ennakoimaan pelejä, sijoittuu vahvasti, käyttää aktiivisesti mailaa jne. Liike on hyvää, joskin se viimeinen vaihde puuttuu. Samat voisi sanoa koostakin, ei ole ongelmat, muttei vahvuuskaan. Kiekollisesti on hyvä ja varma ja fiksuna pelaajana päätyy järjestäen oikeisiin ja järkeviin liikkeisiin. Ei päädy välttämättä näyttävimpiin tai tehokkaimpiin ratkaisuihin, mutta joukkuetta ja kenttätasapainoa palveleviin sitäkin enemmän. Loistokkuus kuitenkin puuttuu, jonka myötä monet epäilevät kaverin kykyjä koviin tehoihin NHL:ssä, mistä olen osaltaan samaa mieltä, mikä varmasti on laskenut tämän rankingia kauden mittaan yhdessä muutaman muun high-end puutteen kanssa. Peliälyltään ja ratkaisukyvyiltään on kuitenkin erinomainen, mikä on asia, joka pitkässä juoksussa merkitsee kohtuullisen paljon. Tiedä sitten onko tällä eväitä aina johtavaan rooliin vai ennemmin runkopakiksi, mutta itseäni kiinnostava nimi 17. vuoroa ajatellen.

Doughertyssä on paljon samaa, mitä McKeownissa ei välttämättä loista millään yksittäisillä taito- tai fyysisillä ominaisuuksilla, mutta on kauttaaltaan vahva ja korkea peliäly nostaa kokonaisuuden vahvaksi ja toimivaksi ympäri kaukaloa. Näistä molemmista on syntynyt mielleyhtymiä Rangersin McDonaugh’iin, joka ei myöskään säihky liikkeellään, fyysisyydellään tai puhtaalla kiekollisilla taidollakaan, mutta tekee vain älykkäitä ja lähes poikkeuksetta oikeita ratkaisuja ympäri kaukaloa ja kun ominaisuudet ovat kauttaaltaan hyviä ja laadukkaita, niin tulosta syntyy. Pidän Doughertystä McKeownia enemmän, enkä todellakaan pistäisi pahakseni, mikäli tarttuisi haaviin.

Pettersson on vuorostaan samankaltainen ruotsalaisversio, joskaan en ole aivan yhtä innoissani tästä. Tuntuisi asteen tasapaksummalta, joskin otantani on kaverista pienempi.

Honka ja DeAngelo ovat sitten draft-ikäluokan parhaat vahvasti liikkuvat offensiiviset pakit, joilta hoituu hyökkäyksien tukeminen ja ratkaisut kiekon kanssa ovat kauttaaltaan hienoa seurattavaa. Puolustussuuntaan molemmat ovat asteen kesympiä ja haavoittuvaisempia, jonka lisäksi pienempi koko näkyy ongelmina kaksinkamppailupelaamisessa, mutta nykypäivän NHL:ssä on tilausta tämän kaltaisille vahvoille offensiivisille ja peliä rakentaville puolustajille, joilla liike on kunnossa. Vierelle vain sopivaa ja ominaisuuksia tasapainottavaa paria, niin hommat sujuvat. Näiden kahden menemistä on vähän vaikea ennakoida. Voidaan varata todella korkeallakin tai saattavat valua ensimmäisen kierroksen lopulle tai miksei jopa toisen alkuun. Näkisin, että tämän profiilin pakkeja kannattaisi kalastella ensimmäisen sijaan toisella tai kolmannella kierroksella kuten Gostisbeheren kohdalla tekivät ja ottaa ensimmäisellä (varsinkin top20 pickillä) asteen kokonaisvaltaisempia ja varmempia tapauksia, mutta enpä ole NHL-scoutti.

Hyökkääjistä Dylan Larkin (USA), Jakub Vrana (CZE), Adrian Kempe (SWE), Jared McCann (CAN), Sonny Milano (USA), Conner Bleackley (CAN), Nikolay Goldobin (RUS) osastosta löytyy vapaita nimiä, joista varsinkin Larkin kiinnostaisi paljon, vaikka sentteri onkin. Nopeus tällä on kuitenkin luokkaa hurja, jonka myötä laidan pitäisi sopia yhtä lailla. Toivoisin tietysti Kevin Fialan (SWI), David Pastrnakin (CZE) tai toisen hyvin Pohjois-Amerikan kaukaloihin soveltuneesta venäläiskaksikosta Nikita Scherbak & Ivan Barbashev olevan vielä vapaana, jolloin varaukseni osuisi yhteen näistä, mutta voi olla, että ehtivät menemään juuri ennen Flyersin vuoroa. Tuchista, Ritchiestä tai Virtasesta, Dal Collesta puhumattakaan, on turha haaveilla sitäkään vähää. Uskon kaikkien menevät top10:ssä ja viimeistään top15:sta.

Larkinin kohdalla en ole oikein ymmärtänyt näitä monien tarjoamia powerforward puheita. Eihän tuo fyysistä peliä kaihda, mutta kokoa ei ole 6’0’’ – 6’1’’ enempää, joten tuskinpa tulisi olemaan mikään jyräävä voima NHL:ssä, eikä tämän tarvitse ollakaan. On sellainen kokonaisvaltainen ”200-feet-player” loistavalla liikkeellä ja korkealla peliälyllä. Taitoa ja juonikkuuttakin löytyy mukavasti, mutta ennen kaikkea on periksi antamaton taistelijaluonne, joka kykenee nopeaan reagointiin sekä kiekollisena, että kiekottomana, mielestäni kuin tehty nykypäivän NHL:ään.

Vrana nosti omissa papereissani selvästi osakkeitaan pelaamalla vahvat U18-kisat. On kohtuullisen raamikas, kaksinkamppailuvoimainen, taitava ja riittävän nopea tshekki, joka kykenee ratkaisuihin ja nousemaan massasta esiin, pelintekijän sijaan enemmän maalintekijätyyppi. Ei suoranaisesti luista velvoitteistaan puolustussuuntaan, mutta aina välillä tuppaa kyttäilemään ja kaartelemaan pelin ulkopuolella. On tuolla tavalla läpiajovaara vastustajalle, mutta samalla liiaksi pelin ulkopuolella.

Pidin Kempen energisyydestä MODO:n paidassa, johon yhdistyi mukavan rohkeaa kiekollisuuttakin, mutta U18-kisoissa ei ollut niin vahva kuin odotin. Pelaa tunnollisesti ja fiksusti kahteen suuntaan, pystyy pelaamaan keskellä ja laidassa, on kohtuullisen taitavakin, mutta tiedä sitten onko tästä tehopelaajaksi NHL:ssä vai enemmän kolmosen duunarityypiksi? U18-kisoissa kaverilta jotenkin puuttui se ratkaisijan nälkä ja palo, mitä mm. Vranalta ja Larkinilta löytyi. Ei erottunut negatiivisesti, muttei noussut framillekaan, ero vaikkapa William Nylanderiin oli tässä melkoinen. Tosin uskon Nylanderin menevän top5:ssä, joten puhutaan tietysti astetta kirkkaammasta lahjakkuudestakin.

McCann ja Bleackley ovat aika puhtaita kahdensuunnan senttereitä, joista ei Flyersilla pulaa ole. Kummankaan liike ja räjähtävyys eivät ole erityisiä vahvuuksia, joten voisivat jäädä laitureina tehottomiksi. Tietysti jos ovat organisaation silmissä parhaat pelaajat oman pickin kohdalla, niin sitten ovat, mutta toivoisin muita valintoja.
 
Viimeksi muokattu:

Eager

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, Eagles, HPK ja Barça
Milano on taitava jenkkilaituri, jolla saisi olla vartta hieman enemmän, ei omia suosikkejani. Goldobin on puolestaan perinteinen huipputaitava ja liukasliikkeinen venäläinen, joka OHL:n tarjoamasta kasvumahdollisuuksista ja monen heikkouden parantumisesta huolimatta yhä luistaa puolustusvelvoitteistaan, menee kaksinkamppailuihin puolivillaisesti, ei uhraa kroppaansa riittävästi joukkueen hyväksi jne. Tässä on kuitenkin puhdasta lahjakkuutta valtava määrä ja tuntuisi kuluneen kauden kehityskaaren perusteella olevan halukas oppimaan vähän muutakin kuin kiekon käsittelyä ja laukomista, joten vaikka työtä onkin paljon edessä tässä voisi olla ainekset loistavaan varaukseen. Toinen vaihtoehto on sitten metsään vetäminen kaverilla, joka ei koskaan kykene siirtämään pelaamistaan riittävän tehokkaasti NHL:ään. Flyers ei ole yleensä halunnut ottaa näitä riskejä venäläispelaajien kohdalla, enkä odota tätä tulevastakaan draftista.

Kanadalaista Brendan Perliniä on ennakoitu mahdolliseksi top10 pickiksikin, mutta saattaa pudota ensimmäisen kierroksen jälkimmäiselle puoliskolle ja olla täten Flyersin varattavissa. On suuri, nopea, taitava ja mitä vielä, muttei vain pelaa mielestäni riittävällä intensiteetillä ja tunnetasolla, jonka seurauksena lahjat valuvat hukkaan. Ei laita itseään riittävästi likoon vaan tyytyy ihmeelliseen hiihtelyyn ja hetkittäisiin taidon väläyttelyihin. Onhan tässä samalla sitä sananmukaista potentiaalia kovaksikin pelaajaksi, ja ryöstöksi vähän suuremmalla numerolla, mutta tiedä sitten onko niitä eväitä olla yhtä vahva ammattilaisena, mitä juniorina, jossa on vielä helpompi loistaa ja säihkyä puhtaalla talentilla?

Robby Fabbri on puolestaan toinen monissa rankingeissä korkealle rankatuista, jonka en usko menevän ihan niin korkealla, mitä ennakoivat. On pienehkö pelaaja ilman räjähtävää liikettä, mikä vain nostattaa epäilyksiä. Onhan tämä huippuluova ja taitava, pelaa rohkeaa ja pelotonta kiekkoa jne. paljon ominaisuuksia, joita suorastaan rakastan, mutta tuo yhdistelmä nostattaa aina karvat pystyyn. Uskon, että on vahvojen kevään peliensä myötä mennyt, ennen Flyersin vuoroa, mutta tipahtaessaan tarjolle voisi olla ottamisen arvoinen tarjous vaikka pelipaikka (sentteri) ei organisaation tarpeisiin istukaan. En kuitenkaan näe juuri nyt tarvetta pienikokoisen sentterin varaamiseen ensimmäisellä kierroksella, joten jotain muuta mielellään.

Kasperi Kapasenkaan en usko menevän läheskään niin korkealla, mitä vaikkapa CSS:n rankkaus edellyttäisi. Tuo on oikeastaan yksi käsittämättömimmistä jutuista kyseiseltä puljulta vähään aikaan. Itse ottaisin Nylanderin, Fialan ja Pastranakin 10 kertaa 10:stä ennen Kapasta, myös Vrana lähtisi ennen tätä, ruotsalaisten Petterssonin ja Kempen kanssa olisi siinä ja siinä. Räjähtävyytensä, röyhkeytensä ja korkean taitotasonsa myötä Kapanen on parhaimmillaan loistava 1vs1 pelaaja, mutta on jotenkin liian putkinäköinen puskija, että kykenisi hahmottamaan riittävästi mitä ympärillä tapahtuu. Viimeksi kun tätä U18-kisoissa näin, niin myös reagoiminen kiekonmenetyksiin oli valitettavaa selkä suoraksi touhua, vaikka pelattiin MM-turnauspelejä maajoukkuepaita päällä. Tuollaisella pelaamisella ja asenteella ei NHL-ammattilaisena tee yhtään mitään, kuten ei kaverin puolustushalukkuudella ja likaisen työn määrällä noin muutoinkaan. Tähtipelaajan olemus ja tavat pelaajalla, joka ei vielä tällainen ole on aina asteen huonompi juttu.

Kapasesta on jotenkin syntynyt kuva siitä, miten näkee itsensä isänsä tavoin vetämässä komean NHL-uran, ”tiedostaen” mitä tuohon vaaditaan. Korkeat tavoitteet eivät ole pahasta, mutta täytyisihän niitä välietappejakin löytyä. Nyt tuntuu, ettei oikein ole väliä miten SM-Liigassa, U18-kisoissa jne. sujuu kun NHL-ura odottaa. Mielestäni vain pitäisi tähdätä oleman ensiksi tähti SM-Liigassa ja oman ikäluokan U18-kisoissa ja vasta sitten miettiä vakavammin tuota kolmen kirjaimen yhdistelmää, ettei käy huonosti. Pojan kohdalla tämä menee jotenkin väärin päin, enkä ole lainkaan varma, että kykenee sitä menestyksekästä NHL-uraa vetämään luontaisesta lahjakkuudestaan huolimatta. Ja jos isää miettii, niin puhuttiin todella tunnollisesta ja älykkäästä pelaajasta, joka laittoi aina joukkueen edun omansa edelle. Poika ei tuntuisi henkivän ihan samaa. Mielestäni vaatisi kunnon ravistelua ja rakentavaa palautetta. Kerrottaisiin rehellisesti, mitä hyvää pelaamisessasi on ja että noilla ominaisuuksilla on mahdollista mennä todella pitkälle, mutta vastaavasti nämä puutteet uhkaavat katkaista matkan ennen kuin se ehtii alkamaan. Tiedä sitten millaista NHL-uraa tämän kertojalta vaadittaisiin, jotta viesti menisi perille? Kaipa tuota on joku jo aiemminkin yrittänyt? Nykyisellään pelkään, että tässä valuu huipputalenttia hukkaan, mikä ei ole Suomi-kiekollekaan toivottavaa. No tämä ei ole ilman pojan varaamista Flyersin asioita.

Anton Karlssonin toivoisin olevan saatavilla vielä Flyersin toisen kierroksen vuorolla, mutta eiköhän ole mennyt ennen tuota. Pidän pelaajana ja tyyppinä, muttei vain ole millään 17. varauksen väärti. Toinen vastaavanlainen pelaaja olisi Brendan Lemieux, same story.

Draftista tulee vielä ennen kesäkuun loppua höpistyä lisää.

-----------------

Normaalisti uuden GM:n myötä pitäisi odottaa toivon tai pelonsekaisin tuntein edessä olevia muutoksia ja myllerrystä, mutta Homerin ajan oltua täynnä tätä on jotenkin yllättävän levollinen olo. Uskon Hextallin tuovan mukanaan rauhallisempaa ja pitkänäköisempää joukkueen kasaamista, mikä toteutuessaan olisi varmasti positiivinen ja kaivattu muutos vaikka kirjoitettavaa ja spekuloitavaa vähemmän syntyisikin.
 
Viimeksi muokattu:

Courier

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers, HIFK, AS Roma
Kiitokset Eagerille mahtavista raporteista - oli ilo lukea niitä kahvikupin äärellä.

Nyt kun on viime kausi käsitelty niin sitä voisi itsekin suunnata ajatukset tulevaan kauteen. Eli vaikka pudottiin heti ensimmäiselle kierroksella, niin siitä huolimatta siitä jäi ihan hyvä mieli. Rangers on kova jengi joka pelaa mahdollisesti finaalipeleissä ja niitä vastaan hävittiin game 7 yhdellä maalilla.

Kausi alkoi sekavissa merkeissä, mutta siitä huolimatta monessa asiassa mentiin reilusti eteenpäin, kun vertaan edelliskauteen milloin ei päästy edes playoffseihin. Mutta nyt penkin takana on valmentaja, jonka pelityylillä pitäisi tulla parempia tuloksia. Lavioleten aikaisen hawai- kiekon tilalle on tullut puolustavampi pelitapa joissa pelaajilla on ihan erilaiset vastuut. Osa pelaajista omaksui tuon uuden pelitavan heti, mutta kaikkien kohdalla näin ei käynyt. Mutta nyt kaikki pääsevät vetämään kunnon kesätreenit Beruben kanssa, joten alkavaan kauteen on paljon helpompi lähteä. Lavioleten vetämä viimeisin harjoituskausihan sai kovaa kritiikkia pelaajilta. Esim. ylivoimaa harjoiteltu ollenkaan (!) ja muutenkin harjoitusrinki oli liian suuri. Pelaajia olisi pitänyt pudota pois reilusti enemmän kuin mitä nähtiin. Ei ollut mitään tekemisen meininkiä – kilpailu puuttui.

Berube sai ajettua sisään puolustavan pelitapansa ja johdatti Flyersin playoffseihin. Monessa asiassa riittää kuitenkin kehitettävää, kuten vaikkapa kurinalaisuuden pitämisessä tai pelaajien peluuttamisissa. Esim. Hartnell pelasi alkukaudesta ällistyttävän kauan käsijarru päällä 1. ketjussa ennen kuin tilalle vaihdettiin Raffl, Gustafsson joutui koirankoppiin vaikka pelasi hyvin ja vastaavasti Grossmann sai pelata vaikka oli paikoin todella huono. Mutta tämä oli vasta Beruben ensimmäinen kausi päävalmentajana. Samaa kuulee aina käytettävän rookie- pelaajista, että kehittyvät vielä, niin miksi ei myös valmentaja? Nyt kun saa käytyä viimekauden tapahtumat läpi ja opittua virheistä, niin ensikauteen on helpompi lähteä.

Beruben tehtävä ei ollut helppo kun hän joutui hyppäämään kehiin kesken kauden. Ei päässyt vetämään edes kesätreenejä, saati sitten vaikuttamaan pelaajahankintoihin. Eagerin mainitsema Lecavalier on hyvä esimerkki, joka varmasti hommattiin Lavioleten sapluunaa varten. Täysin erilainen pelaaja, kuin mistä Berube tuntuu tykkäävän.

Nyt sitten kauden päätyttyä tuli odotettu päätös, kun Homer väistyi syrjään ja Hextall nimitettiin hänen tilalleen. Toivotaan että Hextall pystyy parempaan kuin Homer, joka kylläkin teki mielestäni ihan hyvää duunia. Vaikea paikka kun omistajalta tulee paljon ohjeita mitä pitäisi tehdä, esim. case Bryzgalov. Mutta nyt kun joukkueen rakennus luovutettuaan Hexylle, niin ollaan aika hyvässä tilanteessa. Ei ole mitään varsinaista pakkohankintaa mikä pitäisi tehdä heti hinnalla minä hyvänsä. Moni avainpelaaja on kiinnitetty useammaksi vuodeksi ja nyt on myös maalivahtiosasto kunnossa. Homer on pitänyt hyvin kiinni nuorista runkopelaajista kuten vaikkapa Couturier ja B. Schenn ja näiden lisäksi on nippu hyviä prospecteja joiden läpimurtoja voidaan alkaa odotella lähivuosina. Varausvuoroja - varsinkaan 1. kierroksen - ei olla kaupiteltu pois, joten mukavat lähtökohdathan tässä on uudella Gm:lla. Hextall pääsee kuitenkin saman tien kunnolla töihin, kun pari sopimusta pitäisi kohta hoitaa.

Ensimmäisenä olisi B. Schenn, jonka tulevaisuudesta ei osaa sanoa, että tehdäänkö jatkosopimus vai kaupataanko oikeudet jonnekin muualle. Schenn on kyllä sellainen pelaaja, että en muista että olisin kenenkään muun kohdalla ollut jatkuvasti niin eri mieltä, että mitä sen kanssa kannattaisi tehdä. Nyt on kuitenkin sellainen fiilis, että toivon että Brayden jatkaa joukkueessa. Uskon että yhden kunnon treenikauden jälkeen Schennin pelaaminen voisi näyttää vielä paremmalta. Hän ei ihan heti oppinut Beruben pelitapaa mikä piti opetella kesken kauden, mutta nyt jos sitä päästään hiomaan rauhassa niin kehitystä voi tulla. Hänen pitää oppia olemaan enemmän mukana pelissä. Potentiaalia on edelleen parempaan, vaikka hän tekikin viimekaudella hienosti 20 maalia. Toivoisin että Schenn saataisiin kiinnitettyä samanlaisella 2v silta sopparilla, kuin Couturier. Eli jos caphit olisi jotain 2-2,5m välillä niin olisin todella tyytyväinen. Velipojasta en haluaisi missään nimessä luopua, Luke pelasi hyvät playoffsit ja ne parhaat pelivuodet ovat vielä edessäpäin.

Erik Gustafsson lähti odotetusti pois paremman peliajan perässä, joten näyttää siltä että Grossmania ei oikein voida kaupitella, kun Timosen jatko on edelleen auki. Jos Timonen päättäisi jatkaa, niin en keksi liigassa muuta hyvää paikkaa missä olisi Grossmania kohtaan ehkä kiinnostusta, kuin Oilers. Siellä saattaisi olla tilausta puolustavalle puolustajalle minkä aukon Ladislav Smid sinne aikanaan jätti. Grossmann toisi jotain mitä sieltä puuttuu paljon - asennetta. Tosin vaikka kävisikin sellainen säkä että Oilers tai vastaava jengi kiinnostuisi, niin modattu NTC pykälä saattaa estää siirron. Harva pelaaja
haluaa Edmontoniin jos saa valita. Lisäksi Berube tuntuu tykkäävän paljon tästä isosta hurrista, joten varmaankin hän sitten jatkaa Flyersissa. Jos Timonen ei jatkaisi, niin sitten puolustus kävisi sen verta kapeaksi että
en ehkä lähtisi enää niin aktiivisesti kaupittelemaan häntä. Ja ylipäätään uskon että hän pystyy tasaisempiin suorituksiin -kunhan rooli on siellä 5-6 pakkina niin hyvä tulee. Top4 minuutit ovat huono idea.

Aiemmin mainittu Lecavalier on myös yksi mielenkiintoinen tapaus. Hänen hankintansa oli Homerin ja Lavioleten käsialaa, mutta nyt puikoissa on eri miehet ja en usko että näistä kumpikaan pitää Lecavalieria tulevaisuuden suunnitelmissaan. Myös Vinnien itsensä kannalta toivoisin hänelle siirtoa. Ei hän varmasti nauti roolista nelosketjun sentterinä, tai kakkosketjun laiturina rajoitetulla YV-ajalla. Nashvillen on huhuttu olevan kiinnostunut, ja minä ainakin tarttuisin täkyyn jos sieltä suunnalta olisi kaupan joku 2. kierroksen varausvuoro tai pelaajista esim. MDZ. Nashvillen lisäksi esim. Floridan omistaja on luvannut hankintoihin paljon rahaa ja hekin saattavat olla kiinnostuneita, jos mielivät ensikaudeksi playoffseihin ja tarvitsevat nuorille tähdilleen kokeneen mentorin. Joka tapauksessa uskon että Lecavalierilla on vielä paljon annettavaa, vaikka viimekausi ei mennytkään kovin kummoisesti. Ensi kausi menee varmasti paremmin, jos vain häntä osataan peluuttaa oikein.

Kimmo Timosen jatko on edelleen auki. Vaikean runkosarjan alun jälkeen hän löysi pelinsä ja pelasi erittäin hyvän runkosarjan ollessaan puolustuksen tärkein pelaaja Coburnin ohella. Mutta playoffsit olivat paha pettymys. Omassa päässä oli äijät hukassa, ja ylivoimalla se kiekollinen peli oli suorastaan surkeaa. Kimmon jatkoa motivoinee parhaiten menestymismahdollisuudet ja oma pelaamisen taso. Ja siihen liittyen - jaksaako hän yrittää vielä ensikaudella, kun hän pelasi tosipeleissä niin heikosti? Alkaako unelma kannusta tuntua mahdottomalta, kun joka kauden jälkeen hän on entistä vanhempi kehityskäyrä näyttää väärään suuntaa? Toivoaan tietysti että Kimmo jatkaa. Kyllähän hän on edelleen pätevä puolustaja, jonka roolia tulisi vain rajoittaa ensikaudella. Toivotaan siis että Kimmo tekisi vielä 1v. jatkon jollain 3-3,5m sopparilla. Mutta ymmärtäisin kyllä jos tuli sellainen fiilis että tämä oli tässä.

Yritin tehdä Capgeekilla oman hahmotelman ensikauden joukkueesta. Jätin Timosen pois alustavista laskuista. Lyhyesti: B. Schenn 2v silta, Akesonille 2v/1M, A. Hall 1v jatko, Emery tai joku vastaava 2. veskaksi 1v sopimuksella, Downie ja Gill ulos.

Hartnell ($4.750m) / Giroux ($8.275m) / Voracek ($4.250m)
Lecavalier ($4.500m) / Schenn ($2.500m) / Simmonds ($3.975m)
Akeson ($1.000m) / Couturier ($1.750m) / Read ($3.625m)
Raffl ($1.100m) / Hall ($0.750m) / Rinaldo ($0.750m)
Rosehill ($0.675m)

Streit ($5.250m) / Coburn ($4.500m)
Schenn ($3.600m) / MacDonald ($5.000m)
Grossmann ($3.500m) / XXXX

Mason ($4.100m)
Emery ($0.800m)

BUYOUTS
Briere ($0.000m)
Bryzgalov ($0.000m)
LTIR
Pronger ($4.941m)
SALARY CAP: $71,100,000; CAP PAYROLL: $64,650,000; BONUSES: $0
CAP SPACE (20-man roster): $6,450,000

Eli yli 6m pitäisi jäädä tällä hahmotelmalla tilaa. Sillä pitäisi hankkia vähintään yksi puolustaja. Jos Timonen jatkaisi, niin tilaa olisi jotain 3m luokkaa. Mutta jos taas ei, niin sitten täytyy tehdä kauppaa esim. Lecavalier <-> joku puolustaja, tai sitten kääntää katseet vapaille markkinoille. Sieltä kelpaisi esim. Ron Hainsey tai Mark Fayne, jos saisi jollain 2m/3v sopparilla. Näiden lisäksi junnuista voisi nostaa ylös Lauridsenin tai Altin.

Prospekteista sen verran, että toivoisin että Laughton pelaisi ensikaudella AHL:ssä. Siellä olisi tarjolla paljon suurempaa roolia ja kiekollista peliä pystyisi paremmin hiomaan. Jos hänet nostettaisiin heti ylös, niin en ainakaan haluaisi nähdä häntä 4. ketjun jämäminuuteilla. Kiekollinen peli ei voi kehittyä noin puolustavassa roolissa, pienellä peliajalla , varsinkaan kun laiturina olisi joku puukäsi jumalan armosta, tyyliin Rinaldo. Sean Couturier aloitti uransa suoraan ylhäällä 4. ketjussa. Nyt hän on liigan eliittiä puolustuspelaamisessa, mutta vastaavasti kiekollisessa pelissä on vielä paljon kehitettävää. Noh, Couts takoi sen verta kovia tehoja junnuja ja kehittyy koko ajan että en nyt ole mitenkään huolissani. Ja toisaalta en tiedä olisiko niinkään paha juttu jos Lauhgtonista saataisiin vastaavanlainen paketti :) Mutta tuskin nyt kuitenkaan. Puolustajalupauksien kohdalla toivoisin myös, että ei pidettäisi mitään kiirettä niiden kanssa.

Kärkiketjuihin olisi kyllä tilausta kunnon LW:lle. Bobby Ryan ja Evander Kane sopisivat sinne paremmin kuin hyvin, mutta ennen kuin jotain tuon tason pelaajasta voi edes haaveilla, niin nämä muut asiat pitäisi ratkaista ensin. Toivotaan että Hextall on yhtä agressiviinen sopimusneuvotteluissa kuin aktiiviurallaan :)
 
Hah. Huhuihin vähän täytettä, Steve Ott poseeraa Rocky portailla Instagramissa. Tutustumassa tulevaan kotikaupunkiinkokö. Olisiko sitten päivitys Halliin vai downgrade Downieen?
 

Jyyd

Jäsen
Suosikkijoukkue
♠️, Flyers
Hah. Huhuihin vähän täytettä, Steve Ott poseeraa Rocky portailla Instagramissa. Tutustumassa tulevaan kotikaupunkiinkokö. Olisiko sitten päivitys Halliin vai downgrade Downieen?

Kyllä se olisi Downienkin kohdalla upgrade :) Mielenkiintoinen huhu toisaalta, eipä uskoisi että USAssa paikallisilla ainakaan eka lomailukohde olisi Philly.

Kauden mittaan alkoi tosiaan tympiä tuo Downie. Turhia jäähyjä ja alisuorittamista ainakin odotuksiin nähden kiekollisena. Päällimmäisenä tosiaan nuo täysin turhat jäähyt.
 
Mielestäni Ott hankinta on juuri Beruben näköinen haku bottom6. Hyvä liike , monipuolinen. Pystyy pelaamaan Couturier-Read kaksikon kanssa mutta on kuitenkin omimmillaan nelosen keskellä kipparoiden av koostumuksia. Antaa myös tässä tapauksessa Rafflille turvallisen sopmore vuoden joko nelosessa tai tuloksellisessa top9 roolissa.
 

pernavoi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers, Sympatiat: ANA, CAR, FLA
Ei liian vakavaa fantasiointia Capgeek Armchairilla... Vaatii pari kovaa treidiä vaikkapa Hartnell + 1st -> Ryan ja Coburn + 2nd -> Bieksa

FORWARDS
Bobby Ryan ($5.100m) / Claude Giroux ($8.275m) / Jakub Voracek ($4.250m)
Brayden Schenn ($0.851m) / Vincent Lecavalier ($4.500m) / Wayne Simmonds ($3.975m)
Michael Raffl ($1.100m) / Sean Couturier ($1.750m) / Matt Read ($3.625m)
Jason Akeson ($0.715m) / Steve Ott ($2.950m) / Arron Asham ($1.000m)
Zac Rinaldo ($0.750m) / Tye McGinn ($0.732m) /

DEFENSEMEN
Mark Streit ($5.250m) / Andrew MacDonald ($5.000m)
Kimmo Timonen ($4.000m) / Kevin Bieksa ($4.600m)
Luke Schenn ($3.600m) / Matt Niskanen ($3.300m)
Mike Kostka ($0.625m) /

GOALTENDERS
Steve Mason ($4.100m)
Antti Raanta ($0.874m)

BUYOUTS
Daniel Briere ($0.000m)
Ilya Bryzgalov ($0.000m)
LTIR
Chris Pronger ($4.941m)

SALARY CAP: $71,100,000; CAP PAYROLL: $70,922,000; BONUSES: $0
CAP SPACE (23-man roster): $178,000
 

Jay79

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers
Steve Ott pysy poissa!! Kaveri ei saanut mitään positiivista loppukaudesta aikaiseksi nuotti nutussa, elokuussa mittarissa 32v. Olisi kyllä niin Flyers tyylinen hankinta, pitkää sopparia isolla caphitilla kolmosen kaverille jolla nyt mahdollisuus rahastaa, mielummin se raha muihin hankintoihin tai farmista kavereita kokeilemaan. Rinaldo riittää meikäläiselle, vaikka Rinaldon pelilliset taidot eivät samaa luokkaa olekkaan niin Zac sentään ottaa miehestä mittaa eikä luiki karkuun kuin pieni rotta paskaa jauhaen. Toivon tosiaan että tälläiset Homer tyyliset hankinnat ovat nyt ohi kun Hextall on ruorissa. Isot kiitokset Eager, olipas tosiaan taas mukava lukea tiukkaa pohdintaa sekä hyvää tietoa tuli paljon lisää itsellenikin draftiin liittyvistä pelaajista.

edit. Annetaan nyt sen verran Stevielle kehua että aloituspeli sekä av peli on hyvää, myös tietynlainen monipuolisuus pelaajana hyvä juttu. Pahaa teki tämä kirjoittaa enkä häntä silti Flyers nutussa halua nähdä:)
 
Viimeksi muokattu:

JTX

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, HPK
Steve Ott pysy poissa!!

Vaikea uskoa, että Hextall heti tekisi tämänkaltaisen hankinnan puhuttuaan joukkueen rakentamisesta draftin kautta free agencyn sijaan. Vapaiden agenttien hankkiminen ei tietenkään ole kokonaan pannassa, mutta 32-vuotias hyökkääjä on liian vanha ja liian kallis. Varsinkin jos nimi on Steve Ott.
 
En tiedä onko jengillä henk koht Ottia vastaan mutta pelaajana mahtuisi meille varmasti, ja olisi se upgrade Halliin, Downieen(+/-0) ja Rinaldoon. On myös varmasti vähän kalliimpi mutta myös siitä bottom6 laadusta pitää maksaa.
Mies tuo fyysisyyttä, karvaus osaamista, aloituksia ja av pelaamista. Lisäksi liigan yksi parhaimpia agitaattoreita. Pelaa mitä tahansa hyökkäyksen paikkaa neljännessä ja kolmannessa ketjussa.

Ott-Couturier-Read
Rinaldo-Raffl-Hall

Raffl-Couturier-Read
Rinaldo-Ott-Hall

xxx-Couturier-Read
Rinaldo-Ott-Raffl

Raffl-Couturier-Read
Rinaldo-xxx-Ott

Vaikka Ott hankittaisiin, lähtisin silti täyttämään ensisijaisesti nelosen ruutua Ottilla ja antaisin Rafflille mahdollisuuden kolmannessa. Toisaalta neljännestä saadaan pelaava kun Ott ja Raffl painavat siinä , kolmanteen tehdään laituri hankinta muualta.
 

Ranksu

Jäsen
Suosikkijoukkue
St. Louis Blues
Hah. Huhuihin vähän täytettä, Steve Ott poseeraa Rocky portailla Instagramissa. Tutustumassa tulevaan kotikaupunkiinkokö. Olisiko sitten päivitys Halliin vai downgrade Downieen?

Jeremy Rutherford kirjoitti:
@tpanotchCSN: Those wondering why Steve Ott in Philly this week ... Off-season abdominal surgery" #stlblues
 

Courier

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers, HIFK, AS Roma
Hextall on tuomassa "Moneyball" tilasto- analyytikot Flyers kiekkoon:

Like it or not, analytics are here to stay in the NHL and Ron Hextall is bringing them to the Philadelphia Flyers. Hextall is a smart executive and plans on building from within, a deviation from the normal course of action the Flyers have taken.

Part of his vision is using analytics to determine the worth of current and future players.

@DNFlyers: Hextall on analytics: “That’s where we’re going. It’s going to be a huge part of what we do going forward.”

Ron Hextall And Analytics

Kuulostaa hyvältä uudistukselta. Ja Hextall ilmoittu myös, että kesän ykkösprioriteetti on saada aikaan jatkosopimus B. Scennin kanssa:

“Brayden Schenn would be our first priority,” Hextall told CSN’s John Boruk Wednesday. “But he’s restricted, so there’s not a timeline there where you say, ‘It’s going to be done by this time.’

“Brayden’s a good young player, and we’d like to get him under contract as soon as possible. But again, there’s timelines there. It might be training camp, it might be July. I really can’t say. But obviously he’s a priority. When you’re looking at our cap space, we’ve got to save some room.”

“There’s some growth,” Hextall said. “There’s a lot more room for growth. I think Brayden’s defensive game has gotten better. Numbers wise, he’s gotten better, there’s room for growth there. This year, he was a little all over the place, he was on the wing, he was in the middle, he was with different players. I’d kind of like to try to stabilize that a little but, but we’ve got to find the right fit there, and easier said than done.”

Hextall: Re-signing Brayden Schenn | Comcast SportsNet Philadelphia.

Kun näitä molempia uutisia käy läpi, niin Lecavalierin tilanne nousee myös niiden myötä esiin. Hänen tilastonsa ovat tosi huonot ja puolustuspelaaminen todella heikkoa.

Schenn puolestaan on kehittynyt puolustuspelaamisessa ja tämä ei ole jäänyt huomaamatta valmennukseltakaan. Luulisi että 2. ketjun sentterin paikka kuuluu jatkossa Braydenille. Mikäli näin on, on Lecavalier taas tilanteessa että hänellä ei ole mitään järkevää paikkaa. Laituri kokeilu ei toiminut, ja nelosketju on ihan väärä paikka tuon profiilin pelaajalle.

Lecavalier oli Flyersin parhaita pelaajia alkukaudesta (n. ensimmäiset 20 peliä) mutta sitten tuli ne loukkaantumiset, ja niiden jälkeen Vinny oli todella huono. Mutta jos nyt saa hyvän treenikauden alle ja pysyisi terveenä, niin uskon että hän olisi vielä pätevä 2. sentteri jossain toisessa joukkueessa. Ei kausi ihan penkin alle mennyt, kun teki kuitenkin 20 maalia rajoitetussa roolissa. Ottajia saattaisi olla, kun pyyntihintakaan ei ole varmasti kova. Cap hit on myös ihan maltillinen 4,5m, mutta sitä on vielä jäljellä neljä vuotta.

Mutta täytyy toivoa että Vinny saataisiin kaupattua jonnekin pelkän cap tilan vuoksi. 2. kierroksen varaus voisi olla ihan hyvä korvaus. Ja tilalle sitten jotain pätevää laituria. Vapailta markkinoilta kiinnostaisi Ales Hemsky, joka voisi juonikkuudellaan olla hyvä lisä Schennin ja Simmondsin ketjukaverina.

Voi toki myös käydä niin että Lecavalier jatkaa meillä vielä ensikaudella. Kiva että näin kesä-aikaankin riittää jännitettävää, että minkälaisiin ratkaisuihin Hexy päätyy Schennin ja Lecavalierin kanssa.

EDIT: Jos Vinni saataisiin kaupattua, niin yksi vaihtoehto voisi olla Akesonin siirto 2. ketjuun ja Raffl -> 3. ketjuun.
 
Viimeksi muokattu:

Iggy12

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Sharks, Flyers, KalPa, Jarome Iginla
Mutta täytyy toivoa että Vinny saataisiin kaupattua jonnekin pelkän cap tilan vuoksi. 2. kierroksen varaus voisi olla ihan hyvä korvaus. Ja tilalle sitten jotain pätevää laituria. Vapailta markkinoilta kiinnostaisi Ales Hemsky, joka voisi juonikkuudellaan olla hyvä lisä Schennin ja Simmondsin ketjukaverina.

Hemskyssä olisi mielestäni lähes samat riskit olemassa kuin Lecavalierin kanssa. Loukkaantumisherkkä ja epäilen myös Hemskyn sopivuutta Flyersin pelitapaan. Toki olisi taidoiltaan ja peliälyltään mahdollisesti Giroux'lle sopiva ketjukaveri, mutta silti en Hemskyyn laittaisi miljoonia kiinni. Hinta myös tulisi olemaan samaa kuin Lecavalierilla. Toki Leca pitäisi saada jonnekin kaupattua ennen Hemskyn signausta, mutta Lecavalierin kauppahuhuista sen verran, että en usko ennen kuin näen. Kauppa-arvo on vain miinuksen puollella aika reilusti ja on aika vaikeaa löytää sellaisia joukkueita, jotka Lecavalierin "miellellään" ottaisivat.

Lohduttavaa kuulla, että B. Schenniä ei oltaisikaan kauppaamassa. Toki mitä vain voi kesän aikana tapahtua, mutta minäkin kyllä uskon, että Braydenilla on vielä varaa parantaa.
 

~KarKaus~

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers ja Kiekko-Espoo
Mielenkiintoisia aikoja joo elellään vaikka joukkue on jo pitemmän aikaa lomilla ollutkin. Näistä hyökkääjä huhuista oma mielipide että ei kiitos Ott ja Hemsky.
Schennin kohdalla olen päätynyt pienen aprikoinnin jälkeen että pitäisin kyllä mielellään mutta max sama soppari kuin Couturierilla. En ole ikinä oikein tutkinut noita caphit juttuja ja sen takia vähän jäinkin ihmettelemään kun Pernavoi oli hahmotellut mahdollista jengiä, niin Schennin palkaksi oli laitettu pikkusen reilu 800k. Ei kai kakkos sentteri ja edelleenkin lupaava peluri tuolla liksalla suostu jatkamaan Phillyssa.
Leca on pahempi rasti saada kaupaksi ja en usko että ottajia löytyy. Jos jatkaa edelleen jengissä niin siinähän on Berubella päänvaivaa mihin rooliin ukkoa laittaa.
Draftin ykköskiekka olisi syytä pitää mutta onko hakusessa pakkia vai höökiä, vai parasta sen hetkistä saatavilla olevaa. Hitto kun menis tää kesä nopeesti. Kuuma, kärpäsiä ja kaikkea ikävää... läppä oliii. Tauko tekee hyvää
 

Hyttynen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers
Itse veikkaan Schennin caphitiksi 3.0-3.5 miljoonaa dollaria. Nykyinen caphit bonuksineen on tuo kolmisen milliä, joten varmasti agentti lähtee siitä, että samaan pitäisi ainakin päästä. Tämä siis siitä huolimatta, ettei hän ole tuollaista määrää palkkana saanut. Kolmisen miljoonaa olisi myös markkinahinta Schennin tasoiselle pelaajalle. Tähän verrattuna Couturier olisi oikeasti ainakin neljän miljoonan arvoinen.
 

Courier

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers, HIFK, AS Roma
Hemskyssä olisi mielestäni lähes samat riskit olemassa kuin Lecavalierin kanssa. Loukkaantumisherkkä ja epäilen myös Hemskyn sopivuutta Flyersin pelitapaan. Toki olisi taidoiltaan ja peliälyltään mahdollisesti Giroux'lle sopiva ketjukaveri, mutta silti en Hemskyyn laittaisi miljoonia kiinni. Hinta myös tulisi olemaan samaa kuin Lecavalierilla. Toki Leca pitäisi saada jonnekin kaupattua ennen Hemskyn signausta, mutta Lecavalierin kauppahuhuista sen verran, että en usko ennen kuin näen. Kauppa-arvo on vain miinuksen puollella aika reilusti ja on aika vaikeaa löytää sellaisia joukkueita, jotka Lecavalierin "miellellään" ottaisivat.

Hemsky on pelannut kolmen viimekauden aikana 182 peliä ja missannut niitä 30, mikä tekee yhtä täyttä kautta kohti reilut 10 peliä. Ei ehkä kuulosta ihan niin pahalta, kuin mitä on maineeltaan? Joskus aiemmin on toki tullut pidempiä loukkaantumisia, mutta jospa pahin on jo takana? Uskon myös että sopeutuisi hyvin pelitapaan. Tämä joukkue (tai oikeastaan tuo yksi playoffseissakin sakannut ketju) huutaa käsiä ja nähtiinhän se viimeksi Akesonin osalta, että miten hyvän mausteen se taitopelaaminen tuo mukanaan.

Jos hintalappu olisi samaa luokkaa kuin Lecavalierilla, niin kyllä minä ainakin tekisin sopimuksen hyvin mielelläni. Hemsky on vasta 30v joten niitä pelivuosia on vielä reilusti edessäpäin. Vertailun vuoksi Lecavalier on 4v vanhempi. Kyseessä on muutenkin yksi liigan taitavimmista pelaajista, joka on vain vähän unohtunut tuolla Oilersissa pelatessaan. Mutta niin kuin on usein nähty - maisemanvaihto tekee hyvää. Viimekaudella siirryttyään Ottawaan syntyi 20 pelissä kovat tehot 4+13= 17pts. Ja nimenomaan nuo syöttöpisteet herättivät mielenkiintoni. B.Schennilla vielä toistaiseksi muuten aika tasapaksu pelaaja kaiklta taidoiltaan. Mutta laukaus on todella hyvä. Hän ei vain pääse käyttämään sitä tarpeeksi usein, kun ketjun tarjoilu ei pelaa.

Joku tämän tyylinen pelaaja voisi siis olla hyvä haku tuonne 2. ketjuun, missä olisi tilausta kunnon pelintekijälle jolta löytyy taitoa ja mielikuvitusta. Hemsky on tosin RW, enkä tiedä pystyykö pelaamaan vasemmalla puolella. Mutta jos pystyisi niin:

Hartnell - Giroux - Voracek
Hemsky - B. Schenn - Simmonds

... näyttäisi hyvältä paperilla. Ykkösketjuun Hemsky ei sopisi mitenkään. Siellä on jo kaksi muuta samantyylistä pelaaja (jos oletaan että Voracek on toisella laidalla). Se mikä sinne sopisi, olisi profiililtaan, iso ja taitava voimahyökkääjä, joka osaa tehdä maaleja. Ja tietysti jos se toinen kova pelimies sieltä Ottawasta osuu näihin kriteereihin ja olisi varsinainen unelmien täyttymys.

Ryan - Giroux - Voracek

Mutta joo, kuitenkin käy niin ettei Lecavalieria saada kaupattua ja jää pelkkä luu käteen. Onneksi sitä sentään saa vähän unelmoida jos ei muuta.
 
Ryan - Giroux - Voracek

Mutta joo, kuitenkin käy niin ettei Lecavalieria saada kaupattua ja jää pelkkä luu käteen. Onneksi sitä sentään saa vähän unelmoida jos ei muuta.

Itselle se muutaman vuoden sisällä toivottavasti täyttyvä unelma on aikalailla sama.

Ryan-Giroux-Voracek
Stewart-Schen-Simmonds
Hartnell-Couturier-Read
 
Viimeksi muokattu:

Golden Brett

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, Kings, Tappara, Chelsea, Eagles, Bengals
FORWARDS
M Read ($3.625m) / C Giroux ($8.275m) / S Hartnell ($4.750m)
J Voracek ($4.250m)/V Lecavalier ($4.500m) / W Simmonds ($3.975m)
B Schenn ($3.000m) / S Couturier ($1.750m) / J Akeson ($0.715m)
M Raffl ($1.100m) / B Boyle ($2.500m) / Z Rinaldo ($0.750m)
J Rosehill ($0.675m) /
DEFENSEMEN
M Niskanen ($5.500m) / A MacDonald ($5.000m)
M Streit ($5.250m) / L Schenn ($3.600m)
B Coburn ($4.500m) / O Lauridsen ($0.600m)
S Gostisbehere ($0.925m) /
GOALTENDERS
S Mason ($4.100m)
C Heeter ($0.874m)
BUYOUTS
Daniel Briere ($0.000m)
Ilya Bryzgalov ($0.000m)
LTIR
Chris Pronger ($4.941m)
------
CAPGEEK.COM TOTALS (follow @capgeek on Twitter)
(estimations for 2014-15)
SALARY CAP: $71,100,000; CAP PAYROLL: $70,214,125; BONUSES: $495,833
CAP SPACE (22-man roster): $885,875


Readin 3,6 milj palkkaa voisi ruveta ulosmittaamaan tehoilla, joten siitä ykkösen laidalle. Hoitaa myös puolustusvelvoitteen. Vora kakkoseen, jotta Leca saisi mieluisemman pelikaverin. Nuoret kolmosessa ja Schennille 3 milj luulisi riittävän, mutta voi olla siinä ja siinä. Nelosessa kaipaisin Rinaldon paikalle jotain, mutta kun soppari on, niin painakoon siinä vuoden Boyle saa varmaan Rangersilta sopparin, mutta olisi jotenkin meidän näköinen mies.

Puolustuksessa Grossmann jonnekin ... Niskanen sisään ja pari junnua, koska pakko niitäkin on ruveta peluuttamaan pikkuhiljaa. Heeter kakkosena ellei Emeryä saa "halvalla"!

Jos Lecan saa kaupaksi, niin Schenn kakkosen keskelle ja Lecan rahalla joku sopiva laituri.
 

Hyttynen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers
Golden Brettilta aika hyvä hahmotelma. Se vastaa omia ajatuksiani pienin muutoksin.

Jos Schenn pitää laittaa laitaan, niin laittaisin hänet kuitenkin ennemminkin ykköseen. Read on täydellinen yhteistyökumppani Couturierille ja siksi pitäisin hänet kolmosessa puolustuvassa roolissa, vaikka pisteet pieneneekin.

Voracekin ja Giroux'n erottamista kannatan. Tällä voisi koittaa hakea parempaa tehoa kakkosketjusta. G ja Jake pelaavat ihan kohtuullisesti yhteen, mutta ei se mitään maagista ole ollut. Hartnellin sijaan kuitenkin näkisin Simmondsin ykkösessä. Ehkä siten saataisiin Simmondiltakin muitakin kuin YV-tehoja.

Nelosessa pitäisin Rafflin sentterinä. Mahdollinen UFA-hankinta Boyle voisi olla laidassa. Pakistossa MacDonald on liian suuressa roolissa ja Coburn liian pienessä eli vaihtaisin nämä keskenään. Samoin tekisin Lauridsenin ja Ghostin kohdalla.

Niskanen ei olisi pahin mahdollinen lisäys pakistoon, mutta ei paraskaan. Hän tulee olemaan tasoonsa nähden kallis. 5.5 miljoonaa on siinä ja siinä riittääkö hänen caphitiksi.

FORWARDS
B Schenn ($3.000m) / C Giroux ($8.275m) / W Simmonds ($3.975m)
S Hartnell ($4.750m) /V Lecavalier ($4.500m) / J Voracek ($4.250m)
M Read ($3.625m) / S Couturier ($1.750m) / J Akeson ($0.715m)
Z Rinaldo ($0.750m) / M Raffl ($1.100m) / B Boyle ($2.500m)
J Rosehill ($0.675m) /
DEFENSEMEN
M Niskanen ($5.500m) / B Coburn ($4.500m)
M Streit ($5.250m) / L Schenn ($3.600m)
A MacDonald ($5.000m) / S Gostisbehere ($0.925m)
O Lauridsen ($0.600m) /
GOALTENDERS
S Mason ($4.100m)
C Heeter ($0.874m)
BUYOUTS
Daniel Briere ($0.000m)
Ilya Bryzgalov ($0.000m)
LTIR
Chris Pronger ($4.941m)
------
CAPGEEK.COM TOTALS (follow @capgeek on Twitter)
(estimations for 2014-15)
SALARY CAP: $71,100,000; CAP PAYROLL: $70,214,125; BONUSES: $495,833
CAP SPACE (22-man roster): $885,875
 

Rifla

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, Liverpool, HIFK, symmpiset Calgary
beruben mietteitä

ajattelin nopeasti kopata flyersin sivuilta artikkelin missä Berube vastailee fanien kysymyksiin
#AskChief - Philadelphia Flyers - News

Sen lisäksi että kysellään chiefin lempparijoukkuetta ja pelaajaa on siel jokunen helmi esim yllä esitetystä Readin nostosta 1 ketjuun jne.

Hyvin aika on mennyt playofflätkää seuratessa mutta kaipais jo kovempia uutisia flyersiin liittyen... Hyvä nähdä että pistettiin nyt niin voittamattomalle NYR niinkin hyvin kampoihin. Heikkouksineen flyers on aika kova nippu!!

Rifla
 

Iggy12

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Sharks, Flyers, KalPa, Jarome Iginla
Hemsky on pelannut kolmen viimekauden aikana 182 peliä ja missannut niitä 30, mikä tekee yhtä täyttä kautta kohti reilut 10 peliä. Ei ehkä kuulosta ihan niin pahalta, kuin mitä on maineeltaan? Joskus aiemmin on toki tullut pidempiä loukkaantumisia, mutta jospa pahin on jo takana? Uskon myös että sopeutuisi hyvin pelitapaan.

Mielestäni on ihan perusteltua väittää Hemskyä loukkaantumisherkäksi. Hän on vain urallaan pelannut yhden täyden kauden NHL:ssä. Sanottiin myös Havlatin loukkaantumiskierteen olevan joskus ohitse, mutta niin vain ongelmat palasivat. Lisäksi itse juuri epäilen tuota sopivuutta Flyersin pelitapaan, joka ei ole täysin suotuisa vapaille taiteilijoille. Edellisen kanssa kokeilu ei päättynyt kovin menestyksekkäästi.

Toisihan se Hemsky niitä kaivattuja käsiä ja luovuutta tähän joukkueeseen ja hän on myös todistanut osaavansa pelata hyvien pelaajien kanssa Ottawassa, mutta aikamoista toiveajattelua Hemskyn tänne saaminen olisi, kun Lecavalieria ei todennäköisesti saada minnekään liikuteltua. Kannattaako silti riski ottaa? Olisiko käsissä löytö vai Lecavalierin kaltainen taakka? Hemsky voi lähihistoriansa perusteella olla hyvinkin molempia.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös