Kun näitä prospecti päivityksiä teet niin ansiokkaasti, niin miten rankkaisit meidän 10 (tai vaikka 5) parasta prospectia? Kiinnostaisi erityisesti Travis Sanheimin sijoitus. Tietysti vaikea suhteuttaa muihin, kun et varmaan nähnyt hänen viimekauden pelejään, mutta olisi jokatapauksessa mielenkiintoista kuulla.
Kyllähän Sanheimia tuli viime kaudella nähtyä Hitmenien sekä Kanadan U18 maajoukkueen riveissä, mutta otanta jäi tietysti pienemmäksi, mitä vaikkapa Laughtonin ja Morinin kohdalla. Pääsi tosiaan yllättämään, sillä vielä syksyllä ei jäänyt juurikaan mieliin vaan oli käytännössä näkymätön ja varmaotteinen peruspakki, joka vältteli virheitä. Loppukaudesta pelasi sitten jo todella itsevarmaa ja näyttävää all-around kiekkoa. U18-kisoissa seurasin Sanheimia tarkemmalla skuupilla ja olihan tuo vahva. Viimeksi tuli pyöriteltyä näitä Kanadan U20 kesäleirityksen harkkamatseja Venäjää ja Tshekkejä vastaan, joissa tuntui, että Sanheimin kiekollinen tekeminen oli taas asteen rohkeampaa ja yllätyksellisempää, mitä vielä U18 kisoissa eli hurjasti on mennyt eteenpäin lyhyessä ajassa, ja tiedä sitten missä ja milloin ne rajat tulevat vastaan?
En niin hirveästi näistä listauksista perusta, mutta jos pyynnöstä tällaisen väsäisi, niin tänään näyttää seuraavalta. Kymmenelle ensimmäiselle vielä nopeat perustelut.
1. Samuel Morin
Morin menee omalla listallani kärkeen. Näen tässä ilman vakavia loukkaantumismurheita tulevan top2 puolustajan ja kun samalla puhutaan pari metrisestä järkäleestä upealla liikkeellä, niin helppohan tässä on nähdä suuren roolin ja minuuttien täyttäjää. Tästä ei välttämättä ja jopa todennäköisesti ole koskaan Prongerin kaltaiseksi kiekolliseksi johtajaksi, mutta muuten voi tuoda ja täyttää paljon niitä elementtejä, mitä suuren herran aivotärähdyksen myötä puolustuksesta katosi. Haluan myös, että Flyersin puolustuksesta löytyy jatkossakin kavereita, joita vastaan on ikävä pelata ja Morin jos joku on tällainen. Pelaa kovaa ja härskisti, muttei kuitenkaan tyhmästi.
2. Travis Sanheim
On kiinnostavin näistä talenteista kun tuntuu, että koko ajan tulee esiin uutta ja uutta. Todella vaikea sanoa mistä ne ns. rajat tulevat sitten aikanaan löytymään, mutta vielä en halua nostaa tätä listan ykköseksi vaan haluan enemmän näyttöjä ja otteiden tasaantumista. Tätä voi kuitenkin pitää syystäkin Flyersin potentiaalisimpana lahjakkuutena, josta toivon mukaan kasvaa se seuraava timantti. Ensi kausi kertonee jo paljon enemmän, mihin suuntaan on matkalla.
3. Scott Laughton
Laughton on aika perusvarma ja turvallinen tapaus. Tästä ei tarvitse odottaa mitään suurien pinnojen avainsentteriä NHL:ään, mutta jos ja kun rooliksi on muodostumassa kolmossentterin saappaat Giroux’n ja Couturierin takana, niin tilanne on varsin otollinen ja tuossa roolissa voi nousta aikanaan pelipaikkansa eliittiin. Morinin tavoin voiton tahtoinen ja kovaluonteinen pelaaja, joka tekee jäällä melkeinpä mitä vain tuloksen eteen. Jatkossa kun saavat näiden kummankin fokukset suunnattua puhtaasti peliin ja jättämään erinäiset kuumenemisista aiheutuneet pikkutyhmyydet pois, niin hyvältä näyttää.
4. Shayne Gostisbehere
Gostisbeheren kiekollinen high-end talentti nostaa tämän tällä listalla Häggin ja Stolarzin edelle. Nämä ovat näitä makuasioita, mutta näen tässä juurikin tähän uuteen ja moderniin NHL:ään mainiosti sopivan puolustajan. Gostisbeheren kaltaista kiekollisuuden ja liikkeen yhdistelmää en muista Flyersissa nähneeni kun Mark Howen pelaamisesta ei omia havaintoja löydy. Vaikkapa Morinin kanssa voisivat täydentää hyvin toinen toisiaan.
5. Robert Hägg
Monet pitävät Häggiä suuremmassa arvossa, mutta en oikein näe tässä yhtä paljon kärkiosaamista, mitä näissä muissa. On tietysti pelannut jo puolitoista kautta SHL:ssä jne. mutta itselleni tuokin kertoo enemmän varhaisesta fyysisestä kypsyydestä, joka on tämän mahdollistanut, kuin jostain poikkeuksellisesta lahjakkuudesta. Ruotsalainen on ehdottomasti hyvä ja riittävän monipuolinen puolustajan alku luodakseen NHL-uran, mutta näen tämän enemmän 2-3 pareissa kuin ihan eturivin vastuunkantajana. Vielä muutama vuosi takaperin Häggistä olisi kohistu seuraavana kärkipakkina, mikä ei olisi ollut välttämättä kehitykselle hyväksi, mutta nyt on onneksi niitä vaihtoehtoja ja nimiä enemmän, jotta saa sen oman rauhansa kehittyä sellaiseksi kun lahjat riittävät. Voin tietysti mennä mutullani täysin metsään ja tästä kehittyy lopulta se joukon paras, mutta näillä ajatuksilla mennään elokuussa 2014.
6. Anthony Stolarz
Stolarz on vielä kaukana NHL:stä, mutta kaverin raaka ja kohtuullisen harvinaislaatuinen talentti on mielestäni huomioitava korkealla sijoituksella. Mikäli nyt Mason saa vakiinnutettua tasonsa pesunkestävänä ykkösenä, niin Stolarz saa rauhassa kehittyä ilman paineita nopeasta noususta NHL:ään, mitä tietysti tarvitseekin. Toivotaan, että hommat sujuvat ja tästä tulisi aikanaan edes hetkellinen kakkoskassari, jos ei muuta.
7. Taylor Leier
Leierista on helppo pitää monipuolisuutensa ja korkean työmoraalinsa vuoksi ja kun ei ole ihan lahjatonkaan, niin NHL:ää voi ajatella mielestäni realistisena maalina. Ei tästä tarvitse odottaa mitään suurta tähteä, mutta toivon mukaan pojasta kehittyisi monipuolinen ketjuun kuin ketjuun sopiva top9 työmyyrä, joka siinä sivussa iskee hieman tehojakin. Leier oli Portlandissa aikalailla tällaisen "liiman" roolissa, jota valmennus pystyi hyödyntämään siellä ja täällä ilman, että pelaaminen suuremmin kärsi tai heikkeni. Laughton-Leier ei kuulosta muutaman vuoden aikajänteellä kovinkaan kaukaa haetulta kaksikolta kolmosen tutkaparina, jolle löytyy käyttöä myös alivoimalla, ainakin näin toivon.
8. Nicolas Aube-Kubel
Pelasi viime kaudella Val-d’Orin 2-3 ketjuissa, joiden keskeisin tehtävä oli oman maalin puhtaana pitäminen, joukkueen valmennuksen luotettua vankasti hurjan ykkösensä kykyyn ratkaista pelejä, jolloin en oikein päässyt kärrylle tämän kiekollisesta potentiaalista. Olisi kuitenkin aikanaan korkealla QMJHL:n draftissa varattu pelaaja, jolta Flyers-johto kaikista kommenteista päätellen odottaa ensi kaudella selvää harppausta kiekollisessa pelissä päästessä suuremmille minuuteille. Uskon, että kaverin maali on enemmän tuollainen Leierin kaltainen vauhdikas ja työteliäs kahdensuunnanväkkärä ja työmyyrä, mutta katsellaan nyt onnistuisiko yllättämään? Mikäli pystyy aikanaan tuomaan lisää kilpailua top9 rooleihin, niin varausta voi pitää täysin onnistuneena.
9. Mark Alt
Alt on hieman tasapaksu puolustaja, jolla ei ole mitään suuria vahvuuksia, mutta yhtälailla selvät heikkoudetkin puuttuvat, jolloin raamikkaana ns. peruspakkina voi hitaasti ja varmasti löytää itsensä 5-6 pakin roolista. Tällä hetkellähän tuolla on isoja sopimuksia ja veteraaneja liiaksi tiellä ja nuorempia että lahjakkaampia kilpailijoita on tulossa kovaa vauhtia, joten voi jäädä ns. väliinputoajaksi, mutta katsellaan, saako jossain välissä mahdollisuutensa? Mahdollinen syvyyspelaaja NHL:ään, muttei mitenkään todennäköinen. Kuitenkin näistä ns. vanhemmista Phantoms-pakeista kiinnostavin.
10. Jason Akeson
En ole mikään Akesonin suurin fani, enkä vieläkään ole vakuuttunut tämän pitkästä NHL-urasta, mutta on näistä hyökkääjäprospecteista Laughtonin ohella lähimpänä NHL:ää ja onhan tällä taitoa ja luovuutta enemmän kuin yhdelläkään toisella Flyersin hyökkääjätalenteista, no Laughtonin kanssa voisi tulla sentään kilpailua. Mielestäni ansaitsee paikkansa yhä top10:ssä, mutta lopullisen läpimurron on tultava tulevalla kaudella. Tilanne on kuitenkin tämän puolella sillä eipä sitä samoja elementtejä ja vahvuuksia tuovaa kilpailua ole mitenkään mahdottomasti.
11. Mark Friedman
12. Oskar Lindblom
13. Terrance Amorosa
14. Michael Parks
15. Reece Willcox
16. Oliver Lauridsen
17. Merrick Madsen
18. Radel Fazleev
19. Brandon Alderson
20. Nick Cousins
Ilmeisesti ihan toimiva ja laadukas palvelu. Toisaalta onhan se vähän epäilyttävää maksaa (venäläiselle?) piraattisivustolle puolilaittomista striimeistä. Jännästi tuolla ei muuten puhuta maksamisesta, vaan lahjoittamisesta.
Toimivaksi osoittautunut juttuhan tuo on, eikä täältä löydy juurikaan pahaa sanottavaa. Sen verran loistavasti vastaa omia tarpeitani. Sivusto on ymmärtääkseni amerikkalaistaustainen, mutta tiedä sitten minkä maan lipun ja lakien taakse ovat naamioineet toimintansa? Mitään oikeuksiahan näillä ei käsittääkseni ole lähettämiinsä sarjoihin, joten homman tyssätessä on varmasti aika turhaa parkua maksamiaan rahoja takaisin. Tulen kuitenkin jatkossakin käyttämään sivustoa ihan siitä syystä, että tuo on käytännössä ainoa järkevä keino CHL:n seuraamiseen Suomesta käsin. Onhan WHL:llä ja OHL:llä omat vastaavat viralliset palvelunsa, mutta ovat turkasen kalliita. QMJHL:llä ei vielä aikanaan tällaista ollut, tiedä sitten onko muutosta saatu? CHL:llä kun ei ole syystä tai toisesta nämä kaikki kolme sarjaa yhdistävää streampalvelua, jonka käytöstä voisin jo kohtuu paljon maksaakin. Ja kun omassa tapauksessa päälle tulisi ilman hockeystreamsiä vielä AHL Liven hintava kokonaisuus, niin lompakon kannalta valinta on aika helppo.