Mainos

Philadelphia Flyers 2013–2014

  • 549 178
  • 1 800

nixon74

Jäsen
Suosikkijoukkue
Broad Street Bullies, Nuotit
http://thehockeywriters.com/wheel-of-goalies-who-will-start-for-philadelphia-in-2013/

Kuka sitten tulee aloittamaan ensi kaudella maalinsuulla, niin mielenkiintoiseksi menee. Itse vasta nyt kuulin, että Thomas on sanonut, että haluaa pelata kaudella 13-14 flyersissa. Onko tässä perää? En tiedä. Mutta kyllähän Thomas kelpais vaikka ikää 39vuotta ja välivuosi takana, niin silti. Onhan kyseessä Vuonna 2011 Stanley Cupin voittanut veskari. Hyvä sivusto ja hyvää tekstiä, joka siis kertoo flyersin maalivahtikuvioista.

Iso ei kiitos Timpalle. 39-vuotiaana ei vain yhtään houkuttele oli sitten kuinka kova pelaaja tahansa kyseessä. Tuskin nyt olisi oikeastikaan tulossa. Tuo thehockeywriters.com taitaa muutenkin olla puhtaasti amatöörikirjoittajista rakennettu sivusto joka kirjoittaa päivästä toiseen puuta heinää klikkauksien toivossa. Tämmöisen kuvan olen ainakin itse saanut sivustosta. En usko että Flyersilla on minkäänlaista kiinnostusta Timppaa kohtaan.

Jos Bryz lähtee, niin edes maalivahtiosastolle voisi yrittää rakentaa jotain pidemmän aikavälin projektia, tyyliin Mason/Bernier-kaksikkoa. Olettaen ettei Bernierin hinta osoittaudu liian kovaksi. Toisaalta joku "varma" veteraani back-up Steve Masonille voisi osoittautua hyväksi hauksi, mutta siinäkin on omat riskinsä. Timppa taitaa kuitenkin olla ikänsä ja pelaamattomuudensa puolesta aika katsottu kortti.
 

Turri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers, HIFK, Braehead Clan
Näköjään neuvottelut Girouxin jatkosta ovat alkaneet.

Flyers begin preliminary discussions to extend Giroux


Monivuotinen soppari jollain 7,5-8,5milj. caphitillä sieltä on varmaan tulossa.

Hienoa, etta Roon jatkosopimuksen kanssa ollaan aktiivisia jo aikaisessa vaiheessa. Saa nahda minkalainen sopimus sielta saadaan aikaiseksi, mahtaisiko Ducks duon Getzlaf & Perry jatkosopimukset olla jotakuinkin samaa luokkaa? Itsella olisi toiveissa Lindros88, eli 8 vuotta, 8mil/vuosi. Kunhan ei hirveesti menisi tuon Cootsin heittaman haarukan ylapuolelle, niin en valita.

Dave Isaac twiittailee Streitin tilanteesta seuraavaa:

@davegisaac
In other words, Mark Streit won't be signed at least until buyout period (48 hours after deciding game of Cup Final)

Kyseessa siis lienee se, etta Flyers on jo nyt yli capin ja kun off-seasonilla saa ylittaacapin 10%:lla, niin ikaankuin pakostakin joudutaan odottelemaan tuonne saakka. Mutta eikos tassa voisi toimia samalla tavalla kuin Pens Malkinin kanssa, etta alustava sopimus on valmiina, johon molemmat osapuolet suostuneet ja kun sopparin voi signata (Malkinin tapauksessa kun viimeinen vuosi nykyisesta sopparista alkaa heinakuussa), niin se signataan. Eli Streitille alustava diili, virallisesti signataan sitten draftin yhteydessa.


Case Thomas. Mikali nyt Bryz lahtee ja aiotaan luottaa siihen, etta Mason hoitaa ja ketaan muuta ei ole tulossa, niin sitten Thomas vain sisaan vaikka vuoden sopparilla, kunhan hinta ei nouse. Tuossa hockeywritersin jutussa heitetaan ilmoille myos Jaroslav Halak mahdolliseksi ykkosveskaksi. Halakilla olisi viela hyvia vuosia jaljella useita, hyvat tilastot ja nayttanyt, etta pleijareissakin kulkee (Habs kevaalla 2010). Jotenkin itsella samanlainen fiilis Halakista kuin Smithista, etta molempien tilastoja saattaa kaunistella edessa pelaavan joukkueen pelityyli. Halakilla on vuosi jaljella 3,75mil diilia, jonka jalkeen UFA, joten jos Blues on hanesta luopumassa, niin ei ainakaan mihinkaan pysyvaan loukkuun olla jaamassa jos huonosta kay, kuten Luongon kanssa kavisi. Se on sitten aivan eri asia, etta onko Blues edes myymassa Halakia ja mikali on, niin mihin hintaan?
 

phillymän

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers
Jos Bryz lähtee, niin edes maalivahtiosastolle voisi yrittää rakentaa jotain pidemmän aikavälin projektia, tyyliin Mason/Bernier-kaksikkoa. Olettaen ettei Bernierin hinta osoittaudu liian kovaksi. Toisaalta joku "varma" veteraani back-up Steve Masonille voisi osoittautua hyväksi hauksi, mutta siinäkin on omat riskinsä. Timppa taitaa kuitenkin olla ikänsä ja pelaamattomuudensa puolesta aika katsottu kortti.

Totta totta. Ykkös vaihoehto, jos bryz lähtee nii on juuri tuo, että rakennetaan pitempää projektia (Mason/Bernier). Mutta vaihtoehtoja on hyvä olla, jos ne parhaat vaihtoehdot eivät onnistu. Mason on varma, mutta marssijärjestyksessä; 1. Bernier/Bryz 2. Thomas/Muu veteraani mennään toisen maalivahdin osalta.


Mites tämä Stolarz ? Onko tuleva nhl-vahti?? Onko joku seurannut miehen kehitystä? Muistaakseni taisin vähän aikaa sitten kuulutella tämän perään.
 

Turri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers, HIFK, Braehead Clan
Mites tämä Stolarz ? Onko tuleva nhl-vahti?? Onko joku seurannut miehen kehitystä? Muistaakseni taisin vähän aikaa sitten kuulutella tämän perään.

Sen enempaa en tieda, mutta juuri Stolarz kutsuttiin USA:n Team Evaluation Campille, jota kautta on sitten mahdollisuus paasta pelaamaan 2014 junnujen MM-kisoissa. Eipa tuo kaiketi viela juuri ihmeita kerro, mutta ainakin hieman antaa lupauksia kehityksesta. Toivottavasti on NHL-veskari tulevaisuudessa!

Muita "tuttuja" nimia campin rosterissa on Nick Ebert, Brady Skjei ja Stefan Matteau vain nimetakseni muutaman.

NHL:n uutinen USA:n Evaluation Campin rosterista
 

Iggy12

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Sharks, Flyers, KalPa, Jarome Iginla
Thomasille sanoisin suoraan ei. En kannattaisi, että 39-vuotiasta välivuoden pitänyttä maalivahtia otettaisiin suoraan ykkösvahdin rooliin. Sen sijaan hfboardsilla oli ihan mielenkiintoinen huhu liikkeellä:

Phi: Matt Read <--> LA: Jonathan Bernier

Ihan reilulta kaupalta vaikuttaisi molempien osapuolten kannalta.

Giroux'n jatkosoppari on varmastikin kesän mieluisin uutinen mikäli sellaista on tulevinaan. Varmasti uuden työehtosopimuksen takia caphit tulee nousemaan 7-8 miljoonan luokkaan. Ellei jopa sen yli. Onhan tuo Giroux kuitenkin signattava nopeasti sillä ensi kesänä saattaa offer sheettiä tulla pöytään ja nopeasti.
 

Jarvis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers, JYP (Never stop the madness)
Käännelläänpä nyt sitä puukkoa sitten oikein kunnolla vielä haavassa...

Ladies and gentleman, best goalie in 2013, vezina trophy winner...
Sergei Bobrovsky!!!

Ps. Jälkiviisaus, paras viisaus.

edit: linkki youtubeen
 

Eager

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, Eagles, HPK ja Barça
Sain naputeltua loppuun lupaamani Flyers-prospectien kaudenpäätössummailut. Työsulun myötä tuli annettua pikkurilli CHL:lle, joka veikin lopulta koko käden, joten kaikilta Kanadan pääjuniorisarjoissa pelanneilta on tullut katseltua otteluita reilummin, jotain 15-25 per nuppi, paria varmaan enemmänkin. Muissa sarjoissa pelanneilta sitten satunnaisia pelejä, mikäli vain striimiä on jostain tarjolle osunut.


Maalivahdit:

Anthony Stolarz, USA, 20-Jan-94, 6’6’’, 220 lbs, L, University of Nebraska-Omaha/London Knights, WCHA/OHL, (2012, 2. kierros, #45)

2012-13: GP 18, 13-4-1, GAA 2.53, SV 92,3% (London, OHL:n pudotuspelit)
2012-13: GP 20, 13-3-2, GAA 2.29, SV 92,0% (London, runkosarja)
2012-13: GP 8, GS 7, 2-5-0, GAA 2.56, SV 89,8% (WCHA) (9.1.2013)
2011-12: GP 50, GS 49, 23-22-4, GAA 2.84, SV 92,0% (NAHL)

Stolarzin kausi oli kyllä suoraan sanoen todella värikäs. Syyspuoliskolla Nebraska-Omahan yliopistossa kertyi neljännen vuoden seniorveskari John Faulknerin kakkosena hurjat 8 ottelua. Tämän myötä tammikuussa tuli eteen maisemanvaihto OHL:n Londoniin, jossa pudotuspelit ja Memorial Cup mukaan lukien kertyi loppukauden aikana yhteensä 41 peliä. Stolarz onnistui nappamaan ykkösen viitan Jake Pattersonilta ja pelasi kaksi todella hyvää ja raikasta pudotuspelisarjaa, Saginawia ja Kitcheneria vastaan. Vastassa oli vieläpä CHL:n maalivahtien parhaimmistoa vuotta vanhempien Jake Patersonin ja John Gibsonin voimin, eikä Stolarz jäänyt suuremmin varjoon. Läntisen konferenssin finaaleissa Plymouthia vastaan alkoi jo pientä hiipumista näkymään, vaikka vielä pelasikin hyvän sarjan ilman suurempia erheitä, mutta sitä samaa lennokkuutta ei enää tekemisessä ollut. Lopulta OHL:n finaaleissa Barrieta vastaan sattui jo pari oikeasti heikkoa ottelua, niin joukkueelle kuin Stolarzille, jonka myötä 1-3 tappiotilanteessa Hunterit päätyivät nostamaan herättelymielessä Jake Pattersonin aloittavaksi veskariksi. Joukkue heräsi ja matka jatkui edelliskauden tapaan Memorial Cupiin, jossa Londonilta nähtiin melkoista veskarirulettia. Kumpikaan kassareista ei pelannut mitenkään erityisen heikosti, mutta eivät olleet myöskään sen kehuttavampia.

Jälkikäteen kun miettii, niin tuo hyvin epätasainen kuorman jakautuminen 8 vs. 41 syksyn ja kevään välillä saattoi lopulta näkyä suoranaisena väsähtämisenä. Runkosarjassa jakoivat vielä Pattersonin kanssa torjuntavastuun aika tasan, mutta pudotuspelien alettua Stolarz oli selvä ykkönen ja pelasi ottelusta toiseen, mitä ei ollut tehnyt koko kautena. Ja kun kyse on talentista, jonka suurin vahvuus on atleettisuuden ja nopeiden refleksien saralla, niin ongelma sen kun korostui.

Stolarz ei ole näin alkukesästä 2013 mitenkään suurien otsikoiden ja hirmuisen hehkutuksen arvoinen nuori maalivahti tyyliin John Gibson, mutta onhan tässä sitä talenttia ja potentiaalia mitä ei kukaan voi kiistää vaikka kuinka haluaisi. Kokoa on 6’6’’ ja atleettisuus on monien pienten kumimiesten veroista, jolloin se aihio tiellä huippuveskariksi olisi olemassa. Puutteista päällimmäisin on liiallinen tilanteiden ylipelaaminen, jonka myötä on helposti ulkona, mikäli kiekolle sattuu jokin ylimääräinen kimmoke tai muuta ns. odottamatonta. Toinen on sitten rebound-kontrolli, johon tuli parannusta huimasti London-kevään aikana, mutta yhä vaadittaisiin työstämistä. Lisäksi Stolarz pelaa jotenkin turhan pienesti. Ei 6’6’’ kokoinen veskari voi olla millään tavalla pieni, muttei myöskään käytä tuota geeniperimänsä suomaa lahjaansa hyväkseen siten kuin pitäisi.

Tiivistetysti voisi sanoa Stolarzin olevan kaveri jolla on potentiaalia ja lahjoja NHL-tason ykköseksi, mutta samalla kyseessä on pitkä projekti, joka tarvitsee osaavaa opastusta ja pitkäjänteistä työstämistä. Vaihto peliajan perässä Londoniin oli tässä valossa varmasti hyvä liike ja toivon mukaan Jeff Reese pystyy tarjoamaan tälle yhtälailla sitä ponnahduslautaa. Anthony poikahan sai tuossa keväällä asiaan kuuluneen ELC:n. Koska ei ole CHL:stä varattu, niin voisi pelata jo tulevan kauden AHL:ssä, mutta kaiken järjen mukaan viettää vielä vähintään vuoden Londonissa, jossa olisi ensi keväänä edessä mm. Memorial Cup isännyyttä. Lisäksi on ainakin näin ennakkoon vahvasti tyrkyllä USA:n U20 kisajoukkueeseen. Stolarz oli muistaakseni mukana noissa USA:n U20 leirityksissä myös kesällä 2012, mutta silloin oli vielä vuotta vanhempaa ja tasokkaampaa materiaalia vähän liiaksi edessä John Gibsonin johdolla ja kun ei syksyllä suuremmin pelannut, niin lopputulos oli aika odotettu, eikä kisajoukkueeseen ollut asiaa.

--------

Veskaripuolella on pistetty viime vuosina uusiksi niin valmennusta (Jeff Reese) kuin scouting-osastoa (Neil Little, ja viimeisimpänä lisäyksenä Antero Niittymäki) pitkään jatkuneen luokattoman suorittamisen seurauksena. Toivon mukaan tuolla paletilla saisivat ajan myötä muutosta tähän Flyersin ikuisuusongelmaan. Stolarz olisi nyt ensimmäinen tämän uuden scouting eran aikana varattu veskari ja ainakaan vielä ei näytä mitenkään toivottomalta valinnalta.


Puolustajat:

Shayne Gostisbehere, USA, 20-Apr-93, 5’11’’, 170 lbs, L, Union College, ECAC, (2012, 3. kierros, #78)

2012-13: GP 36, 8+18=26, +19, PIM 39
2012-13: GP 15, 5+8=13, PIM 10 (9.1.2013)
2011-12: GP 41, 5+17=22, +18, PIM 20 (ECAC)

Gostisbehere pelasi kaikin puolin vahvan kauden, johon mahtui niin U20-kultaa USA:n kovassa joukkueessa kuin vahvoja otteita Unionin puolustuksen kivijalkana. Katselin tältä U20 kisojen lisäksi yhden pelin NCAA:n pudotuspelejä, jossa Pierre McGuirella oli melkoinen kuolausmoodi päällänsä Gostisbehereä kohtaan, joskin pelasihan tämä vahvan ottelun. Yhteensä alle kymmenen matsin otannalla ei voi heittää mitään mahdottomuuksia, mutta onhan tämä eittämättä kiinnostava kiekollinen puolustaja, joka osaa ja ymmärtää myös puolustaa. Fiksu kiekkoilija. Tuohon vielä jokunen pauna lisää lihasta ja täten parempia valmiuksia kaksinkamppailuihin sekä fyysiseen peliin, niin ammattilaisura voi alkaa, mutta vielä tässä vaiheessa jatkaa Unionissa kolmannen yliopistokauden merkeissä. Mitään rakettimaista nousua on turha odottaa, vaan enempi sellaista Erik Gustafssonmaista urakaarta, joka toivon mukaan johtaa aikanaan NHL:ään.

Fredric Larsson, SWE, 4-Jul-94, 6’3’’, 172 lbs, L, Brynäs J20, SuperElit, (2012, 4. kierros, #111)

2012-13: GP 41, 4+6=10, +1, PIM 134
2012-13: GP 24, 4+4=8, +3, PIM 51 (9.1.2013)
2011-12: GP 14, 1+3=4, +2, PIM 24, (J20 SuperElit)

Larssonista ei ole syyspuolen parin niin ja näin nähdyn ottelun lisäksi suuremmin omia havaintoja vaan lähinnä tilastojen ja muiden kommenttien pohjalla oltaisiin. Kulunut kausi oli ensimmäinen täysi J20 SuperElitissä, siinä missä edellinen sujui vielä aikalailla puoliksi Brynäsin J18/J20 joukkueiden välillä eli siinä valossa toki eteenpäinmenoa, mutta se ensimmäinen miesten peli odottaisin yhä itseään. Ensi kaudella olisi niitä näyttöjä joko Elitserienistä tai edes Allsvenskanista saatava tai jää ilman sopimusta. Uudessa CBA:ssa pidennettiin näiden eurovarausten säilymisen pituutta kahdesta vuodesta kolmeen, mikä oli ihan tervetullut uudistus, mutta tuskinpa se näihin edellisen CBA:n aikana varattuihin vaikuttaa? Oletan Larssonin varauksen umpeutuvan kesäkuun alussa 2014 ellei ELC:tä sitä ennen solmita, jonka myötä tuleva kausi on enemmän kuin kriittinen.

Tyyppinähän Larsson on sellainen hyvin liikkuva fyysinen peruspakki, jollaisten kohdalla tilastot eivät kerro sitäkään vähää vaan niitä pelejä pitäisi nähdä senkin edestä, jotta pystyisi jotain sanomaan. Niin ja puntarin lukemiakin pitäisi saada jatkossa enempi profiilin mukaisiksi, mikä on varmasti ollut yksi hidaste tiellä ammattilaiskaukaloihin.

Nick Luukko, USA, 29-Nov-1991, 6’3’’, 196 lbs, R, University of Vermont, H-East, (2010, 6. kierros, #179)

2012-13: GP 36, 3+7=10, PIM 26
2012-13: GP 19, 2+4=6, PIM 10 (9.1.2013)
2011-12: GP 17, 0+3=3, +/- 0, PIM 4 (H-East)
2010-11: GP 45, 7+10=17, +1, PIM 20 (USHL)

Luukkolta ja Vermontilta tuli nähtyä syyspuoliskolla se yksi ottelu, josta tarinoin tammikuun summailuissa. Se suurin juttuhan Luukkossa on niiden vahvuuksien löytäminen. Olisi vähän tuollainen yleishyvä ja tasapaksu tapaus ilman mitään erikoista. Ei ole mikään varsinainen kiekollinen pakki, ei ole mikään fyysinen jyrä jne. muttei myöskään missään erityisen heikko. Sellainen monipuolinen ja perusfiksu pakin alku, mutta kun noita nyt mahtuu NHL-varausten joukkoon ”muutamia”, joista vain harva nousee pysyviksi NHL-pelaajiksi. Näissä yliopistovarauksissa on kuitenkin se hyvä puoli, että pystyvät seuraamaan kaverien kehitystä rauhassa ilman mitään hirmuista hätää ELC:n solmimiseen ja ammattilaiseksi hyppäämiseen. Luukkolla olisi nyt yliopistoura puolivälissä, jonka aikana on noussut Vermontin avainpakkien joukkoon. Jatkossa täytyisi nousta johtavaksi puolustajaksi ja nostaa sitä nimeä esille koko NCAA huomioiden.

Jatkuu...
 

Eager

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, Eagles, HPK ja Barça
Colin Suellentrop, USA, 10-Jun-1993, 6’2’’, 196 lbs, R, Oshawa Generals, OHL, (2011, 4. kierros, #116)

2012-13: GP 66, 5+20=25, +3, PIM 56 - Playoffs: GP 9, 1+1=2, +/- 0, PIM 4
2012-13: GP 40, 3+14=17, +/- 0, PIM 37 (9.1.2013)
2011-12: GP 67, 2+15=17, +10, PIM 70 - Playoffs: GP 6, 0+2=2, +/- 0, PIM 4
2010-11: GP 59, 0+14=14, +21, PIM 70 - Playoffs: GP 10, 0+2=2, +/- 0, PIM 6

Suellentrop pelasi sellaisen perusvahvan ja hyvän kauden yhtenä Oshawan avainpakkina, muttei kuitenkaan onnistunut tekemään mitenkään hirmuista kehitysharppausta, joka olisi ”pakottanut” Flyersin tarjoamaan tulokassopimusta. Näin ollen jäi ilman ELC:tä ja tämän sijaan varaamaton Maxim Lamarche hankittiin täyttämään pakkipoolia. Suellentrop on vähän sellainen väliinputoaja. Ei ole tarpeeksi kiekollinen herättääkseen luottamusta suuremmasta kiekollisesta roolista ammattilaisena ja fyysiseksi peruspakiksi 6’1’’/6’2’’ on vähän naftisti vastustajien koon kasvaessa kohti NHL:ää noustaessa. Kyllähän tuon profiilin pakeistakin aina joku osuu ja onnistuu nousemaan NHL:ään, mutta yhtä onnistujaa kohden löytyy myös todella monta, joilta se ei onnistu. Olisihan Suellentropille voinut ELC:tä tarjota ja katsoa loppuun asti, muttei tuo nyt suuremmin kirpaise. Flyersilla kun ei ole ollut viime vuosina tapana tarjota sopimuksia pelkästään oman varauksen ja draftitilastojen kaunistelun vuoksi, vaan mikäli näkevät paremman ja kiinnostavamman prospectin jossain varaamattomassa UFA:ssa, niin valitsevat tämän. Ja rehellisesti sanoen todennäköisyys pidempään NHL-uraan on Suellentropin kohdalla aika olematon.

Reece Willcox, CAN, 20-Mar-94, 6’4’’, 193 lbs, L, Cornell University, ECAC, (2012, 5. kierros, #141)

2012-13: GP 34, 0+5=5, PIM 8
2012-13: GP 15, 0+2=2, +5, PIM 2 (9.1.2013)
2011-12: GP 52, 5+18=23, PIM 26, (BCHL)

Willcoxilta ja Cornellilta ei tullut nähtyä ainuttakaan ottelua, joten täysin toisen käden tiedon ja tilastojen varassa mentäisiin. Eikä tuotakaan ole ollut suuremmin tarjolla sillä Cornellin kiekkopuolesta ei mahdottomiin sitä juttua vain löydy.

Onnena onnettomuudessa joukkueen sivuilla oli pelaajien pelaajakorteissa poikkeuksellisen hyvät summailut kunkin kaudesta. Willcoxin profiilissa luki seuraavaa:

"Willcox immediately stepped in as a top-four defenseman, logging substantial minutes both on the penalty kill and at even strength. He was the only Big Red freshman and only one of six players overall to appear in all 34 games. Willcox was on the ice for 20 of the Big Red's 50 even-strength goals, which ranked second on the team among defenseman (behind only Nick D'Agostino). Three of his five points came on the ice at Princeton's Hobey Baker Rink. The first came in the regular season, when he had the secondary assist on John Esposito's power-play goal on Nov. 9. He then added an assist in each game of the Big Red's two-game sweep of the Tigers in the ECAC Hockey Championship first-round series."

Linkkiä: http://www.cornellbigred.com/roster.aspx?rp_id=32025

Tyylinä vaikutti olleen pyrkiä löytämään jokaisesta jotain positiivista sanottavaa, mutta kyllähän tuo ihan mukavaa luettavaa on. Muutenkin Willcox tuntuisi vähän kaverilta, josta kukaan ei puhu tai tiedä mitään, kukaan ei odota mitään, varattiin melkoisena ”Ai kuka?” tapauksena Kanadan pääjuniorisarjojen ulkopuolelta Brittiläisen Columbian junioriliigasta jne. Kaikin puolin tuollainen mahdollisimman minimaalisen hehkutuksen ja odotusarvon prospecti, mutta jotenkin vain tuntuu, että juuri tällaisesta kaverista voisi jotain tullakin.

Valeri Vasiliev, RUS, 31-May-94, 6’2’’, 207 lbs, MHC Spartak, MHL, (2012, 7. kierros, #201)

2012-13: GP 5, 1+0=1, -2, PIM -2 (Nadezhda Cup, KHL)
2012-13: GP 11, 0+1=1, -2, PIM 4 (Spartak Moskova KHL)
2012-13: GP 33, 2+4=6, +5, PIM 57 (MHC Sparkak, MHL)
2012-13: GP 22, 0+1=1, +2, PIM 26 (9.1.2013)
2011-12: GP 18, 1+1=2, +4, PIM 24

Vasiliev pääsi pelaamaan loppukaudesta hieman KHL:ääkin Spartakin lakaistua penkin alle menneen kauden seurauksena siirtotakarajalla joukkueen kokeneempaa kaartiaan toisaalle. Kaikesta huolimatta tuota voi pitää 19-vuotiaalle puolustajalle hyvänä meriittinä. Ehdin seuraamaan noista pari ottelua ja voin sanoa pitäneeni näkemästä. Liikkui vahvasti, pelasi mukavan fyysisesti, kiekollisesti perusvarma ja luotettava jne. Pelasi myös yllättävän suuria minuutteja. Luulisi, että Flyers on kiinnostunut tuomaan tätä Atlantin toiselle puolelle, mutta olennainen kysymys on, kiinnostaako Vasilievia AHL:ssä pelaaminen, sillä suoraa harppausta NHL:ään tämä nyt tuskin on tekemässä? KHL:stä luulisi irtoavan ELC-sopimuksen rajaamaa AHL-palkkaa suurempaa liksaa, jonka lisäksi joukkueen ympärillä pyörivä toiminta on varmasti huomattavasti pelaajaystävällisempää, mitä AHL:ssä.

Niin ja mikäli joku nyt miettii, että mikä helvetin Nadezhda Cup, kuten omalla kohdalla kävi, niin tässä kiteytystä suomeksi: http://www.mtv3.fi/urheilu/jaakiekko/khl/uutiset.shtml/2013/01/1695634/khlaan-todelliset-saalipleijarit---miljoonia-euroja-jaossa

----------

Näiden lisäksi Flyers ehti lisäämään vuoden 2013 puolella pakkipooliinsa Mark Altin sekä viimeisimpänä Maxim Lamarchen pelaajaoikeudet. Molemmilla alkaisi tulevana syksynä ELC:n ensimmäinen vuosi. Altista tuli jo tarinoitua Phantoms-arvioiden yhteydessä, joten passataan tällä erää. Lamarchelta tuli puolestaan nähtyä Baie-Comeaun riveissä useampiakin pelejä, mutta OA-pakkina en nyt tämän suorittamista sen erityisemmin seurannut, vaan painopiste oli ihan muissa kavereissa. Sen verran kyllä muistan, että ajattelin tätä mahdollisena ELC:n saajana, vahvasti kun pelasi ja lisäksi tuo profiili on ihan mielenkiintoinen.

---------

Yhteenveto:

Mielestäni Flyersin pakkipooli voi nykyään paremmin, mitä se vielä jokunen vuosi takaperin voi ja tuolla on useampia mielenkiintoisia long-shot prospecteja. Ne ns. varmat tapaukset toki uupuvat sekä tietenkin potentiaaliset top2 puolustajat. Suunta on kuitenkin oikea, ja josko tulevassa draftissa saisivat sitä asteen kirkkaampaakin talenttia tuonne? Näiden prospectien jalostamiseen junnuista kohti NHL:ään on tullut myös sitä parannusta ja enennen kaikkea pitkäjänteisyyttä. Viimeisimpänä esimerkkinä käy vaikkapa Oliver Lauridsen ja tätä ennen Marc-Andre Bourdon. Myös varaamattomana signatun Erik Gustafssonin kanssa on toimittu rauhassa sekä järkevästi. Ennen näitä olikin pitkä pimeä jakso, eikä niitä ns. home made pakkeja todellakaan tullut mihinkään rooleihin.


Hyökkääjät:

Nick Cousins, C, CAN, 20-Jul-1993, 5’11’’, 177 lbs, L, Sault Ste. Marie Greyhounds, OHL, (2011, 3. kierros, #68)

2012-13: GP 64, 27+76=103, +19, PIM 83 - Playoffs: GP 6, 3+3=6, -2, PIM 12
2012-13: GP 41, 17+43=60, +12, PIM 48 (9.1.2013)
2011-12: GP 65, 35+53=88, +1, PIM 88
2010-11: GP 68, 29+39=68, -14, PIM 56

Cousins pelasi OHL:ssä oikein mallikkaan kauden ja jatkoi junioriuraansa loppuun asti nousujohteisissa merkeissä. Greyhoundsien menestyksen kannalta oli vain ongelmallista, että seuraavaksi parhaat pisteet keränneen hyökkääjän Brandon Aldersonin saldoksi kertyi 28+36 eli melkein 40 pistettä vähemmän. Cousinsin NHL-projektio olisi kaiken mennessä putkeen sellainen räksyttävä ja ärsyttävä rotta, joka toisi samalla kelvollista secondary scoringia. Mitään sen suurempaa ei passaa tästä odottaa ja tuossakin on vielä monta mutkaa matkassa. Se suurin juttu olisi pelaamisen monipuolistaminen ja kurinalaisuuden lisääminen, mitä vain vaaditaan kun tehot eivät enää nouse ammattilaisena samalle tasolle, mitä junnuissa. Saapa nyt nähdä mitä Terry Murray saa aikaan tämän kanssa? Jos hyvin käy, niin tässä on Flyersille oma versio Brad Marchandista (hieman hitaampana) tai sitten jää puhtaaksi Junnu/AHL-staraksi. En ole kuitenkaan Cousinsista aivan yhtä innoissani, mitä monet muut Flyers-kannattajat tuntuvat olevanan.

Scott Laughton, C, CAN, 30-May-94, 6’1’’, 190 lbs, L, Oshawa Generals, OHL, (2012, 1. kierros, #21)

2012-13: GP 49, 23+33=56, +22, PIM 72 - Playoffs: GP 7, 7+6=13, +9, PIM 11
2012-13: GP 30, 13+19=32, +4, PIM 42 (9.1.2013)
2011-12: GP 64, 21+32=53, +8, PIM 101 - Playoffs: GP 6, 2+3=5, -5 , PIM 17

Laughton pelasi tasapainoisen ja vahvan kauden. Edellisen tapaan trendi oli myös mukavan nousujohteinen ja nuori mies pelasi kauden parasta kiekkoaan pudotuspeleissä. Varsinkin ensimmäisen kierroksen sarja Niagaraa vastaan oli suorastaan hurjaa touhua ja vastassa oli kuitenkin Ryan Stromea, Brett Ritchietä ja kumppaneita. Toisella kierroksella tuli sitten lopulta itäisen konferenssin mestaruuden vienyttä Barrieta vastaan esiin se Laughtonin varjopuoli, mikä aina silloin tällöin nousee pintaan kun asiat eivät kulje ihan siten kuin toivoisi eli toisen ottelun kolmannen erän lopussa turhautuneena läikkyi yli (youtube) ja seurauksena oli OHL:n kovan rangaistuskäytännön myötä oliko peräti viiden ottelun pelikielto ja näin ollen sarja kuin koko juniorikausi päättyi Laughtonin osalta tuohon.

Henkilökohtaisesti kuitenkin pidän tuosta tunteesta ja impulsiivisesta pelaamisesta sekä kovasta kilpailijan luonteesta, mutta se tasapainon löytäminen ja ylilyöntien sekä tyhmyyksien välttäminen on niitä tulevien vuosien asioita. Laughton on vähän näitä pelaajia joista voi tarinoida kappaleen jos toisenkin kykenemättä kertomaan sitä koko kuvaa, sillä se pelaaminen ja kokonaisuus pitää vain nähdä omin silmin. Tiivistetysti olen vain enemmän kuin iloinen, että Flyers päätyi vuosi takaperin tämän nuoren ontariolaispojan varaamiseen.

Jatkuu...
 

Eager

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, Eagles, HPK ja Barça
Taylor Leier, LW, CAN, 15-Feb-94, 5’11’’, 178 lbs, L, Portland Winterhawks, WHL, (2012, 4. kierros, #117)

2012-13: GP 64, 27+35=62, +41, PIM 63 - Playoffs: GP 21, 9+7=16, +11, PIM 12 - Memorial Cup: GP 3, 1+2=3, +3, PIM 0
2012-13: GP 34, 15+15=30, +18, PIM 30 (9.1.2013)
2011-12: GP 72, 13+24=37, +11, PIM 36 - Playoffs: GP 22, 5+2=7, +/- 0, PIM 12

Runkosarjan perusteella ei oikein missään kohtaa avautunut, minkä vuoksi päätyivät viime kesänä Leierin varaamisen jo neljännellä kierroksella. Teki ihan mukavaa secondary scoringia kovassa joukkueessa ollen sellainen monipuolisen solidi tapaus, mutten vain oikein nähnyt tälle sitä ammattilaisrakoa ja profiilia, kuten tammikuussa kerroinkin. No pudotuspelit alkoivat ja näin varmastikin sen saman mitä Flyersin scoutit WHL:n pudotuspeleissä keväällä 2012. Se lamppu syttyi.

Leier on itse asiassa varsin kiinnostava tapaus. Sopivan taitava, hyvä pelikäsitys, liike on kunnossa, kokoa saisi olla hieman enemmän, muttei ole kuitenkaan mikään pygmi, pelaa hyvää ja rohkeaa kontaktikiekkoa vaikkei ole mikään varsinainen rymistelijä, mukavan suoraviivainen jne. Ei ole kuitenkaan mikään kiekollisesta pelaamisesta tai tehoistaan elävä taitopelaaja, jotka ovat monesti runkosarjassa keskeisemmässä osassa vaan vahva kahdensuunnanlaituri sekä uhrautuja- ja taistelijatyyppi, joka tekee vain niitä pieniä asioita ympäri kaukaloa todella hyvin. Alivoimaa, ylivoimaa, tärkeitä maaleja, blokattuja vetoja, taklauksia, vastustajan tähtien ärsyttämistä ja pimentämistä, vahvaa takakarvausta jne. Monet noista ominaisuuksista nousevat arvoon arvaamattomaan pudotuspelien käynnistyessä, jolloin myös se oma kuvani Taylor Leierista kirkastui. Tästä ei koskaan tule mitään kovien tehojen NHL-ammattilaista, mutta ken ties arvokas roolipelaaja, joka tekee maalin silloin toisen tällöin?

Leierin kausi päättyi kesken Memorial Cupin vähän ikävästi aivotärähdykseen nupin jäätyä Habs-prospecti Dalton Throwerin jyrän alle (youtube). Toivottavasti toipuu tuosta hyvin ja jatkaa nousujohteista uraansa WHL:ssä. Uskoisin, että Flyers haluaa varmistua tuosta, ennen kuin tarjoavat ELC:tä. Muutenhan olisivat varmasti nyt offseasonin alettua signanneen kaverin.

Derek Mathers, RW, CAN, 4-Aug-1993, 6’3’’, 231 lbs, R, Peterborough Petes, OHL, (2011, 7. kierros, #206)

2012-13: GP 64, 10+19=29, +1, PIM 125
2012-13: GP 40, 3+7=10, -7, PIM 78 (9.1.2013)
2011-12: GP 65, 9+8=17, -19, PIM 177
2010-11: GP 55, 1+4=5, -11, PIM 171

Mathersin kuin koko Peterboroughin kausi oli niin kaksijakoinen kuin olla ja voi. Syyspuolisko meni alusta saakka päin sitä itseään, mikä johtikin nopeasti keskinkertaisesti joukkuetta rakentaneen ja monissa kaupoissa epäonnistuneen GM David Reidin potkuihin. Vuoden lopulla myös päävalmentaja Mike Pelino sai monoa. Samalla toivottoman kauas pudotuspelijunasta tipahtaneesta joukkueesta siivottiin tammikuun deadlinella kokeneempi kaarti lähes tyystin varausvuoroja sekä nuorempia lahjakkuuksia vastaan. Mathers oli yksi harvoista Peterboroughiin jääneistä kokeneemmista pelureista ja saikin A:n sijaan loppukaudeksi C:n rintaansa. Uuden päävalmentajan Jody Hullin alaisuudessa joukkue pelasi kaikkien yllätykseksi todella raikkaan, pirteän ja ennen kaikkea tuloksekkaan kevään, jonka myötä olivat lähellä pudotuspeleihin nousemista hirmuiselta takamatkalta. Tuo näkyi myös Mathersin pelaamisessa ja tilastoissa. Loppukauden 24 ottelussa kertyi tehot 7+12 ja samalla nousseen itseluottamuksen myötä miehen koko pelaaminen näytti aivan erilaiselta. Ei tästä ole miksikään sen suuremmaksi tehoilijaksi ammattilaiskaukaloita ajatellen, mutta olihan tuo hyvä ja uskoa nostattanut signaali riittävästä monipuolisuudesta sitä mahdollista nelosen enforcerin uraa ajatellen. Pelaa myös mukavan tunnollisesti ja fiksusti puolustussuuntaan. Kuten tuli jo Phantoms-arvioiden yhteydessä todettua liikkeen ja tarkemmin ensimmäisten potkujen parantaminen on se suurin haaste matkalla kohti NHL:ää. Maksimivauhti on jo aivan riittävällä tasolla. Mikäli onnistuu haasteessa, niin eiköhän tässä ole se tulevaisuuden enforcer Flyersille.

Youtubesta sattui löytymään sopivasti koonti Mathersin kuluneen kauden tappeluista OHL:ssä: http://www.youtube.com/watch?v=1ysetbkH42A

Tässä puolestaan highlightsit Oshawan ja Peterboroughin yhteenotosta, jossa Mathers iski pari rannaria sisään ja Laughtonkin teki varsin nätin osuman: http://www.ontariohockeyleague.com/video/index/id/60577c3990ecb4902e11a475bc64244c

Ei Mathers mikään maaliruisku tule ammattilaisena olemaan, todellakaan, mutta itseluottamuksen noustua kaverin viimeistely ja ylipäätään kiekollinen suorittaminen paranivat aika merkittävästi kauden toisella puoliskolla, josta nuo pari osumaa yrittävät olla ns. esimerkkinä. Niihin ensimmäisiin potkuihin lisää terävyyttä, niin hyvä tuosta vielä tulee.

Michael Parks, RW, USA, 15-Feb-1992, 6’0’’, 200 lb, R, University of North Dakota, WCHA, (2010, 5. kierros, #149)

2012-13: GP 25, 7+1=8, -4, PIM 31
2012-13: GP 3, 2+0=2, +/- 0, PIM 2 (9.1.2013)
2011-12: GP 42, 12+10=22, +5, PIM 38 (WCHA)
2010-11: GP 56, 25+16=41, +18, PIM 42 (USHL)

Vahvan freshman kevään jäljiltä odotin Parksin kaudelta paljon, mutta loukkaantumisten johdottelemana sophmore-vuodesta jäi käteen valitettavan vähän. Syyspuolisko meni käytännössä kokonaan sivussa jalan mentyä syksyn harjoitusmatsissa. Käsittääkseni sama vaiva uusiutui heti marraskuisessa paluuottelussa, joka siirsi samalla paluun vuoden 2013 puolelle. Kevät puoliskon pääsi pelaamaan jo vähän ehjemmin, muttei oikein missään välissä päässyt edellisen kevään iskuunsa.

Saa nyt nähdä mihin suuntaan miehen ura jatkuu? Parksin NHL-projektio olisi sellainen liukkaasti liikkuva bottom-6 työmyyrä, joka viimeistelee aina silloin tällöin, mutta kyseisiin rooleihin löytyy NHL:ssä sitä kilpailua ihan riittämiin. Nuo loukkaantumiset ovat myös yksi haittatekijä, joita tulisi jatkossa välttää. Ei olisi ensimmäinen pelaaja, jonka liikkeen syövät vuodesta toiseen jatkuvat lower body injuryt. Seuraava kausi kertonee jo paljon enemmän siitä minne ura lähtee urkenemaan. Olisi näin ennakkoon kolmannen vuoden junior-pelurina hyökkäyksen avainroolissa, jossa myös sitä tulosta kaivattaisiin.

Petr Placek, LW, CZE, 28-Dec-1992, 6’4’’, 215 lb, R, Harvard University, ECAC (2011, 6. kierros, #176)

2012-13: GP 29, 2+0=2, -10, PIM 16
2012-13: GP 11, 1+0=1, -5, PIM 6 (9.1.2013)
2011-12: GP 16, 0+1=1 , -3, PIM 6 (ECAC)
2010-11: GP 16, 8+9=17 (USHS)

Ainoan ainutta peliä en ole Placekilta tai Harvardilta nähnyt, mutta niin tilastot kuin erinäiset kommentit viestivät yhtä ja selvää kieltä. Ura ei olisi edennyt sitten minnekään eikä kehitystä ole oikein tapahtunut, joten tästä tshekistä tuskin kuullaan suurempia. Tiivistävää on, ettei onnistunut nousemaan toisella yliopistokaudellaan nelosesta ylöspäin yliopistouransa päättäneiltä vapautuneille pelipaikoille vaan uudet ensimmäisen vuoden freshmanit hyppäsivät suoraan Placekin ohitse.

--------

Flyers teki myös ELC:n QMJHL:ssä pelanneen Petr Strakan kanssa, joka siis aloittaa syksyllä Phantomseissa ensimmäisen ammattilaisvuotensa. Strakaa tuli nähtyä Baie-Comeun riveissä jonkin verran ja oli ihan pirteä ilmestys. Vahva liike, sopivasti kokoa ja maalintekotaitoa. Se olennaisin asia Strakan kohdalla on, miten onnistuu jatkossa viimeistelyssä, sillä vaikkei nyt olekaan mikään yksipuolinen selkä suorassa kaarteleva flegu, niin ei tästä mitään nelosen fyysistä työmyyrää saa tekemälläkään vaan tehoja on synnyttävä jonkin verran myös ammattilaisena. Muista varaamattomista signauksista eli Brandon Aldersonista ja Kyle Flanaganista tuli kerrottua ne olennaisimmat jo Phantoms-arvioiden yhteydessä. Viimeisimmästä löydöstä Michael Rafflista ei maininnan arvoista sanottavaa olekaan.

--------

Yhteenveto:

Laughton on se selvä kärkinimi, jonka takana on mukavan laajasti näitä potentiaalisia työmyyrätyyppejä, joista toivon mukaan kehittyy arvokkaita roolipelaajia aina NHL:ään asti. Hyökkäyksen osalta tilanne on kuitenkin NHL-miehistön osalta varsin hyvä ja kuten monet kerrat todettua runko mukavan nuori, jonka lisäksi siitä löytyy sitä kärkiosaamistakin, joten tärkein juttu on kilpailutilanteen ja halpojen sopimuspelaajien tarjonnan ylläpitäminen.

--------

Jos nyt tiivistäisi, niin mielestäni Flyersin prospect-pool voi varsin hyvin siihen nähden kuinka paljon niitä varausvuoroja ja omia varauksia on Homerin aikakaudella kaupattu toisaalle veteraanivahvistuksien perässä. Tässä on toki auttanut aktiivinen varaamattomien late bloomerien signaaminen. Viime vuosina tuntuisi suuntaus hieman muuttuneen ja ne omatkin kärkikierrosten pickit ovat alkaneet kelpaamaan, jonka myötä sitä asteen kirkkaampaakin talenttia on ruvennut rantautumaan drafteista Philadelphiaan.

--------

Parin viikon kuluttua olisikin taas uuden draftin aika...
 

nixon74

Jäsen
Suosikkijoukkue
Broad Street Bullies, Nuotit
Jäätävän laadukasta matskua taas Eagerilta, peukku täältä suunnasta.
Eihän tuo Flyersin prospect-pool ole läheskään sieltä liigan laajimmasta päästä, mutta sieltä löytyy useita mielenkiintoisia projektipelaajia. Mielenkiintoisin näistä on maalivahti Stolarz joka on juuri kokonsa puolesta kyllä varteenotettava tapaus. Nykytrendi kun tuppaa olemaan nuo isot, hyvin liikkuvat maalivahdit. Paras vaihtoehto on kaverille varmasti pelata vielä kausi junnuissa ja taistella U20-kisojen ykköskassarin paikasta. Seuraavalla kaudella sitten toivottavasti AHL kutsuu ja sitä kautta ajetaan kaveria sisään ammattilaiskiekkoon. Myös täältä suunnasta toivotaan sitä ratkaisua organisaation ikuiseen maalivahtiongelmaan.

Hyökkääjistä ei kyllä mitään tähtiluokan potentiaalia ole juuri muilla kuin Laughtonilla. Flyersin onneksi nykyrosterista löytyy jo huikea määrä potentiaalia, joten mitään hätää ei siis ole tämänkään suhteen. Pakistoon toivottavasti saadaan kovan luokan lupaus tämän vuoden draftissa Timosen manttelinperijäksi. Toivottavasti Homer pitää housut jalassa ja näistä omista projektipelaajista pidetään kiinni mahdollisimman hyvin eikä turhan hätäisesti kaupitella mihinkään. Vaikka mitään suurlupauksia ei organisaatiosta löydy tällä hetkellä niin ei tuo tilanne huono ole. Täytyy muistaa että aina joku näistä projektipelaajistakin yllättää ja kehittyy paremmaksi mitä kukaan olisi osannut odottaa.
 

Hyttynen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers
Täältäkin kehut Eagerille ja vieläkin toivon sitä analyysiä viime kauden Flyersistä, vaikka hän asiaa vastusteleekin :)

Prospektipooli näyttää ihan kohtuulliselta, varsinkin kun ajattelee, että runkopelaajina on jo useita nuoria pelaajia. Laughtonin pitäisi olla varma tapaus, mutta muuten olisin enemmän kuin tyytyväinen, jos lopusta poolista tulisi yksi hyökkääjä (Cousins) ja yksi puolustaja (Gostisbehere), joista kehittyisi NHL-tasoisia pelaajia.

Maalivahdeista Stolarzista voi vielä tulla vähintään hyvä backup, mutta tämä vaatinee pitkän linjan kehittämistyötä (jota tässä organisaatiossa ei yleensä ole ollut...). Mutta ei kannattane odottaa, että hänestä kasvaisi voittava ykkösvahti.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Viimeksi muokattu:

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Helsingin Jokerit
@DarrenDreger: Streit and Flyers agree on 4 year contract.

Ja huhujen mukaan 5.5 millin caphitillä.

+35 sopimus.

Voi voi Holmgren.

5.25 miljoonan caphit seuraavat neljä vuotta, voi että.

Streitilla oli mahdollisuus rahastaa, ja kyllä teki agentti täydellisesti työnsä. En liiemmin seuraa itäistä konferenssia, mutta Philadelphia on Timosen takia aina tarkemmassa syynissä. Toivottavasti Markista Flyers saa edes kahdeksi ensimmäiseksi sopimusvuodeksi caphitin arvoisen pelaajan.

EDIT: 5.25 miljoonan caphit, Henkkakin ehti jo korjata.
 

müller

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Ja huhujen mukaan 5.5 millin caphitillä.

+35 sopimus.

Voi voi Holmgren.

Aika holmgrenmainen veto, mikäli huhut pitävät paikkaansa.

Flyersin cap ei näytä hirveän hyvältä tällä hetkellä, muuta puolustuksesta varmaan tulee liikkumaan pari äijää ainakin.

EDIT: Eipä tuo 250.000 $ pudotus vielä ihmeitä tee.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Aika holmgrenmainen veto, mikäli huhut pitävät paikkaansa.

Flyersin cap ei näytä hirveän hyvältä tällä hetkellä, muuta puolustuksesta varmaan tulee liikkumaan pari äijää ainakin.

EDIT: Eipä tuo 250.000 $ pudotus vielä ihmeitä tee.

Brieren ja Bryzgalovin ulosostot toki jelppaavat isosti, jos ne nyt ne tekee. Brieren uskon ainakin olevan varma tapaus. Saa ison caphitin mäkeen, ostamalla ulos caphittiä tuplasti halvempia vuosia. Lisäksi tuo Pronger kummittelee aina tuolla lukemissa, jonka siis voi siirtää LTIR.

Meszarosin kauppaamisesta ollut myös huhuja, tuo kävisi myös järkeen.

Timonen - B.Schenn
Streit - Coburn
Grossmann - Gustavsson
7.Bourdon
8.Gervais(waiveriin)
 

Mounir

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Aika suolasta tavaraa Streitille, mutta Holmgren kerran kyseessä. Ja sopimustahan ei ole vielä allekirjotettu, mutta suullisesti hyväksytty, syynä tälle on se että tuon sopparin takia Flyers menis yli capin, joten ei voi ihan virallista sopimuksesta vielä tehdä.
 

müller

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Brieren ja Bryzgalovin ulosostot toki jelppaavat isosti, jos ne nyt ne tekee.

Toivottavasti Bryz saisi vielä jatkaa Philadelphiassa, sillä hän on kyllä näyttänyt, että pystyy torjumaan kiekkoja, kunhan puolustus hoitaisi oman hommansa. Briere puolestaan ei ole palkkansa arvoinen pelaaja.
 

SVSV

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Sharks
Aika suolasta tavaraa Streitille, mutta Holmgren kerran kyseessä. Ja sopimustahan ei ole vielä allekirjotettu, mutta suullisesti hyväksytty, syynä tälle on se että tuon sopparin takia Flyers menis yli capin, joten ei voi ihan virallista sopimuksesta vielä tehdä.

Eikös kesällä capin voi ylittää tietyllä prosentilla? Vai onko Flyers jo sen prosentuaalisen ylityksen yli?

Kyllä tuo puolustus vakuuttava on kaudelle 2013-14, mutta siitä eteenpäin en voi uskoa pappojen a la Timonen & Streit voivan olla johtavia pelaajia voittavassa joukkueessa.
 

Hyttynen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers
Joopa joo, ei mennyt Homerilta putkeen ihan tämä Streitin sopimus. Viiden miljoonan caphit olisi vielä ollut hyväksyttävissä, mutta kaikki vähäkin mikä menee sen ylitse on liikaa. Varsinkin kun vuosia tuli neljä. Streit voinee olla sopimuksensa arvoinen seuraavat pari vuotta, mutta ne pari jälkimmäistä pelottaa.

Ei tämä kuitenkaan ihan järkyttävän huono sopimus ole, mutta näistä pienistä puroista kasautuu nopeasti palkkakatto täyteen. Ihan hyvin olisi sekä Streitiltä että Timoselta voinut pihistää molemmilta puoli miljoonaa. Yksi extramiljoonaa capissa voisi nousta arvoon arvaamattomaan (tai ainakin voisi trade deadlinen aikaan hankkia jonkin vanhan pierun, joka kuitenkin floppaa...).
 

ipaz

Jäsen
Flyers on nyt 7,8 miljoonaa yli capin, mutta siitä kun ottaa pois Prongerin noin 5 ja Brieren 6,5 niin ollaankin jo lähes neljä alle. Uskon että Flyers ostaa ulos Brieren sopimuksen kaksi viimeista kautta jo tänä kesänä. Bryzille annetaan vielä yksi mahdollisuus ja sopimus ostetaan ulos kesällä 2014, pelasi Bryz miten tahansa.
 

nixon74

Jäsen
Suosikkijoukkue
Broad Street Bullies, Nuotit
Voi Holmgren minkä teit. No, olihan tämä ennustettavissa. Omissa capgeek-spekulaatioissanikin asetin Streitin palkaksi 5,3 miljoonaa. Luotto on siihen että Streit pystyy pelaamaan ainakin kaksi kautta edes lähella palkkansa edellyttämää tasoa. Mutta mitäs sen jälkeen? Maksetaanko taas jäätävää ylihintaa hiipuneelle veteraanille kuten Brieren tapauksessa? Varmasti mies tuo helpotusta juuri niihin ongelmiin mitä Flyersin pelissä oli viime kaudella, mutta onhan tuo hintalappu +35v pelaajalle aivan jäätävän korkea.

Kyllä tämä varmisti nyt sen että kahdesta isosta palkasta (Bryz/Briere/Meszaros/Coburn) todennäköisesti hankkiudutaan eroon. Ei voi kyllä olla tyytyväinen Homerin toiminnasta viimeisten vuosien aikana...
 

Saasta

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Nyt pääsi kyllä ihan spontaani huutonauru. Ei jumalauta ole mahdollista! Mark Streitille 5,25 miljoonaa per vuosi ja 4 vuotta. Ette voi olla Flyersin johtoportaassa tosissanne! Eikö nyt jumalauta nämä Bryzgalovin ja Brieren megasopparit ole opettaneet mitään? Ja vielä palkkakaton laskiessa ja näiden muiden uusien säädösten tultua. Streit on hyvä pelaaja, mutta ei kyllä tuossa iässä enää mitenkään yli 5 miljoonan arvoinen saati sitten vielä 4 vuoden päästä. No eipä siinä. Ei yllättänyt yhtään. Mitäs seuraavaksi?
 

Breathe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers & Eric Lindros 88
Timonen - B.Schenn
Streit - Coburn
Grossmann - Gustavsson
7.Bourdon
8.Gervais(waiveriin)

Luke Schenn taitaa kuitenkin olla veljeksistä se pakki ;)

Ei tuo Streitin sopimus nyt loppujen lopuksi ole niin kamala. Onhan tuossa pari vuotta liikaa ja ehkä ylihintaa, mutta ilman couturierin/Laughtonin jne, myymistä on turha odottaa muutakaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös