Joopa…
Flyers roikkui Bryzin torjunnoilla ja parilla räkämaalilla pelissä mukana, mutta eivätpä nuokaan loputtomiin kantaneet. Ne kolme viimeistä Rangers maalia osoittavat kyllä aika karusti tuon puolustamisen nykytilan, varsinkin se viimeinen klapittelu. Merkkauspelaamisesta ei ole tietoakaan, jonka jälkeen vielä rynteilevät kiekon perässä minne lie. Kun kiekko liikkuu vähänkään nopeammin, niin Flyers on aivan kusessa.
Itsehän olen ollut aika kriittinen Couturierin kauppaamisen suhteen ja olen toki yhä edelleen, vaikka todella vaikeaa kautta olisi pelaamassakin. Tällä ei ole juuri nyt itseluottamusta nimeksikään, mikä näkyy ihan kaikessa, olemuksesta alkaen. Ei se talentti ole tuolta mihinkään kadonnut, mutta Tamin kliseisin sanoin "hockey is a mental game".
Sanotaanko näin, etten ole oikein ymmärtänyt tätä Couturierin ajamista pelkäksi puolustavaksi sentteriksi. Junnuissa tämä oli vahvan kahdensuunnan pelaamisen lisäksi yhtälailla huipputehoilija ja myös ne hyökkäyspään onnistumiset olivat keskeisessä roolissa kaverin pelaamisessa. Viime kaudella oli selvää, että rooli kuin rooli sopii tälle, mutta kyllä tässä pitäisi jonkinlaista johdonmukaista kehityskaarta kyetä rakentelemaan. Kun tuo slumppi alkoi ok alkukauden jälkeen eikä tehoja enää tullut, aiheuttaen selvää puristusta Couturieriin, niin olisin toivonut valmennukselta vähän erilaista reagointia. Mielestäni kovemmilla laitureilla olisi pitänyt pyrkiä saamaan niitä tehoja aikaan ja sitä itseluottamusta nostettua. Nyt reagointi oli aikalailla päinvastaista ja Couturier löysikin itsensä nopeasti checking linesta Rinaldon ja Fedotenkon välistä. Yritä nyt tuolta löytää sitä kadonnutta tehojyvääsi ja itseluottamustasi, näin ollen alamäki on ainoastaan kasvanut. Lavilla on ollut kova paikka kun kausi lähti alusta alkaen väärille raiteille, jolloin mahdollisuudet alisuorittavan nuorukaisen piristämiseen ovat rajallisemmat, jokaisen tappion maksaessa ja paljon. Tällöin on luontevaa, että luotto kasaantuu kuumiin pelaajiin ja kokeneisiin veteraaneihin, mitä on sitten jälkikäteen ulkopuolisena helppo kritisoida.
Eihän Flyersilla ole Ryanin kaltaista laituria olemassa eikä tulossakaan, mm. Voracek on enemmän rakentelija kuin viimeistelijä, eli tarvetta olisi, mutta näen vain sentterisyvyyden tähtilaituria tärkeämpänä juttuna rakennettaessa menestyvää joukkuetta, jota varmasti ensi kaudeksikin suunnittelevat. Sen sijaan tuo puolustus suorastaan huutaa nuorempaa jo NHL-valmista talenttia. Vapailta markkinoilta ei tällaisia ole näköpiirissä ja Flyersin omat pakkiprospectit ovat enemmän tätä syvyysosastoa kuin tulevia tähtiä. Ensi kesän draftista kestää puolestaan vielä monta vuotta ennen kuin varaus olisi osuessaankin valmiina merkittävää NHL-rooliin. Tässä on ollut selvä aukko havaittavaksi jo pidempään ja on yhä edelleen huolimatta Homerin yrityksistä mm. viime offseasonilla. Tällaisen liikkeen jo ymmärtäisin, vaikka tuttua hätäilyähän tuossa taas olisi.
Mitä nyt on Scott Laughtonin lentoa tullut seurattua Flyers-visiitin jälkeen, niin kyllähän se hymy vain nousee entistä suuremmaksi. Olen pyrkinyt välttämään tätä oman organisaation prospectien ylihypettämistä, mihin näillä foorumeilla törmää tuon tuosta, usein vielä pelkkien tilastojen varassa. Ennemmin pyrin olemaan turhaankin pessimistinen näiden suhteen, ettei tule rakenneltua mitään turhan epärealistisia odotuksia, mutta tämän otteita säännöllisesti nähneenä on vain vaikea pitää tätä verhoa yllä. Eihän Laughtonilla ole samanlaista tehopotentiaalia, mitä Couturierilla on, mutta tällä olisi ammattilaiskaukaloita ajatellen pari etua puolellaan suhteessa Couturieriin, fyysisyys ja liike. Nuo ovat vain ammattilaisuraa ajatellen aika keskeisiä ominaisuuksia, jotka tuppaavat usein erottamaan hyvät junioripelaajat hyvistä ammattilaisista. Olettaen, että muut osa-alueet ovat kunnossa ja Laughtonilla ne ovat. Lisäksi Laughtonin pelaaminen on rakentunut huomattavasti voimakkaammin sen puolustamisen kautta, jolloin en usko tämän tarvitsevan aivan yhtä merkittävää tehoroolia pitääkseen itseluottamuksensa kunnossa.
Cousins sen sijaan on vähän tuollainen perus junnutalentti, joka tilastojen ja highlightsien ynnä muiden perusteella näyttää paremmalta kuin lopulta onkaan. Tämän NHL-ura riippuu ihan siitä kuinka monipuoliseksi kehittyy, sillä tuolla pelaamisella, millä on nyt OHL:ssä dominoinut, ei enää dominoida NHL:ssä. Tai toki dominoidaan, muttei Nick Cousins tule tätä tekemään, eivät vain lahjat riitä. Tällä on kuitenkin arvokkaita vahvuuksia, mikäli kykenee sopeuttamaan ne erilaiseen rooliin. Cousinsin kaltaiset lupaukset ovat prospect-poolin syvyyden ja kilpailutilanteen kannalta ehdottoman tärkeitä, muttei näillä sen suurempaa kauppa-arvoa ole, korkeintaan kivana lisänä. Kaupan rakentuessa miehen ympärille tulee toiseen suuntaan samanlainen longshot prospecti, jossa ei taas ole hirveämmin järkeä.
Uskon, että Flyers joutuisi ennemmin tai myöhemmin tekemään ratkaisuja sentteristönsä suhteen, sillä Laughton on vain liian lahjakas jäädäkseen kuvion ulkopuolelle. Voisi toki hyvän liikkeensä turvin soveltua luontevasti laitaankin, mutta tiedä näistä? Ideaali tilanteessa jatkaisivat tuolla nykyrungolla ilman ennenaikaisia hätäilyjä ja Laughtonin lunastaessa kunnolla paikkansa sitten toimintaa sen mukaan, ei ennen tätä. Harmi vain, ettei nyt ei vain ole kovinkaan ideaali tilanne, vaan puolustus vaatii huomattavasti nopeampaa reagointia. Ja koska Couturierin nykyarvo on selvästi Laughtonia suurempi, niin tämän kauppaaminen on järkevämpää. Homer aivan varmasti tiedostaa nämä jutut. Mikäli sopiva kauppa osuu kohdalla, niin saapa nähdä, mitä offseasonilla taas tapahtuu. Couturierin kauppaaminen kirpaisi ehdottomasti, mutta vaikeapa tuon puolustuksen ongelmiin on muutoin nähdä ratkaisua ilman useamman vuoden odottelua. On Homerin päätettävissä kumpi on lopulta tärkeämpää, niin lyhyellä kuin pidemmälläkin aikajänteellä.
Se on ihan oma tarinansa onko tällaisessa joka kesäisessä pallottelussa mitään järkeä, mitä nyt on muutama offseason jo nähty ja huhujen toteutuessa tultaisiin näkemään tulevanakin. Kyllä tuonne pikku hiljaa pitäisi löytää ja saada kiinnitettyä se pysyvämpi runko, jonka varaan rakentaa. Mikäli jatkuvasti lähtee ja vaihtuu core-pelaajia tai sellaisia, joista pitäisi näitä maltilla kasvattaa (JVR, mahdollisesti Couturier), vaikka takaisin tulisi yhtälailla pätevää talenttia, niin joukkue on ikuisten kasvukipujen kourissa. Seuraavalla kaudella nousee taas jokin uusi tarve esiin jne. Ei mikään joukkue ole täydellinen vaan kaikissa on ne omat puutteensa, jotain kun korjaat , niin toisaalla pilkottaa jo uusi vuoto kuten Cannon tuossa jo osuvasti havainnollisti. Flyersin kohdalla nämä ovat vain olleet viime vuosina toivottua suurempia ja samalla kurssi on muuttunut merkittävästi. Homerin pitäisi nyt saada päätettyä ne ydinasiat ja ominaisuudet joista haluaa pitää kiinni ja joiden varaan tuosta joukkuetta ruvetaan rakentamaan, tämän jälkeen sitten maltilla ja rauhassa pala palalta palettia kasaan. SC-contenderin rakentaminen ei ole mikään satasen juoksu. Tarvittaisiin sitä johdonmukaisuutta ja pysyvyyttä jatkuvan aaltoliikkeen sijaan.
Homerilla on ollut selvästi aikomuksena vielä joukkuetta viime vuosina kookkaampaan, fyysisempään ja suoraviivaisempaan suuntaan, mikä on ilmenee hyvin tämän hankinnoista: Schennit, Grossmann, Simmonds ja Talbot, varauksista: Laughton, McGinn, Rinaldo, Noebels, Lauridsen, Mathers jne. sekä viimeisimmistä jatkosopimuksista Hartnell, Coburn… Tuohon kun lisää riittävän määrän taitoa, mitä tuossa nipussa mielestäni on puolustusta lukuun ottamatta olemassa, niin tie on ihan hyvä ja tästä tulisi nyt pitää kiinni eikä taas vaihtaa johonkin muuhun. Näissä yliopistosignauksissa on puolestaan korostunut järjestäen vahva liike Read, Zolnierczyk, Mangene, Holmstrom (myös sitä kokoa ja fyysisyyttä) ja viimeisimpänä Flanagan, mikä on ollut koon ohella keskeinen aspecti myös varausten kohdalla mm. Laughton, Rinaldo ja Wellwood. Lisäksi Kanadan junnuista ovat pyrkineet löytämään näitä isoja ja hyvin liikkuvia sekä pelitaitoisia varaamattomia talentteja mm. Konan, Alderson, Brown, Johnston… Tämä on varmasti se suunta mihin joukkuetta tullaan Homerin johdolla kokoamaan jatkossakin, mikäli vain puikoissa jatkaa. Seuraava etappi olisi löytää näille pelaajatyypeille sopivampi valmentaja. Lavi on vähän liian taitokiekon miehiä siinä missä tällä linjalla haettaneen enemmän Bruinsin ja Rangersin tyylistä fyysistä duunarikiekkoa, jossa tulos menee tyylin edelle.
Kun tältä kantilta tätä pyörittelee, niin kyllähän Bobby Ryankin loppujen lopuksi tähän viime aikojen kuvaan sopii tuoden samalla sitä tärkeää yksilöosaamistaan tyyliin Nash Rangersille. Vuorostaan Couturierista ei voi sanoa ihan saamaa, ei ole liikkeeltään erityisen liukas ja koostaan huolimatta kohtuu pehmeä, mutta taisi olla vain kesäkuun lopulla 2011 tarjolle pudotessaan ns. ohittamaton talentti. Jos vaikka vertaa näitä muita ns. taitopelaajia, niin kyllähän Giroux ja Voracek ovat Couturieria selvästi suoraviivaisempia eivätkä suuremmin mustelmia välttele. Briere on sitten peruja Homerin alkuajoilta, jolloin joukkuetta pyrittiin rakentaman enemmän taidon ja luovuuden kautta.
Näitä nyt voi pyöritellä näillä foorumeilla loputtomiin tulematta hullua hurskaammaksi. Katsellaan mitä tuleva tuo.
Jatkuu...
Flyers roikkui Bryzin torjunnoilla ja parilla räkämaalilla pelissä mukana, mutta eivätpä nuokaan loputtomiin kantaneet. Ne kolme viimeistä Rangers maalia osoittavat kyllä aika karusti tuon puolustamisen nykytilan, varsinkin se viimeinen klapittelu. Merkkauspelaamisesta ei ole tietoakaan, jonka jälkeen vielä rynteilevät kiekon perässä minne lie. Kun kiekko liikkuu vähänkään nopeammin, niin Flyers on aivan kusessa.
Itsehän olen ollut aika kriittinen Couturierin kauppaamisen suhteen ja olen toki yhä edelleen, vaikka todella vaikeaa kautta olisi pelaamassakin. Tällä ei ole juuri nyt itseluottamusta nimeksikään, mikä näkyy ihan kaikessa, olemuksesta alkaen. Ei se talentti ole tuolta mihinkään kadonnut, mutta Tamin kliseisin sanoin "hockey is a mental game".
Sanotaanko näin, etten ole oikein ymmärtänyt tätä Couturierin ajamista pelkäksi puolustavaksi sentteriksi. Junnuissa tämä oli vahvan kahdensuunnan pelaamisen lisäksi yhtälailla huipputehoilija ja myös ne hyökkäyspään onnistumiset olivat keskeisessä roolissa kaverin pelaamisessa. Viime kaudella oli selvää, että rooli kuin rooli sopii tälle, mutta kyllä tässä pitäisi jonkinlaista johdonmukaista kehityskaarta kyetä rakentelemaan. Kun tuo slumppi alkoi ok alkukauden jälkeen eikä tehoja enää tullut, aiheuttaen selvää puristusta Couturieriin, niin olisin toivonut valmennukselta vähän erilaista reagointia. Mielestäni kovemmilla laitureilla olisi pitänyt pyrkiä saamaan niitä tehoja aikaan ja sitä itseluottamusta nostettua. Nyt reagointi oli aikalailla päinvastaista ja Couturier löysikin itsensä nopeasti checking linesta Rinaldon ja Fedotenkon välistä. Yritä nyt tuolta löytää sitä kadonnutta tehojyvääsi ja itseluottamustasi, näin ollen alamäki on ainoastaan kasvanut. Lavilla on ollut kova paikka kun kausi lähti alusta alkaen väärille raiteille, jolloin mahdollisuudet alisuorittavan nuorukaisen piristämiseen ovat rajallisemmat, jokaisen tappion maksaessa ja paljon. Tällöin on luontevaa, että luotto kasaantuu kuumiin pelaajiin ja kokeneisiin veteraaneihin, mitä on sitten jälkikäteen ulkopuolisena helppo kritisoida.
Eihän Flyersilla ole Ryanin kaltaista laituria olemassa eikä tulossakaan, mm. Voracek on enemmän rakentelija kuin viimeistelijä, eli tarvetta olisi, mutta näen vain sentterisyvyyden tähtilaituria tärkeämpänä juttuna rakennettaessa menestyvää joukkuetta, jota varmasti ensi kaudeksikin suunnittelevat. Sen sijaan tuo puolustus suorastaan huutaa nuorempaa jo NHL-valmista talenttia. Vapailta markkinoilta ei tällaisia ole näköpiirissä ja Flyersin omat pakkiprospectit ovat enemmän tätä syvyysosastoa kuin tulevia tähtiä. Ensi kesän draftista kestää puolestaan vielä monta vuotta ennen kuin varaus olisi osuessaankin valmiina merkittävää NHL-rooliin. Tässä on ollut selvä aukko havaittavaksi jo pidempään ja on yhä edelleen huolimatta Homerin yrityksistä mm. viime offseasonilla. Tällaisen liikkeen jo ymmärtäisin, vaikka tuttua hätäilyähän tuossa taas olisi.
Mitä nyt on Scott Laughtonin lentoa tullut seurattua Flyers-visiitin jälkeen, niin kyllähän se hymy vain nousee entistä suuremmaksi. Olen pyrkinyt välttämään tätä oman organisaation prospectien ylihypettämistä, mihin näillä foorumeilla törmää tuon tuosta, usein vielä pelkkien tilastojen varassa. Ennemmin pyrin olemaan turhaankin pessimistinen näiden suhteen, ettei tule rakenneltua mitään turhan epärealistisia odotuksia, mutta tämän otteita säännöllisesti nähneenä on vain vaikea pitää tätä verhoa yllä. Eihän Laughtonilla ole samanlaista tehopotentiaalia, mitä Couturierilla on, mutta tällä olisi ammattilaiskaukaloita ajatellen pari etua puolellaan suhteessa Couturieriin, fyysisyys ja liike. Nuo ovat vain ammattilaisuraa ajatellen aika keskeisiä ominaisuuksia, jotka tuppaavat usein erottamaan hyvät junioripelaajat hyvistä ammattilaisista. Olettaen, että muut osa-alueet ovat kunnossa ja Laughtonilla ne ovat. Lisäksi Laughtonin pelaaminen on rakentunut huomattavasti voimakkaammin sen puolustamisen kautta, jolloin en usko tämän tarvitsevan aivan yhtä merkittävää tehoroolia pitääkseen itseluottamuksensa kunnossa.
Cousins sen sijaan on vähän tuollainen perus junnutalentti, joka tilastojen ja highlightsien ynnä muiden perusteella näyttää paremmalta kuin lopulta onkaan. Tämän NHL-ura riippuu ihan siitä kuinka monipuoliseksi kehittyy, sillä tuolla pelaamisella, millä on nyt OHL:ssä dominoinut, ei enää dominoida NHL:ssä. Tai toki dominoidaan, muttei Nick Cousins tule tätä tekemään, eivät vain lahjat riitä. Tällä on kuitenkin arvokkaita vahvuuksia, mikäli kykenee sopeuttamaan ne erilaiseen rooliin. Cousinsin kaltaiset lupaukset ovat prospect-poolin syvyyden ja kilpailutilanteen kannalta ehdottoman tärkeitä, muttei näillä sen suurempaa kauppa-arvoa ole, korkeintaan kivana lisänä. Kaupan rakentuessa miehen ympärille tulee toiseen suuntaan samanlainen longshot prospecti, jossa ei taas ole hirveämmin järkeä.
Uskon, että Flyers joutuisi ennemmin tai myöhemmin tekemään ratkaisuja sentteristönsä suhteen, sillä Laughton on vain liian lahjakas jäädäkseen kuvion ulkopuolelle. Voisi toki hyvän liikkeensä turvin soveltua luontevasti laitaankin, mutta tiedä näistä? Ideaali tilanteessa jatkaisivat tuolla nykyrungolla ilman ennenaikaisia hätäilyjä ja Laughtonin lunastaessa kunnolla paikkansa sitten toimintaa sen mukaan, ei ennen tätä. Harmi vain, ettei nyt ei vain ole kovinkaan ideaali tilanne, vaan puolustus vaatii huomattavasti nopeampaa reagointia. Ja koska Couturierin nykyarvo on selvästi Laughtonia suurempi, niin tämän kauppaaminen on järkevämpää. Homer aivan varmasti tiedostaa nämä jutut. Mikäli sopiva kauppa osuu kohdalla, niin saapa nähdä, mitä offseasonilla taas tapahtuu. Couturierin kauppaaminen kirpaisi ehdottomasti, mutta vaikeapa tuon puolustuksen ongelmiin on muutoin nähdä ratkaisua ilman useamman vuoden odottelua. On Homerin päätettävissä kumpi on lopulta tärkeämpää, niin lyhyellä kuin pidemmälläkin aikajänteellä.
Se on ihan oma tarinansa onko tällaisessa joka kesäisessä pallottelussa mitään järkeä, mitä nyt on muutama offseason jo nähty ja huhujen toteutuessa tultaisiin näkemään tulevanakin. Kyllä tuonne pikku hiljaa pitäisi löytää ja saada kiinnitettyä se pysyvämpi runko, jonka varaan rakentaa. Mikäli jatkuvasti lähtee ja vaihtuu core-pelaajia tai sellaisia, joista pitäisi näitä maltilla kasvattaa (JVR, mahdollisesti Couturier), vaikka takaisin tulisi yhtälailla pätevää talenttia, niin joukkue on ikuisten kasvukipujen kourissa. Seuraavalla kaudella nousee taas jokin uusi tarve esiin jne. Ei mikään joukkue ole täydellinen vaan kaikissa on ne omat puutteensa, jotain kun korjaat , niin toisaalla pilkottaa jo uusi vuoto kuten Cannon tuossa jo osuvasti havainnollisti. Flyersin kohdalla nämä ovat vain olleet viime vuosina toivottua suurempia ja samalla kurssi on muuttunut merkittävästi. Homerin pitäisi nyt saada päätettyä ne ydinasiat ja ominaisuudet joista haluaa pitää kiinni ja joiden varaan tuosta joukkuetta ruvetaan rakentamaan, tämän jälkeen sitten maltilla ja rauhassa pala palalta palettia kasaan. SC-contenderin rakentaminen ei ole mikään satasen juoksu. Tarvittaisiin sitä johdonmukaisuutta ja pysyvyyttä jatkuvan aaltoliikkeen sijaan.
Homerilla on ollut selvästi aikomuksena vielä joukkuetta viime vuosina kookkaampaan, fyysisempään ja suoraviivaisempaan suuntaan, mikä on ilmenee hyvin tämän hankinnoista: Schennit, Grossmann, Simmonds ja Talbot, varauksista: Laughton, McGinn, Rinaldo, Noebels, Lauridsen, Mathers jne. sekä viimeisimmistä jatkosopimuksista Hartnell, Coburn… Tuohon kun lisää riittävän määrän taitoa, mitä tuossa nipussa mielestäni on puolustusta lukuun ottamatta olemassa, niin tie on ihan hyvä ja tästä tulisi nyt pitää kiinni eikä taas vaihtaa johonkin muuhun. Näissä yliopistosignauksissa on puolestaan korostunut järjestäen vahva liike Read, Zolnierczyk, Mangene, Holmstrom (myös sitä kokoa ja fyysisyyttä) ja viimeisimpänä Flanagan, mikä on ollut koon ohella keskeinen aspecti myös varausten kohdalla mm. Laughton, Rinaldo ja Wellwood. Lisäksi Kanadan junnuista ovat pyrkineet löytämään näitä isoja ja hyvin liikkuvia sekä pelitaitoisia varaamattomia talentteja mm. Konan, Alderson, Brown, Johnston… Tämä on varmasti se suunta mihin joukkuetta tullaan Homerin johdolla kokoamaan jatkossakin, mikäli vain puikoissa jatkaa. Seuraava etappi olisi löytää näille pelaajatyypeille sopivampi valmentaja. Lavi on vähän liian taitokiekon miehiä siinä missä tällä linjalla haettaneen enemmän Bruinsin ja Rangersin tyylistä fyysistä duunarikiekkoa, jossa tulos menee tyylin edelle.
Kun tältä kantilta tätä pyörittelee, niin kyllähän Bobby Ryankin loppujen lopuksi tähän viime aikojen kuvaan sopii tuoden samalla sitä tärkeää yksilöosaamistaan tyyliin Nash Rangersille. Vuorostaan Couturierista ei voi sanoa ihan saamaa, ei ole liikkeeltään erityisen liukas ja koostaan huolimatta kohtuu pehmeä, mutta taisi olla vain kesäkuun lopulla 2011 tarjolle pudotessaan ns. ohittamaton talentti. Jos vaikka vertaa näitä muita ns. taitopelaajia, niin kyllähän Giroux ja Voracek ovat Couturieria selvästi suoraviivaisempia eivätkä suuremmin mustelmia välttele. Briere on sitten peruja Homerin alkuajoilta, jolloin joukkuetta pyrittiin rakentaman enemmän taidon ja luovuuden kautta.
Näitä nyt voi pyöritellä näillä foorumeilla loputtomiin tulematta hullua hurskaammaksi. Katsellaan mitä tuleva tuo.
Jatkuu...