Mainos
  • Joulurauhan julistus
    Huomenna, jos Moderaattorit suovat, on meidän Jatkoajan armorikas joulupäivä; ja julistetaan siis täten yleinen joulurauha, kehottamalla kaikkia tätä palstaa asiaankuuluvalla kirjoittelulla täyttämään sekä muutoin hiljaisesti ja rauhallisesti käyttäytymään sillä se, joka tämän rauhan rikkoo ja joulurauhaa jollakin laittomalla taikka sopimattomalla kirjoituksella häiritsee, on raskauttavien asianhaarain vallitessa syypää siihen rangaistukseen, jonka Moderaattorit ja säännöt kustakin rikoksesta ja rikkomuksesta erikseen säätävät.

    Toivotamme kaikille Jatkoajan kirjoittajille sekä lukijoille Hyvää Joulua ja Onnellista Uutta Vuotta 2025.

Philadelphia Flyers 2012-2013

  • 330 664
  • 926

Jay79

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers
Bryz on ja pysyy, itsellä löytyy luottoa kaveriin. Brieren suhteen luulen että kaveri ehtii kuntoon kauden alkuun 19.1, tainnut mennä jo viikko loukkaantumisesta sekä paranemis ajaksi sanottiin 2-3 viikkoa, eli juurikin kauden alkuun. Tietysti jos ei kunnossa niin Danny varman päälle kuntoon, eikä liian aikaisin peleihin. Mielenkiinnolla odottelen miten uudet kaverit Luke Schenn sekä vanhatuttu Rusty suoriutuu.

Onkohan Mezzy vielä täysin kunnossa, epäilen että ihan tikissä vielä olisi kun kausi alkaa. Lilja taitaa olla täysin kunnossa ja luulen että Ruotsin lahja nähdään pelaavassa kokoonpanossa, ellei sitten farmista nosteta Syvret, Manning parista toista. Lauridsen olisi myös ihan kiva nähdä ylhäällä, miten miehen liike riittäisi nahilassa jne. Hyökkääjistä Shelleyn tilalla varmaan luistelee joku muu, olisiko Tye McGinn saamassa mahdollisuuden vaiko Harry Z jolla kokemusta jo löytyy. Mielenkiintoisia aikoja eletään ja paljon on kysymyksiä kokoonpanojen suhteen, pääasia että Flyers kiekko palaa. GO FLYERS!

Edit. Eager tuolla pistääkin jo hyvää raporttia AHL porukasta, tosiaan mitä tulee tapaukseen Manning niin oikeassa muuten olet, voipi olla ettei kaverilla ole asiaa ylös tämän hetkisillä näytöillä. Kiitos taas että jaksat vääntää raporttia Phantomseista, itse tullut myös seurattua heitä jonkun verran mutta vähän odotellutkin koska Eager pamauttaa taas pläjäyksen laatukamaa luettavaksi jengin otteista:)
 
Viimeksi muokattu:

Eager

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, Eagles, HPK ja Barça
Brandon Manning

Ehdottomasti puolustuksen suurin pettymys ja kilpailee tasapäin parin muun kanssa koko joukkueenkin tittelistä. Tiedä sitten johtuuko tämä liian suurista ja vääränlaisista odotuksista, mitä Manningille asetin vai suorasta alisuorittamisesta? Niissä muutamissa viime kauden NHL-matseissa tämä pelasi rajallisessa roolissa hyvää, yksinkertaista ja varmaa peruskiekkoa. Lisäksi paketista löytyi kivasti fyysisyyttä, ok liike sekä väläytteli hetkittäin rohkeaa ja näppärää kiekollisuuttakin. Uskalsi siis pelata ja ottaa haasteita vastaan. No nyt Phantomseissa rooli olisi suurempi ja tätä on tullut nähtyä huomattavasti enemmän, jolloin esiin on nousseet puutteita peliälyn saralla. Tekisi vain virheitä: sijoittumisessa, mies vartioinnissa, syötön valinnoissa jne. Phantomseissa kaverilta ei enää vaadita ja oleteta pelaavan sitä perusvarmaa ja riskitöntä, jolloin suuremmat vapaudet, minuutit ja jopa suoranainen yliyrittäminen ovat sitten näkyneet suoraan otteissa. -17 ei ole kaunis lukema, jolla johdetaan selvästi Phantomsien pakkasukkokisaa ja kun vastapainona on vaikkapa Lauridsenin +7, niin onhan näiden täytynyt tehdä jotain erilailla ja tämä on myös tuolla jäällä näkynyt. Nykyisellään täytyy taas olla huomattavasti kriittisempi Manningin NHL-tulevaisuuden suhteen. Tämän rooli tulisi toki olemaan NHL:ssä huomattavasti simppelimpi ja pienempi, mikä toki auttaisi tuota pelaamista, mutta silti. Saapa nyt nähdä. Toivon mukaan saisi kevätpuoliskolla parannettua otteitaan ja ennen kaikkea keskityttyä olennaiseen liiallisen näpräyksen ja yrittämisen sijaan. Jotenkin on vain tuntunut, että vahva viime kausi NHL-stintteineen kaikkineen olisi nostattanut tällä niitä näyttämisen haluja ja uskoa omiin kykyihin liiaksikin, mikä olisi näkynyt tämän pyrkimyksenä olla laadukkaampi ja monipuolisempi puolustaja kuin onkaan, mikä on sitten kolissut omaan nilkkaan. Pelaamisen yksinkertaistaminen ja keskittyminen niihin perusteisiin olisi nyt kova sana. Nyt kun rupesin muistelemaan, niin harvassapa ovat ne kunnon pusutkaan tältä, joiden pitäisi kuitenkin olla yksi keskeinen elementti tämän pelaamisessa. Voisi siis heittää tuon Bobby Orr –vaihteen sivuun ja keskittyä siihen minkä osaa. Josko ne tuloksetkin seuraisivat perässä.

Danny Syvret

Syvret on ollut pitkälti sellainen kuin odotinkin eli hyvä AHL-tason kiekollinen yleispuolustaja. Aloitti syksystä vähän puolivaloilla, mutta on nyt kauden edetessä nostanut tasoaan ja ollut yhdessä Gustafssonin kanssa puolustuksen kiekollinen liideri kuin muutenkin selvä vastuunkantana Lauridsenin ja Eddyn täyttäessä puolestaan sitä roolia, mihin näiden ominaisuuksilla ei hirveämmin pystytä. Syvret on aikalailla sellainen pelaaja, joksi Gustafssoniakin hieman pelkään eli mikäli olisi hieman kookkaampi tai liikkuisi astetta terävämmin, niin olisi luonut hyvän NHL-uran, mutta näiden kahden puutteen yhdistyessä on jäänyt AHL-jyrän rooliin.

Yhteenveto:

Tasapaksu on ehkäpä sana jolla tuota puolustuksen syksyä voisi kuvailla. Mukaan on mahtunut positiivisia suorittajia, mutta myös niitä alisuorittajia. Keskeisintä olisi kuitenkin, ettei tuossa puolustuksessa olisi oikein todellista huippuosaamista. Ne kaverit, joilta voisi odottaa NHL:ssä jotain suurempaakin riemastuttavat ihan muissa seuroissa. Phantomsien alakerta on toki tasainen ja mukavan laaja, mutta sellainen todellinen tähtipakki olisi vain kiva, varsinkin kun näin työsulun vuoksi sarjassa pelaa useampi kaveri, joiden ei tasonsa puolesta tarvitsisi tuolla pelata. Tosin eipä ainakaan työsulun mahdollinen päättyminen näy tällä osastolla turhan suuresti.

Hyökkäys:

Jason Akeson

Akeson on tehnyt paluunsa aika raketin lailla. Tuollaista pinna per peli tahtia ja on nyt muodostanut Schennin kanssa varsin hyvän tutkaparin. Kaverin kohdalla on aika kuvaavaa, että on nyt tehnyt AHL:ssä tehoja paremmalla keskiarvolla mitä ECHL:ssä. Sellainen asennepelaaja siis, kun ei nappaa, niin ei näemmä nappaa. NHL:ää ajatellen Akeson on yhä turhan yksiuloitteinen eikä tuossa osaamisalueellaan kuitenkaan, niin hyvä, että tälle voi tuota uraa povata. Laadukas AHL-jyrä kuitenkin, niin kauan kuin nyt tuo sarja jaksaa kiinnostaa…

Rob Bordson

Varma ja luotettava ovat hyviä termejä tätä kuvaamaan. Joka ilta valmennus tietää mitä tulee saamaan. Uurastusta ja itsensä likoon laittamista vaihdosta toiseen. Kiekollisesti kaveri pärjää ihan hyvin AHL-tasolla, muttei ole kuitenkaan niin vahva, mitä NHL vaatisi. On mennyt iästään huolimatta kuitenkin jatkuvasti ja tasaisesti eteenpäin, joten katsellaan. Tällä hetkellä hyvä ja luotettava puolustava sentteri AHL:ään. Mikäli työsulku päättyisi, niin joutuisi ottamaan huomattavasti suurempaa roolia myös kiekollisena, jonka sujumista on omalla tavallaan kiinnostava nähdä, joskaan joukkueen kannalta tämä ei nyt mikään ideaalein skenaario ole. Tätä kiekollisuuttakin kuitenkin tarvitaan NHL:n neloseen, joten vielä olisi sitä matkaa kuljettavana.

Tyler Brown

Brown olisi jatkanut pommiensa jakamista nelosesta käsin. Rinaldon jälkeen vastustajan kannalta joukkueen toiseksi vaarallisin taklaaja. Harmi vain, ettei sitä harppausta tehojen saralla olla nähty. Kuten jo monet kerrat todettua, AHL:ssä puhtaasti rikkovana pelaajana vetävän on vain hyvin vaikea nousta NHL:ään. No katsellaan.

Sean Couturier

Couturier on jatkanut aikalailla siitä mihin viime keväänä jäi. Ehdottomasti sarjan eliittiä ja yhdessä Schennin kanssa Phantomseille kaikki kaikessa. Jos tästä työsulusta pitää hakea jotain hyvää, niin näiden kahden kehityksen kannalta tämä tuli kyllä aikas optimaaliseen saumaan. Ovat päässeet nyt vetämään junnuja kovemmalla tasolla hyökkäyksen kiekollisissa avainrooleissa. Seuraavaksi olisi edessä samanlaisen roolin valtaaminen Flyersista, mutta kaikki aikanaan.

Zack Fitzgerald

Fitzgerald on vetänyt sen mitä nyt on pelata saanut enimmäkseen nelosen laidassa, joten laitoin kaverin tälle sektorille. Tuo siis kokoonpanoon nyrkkejä, kovia pusuja sekä häijyä jälkipelaamista. Fitz on täyttänyt aikalailla roolinsa, mitä nyt varmasti pystyi odottamaankin. Murray ei ole tarjonnut tälle määräänsä enempää pelejä, mutta mielestäni joukkue on pelannut paremmin ja rohkeammin tämän ollessa kokoonpanossa, joten toivon mukaan tuo näkyy lisääntyvänä vastuuna kevättä kohti mentäessä.

Matt Ford

Ford on näitä joukkueen suurimpi alisuorittajia. Viime kevään piste per peli tahti on vaihtunut muutamaan hikiseen pisteeseen ja vauhtia on haettu aina katsomosta asti. Valmentajan sekä pelitavan vaihtumisella on luonnollisesti suuri merkityksensä, mutta mukaan on mahtunut paljon ihan vain heikkoja ja ponnettomia suorituksia. Kaikki tämä on sitten yhdessä vienyt itseluottamusta jne. Viime peleissä Ford on nyt saanut uutta tilaisuutta Couturierin vierelle. Jokunen onnistuminenkin on mahtunut mukaan. Tuo pitäisi nyt käyttää, sillä parempaa saumaa tuskin tulee. Työsulun loppuminen voi tosin viedä mennessään tuon sauman. No niin tai näin ehdottomasti näitä miehiä, jotka voivat tason nostollaan hilata tuota nippua kohti parempia sijoja ja merkitys vain nousee, mikäli Schenn ja Couturier ja muutama muukin pakkaavat kimpsunsa ja suuntaavat kohti Philadelphiaa.

Shane Harper

Harper sai alkukaudesta tilaisuutensa Couturierin vierellä. Oli työteliäs ja energinen, mutta ne tehot vain uupuivat. Täten tippui takaisin alempiin kenttiin ja eikä katsomokaan ole ollut mitenkään vieras paikka. Tällä hetkellä taistelisi niistä rosterin viimeisistä paikoista. Täyttää roolinsa kahdensuunnan duunarina, mutta ei tuo kokoonpanoon mitään sen erityisempää, jonka vuoksi tätä kannattaisi tuolla ehdottomasti pitää. Tasapaksuhko.

Ben Holmstrom

Kapteeni teki sitä minkä parhaiten taitaa eli vahvaa ja tunnollista kahdensuunnan kiekkoa fyysisillä mausteilla sekä loputtomalla joukkueen eteen uhrautumisella. Pelasi myös suuressa AV-roolissa. Paikkojaan olisi saanut hyödyntää paremmin, mutta eipä pelillisesti jäänyt muuta valitettavaa. Sitä on mahdotonta sanoa millainen on johtajaominaisuuksiltaan, mutta jäällä tuo ainakin toimi. Joulukuun alkupuolella saatu polvivamma osoittautui lopulta, niin pahaksi, että leikkaus oli välttämätön ja huilia tulisi 4-6 kuukautta, joten katsellaan taas ensi syksynä. Ei tämä missään nimessä auta joukkueen taistelua kohti pudotuspelejä ja mikäli työsulku päättyy, niin Holmstromia todella kaivattaisiin, mutta minkäs teet.

Andrew Johnston

Johnston pelasi alkukaudesta ihan pirteää ja yritteliästä kiekkoa, mutta se olennaisin eli tehot jäivät uupumaan. Näin ollen tie vei kohti Trentonia, jossa taitaisi olla ollut jotain vaivaa riesana, ainakin pelimäärä on jäänyt vähäiseksi, en jaksa nyt tarkistella sen enempää. Tämän kohdalla ensi kausi kertonee huomattavasti enemmän. Roolia voi tosin irrota vielä tällä kaudella, mikäli työsulku sattuisi päättymään. Tuolloin olisivat Noebelsin ohella vähän pakkonostoja sillä ilman Couturieria, Schennia ja pitkäaikaispotilas Holmstromia Phantomseilla kävisivät sentterit vähiin.

Matt Mangene

Mangene pörräsi ne muutamat pelinsä pirteästi, mutta samanlaisia pelureita nyt oli Phantomseihin tarjolla enemmän kuin omiksi tarpeiksi, jolloin tie vei Trentoniin. Tuolla ei olisi ainakaan tilastojen valossa esiintynyt mitenkään ihmeellisesti, mutta muuta en tiedäkään, joten jätettäköön kommentoimatta. Yhtälailla näitä mahdollisia työsulun päättymisestä hyötyjiä.

Jatkuu...
 
Viimeksi muokattu:

Eager

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, Eagles, HPK ja Barça
Tye McGinn

McGinn on parantanut ja nostanut rooliaan viime kaudesta, mutta varmasti parempaankin olisi ollut mahdollisuudet. Pelaa kuitenkin ykkös-YV:tä, on ollut lähes koko kauden Schennin vierellä jne. Siihen nähden tehot ovat turhan vaatimattomat. Kahdensuunnan pelaamisessa olisi myös parannettavaa, joskaan tuskinpa tästä tulee koskaan mitään ääri tunnollista työmuurahaista. McGinn on kuitenkin tyyppinä ihan kiinnosta. Iso mies, jonkinlaisilla kiekollisilla taidoilla ja tehopotentiaalilla. Tuollaisille voi vallan hyvin antaa sitä aikaa, varsinkaan kun prospecti poolissa ei olisi hirmuista kilpailua tällä saralla. Saa nyt nähdä tuleeko tästä ikinä AHL-jyrää kummempaa (hieman epäilen), mutta tällä hetkellä olisi siis paras voimalaituriprospecti mitä organisaatiosta löytyy. Schenniä kun en laske ihan tähän lokeroon vaikka todennäköisesti tulleekin Flyersissa pelaamaan uransa ensimmäkseen laidassa.

Zac Rinaldo

Rinaldolla on takana kummallinen syksy. Tämän ilmeisenä tarkoituksena on ollut kehittää kiekollista pelaamistaan ja nousta tehopelaajaksi AHL-tasolle, mutta tulokset eivät ole olleet mitenkään häävejä. Paikkoja on riittänyt, mutta minkäs teet kun viimeistely kyvyt eivät vain riitä. Tätä yrittäessään on jättänyt hanskaamiset ja muut jälkipelit vähemmälle. Ensimmäinen tappelu nähtiin vasta joulukuun puolessa välissä, mikä on aiempi historia huomioiden jo jotain. Fyysinenhän Zac on ollut, mutta taklausten laadussa on ollut yhä sitä parannettavaa. Mahtuuhan mukaan paljon pommeja, joista kaivettiin ryntäyskakkosta vain ja ainoastaan nimen vuoksi, mutta sitten on niitä täysin turhia niittejä, joista näki jo ennen osumaa, että kohta nousee käsi. Järkeä ja kylmäpäisyyttä huutaisi yhä vai, vaikka selkeästi on yrittänyt rauhoittua. On ottanut vain alkukauden aikana järkyttävät määrät turhia joukkueelle haitallisia kakkosia, joita ottamalla ei pitkää NHL-uraa tule tekemään, se on fakta. Katsellaan nyt millaiseksi tuo ura muotoutuu. Kaikki mahdollisuudet kunnioitettavan uran luomiseen nelosen energiapelaajana ovat olemassa, mutta voipi olla ettei nuppi vain riitä niiden käyttämiseen. Antaa ajan näyttää.

Garrett Roe

Roe on sitkeä sissi, jota ei voi kuin ihailla. Mitat kun ovat tuota sulkapäässä jäädään alle 180, niin AHL:n kaltaisessa fyysisessä sarjassa pärjätessään pitää vain nostaa hattua. Asennetta, taistelutahtoa ja rohkeutta riittää ja näiden lisäksi pelilliset taidot ovat joukkueen parhaasta päästä. Mukavan monipuolinen kaveri. Harmi kun ei ole tuon isompi, sillä silloin NHL-ura olisi jos ei täysin, niin lähes selviö. Nyt jäänee tällaiseksi kivaksi AHL-pörrääjäksi, sillä liike ei ole aivan niin erinomaista kuin tuon kokoisella sen pitäisi olla, jotta saisi aidon mahdollisuuden. Roe ei tuntuisi kuuluvan Murrayn suurimpiin suosikkeihin ja lisäksi kärsi alkukaudesta tuosta hurjasta sentterisyvyydestä, jolloin rooli jäi pieneksi. Holmstromin loukkaannuttua sai tuon kolmosen vedettäväkseen ja suoriutunut tästä hyvin. Mikäli vielä Schenn ja Couturier poistuvat tuolta, niin joukkueen loppukauden menestys onkin aikalailla kiinni Roe’n otteista uutena ykkössentterinä.

Brayden Schenn

Schenn on johtanut joukkueen sisäistä pistepörssiä läpi kauden ja keikkunut AHL:kin piikipaikoilla. Tehoja on siis syntynyt, joita Phantoms on tarvinnut enemmän kuin tarpeeseen. Puolustussuuntaan on nähty nukahduksia ja sellaisia löysäilyjä, joita ei ratkaisupeleissä kaipasi, mutta uskon, että tosipelien koittaessa on taas sitä tulta ja tappuraa, mitä viime keväänä Flyersin mukana. Ihan jokaiseen harmaaseen runkosarjamatsiin syttyminen ei ole niin keskeistä, mikäli on parhaimmillaan silloin kun todellakin pitää olla. Tasaisuuden lisääminen ei kuitenkaan olisi haitaksikaan. Kuten Couturierinkin kohdalla työsulku on luonut hienon mahdollisuuden vastuullisempaan rooliin totutteluun myös ammattilaiskaukaloissa.

Mike Testwuide

Testwuidelle sorvattiin viime kesänä jatkoa, vaikken siihen uskonutkaan. Tällä hetkellä vaikuttaisi, että tuo tehtiin täysin turhaan. Olisi vankasti juuttunut katsomon ja nelosen välimaastoon, eikä ole kyllä suuremmin tehnyt mitään maininnan arvoista nostaakseen sitä profiiliaan valmennuksen silmissä. Kun yhdistää heikon/keskinkertaisen liikkeen ja ilkeyden puuttumisen, niin ei voida puhua NHL:ää ajatellen varteenotettavasta voimalaiturista. Testwuide on vaikkapa McGinniä tunnollisempi, fiksumpi ja vahvempi puolustussuuntaan, mutta luonteissa on vain eroa.

Eric Wellwood

Vaikeaa on ollut. Ehdottomasti alkukauden suurimpia alisuorittajia. Liikettä olisi joo, mutta kun ei saa sitä hyödynnettyä tehojen muodossa sitäkään vähää mitä viime kaudella petraamisesta puhumattakaan. Viime aikoina olisi kuitenkin hieman piristynyt saatuaan tilaisuuden Couturierin viereltä. Toistaiseksi olisi käyttänyt tuon mikä tärkeintä niitä maaleja aikaan. Toivottavasti tahti jatkuu samana. Yhtälailla niitä kavereita, joka otteiden parantamisellan voi nostaa tuota nippua tasaisessa sarassa ylöspäin. Tämän kauden piti olla se suuri mahdollisuud Wellwoodille osoittaa, että kykenee hyödyntämään tuota nopeuttaan myös tehojen muodossa ja jolla voisi kyetä hankkimaan paikan Flyersin top9:stä, mutta toistaiseksi kausi on ollut yksi suuri pannukakku. Näillä otteilla ei kyllä tarvitse haaveilla tuosta. Ongelma on vain se, että olisi turhan pehmeä ja mitäänsanomaton neloseen. Pelkkä liike kun ei riitä, sillä näitä kiitureita löytyisi prospect poolista muitakin.

Harry Zolnierczyk

Voi kun Harry olisi saanut paikoistaan paremmin maaleja aikaiseksi, niin tehot voisivat olla aivan muuta mitä ovat juuri nyt. Mutta kun ei. Kaveria pitää kehua hurjasta kiekottomasta duunista sekä loputtomasta taistelusta, mutta tehojen puutetta nuokaan eivät täysin korvaa. On tosin noussut mielestäni ykköspaikalle puhuttaessa näistä alempien kenttien pikakiituriduunareista, joten siinä mielessä ihan onnistunut syksy. Työsulun päättyessä noussee taas vääntämään Flyersin marginaalirooleihin.

Yhteenveto:

Couturier ja Schenn
.
.
Paljon tyhjää
.
.
Muut

Tehot ovat siis jääneet lähes täysin noiden kahden kärkitalentin varaan ja nyt näiden poistuttua takaisin nahilaan onkin jännä nähdä osuuko tuo joukkue enää mistään? Kahteensuuntaan pelaavia duunareita kyllä riittäisi, mutta jonkun täytyisi tehdä ne maalitkin...

--------

Mitä nyt nopeasti tarkistin, niin kunnon loukkaantumissuman vuoksi sekä Marcel Noebels, että Ian Slater olisi nostettu Trentonista ylös ja pelanneet näissä viime matseissa. Nyt kun työsulku päättyi, ei näiden tarvitse ihan heti palatakkaan takaisin. Tällä hetkellä muuten Garrett Roekin olisi loukkaantuneena, joten siinäpä sitä sentteristöä kokoamaan. Käsiä ja luovuutta olisi tarjolla, niin julmetusti.

Jos mahdollisia nostoja miettiin, niin Couturier ja Schenn nyt ovat itsestään selvyydet. Muista sitten Rinaldo ja Zolnierczyk lienevät vahvimmin tarjolla tuonne duunaripuolelle. Miksei toki Wellwoodkin, mutta uskon että heikko alkukausi näkyy tässä, ettei ainakaan pääsisi tähän ihan ensimmäiseen aaltoon, vaan jää hakemaan sitä petrausta ja odottamaan mitä tuleman pitää. En usko, että Flyers kerää mitään hirmuisen laajaa leiritystä, sillä se vaikeuttaisi niin selvästi loukkaantumista kärsivän Phantomsien toimintaa vaan ainoastaan mukaan ne joille valmennus näkee sitä tarvetta. Lisäksi kun homma pitäisi saada toimimaan mahdollisimman nopeasti, niin ei siihenkään ylimääräisiä miehiä kaivata.

Muista vielä Holmstrom olisi ollut varmasti vahvoilla ilman loukkaantumistaan. Puolustuksesta puolestaan Gustafsson (jalka) ja Bourdon (nuppi) ovat molemmat loukkaantuneina sivussa juuri nyt eli tämä antaisi vähän saumoja muille. Lähinnä varmaan Manning ja Lauridsen. Syvret olisi toki kokeneempi vaihtoehto. Joskin nyt kun oikein mietin, niin eihän tuonne mitään pakkeja ole tarve edes nostaa, mikäli vain veteraanit ovat kunnossa. Liljalla ja Walkerilla kun olisi molemmilla vielä tämä kausi sopparia jäljellä. Eli mikäli molemmat lisää tuohon Iggyn hahmotelmaan, niin siinä olisi kahdeksan veteraanipakin rykelmä tarjolla.

Kannattaa vielä huomioida tuota rosteria ja nelosen paikkoja ajatellen Englannissa pelannut Tom Sestito. Yksi kilpailija lisää ja kun vaatisi waiversien läpäisyn, niin paikan ylhäällä luulisi olevan selviö.

Noista ulosostoista Pronger nyt on varma nakki kun ura on kerran paketissa. Ehdottomasti pois tuolta pyörimistä, kun kerran ilman cap rasitetta pystyvät sen tekemään.

Nämä ulosostot pitää käsittääkseni suorittaa ennen kauden 2013-14 alkua, joten tuo laittaa kyllä Bryzin keväälle melkoista painoarvoa. Mikäli koppi ei tartu, niin eiköhän Flyers-ura pääty ensi kesänä, vaikka se kuinka hurjalta kuulostaakin. Philadelphiassa kun tuo touhu ei ole samalla tavalla kädestä suuhun meininkiä kuin jossain muualla, niin eiköhän ylimääräinen (suurikin) kuluerä oteta mieluummin kuin uusi pidempiaikainen ja menestyksen hakua vaikeuttava caprasite, jota ei uuden CBA:n myötä varmaankaan pysty hautaamaan enää yhtään minnekään. Kyllä Homerin kannattaa ehdottomasti ennemmin todistaa nöyrästi virheensä, kuin jääräpäisesti pitää kulissia pystyssä, mikäli siis Ilya jatkaa viime ja ilmeisesti tämänkin kauden (KHL) tasollaan. Bryzin täytyisi siis ehdottomasti todistaa arvonsa ellei sitten miljoonat ole se the juttu, joita voi vieläpä hakea lisää heti perään KHL:stä.

Lisäksi kun Ed Snider ei enää nuorru ja halunnee vielä kertaalleen päästä nauttimaan Stanley Cupista, niin eiköhän tuo vain lisää sitä todennäköisyyttä tähän skenaarioon, mikäli Bryz ei satu petraamaan otteitaan. Sniderista kun tuli puhe, mies täyttäisi juuri tänään tasan 80-vuotta, joten Jatkoajan Flyers-ketju onnittelee. Ihan hienon synttärilahjanhan Ed nyt sai tämän uuden sopimuksen myötä.

Mutta joo eiköhän se taas tästä lähde. Olen tässä kirjoitellut pikku hiljaa myös tuota koontia Flyers-prospectien alkukaudesta. Heitän senkin tänne, jahka saan jossain välissä näpyteltyä loppuun asti.
 
Viimeksi muokattu:

Barter

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers, Liverpool FC, SJK
Eagerilta erittäin hyvä yhteenveto Phantomsin otteista. Statsien valoissahan Schenn ja Couturier ovat pelanneet todella hyvin. Saapa nähdä ovatko valmiita jatkamaan änärissä samalla tasolla runkosarjassa kuin viime kevään poffeissa? Eipä tullut seurattua matsin matsia noita AHL-pelejä. Itse en ole niin negaileva tän kauden menestyksen suhteen, mitä täällä ovat jotkut esittäneet.

Eihän tämä joukkue nyt valmis/parhaimillaan vielä ole. Voi olla, että Flyersin menestyskausi on vasta parin-kolmen vuoden kuluttua tulossa. Timosen ura päättynee kyllä hieman liian aikaisin. Toisaalta jos Weber olisi saatu, niin myös menestyspaineet olisivat olleet toisessa potenssissa. Kiekossa veskarin merkitys ratkaisupeleissä on kuitenkin niin valtava, että jos tää jengi saisi todella voittavan vahdin á la Rinne tai Lundgvist, niin taivas on vain rajana... Olen kannattua Redsiä eli Liverpoolia kohta 25 vuotta ja menestys on kiertänyt valioliigassa kaukaa. Uskon, että Philly voittaa ennemmin Stanleyn kuin Pool Premiershipin.
 

OutlawPuppet

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Flyers, Ice Tigers
Jes, kohta pääsee taas seuraamaan Flyers-kiekkoa! Mahtava fiilis, odotukset on suhteellisen korkealla, mutta silti hieman maltilliset. Pleijareihin pitäisi ehdottomasti päästä tällä porukalla ja siellä taas kaikki on mahdollista. Mutta ihan Cupiin asti en jaksa uskoa rosterin riittävän.

Tuolla edellisellä sivulla keskusteltiin buyouteista ja nostettiin esille nimet Pronger ja Bryz. Mutta eikös ne buyoutit ole mahdollisia vasta ennen kautta 2013-2014 ja kautta 2014-2015 (yhteensä kaksi buyouttia ennen näitä kahta kautta, voi käyttää molemmat samana kesänä tai jakaa kahdelle kesälle)? Joten nyt alkavalle kaudelle esim. Prongeria ei voi vielä ostaa ulos. Ja Bryzilla on tämä kausi aikaa näyttää, että voi nousta voittavaksi veskaksi ja johtaa joukkueen Cupiin. Korjatkaa jos olen väärässä :)
 

Caney

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Philadelphia Flyers, Liverpool FC
Pitkästä aikaa, ja BAM - vihdoin!

Hyvää kauden pohjustussettiä tullut jokaiselta kirjottajalta, jos sitä itsekin jotain keksisi. Mistä tätä hommaa nyt jatkaisi? Mihin jäätiin viime kerralla?

- Brayden Schennin ja Sean Couturierin nousu seuraavalle tasolle. Nuoret miehet ovat johtaneet AHLssä Phantomsin syyskautta, ja nyt pitäisi hypätä NHLllään pykälää pienempiin rooleihin. Nälkää varmasti on todistaa, että tärkeän roolin kantaminen myös Flyersissä kiinnostaa. Muutaman pelin ja koosteita olen pitkin talvea seuraillut Phantomsin peleistä, ja yhteenvetona Eagerin sanoin; Couturier ja Schenn. Tulokaskausi nuorilla miehillä on nyt takana ja tällä kaudella pitäisi vakiinnuttaa se tärkeä rooli tuossa joukkueessa. Onnistuuko? Schenn luultavasti Brieren laidalla sekä Couturier johtamassa toivottavasti kolmosketjua.

- Giroux'n jatkaminen kärkinimissä Malkinin, Stamkoksen ja kumppaneiden kanssa, sekä uusi ykkösketju? Ainoa asia, mikä voi pitää 'Roon pois näistä kuvioista, on se pelätty loukkaantuminen. Saas nähdä, miten homma lähtee luistamaan Voracekin kanssa. 19-28-93 tulee luultavasti olemaan Flyersin ykkösnyrkki, ja nyt Voracekiltakin vaaditaan sitä lopullista tasonnostoa kakkoskentän taitavan kahdensuunnanhyökkääjän roolista joukkueen kantaviin voimiin (taustajoukoista eturiviin). Ainakin viime kaudella tuo G-Jake -akseli toimi, tuolloin toisella laidalla vaan viilletti Hartnellia kevytkenkäisempi Matt Read. Potentiaalia kovaksi tehoketjuksi on.

- Puolustus. Miten on, riittääkö? Perustat puolustukselle ovat kunnossa. Puolustuksen kärkinimistä löytyy Coburn, Grossmann, vanhempi Schenn, Timonen ja Meszaros. Kuudetta paikkaa havittelevat Gustafsson, Bourdon, Lauridsen ja ilmeisesti heikosti syyskauden pelannut Manning. Tähän päälle vielä konkari-Lilja, niin näkisin Flyersin puolustustilanteen kilpailullisesti terveenä. Niin, terveenä kun vaan Mesz ja Timonenkin pysyisivät, niin mitään hätää ei pitäisi olla. Luke Schennistä kovat odotukset ainakin itsellä. En odota mitään joukkueen puolustuksen kiekollista johtajaa, mutta kait sentään jotain. Oma pää pitää pysyä puhtaana ja kovia pommeja, siinä Schennerin hommat ainakin tällä kaudella, kiitos.

- Bryzgalov. Taustalla pyörii Michael Leighton. Nyt jos koskaan, Bryzin pitää olla palkkansa arvoinen. Jos puolustus nukkuu, niin tulee myös Bryzkin nukkumaan, se on varma. Tällä kaudella en halua nähdä yhtään 7-8 peliä, ei niin sekaisin voi enää olla. Ensimmäinen kausi on jo takana Flyers-nutussa, nyt vaan sitä omaa duunia puolustuksen avulla, niin kyllä se siitä. Luottoa on vielä Bryziin, saas nähdä sitten kesällä.

- Taustajoukkojen taustajoukot eli farmipelaajat. Potentiaalia on nousta ylöspäin, vaikka AHLssäkin tärkeitä pelaajia tarvittaisiin. Harry Z, Sestito, Wellwood(?) ja mahdollisesti myös McGinn. Jätkiä korvaamaan 3-4 ketjujen loukkaantumisia on, kilpailu niistä paikoista tulee myös tällä kaudella olemaan kova.

Playoffseihin tällä porukalla pitää päästä, se on selvä. Poikkeus viime kauteen on se, että siellä ei ole enää kokenutta Jagria, kovaa duunaria van Riemsdykiä tai puolustuksen perusnimiä kuten Carlea tai Prongeria. Pleijareissa voikin sitten tapahtua mitä vaan, tällä kertaa ollaan vuotta vanhempia ja kokeneempia ja porukkakin on suht. sama, kuin viime vuonna. Kauden teemana siis kokemusta nuorille vastuunkantajille, mieluiten voittamisen kautta.

Hartnell - Giroux - Voracek
B. Schenn - Briere - Simmonds
Read - Couturier - Fedotenko
Rinaldo - Talbot - Zolnierzcyk
...+Sestito, Shelley, McGinn, Wellwood

Timonen - Coburn
Meszaros - L. Schenn
Grossmann - Gustafsson
...+Bourdon, Lilja, Lauridsen

Bryzgalov
Leighton
 

Hyttynen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers
Jee! Vihdoin ja viimein on taas aihetta kirjoittaa tänne. Onneksi muut ovat pitäneet hyvin ketjua pinnalla. Eagerille erityskiitokset Phantoms-katsauksesta.


Caneyn edellisen viestin kanssa olen pitkälti samaa mieltä, mutta muutama huomio kuitenkin:

- Puolustus. Miten on, riittääkö? Perustat puolustukselle ovat kunnossa. Puolustuksen kärkinimistä löytyy Coburn, Grossmann, vanhempi Schenn, Timonen ja Meszaros. Kuudetta paikkaa havittelevat Gustafsson, Bourdon, Lauridsen ja ilmeisesti heikosti syyskauden pelannut Manning. Tähän päälle vielä konkari-Lilja, niin näkisin Flyersin puolustustilanteen kilpailullisesti terveenä. Niin, terveenä kun vaan Mesz ja Timonenkin pysyisivät, niin mitään hätää ei pitäisi olla. Luke Schennistä kovat odotukset ainakin itsellä. En odota mitään joukkueen puolustuksen kiekollista johtajaa, mutta kait sentään jotain. Oma pää pitää pysyä puhtaana ja kovia pommeja, siinä Schennerin hommat ainakin tällä kaudella, kiitos.

Puolustus huutaa yhtä prongeria, mutta Chrisin päivät ovat luetut. Carleakin alkaa olla ikävä. Loukkaantumisiin ei todellakaan ole varaa. Sinänsä nimilista on vahva, mutta terävin kärki jää tyngäksi. Lisäksi syvyyttä pitäisi olla enemmän. En ihmettelisi, jos Homer jostain taikoisi yhden puolustajan lisää.

6.-7. pakin paikkaa kärkkyvistä Gustafsson ja Bourdon taitavat molemmat olla loukkaantuneena. Lisäksi on otettava huomioon Matt Walker, jonka caphit on voimassa uuden CBA:n AHL:ssäkin. Tästä syystä veikkaisin hänen vievän Liljan kanssa nämä jämäpakkien paikat.


Hartnell - Giroux - Voracek
B. Schenn - Briere - Simmonds
Read - Couturier - Fedotenko
Rinaldo - Talbot - Zolnierzcyk
...+Sestito, Shelley, McGinn, Wellwood

Timonen - Coburn
Meszaros - L. Schenn
Grossmann - Gustafsson
...+Bourdon, Lilja, Lauridsen

Bryzgalov
Leighton

Näillä varmaan mennään jos ja kun kaikki ovat kunnossa, kunhan vaan edellä mainitsemani Walkerkin tuonne lisätään. Kauden aloituksesta Gus, Bourdon ja lisäksi rannevammainen Briere tulevat ehkä olemaan sivussa.

Yksi asia mikä huolettaa on pelaajien kunto, kun kausi nyt alkaa näin myöhässä ja on vain tynkäinen. Etuna tietenkin on se, että Timoset ja Meszarosit ovat saaneet kuntoutua rauhassa, mutta Flyers-pelaajisto tuntuu historiallisesti olleen hieman laiskoja harjoittelemaan, eikä McCrossinin johtama (?) kuntoharjoittelu ole yleensä ollut mitenkään hääviä. Minkähänlaisina kaljamahoina Hartnell ja kumppanit mahtavat saapua radalle? Onneksi ne kaikkein tärkeimmät eli Giroux, Schenn, Couturier, Briere, Simmonds, Read ovat pitäneet pelivirettä yllä Euroopassa.

Simmondsissa puheen ollen, hän olisi se, jolta voisin odottaa lopullista läpimurtoa ja kovia pisteitä. Toivotaan, toivotaan.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
En ihmettelisi, jos Homer jostain taikoisi yhden puolustajan lisää.

Olihan Homer valmis hankkimaan Weberin jo kesällä Flyersiin pistämällä Nashvillen suuntaan offer sheetin. Neljän seuraavan vuoden ykköstä olisi joutunut Flyers Predatorseille maksamaan mikä osoittaa sen, että Homer on valmis maksamaan saadakseen Flyers puolustukseen laatua. En itsekään ihmettelisi ollenkaan jos Flyers vahvistaisi puolustustaan ja vielä jollain kovalla nimellä.
 

Hyttynen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers
Pääsipä unohtumaan, että hankkihan Flyers kesällä Weberin korvaajaksi Bruno Gervais'in. Siinä myös yksi vaihtoehto puolustukseen.

Jos tämä Foster huhu on totta, niin sitten alkaa pakistossa olla jo tungosta. Alkaahan sitä syvyyttä olemaankin.
 

Jay79

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers
Gustafsson kärsinyt takapakkia, harjoitusten jälkeen ilmeisesti ja nyt kävelee jälleen keppien varassa. Meszaros ei ole myöskään ilmeisesti huhujen mukaan valmis kauden alkuun, myös vammanlaadusta johtuen voi viedä todella kauan että nähdään sitä normaalia Mezzyn peliä. Briere tapaa käsispesialistin, saattaa olla kauden alussa sivussa, myös varmistetaan kaiketi että aikaisempi diagnoosi on oikea. Puolustus on kyllä aika kapoinen tällä hetkellä, eikä kestä enempää loukkaantumisia, mitä tulee tohon Foster huhuun niin en kyllä tiedä mitä mieltä asiasta olisi, jos halvalla saivat sopimuksen aikaan niin mikäs siinä. Tietysti odotellaan viralliselta taholta varmistusta tuosta. Vielä sen verran että Anthony Stolarz olisi lähdössä OHL London Knightseihin yliopisto kiekon parista.

edit. Olisihan Foster kaivattu Rightin mies kummiskin.
 
Viimeksi muokattu:

nixon74

Jäsen
Suosikkijoukkue
Broad Street Bullies, Nuotit
Jeejee vihdoinkin kausi alkaa ja päästään jälleen näkemään viihdyttävää Flyers-kiekkoa. Hyvin täällä onkin palstatoverit analysoineet jo rosteria ja muuta.

Mikäli Foster on Flyersin mies niin kyllä puolustuksesta löytyy runsaasti syvyyttä, mutta kärkiosaaminen puuttuu. Nämä syvyysmiehet kun harvoin ratkovat pelejä samalla tavalla kuin joku chrispronger. Carlen lähtö tulee sattumaan enemmän kuin uskookaan, sillä ei näitä 82 peliä pelaavia, 24 minuuttia pelaavia, 160 laukausta blokkaavia ja siinä samassa ~40 pistettä iskeviä puolustajia vain kasva puissa, eikä tuolla tällä hetkellä ole oikein ketään joka voisi ottaa tuon Carlen roolin. Coburnille tullaan varmasti sysäämään heti kauden alusta enemmän kiekollista vastuuta, mikä saattaakin osoittautua hasardiksi kun ei mies ole tällä kaudella vielä yhtään pelannut. Meszaros kun saadaan täyteen kuntoon, niin uskon että kaverista on kiekolliseen vastuuseen, mutta paluussa voi tosiaan kestää vielä viikkoja ainakin täydellisen pelikunnon saavuttamiseen. No kunhan olisi sitten keväällä ratkaisupeleissä kunnossa, sillä kyllä tällä nipulla ainakin pleijareihin päästään ellei ihmeitä tapahdu. L. Schenniltä kaivataan myös jämäkkyyttä ja tasaisuutta otteisiin. Timonen on toivottavasti täydessä iskukunnossa kun on päässyt parantelemaan rauhassa vaivojaan alkukauden, tosin pelituntuman kustannuksella. Andreas Lilja oli sanonut haastattelussa että olo tuntuu kuin 25-vuotiaalla tuon lonkkaleikkauksensa jälkeen ja itse laitankin rahani likoon, että mies tulee aloittamaan kauden kolmosparissa.

Kausi on lyhyt ja nyt testataan mm. Bryzgalovin iskukyky. Venäjältä on kantautunut hieman ristiriitaista huhua miehen otteista. Nuorempi Schenn ja Couts ovat pelanneet alkukauden AHL:ssä isoja minuutteja mikä on erittäin positiivinen asia nuorten pelaajien kehityksen kannalta ja odotettavissa onkin jonkinasteista läpimurtoa molemmilta. Schenn tulleekin pelaamaan todennäköisesti kakkosen keskellä siihen asti, kunnes Briere on jälleen pelikunnossa.

Kausi ilmeisesti alkaa ottelulla Pensiä vastaan, joten mikäs sen hienompaa kuin päästä pyyhkimään pingviineillä jälleen lattiaa heti ensimmäisessä pelissä.
 

JTX

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, HPK
Vaikea kuvitella sellaista skenaariota, jossa prongeria ei osteta ulos.

Paitsi että Prongerin ulos ostaminen on mahdoton skenaario, koska pelaajan täytyy olla lääkärin pelikelpoiseksi toteama. Näin ollen Bryzgalov lienee ainoa mahdollinen ulos ostettava. (en halua edes puhua mahdollisuudesta Brieren kohdalla.
 

Eager

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, Eagles, HPK ja Barça
Sain lopultakin sen verran vaivannäköä aikaan, että laitoin homman pakettiin. Tässä olisi nyt se lupaamani katsaus Flyers-prospectien alkukauteen (ei AHL:ssä tai ECHL:ssä pelaavia). Kuten tuli jo todettua, niin työsulun sekä Phantomsien turhan yksipuolisen nyhjäyksen myötä aloin seuraamaan myös noita Kanadan pääjuniorisarjoja + joitain satunnaisia yliopistomatseja on tullut nähtyä. Näin ollen, muutamaa lukuun ottamatta näitä olisi nyt järjestäen tullut nähtyä vähintään kerran, monia paljon enemmänkin. Lisäksi laitoin jokaisen osalta vähän tilastoja, sillä nehän kertovat kaikesta aina kaiken ;) Konkretisoivat kuitenkin hieman noita omia höpinöitäni. Mukana on vertailun vuoksi myös aiempien kausien saldoja.

Maalivahdit:

Anthony Stolarz, USA, 20-Jan-94, 6'6'', 220 lb, L, University of Nebraska-Omaha, WCHA, (Tätä nykyä: London Knights, OHL), 2012, 2. kierros, #45

2012-13: GP 8, GS 7, 2-5-0, GAA 2.56, SV 89,8% (WCHA)
2011-12: GP 50, GS 49, 23-22-4, GAA 2.84, SV 92,0% (NAHL)

Stolarzin ensimmäinen kesken ja samalla myös viimeiseksi jäänyt yliopistovuosi ei ole ollut mitään ruusuilla tanssimista, minkä tilastotkin kertovat. Jäi neljättä eli viimeistä vuottaan (senior) pelanneen varaamattoman John Faulknerin kakkoseksi. Tuossa peluutuksessa tosin vaikutti varmaan sekin, että kyseessä olivat senior ja freshman pelurit (jotka ovat hieman eri hierarkkiassa) ja kun Stolarz ei mitä ilmeisimmin esiintynyt niissä tilaisuuksissaan sen säväyttävämmin, niin tulos oli tuossa. Ensi vuonna olisi ollut varmasti päivän selvä Nebraska-Omahan ykkönen, mutta ei näemmä halunnut jäädä odottamaan tuota.

Tuohon Londoniin ja OHL:ään vaihtamiseen olen ehdottomasti tyytyväinen. Ensinnäkin, London on O:n kestomenestyjiä ja puhtaasti omasta mielestäni koko sarjan paras organisaatio, joka hoitaa hommansa niin ammattimaisesti kuin ne voi vain juniorikiekkoilussa hoitaa. Joukkueen menestys sekä alumni kertovat sen olennaisimman. Tuo organisaatio vain puskee talenttia jatkuvalla syötöllä NHL:ään nauttien siinä samalla tasaisen kohvasta menestyksestä. Puitteet nuorelle ja eteenpäin mielivälle lahjakkuudelle olisivat siis kunnossa. Lisäksi näen Kanadan junnusarjat etenkin veskarille otollisempana paikkana, sillä tuolla pääsisi yksinkertaisesti pelaaman ja paljon. Yliopistosarjoissa kun se on tuota pari peliä viikonloppu tahtia, mikä on varsinkin veskareita ajatellen vähän ongelmallinen. Vaatisi pitkälti sen, että on se ehdoton ykkönen, jotta niitä pelejä tulisi edes jotenkin. No toisille tuo varmaan sopii, mutta kyllähän ikäluokasta toiseen monet lahjakkaimmat jenkkiveskarit valitsevat mieluummin tuon CHL kuin yliopisto tien, joten kertoohan tuo omaa kieltään. Vaikkapa kaksi kolmesta USA:n vuodenvaihteen U20 kultajoukkueen maalivahdeista tulivat CHL:stä, vieläpä O:sta. Ainoastaan yksi NCAA:n puolelta. Stolarzille oli kai käsittääkseni tullut tarjouksia OHL-seuroilta jo viime kesänä, mutta halusi näemmä ensin kokeilla tuota yliopistotietä.

Londonin ja Hunterin veljestenkin puolelta tuo oli ihan ymmärrettävä liike, sillä maalinsuulle näillä on ollut kaksi tasaista veskaria, jotka kovan joukkueen takana ovat suoriutuneet hyvin. Mitään välttämätöntä tarvetta ei siis ollut, mutta eihän tuo maalivahtitandemi missään nimessä ollut joukkueen vahvin osa, vaan se heikoin. Mikäli Stolarz vain onnistuu, niin saavat tuonnekin astetta kirkkaampaa talenttia. Se tärkein asia juuri tätä kautta ajatellen taisi olla kuitenkin, että mikäli nyt tiputtavat Kevin Bailien tuosta alkukauden tandemistaan pois, niin tuossa vapautuisi yksi OA paikka täytettäväksi vielä ennen siirtotakarajaa. Hakenevat vielä hyökkäykseensä kokenutta leveyttä. Puolustukseen signasivat jo ennen Stolarzia toisen OHL:ään varaamattoman yliopistotalentin Dakota Mermisin muodossa, joten tuskinpa puolustustaan enää vahvistavat.

Siinä mielessä tuota Stolarzin liikettä voi toki kyseenalaistaa, että UNO:ssa olisi vapautunut selvän ykkösen paikka ensi kaudeksi ja siten olisi saanut kolme suuren roolin yliopisto kautta pelattua. Londonissa ei mitään varmaa roolia ole tarjolla vaan se pitää kyetä ottamaan, joten turvallisempi ratkaisu olisi ollut toki jäädä tuonne istumaan loppu kausi kakkosena ja ottaa ns. automaationa tippunut peliaika vastaan seurasta kaudesta eteenpäin. Mielestäni on kuitenkin hienoa, että nuorelta mieheltä löytyy uskoa omiin kykyihinsä sekä kunnianhimoa ja rohkeutta lähteä rikkomaan jäätä ja kohtaamaan uusia haasteita, miljöössä jossa näkee ja uskoo parhaiten kehittyvänsä.

Tuo siirto oli siinäkin mielessä mukava, että nyt jatkossa täytynee katsella Londonin (hieno ja tasokas joukkue) pelejä entistä enemmän… Toivottavasti Stolarzista on mahdollisimman pian niitä omiakin kommentteja jaettavaksi.

Mitään veskaripuolen yhteenvetoa lienee turha yhdestä miehestä tehdä.

Puolustajat:

Shayne Gostisbehere, USA, 20-Apr-93, 5'11'', 170 lb, L, Union College, ECAC, (2012, 3. kierros, #78)

2012-13: GP 15, 5+8=13, PIM 10, (ECAC)
2011-12: GP 41, 5+17=22, PIM 20, (ECAC)

Gostisbeherea tuli seurattua USA:n paidassa noissa Suomessa pelatuissa harjoitusmatseissa, että itse U20-kisoissa ja voin sanoa pitäneeni näkemästäni. Olisi vahva ja luontainen kiekollinen pakki, joka pelaa viivan hyvin, avaa peliä mallikkaasti ja kykenee nostamaan hyökkäyksiä myös jalalla. Laukauskin on varsin painava, joten kaikin puolin mallikasta kiekollista peliä. Puolustussuuntaan pelasi sellaista fiksua ja älykästä sijoittumispeliä hyvällä mailankäytöllä. Se on selvää, että kaipaa lisää lihasta kroppaansa pärjätäkseen paremmin kaksinkamppailuissa ja kyetäkseen vastaanottamaan taklauksia paremmin, mutta koska puolustaminenkin perustuu ensisijaisesti tuon sijoittumisen ja älyn varaan ei tuo koon puute ole välttämättä aivan niin suuri juttu, mitä se olisi, mikäli puolustuspelaamisessa korostuisivat vahva kaksinkamppaileminen ja fyysisyys. Gostisbeheren liike on ehdottomasti hyvää, mutta ihan sellainen Erik Karlsson -vaihde tältä puuttuisi, mikä on tuon koon vuoksi selvää miinusta ja kieltämättä yksi mahdollinen syy, mikäli NHL-ura jää haaveeksi.

Gostisbehere aloitti kisat pelaamalla 5vs5 peliä Jacob Trouban kanssa ja ylivoimalla puolestaan Seth Jonesin vierellä eli hyvässä roolissa ehdottomien tekijämiesten kanssa. Viimeisessä alkusarja matsissa Slovakiaa vastaan syyllistyi sitten täysin turhaan huitomiseen, josta lensi mielestäni varsin ylimitoitetusti suoraan suihkuun ja päälle vielä pelikieltoon puolivälierään tshekkejä vastaan. Ei se nyt mikään hirmuinen sikailu viikate ollut, mutta täysin turhaa ja tyhmää jälkipeliä, josta tällä kertaa rankaistiin kovemman kautta. Tuota auttoi, vielä sekin, että slovakki osasi hyvin korostaa, notta kipeää teki ja siitäkös tuossa(kin) kv-turnauksessa palkittiin.

Tuon pelikiellon aikana muu USA:n joukkue pelasi sitten siihen mennessä turnauksen parhaan pelinsä puolivälierässä Tshekkejä vastaan, Trouban vierellä paikannut Sieloff oli hyvä ja kapteeni McCabe puolestaan otti paikan Jonesin viereltä YV:llä. Voittavaa joukkuetta kun harvemmin ratkaisevasti muutellaan, etenkään mikäli lisättävä palanen ei tuo mitään olennaista lisää, mitä muilta ei saa. Näin ollen Gostisbehere joutui tyytymään välierässä Kanadaa vastaan hajavahtoja siellä täällä pelanneen seiskapakin rooliin. Finaaliin Housley tuntui halunneen lisää kiekollisuutta puolustukseensa, joka tiesi taas Gostisbeherelle suurempia minuutteja. Kuten kaikki varmaan tietävätkin USA huuhtoi kisoista kultaa ja näin Flyers-organisaatioon ”tuli” ensimmäinen U20 mestari, sitten Mike Richardsin ja Jeff Carterin kultajuhlien, joten olihan tuo jo ihan paikallaan.

Kun niputtaa nähdyn, niin käteen jäi varsin positiivinen kuva ja tällä olisivat ne selvät vahvuudet olemassa. Heikkouksia kehittämällä voi vielä aivan hyvin nousta hyväksi NHL-tason kiekolliseksi YV-pakiksi, joka selviytyy 5vs5 vaihdoistaankin ongelmitta. Ei tämä mikään vedenpitävä skenaario luonnollisestikaan ole, mutta jaksan uskoa nuoren miehen NHL-tulevaisuuteen. Olisihan tuossa taas nimenäkin loistava tapaus näiden Zolnierczykien sekaan. Ei liian helppoja tai lyhyitä, ei. Mitään liideriä en luonnollisestikaan odota, mutta kyllähän tämän kehityskaari on ollut mukavan jyrkkä viime vuodet, joten aikanaanhan tuo nähdään mihin asti kyvyt riittävät. Niin ja Unionissa on käsittääkseni ollut melkoinen päällikkö, mitä tuo lähes pinna per peli tahtikin kertoo. Nuo ovat muuten btw. vasta 19-vuotiaalle toisen vuoden yliopistopakille hyvät lukemat. Yhtäkään Unionin peliä en ole tosin nähnyt, joten ei ylipistoesityksistä sen enempää.

Fredric Larsson, SWE, 4-Jul-94, 6'3'', 179 lb, L, Brynäs J20, SuperElit, (2012, 4. kierros, #111)

2012-13: GP 24, 4+4=8, +3, PIM 51, (J20 SuperElit)
2011-12: GP 14, 1+3=4, +2, PIM 24, (J20 SuperElit)

Yritin tihrustella syksyllä pariinkin otteeseen Brynäsin junnujen pelejä, joihin tarjoilivat liikkuvaa kuvaa ihan seuran omilla sivuilla, mutta laatu ei ollut ihmeellinen ja luonnollisesti selostuskin puuttui, jolloin scouttaus jäi vähän puolinaiseksi. Sen mitä nyt käteen jäi, niin liikkui hyvin ja yritti olla fyysinen peruspakki, kuten kai piti ollakin. Ei kuitenkaan mitään sen ihmeellisempää, otanta oli toki pari hassua niin ja näin nähtyä ottelua. No tilastojen valossakaan ei mitään hirmuista harppausta olisi tullut ja kun sarjataso olisi yhä edelleen junnut ja sopimus pitäisi sorvata ensi kauden jälkeen, niin kovasti näyttäisi, ettei sitä tarjousta olisi tulossa. Voihan Larsson ajan myötä hitaasti kiiruhtaen kehittyä NHL-sopimuksen arvoiseksi pakiksi ja ns. pohjat olisivat tätä varten ihan olemassa, mutta tuskinpa ehtii tähän junaan. Tässä on taas hyvä esimerkki siitä, miksi näille eurovarauksille (joiden liittojen kanssa NHL:llä on voimassa oleva sopimus) olisi ihan kiva saada nykyisen kahden sijaan edes se kolme vuotta varauksen lunastamiseen, sillä ovat vain monesti vielä 18-vuotiaina aika raakileita vaikka lahjat olisivatkin olemassa.

Jatkuu...
 

Eager

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, Eagles, HPK ja Barça
Nick Luukko, USA, 29-Nov-1991, 6'3'', 196 lb, R, University of Vermont, H-East, (2010, 6. kierros, #179)

2012-13: GP 19, 2+4=6, PIM 10 (H-East)
2011-12: GP 17, 0+3=3, +/- 0, PIM 4 (H-East)
2010-11: GP 45, 7+10=17, +1, PIM 20 (USHL)

Tilastojen valossa Luukkon tekeminen olisi hieman petraantunut sitten viime kauden, joskaan ei ihmeellisesti. Katselin tältä ja Vermontilta tuossa syksyllä yhden pelin, mikä meni varsin hyvin siihen kuvaa, mikä kaverista on luetun sekä maan mainioiden tilastojenkin perusteella syntynyt. Olisi iso ja vahvasti liikkuva pakki, joka lukee peliä hyvin, jopa oikein hyvin. Nuo ovat niitä plussia. Ongelmana on se, ettei oikein tuo mitään muuta. Ei ole järin fyysinen, vaikkei nyt kontakteja aristelekaan, muttei kuitenkaan sellaista 6’3’’ pakin tekemistä. Ja tuskin tulee koskaan olemaankaan, sillä tuo osa-alue kiinni niin paljon luonteesta ja geeniperimästä tulevista tekijöistä. Toisilla on vain sitä munaa kaukalossa, ja toisilla taas ei. Toinen juttu on sitten tuo kiekollisuus. Luukko luki tuossa näkemässäni(kin) matsissa hyvin tilanteita, mikä näkyi mm. katkoina viivassa tai nousuina maalin kulmalle jne. mutta lahjat eivät vain oikein riittäisi tuon siirtämiseen tehoiksi. On sellainen perus ok kiekon kanssa, muttei oikein sen enempää. Näin ollen on vähän vaikea nähdä tälle sitä NHL-profiilia. Lisäksi mitä peliä katselin, niin Luukko oli joukkueellensa toki keskeinen puolustaja, muttei kuitenkaan mikään tähtipelaaja ja puolustuksen liideri, mitä jo toista yliopistovuottaan pelaavalta pakilta toivoisi, mikäli haluaisi nähdä tämän NHL:ssä. Yliopistomiehenä pääsevät seuraamaan Nickin kehitystä vielä pari lisä kauttakin ennen kuin pitäisi tehdä se hyppy ammattilaiseksi, mutta tuskinpa tästä AHL-jamppaa kummempaa on tulossa. Tiivistettynä voisi sanoa, ettei Luukkossa ole sinänsä mitään vikaa, muttei mitään sen erikoisempaakaan tai odotuksia nostattavaa.

Colin Suellentrop, USA, 10-Jun-1993, 6'2'', 196 lb, R, Oshawa Generals, OHL, (2011, 4. kierros, #116)

2012-13: GP 40, 3+14=17, +/- 0, PIM 37
2011-12: GP 67, 2+15=17, +10, PIM 70
2010-11: GP 59, 0+14=14, +21, PIM 70

Suellentropilta ja Oshawalta on tullut nähtyä aika monta ottelua, pelaavat meinaan viihdyttävää kiekkoa, jota on yksinkertaisesti mukava katsella ja täytyy rehellisesti myöntää, että on päässyt yllättämään. Jos Luukkon pelaaminen näytti hyvin pitkälti siltä, miltä "pitikin", niin Suellentropin kohdalla kävi aikalailla toisin. Odotin sellaista varmaa ja hyvin yksinkertaista kiekollista peliä pelaavaa taklauskonetta tyyliin Kevin Marshall, mutta kaveri yllätti olemalla varsin kokonaisvaltainen paketti, joka pelaa alivoiman lisäksi myös runsaasti ylivoimaa. Ovat yhdessä vuotta vanhemmat Bolts-varaus Geoffrey Schemitsch kanssa Oshawan puolustuksen sellaiset yleismiehet ja selkärangat, joiden varaan valmennus on rakentanut kaksi toimivaa pakkiparia. Kyseisen kaksikon rooli on vain korostunut Oshawan kolmannen kokeneemman avainpakin ja pakiston kiekollisenjohtajan Matt PettGraven pidemmän loukkaantumisen myötä.

Suellentrop yllätti siis kiekollisuudellaan ja hyvällä pelin lukemisellaan sijoittumisineen kaikkineen. On tarjonnut paljon oikeita ja hyviä ratkaisuja. Ei nyt puhuta, mistään varsinaisesta kiekollisesta pakista, vaan enemmän tuollaisesta hyvin avaavasta ja kiekkoakin pelaavasta yleispakista, jonka varsinainen osaamisalue on oman maalin varjelussa, mutta siis ehdottomasti monipuolisempi, mitä vielä jokin aika sitten kuvittelin. Sitä nyt on aivan liian aikaista sanoa, mihin tuo kaverin pelaaminen ja lahjakkuus sitten loppujen lopuksi riittää, mutta olisi nyt ottanut sen mm. Chris Pryorin viime kesänä toivoman harppauksen eteenpäin, jolla lunastanee tulokassopimuksen sitten aikanaan, jahka rakkaat kiistakumppanit saavat jonain päivänä uuden työehtosopimuksen luotua. Niin ja mahdollinen NHL-projektio, mikäli kehitys sattuu jatkumaan, löytyisi näillä näkymin kolmosparin syvyyspakista. Ettei nyt tule liian positiivisesti ja odotuksia nostattavasti puhuttua, niin Suellentropin kaltaisia ja tasoisia pakki-prospecteja nyt riittää jonnin verran ja suurimmasta osasta tulee näitä AHL/Euroopan pääsarja jyriä ja vain harva nousee pysyvästi NHL-pakiksi, joten kassellaan rauhassa. Suunta olisi kuitenkin oikea ja olennaista on nyt se mitä tapahtuu seuraavien kausien aikana, kun jyvien tulisi erottua akanoista. Toivotaan, että tässä olisi yksi niistä jyvistä.

Valeri Vasilyev, RUS, 31-May-94, 6'1'', 203 lb, MHC Spartak, MHL, (2012, 7. kierros, #201)

2012-13: GP 22, 0+1=1, +2, PIM 26
2011-12: GP 18, 1+1=2, +4, PIM 24

Vasilyevista ei suurempaa sanottavaa olisi. Noita venäjän junnumatseja kun ei ole tullut seurattua eikä tähän niitä mahdollisuuksiakaan oikein täältä käsin ole. Kaverin taikka joukkueen otteista ei ole löytynyt myöskään englanniksi oikein mitään maininnan arvoista. Oma Venäjän taitoni kun rajoittuu muutamaan hassuun sanaan. Tilastojen valossa nyt ei ainakaan suurempaa eteenpäin menoa olisi havaittavissa, joskaan näiden fyysisten peruspakkien kohdalla jos joidenkin pitäisi vain nähdä niitä pelejä, jotta voisi jotain kuvaa luoda. Tehopetrausta kuitenkin odottelin, ja odotus jatkuisi.

Syksystä oli huhua liikkeellä, että olisi vaihtamassa MHL:n USHL:ään ja tarkemmin Waterloo Black Hawkseihin, mutta eipä sitten koskaan lähtenyt matkaan. Näin ollen on kyllä vaikea nähdä, että Vasilyev saapuisi koskaan P-A:n, kun ei todellakaan puhuta mistään suoraan NHL:ään hyppäävästä huipputalentista, jolloin AHL:n bussireissujen ja marginaalisen palkan sekä epävarman NHL-tulevaisuuden sijaan pelannee mieluummin KHL:ssä.

Reece Willcox, CAN, 20-Mar-94, 6'4'', 193 lb, L, Cornell University, ECAC, (2012, 5. kierros, #141)

2012-13: GP 15, 0+2=2, +5, PIM 2, (ECAC)
2011-12: GP 52, 5+18=23, PIM 26, (BCHL)

Yhtäkään Cornellin peliä en ole nähnyt, joten kovinkaan tähdellistä ei ole kerrottavaksikaan. Tilastojen valossa vaikuttaisi tuollaiselta perus frehsman pakin alulta eli hiljaa hyvä tulee. Tuo +4 olisi kuitenkin mukava lukema (joukkueen kolmanneksi paras), kun joukkueesta löytyy niitä miinuksiakin. Cornellin kannattajat ovat olleet ihan perustyytyväisiä Willcoxin tekemiseen, joskaan ei tästä mitään hirmuisia ylistyksiäkään ole irronnut. Kaipa tuo ihan ok alkukauden on pelannut. Nämä isot hyvin liikkuvat pakit ovat kuitenkin aina haalimisen arvoisia. Riittävästi kun näitä organisaatioon kerään, niin joku voisi lyödä läpikin.

Yhteenveto:

Kyllähän pakkipooli on yhä edelleen varsin keskinkertainen ja Timosen sekä Prongerin paikkaajia saa tiirailla ihan rauhassa. Gostinbehere vaikuttaisi tällä hetkellä positiiviselta varaukselta, josta voi siis tuollainen 5vs5 pelissä pärjäävä YV-spesialisti vielä tulla ja jos oikein hyvin käy, enemmänkin, mutta muuten olisi sitten hyvin tasapaksua. Suellentrop lienee se seuraavaksi paras hevonen, jota ei kuitenkaan pelikupongille kannata ottaa.

Ensi kesäksi olisi hyvä ja toivottava missio hieman terävöittää tätä sektoria. Lisäksi nämä nuoret UFA-signaukset yliopistosta ja Kanadan junnuista pysynevät jatkossakin game planin etusivulla, jotta saavat edes riittävän tasokkaita miehiä Phantomseille.


Hyökkääjät:

Nick Cousins, C, CAN, 20-Jul-1993, 5'11'', 177 lb, L, Sault Ste. Marie Greyhounds, OHL, (2011, 3. kierros, #68)

2012-13: GP 41, 17+43=60, +12, PIM 48
2011-12: GP 65, 35+53=88, +1, PIM 88
2010-11: GP 68, 29+39=68, -14, PIM 56

Kaukalon ulkopuoliset ongelmat ovat kovasti varjostaneet Cousinsin syksyä ja jättäneet itse kaukalon tapahtumat huomattavasti vähemmälle roolille. Cousins on ollut (philly.com) parin joukkuekaverinsa (Andrew Fritsch ja Mark Petaccio) kanssa ensiksi poliisitutkinnan ja myöhemmin ihan oikeuskäsittelynkin kohteena. Syyte/nimike olisi "sexual assault", mikä omassa suussani muuttuisi laajassa käsityksessä seksuaaliseksi väkivallaksi, mitä se juuri tässä kyseisessä tapauksessa sitten ikinä pitkään sisällään? Olivat kauden alla hetken aikaa syytteiden tultua ilmi hyllytettyinä Greyhoundsien toiminnasta, mutta pääsivät sitten mukaan jonkin kurinpito/kasvatusohjelmaan osallistumisen varjolla kun OHL ei halunnut liata käsiään ja puuttua tilanteeseen. Mitään oikeuden päätöstä ei asiasta ole käsittääkseni vielä tullut, mutta niin tai näin eihän tuollaista toimintaa voi vain ymmärtää, mikäli pientäkään perää jutusta löytyy. Toki kun illan todellisista tapahtumista ei sitä tietoa ole, niin ei parane lopullista tuomiota jaella, mutta mutta…

Siinä missä kaukalon ulkopuolella ei ihan sujuisi, niin kaukalossa meno on ollut aikalailla sitä mitä ennenkin, vaikka varmasti nuo kyseiset tapahtumat ovat vaikuttaneet tuohonkin. Ihan kauden alku oli ymmärrettävästi hieman tasapaksumpaa, mutta parin viime kuukauden aikana on tahti taas selvästi kiristynyt. Joka tapauksessa Cousins on ollut tällä(kin) kaudella aikalailla kaikki kaikessa tuolle Greyhoundsien hyökkäykselle. Ykkössentteri, paras pistemies, ylivoiman pyörittäjä, alivoimientappaja jne. Lisäksi, mitä nyt on tullut näiltä pelejä seurattua, niin pelaisi varsin hyvää ja tunnollista kahdensuunnan kiekkoakin johon sitten yhdistyy kivasti herhiläismäinen agitointi. Kaverin puolesta hieman harmittaa, ettei joukkueesta vieläkään löytyisi tälle kunnon tutkaparia, vaan tälläkin hetkellä ero sisäisessä pistepörssissä seuraavaan olisi jo tässä vaiheessa kautta sen reilut parisenkymmentä pojoa, mikä on vain liikaa, jo mikäli mielivät menestyä.

Jatkuu...
 
Viimeksi muokattu:

Eager

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, Eagles, HPK ja Barça
Jos jotain puutteita Cousinsin pelistä hakee, koon lisäksi, niin saisi olla astetta fyysisempi ja kovempi. Ei ole nyt mikään pehmeä pelaaja, mutta NHL:ää ajatellen toivoisi vain hieman rämäpäisempää menoa. Lisäksi liikkeeseen toivoisi Gostisbeheren tavoin sitä yhtä lisäkierrosta. On ehdottomasti hyvä luistimilla, mutta tuollaisen pienen kaverin tulisi NHL:ää ajatellen olla melkeinpä loistava, ellei sitten paikkaa tätä puhtaasti muiden osa-alueiden maagisuudelleen vrt. Claude Giroux. Cousins on kanssa tätä osastoa, että tuo voi olla sellainen ratkaiseva tekijä pitkän NHL-uran ja AHL tähteyden välillä No antaa ajan näyttää.

Toinen juttu on sitten tuo, että junnuissa kaverin kyvyt riittävät vielä kiekollisen ykkössentterin ja tähden rooliin, mutta NHL:ssä näin ei olisi, jolloin sitä monipuolisuutta ja kykyä uuden roolin omaksumiseen olisi löydyttävä. Tässä valossa siirto Saultista toisaalle loppukaudeksi (mikäli päättävät ryhtyä myyjiksi vielä ennen huomenna vastaan tulevaa O:n siirtotakarajaa) voisi olla ihan toivottavaa. Tuossa joukkueessa Cousinsilla tuntuisi olevan tuollainen puolijumalan asema, eikä valmennuskaan oikein tahdo aina puuttua tämän tekemisiin, koska on yksinkertaisesti, niin saatanan paljon parempi kuin kukaan muu Houndsien hyökkääjistä. Lisäksi joukkueen hyökkäyksen tehot lepäävät aivan ylikorostetusti tämän harteilla, jolloin tuntuisi jotenkin aina välillä saavan hieman siimaa sieltä täältä, ottavan tyhmän jäähän siellä toisen täällä jne. Eikä kukaan oikein halua puuttua tuohon, kun tehoja kerran tulee. Siirto jonnekin kovempaan nippuun, jossa tilanne ei enää olisi yhtä selvä, ja valmentaja joka näyttäisi sen kaapin paikan, voisi tehdä tämän uraa ajatellen vain hyvää ja ravistella myös Cousinsia sopivasti tuosta mukavuus tilastaan kohti ammattilaisuutta. En nyt väitä, että kaveri olisi joku laista paska, mutta tuntuisi vaativat jonkun itseään potkimaan, ja tuossa Saultin nykytilanteessa ei tuntuisi oikein löytyvän niitä kepin tarjoajia.

Saa nyt nähdä kuinka Hounds toimii siirtotakarajalla. Huhuja on meinaan ollut, että kauppaisivat nämä suurimmat nimensä, Cousins ja Sproul (kumpikaan nyt tuskin pelaa enää ensi kaudella O:ta), ja täten rakentaisivat tämän uuden aallon Nurse&McCann&Ganley&Tolchinsky&co. varaan samalla sitä noilla huhutuilla kaupoilla vahvistaen. Pitäisin melkeinpä tuota Saultin kannalta järkevämpänä, sillä vaikea on nähdä, että tuolla joukkueella ihan näitä suurimpia O:n läntisen konferenssin nippuja pudotuspeleissä peittoavat, vaikka jonkun vahvistuksen vielä hyökkäykseensä hankkisivatkin. Etenkään kun konferenssissa tuntuisi olevan melkoinen kilpavarustelu käynnissä: Owen Sound (Ceci&Janes from 67’s) ja Kitchener (Corrado&Leivo from Sundbury) tekivät jo omat muuvinsa, Plymouth ja Sarnia ovat kovasti huhuissa ja vielä Londonkin saattaa vahvistaa tuota ennestään kovaa nippuaan. Näin ollen Sault jää auttamatta jalkoihin, kun eivät mielestäni ole saaneet tuota nykyistäkään materiaaliaan ihan parhaalla mahdollisella tavalla hyödynnettyä.

Scott Laughton, C, CAN, 30-May-94, 6'1'', 190 lb, L, Oshawa Generals, OHL, (2012, 1. kierros, #21)

2012-13: GP 30, 13+19=32, +4, PIM 42
2011-12: GP 64, 21+32=53, +8, PIM 101

Laughtonin pelaamista on ollut kyllä todella mukavaa seurata. Se yksi tännekin linkattu pääkolaus meni sinne miinuspuolelle, mutta muuten on ollut vain vahvaa ja ennen kaikkea kokonaisvaltaista menoa. Tilastoistahan tuo ei välttämättä niin esiin pomppaa, mistä menee toki paljon hurjan ja etenkin hurjan tehokkaan alku kauden pelanneen Boone Jennerin piikkiin, joka siis kantoi tuota Oshawan ykkössentterin viittaa ja pelaisi joukkueen kärkilaitureiden kanssa. Laughton hoiti syksyn mittaan sitä vastustajan ykkösketjuja pimentävän kakkossentterin vakanssia, mihin nähden tehot olivat ihan jees. Tehot nyt ovat muutenkin vähän väärä pyörittelykulma miehen kohdalla, sillä kuuluu ehdottomasti tähän omia tehojaan ja terveyttäänkin joukkueen edun vuoksi uhraavaan osastoon. Tekee vain niitä epäitsekkäitä joukkuetta palvelevia ratkaisuja sen sijaan, että hakisi muutaman pinnan tai maalin sieltä täältä lisää tai välttäisi jonkun kipeää tekevän iskun tai mustelman. Hieno pelaaja, joka tuntuisi vieläpä nähdyn perusteella vihaavan häviämistä yli kaiken. On myös mukavan fyysinen kovine taklauksineen ja osaisi tehdä vastustajiensa pelaamisesta mahdollisimman ikävää. Jatkuvasti iholla, kovia pommeja, pientä tökkimistä ja jonka jälkeen osaa vielä pelatakin… Vielä kun jättää oman kuumenemisen seurauksena aina silloin tällöin nähtävät ja turhia penaltteja tuovat pikku kostot tekemättä, niin aina vain parempi.

TV-Shopmaisesti voisi todeta "Eikä tässä vielä kaikki…" sillä Laughton ei olisi pelkästään tunnollinen ja vahva puolustava sentteri, vaan tältä löytyy yllättävänkin mukava pelikäsitys, jonka johdosta kykenee jakamaan nättejä passeja kuin muutenkin rytmittämään peliä. Ei ole ihan sattumaa, että pyörittää mm. Oshawan ykkös-YV:tä viivasta käsin. Tuohon toki vaikuttaa sekin, ettei Gensien puolustuksessa oikein ole varsinkaan nyt viime aikoina Matt Petgraven poissa ollessa sellaista todellista viiva-asetta, jonka johdosta näiltä on tullut nähtyä ihan viidenkin hyökkääjän ylivoimaa, mikä kuvastaa osuvasti joukkueen ennakkoluulotonta valmennusta.

Jennerin U20-kisamatkan myötä Laughton sai hyökkäyksen johtajan viitan harteilleen, josta suoriutui ongelmitta. Kykeni kasvattamaan tehojaan ja teki niitä varsin tärkeisiin paikkoihin. Jenner voi aivan hyvin murtautua jo täksi kaudeksi Columbuksen rosteriin, jolloin Oshawan mahdollinen menestys riippuisikin pitkälti Laughtonin loppukauden otteista. Tältä vaadittaisiin tuon viime aikojen vireen ja otteiden jatkamista loppuun asti. Voi toki, olla että pyrkivät tasoittamaan tämän urakkaa hankkimalla vielä ennen O:n siirtoikkunan sulkeutumista lisäsyvyyttä sentteristöönsä ja samalla varmaan pakistoonsa, mutta niin tai näin, roolia ja vastuuta riittäisi.

Olen kyllä todella tyytyväinen tuohon Laughtonin varaamiseen, sillä tällaisten kavereiden varaan on vaan huomattavasti helpompi rakentaa sitä voittavaa joukkuetta. Laughtonille olisi omassa tulevaisuuden Flyers-fantasyssäni kovasti rakenteilla se kolmosensentterin paikka Giroux'n ja Couturierin takana ja tuota sentteristöä ajatellessa, mieli todellakin lepää… Tällä hetkellä mennään vielä siinä todellisuudessa, että on organisaation tämän hetken ammattilaiskaukaloiden ulkopuolinen ykkösprospecti, jonka kehitys etenisi mukavia uria.

Täytyy tehdä yksi rönsyilevä maininta. En hypetä ketään tulevaa draftia ajatellen vaan kyse on Laughtonin tutkaparista Scott Sabourinista. Parikymppinen OA-tappelija, joka ei aiemmalla OHL-urallaan ollut ylittänyt kauden aikana edes 20 pinnan rajaa on nyt syttynyt aivan uudelle tasolle, mikä ei tosin täysin tilastoista näy, mistä luonnollisesti sitä miinusta. Olisi iso (6'3'') vahvasti liikkuva, fyysinen ja röyhkeä jyrä, jolta löytyisi pelikäsitystä ja kurinalaisuutta puolustustyöskentelyä kohtaan (pelaa yhdessä Laughtonin kanssa paljon vastustajan tähtiä vastaan), että tappelijalle hämmentävän pehmeät ja taitavat kädet, joita uskaltaa myös hyvällä itseluottamuksella käyttää, olematta kuitenkaan liian itsekäs tai riskialtis. Tilastoistahan tämä kausi ei ihan parhaalla mahdollisella tavalla puske esiin, sillä ei tuollainen selvästi alle pinna per peli tahti ole OA pelurille meriitti eikä mikään, missä onkin se Sabourinin suurin ongelma eli ei olisi kylmäviileä ja laadukas viimeistelijä, vaan paikkoja tulisi tuhlattua välillä hurjastikin. Paremmalla viimeistelyllä olisi voinut iskeä helposti sen jo lähemmäs 30 häkkiä nykyisen 16 sijaan, tuokin on tosin saman verran kuin tätä kautta edeltäneen OHL-uran aikana yhteensä. Näin ollen tästä ei sovi odottaa mitään tehomiestä ammattilaistasolle, mutta noin muuten nuo ominaisuudet olisivat mielestäni hyvin siirrettävissä NHL:n neloseen. Kolmoseen ei taida ihan tuo viimeistely ja tehokkuus riittää. Tuollaisille kavereille on vain sitä käyttöä ja näitä vastaan on vastustajan ikävä pelata. Tappelijanahan ei ole mikään hirmumörssäri vaan O:n kovimpia karjuja (mm. Mathers) vastaan meno on aika yksipuolista (youtube), mutta pystyy kuitenkin sinnittelemään mukana, sellainen light-heavy siis. Ihan kunnioitettava tekijä kaikesta huolimatta.

Yritin tässä etsiskellä juutuupista vähän näytettä tämän käsistä, ettei nyt jää miksikään täydeksi legendaksi, mutta kovin tappelupainotteistahan tuo olisi. Tässä olisi kuitenkin yksi ihan nätti läpiajomaali jonkun katsojan käsikameralla kuvattuna. Eikä ole edes tältä kaudelta. Tuon olisi voinut lähettää vaikkapa Harry Zolnierczykille joululahjaksi tai uudenvuoden tervehdykseksi…ei se vauhti vaan se järki. Mutta siis tällainen potentiaalien varaamaton UFA-signaus, joita Flyersilta varmasti tulevanakin keväänä nähdään. Itse ainakin toivon, että olisivat Laughtonin otteita tällä kaudella seuratessaan kiinnittäneet huomionsa myös isoon kaveriin siinä vierellä.

Jatkuu...
 

Eager

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, Eagles, HPK ja Barça
Taylor Leier, LW, CAN, 15-Feb-94, 5'11'', 178 lb, L, Portland Winterhawks, WHL, (2012, 4. kierros, #117)

2012-13: GP 34, 15+15=30, +18, PIM 30
2011-12: GP 72, 13+24=37, +11, PIM 36

Leier olisi kasvattanut rooliaan ja parantanut pistetehtailuaan viime kaudesta, mikä on plusmerkkinen juttu. Toki tätä on auttanut Porlandin useamman viime kauden avainhyökkääjän siirtyminen ammattilaiskaukaloihin. Tämän pelaamista katsellessa on kuitenkin tullut vähän sellainen mietteliäs fiilis. Olisi taitava, nopea sekä älykäs peluri ei siinä mitään, muttei kuitenkaan puhuta mistään todellisesta huipputalentista, jolle voisi nähdä ehdottomasti sitä NHL-tulevaisuutta noiden ominaisuuksien varassa. Sitten kun Leier on pienehkö eikä erityisen romuluinen laituri, niin jännä nähdä mihin muottiin tulee jatkossa asettumaan ja löytyykö tälle sitä NHL-rakoa? Lisäksi Portland on yksi WHL:n tulivoimaisimmista kärkinipuista sekä suurimmista mestarisuosikeista, jonka riveissä tuollainen pistetehtailu ei nyt mitenkään hämmentävää ole. Joukkueessa on paljon kovempaakin tahtia tehoja tehneitä. Leier toki missasi kauden pari ensimmäistä viikkoa jalkavamman vuoksi ja paluunkin jälkeen oli hetken nihkeämpää, mutta yhtäkaikki vähän enemmänhän sitä toivoisi. No katsellaan.

Kuuluhan tämän pelaamiseen toki tehojen lisäksi vahvaa ja tunnollista kahdensuunnan kiekkoa ja joukkueelle uhrautumista, mutta ne kunnolla massasta esiin nostattavat kyvyt vain jotenkin uupuisivat. Laajan rintaman voimin porskuttava Portland olisi niin lähtisen konferenssin kuin koko WHL:kin kärjessä ja hyökkäyksen hienoisesta pienuudesta huolimatta sarjan tällä hetkellä kovin mestarisuosikki, joten keväällä olisi sitä kunnon näytönpaikkaa tarjolla Taylorillekin. Tällä hetkellä pidän kaveria kuitenkin tällaisena hyvän ja menestyksekkään junioriuran vetävänä pelurina, jolle ei NHL-tulevaisuutta kuitenkaan löydy. Toivon luonnollisesti olevani väärässä.

Derek Mathers, RW, CAN, 4-Aug-1993, 6'3'', 225 lb, R, Peterborough Petes, OHL, (2011, 7. kierros, #206)

2012-13: GP 40, 3+7=10, -7, PIM 78
2011-12: GP 65, 9+8=17, -19, PIM 177
2010-11: GP 55, 1+4=5, -11, PIM 171

Puhtaasti tilastoja kun katselee, niin Mathers ei tuntuisi suuremmin edenneen eikä sitä toivottua harppausta monipuolisemmaksi junnuvoimalaituriksi olisi nähty. Tilastot eivät sinänsä valehtele, mutta kyllähän nuo lukemat samalla hieman kärjistävät tai jättävät olennaista kertomatta. Petesien touhu on ollut jälleen kaikkea muuta kuin hallittua ja hyvää. Joukkue taas kerran enimmäkseen hävinnyt, eikä toivottua nousua ole suuremmin näkynyt, mikä tiesikin heti syksystä joukkueen GM:lle potkuja. Tilalle nostettiin hetkeksi kaksoisrooliin päävalmentaja Mike Pelino, joka kannattajien mielestä olisi saanut lähteä samalla ovenavauksella, ja lopulta saikin kun organisaation muutokset vietiin viime kuussa loppuun asti.

Sekavassa ja häviävässä joukkueessa ei oikein kenenkään pelaaminen ja siten tilastotkaan ole näyttäneet sen paremmilta. Muutama kaveri on pystynyt pitämään edes jotain ryhtiä ja tahtia yllä, mutta muuten tuo onkin hyvin tasapaksua luettavaa. Tuolla 10 pisteellä Mathers on hyvin joukkueen sisäisissä kuvioissa joukon jatkona mukana, mikä kertookin kaiken olennaisen Petesien tilanteesta. Derek olisi myös jälleen pelannut reilummin pakkinakin, mikä sekin tekee oman osansa.

Nähdyn perusteella liike olisi jonkin verran parantunut sitten viime kevään. On totutun fyysinen, suoraviivainen sekä tunnollinen kahdensuunnan pelaaja. Ongelmia ovat sitten, että rannari on aika kesy eikä muutenkaan viimeistely ole se kaverin juttu. Kädet ovat pugilistiksi ihan ok, mutta ero vaikkapa aiemmin mainittuun Sabouriniin on selvä. Lisäksi pelaa sinänsä ihan hyvin ja kurinalaisesti puolustussysteemin mukana, mutta jotenkin tältä puuttuisi se selkärangasta tuleva kyky ja äly reagoida (nimenomaan laiturina) tilanteisiin ja lukea näitä, vaan jäisi turhan usein liian passiiviseksi pitäen sitä ruutuaan, mitä ns. kuuluisikin pitää silloin kun muutkin hoitavat hommansa eikä reagoi kentän tapahtumiin kuin vasta pienellä viiveellä, jolloin on sitten auttamatta myöhässä tms. Tuossa varmaan näkyy tuo hyppy pakista laituriksi vasta myöhemmällä junnu-uralla. Pelikäsitys ei siis ole ihan kirkkaimmista kirkkain. Ne rajoitteet olisivat näin selvästi olemassa.

Puutteista huolimatta, näkisin Mathersin yhä kehityskelpoisena tapauksena omaan rajalliseen rooliinsa, mutta tälle olisi nyt uran ja kehityksen kannalta tärkeää päästä mahdollisimman kauas Petersboroughista, sillä tuossa sekamelskassa polkisi yksi sun toinen paikallaan. Paras esimerkkihän oli nyt kesken kauden synnyinseudulleen Windsoriin kaupattu Trevor Murphy, Kanadan poikamaajoukkueisiin kuulunut pakki, jonka Petes varasi aikanaan OHL:n draftissa suhteellisen pienellä numerolla jonkinlaisin odotuksin. Kuului myös vahvasti ensi kesän NHL-draftin spekulaatioihin, joihin olisi taas tekemässä kovaa nousua. Murphyn peli ei siis Peterboroughissa kulkenut eikä kehitystä suuremmin tapahtunut, jonka johdosta päätyivät kauppaamiseen, jota oli myös itse pyytänyt juurikin kotimaisemiin Windsoriin. Nyt sitten hääräisi Spitfiresien puolustuksessa kiekollisena kapellimestarina yhdessä Nikc Ebertin kanssa, tehden näille lähes pinna per peli tahdilla tehoja ja muutenkin pelaaminen on näyttänyt parin näkemäni matsin perusteella kasvaneen itseluottamuksen myötä aivan erilaiselta, mitä vielä alkukaudesta Peteseissä. Näin se vain menee. Toki vastaavasti sitten Kitchenerissä alkukaudesta alisuorittanut Brandon Devlin olisi vuorostaan piristynyt Peterboroughissa. Mathersillekin voisi muutos tehdä ihan hyvää, mutta saa nyt nähdä löytyykö muilla organisaatioilla tarvetta nelosen tappelijalle? Ensi kauden pelannee jo Phantomsien mukana.

Mathersin kehuksi on sanottava, että siinä missä monia Petes pelureita saattoi pahimman alamäen aikoihin syyttää aina välillä suoranaisen yrittämisen puutteestakin ja sellaisesta aneemisesta luovuttamismentaliteetista ja näennäispelailusta, niin tämä jaksaisi painaa ja yrittää loppuun asti sekä antaa kaikkensa tuolla jäällä, kuten toki varakapteenin velvollisuuksiin kuuluukin. En ole siis vielä täysin luovuttanut kaverin suhteen, mutta kyllähän tuo enimmissä määrin alkaa vaikuttamaan siltä, että tulee luomaan uransa tappelijana AHL:ssä NHL:n sijaan. Pelilliset vaatimukset näitä tappelijoita kohtaan kun kasvavat vuosi vuodelta.

Michael Parks, RW, USA, 15-Feb-1992, 6'0'', 200 lb, R, University of North Dakota, WCHA, (2010, 5. kierros, #149)

2012-13: GP 3, 2+0=2, +/- 0, PIM 2 (WCHA)
2011-12: GP 42, 12+10=22, +5, PIM 38 (WCHA)
2010-11: GP 56, 25+16=41, +18, PIM 42 (USHL)

Parksin osalta syksy on ollut melkoinen pannukakku. Nousujohteisen viime kauden ja vahvojen pudotuspelien myötä odotin tältä kovaa tykitystä, mutta loukkaantumiset veivät käytännössä koko syksyn. Ensiksi sai pre-seasonin aikana, jonkin pikku vamman, joka vei pari viikkoa kauden alusta. Tämän jälkeen palasi kehiin ainoastaan loukkaantuakseen uudestaan, jonka jälkeen ei ole pelannutkaan ottelun ottelua ennen kuin teki paluun juuri uuden vuoden puolella.

Parks edustaisi tätä samaa tyyppiä mitä vaikkapa Harry Zolniercyk, Eric Wellwood, Matt Mangene jne. eli tunnollinen kahdensuunnan kiekkoilija, jolla on vauhtia kuin Monzassa ja työmoraali korkealla. Näitä osataan Fleyrsin front-officella arvostaa ja mikäpä siinä ovathan nuo ihan mukavaa seurattava ja lisäksi liikkeen merkitys tuntuisi korostuvan NHL:ssä aina vain. Pelaajaprofiilien perusteella Parks olisi vielä hieman kasvanutkin (5'11'' -> 6'0'') ja lisäksi varteen olisi tullut kymmenkunta pauna lisää sitten edellisen profiilipäivityksen. Tämä on sinänsä ihan merkittävä juttu, sillä olisi näin ollen näistä saman profiilin herhiläisistä suurikokoisin, mikä on yksi pieni marginaalia tuova etu. Näin ollen tällä voisi olla paremmat edellytykset vahvaan kaksinkamppailupelaamiseen kulmissa ja maalinedustalle työntymiseen.

Toivotaan tälle nyt kasassa pysymistä ja vahvaa kevät puoliskoa. Kuluva kausi olisi Parksin toinen UND:ssä, joten vielä olisi yliopistouraa reilummin jäljellä, ennen kuin voidaan puhua tästä sen konkreettisempana prospectina.

Petr Placek, LW, CZE, 28-Dec-1992, 6'4'', 215 lb, R, Harvard University, ECAC (2011, 6. kierros, #176)

2012-13: GP 11, 1+0=1, -5, PIM 6 (ECAC)
2011-12: GP 16, 0+1=1 , -3, PIM 6 (ECAC)
2010-11: GP 16, 8+9=17 (USHS)

Placekin kausi olisi kulunut viime vuoden tapaan nelosen ja katsomon välillä, eikä kehitysharppausta olla suuremmin nähty. Yhtään peliä en ole tältä ja Harvardilta nähnyt, joten paha sanoa sen suurempia, mutta eiväthän nuo tilastot ihmeitä lupaile. Alkaisi vaikuttamaan aikalailla hukkaan heitetyltä pickiltä. Joskin kuudennen kierroksen lopun varaukselle tuo nyt oli vahva ennuste. Flyers on viime vuosina löytänyt näillä myöhäispickeillään mielenkiintoisia massasta eronneita ja varauksensa jälkeen hyvin kehittyneitä pelureita, mutta Placekin kohdalla vaikuttaisivat vetäneen vesiperän.

Yhteenveto:

Laughton ja Cousins toisivat keskustaan entisestään sitä syvyyttä ja kilpailua. Näillä näkymin sentteripulaa ei olisi ihan heti näköpiirissä, jonka vuoksi Cousins luoneekin sen NHL-uransa laiturina, mikäli on luodakseen. Kunnon laituriprospecteja ei sitten oikein olisikaan. Erinäisiä pitkän tähtäimen ja rajallisen uppsiden projekteja löytyisi, mutta eipä sen suurempia. Parksista nyt voisi jotain odotella, mikäli vain pysyy jatkossa kasassa. Flyersin tilanne hyökkäyksen osalta on kuitenkin tulevaisuutta ajatellen ihan mallikas vaikka sellainen huippuluokan laituritalenttikin toki kelpaisi. Sille tärkeimmälle eli sentterin tontille olisi kuitenkin, sanotaan nyt maltillisesti, ihan selkäranka rakenteillaan.

-------

The End
 

Iggy12

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Sharks, Flyers, KalPa, Jarome Iginla
Esittäisin vain kysymyksen, että olisiko nyt aika nostaa Claude Giroux joukkueen kapteeniksi? Kyllä se jo viime kaudella nähtiin, että Giroux johtaa tätä joukkuetta eikä kukaan muu. Nyt kun Pronger ei palaa, niin voisi olla aika siirtyä eteenpäin. Kapteenius olisi selkeä merkki Giroux'lle, että hänen odotetaan olevan tämän joukkueen johtohahmo ja johtavan tämän seuran menestykseen. Olisi jo aika vaihtaa soihdunkantajaa mielestäni.
 

Jay79

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers
Esittäisin vain kysymyksen, että olisiko nyt aika nostaa Claude Giroux joukkueen kapteeniksi? Kyllä se jo viime kaudella nähtiin, että Giroux johtaa tätä joukkuetta eikä kukaan muu. Nyt kun Pronger ei palaa, niin voisi olla aika siirtyä eteenpäin. Kapteenius olisi selkeä merkki Giroux'lle, että hänen odotetaan olevan tämän joukkueen johtohahmo ja johtavan tämän seuran menestykseen. Olisi jo aika vaihtaa soihdunkantajaa mielestäni.

Itse olisin Timosen tai Brieren kannalla, antaa Roon keskittyä olennaiseen vielä ja ottaa kapteenin paikkaa vasta myöhemmin. Tietysti ei mulla mitään sitä vastaan ole jos Claude on Flyers miehistön Kapteeni tulevalla kaudella. Laughton tosiaan vaikuttaa päivä päivältä paremmalta valinnalta, Flyersien näköinen pakkaus. Kiitos taas kerran hyvästä raportista Eagerille.
 

Eager

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, Eagles, HPK ja Barça
Mitä prospectien sijaan nykytilanteeseen tulee, niin en todellakaan kuulu mihinkään Kurtis Foster – fan clubiin, mutta oikein roolitettuna ja sopivalla caphitillähän Foster voi olla Flyersille oikein hyödyllinen ja hinta-laatusuhteeltaan hyvä palanen. Onhan tässä viime kaudet pyöritelty päitä rightin pakkien puutteelle, mikä vaikeutti, niin parien kuin etenkin toimivan ja monipuolisen YV:n kasaamista. Schennin ja Gervaisin hankinnoilla paikattiin tätä ongelmaa, mutta eihän kumpikaan noista ole sitten minkään sortin YV-ase, NHL-tasolle. Foster voisi kanuunansa kanssa jo tätä ollakin. YV-rooli ja 5vs5 pelissä sopivan rajallisesti kolmosparissa, niin kaipa tuota katselee, mikäli nyt hankintana realisoituu. Ja jos Mezzyn poissaolo nyt vähääkään pitkittyy, niin sitäkin suuremmalla syyllä, tuonne olisi joku hankittava. Katsellaan nyt onko se Foster vai joku muu? Vahvistusta tälle mahdolliselle hankinnalle saataneen vielä odotella muutama päivä, jahka nyt saavat ensiksi CBA:n muotoseikat ym. pyöriteltyä kuntoon ja virallistettua sopimuksen.

Laughtonista vielä sen verran, että taitaapi saada kutsun tuonne campille mukaan, ainakin toimittajat olivat jo bonganneet tämän nimikyltin Vorheesin kopista. Anthony SanFilippo, joka nykyisellään kirjoittelee seuran sivuille Flyersin palkkalistoilla, jo rohkeni veikata omaksi yllätyksekseen tämän lopulliseen joukkueeseen selviytymistä. Ihan tähän en lähde mukaan, mutta tottahan se on, ettei Laughton vaatisi mitään top9-roolia, vaan voisi ottaa Couturierin tavoin nelosen vedettäväkseen. Mikäli siis valmennus näkee pojan jo valmiiksi NHL:ään. Lavi oli käynyt työsulun aikana useampaan otteeseen seuraamassa Laughtonin otteita livenä, joten eiköhän siellä aika hyvä kuva kaverin tämän hetkisistä kyvyistä ole. Itse antaisin tämän pelata kauden loppuun Oshawassa ja vasta ensi syksyllä kunnolla Flyersin kuvioihin mukaan, mutta täältä ei jostain kumman syystä koskaan niitä neuvoja kysytä ;) Tosin kun muistelee, niin toissa kesänä olin kovasti Couturierin mukaan raahaamista vastaan, mutta ihan "kelvollisestihan" tuo veti ja kehittyi kauden mittaan, joten tehkööt viisaammat ne päätökset. Laughtonille uskoisin kuitenkin olevan vielä haastetta tuolla OHL:ssäkin, varsinkin jos ja kun Jenner murtautuu sinitakkien rosteriin. Couturierilla näin ei oikein ollut.

Tom Sestito olisi sen sijaan (SanFilippon mukaan) sairastanut rokotusten ja muiden takia nykyään jo varsin eksoottista sikotautia ja kaiketi nimenomaan sairastanut. Tuonhan voi käsittääkseni oireettomanakin sairastaa. Mikäli Tompan twiittauksista päättelee, niin olisi mukana leirillä, mutta missä iskussa onkin jo oma kysymyksensä.

Matt Walkerilla olisi puolestaan yhä vanhoja selkävaivoja, eikä tulisi näillä näkymin läpäisemään lääkärintarkastusta, vaan jatkaisi oloaan LTIR:ssä. Mikäli näin on, niin sitäkin suurempaa tarvetta olisi tuon syvyyspakin hankinnalle.

Kapteeni case on omalla tavallaan mielenkiintoinen. Giroux'n rintaahan tuo ennemmin tai myöhemmin tulee, se on selvää, mutta ajankohdasta ei niin tiedetäkään. Voisin periaatteessa kannattaa tuota kolmea A:ta tälle tynkäkaudelle ja sitten ensi syksynä campien alettua uutista eetteriin Roon kapteeniudesta. Näin ollen saisi rauhassa totuttautua tuohon alkukauden verran. Nyt kun pitäisi olla tulta ja tappuraa välittömästi, niin ei oikein mitään ykkösstaran mahdollista uuteen rooliin totuttelukipsejä kaipaisi. Tosin voisihan tuo epätietoisuuden poistaminenkin asian ympäriltä selkeyttää koko joukkueen tilannetta ja mistä sitä tietää miten Roo tuohon reagoi? Vaikka pelaisi elämänsä kiekkoa? Tiedä näitä. Toivon mukaan joku tietää.

Jay on hyvä vaan ;)
 
Viimeksi muokattu:

Hyttynen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers
Minäkään en vielä antaisi C:tä Giroux'lle. Tietenkin hän sen ansaitsisi, mutta oli taikauskoa tai ei, niin en haluaisi hänelle C:n paineita. Varsinkin kun rosterista löytyy Timosta ja Briereä. Kolme A:ta, joista yksi G:llä voisi olla oikein hyvä vaihtoehto tälle tynkäkaudelle. Jos Giroux'n on saatava C, niin annetaan sitten ensi kaudella vasta.

Kiitokset Eagerille prospect-raportista minunkin puolestani. Miten rankkaisit (muutkin saa toki vastata :) ) Flyers-junnut? Laughton taitaa olla selkeä ykkönen ja Gostibehere varmaan kakkonen. Sitten tulisivat Cousins, Leier ja Stolarz. Näiden jälkeen alkaakin olla aika hiljaista todellisen potentiaalin suhteen...

edit: Onko tuota Foster-huhua raportoitu missään muualla kuin täällä? Twitteristäkään en löytänyt mitään. Hfboardsilla näyttää löytyvän aiheesta ketju, mutta siinäpä se.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
edit: Onko tuota Foster-huhua raportoitu missään muualla kuin täällä? Twitteristäkään en löytänyt mitään. Hfboardsilla näyttää löytyvän aiheesta ketju, mutta siinäpä se.

Tuskin tuo vielä on sopimusta voinut allekirjoittaa, kun CBA:takaan ei ole. Mutta todennäköisesti joku suullinen sopimus Flyersin kanssa on ja mies jättäytyi sen takia pois Tapparan kokoonpanosta. Mutta siis lähdehän siis oli Antti Mäkinen ja hänen oletettavan vahvat Tappara-kytköksensä.
 

Steegil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit 1967-2014, Ducks sympatiat Coyotes & Jets
Kuinkas nopeasti uskotte Lauridsenin nousevan Flyersin kokoonpanoon? Onko miehellä mahdollisuuksia esim kaudelle 2013-2014 olla jo vakiokalustoa 6-7 pakkina?
 

Eager

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, Eagles, HPK ja Barça
Kiitokset Eagerille prospect-raportista minunkin puolestani. Miten rankkaisit (muutkin saa toki vastata :) ) Flyers-junnut? Laughton taitaa olla selkeä ykkönen ja Gostibehere varmaan kakkonen. Sitten tulisivat Cousins, Leier ja Stolarz. Näiden jälkeen alkaakin olla aika hiljaista todellisen potentiaalin suhteen...

Jos puhutaan vain näistä amatööripohjaisista, niin pitkälti samalla tapaa. En nyt mitään rankingia rupea väsäämään, sillä ovat mielestäni jotenkin onnettomia. Eivät kerro oikein mitään mistään ja ovat lisäksi turhan ehdottomia. Pienen sanallisen jaottelun voi toki antaa.

Laughton on selvä ykkönen (ja olisi Phantoms-pelureidenkin kanssa, Couturier ja Schenn kun ovat jo Flyersin vakikalustoa) ja ainoa jolle voi povata tässä ja nyt NHL-tason profiilipelaajan uraa. Selvästi kaikkia muita edellä.

Gostisbehere ja Cousins ovat aika samanlainen kaksikko. Molemmilla on ne omat vahvuudet olemassa, joiden avulla luoda hyvä/ok NHL-uran, mutta myös ne heikkoudet, jotka voivat vesittää tuon kokokaan. Realistisesti puhuttaessa, mikä aina tuppaa näissä maalailuissa ja arvionneissa unohtumaan, kun ne oman organisaation prospectithan ovat aina niin saatanan hyviä ja monesti halutaan vain katsoa sitä kolikon kirkkaampaa puolta, niin tuskinpa kummastakaan, vaikka NHL:ään vielä nousisivatkin, saadaan roolipelaajaa kummempaa.

Leieriin en usko noin paljoa, sillä en vain näe tällä oikein pro-talenttia. Ennemmin liputtaisin Parksia (vaikka en tätä ole omin silmin nähnytkään), sillä tämän ominaisuudet yhdistyisivät paremmin sen oman "NHL-raon" kanssa. On tuolla NCAA:ssa ja syrjäisessä North-Dakotassa hyvin huomiolta piilossa, jonka johdosta voi yllättää vielä monet. En sano, että näin tulee tekemään, mutta jotenkin olisi vain tällainen kutina. Yllättämisellä tarkoitan siis hyvän NHL-uran luomista tyyliin kolmosen laidassa.

Stolarz on sitten tuollainen täysi jokeri. Varsinkaan kun en ole tältä pelin peliä nähnyt. Ei ole esittänyt vielä sen suurempia, mutta järjestäen arvostettavatkin ja mikä tärkeintä varsin realistisesti nuoriin talentteihin suhtautuvat (puhtaan ja sokean hehkutuksen sijaan) kiekkoniilot puhutavat tämän raa'an talentin puolesta. Tuo pitäisi vain saada esiin. Toivon mukaan siirtyminen Londoniin auttaa tässä. Voi siis mielestäni nousta ajan myötä aina NHL:n ykköseksi tai jäädä vielä jopa ilman ammattilaissopimusta. Hyvin avoin tapaus, jonka kohdalla tulevat puolitoista vuotta kertonevat jo paljon enemmän. Toivon mukaan on jo tulevana viikonloppuna tulessa, niin voisi mennä tuokin neitsyys…

Muista Willcox on kaveri josta ei vielä suurempia voi sanoa. Pelasi vielä viime kaudella Kanadassa koulusarjaa, josta hyppy NCAA:han on ilman muuta huomattava. Ei ole toki noussut räjähtävästi esiin, mutta en tätä odottanutkaan. Jahka vuosien myötä saa kroppansa raamien (6'4'') mahdollistamalle tasolle tuosta nykyisestä tulitikkumoodista ja yhdistettyä siihen vahvan liikkeen, peliälyn, sekä lukemani perusteella ilmeisen hyvän kiekollisen pelaamisenkin (joka ei toki ainakaan vielä näy tilastoista). Voi olla yliopistouransa päätteeksi aivan eri pelaaja, mitä vielä tällä hetkellä. Ei nyt mikään sen suurempi ja hehkuttamisen arvoinen prospecti, mutta tällainen antaa ajan näyttää tapaus.

Suellentrop on tuollainen monipuolinen paketti, joka olisi ottanut täksi kaudeksi hyvän kehitysharppauksen. Mikäli tuo jatkuu, niin mistä sitä tietää. Näen tämän kuitenkin enemmän pitkän AHL-uran tekijänä, kuin NHL:ään nousijana.

Larsson ja Vasilyev ovat sitten euroja, joiden en usko koskaan pelaavan Pohjois-Amerikassa, edes AHL:ssä. Mikäli saavat sopimuksta Flyersilta ja tuo venäläinen vielä allekirjoittaisi sen, niin… Placek puolestaan vaikuttaisi täydeltä hudilta, josta ei tuntuisi kehittyvän edes hyvää yliopistokiekkoilijaa ja jonka oikeuksia Flyers ei varmastikaan tule säilyttämään läpi tämän yliopistouran ja täten lunasta tulokassopimuksella neljännen vuoden jälkeen. Luukkon kohdalla voivat näin vielä tehdäkin, vaikkei tälläkään sitä NHL-potentiaalia oikein ole nähtävissä.

Mathersilla on jo sopimus taskussa ja tuo oma talenttinsa, mutta NHL:ää ajatellen kehitys ei ole ollut varauksen jälkeen läheskään toivottavaa ja suunnan olisi syytä pian muuttua. Muuten jää puhtaan AHL-goonin rooliin.

Tuli nyt tällainen ranking ;)

Kuinkas nopeasti uskotte Lauridsenin nousevan Flyersin kokoonpanoon? Onko miehellä mahdollisuuksia esim kaudelle 2013-2014 olla jo vakiokalustoa 6-7 pakkina?

Omasta mielestäni on, muttei tuo mitenkään todennäköistä ole. Lauridsenilla olisi yhä kehittettävää tuon liikkeen ja kiekollisuudenkin saralla, jotta pidemmästä NHL-pestistä voitaisiin puhua, mutta kehitys on edennyt tasaisesti tähänkin asti, joten miksei se voisi edetä jatkossakin? Varmasti niitä kavereita, joille annetaan reilu mahdollisuus taistella viimeisistä puolustuksen paikoista, mutta samasta mahdollisuudesta on taistelemassa moni muukin.

Lisäksi Flyersissa nämä nuoret pakit ja näiden sisäänajaminen eivät ole mikään hirmuinen prioriteetti, vaan puolustuksen tärkeyden vuoksi, veteraanihankinnat ovat Homerille kova sana puolustuksen syvyysrooleihin, mistä tämä Fosterinkin mahdollinen hankkiminen jälleen kertoo. Mikäli sinne sitten joku nuori onnistuu nousemaan, niin hyvä vaan. Tosin eipähän tuonne ole viime vuosina hirmuista nuorta talenttia ollut tarjollakaan. Tilanteen näkee heinäkuun alun jälkeen jo selvästi paremmin. Mikäli hankkivat reilummalla kädellä veteraanileveyttä puolustukseen, niin vaikeapa sinne on ilman loukkaantumisia kenenkään nuoremman nähdä nousevan.

Jos nyt nimillä leikkii, niin kaudelle 13-14 löytyisi sopimukset seuraavilta veteraanipakeilta: Coburn, Meszaros, Schenn, Grossmann ja Gervais. Näistä neljä ensimmäistä menee varmasti Lauridsenin edelle ja Gervaisinkin pitäisi olla tällä kaudella aika surkea, jotta kävisi tosinpäin.

Sitten Timonen jatkaa tai tätä paikataan huomattavasti Lauridsenia kovemmalla nimellä. Näin ollen sinne jäisi tässä vaiheessa ennakoiden tuo seitsemäs ruutu. Periaatteessa näkisin ihan mielelläni Lauridsenin paikkaamassa Liljan jättämää aukkoa. Toisi yhtälailla kokoa ja selvästi enemmän fyysisyyttä. Tuosta paikasta vain taistelee muutama muukin. Lisäksi voivat aivan hyvin paikata Liljan samanlaisella halvalla veteraanihankinnalla.

Noita nuorien pakkien sopimuksia kun katselin, niin ensi kesänä päättyvät niin Gustafssonin, Manningin kuin Lauridsenin tulokaspahvit. Tuossa tehtäneenkin se ensimmäinen linjanveto. Millaisia sopimuksia, millä ehdoilla ja kenelle? Mukava vielä, että tuossa on kolme aika erilaista pakkia.

Bourdonilla jatkuisi vielä vuoden pidempään, mutta saataapi nuppi olla jo siinä kunnossa, ettei hirveän pitkään enää pelaile.

Vaikka The Great Danesta pidänkin, niin kyllähän se todennäköisin ja "helpoin" skenaario tällekin on vain käyttää ykkösmiesten loukkaantumiset hyväkseen ja pelata, niin että sivuuttaminen olisi jatkossa mahdollisimman vaikeaa. Näitä loukkaantumisia ei taas näin seuran kannattaja, niin toivoisi...
 

Caney

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Philadelphia Flyers, Liverpool FC
Myös Flyers Luongon perässä (MTV3.fi / tekstikanava)

Vai että sellasta. Joo, olihan jotain odotettavissa hankintarintamalla, kun isoo kalaa nimeltä Weber ei saatu. Jos nyt katsottaisiin suht. samassa asemassa oleva Bryzgalov ensin, ennen kuin vaihdetaan Bryzin tilalle ehkä jopa vakavempien ongelmien kanssa painiva Luongo. Kohta pitää tehdä Giroux'lle, Coutsille ja Schennille uudet sopparit, niin mitäs sitten, kun aletaan olla taas samassa asemassa, kun oltiin pari vuotta takaperin. Jengi täynnä tähtiä, tuolloin veskat olivat vaan halpoja (eikä hinta/laatu-suhde tuolloinkaan ollut yllättäen kohdillaan). Toki jos Bryz floppaa tynkäkaudella ja kun tuollainen ulososto-mahdollisuus siellä on, niin en yhtään epäile, etteikö Homer sitä käyttäisi Bryziin, mikäli tänäkin vuonna kaadutaan alakerran osaamiseen. Olisiko Luongo sitten sen parempi? Joskus hyvä, joskus ihan kujalla, joskus tasoa MM-kulta/Olympia-kulta. Flyers nyt on edelleen vain yksi seura muiden joukossa, kuten oli Nash- sekä Ryan-spekulaatioissa. Jotain sinne alakertaan pitää hankkia, ja tätä mieltä on myös Homer, koska sitä Weberiä aiemmin yritettiin kalastella.

Mielummin haettaisiin sitä puolustuksen kärkinimeä (koodinimet Weber, Suter, Pronger) kymmeneksi vuodeksi eteenpäin, kuin toista kallista maalivahtia, jonka floppivaara ja hintalappu on normaalia suurempi.

Luottoa Bryziin on, onko hän tuon luottamuksen arvoinen, onkin sitten toinen juttu. Se nähdään parin kuukauden sisällä.

EDIT: Kiitokset vielä täältäkin Eagerille! Loistavaa luettavaa kerta toisensa jälkeen.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös