Philadelphia Flyers 2012-2013

  • 330 200
  • 926

riknor

Jäsen
CSNPhilly kirjoittaa että joukko Flyers-pelaajia on vuokrannut itselleen harjoitustilat, toisin sanoen jääaikaa. Kikkara-Hartnell oli vingauttanut luottokorttiaan ja vuokrannut jätkille jääaikaa viikon jokaiselle päivälle. Sanoo että ovat Kimmon kanssa päättäneet treenailla yhdessä ja joukkoon on liittynyt ilmeisesti monia muitakin. Ollessaan työsulussa pelaajat eivät saa käyttää mitään seuran harjoitustiloja, mutta voivat kuitenkin vuokrata avoimesti yleisölle vuokrattavana olevaa jääaikaa. Lehti kertoo että tuollainen 60-90min vuokra maksaa $370 mutta Flyers-pelaajilla uskotaan olevan jonkinlainen alennus. Tuskinpa nuo vararikkoon menisivät täydellä hinnallakaan.

Jäällä on ollut ainakin Hartnell, Timonen, Briere, Bryz, Grossmann, Shelley, Hovinen, Lauridsen sekä Todd Fedoruk ja Justin Williams. Kingsin Williams kertoo treenaavansa Flyers-jätkien kanssa koska haluaa osoittaa pelaajien välistä solidaarisuutta.

Huhut kertoo myös että Talbot ja Bruno Gervais yrittäävät säätää Quebec City - Montreal -akselille otteluita joissa pelaisi ainakin näitä kanadanranskalaisia jätkiä. Danny Briere oli kiinnostunut, mutta sanoi että jätkillä ei taida vielä olla mitään virallista kasassa, lähinnä ajatus. Ideana kai kasata jengi Quebecin seudulta olevista jätkistä ja pelata jokin viikottainen ottelu enemmän tai vähemmän hyväntekeväisyysmielessä. Kieltämättä mielenkiintoinen ajatus. Heti näkee että pelaajat eivät halua vaan odotella, vaan pitää pelikuntoaan yllä eri tavoin.

Linkki Quebec-uutiseen: Some Flyers could play in Quebec during lockout

Linkki vuokrajää-uutiseen: Hartnell rents ice, Flyers practice in Voorhees
 

Caney

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Philadelphia Flyers, Liverpool FC
Youtube | Classic Series: 2010 ECSF - Flyers vs. Bruins

Huhhuh, tuli katsottua kyseiseltä kanavalta koko juttu, yhteiskesto n. 45min, neljä osaa. Siinä vähän päätä huimaavaa muisteltavaa meille Phillyn ja miksei myös Bruinsin kannattajille. Richardsin vaihto Losiin suoraan sanoen vituttaa edelleen, vaikka tilalle saatiikin ihan hyviä äijiä, Simmonds sekä nuorempi Schenn. Eiköhän Schennistäkin ole kasvamassa mikerichardsmaista pelaajaa/ratkaisijaa pikku hiljaa, ainakin siihen suuntaan mies oli pleijareissa menossa ja työsulun jatkuessa joulukuuhun, saa Coutsin kanssa isoa roolia AHLssa ja nyt katseet siellä oletetusti kohdistuvat ainakin Schenniin ja Couturieriin, kun ottelun ratkaisijoita aletaan hakemaan.

"And Flyers, the comeback kids..."
 

Jay79

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers
Ensimmäinen kaveri sitten loukkaantui. Voracek ja polvivammasta kyse, vamman vakavuudesta en löytänyt vielä sen enempää.

Tim Panaccio (tpanotchCSN) Twitterissä

Linkki vie Panaccion twitteriin.

edit. Voracekin agentti Svoboda kertonut että kyse on polven"revähdyksestä", eli menisi noin viikon levolla ohi, toivotaan tosiaan parasta.
 

HokejGirl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers, Metallurg Magnitogorsk
edit. Voracekin agentti Svoboda kertonut että kyse on polven"revähdyksestä", eli menisi noin viikon levolla ohi, toivotaan tosiaan parasta.

Dmitry Chesnokov taas twiittaa, että voi mennä kuukausi vamman paranemiseen. Aika tuskaiselta Jake kyllä näytti vaihtoaitiossa, kun polvea katsottiin.
Wayne Simmonds puolestaan on päässyt vauhtiin Euroopassakin. Veti turpaan yhtä kaveria, tässä havainnollistava kuva.
 

Jay79

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers
Voracekin vamma tosiaan olikin vakavampi ilmeisesti mitä eilen annettiin ymmärtää, saatta KHL seura sen takia purkaa sopparin sekä hommata uuden pelimiehen tilalle.

Tom Sestito muuten suuntaa Englantiin Sheffield Steelersien riveihin, Bryzin pelit ovat lähteneet takkuillen käyntiin ja tänään tuli toinen tappio herralle, eipä kaveri kyllä ole päässyt pahemmin pelaamaankaan kun Stana ollut aika loistava CSKA;n maalilla. Pienellä innolla odottelen että Giroux sekä Briere tekevät ensiesiintymisensä Saksassa, huomenna ilmeisesti saapuvat maahan sekä pelaavat ensimmäisen pelinsä perjantaina, kaipa noita matseja jostain pystyy väijymään.
 

Eager

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, Eagles, HPK ja Barça
Vaikka NHL:än ja Flyersin osalta pelit ovatkin jäässä, niin AHL:ssä tapahtuisi kun kausi potkaistiin käyntiin viikonloppuna.

Adirondackin kauden avauksesta Portland Piratesia vastaan ei sen suurempia sanottavia ole, sillä mitä AHL Liven Archivesta yritin matsia katsella, kun en yöllä jaksanut kukkuilla, niin kumpaakaan audiota ei tuohon tallenteeseen jostain syystä löytynyt, taltiointi hyppi välillä tilanteista toiseen miten sattui ja lisäksi käyttivät kotiavauksessaan vanhasta Adirondack Red Wingsien paidasta mallinnettua erikoispaitaa (ei siis ole joukkueen virallinen kotiasu, onneksi), joka oli suoraan sanoen sitä itseään. Vaalea paita vaaleilla numeroilla, näyte tässä (youtube.com) Schennin komean AV-osuman muodossa, jolloin pelaajien tunnistaminen oli vähintäänkin haasteellista vaikka ketjutkin olivat ennakkoon tiedossa. Eipä tuota pitkään jaksanut pyöritellä. Highligtsien, tilastojen ja luetun perusteella Schenn ja Couturier näyttivät olleen ihan iskussa, hieman yllättäenkin avannut Munroe vahva ja McGinn-Roe-Holmstrom vitjakin kuumana. Lisäksi halli oli ollut täysi ja tunnelma ilmeisesti sen mukainen, jonka hieno kolmas erä varmasti kruunasi.

Eilen pelasivat sitten kauden toisen ottelunsa Springfield Falconseja vastaan, tällä kertaa vieraissa. Ottelua voisi ehkäpä kuvata sanoin kun mikään ei suju… Ei mennyt meinaan kovinkaan häävisti.

Avauserä oli vauhdikasta ja sekavaa pelaamista. Molemmat saivat luotua nopeita tilanteita ja tuomareilla oli pilli herkässä, mikä puolestaan rikkoi 5vs5 pelaamisen rytmiä ja mm. Rinaldo-Brown-Johnstonia ei tullut montaa kertaa jäältä bongattua. Phantomsit ehkäpä hyötyivät tästä herkästä linjasta astetta enemmän ja pääsivät pariin otteeseen jauhamaan kahdenmiehen ylivoimallakin, mutta tuloksetta. Pyrkivät tuolla mukavan suoraviivaisesti vetoihin, mutta näiden laatu jättikin sitten toivomisen varaa + maski oli puutteellista ja sama linja jatkui oikeastaan läpi ottelun. Springfield sai sitten jäähyjen tappamisesta henkeä päälle ja hetkeä myöhemmin vahvan pyörityksen päätteeksi Ryan Johansen kävi tuikkaamassa ihan maukkaan rysän.

Toinen erä alkoi sitten huonoimmalla mahdollisella tavalla. Heti kättelyssä Springfield meni jollain ihmeellisellä kimmokeosumalla 2-0 johtoon. Pakin löysä rannari viivalta löysi vain tiensä aina maaliin asti. Takaiskusta Phantoms sai ihan hyvää sähköä peliin, mutta vähän liikaa kulmissa pyörimiseksi se meni. No hetki tästä ja Springfield pääsi YV:lle Brandon Manningin otettua varsin turhan estämiskakkosen. Muutama sekunti, nätti kuvio ja kiekko oli maalissa. Mallia Phantomseillekin. Tuo sitten jotenkin lamaannutti joukkuetta ja se paras sähkö hävisi sinne jonnekin ja kas kummaa pian peli oli 4-0 kun omassa päädyssä nähtiin sellainen heikon puolustamisen malliesimerkki. Kaverit olivat periaatteessa tilanteessa mukana ja miestensä ihoilla, mutta eivät sitten olleetkaan vaan hävisivät putkeen kaksinkamppailut jonka lisäksi keskeltä löytyi tilaa vaikka muille jaettavaksi. Jäällä oli Manning-Syvret pari sekä Couturierin kenttä, eli pitkälti niitä kavereita, joiden pitäisi tehdä vastaavan laista toisessa päässä. Loppu erään saivat taas jotain ryhtiä tekemiseensä, mutta olihan tuo vain surkea erä. Paikkoja oli toki Phantomseillakin, mutta niistä tuntui vain puuttuvan järjestäen se viimeinen terävyys, mitä puolestaan kaverilla oli.

Kolmanteen tulivat sitten sillä kaikki tai ei mitään mentaliteetilla ja saivat aikaan hyvää pyöritystä ja paikan jos toisenkin, mutta eilen ei vain uponnut sitten mistään ja lisäksi monet vedot tulivat turhan kaukaa/pienistä kulmista/ilman maskia. Murray aloitti kolmannessa myös melkoisen ketjuruletin ja saa nyt nähdä millaisella kokoonpanolla ovat seuraavaksi liikkeellä?

Jotain viivoja:

- McGinn-Roe-Holmstrom tekivät avauserässä melkeinpä mitä tahtoivat (paitsi maaleja). Saivat jatkuvasti paineen Falcons päätyyn, hyviä tilanteita jne. Tuon jälkeen sitten katosivatkin aika mystisesti.

- Näistä kuitenkin kapteeni Holmstrom jaksoi painaa ja taistella läpi matsin, haki sen herättelevän tappelun jne. mutta maalipaikoista ei vain tupannut upota. Tuo tappelukin kuvasti varsin hyvin tuota koko ottelua. Vastassa kun oli muutaman hassun junnutappelun AHL-tulokas Michael Chaput, sama entinen Flyers-varaus joka aikanaan kaupattiin Tom Sestito kaupassa Columbukseen. Tämä sai kuitenkin huitaistua yhden painavan osuman ja hanskaajana rutinoituneempi Holmstrom oli jään pinnassa.

- Schenn-Couturier pelasivat aika kaksijakoisen ottelun. Paljon hyviä paikkoja ja tilanteiden luomisia, mutta vastapainoksi heikkoa viimeistelyä ja muutamia nukahduksia puolustuspäässä. Ei ollut ihan kavereiden ilta.

- Bourdon oli ehdottomasti puolustuksen paras ja tekisi mieli sanoa, että koko joukkueenkin. Mukavan äijämäistä ja jämäkkää peliä. Jakoi kivoja pusuja, oli rauhallinen ja hyvä kiekon kanssa, avasi peliä hyvin, sijoittui järkevästi jne. eli sitä samaa mitä viime kaudella Flyersissakin. Liekö sitten ollut pientä revanssi henkeä ilmassa, sillä keräsi selvästä voitosta huolimatta avauksessa Gustafssonin kanssa reilut miinukset.

- Vierellä Gustafsson oli sanalla sanoen vaisu. Mikäli mielii oikeasti vakituiseksi NHL-pakiksi, niin kyllä tämän pitäisi olla pienenä europakkina AHL:ssä ihan päällikkö. Nyt ei esittänyt kiekollisesti sen ihmeempiä ja omassa päässä oli välillä helisemässä Springfieldin rymistelijöiden (mm. Cody Bass) kassa. Parempaa on toivottavasti jatkossa luvassa.

- Manning ja Syvret pelasivat yhdessä vähän siten kuin hieman pelkäsin. Molemmat olisivat ainakin AHL:ään tuollaisia selviä kiekollisen roolin ottajia, mutta nyt toisen samanlaisen kanssa vielä hieman hakivat sitä milloin kumpikin tekee ja mitä? Omassakin päässä oli vielä yhteispelissä hiottavaa.

- Manningistä täytyy tosin sanoa, että ihmettelen ellei tee tällä kaudella kovia tehoja, vaikka vielä tilastot puhdasta nollaa näyttävätkin. Veto on vain niin painuva ja lisäksi osaisi todellakin pelata hyökkäyssinisellä rohkeaa ja aktiivista peliä sekä ennen kaikkea lukea niitä tilanteita. No nyt kun tuli manattua, niin varmaan tuskailee läpi kauden niiden tehojensa kanssa, mutta potentiaalia siis olisi.

- Lauridsen ja Eddy puolestaan pelasivat sellaista perussimppeliä ja yksinkertaista kiekon siirtelyä, ei siinä mitään. Välillä tosin jäi harmittamaan, ettei parista oikein löytynyt sellaista vahvasti ja monipuolisesti peliä avaavaa ja tarpeen tullen kiekkoa ylös tuovaa tapausta. Murrayn saappaissa vaihtaisin kyllä nämä kaksi muuta paria puhtaammin kiekollinen ja varmistavampi -yhdistelmiksi, jolloin ne roolit olisivat paremmin selvillä ja jokainen pääsisi keskittymään puhtaammin siihen vahvuusalueeseensa.

- Cal Heeter ei ollut mitenkään vakuuttava. Tiedä sitten oliko tällä liikaakin puristusta ammattilaisdebyytissään? Moni ei varmaan pidä siitä mitä seuraavaksi sanon, mutta tästä tuli vain mieliin Michael Leighton. Iso ja hyvin peittävä kaveri, joka sijoittuu ihan hyvin tuolla maalinsuulla, tässä sitä positiivista. Reaktiot eivät kuitenkaan vaikuttaneet mitenkään elämää suuremmilta eikä muutenkaan tuntunut miltään elastiselta kumiukolta vaan oli yllättävänkin jäykän oloinen, as like Michael Leighton. Lisäksi riparikontrollissa olisi paljonkin parannettavaa, sillä sylki vain pikku mustaa eteensä jatkuvalla syötöllä, jolloin pakeilla oli täysi työ siivota näitä paluukiekkoja. Niin ja tämäkin täsmäisi Leightoniin. No tuo oli vasta ensimmäinen peli ja samalla ensimmäinen Heeteriltä näkemäni, mutta ainakaan vielä en ole vakuuttunut, että tässä olisi sellainen kuuma huippuveskari, jonka johdolla tuota Calder Cupia jahtaisivat. Ja mikäli otteet eivät tuosta merkittävämmin parane, niin kyllä Hovisen pitää aikapäin sitä itseään pelata, mikäli ei parempaa kykene tarjoamaan. Tällä hetkellä taitaa muuten olla sellainen tilanne, että vanha parta Scott Munroella olisi se ote tuosta ykkösveskarin paikasta. Ainakin mies olisi ainoa veskari, joka on tällä kaudella harjoistusmatsit mukaan lukien onnistunut voittamaan ottelun Phantoms-maalilla.

- Zac Rinaldo ja Tyler Brown eivät saaneet suuremmin minuutteja kuin vasta kolmannen ketjuruletin seurauksena, mutta olivat vain jatkuvasti energisiä, yritteliäitä ja vauhdikkaita. Tämän myös Murray tuntui palkitsevan Rinaldon päästyä Schennin ja Couturierin vierelle ja Brownin puolestaan Roen ja Holmstromin. Vaikea sanoa onko näistä kummastakaan loppujen lopuksi hirveämmin apua tehojen suhteen, mutta yritystä ja vauhtia riittäisi.

- Tulokas Johnstonista en saanut vielä oikein kunnollista kuvaa, sillä niitä vaihtoja ei tälle loputtomasti kertynyt. Ihan pirteästi ja energisesti tuokin esiintyi sen mitä tätä havaitsin ja ehti missaamaan yhden tuhannen taalan paikankin, kun ei saanut kiekkoa nousemaan riittävästi.

Jatkuu...
 

Eager

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, Eagles, HPK ja Barça
- Tye McGinn pelasi aika kaksijakoisen ottelun. Avauserässä sai olla siellä omalla mukavuusalueellaan eli vääntää kulmissa, voittaa kaksinkamppailuja, ajaa taklauksia, tehdä maskia, painia maalin edessä jne. Miehen kuin koko ketjunkin peli toimi. Toisessa erässä ketju (kuin ylipäätään Phantomsit) eivät enää saaneet samanlaista tasaista painetta ja tapahtumia Springfieldin päätyyn, niin McGinnistäkään ei ollut enää sen suurempaa iloa sillä tämän vahvuus ei olisi niinkään kiekon taisteluissa avoimella jäällä. Näin ollen mies jäi Murrayn ketjuruletin uhriksi kun energisesti pelanneille kavereille haettiin lisää roolia, joukkueen yrittäessä napata kolmannessa entisestään sitä otetta itselleen. Tye vaatisi ketjukaverit, jotka kykenevät viemään säännöllisesti sen painopisteen vastustajan päätyyn, jolloin pääsee kunnolla hyödyntämään osaamistaan ja vahvuuksiaan. Yhteistyö Roen ja Holmstromin kanssa näytti toimineen ainakin tilastojen valossa tuossa sarja avauksessa kuin eilenkin sen ensimmäisen erän, mutta heti kun ketjun peli ei toiminutkaan aivan kuin rasvattu, niin McGinn muuttui aika hyödyttömäksi ja liiaksi pelin ulkopuoliseksi tapaukseksi. Saa nähdä miten jatkossa käy. Tuo koko, hyvät kädet ja häijy luonne olisivat kuitenkin sellainen yhdistelmä, jonka maksimaalinen hyödyntämiseen tulisi pyrkiä, sillä eipä Phantomseilla vain oikein löydy toista samanlaista raamikasta voimalaituria, jolta voisi tehojakin odotella, sillä Mike Testwuidelta puuttuisi liiaksi se luonne vaikka raameissa olisi.

- Wellwood ja Zolnierczyk tarjosivat jälleen hurjat määrät vauhtia, mutta siinäpä se liiaksi olikin. Kaksikon pitää vain kyetä hyödyntämään tuota luontaista vahvuuttaan paremmin tehojen muodossa. Zolnierczykin peli päättyi tosin toisessa erässä saatuaan mailaa kunnolla kasvoihinsa, eikä enää palannut kaukaloon. Näiden välissä Rob Bordson oli ihan ok ja toi ketjuun kivasti lisäsenttejä, mutta vaikea vielä sanoa onko tällä riittävästi kykyjä tuon vauhtikaksikon ruokkimiseen? Eilisen perusteella tekisi mieli sanoa, että ei, mutta tuosta pelistä nyt saa monesta muustakin liian negatiivisen kuvan, joten antaa ajan näyttää.

- Matt Ford ei ollut aivan niin hyvä kuin olisi toivonut. En sitten tiedä jääkö kaveri Couturierin ja Schennin kanssa vähän liiaksikin paitsioon ja pelin ulkopuoliseksi? Periaatteessahan tuollaisena nopeana ja työteliäänä snaipperityyppinä tämän voisi kuvitella soveltuvan tuohon ketjuun vallan mainiosti, mutta ainakaan näissä parissa matsissa ei niitä tuloksia ole tullut vaan tehot näyttäisivät yhä nollaa. Mielestäni tuo ketju on vähän tuollainen, etteivät Couturier ja Schenn tarvitse Fordia eikä tämäkään välttämättä näitä ainakaan niin palavasti, vaan tälle voisi sopia hyvin ketju jossa saisi olla enemmän se ns. tähtipeluri ja hahmo, jolle niitä paikkoja pyritään hakemaan. Schenn ja Couturier kun toisilleen ja muille rakentamisen lisäksi hakevat myös paljon niitä ratkaisuja itsekin. Lisäksi tuon ketjun peli on enemmän tuollaista kiekon hallintaan perustuvaa rintamahyökkäämistä ja vyöryttämistä vastustajan päädyssä, mikä ei välttämättä ole ihan se Fordille omin juttu. Sellainen nopeiden ja suoraviivaisten harppuunahyökkäyksien hakeminen, mitä mm. Paterson suosi tuntuisi tälle huomattavasti otollisemmalta tyyliltä. No yhden nähdyn matsin perusteella on vielä turhan aikaista ruveta analysoimaan sen tarkemmin. Olihan tuossakin matsissa, niin Fordilla kuin koko tuolla ketjulla ne paikkansa, jotka upottamalla olisi aivan toinen ääni kellossa.

- Yksi asia mitä tuosta ketjusta pitää sanoa, niin tuolta turhan usein puuttui se puhdas maalineduspelaaja. Kaikki kolme kun haluavat hakea niitä laukauksia ja paikkoja näille, niin näitä kyllä saatiin hyvä liuta aikaiseksi, mutta ongelmaksi nousi se, ettei kukaan ollut tekemässä hommaa veskarille vaikeammaksi tai sörkkimässä mahdollisia irtokiekkoja suoriltaan sisään. Kyllähän jokainen näistä pyrki myös tuonne maalinedustalle, mutta tuossa ei vain ollut sellaista pelaajaa, jonka rooli olisi ollut juuri tämä. Tässä mielessä tuon Rinaldo-haun ymmärsi hyvin. Toinen vaihtoehto voisi olla sitten McGinn, joskin Rinaldon nopeus ja sähäkkyys voisivat olla myös ihan kiva lisä.

Vielä en kuitenkaan toivo mitään ylenpalttista ketjurulettia vaan näillä nykyisille pitäisi antaa sitä aikaa sillä jokainen kuitenkin sai luotua niitä paikkoja tuossakin ottelussa. Enemmän tuossa eilisessä tappiossa olisi sitä, että Springfield oli vain niissä ratkaisevissa tilanteissa terävämpi ja tuntuivat jotenkin vain olevan kotiavauksessaan valmiimpia antamaan enemmän sen voiton eteen. Phantomsien pitää pystyä vain parempaan olivat ketjut mitkä hyvänsä ja tähän myös uskon.

Viisikkopuolustaminen on myös sellainen asia, missä Murraylla riittäisi töitä, sillä turhan avointa tuo oman pään suorittaminen oli. Tähän voisi tosin kuvitella vaikuttavan tuo valmentajan vaihtuminen, sillä Terry Murrayn ja Joe Patersonin ajattelutavat ja ideologiat eivät nyt aivan kohtaa, jolloin ei pidä olla liian yllättynyt, mikäli joukkueella kestää aikansa hakea sitä pelaamistaan.

Samalla pitää kuitenkin antaa tunnustusta vastustajalle, jotka pelasivat hyvän ja nousujohteisen ottelun. Lisäksi Columbuksen ikuiselta tuntuvan rakennusprojektin vuoksi Springfieldin nippu pursuisi mukavasti NHL-kokemusta. Joukkueen eilisestä puolustuksesta itse asiassa jokaisella oli jo NHL-debyytti tehtynä sekä monella reilumminkin niitä otteluita, mm. Tim Erixon, David Savard ja John Moore kestävät vertailua yhden sun toisenkin AHL-puolustuksen kanssa. Hyökkäyksestäkin löytyy mm. Ryan Johansenin, Matt Calvertin ja Cam Atkinson johdolla sitä osaamista. Mikäli vielä kokenut Curtis McElhinney jatkaa yhtä kuumissa merkeissä, niin kyllähän tuo joukkue tullee keikkumaan aika korkealla sarjataulukossa.

Seuraavaksi Phantomseilla olisi edessä tulevana viikonloppuna kaksi kohtaamista Winnipeg Jetsin farmia St. John's IceCapseja vastaan. Molemmat vieraissa. Toivottavasti tarjoavat tuolloin huomattavasti parempaa vieraspelaamista.

Molempiin viikonlopun peleihin lähtivät kokoonpanolla:

Schenn - Couturier - Ford
McGinn - Roe - Holmstrom
Wellwood - Bordson - Zolnierczyk
Rinaldo - Brown - Johnston

Bourdon - Gustafsson
Syvret - Manning
Lauridsen - Eddy

Munroe (Portland)
Heeter (Springfield)

-------

Niin ja mikäli joku ei ole tuota AHL-ketjua sattunut lukemaan, niin tässä vielä linkit omaan ennakointiini Phantomsien kaudesta:

Osat 1 ja 2
 

Barter

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers, Liverpool FC, SJK
Eagerilta tiivis ja ansiokas setti Phillyn pelaajien otteista AHL:n avauksessa. Entä sitten NHL-kausi 2012-2013? NHLPA:n pitänee varmaan tehdä oma sopimusehdotuksensa, että kausi voisi alkaa... Tai sitten ei, ja pelaajat hyväksyvät "hampaita kiristellen" uuden pahvin. Mikäli kausi alkaisikin esim. marraskuussa, niin ainakin Berliinin Phillyduo on löytänyt toisensa hyvin viime aikoina jäällä.

Mitä mieltä palstaveljet ja -sisaret ovat, jos NHL-kausi siis pääsee alkamaan tänä vuonna, niin voisko Danny olla myös taalajäillä Roon ketjussa sniperina? Nuorista herroista Schenn kantaisikin 2. vastuuta, jossa riittäisi taitoa ja vauhtia. Couturier olisi itseoikeutetusti 3. keskellä. Ketjusommitelmat voisivat mennä seuraavasti:

Hartnell - Giroux - Briere
Voracek- Schenn - Simmonds
Fedotenko - Couturier - Read
Wellwood - Talbot - Rinaldo
 

Caney

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Philadelphia Flyers, Liverpool FC
Upeeta, että joku vaivautuu väsäämään noinkin laadukkaan setin Adirondackin otteista, nättiä!

Tosiaan Saksassa parin pelin jälkeen Giroux (1+5) ja Briere (3+4) ovat aloittaneet ainakin statsien perusteella ihan napakasti. Jokunen pelikin olisi mukava nähdä Eisbäreniltä vielä.

Ja tuo Barterin ketjuruletti vaikuttaisi ihan hyvältä. Täten saataisiin vieläkin enemmän laajuutta tuohon rosteriin, Schennille ja Coutsille ansaitusti isompaa roolia, vaikka olihan heillä tärkeä rooli jo viime kaudella. Nyt se rooli olisi vain pari pykälää isompi, ja uskon, että nämä kundit pystyvät vastaamaan huutoon. Miten vaan on Voracekin 60-70 pisteen kausi? Okei, Phillyssä ne pelaa, ketkä pelaa parhaiten ja samassa takoo eniten pisteitä, joten ei siinä mitään. Kyllä vaan tekisi mieli nähdä Jake ykkösessä heti, kuin se vaan olisi mahdollista. Ei se Briere ole huonosti vetänyt nuorien jätkien kanssa kakkoskentässä, joten itse olisin NHL-kauden alkaessa valmis katsomaan läpi potentiaalisen G-Jake -akselin ensin, ja jos ei toimi (miksi ei toimisi, viime kaudella G ja Voracek pelasivat hyvin yhteen), niin sitten sitä Dannyä voisi katsoa Roon laidalle. Toivottavasti nyt vaan lähtisi käyntiin, niin pääsis katsomaan taas pitkästä aikaa Oranssia tositoimissa.
 

Iggy12

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Sharks, Flyers, KalPa, Jarome Iginla
Hartnell - Giroux - Briere
Voracek- Schenn - Simmonds
Fedotenko - Couturier - Read
Wellwood - Talbot - Rinaldo

Ei tuo olisi huono idea, mutta muistaakseni Brieren luonnollinen pelipaikka ei ole laitahyökkääjä ja muistaakseni edellinen kokeilu ei mennyt ihan nappiin. Toki Brieren puolustuspelin puutteet eivät välttämättä niin näkyisi laidassa, mutta Briere on kuitenkin aina pelannut parhaiten keskellä. Lisäksi hiukan pelottaisi jos heti laitettaisin kaksi melkein tulokaspelaajaa kahden ketjun sentteriksi. Omasta mielestäni se olisi aika iso vastuu molemmille. Lisäksi Schenn näyttää sopeutuvan myös hyvin laidalle. Voracekin luonnollinen pelipaikka näyttää olevan oikealla ja samaa mieltä Caneyn kanssa, että olisi mukava nähdä kantaako Giroux-Voracek akseli hedelmää heti kauden alusta lähtien.
 

nixon74

Jäsen
Suosikkijoukkue
Broad Street Bullies, Nuotit
Hyviä ideoita täällä, selvästi tuo NHL:n tarjous pelaajayhdistykselle herätti heti toiveita kauden pikaisesta alkamisesta ja niin pitääkin. Semmoinen kutina että kyllä se kausi kohta alkaa vaikka pelaajayhdistys tuon tarjouksen torjuikin. Kauden alkaminen 2.11 olisi jo varsinainen lottovoitto.

Mitä noihin ketjusommitelmiin tulee, mielestäni Voracek olisi optimaalista istuttaa Giroux:n laidalle jolloin olisi kaikki puitteet tehdä se lopullinen läpimurto. Giroux-Hartnell-akseli on jo todettu toimivaksi kuten myös Giroux-Voracek niissä peleissä missä on päässyt yhdessä pelaamaan, joten en näe syytä miksei tuo kolmikko voisi toimia yhdessäkin. Lisäksi Schenn-Briere-Simmonds pelasi pirteästi yhdessä jo viime kaudella joten jalkeille saataisiin kaksi toistensa pelityylin tuntevaa hyökkäysvitjaa. Briere varmasti saisi myös tuhoa aikaan G:n laidalla, mutta Schenn on vielä melko katsomaton kortti kakkosketjun sentteriksi. Couturierille ansaitusti kolmossentterin paikka sitten. Molemmille nuorukaisille on hyvä että pääsevät pelaamaan alkukauden AHL:ssä johtavien pelaajien roolissa jolloin sen isomman roolin ottaminen NHL:ssä ei todennäköisesti ole niin kivuliasta.


Kiitos Eagerille jälleen hyvästä raportoinnista!
 

Eager

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, Eagles, HPK ja Barça
Adirondack jatkoi kauttaan kahdella vieraspelillä Winnipegin farmia St. John's IceCapsejä vastaan. Pelasivat sopivasti ristiin kun IceCaps vei ensimmäisen ja Phantoms toisen kohtaamisen.

Ensimmäisessä kohtaamisessa St. John tuli kotiavaukseensa aika sähköisesti ja ensimmäisissä vaihdoissa pyrkivät jakamaan pusun jos toisenkin. Tuo sitten hieman rauhoittui, mutta erää mentiin vauhdikkaissa merkeissä aika tasatahtiin, kunnes kotijoukkue siirtyi johtoon. Tuosta maalista saivat melkoisen buustin päälle ja seuraavat minuutit pyörittiin Phantoms-päädyssä yleisön takoessa käsiään yhteen. Lopulta Terry Murray oli tavallaan pakotettu kuluttamaan aikalisänsä katkaistakseen tuon rytmin. Aikalisän jälkeen homma hieman tasoittui, mutta siitä huolimatta taukoon asti mentiin kotijoukkueen pienoisessa hallinassa. No tauolla Murray taisi saada asiansa perille ja toiseen erään tuli aivan erilainen Phantoms. Joukkue vei tuota erää melkeinpä alusta loppuun, mutta onnistuivat vain kertaalleen maalinteossa tulokas Johnstonin ensimmäisellä ammattilaisosumalla. Ylivoimaakin tarjoiltiin tuon tuosta, mutta tehotontahan se oli vaikka tolpat kovasti kolisivatkin. Kolmanteen kotijoukkue sai taas rivejään kasaan ja tuo oli mielestäni se tasaisin kolmesta. Harmi vain, että ainoan osuman teki St. John, noin erän puolivälissä. Lopussa Phantoms sai mukavaa kiriä käyntiin, muttei niitä todellisia huippupaikkoja ollut kuitenkaan määräänsä enempää vaan IceCapsit tukkivat ja siivosivat hyvin maalin edustaa ja vahvasti pelannut Pasquale hoiti loput. Ihan ok pelihän tuo Phantomseiltakin oli, mutta kaveri vain teki tasaisessa matsissa sen maalin enemmän.

Joukkueiden toiseen kohtaamiseen viime yönä Adirondack tuli sitten tappiosta sisuuntuneena ja ottivat kovalla liikkeellään pelin kontrolliin. Paikkoja syntyi, mutta kun ei taaskaan vain meinannut upota sitten mistään, vaan Pasquale tuntui napsivan torjuntoja, vaikkei tällä ollut aina kiekon sijainnistakaan hajua. Aina vain joku raaja oli tiellä. Sitten tapahtui se perus eli kun itselle ei kelpaa, niin kaverille kyllä. IceCapsit iskivät melkoisen salamaosuman hyökkäyspään aloituksestaan jossain ensimmäisen puolessa välissä. Sähellyksen keskeltä vain nopea veto kohti maalia, joka sitten yllätti jälleen kerran noin muutoin vahvan matsin pelanneen Munroen. Maalista huolimatta tilanne jatkui aika samana eli Phantomsit painoivat päällä ja kotijoukkue yritti sinnitellä, että iskeä vastaan nopeilla harppuunoilla, joista saivatkin muutamia aivan liian vaarallisia paikkoja. Toinen erä oli vielä ensimmäistäkin selvemmin Phantomsien, mutta niin vain se ensimmäinen osuma syntyi Munroen taakse. Juuri kun Roe oli missannut rankkarin, niin seuraavassa vaihdossa jonkin kimmokeen seurauksena St. John sai riistettyä kiekon hyökkäyspäässä, josta nopea kääntö maalin eteen ja kas kummaa 2-0. Sillä kohtaa oli kyllä melko epäuskoinen fiilis, sillä niin helvetisti ne lukemat vain olivat pelitapahtumien vastaisia. No vihdoin se upposi toiseenkin päähän Brandon Manningin pommin löydettyä tiensä YV:llä verkon perukoille. Toista osumaa ei tarvinnut kauaa odottaa kun heti seuraavassa vaihdossa Mangene-Johnston-Harper iskivät hurjan härdellin käyntiin, joka johti lopulta Harperin 2-2 tasoitukseen. Alle minuutissa peli olikin tasan.

Kolmannessa erässä Phantomsit jatkoivat hyväksi havaitulla vaihteellaan, joskin IceCapsitkin olivat hieman paremmin pelissä mukana, mutta tilanne näytti hyvältä Adirondackille. Rinaldo iskikin Adirondackin johtoon 2vs1:stä, jota edelsi Phantomsien selvittämä 3vs2 (Lauridsenilta iso blokkaus), jonka jälkeen nopeasti toiseen suuntaan ja alkukauden aikana paikkoja aivan riittämiin hukkaamaan ehtinyt Rinaldo antoi ranteen laulaa. Sama kaava toistui kuin toisessakin, kun oliko nyt seuraavassa vai vasta sitä seuraavassa vaihdossa Schenn iski pienestä kulmasta pelin 4-2:n. Tuon jälkeen Phantomsit saivat aika tuloksekkaasti jäädytettyä pelin eikä vastustaja hirveätä kiriä saanut aikaan, kunnes Gustafsson päätyi boksiin ja St. Johnin YV jauhoi muutamassa sekunnissa kavennusta. Viimeiset minuutit olivatkin sitten melkoista sydämentykytystä, mutta Adirondack kesti kuin kestikin. Ja hyvä niin, sillä olisihan lopun tasoitus syönyt ja paljon, kun muuten peli oli sujunut pienoista tehottomuutta lukuun ottamatta niin mallikkaasti.

Viime öinen oli siis ehdottomasti Phantomsien toistaiseksi paras ottelu ja aikalailla sitä, mitä tuolta joukkueelta haluankin nähdä. Neljä vahvaliikkeistä ketjua vyöryivät vuoron perään luoden tilanteita ja voittaen kaksinkamppailuja. Vielä kun saavat YV:tä parennettua että muutamalle muullekin niitä onnistumisia tehojen muodossa, niin hyvältä näyttää.

Puolustamisessa on vielä omat ongelmansa, mutta nuo pari matsia osoittivat selvää petrausta tälläkin saralla ja viisikkopuolustusta oli saatu selvästi ruuvattua tiukemmaksi. Vielä siellä sattui niitä nukahduksia ja välien kasvua, mutta pikku hiljaa.

Ennen pelaajien läpikäymistä lienee paikallaan laittaa uusiutuneet ketjut tänne:

Roe – Schenn – Holmstrom
McGinn – Couturier – Mangene
Zolnierczyk – Bordson – Rinaldo
Wellwood – Johnston – Ford/Harper (Ford pelasi ensimmäisen ja Harper toisen)

Dimmen – Gustafsson
Syvret – Manning
Lauridsen – Eddy

- Maalilla Munroe pelasi molemmat matsit ja oli sen suuremmin kiertelemättä vain hyvä. Sellaista mukavan varmaa ja rauhallista toimintaa, johon mahtui muutamia tärkeitä venymisiä silloin kun joukkue niitä eniten tarvitsi. Tällä hetkellä olisi vain vienyt sen ykkösen paikan, jota en ennen kauden alkua pitänyt edes mahdollisena.

- En ketjuvaihtoja vielä toivonut, mutta elävöittiväthän nuo vain peliä ja toivat uutta sysäystä joukkueen tekemiseen

- Schennin siirtäminen keskelle oli ihan hyvä ja perusteltu liike. Ovat Couturierin kanssa joukkueen kaksi parasta pelaajaa, jolloin näitä myös kannattaa peluuttaa siellä missä pääsevät eniten vaikuttamaan tuohon tekemiseen vaikka puhtaasti Flyersin kannalta voisi ollakin järkevää jatkaa Schennin sisään ajamista laiturina. Braydenkin sai vihdoin sen tärkeän onnistumisen sitten avausillan, sillä yrittämisen puutteesta tätä ei voi syyttää. Kaverin pelaamista on kyllä hieno katsoa kun haluaa jatkuvasti ottaa sitä roolia ja hakea niitä ratkaisuja. Vierellä Roe ja Holmstrom sopivat kuvaan hyvin mukaan ja ketju vaikutti mukavan tasapainoiselta kokonaisuudelta.

- Couturier ei kerännyt viikonloppuna tehoja, mutta kyllähän tämän merkityksen vain huomaa kerta toisensa jälkeen. Hieno kahdensuunnansentteri, eipä sitä muuten tarvitse kuvailla. Olisi myös saanut kivasti lisää vauhtia menoonsa, mikä on näkynyt etenkin alivoimalla Schennin kassa, missä muodostavat melkoisen vaaran vastustajallekin.

- Mangene toi hyvin liikettä ja sähinää tuohon kahden isomman pelaajan vierelle ja tasapainotti ketjua mukavasti. Ketjun roolituksen ja Couturierin vuoksi McGinnkin pääsee pelaaman paljon niillä omilla vahvuuksillaan.

- Wellwood-Johnston-Ford/Harper esiintyivät todella vahvasti neloseksi ja osuivatkin molemmissa otteluissa. Varsinkin Harperista näki vain sen nälän ja näyttämisenhalun kun pääsi vihdoin pelaamaan. Täytyy sanoa, että oli kiekottomana kyllä aivan loistava ja maali päälle, niin eipä noilla otteilla tarvitse suuremmin jännätä pääseekö kentälle ensi viikonloppunakin. Johnston puolestaan vaikuttaisi kiinnostavalta paketilta kokoa, liikettä, taitoa ja työmoraalia. Lisäksi olisi monipuolinen kyeten pelaamaan sekä laidassa, että keskellä, joten ihan ymmärrettävä hakuhan tuo olisi ja tuntuisi sopeutuneen nopeasti AHL:ään vaikkei tällä olekaan kokemusta yliopistosta tai Kanadan pääjuniorisarjoista.

- Rinaldo sai vihdoin ja viimein sen avausosumansa. Sen verran kaverille on jo niitä tontteja ehtinyt kertymään, että varmasti helpotti. Muutenkin Rinaldolle jos jollekin tämän työsulun voisi kuvitella tulleen kuin tilauksesta, jos nyt näin voi sanoa kun huomattavasti pienemmällä AHL-liksalle pelailee. Flyersissa olisi eittämättä ollut edessä jämähtäminen tuonne nelosen grinder-osastoon, mutta nyt Adirondackissa pääsee pelaamaan huomattavasti suuremmassa ja monipuolisemmassa roolissa. Tämä nyt ei vielä mitään takaa, mutta kun Zac osaisi vain pelata sitä kiekkoakin yllättävän hyvin, vaikkei junnuissakaan ollut koskaan sen suurempi tehoilija, niin nyt vain kaikki hyöty irti tästä mahdollisuudesta. Meinaan mikäli kykenisi ottamaan sen seuraavan askeleen ja nousemaan nykyistä huomattavasti monipuolisemmaksi kiekkoilijaksi, niin vanhat vahvuudet yhdistäen puhuttaisiin jo aikas mukavasta pelaajatyypistä.

- Ford vaikuttaisi olevan sen sijaan se suurin valmentajan vaihdoksesta kärsivä pelaaja. Oli siirtonsa jälkeen ehdoton Patersonin luottohyökkääjä ja pitkälti ainoa valopilkku Adirondackien hyökkäyksessä heikon loppukauden aikana tehden tehoja piste per peli tahdilla. Nyt sitten ei vain tuntuisi sopivan Murrayn systeemeihin samalla tavalla, jolloin on tippunut ykkösestä nelosen kautta aina katsomoon. Fordin kannalta on vielä ikävää, että eilinen oli todellakin parasta Phantomsia tällä kaudella, kaikki ketjut toimivat hyvin ja vielä päälle tämän korvannut Harper oli todella pirteä ja vahva, joten tuskinpa tuota kokoonpanoa ollaan ihan heti muuttamassa.

- Puolustuksesta Bourdonilla oli jotain pientä vaivaa, jonka johdosta ei edes matkustanut St. Johniin. Jeff Dimmen paikkasi tätä hyvin ja katsellaan nyt kuka Bourdonin palatessa putoaa kokoonpanosta? Kilpailua ainakin olisi. Dimmen olisi tuollainen kokeneempi ns. yleishyvä peruspuolustaja. Ei mitään ihmeellistä, mutta sellaista tasaisen varmaa suorittamista.

Jatkuu...
 

Eager

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, Eagles, HPK ja Barça
- Manning sai vihdoin sen osumansa, joten toivottavasti tehotahti hieman kiihtyy tästä. Yhdessä Syvretin kanssa olivat jälleen hieman roolit hukassa omassa päässä, mutta Murray nyt näyttäisi päätyneen tuon parin sisään ajamiseen, vaikka toista toivonkin.

- Lauridsen ja Eddy eivät mitään mahdottomia näyttävyyksiä tarjoa pelaamisessaan, mutta tekevät vain paljon oikeita asioita tuolla jäällä. Varsinkin Lauridsenin pelaamista on mukava seurata. Iso mies, joka liikkuu mukavasti, selviää perus kiekon liikuttelusta, että sitten osaa käyttää tuota kroppaansa. Viikonlopun aikana kertyi jälleen jokunen blokattu laukaus ja annettu taklaus. Vielä kun saisi noita turhia kakkosia vähemmälle, niin entistä parempi. Kärsii tässä toki tuosta koostaan sillä isonmiehen rikkeet pienempiinsä tupataan vain huomaamaan varsin suurella prosentilla, kun ei puhuta mistään tähtistatuksen "Prongerista".

Kaiken kaikkiaan askel parempaanhan nuo kaksi matsia olivat ja varsinkin tuo viime yö oli jo oikeasti mukavaa seurattavaa. Ensi viikonloppuna joukkueella olisi edessä sitten kolme peliä kolmeen iltaan. Perjantaina vieraissa Albany, lauantaina Rochester kotona ja vielä sunnuntaina Syracuse vieraissa.
 

Jay79

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers
Hyvää settiä jälleen Eager, kiitos siitä. Mielenkiinnolla tosiaan seurailee Phantomsien pelejä sekä tiettyjen kavereiden otteita, Couturier sekä Schenn tietysti niinä suurimman mielenkiinnon kohteina väheksymättä muitten otteita. kyllähän tässä potee tietynlaista olotilaa kun on niin tottunut tähän aikaan seuraamaan Flyersien otteita, onneksi tosiaan AHL antaa tietynlaista lohtua tähän hätään. Toivotaan että moni kaveri joka saa nyt enemmän vastuuta farmissa pystyisi kehittymään tänä aikana pelaajana paremmaksi.
 

Baldrick

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pimeä Aitio
Mikä tuossa Bryzgalovia koskevassa tekstissä eritoten pisti silmään oli pohdinta, että KHL saattaa jopa olla taitotasoltaan AHLää parempi. On ne Pohjois-Ameriikan immeiset kyllä eri hassuja.

Eihän siellä KHL:ssä kovin moni muukaan maalivahti ole kummia esittänyt ja Nabokov on hyvä esimerkki siitä jo aiemmilta vuosilta. Venäjällä ihan paska ja Islandersissa mennyt siihen verrattuna aika paljon paremmin. Itse en kantaisi syytä sen suuremmin huoleen KHL-tilastojen perusteella. Voi olla, että paluu tuttuun antaa jopa jonkinsortin motivation boostin ja pelaakin loistavalla tasolla. Ei noista osaa koskaan varmaksi sanoa.
 

JTX

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, HPK
Scott Laughton sai 10 peliä kakkua tästä päähän kohdistuneesta taklauksestaan: OHL Network Linkki vie OHL:n sivuille.

OHL:ssä halutaan näköjään puuttua ihan tosissaan noihin. Ovatko kotoisen liigamme kakut liian lyhyitä?
 

Girardi #5

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers ja Kalapa
Scott Laughton sai 10 peliä kakkua tästä päähän kohdistuneesta taklauksestaan: OHL Network Linkki vie OHL:n sivuille.

OHL:ssä halutaan näköjään puuttua ihan tosissaan noihin. Ovatko kotoisen liigamme kakut liian lyhyitä?

Auts, on saattanut koskea päähän. Tulee kuolleesta kulmasta ja suoraan päähän. Peltosen ja Pikkaraisen tuomiot uudelleen käsittelyyn?

Ei nuo headshotit kuulu lätkään.
 

Eager

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, Eagles, HPK ja Barça
Ajattelin, josko sitä ehtisi taas höpisemään Phantomseista. Tässä nyt tulisi koontia Adirondackin niin viimeisimmän viikonvaihteen kuin parin aiemmankin osalta. Loogisesti varmaan parempi aloittaa siitä kaukaisimmasta. Lokakuun viimeinen viikonvaihde (26-28.10.)sujui joukkueelta melko mollivoittoisissa merkeissä. Viikonlopun kolmesta ottelusta kertyi kaksi selvä numeroista tappiota Albanya (1-5) ja Rochesteria (2-6) vastaan, että jatkoaikavoitto Syracusesta (3-4). Toissa viikonloppuna sitten Syracuse haki revanssin (1-4), mutta lauantaina tuli valoa tunnelin päähän ja joukkue pelasi siihen mennessä ehkäpä kauden tasapainoisimman ottelunsa otettuaan puhtaan 4-0 voiton Albanystä. Viimeisimpänä viikonloppuna tuli ensiksi 2-1 voitto Rochesterista, että seuraavana päivänä 2-1 tappio Albanya vastaan, molemmat vieraissa.

Tuosta ensimmäisestä, lokakuun puolella pelatusta, Albany-matsista ei jäänyt oikein mitään kertomisen arvoista, positiivista sellaista. Ensimmäinen erä oli suoraan sanoen sysipaska. Toinen vähän parempi, joskaan ei mitään ihmeellistä ja kolmannessa sitten Albany käveli lopullisesti karkuun. Melkeinpä ainoan positiivisen Phantoms-esityksen tarjosi hurjasti taklannut ja itseään likoon laittanut sekä ainoan osuman rankkarista iskenyt Zac Rinaldo. No Bourdon-Lauridsen pari olivat ihan ok ja selvisivät ilman takaiskuja, että pari tulokasta Matt Mangenen johdolla jaksoivat yrittää ja taistella. Muuten olikin enemmän kuin aneemista touhua.

No ottelun jälkeen Murray oli, kuten arvata saattoi, enemmän kuin tyytymätön omiensa esitykseen, mikä heijastui myös seuraavan pelin kokoonpanossa, johon oli otettu katsomosta kokonaiset viisi tuoretta pelaajaa (ts. kaikki terveenä katsomossa istuneet). Joukkue pelasi huomattavasti paremman ottelun ja varsinkin avauserässä oli aivan erilaista tekemistä mitä Albanya vastaan, mutta jälleen oli sitä tuttua menoa eli omat paikat eivät kelvanneet, ylivoima oli surkeaa kuin myös oma maalineduspelaaminen. Vastaavasti vastustajan YV toimi, mikä olikin arvokasta käsittämättömän heppoisen tuomarilinjan johdosta. Toisessa erässä ei meinaan pelattu 5vs5 kiekkoa juuri lainkaan, vaan miestä ohjattiin boksiin tuon tuosta, kynnys rangaistuksille oli niin olematon kuin vain ikinä voi olla. Pelaaminen muistutti enemmän kaukalopalloa kuin jääkiekkoa, kun jokaisesta kontaktista tuppasi pilli soimaan. No tämä sitten turhautti puolin ja toisin, mikä heijastui parina varsin rumana ja tarpeettomana taklauksena kun sekä Zac Rinaldo että Nick Tarnasky vetelivät vähän miten sattui. Rinaldon tilanne näytti (tosin aivan kuvaruudun laidasta, ilman hidastuksia) kohtuu puhtaalta kylki kylkeä vasten taklaukselta, mutta kun hidastusta ei tilanteesta siunaantunut, niin jätettäköön leijumaan. Tarnasky sen sijaan ajoi selkään niin selvästi kun nyt selkään voi ajaa ja joutuikin vastaamaan välittömästi myös ilman hanskoja Tye McGinniä vastaan. Kolmannessa nähtiin vielä yksi härdelli kun jotakuta Phantomsia ajettiin hieman rumasti laidassa (ei kuitenkaan mikään älytön sikailu), jota sitten ensimmäistä kertaa kokoonpanoon päässyt Zack Fitzgerald lähti kuittaamaan ja kun taklaaja ei ollut mikään Tarnaskyn kaltainen puolustuskykyinen tapaus, niin sellaista ryhmäpainiahan siitä tuli. Hyvin rikkonainen ja Phantomsien kannalta ikävä otteluhan tuo oli, josta siis toinen suurinumeroinen tappio kahteen iltaan.

Täten sunnuntain (28.10) Syracuse-matsilta en suuria odottanut, jota vielä lisäsi sekin fakta, että kotijoukkue pelasi kolmannen sijaan ”vasta” viikonlopun toisen ottelunsa. Ei tuokaan mitään hirmuista riemukulkua ollut, mutta joukkueen osoittamat sisu ja taistelutahto ilahduttivat. Taistelivat kuin taistelivatkin sen voiton tuosta, ensin viimeisellä minuutilla tasoihin ja OT:lla ohi. Manningin osumaa seuranneesta varsin vapautuneista ja iloisista fiiliksistä päätellen näytti myös maistuvan.

Toissa viikonloppuna pelasivat vuorostaan kaksi kotimatsia, Syracusea ja Albanya vastaan. Syracuse matsi oli omiin silmiini pelillisesti aivan kelpo ottelu Phantomseilta, se ei vain valitettavasti näkynyt tulostaululla. Hallitsivat kahdessa ensimmäisessä erässä 5vs5 peliä saaden useita YV-mahdollisuuksia, mutta ei vain uponnut. Puolestaan pelaajistonsa puolesta hallitsevat mestarit (Tampan farmi, viime kaudella vielä yhteistyöseurana Syracusen sijaan Calder Cupin vienyt Norfork Admirals) iskivät huomattavasti kliinisemmin vähän kuin varkain itsensä kolmanteen mentäessä parin maalin johtoon. Kolmannessa onnistuivat sitten Phantomsien lopun epätoivoista kiriä lukuun ottamatta jäädyttämään pelin mallikkaasti ja nappaamaan pinnat mukaansa. Hyvää taisteluahan tuo oli, mutta kun siitä ei jaeta pinnoja.

Seuraavana päivänä eli lauantaina nähtiin vuorostaan mukavan sisuuntunut Adirondack. Joukkue tuli otteluun melkoisella energialla ja laidat paukkuivat senkin edestä, jokaisen ketjun toimesta. Mikä tärkeintä onnistuivat myös maalin merkeissä Couturier-Schenn –tandemin iskettyä AV:lla. Tuo oli samalla ensimmäinen kerta tällä kaudella kun onnistuivat tekemään sen ottelun avausmaalin ja siirtymään täten takaa-ajajan sijaan kuskin paikalle. Loppu matsi jatkoi samoissa vauhdikkaissa ja fyysisissä merkeissä, kuten Albanya vastaan kuuluukin. Joukkueet kun eivät suuremmin toisistaan välitä. Tällä kertaa Albany tuntui olevan se, jolla ei vain uponnut, mitä tosin avitti vahvasti pelannut Scott Munroekin. Näin ollen makia 4-0 oli tosiasia.

Viime viikonloppuna pelasivat kaksi tasaista ja vähämaalista vierasottelua. Ensiksi perjantaina Rochesteria vastaan ja lauantaina Albanya. Olisivathan nuo molemmat olleet aivan hyvin paremmalla viimeistelyllä voitettavissa, mutta hyvä, että onnistuivat viemään edes sen toisen. Tulosta toki tasoittaa vieraspelien lisäksi se, että Sean Couturier joutui huilaamaan flunssan vuoksi nuo molemmat ottelut.

----------

Suurimmat puutteet tuossa pelissä olisivat yhä edelleen lähes luokattoman tehoton ylivoima kuin ylipäätään se maalipaikkojen hyödyntäminen. Paikkoja syntyy ottelusta toiseen aivan riittävät määrät, mutta kovastipa vain joutuisivat uurastamaan yhtäkin osumaa kohti. Sen sijaan nuo maalineduspelaamisen ongelmat olisivat kääntyneet jo huomattavasti positiivisempaan suuntaan, mikä näkyykin suoraan pienentyneissä takaiskujen määrissä.

Aivan oma juttunsa on ollut sitten tuo Murrayn ketjuruletti, jota on alkukauteen riittänyt. Osittain tuon vuoksi tuolta hyökkäyksestä on vasta aivan viime aikoina alkanut löytymään niitä kunnolla toimivia yhdistelmiä ja parivaljakkoja, joille Murraykin on tajunnut antaa sitä aikaa ja rauhaa.

Kokoonpano ensimmäisessä Albany-matsissa (26.10):

Harper – Schenn – Wellwood
McGinn – Couturier – Mangene
Rinaldo – Bordson – Holmstrom
Roe – Johnston – Zolnierczyk

Syvret – Manning
Dimmen – Gustafsson
Lauridsen – Bourdon

Heeter

Rochesteria vastaan (27.10):

Zolnierczyk – Couturier – Ford
Harper – Schenn – Rinaldo
McGinn – Bordson – Holmstrom
Brown – Johnston – Testwuide

Manning – Eddy
Gustafsson – Bourdon
Syvret – Fitzgerald

Munroe

Ensimmäisessä Syracuse kohtaamisessa (28.10):

Zolnierczyk – Couturier – Harper
McGinn – Schenn – Mangene
Rinaldo – Bordson – Holmstrom
Wellwood – Johnston – Testwuide

Gustafsson – Bourdon
Manning – Eddy
Syvret – Fitzgerald

Heeter

Syracusea vastaan toistamiseen (2.11):

Zolnierczyk – Couturier – Harper
McGinn – Schenn – Ford
Rinaldo – Bordson – Holmstrom
Wellwood – Johnston – Testwuide

Manning – Eddy
Gustafsson – Bourdon
Lauridsen – Syvret

Heeter

toistamiseen Albanya (3.11):

Zolnierczyk – Couturier – Harper
McGinn – Schenn – Rinaldo
Wellwood – Bordson – Holmstrom
Roe – Brown – Ford

Gustafsson – Bourdon
Lauridsen – Syvret
Dimmen – Eddy

Munroe

Rochester uudestaan (9.11):

McGinn – Schenn – Rinaldo
Wellwood – Bordson – Holmstrom
Zolnierczyk – Johnston – Harper
Brown – Roe – Ford

Gustafsson – Bourdon
Syvret – Manning
Lauridsen – Eddy

Heeter

ja vielä kertaalleen Albanya (10.11):

McGinn – Schenn – Rinaldo
Wellwood – Bordson – Holmstrom
Zolnierczyk – Johnston – Harper
Brown – Roe – Ford

Gustafsson – Bourdon
Syvret – Manning
Lauridsen – Eddy

Munroe

Kovastihan nuo ovat kauden mittaan eläneet, mutta pikku hiljaa alkaisi tosin jo jotain pysyvää löytymään.

Tuo Couturierin ketju on saanut pelata muutamat matsit rauhassa ja hyvinpä ovat vetäneet. Laidasta löytyy vahtia ja keskeltä järkeä. Saa nyt nähdä löytyykö kummastakaan laiturista sellaista tasaiseen tahtiin Seanin tarjoilut hyödyntävää peluria, mutta hyvä ja tasapainoinen kahteen suuntaan painava vitja olisi nyt kasassa. Varsinkin Harry Z on tuhlaillut paikkojaan liiankin kanssa. Tulokas Johnston oli ihan ok paikatessaan nuhaista Seania, vaikkei luonnollisestikaan ihan samaan pystynyt, jolloin koko ketjun panos jäi puhtaammin energiseksi häärimiseksi.

McGinn-Schenn ovat saaneet myös etsiä toisiaan ja kyllähän tuossakin olisi palaset olemassa. Rinaldon on tuonut tuohon mukavasti vauhtia ja energiaa. Todella suoraviivainen ja fyysinen ketju. Viime viikonloppunakin loivat mukavat määrät paikkoja, usein vielä sinne ydinsektorille muutaman metrin säteellä maalista, mutta tuhlailuksihan se taas meni. Schenn kävi toki paljon omaa taisteluaan ensiksi Luke Adamia ja seuraavana päivänä Adam Henriqueta vastaan ja oli muutenkin Couturierin puuttuessa entistä merkatumpi mies, jolloin oli luonnollista, ettei juuri tälle niitä tilanteita niin hirveästi siunaantunut, mutta McGinn ja Rinaldo sutivat pajoihin senkin edestä. Vahvojen otteiden siirtäminen myös tulostaululle olisi siis ihan toivottavaa ja saa nyt nähdä hakeeko Murray jatkossa jotakuta muuta kokeilemaan maalintekoa laatusentterin vierellä?

Jatkuu...
 

Eager

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, Eagles, HPK ja Barça
Bordson-Holmstrom kaksikko olisi selvästi löytänyt toisensa ja muodostavat varsinkin pirun vahvan ja hyvin yhteenpelaavan AV-parin. Vahvaa ja tunnollista kahdensuunnankiekkoa. Holmstromilta tätä odotinkin, mutta Bordsonin otteet ovat olleet kyllä positiviinen yllätys. Toisessa laidassa Wellwood sai nyt viimeksi Albanya vastaan vihdoin ja viimein sen avausosumansa, joka toivon mukaan helpottaa jatkossa.

Puolustuksessa sitten Bourdon ja Gustafsson muodostavat sellaisen hyvän ja varman parivaljakon, joskin näiltä molemmilta olisi lupa odottaa vielä astetta parempaakin, varsinkin Gustafsson on ollut vain vaisu ja sellainen turhan mitään sanomaton. Bourdonilta puolestaan on nähty joitakin aivan ihmeellisiä puolustuspään erheitä noin muutoin asiallisen suorittamisen lomassa. Manningin ja Syvretin erottamisesta pidin ja se mielestäni tasapainotti ja järkevöitti noita kahta muuta paria ja roolit olivat huomattavasti selkeämmät. No tämä ei kuitenkaan kelvannut Murraylle vaan taas palattiin vanhaan. Mikäli joku miettii, miksei Manning pelannut toissa viikonlopun Albany-matsissa, niin oli vuorostaan flunssassa. Pieni syyspöpö olisi pyörinyt tuolla joukkueen keskuudessa.

Joukkue olisi nyt yhdentoista pelatun ottelun jälkeen saldolla 5-6-0 kymmenessä pisteessä sellaisissa tarkkailuasemissa Itäisen konferenssin huonommalla puoliskolla. Parantaa siis pitäisi, mutta toisaalta en valmentajan vaihdoksen jäljiltä odottanutkaan mitään rakettialoitusta. Suunta olisi kuitenkin juuri nyt ihan hyvä. Puolustus ja viisikkopelaaminen ovat tiivistyneet, jolloin joukkue pystyy pitämään vastustajiaan varsin pienissä lukemissa. Nyt vain pitäisi löytää niitä lisätehoja, joilla nuo tiukat tolppa sinne toinen tänne matsit tulisi käännettyä nykyistä suuremmalla prosentilla.

Kauden alun onnistujia kun listaa, niin kaksikko Schenn (11 ot., 4+7) ja Couturier (9 ot., 2+8) olisivat aikalailla kaikki kaikessa noiden tehojen suhteen. Ero seuraavana listassa olevaan pakki Syvrettiin (11 ot., 1+4) on vain liiankin selvä. Varsinkin hyökkäyksen secondary scoring on ollut vain turhan olematonta. Toivon mukaan nyt hieman heräisivät jatkossa, helpottaisi kummasti noiden tasaisten otteluiden kääntämistä. Couturier on ollut omiin silmiini tästä kärkikaksikosta se parempi ja ennen kaikkea tasaisempi, ottelusta toiseen sitä tuttua laatua. Schenn sen sijaan on pelannut pari selvästi heikompaakin ottelua, mutta vastapainoksi sitten todella vahvoja otteluita, mikä nyt taitaa vähän kuulua tuollaisen heart&soul –pelurin kuvaan.

Muista kapteeni Holmstrom pelaa sitä tuttua ja laadukasta kahdensuunnan kiekkoaan ja on saanut siinä sivussa jonkin verran tehojakin (1+3), joskin parempi paikkojen hyödyntäminen olisi jatkossa toivottavaa. Vierellä Bordson on kauden edetessä parantanut mukavasti otteitaan ja onkin itselleni yksi positiivisimmista yllätyksistä. Toki osin sen vuoksi, etten tältä oikein mitään odottanut. Tehot eivät ihmeelliset ole (0+1), josta löytyy siis se selvä parannuksen paikka jatkoa ajatellen, mutta puolustuspelaaminen onkin ollut todella älykästä ja tunnollista, mitä kuvastaa vähistä tehoista huolimatta positiivinen tehotilasto (+1). Tuohon kun lisää hyvän koon (6'2'') ja erinomaisen alivoimapelaamisen, niin en nyt ihan sulkisi kaveria pois kuvioista tulevaisuuden nelosen sentteriä kaavailtaessa. NHL hyppy vaatisi toki edelleen vauhdin vai pitäisikö sanoa luistelun terävyyden parantamista kuin sitten parempaa suorittamista tuolla hyökkäyspäässä, mutta mikäli kehitys jatkuu samansuuntaisena, niin ans kattoo.

Rinaldo on pelannut totutun fyysisesti ja tunteita herättävästi. Välillä mukaan mahtuu, niitä turhiakin taklauksia, joskin mies olisi osin sen maineensa vanki. Tämä kun vain osaa antaa sen verta kovia ja järisyttäviä pusuja, että puhtainakin tuppaavat vastustajat keräävän itseään, jolloin sitten nimi selässä tarkoittaa kakkosta ryntäämisestä vaikka mitään ryntäämistä ei olisi tapahtunutkaan. Välillä kyllä tuppaa turhauttamaan kyseinen toiminta. Jos pelillistä kritiikkiä antaa, niin niistä paikoista saisi tehdä paremmalla prosentilla. Niitä paikkoja kuitenkin syntyy tuon vauhdikkaan, suoraviivaisen ja aggressiivisen pelaamisen seurauksena, mikä on toki se hyvä juttu. Lisäksi kykenee yllättävänkin hyvään kiekon käsittelyyn pienessä tilassa.

Zolnierczyk on vähän samanlainen ärhäkkä joukkueen sytyttäjä, mitä Rinaldo. Nyt Couturierin vierellä tällä olisi se elämänsä tilaisuus takoa kunnolla niitä tehoja ja siten nostaa niitä osakkeitaan organisaation hierarkkiassa, sillä näitä energisiä ja vauhdikkaita laitureita olisi tällä hetkellä tarjolla kilpailuksi asti. Toivon mukaan onnistuu jatkossa tässä viimeistelyn petraamisessa, sillä itse vain pidän kaverista noin pelaajatyyppinä sillä tältä löytyy sopivasti sitä särmää ja luonnetta. Toisessa laidassa viime pelit viilettäneellä Harperilla olisi aikalailla samanlainen tilanne, joskin tällä on vielä pelissä käytännössä koko ura. Tulokassopimuksen viimeisellä kaudella olisi sopivaa jotain tapahtuvan, tähänastisilla näytöillä kun ei jatkosta tarvitse suuremmin unelmoida.

Jos hyökkäyksen suurimpia alisuorittajia hakee, niin kaksikko Wellwood & Ford olisi aikalailla sitä. Ford on ollut oikeastaan koko kauden alun sellainen "odd man out", jota Murray on pompotellut vähän siellä sun täällä aina ykkösestä katsomoon. Tämä on sitten näkynyt valitettavasti itseluottamuksen puolella, jolloin niistä paikoista, mistä vielä viime keväänä osui, ei enää uppoakaan. Wellwoodin tilanne ei eroa paljoa tästä. Kaverilla on yhä edelleen ne aivan käsittämättömän kepeät kintut, joilla saa vastustajan pakeille tuskaisia hetkiä tuon tuosta, mutta kun tuo ei vain näy tilastoista. Paljon mieluummin ottaisin pelaajan, joka olisi niin harmaa ja näkymätön kuin olla ja voi, mutta kun tilastoja ottelun jälkeen tarkistaa, niin ne kertoisivat aivan muuta. Wellwoodin kohdalla on ihan toisin päin, voi olla todella pirteä ja näkyvä hahmo, mutta ottelun jälkeen tästä ei sitten mitään käteen jäänytkään. Tätä teho missiota auttaisi Fordin tavoin se, että Murray nyt onnistuisi löytämään tuolta kokoonpanosta tälle sen pysyvämmän paikan ja pelikaverit joiden kanssa sujuu.

Garrett Roe on myös sellainen kaveri, josta voisi olla kiskottavissa sitä secondary scoringia, vaikkei ihan Murrayn lemppareihin tuntuisi kuuluvankaan. En ole ihan ymmärtänyt syytä tähän, sillä Roe'ssa on vain pienestä koosta huolimatta sitä sisua ja taistelutahtoa muillekin jaettavaksi, eikä kaveri ole pelannut mielestäni mitenkään heikosti. Tehottomasti toki, mutta samasta puutteesta nyt voisi osoitella lähes koko muutakin rosteria. No kassellaan. Mike Testwuidekin olisi myös vähän Murrayn kuvioiden ulkopuolinen. Isona kaverina toisi aikalailla sitä mitä tuonne laitaan kaipaisi näiden pikakiitureiden seuraksi, mutta tätä kokoa pitäisi kyetä myös roolittamaan oikein. No yhtälailla näitä potentiaalisia secondary scoring –miehiä, joista toivon mukaan osa onnistuisi nousemaan jatkossa säännöllisesti esiin, ettei tuo voittaminen olisi jatkossa yhtä voimakkaasti kiinni Couturierin ja Schennin tehoista ja illan vireestä.

Tulokkaat Johnston ja Mangene ovat olleet järjesteän kokoonpanoon päästyään pirteitä ja energisiä, millä voisi kuvata Tyler Browniakin, joka olisi Rinaldon jälkeen joukkueen toiseksi kovin ja vaarallisin taklaaja. Todella painavia pusuja vaikkei mikään jätti olekaan. Viimeisistä kokoonpano paikoista riittäisi sitä kilpailua yhä vain. Saa nyt nähdä lähettävätkö jossain välissä vielä porukkaa Trentoniin, sillä tällä hetkellä katsomossa istuisi toimettomana kolme pakkia ja kolme hyökkääjää. Varsinkin näille ensimmäistä ammattilaiskauttaan pelaaville Flyersin sopimuspelaajille (Johnston, Mangene ja Konan) ne pelit ECHL:ssäkin olisivat varmasti hyväksi. Tällä hetkellä kun eivät mitenkään vakiokokoonpanoon kuuluisi vaan minuutteja tippuu suhtharvakseen, jos tippuu. No Johnston nyt on päässyt pelaamaan yhtä vaille kaikissa otteluissa, joskin se rooli on ollut aika kirjava eikä mitenkään kiveen hakattu. Nyt illalla on jännä nähdä kuka tippuu kokoonapanosta pois, mikäli Couturier vain kykenee pelaamaan?

Puolustuksessa positiivisin ilmestys on ollut ehkäpä tämä näkymättömämpi haalariosasto Oliver Lauridsenin johdolla. "The Great Dane" ei ole tehoilla juhlinut (0+1), mutta tehotilasto näyttäisi lukemaa +5, mikä olisi samalla joukkueen paras lukema, että ylipäätään yksi harvoista plussan puolella olevista. Mitä kaverin tekemistä on tullut seurattua, niin ei tuo ihan sattumaakaan ole. Iso mies on paitsi ulottuva ja vahva, niin tekee myös niitä oikeita ja fiksuja ratkaisuja tuolla jäällä, että liikkuukin jo varsin mukavasti. Kiekollista puolustajaa ei tanskalaisesta saa tekemälläkään, mutta kehitys kohti varmaa, luotettavaa ja fyysistä stay-at-home –pakkia, jatkaisi kulkuaan. Hivenen ihmettelin niiden rökäletappio-muutosten aikana kun yhdessä Bourdonin kanssa ainoata järkevää ja takaiskuilta säästynyttä puolustustyötä tehnyt mies laitettiin katsomoon istumaan. Tätä vielä lisäsi se että maalineduspelaamisen ongelmista kärsinyt joukkue heitti katsomoon parhaiten tuota maalinedustaa tukkivan ja siivoavan pelaajansa. No onneksi Murraykin näki sitä valoa ja Lauridsen löysi tiensä takaisin kokoonpanoon.

Jatkuu...
 
Viimeksi muokattu:

Eager

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, Eagles, HPK ja Barça
Tätä hyvin suorittanutta peruspakkiosastoa täydentää vielä Cullen Eddy (0+1, +3), joka on siis toisena tuossa tehopörssissä. Pelaa aikalailla samanlaista peliä mitä Lauridsen vain sillä erotuksella, ettei ole yhtä suuri ja ulottuva. Tuo tullee olemaan se ratkaiseva ero, minkä vuoksi Lauridsen voi aivan hyvin luoda sen NHL-urankin kolmosen syvyyspuolustajana siinä missä Eddyn on tyytyminen AHL-veteraanin uraan. Minkäs sitä geeneilleen mahtaa?

Muu osasto onkin sitten tätä siinä ja hiinä sarjaa. Ovat pelanneet sinänsä ihan ok, mitä nyt noissa parissa reilummassa tappiossa ovat olleet välillä kohtuu hukassa. Kuitenkaan ihan sitä mitä näiltä toivoisi, ei olla nähty. Bourdon, Gustafsson, Manning ja Syvret nelikko olisivat siinä ratkaisevassa asemassa tuon puolustuksen kiekollisuuden suhteen. Eddy ja Lauridsen tarjoavat kyllä tuota omaa ja laadukasta puolustustyöskentelyään ja kovuuttaan, mutta näiltä ei sovi odottaa kiekollista johtajuutta ja tehoja. Näistä pitäisi pitää tuon nelikon huolta. Toistaiseksi eivät ole siinä mitenkään kiitettävästi onnistuneet vaikka viimeaikoina pientä petrausta onkin ollut näköpiirissä.

Dimmen on tuollainen ihan kiva syvyyspakki, joskaan ei oikein tuo sitten mitään tuonne jäälle. Ei ole erityisen kiekollinen jos ei kiekotonkaan, ei ole suuren suuri jos ei mikään pygmikään, ei pelaa mitenkään fyysisesti jos ei pehmoilekaan jne. Sellainen tasapaksuimmista tasapaksuin pakki, joka nyt menee tuolla joukon jatkona muiden poissaoloja paikkaamassa. Fitzgerald hoitaa sitten sen avohoitopotilaan roolin, joka käy repimässä tarpeen vaatiessa vastustajalta vaikka silmät päästä. No jos ei näinkään, mutta kyllähän kaveri edustaisi niitä vanhojen aikojen arvaamattomia sekopäitä, joita astetta tai paria varttuneemmat palstalaiset kaiholla muistelevat ja joille ei enää NHL:stä löydy käyttöä ja hädin tuskin AHL:kään. Fiksu kiekkoilija ei ole ihan ensimmäinen termi millä miestä kutsuisin, mutta pakko myöntää, että onhan kaveri kaiken maailman junnutähtien seassa sellainen pelottava ja kunnioitusta herättävä tapaus, ihan oikeasti, joka puolustaa omiaan aina kun on tarve ja vaikkei olisikaan. Luonnetta ja sydäntä löytyisi.

Maalivahdeista Cal Heeter ei ole kyllä suuremmin vakuuttanut. Hieman on saanut nyt kauden edettyä varmennettua tuota tekemistään, muttei ole kuitenkaan näyttänyt sitten mitään mikä saisi uskomaan tälle NHL-tulevaisuutta. Sellainen ihan kiva ja tasapaksu veskari, jolla ei kuitenkaan tuntuisi olevan mitään hirmuista vahvuusaluetta tai ainakaan itse en ”suurena maalivahtiasiantuntijana” ole tätä löytänyt. Toistaiseksi on ollut sellainen köyhänmiehen Michael Leighton, joka kaikessa karuudessaan kertonee sen olennaisimman. Niin ja ettei nyt mene liialliseksi Leightsin dissailuksi, niin tämähän on ollut parhaimmillaan aivan loistava AHL-kassari, mitä Heeter ei ainakaan vielä ole. NHL:stä ei sen enempää.

Scott Munroe on ollut tästä kaksikosta se parempi ja pirteämpi, mutta koska on Flyersin kannalta aika hyödytön palanen, niin peliaika on jakautunut näiden kahden välillä aika tasan sellaisella sulle-mulle –periaatteella.

Vähän kyllä harmittaa, että Hovisen Niko meni pirteän ECHL alkunsa jälkeen loukkaantumaan, jonka jäljiltä on ollut vielä hieman hakemista, sillä olisihan tuolla se paikka napattavana. No katsellaan miten kausi jatkuu tällä sektorilla. Kevättä varten olisi kuitenkin suotavaa, että toinen tästä nuoremmasta kaksikosta onnistuisi nousemaan kunnolla ykkösen rooliin tai sitten antaisivat Munroen hoitaa sitä, sillä sen voittavan ja kuuman maalivahdin merkitys sen kun korostuu kauden loppua kohden.

Trentonista puheen ollen voisi varmaan mainita muutamalla sanalla muistakin Flyersin sopimuspelaajista tuolla.

- Marcel Noebels aloitti pirteästi piste per peli tahdilla, mutta ihan viime matseissa olisi ollut tehojen puolesta hieman nihkeämpää. Tällä hetkellä 12 ottelun jälkeen lukemat olisivat 2+7 ja tehotilasto ikävästi pakkasen puolella (-6), joten puolustuspelaamisessa lienee vielä työnsarkaa. Olisi joukkueen ykkössentteri ja roolia siis riittäisi, mutta tuo joukkueen jaettu tehotilaston häntäpaikka yhdessä tappelija Andrew Conboyn kanssa menisi sinne – ei kiva – osastoon. Noita miinuksia lukuun ottamatta voinee kuitenkin olla ihan tyytyväinen parikymppisen ensimmäistä ammattilaiskauttaan pelaavan kaverin kauden aloitukseen.

- Jason Akeson jakaisi joukkueen pistepörssin jaettua kakkospaikkaa yhdessä Noebelsin kanssa samoilla 2+7 tehoilla 12 otteluun. Miinuksia tältä löytyisi neljän edestä. Täytyy kyllä sanoa, että olisin odottanut Akesonilta, Phantomsien viime kauden parhaalta tehomieheltä, huomattavasti kovempaa tykistystä ja tehoja, mitä olisi nyt tarjonnut. Viime kaudella syntyivät 76 AHL-ottelussa tehot 14+41=55 ja nyt vetäisi porrasta alempana aikalailla samalla tahdilla. Hieman paremmalla toki, mutta aika marginaalisesti. Tuo nyt ei oikein ole se tapa, millä niitä osakkeita nostetaan organisaation kirjoissa. Varmastihan se tiputus ECHL:ään oli tälle pettymys, mutta niiden kanssa kun pitäisi vain osata elää ja nousta takaisin ihmisten ilmoille sieltä kellarista.

- Blake Kesselillä olisi pakille ihan ok 0,5 ppg tahti päällänsä, joilla olisi joukkueen tehokkain pakki, mutta ei tuokaan nyt ole sarjataso huomioiden mitenkään häkellyttävää, mitä sen vain toivoisi yliopiston kautta tulleella toisen kauden ammattilaisella olevan.

- Kaksi muuta, Luke Pither (11 ot, 2+1, -4) ja Tyler Hostetter (9 ot, 0+2, +3), vaikuttaisivat aina vain entistä enemmän niiltä tyhjiltä arvoilta. No Hostetterin +3:sta, joka on samalla joukkueen toiseksi paras teholukema, voinee päätellä tämän osaavan pelata ihan hyvin omassa päässä. Harmi vain, ettei tämä 5’11’’ kokoisen pakin kohdalla ole ihan kaikista lohdullisinta, vaan myös niitä tehoja ja vahvaa kiekollisuutta vaadittaisiin. En oikein koskaan ymmärtänyt tämän saamaa sopimusta, sillä ei se meno OHL:ssäkään ollut koskaan sen loistokkaampaa varsinkaan suhteessa raamien asettamiin luonnollisiin haasteisiin. Oli siis iän karttuessa hyvä OHL-pakki, muttei kuitenkaan mitenkään niin esiinnouseva, mitä tuollaisen pienen pakin tulisi junnuissa olla. Luke Pither sentään oli aikanaan kova sadan pinnan rajaa hätyytellyt junnutehoilija kohtuu hyvillä pudotuspeliotteillakin, mikä nyt ei ole enää ammattilaisena jatkunut, mutta tuossa sopimuksessa oli sentään jotain valoa.

---------

Mutta joo eiköhän tässä tullut taas hetkeksi purettua tuota tilannetta. Mainitaan nyt vielä, että Adirondack pelaisi tänään paikallista aikaa 10 AM (ET) alkavassa ottelussa Losin farmin Manchester Monarchsien vieraana. Meillä siis ottelun pitäisi alkaisi tuossa alle tunnin kuluttua klo. 17:00. Sitä on vaikea sanoa, minkä tasoista kiekkoa mahtavat pelata noinkin aikaisella alkamisajankohdalla, mutta katselkaa ihmeessä, mikä streamia vain jostain löydätte. Couturierin pitäisi ainakin eilisen tiedon perusteella tehdä paluunsa sairastelun jälkeen. Sen sijaan Tye McGinniltä olisi jäänyt Manchesterin reissun väliin pikku vaivojen vuoksi.
 

Iggy12

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Sharks, Flyers, KalPa, Jarome Iginla
- Jason Akeson jakaisi joukkueen pistepörssin jaettua kakkospaikkaa yhdessä Noebelsin kanssa samoilla 2+7 tehoilla 12 otteluun. Miinuksia tältä löytyisi neljän edestä. Täytyy kyllä sanoa, että olisin odottanut Akesonilta, Phantomsien viime kauden parhaalta tehomieheltä, huomattavasti kovempaa tykistystä ja tehoja, mitä olisi nyt tarjonnut. Viime kaudella syntyivät 76 AHL-ottelussa tehot 14+41=55 ja nyt vetäisi porrasta alempana aikalailla samalla tahdilla. Hieman paremmalla toki, mutta aika marginaalisesti. Tuo nyt ei oikein ole se tapa, millä niitä osakkeita nostetaan organisaation kirjoissa. Varmastihan se tiputus ECHL:ään oli tälle pettymys, mutta niiden kanssa kun pitäisi vain osata elää ja nousta takaisin ihmisten ilmoille sieltä kellarista.

Mikähän on Akesonille tullut, kun ei enää mahdu Phantomsien kokoonpanoon? Kuitenkin jos on vaikeuksia maalinteossa niin miten voi olla varaa pudottaa viime kauden paras pistemies joukkueesta? Phantomsilta ikävä kyllä puuttuu Couturierin ja Schennin jälkeen eturivin hyökkäystaitoa niin miksi ei Akeson menisi heidän vierellään? Mielestäni Akesonin nostaminen takaisin olisi helppo ratkaisu yrittää purkaa ongelmaa. Zolnierczyk, Rinaldo & kumppanit eivät vain ole niitä pisteidentekijöitä vaan ihan puhtaita alempien kenttien energiapelaajia. Akeson on taas todistanut niin junnuissa kuin AHL:ssä pystyvänsä olemaan tasaisesti tehoja tuottava pelaaja. Voisitko Eager enemmän avata Akesonin tilannetta?
 

Eager

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, Eagles, HPK ja Barça
Mikähän on Akesonille tullut, kun ei enää mahdu Phantomsien kokoonpanoon? Kuitenkin jos on vaikeuksia maalinteossa niin miten voi olla varaa pudottaa viime kauden paras pistemies joukkueesta? Phantomsilta ikävä kyllä puuttuu Couturierin ja Schennin jälkeen eturivin hyökkäystaitoa niin miksi ei Akeson menisi heidän vierellään? Mielestäni Akesonin nostaminen takaisin olisi helppo ratkaisu yrittää purkaa ongelmaa. Zolnierczyk, Rinaldo & kumppanit eivät vain ole niitä pisteidentekijöitä vaan ihan puhtaita alempien kenttien energiapelaajia. Akeson on taas todistanut niin junnuissa kuin AHL:ssä pystyvänsä olemaan tasaisesti tehoja tuottava pelaaja. Voisitko Eager enemmän avata Akesonin tilannetta?

No koitetaan...

Akesonin ongelmana on, että olisi tavattoman yksiuloitteinen pelaaja. Taitava ja näppärä peluri ihan kivalla peliälyllä (näillä dominoitiin vielä junnuissa ja ollaan AHL:ssäkin hyvän tasoista kiekkoilijaa) mutta yhtälailla laiska, huono puolustamaan, heikko kaksinkamppailuissa, pieni, liike ei mitenkään erinomaista (huom. koko) jne. Näin ollen tälle on vain mahdotonta nähdä minkäänlaista NHL-tulevaisuutta, sillä top-6:n tehorooliin ne lahjat eivät vain riitä ja bottom-6:seen puolestaan ominaisuudet ja luonne eivät oikein sovi. Täten näen, että on Flyersin edunmukaista peluuttaa näitä Zolnierczykejä ja Rinaldoja ym. NHL-rooliaan suuremmalla vastuulla ja minuuteilla AHL:ssä samalla toivoen, että kehittyisivät mahdollisuuden saatuaan hieman monipuolisemmiksi, saisivat niitä onnistumisia jne. Näillä kun on se selvä NHL-positio olemassa. Puhtaasti Phantomsien menestystä ajatellen voisi olla järkevää ajaa Akesonia Couturierin tai Schennin vierelle, mutta Phantomseissa on aina menty voimakkaasti Flyersin tarpeiden ja halujen ohjaamana ei niinkään AHL:ssä pelaavan yhteistyöseuran intressien perusteella.

Toinen juttu on sitten tuo valmentajan vaihtuminen. Joe Paterssonin aktiiviseen, rohkeaan, sekä taitoa ja luovuutta suosivaan pelaamiseen Akeson puutteistaan huolimatta sopi oikein hyvin. Terry Murray puolestaan arvostaa yli kaiken tunnollista ja ahkeraa kahdensuunnan pelaamista, loputonta taistelua ja periksiantamattomuutta, vaatii pelaajiltaan kurinalaisuutta pelitapaa kohden (joka on itsessäänkin varsin kurinalainen) jne. Näihin ihanteisiin sopivat vain paremmin nämä Rinaldon, Zolnierczykin & co. kaltaiset työmyyrät ja hurjat duunarit Akesonin tapaisen taitavan neppailija-tyypin sijaan.

Akesonin paikka olisi ollut ja on toki yhä edelleen iskeä ECHL:ssä sellaista jälkeä, joka tietyllä tapaa pakottaisi Murrayn antamaan tälle uuden mahdollisuudet, mutta toistaiseksi ei näin ole käynyt, liekö edes pelaaminenkaan napannut edes vähää alusta? Tietyllä tapaa nuo Akesonin alkukauden tilastot sopivat hyvin miehen profiiliin. Nöyrä ja periksiantamaton taistelija olisi ottanut ECHL-komennuksen entistä kovempana haasteena näyttää osaamistaan sitä epäilleelle valmentajalle, siinä missä Akeson nyt tuntuisi pelailevan mukavuuden haluisena naatiskelija tyyppinä massan mukana, vaikka lahjakkuutensa ja kiekollisten avujensa puolesta tämän pitäisi tehdä melkoista jälkeä ECHL:ssä. No pääseehän tämä sentään pelaamaan ykkösketjussa, ykkös-YV:tä jne. mitäpä sillä sarjatasolla enää niin väliä...

Mikäli Phantomsien tehottomuus jatkuu läpi kauden eikä Couturier-Schenn -tandemille löydy sitä tarvittavaa tukea, niin voihan Akeson saada sen mahdollisuutensa, mutta ainakaan tällä hetkellä en suuremmin niitä panoksia laittaisi tälle skenaariolle. Työsulun päättyminen olisi luonnollisesti tilanne, jossa Akeson olisi pakko kutsua takaisin AHL:ään, mutta se vaatisi tosiaan sitä sopua kiistelevien tahojen välille.
 

Jay79

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers
Hyvä että joku jaksaa pitää ketjua elossa Eager. Phantoms sitten nappasi 4-1 voiton Manchester Monarchseista, Brayden Schenn innostui sekä paukautti hattutempun. Roe väänsi neljännen osuman. Kapteeni Holmstrom nappasi 0+2, Heeter myöskin pelannut maalillaan ilmeisen hyvin. Hieno homma että voitto tuli, josko nuori kaveri Heeter saisi myös tästä lisä boostia peliinsä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös