Mainos

Philadelphia Flyers 2009-2010

  • 275 580
  • 854

Eager

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, Eagles, HPK ja Barça
Puolustus:

Oskars Bartulis GP 53, 1+8=9, -12, 13:58

Latvialaiselta ehdottomasti positiivinen kausi ja mies onnistui ottamaan sen vaikeimman askeleen eli askeleen NHL:ään. Tilastoista tuo +/- sarake ei mairittele, mutta mitä miehen otteita muistelee niin sanotaanko että kyllä ne tuota lukemaa paremmalta näyttivät. Kokoa löytyy, liike on kokoon nähden hyvää, kädetkään eivät ole täysin puiset ja mies osaa lukea ihan kelvollisesti peliäkin, joten Flyersilla on tässä halpa ja hyvä syvyyspuolustaja useaksi vuodeksi (teki keväällä kolmen vuoden jatkon 600k:n caphitillä, joten ei paha. Ensi kaudella sitten se seuraava askel. Niin ja Jutimaisesti voisi todeta ettei kautta ilman maalia…

Matt Carle GP 80, 6+29=35, +19, 23:23


Jopa tilastotkin sen kertovat eli loistava kausi Mattilta. Alkukauden järjettömät tehoilut eivät jatkuneet läpi kautta minkä nyt tiesikin, mutta se tärkein eli pelaamisentaso pysyi kuitenkin korkeana läpi kauden. Eleettömän varmaa, maltillista ja rohkeaa kiekollista pelaamista, hyvää liikettä, kaksinkamppailuissa voimaa, sijoittuminen ja pelin lukeminen kunnossa jne. Tottakai Prongerin vierellä pelaaminen aivan varmasti auttoi, mutta kyllä mies silti oli myös itse loistava. Aina jäällä vastustajan ykköstähtiä vastaan ja silti tuollaiset plussat. Itsekin kauhistelin aikanaan kaverin kohtuu kallista uutta sopparia, mutta en kauhistele enää tämän kauden jälkeen sillä tällä kaudella Matt oli enemmän kuin jokaisen dollarinsa arvoinen. Yhdessä Prongerin kanssa läpi kauden tasaisimmat ja laadukkaimmat suoriutujat puolustuksessa.

Braydon Coburn GP 81, 5+14=19, -6, 21:08

Coburn pelasi koko Flyersin kautta peilaten varsin kaksijakoisen kauden. Syyspuoli ja Stevensin ajat menivät ailahdellen ja helppoja virheitä tehden. Se itseluottamus puuttui. Lavin tulon myötä myös Braydonin pelaaminen parani ja se itseluottamus löytyi. Tuloksena upea kevät ja sitä tasaisen varmaa suorittamista ilman niitä sen suurempia aivopieruja. Toki niitä virheitä tuli myös keväällä, mutta ei ollenkaan samassa suhteessa kuin syksyllä ja alkutalven pimeinä aikoina. Loistava liike luo pohjan pitkälle tulevaisuuteen. Playoffeissa nähtiin myös mukavan fyysisiä otteita ja miestä kaatui Braydonin tieltä. Toivotaan että tämä suuntaus jatkuu ensi kaudellakin ja ihan runkosarjassakin. Pelinlukemisessa on aina välillä ongelmia ja mies höntyilee itseään ulos tilanteista tai sijoittuu väärin, mutta tuokin parani selvästi kauden vanhetessa. Kokonaisuutena siis ehdottomasti hyvä kausi Flyersin loppukauden loisteliaassa top-4:ssä. Coburn on siis jatkonsa ansainnut.

Lukas Krajicek GP 27, 1+1=2, -10, 16:58

Homerin “täsmähankinta” kesken kauden. Miehestä ei maksettu mitään, joten siihen nähden todella hyvä hankinta. Aloitti pirun hyvin ja pelasi varsinkin Timosen kanssa hyvin yhteen. Mitä pidemmälle Flyers ura kuitenkin eteni niin pelaamisen taso alkoi laskemaan mistä nuo miinuksetkin kertovat. Tsekki on kesällä UFA ja jatko riippuu pitkälti hinnasta ja siitä millaiseksi tuota puolustusta tai siis kolmosparia halutaan rakentaa eli haetaanko tasokkaampaa vitospakkia vai luetetaanko Parentin/Bartulisin tasonnostoihin? Krajicekin halpaa jatkoa vastaan ei itselläni olisi sinänsä mitään (hyvin liikkuva ja kiekkokin tottelee ihan ok), mutta tuonne komospariin toivoisi vain hivenen fyysisempää ilmestystä mitä iso, mutta pehmeä Krajicek tarjoaa. Lisäksi kyllähän tämäkin kevät osoitti että edes sen viidennen ukon pitäisi olla sellainen mihin Lavi voi kunnolla luottaa ettei kärkinelikon pohkeet ala turhaan painamaan varsinkin kun Pronger ja Timonenkin ovat jälleen ensi keväänä vuoden vanhempia. En siis usko jatkoon kun Bartulisilla on jo soppari ja uskon että Parent “ikilupauksena” saa myös jatkon, joten jos puolustukseen haetaan ja halutaan jotain uutta niin ei kaikken kanssa voi vain tehdä jatkoja. Saanee kuitenkin sopimuksen joltakin muulta joukkueelta, jossa voisi ehkäpä jopa tavoitella omalle pelaajaprofiililleen sopivampaa kakkosparin paikkaa.

Ryan Parent GP 48, 1+2=3, -14, 14:46

Voisiko sanoa että “yllättäen” Parent kärsi loukkaantumisista, mitkä sotkivat jälleen yhden kauden lisää. Pelasi aina välillä hyvin, mutta sitten taas sinne maihtui niitä mustiahetkiä ja täten Lavikaan ei luottanut alkuunkaan Ryaniin poffeissa. Jatkuvat loukkaantumiset näkyvät varsinkin liikkeessä mikä on kuin jostain hidastetusta mustavalkoelokuvasta. Tähän hitaaseen liikkeeseen kun lisää miehen ontuvan pelinluvun niin saadaan yhdistelmä mikä ei ole kovinkaan mairitteleva ainakaan Flyersin kannalta. Sitten kun summailee vielä fyysisyyden puutteen eli sen ettei Ryan käytä kokoaan riittävästi hyväkseen eli on aivan liian kiltti. Itse olisin ollut valmis luopumaan kaverista trade deadlinella, mutta kauppaa ei lopulta tullut eteen. Kaipa Ryanille sorvataan vielä kerran halpaa jatkoa ja toivotaan että kaveri pysyisi kasassa. Jos näin kävisi niin ken tietää vaikka sieltä vielä kuoriutuisikin hyvä NHL-tason stay-at-home ukko, mutta pahaa pelkään että näin ei tule käymään.

Chris Pronger GP 82, 10+45=55, +22, 25:55

Mitä Prongerista nyt edes voi sanoa. Mahtava kausi ja toi juuri sitä mitä Flyers puolustus kaipasikin eli sen isännän, sen johtajan isolla J:llä. Runkosarjan jälkeen fiilis olisi ollut hivenen erilainen sillä silloin olisi vituttanut ja paljon se miehestä maksettu hinta, joka ei kuitenkaan näyttänyt tuovan sen parempaa (vaikka siis jätti hyvin pelasikin), mutta kevät toi todellakin muurarin ja tällä hetkellä fiilis on tästä asiasta hivenen erilainen vaikka vielä muuten apeahko mieli onkin. Juuri tästä se hinta maksettiinkin sillä ilman Prongeria ei Flyers vain olisi pelannut Cupin finaaleissa ja se on fakta mitä kukaan ei voi kieltää. Toki jos sitä viimeistä täyttymystä ei seuraavien kausien aikana tule niin voidaan aina jossitella, mutta jos ei koita niin ei voi voittaakaan. Yksinkertaisesti loistava fyysinen, omaa maalinedustaa dominoiva, vastustajan tähtiä pimentävä, sen puolituntia pelaava ja peliä upeasti avaava pelaaja, jonka lämäri kylvää tuhoa ylivoimalla.

Danny Syvret GP 21, 2+2=4, +1, 12:28

Kulunut kausi viimeistään osoitti ettei Syvretistä vain ole NHL:ään ainakaan Flyersissa. AHL tasolla loistava kiekollinen puolustaja, joka ei ole kuitenkaan sitä NHL:ssä. Hoiti tonttinsa ja minuuttinsa ihan kelvollisesti, mutta pieni koko ei vain ole hyvä juttu kolmosparissa. Syvret ei tuonut kokoonpanoon oikeastaan mitään sellaista mitä pienemmän puolustajan vain pitäisi tuoda sillä koko tuo monesti aina omat ongelmansa omassa päässä vaikka esim. Timonen onkin loistava esimerkki ettei näin todellakaan aina ole. Syvretillä on kuitenkin ikää (muutaman päivän kuluttua 25) jo sen verran että ei ole enää mikään lupauskaan ja lisäksi ensi kesänä jo UFAkin sillä pelejä ei vain ole tullut uralla ylhäällä sitä 80 kipaletta ja kun samalla kausia on jo plakkarissa riittävästi aikaistettuun UFAan niin eiköhän Syvret vaihda maisemaa. Olisi ihanteellinen kokeneempi puolustaja Phantomsiin, mutta eiköhän kaverin tavoitteet oli ihan jossain muualla ja mitkä eivät vain Flyersissa tule täyttymään. Toivon ihan vilpittömästi että mies vielä puhkeaisi kukkaan jossain muualla, mutta Flyersissa sitä ei vain tule tapahtumaan sen verran kova tuo puolustuksen top-4 vain on (johon siis Syvretin tulisi mahtua ollakseen pelipaikkansa väärti).

Kimmo Timonen GP 82, 6+33=39, -2, 22:52


Alkukausi ja syksy olivat hivenen vaisumpaa Kimmoa, mutta pikku hiljaa se paras terä jälleen löytyi ja Lavin aikana (sen koko joukkueen alkukangertelun jälkeen) mies ei muuta pelannutkaan kuin loistavasti. Loistelias pieni suuri mies, jolle jos kenelle olisi sen cupin suonut. Kiekollisessa pelissä parhaimmillaan virtuoosimainen ja iän myötä myös puolustuspelaaminen on nykyään suuri vahvuus. Lukee peliä loistavasti ja siten on aina siellä missä pitääkin. Hyvällä liikkeellä (joka on toki iän myötä hidastunut) ja pienestä koosta huolimatta vahvalla kaksinkamppailupelaamisella on omassakin päässä todella vahva tapaus.

Ole-Kristian Tollefsen GP 18, 0+2=2, +1, 9:51


Wingsien pienentäessä cappiaan meni muistaakseni 5th rounderin kanssa hockeytowniin Leinon matkatessa Phillyyn. Vaikka Leino ei enää onnistuisi Flyers paidassa missään niin tuo kauppa tulee jo nyt jäämään Homerin historiaan parhaiden joukkoon ja jos Leino jatkaa samaa menoaan myös ensi kaudella niin aletaan puhumaan jo koko NHL:n tasollakin pirun kovasta siirrosta. OKT oli siis ehdottomasti sympaattinen tapaus. Turska pelasi jokaisessa vaihdossaan asenteella ja mahdollisimman fyysisesti. Ehdottomasti sellainen pakki mitä Flyersin kolmospariin tarvittaisiin ensi kaudeksikin ainoastaan multaosin hivenen kokonaisvaltaisempana versiona. Liike ja kiekolliset taidot meinaan olivat turhan heikkoja siihen että norjalaisesta kehittyisi ~10 minuuttia pelaavaa syvyyspuolustajaa kummempaa NHL:ään, mutta ehdottomasti ainakin itse arvostan kaveria eikä täältä löydy OKT:stä liiemmin negatiivista sanottavaa.

Summa Summarum:

Top-4 oli siis loistava silloin kun sitä pitikin olla, mutta kolmospariin pitäisi löytää yksi hivenen kovempi (ihan kirjaimellisestikin eli Cooket railoihin sieltä maalinedustalta ihmettelemästä), mutta varsinkin siis tasokkaampi kaveri johon Lavi voisi luottaa myös kovissa peleissä. Hawksilla oli top-4:n takana Sopel puolestaan Flyersilla ei ketään siis sellaista, joka olisi nauttinut valmentajan täyttä luottamusta. Se oli loppujen lopuksi yksi niistä pienistä asioista, jotka ratkaisivat sarjan Hawkseille.

Jatkuu...
 

Eager

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, Eagles, HPK ja Barça
Hyökkääjät:

Arron Asham GP 72, 10+14=24, -2, 10:04

Arron aloitti kauden kokoonpanon ulkopuolelta ja tiukasti pelipaikastaan taistellen, mutta kauden edetessä osoitti arvonsa ja muodosti yhdessä JVR:n ja Giroux’n kanssa varsin hyvin toimineen kolmosen, joskin tehoja olisi vain pitänyt tulla kentältä enemmän verrattuna peliesityksiin. Osoitti siis jälleen ettei ole pelkkä tusinakaveri neloseen vaan varsin hyvä roolipelaaja kolmoseen/neloseen. Fyysinen ja ilkeä patukka, joka osaa myös pelata. Ikä on tuonut mukanaan Arronille varsinkin sitä pelinlukua ja kypsyyttä niihin oikeisiin ratkaisuihin. Mies oli monesti lähes järjestäen siellä missä pitkin eikä se ole ihan pelkkää sattumaa. Viimeistelytaito on tosin varsin onnetonta sillä jos sitä olisi löytynyt niin tuolla kehittyneellä tilanteiden haistelulla ja varsinkin Giroux’n petaamilla paikoilla olisi Arronin pitänyt paukuttaa maalisarakkeeseen lukemat 20+ , mutta jos ei ole niin sitä ei vain ole. Käyttökelpoinen pelaaja kuitenkin, jolle luulisi kysyntää riittävän ja siten hintakin tulee nousemaan. En usko että jatkaa Flyersissa sillä ei ole kuitenkaan niin korvaamaton että miehestä pitäisi maksaa nyky cap-tilanteessa nykyistä reilusti enemmän.

Blair Betts GP 63, 8+10=18, +7, 12:36


Bettshän pelasi jo Rangersissä hyvin nelosen keskellä, mutta ikävän loukkaantumisen vuoksi kukaan ei rohjennut tarjota miehelle suoraan sopparia, joten Blair tuli vain Flyersin leirille ja loppu onkin jos ei nyt historiaa niin varsin kovaa jälkeä kuitenkin. Vahva kausi mikä palkittiin keväällä parin vuoden jatkolla. Monelle Blair Betts ei sano nimenä varmaan yhtään mitään tai juuri sen verran että “se on joku tusinajamppa Flyersissa“, mutta ainakin itselleni tässä on ehdottomasti tasokas menestyvän joukkueen nelossentteri, jolta ei varsinkaan asennetta puutu. Upeasta alivoimapelaamisesta myös suurta plussaa. Tärkeä palanen siis myös jatkossa kun sai keväällä aivan ansaittua jatkoa sopimukseensa.

Danny Briere GP 75, 26+27=53, -2, 16:35

Runkosarja sujui Dannyn osalta vaisuhkosti. Osittain siksi ettei yhteispeli ottanut sujuakseen Carterin kanssa ainakaan turhan hyvin. Playoffeissa Carterin loukkaannuttua sitten räjähti ja löysivät Leinon ja Hartnellin kanssa toisensa, jonka seurauksena Danny lopulta jopa voitti playoffien pistepörssin tehoilla 12+18=30 ja nämä siis 23 ottelussa, joten ei voi valittaa. Poffien myötä mies putosi ainakin toistaiseksi omista siirtospekulaatioistani (katsellaan kesällä 2011 jälleen uudestaan), mutta ensi kaudella kaivataan vahvempaa panosta runkosarjassakin sillä 6,5 miljoonan caphit on vain kova. Toivotaan siis että ensi kaudella nähtäisiin heti alusta alkaen tämän taitavan ja sisukkaan hobitin liitoa.

Daniel Carcillo GP 76, 12+10=22, +5, 11:14

Toinen “Danny” pelasi kyllä ehdottomasti hyvän kauden ja nousi turhasta ja tuittuilevasta jämähyökkääjästä varsin monikäyttöiseksi roolipelaajaksi sekä joukkueen herättelijäksi. Välillä meni toki yhä yli, mutta hermokontrollikin kehittyi kauden mittaan ja varsinkin Lavin johdolla suurin harppauksin ja mies keskittyi siten siihen olennaisimpaan eli jääkiekon pelaamisen. Samalla hiillosti myös enemmän vastustajia kuin provosoitui muiden hiillostuksista. Itse näen kaverissa potentiaalia 20+ maaliin sillä eivät ne pelitaidotkaan mitenkään surkeita ole vaikka niin monesti luullaankin, mutta se nähdään sitten tulevaisuudessa kunhan ensin mies saadaan signattua mahdollisimman pitkällä sopparilla Flyersiin. Sillä tässä jos missä on Flyersin näköinen pelaaja. Agitaattori vailla vertaa, jolta löytyy myös sitä kovuutta. Omat rakastavat - muut vihaavat -tapaus parhaasta päästä.

Riley Cote GP 15, 0+0=0, 0, 3:01

Rileylle ei liiemmin Lavin aikana roolia löytynyt sillä Lavin systeemeissä myös nelosen jamppojen tulee kyetä pelaaman hyvin se ~10 minuuttia mihin muottiin Riley ei vain sovi. Lisäksi kun mies ei ilman hanskojakaan ole mikään hirmuinen tekijä niin eipä niitä avuja nyt hirveämmin ole. Toki pystyy ottamaan mittaa kenestä tahansa, mutta kyllä Flyersilla pitää olla ihan kunnollinen mörkö puremassa tuppia tai sitten ei ollenkaan. Sopimus jatkuu vielä vuoden verran, joten eiköhän Cote’a pidetä poppariosastolla hätävarana sitä varten että mahdollisesti koviin ns. “kostopeleihin” löytyy, joku ottamaan matsia sen vastustajan heavyn kanssa. Ideaaleinta toki olisi että Flyersilla olisi sen n. 10 minuutin pelaamiseen kykenevä vieläpä Cote’a isompi ja pelottavampi heavy, mutta kaikkea ei aina voi saada.

Simon Gagne GP 58 17+23=40, -1, 18:37


Loukkaantumiset vaivasivat jälleen ja eipä niiden myötä Simon ole enää se sama pelaaja kuin ennen niitä. Se säkenöivin liike on siis poissa mikä sitten on vaikuttanut muuhunkin pelaamiseen ja siihen tärkeimpään eli itseluottamukseen mikä näkyi lukuisina ja taas lukuisina maalipaikkojen tuhrimisina. Nykyinen sopimus loppuu ensi kauden jälkeen, jonka jälkeen saanee huomattavasti edullisemman jatkon. Nykyisellään siis hyvä sekä hyvin peliä lukeva ja tilanteita haisteleva syvyyshyökkääjä 2-3 kenttiin, mutta ei enää mikään hyökkäyksen johtohahmo mitä meriitit ja palkka puoltaisivat.

Claude Giroux GP 82, 16+31=47, -9, 16:36


Ehdottomasti loistava kausi vaikka tehoja olisi voinut syntyä otteisiin nähden selvästi enemmänkin, joten siinä on ensi kauden tavoite. Muodostivat yhdessä JVR:n ja Ashamin kanssa pitkään toimivimman hyökkäyskolmikon kolmesta ensimmäisestä kentästä eikä vähiten Giroux’n myötä. JVR hyytyi kauden mittaan, mutta Giroux jaksoi myös kevään. Playoffseissa osoitti, että kantti kestää kovissakin peleissä. Upea tulevaisuus edessä jos vain välttää suuremmat loukkaantumiset.

Scott Hartnell GP 81, 14+30=44, -6, 16:36

Hartnell pelasi hyvin kaksijakoisen kauden. Runkosarja oli suoraan sanottuna surkea vaikka varsinkin Giroux’sta poiketen tehoja tuli yllättävänkin paljon verrattuna otteisiin. Ihmeellistä hiihtelyä ja vaeltelua ties missä. Scott näkyi monena yönä vain ja ainoastaan turhien jäähyjen muodossa. Lisäksi mies ei edes yrittänyt pelata vahvuuksillaan vaan yritti olla kuin mikäkin kikkakone. Playoffeissa meno sitten muuttui jahka Leino pääsi irti ja ketjun peli todellakin loksahti kohdilleen. Silloin nähtiin taas sitä mitä Scott on parhaimmillaan eli todellinen fyysinen jyrä, joka sytyttää ihan jokaisen ja tekee myös niitä tärkeitä maalejakin. Todennäköisesti treidataan (vaikkakaan ei ilman Scottyn suostumusta se on hyvä muistaa sillä miehellä olisi NTC) kesän aikana palkkakaton kanssa elämisen helpottamiseksi, mutta katsellaan nyt mitä Homer tekee.

Jon Kalinski GP 10, 0+2=2, -2, 6:57

Kalinski on varsin epäkiitollisessa asemassa. Ainakin omasta mielestäni olisi jo valmis tapaus neloskentän duunariksi NHL:ssäkin, mutta Flyersissa ne tontit ovat tällä hetkellä jo varsin hyvin täytettyinä, jolloin se läpimurto on jäänyt tekemättä. Potentiaaliahan ei neloskenttää suuremmille minuuteille ole, mutta hyvä liike ja koko yhdistelmä loisi pohjat ainakin kelvolliseksi nelosen duunariksi. Sopimus jatkuu vielä vuoden verran, jonka jälkeen uskon että kaverille solmitaan halpaa jatkoa sillä se NHL taso on kuitenkin siellä eikä miehen kauppaaminenkaan kannata kun arvo on mitä on ja mm. Lappy ei enää nuorene. Ensi syksyn camppi menee taas pelipaikasta taistellessa, mutta tuskinpa nappaa vielä(kään).

David Laliberte GP 11, 2+1=3, +1, 7:47

Laliberte alkaa olemaan jo pikku hiljaa menetetty tapaus jos nyt koskaan mikään sen suurempi tapaus on ollutkaan (4. kierroksen varaus). Ikää jo 24 vuotta eikä mitään sellaista ole tullut esiin, joka puoltaisi miehen NHL uraa ainakaan Flyersissa. Oli toki ihan kelvollinen niissä peleissä mitä mieheltä näin, mutta ei vain tuonut oikein mitään sen suurempaa. Kalinskista poiketen Laliberten pitäisi mahtua hyökkääviin kenttiin ja liikkeen lisäksi miehellä ei vain oikein ole mitään sen suurempia aseita tällaisen roolin ottamiseen. Pääsi pelaamaan yhden playoff matsinkin, mutta oli aika pihalla itse pelistä ja ei säväyttänyt liiemmin verrattuna vaikkapa Nödliin, joka esiintyi varsin positiivisesti. Ei pelannut siis huonosti, mutta… Tasapaksu. Sopimus olisi katkolla ja katsellaan nyt että uusitaanko sitä. Jos tilaa 50:n sopimukseen jää niin mikä ettei, mutta en nyt hirveästi surisi vaikka jatkoa ei tulisikaan. Jos lyhyttä jatkoa tulee niin ensi kaudella pitäisi viimeistään tapahtua jo jotain.

Jatkuu...
 

Eager

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, Eagles, HPK ja Barça

Ian Laperriere GP 82, 3+17=20, -1, 12:30


Hyvä kausi ja yksi niistä harvoista joilla oli jokaisena iltana niinä talven synkimpinäkin asenne tapissaan ja yritys sitä mitä sen olisi pitänyt olla kaikilla. Esimerkillinen taistelija, joka laittaa kroppaa likoon niin että heikompaa hirvittää. Se Devils-sarjan Martinin lämärin torjunta kasvoilla kertonee kaiken olennaisen tästä soturista. Hieno pelaaja, jolle olisi myös suonut nimen maljan kylkeen sillä vuosia ei enää hirveästi ole jäljellä sillä Lappy on 36-vuotiaana alkanut hivenen hidastumaan. Paikkaa tämän vielä asenteellaan ja tahdollaan, mutta kuinka kauan?

Ville Leino GP 13, 2+2=4, +2, 12:39 (Nämä siis Flyers ajan runkosarjatilastoja)


Ehkäpä paras esimerkki Flyersin ailahtelevasta ja hyvin kaksijakoista kaudesta (runkosarja vs, playoffsit) on Leinon Ville. Wingseissä ei homma lähtenyt kulkemaan odotusten mukaisesti ja tie vei cap-leikkauksessa Flyersiin. Uudelta valmentajalta ei hirveämmin tullut luottoa vaan mies oli pitkälti se 13. hyökkääjä eikä kukaan liiemmin odottanut mieheltä mitään. No loukkaantumiset avasivat kunnolla tien kokoonpanoon playoffsetissa ja loppu on todellakin historiaa sillä Savonlinnan kovin kiekkoilija rikkoi Flyersin playoffsien tulokasennätyksiä (itse en miellä Leinoa oikein kunnon tulokkaaksi, mutta kerran kun kriteerit täyttyvät niin näin se vain on) oikein olan takaa ja lisäksi Ville sivusi myös koko liigan playoffsien piste-ennätystä, joten ei lainkaan hullummin. Lisäksi se meno oli todellakin tilastojen mukaista eli upeaa dominointia ja mies vain paransi mitä pidemmälle kevät eteni ollen Cupin finaaleissa Flyersin paras hyökkääjä. Ensi kaudella on nyt hyvä nähdä että oliko tämä vain yhden kevään ihme vai kehittyykö Villestä pysyvästi tasokas hyökkääjä Flyersin kärkikenttiin.

Andreas Nöld GP 10, 0+1=1, -2, 8:55

Vielä runkosarjassa itävaltalainen ei sen suurempia esittänyt, mutta pudotuspelien ennakkoluuloton ja äijämäinen rymistely kuin muutenkin hyvä pelaaminen (uskalsi yrittää kiekonkin kanssa ihan kivasti) oli ehdottomasti positiivinen signaali, että josko sittenkin tästä kesän 2006 toisen kierroksen varauksesta tulisi vielä jotain. Ensi kausi on uran kannalta pirun tärkeä sillä paikallaan pyörimiseen ei olisi enää liiemmin varaa.

Darroll Powe GP 63, 8+10=18, 0, 12:05

Tykinkuula pelasi hyvän ja varman kauden ja oli osa läpi kauden tutkailtuna Flyersin tasaisinta suorittajaa eli neloskenttää, joka ei pettänyt yhtenäkään yönä. Potkua riittää ja maisema vaihtuu mistä vastustajan puolustajat eivät niinkään pidä. Kädet ja osittain pelikäsityskin (ei huono muttei nyt erikoinenkaan) rajoittavat roolin neloseen ja maksimissaan kolmoseen, mutta siinä roolissa Darroll on mies paikallaan. Tärkeä vastustajaa hämmentävä ja omia sytyttävä energiapelaaja, joka on myös tärkeä alivoimapelaaja. Kesällä RFA, mutta jatko nyt on selviö.

Mika Pyörälä GP 36, 2+2=4, -3, 13:35


Viime kesän hankinta, joka sai reilun mahdollisuuden pelipaikan valtaamiseen saaden heti alusta alkaen kunnon minuutteja aina Richardsin kentästä alkaen. Noin muutoin pelaaminen oli ihan hyvää, mutta tehoja ei vain tullut ja kun Flyersilta löytyi jo omasta takaa laadukkaat duunarit neloseen niin pressiosasto kutsui ja lopulta tie vei aina Phantomsiin. Varsinkaan Lavin aikana Pyörälälle ei löytynyt mitään käyttöä. Ex-Kärppä olisi kuitenkin omasta mielestäni ihan NHL-tason kaveri puolustaviin kenttiin, joten nyt mitataan huvittaako Mikaa oikeasti hakea sitä paikkaansa auringosta jossain muualla vai palaako mies Eurooppaan? Sopimus siis päättyy (UFA) ja jatkoa ei ole luvassa.

Mike Richards GP 31+31=62, -2, 20:24

Ehkäpä se Flyersin tasaisin suoriutuja top-9 tai ainakin top-6 hyökkääjistä läpi kauden. Mies jonka pystyy heittämään jäälle tilanteeseen kuin tilanteeseen ja tulosta syntyy. Tilastollisesti kuitenkin huonompi kausi kuin pari edellistä, joten ei Richiekään ollut aivan parhaimmillaan. Playoffsit sujuivat kuitenkin loistavasti (miinus Hawks-sarjan tehottomuus) ja mies osoitti omaavansa sitä johtajuutta minkä puutteesta itsekin kauden aikana Richietä epäilin. Osoitti siis olevansa franchise-tapaus.

James van Riemsdyk GP 78, 15+20=35, -1, 12:57

JVR pelasi aivan loistavaa tulokaskautta aina sinne kevään korville asti, mutta sitten väsymys pitkään kauteen alkoi painamaan ja varsinkin olympiatauon jälkeen ei Jamesiä hirveämmin näkynyt. Kuitenkin hyvä ja lupauksia antanut ensimmäinen kausi ja mies alkoi siis realisoimaan sitä potentiaaliaan.

Jared Ross GP 3, 0+0=0, -1, 7:38


Ross ei siis hirveämmin ylhäällä pelannut. Pudotuspeleissä sai myös muutaman ottelun, mutta yhtälailla laihaksi se panos vain jäi. Loistava AHL-sentteri, mutta NHL:ssä ei niinkään. Ikää jo 27 vuotta ja sopimus katkolla. Veikkaan että suuntaa UFAna muualle koittamaan sillä Flyersissa ei olisi tarjolla kuin isällisempää roolia Phantomssissa.

Summa Summarum

Ailahtelevan kauden suurimpina positiivisena asiana ainakin itselleni on omien varausten eli Richardsin ja Giroux’n nousu. Toisen todelliseksi johtajaksi ja toisen selväksi hyökkäyksen avainmieheksi. Lisäksi JVR jatkoi tätä hyvää saldoa toki omalla rimallaan. Leinon Ville oli myös todellinen jokerikortti, joka toivottavasti malttaa ja ennen kaikkea viitsii nyt harjoitella kesän hyvin ja tulla Campille elämänsä kunnossa. Duunariosastolle myös erityismaininta. Lappy, Powe, Betts, Carcillo ja Asham, tärkeitä kavereita eivät niin yksittäin, mutta kun heitä oli monta. Hyökkäys on siis kauttaaltaan varsin hyvässä balanssissa myös ensi kaudeksi eikä sitä tarvitse sen suuremmin säädellä ja tehdä mitään suuren suuria UFA hakuja, joku kallispalkkaisemmista varmaan lähtee, jotta muita osastoja voidaan parantaa.

Loppuun vielä sananen Peter Laviolettesta sillä mies teki todellakin miehen työn. Harvassapa ovat ne valmentajat, jotka kesken kauden remmiin astuessaan nostaisivat kaaottisessa tilassa olevan ja lopulta ilman kunnollista maalivahtia pelanneen joukkueen aina Stanley Cupin finaaleihin ja varsinkin vielä sen Laviakin alussa koetelleen tappioputken jälkeen. Ei muuta kuin hattu päästä ja kumarrusta miehen suuntaa sillä sen Peter tämän kevään myötä on ansainnut.

Tässä siis jonkin sortin summailua kaudesta. Keväällä tuli nähtyä muutamia poikkeuksia lukuunottamatta kaikki Flyersin ottelut ja poffeissa ei jäänyt yhtäkään väliin, mutta syksyä Suomen Puolustusvoimat hivenen "häiritsivät" kun yksikön päällikö päätti että Eager viettää täällä nyt vuoden päivät, jonka vuoksi tuli nähtyä vain lähinnä Flyersin viikonlopuille osuneita (Pe-La) matseja, joten varsinkin tältä osin täsmennelkää jos jotain täsmennettävää löytyy.
 

Kuival

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa & Philadelphia Flyers
Hyvä raportti Eagerilta ja olen pitkälti samaa mieltä. Taisi vain Carterin Jeff jäädä arvioimatta. Ymmärrettävää, niin näkymätön mies oli keväällä.
 

Eager

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, Eagles, HPK ja Barça
Hyvä raportti Eagerilta ja olen pitkälti samaa mieltä. Taisi vain Carterin Jeff jäädä arvioimatta. Ymmärrettävää, niin näkymätön mies oli keväällä.

Näemmä joo. Kun noita tuonne Worksiin hiljaa mutta varmasti naputtelin aina kun siltä tuntui ja sieltä sitten kopion lopulta tänne niin jäi näemmä Jeff hivenen paitsioon. Tässä siis Jeffin the arvio.

Jeff Carter GP 74, 33+28=61, +2, 19:18

Sinänsä yli 30 maalin ja 60 pisteen kaudesta ei pitäisi marista, mutta kyllä Jeffin ominaisuuksilla olisi vain mahdollisuuksia huomattavasti parempaankin. Alkukausi oli vaikea, mutta homma alkoi sujua Lavin astuttua ruoriin ja maaleja syntyi ajoittain lähes liukuhihnalta. Loukkaantumiset pilasivat loppukauden ja täten ainakaan itse en rupea miehen poffisuorituksia sen enempää arvioimaan sillä ei se vain ollut terve mies joka siellä pelasi. Toki tämäkin jätti harkinnan alle sen että onko Carter sitten sellainen pelaaja, jonka varaan ruvetaan jatkossa Cupin tavoittelua pohjustamaan ja johon sidotaan vino pino cappia. Rannari ja liike ovat miehen ollessa kunnossa maagisia, kokoakin löytyy ja kaikkea muutakin kivaa, jotka tekevät Jeffistä parhaimmillaan aivan pitelemättömän. Siellä on kuitenkin se toinenkin puoli eli se löysyys ja tietynlainen asennevajaavaisuuskin (joku puhuisi ehkäpä henkisestä pehmeydestäkin) eli mies ei paina Richarsin ja Giroux’n tavoin jatkuvalla draivilla ja yrityksellä vaan vajoaa aina tasaisin väliajoin sinne massaan ja näkymättömyyksiin. Tämä ei vain ole hyvä ominaisuus cuppia tavoittelevan joukkueen avainhyökkääjälle. Eli parhaimmillaan helvetillinen syömähammas, mutta heikommillaan todellinen kivireki vedettäväksi perässä. Lisäksi Jeffin peli ei ottanut sujuakseen Brieren kanssa eikä liiemmin Richardsinkaan, jolloin herää edes jonkintasoinen kysymys että missä kentässä ja keiden kanssa miestä sitten peluutetaan? Ja kun laadukkaita senttereitä on tarjolla enemmän kuin laki sallii ja miehen laidassa pelaaminen ei lähtenyt sujumaan, joten kysymyksiä on todellakin paljon. Vastauksia ei niinkään…
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös