Petteri Orpon hallitus

  • 1 271 614
  • 15 910

Mojo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Buli
Tässä ei pitäisi olla mitään epäselvää, vaan Puisto on ainoa oikea valinta elinkeiniministeriksi koko loppukaudeksi ja olisi pitänyt valita jo alunperinkin. Nyt täytyy jättää pelleilyt sikseen, jotta päästään keskittymään olennaiseen. Jos tästä ei opita, niin sitten ei mistään.

Perussuomalaisten kansanedustaja Sakari Puisto sanoo Ylelle olevansa valmis harkitsemaan ministerivastuunsa aikaistamista, mikäli häntä siihen pyydetään. Puiston on määrä toimia elinkeinoministerinä Vilhelm Junnilan (ps.) jälkeen vuosina 2025-2027.

– Tietysti jos tällainen kysymys tulisi eteen, kyllä harkitsisin. Mielestäni aloite pitää tulla toisaalta, Puisto vastasi Ylelle torstaina.
 

otus

Jäsen
Suosikkijoukkue
لօҟҽɾìէ
Purra ymmärtänee muutaman nukutun yön jälkeen itsekin, että ministerin vaihto parempi kuin heikonlainen luottamus. Eiköhän tämä ollut käytännössä Junnilan poliittisen uran loppu muutenkin.
Purra ei varsinaisesti parantanut hallituksen välistä luottamusta uhkailemalla erolla hallituksesta. Kyllä ainakin omissa kirjoissa tuollaista tekoa joutuisi hyvittämään aika pitkään että luottamukseni palautuisi.
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Junnila lähti, mitä mahtaa tapahtua seuraavaksi? Purra hajoittajaa hallituksen?

Puisto tulee tilalle ja mennään eteenpäin. Toivottavasti hänellä ei ole luurankoja (lue:nasseja) kaapissa.
 

Kake74

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Junior-Pelicans, Tamin Tribuuttiketju
Sellanen kysymys, että mikä on itsenäisen Suomen historian lyhyin ministeriys?
Onko Vilhelm Junnila lähellä ennätysmiestä?
 

Mojo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Buli
Sellanen kysymys, että mikä on itsenäisen Suomen historian lyhyin ministeriys?
Onko Vilhelm Junnila lähellä ennätysmiestä?
Luetaan tätä ketjua eikä kysellä turhia. Tuohon on vastattu jo moneen kertaan. :D

Nopea googletus kertoi, että Suomen lyhytaikaisin ministeripesti on kestänyt 12 päivää. Kyseessä on Lennart Oesch ja vuosi oli 1932. Muutamia alla kuukauden pituisia stinttejä historiasta löytyy, joten hyvin ehtii vielä mitalisijoille, jos ei kärkipaikkaa halua. Siihen alkaa olla jo kiire, kun tänään taitaa olla hallituksen 11. päivä menossa.
 

mike owen

Jäsen
Suosikkijoukkue
tepsi, hjk ja kiisto
Saattaa olla nipin napin raiteilla, mutta tietääkö kukaan minnepäin se juuri nyt puksuttelee?
Kyllä se juna menee nykien eteenpäin. Kyllä se Purra sopan keitti, mutta eiköhän se juna saavu joskus perille vaikeuksien kautta. Toivottavasti Orpo ottaa ohjat käsiinsä eikä anna persujen sählätä ihan kuin sattuu.

Suomessa on ihan tarpeeksi kriisejä jo nyt ilman hallituksen sählinkejä.
 

heketsu88

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dallas Stars Kärpät Joensuun Kiekkopojat ManU

finnjewel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, KooKoo, KPL, Kiovan Dynamo
Nopea googletus kertoi, että Suomen lyhytaikaisin ministeripesti on kestänyt 12 päivää. Kyseessä on Lennart Oesch ja vuosi oli 1932. Muutamia alla kuukauden pituisia stinttejä historiasta löytyy, joten hyvin ehtii vielä mitalisijoille, jos ei kärkipaikkaa halua. Siihen alkaa olla jo kiire, kun tänään taitaa olla hallituksen 11. päivä menossa.[/I]
Paineet on siis kovat. Orpollakin hyvä mahdollisuus päihittää Jäätteenmäki (69 päivää).
 

hooceebruins

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boston Bruins, Janette Lepistö
Vihreät kyseenalaistaa hallituksen toimintakyvyn.

– Suomalaisten on voitava luottaa siihen, että valtioneuvostossa kaikki ovat sitoutuneet ihmisoikeuksien puolustamiseen ja oikeusvaltion periaatteisiin. Olemme maailmalta nähneet varoittavia esimerkkejä seurauksista, mikäli näissä lipsutaan, toteaa kansanedustaja Hanna Holopainen.

– Väkisinkin herää kysymys, onko hallituskumppani Perussuomalaisiin ehditty tutustua riittävästi. Luvassa voi olla vielä iso nippu yllätyksiä, mikäli yhteistyöhön on lähdetty puutteellisin ennakkotiedoin.




 

RaikkA

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässässäsäsä
No ei @Leicester niin väittänytkään. Sen sijaan se on rasistinen symboli, kuten yllä on jo todettu.
Aissaatana. Aikamoiset psykoosit on nyt kyllä tulilla.


Edit. Niin se vaan muuten ryssäntrollien twitterissä alkuun saattamaan rasistinen natsipesukarhu jo muuttunut todeksi. Mitä se sellainen informaatiovaikuttaminen oikein on? Pitäisikö olla huolissaan. :)
 

alessi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Markus Nurmi, Leevi Teissala, Lukas Wernblom
Pesukarhut canceliin!

Natsiviittauksia voi löytää mistä tahansa, kun oikein etsii, tämä alkaa saamaan jo aivan käsittämättömiä mittasuhteita.

Onko sattumaa että SDP:n punainen ja valkoinen muistuttaa erehdyttävästi swastika-lippua? /s

Lopuksi voi vielä lisätä, että hyvä, että Junnila erosi, mutta nää on näitä skenaarioita missä pyöritellään juttuja oman edun mukaisesti. Kuten sanottu, viittauksia ties mihin populäärikulttuuriin sekä poliittisiin aatteisiin voi löytää ihan mistä tahansa, jos oikein vääntelee ja kääntelee ja etsii.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Aissaatana. Aikamoiset psykoosit on nyt kyllä tulilla.
Kyllä se tosiaan on, lähinnä amerikkalaisissa äärioikeistolaispiireissä. Tulee pesukarhun puhekielisestä nimityksestä "coon", mikä on samalla äärimmäisen halventava termi mustaihoisista ja erittäin suuri tabu siellä. Eli nyt varmaan ymmärrät yhteyden rasismiin?

Ps. Toki epäilemättä Junnilan kohdalla vain puhdas yhteensattuma - siis yksi niistä monista puhtaista yhteensattumista.
 
Viimeksi muokattu:

Isaa

Jäsen
On tää Orpo vakuuttava johtaja. Nyt eroamispäätös oli "ainut oikea ratkaisu", koska "keskustelu alkoi näkyä kansainvälisessä lehdistössä", kun pari päivää sitten sanoi, että Junnila jatkaa ja Orpo keskittyy tästä lähtien siihen, miten Junnila hoitaa ministerihommansa ja käyttäytyy pestinsä aikana.
 

Hangon keksi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Länsi-Saksan ja Neuvostoliiton joukkueet
Junnila lähti, mitä mahtaa tapahtua seuraavaksi? Purra hajoittajaa hallituksen?
Orpo todennäköisesti haluaa pitää hallituksen kasassa vaikka väkisin ainakin siihen asti kunnes Lindtman on virallisesti SDP:n puheenjohtaja, jotta olisi selkeä tilanne aloittaa uudet hallitusneuvottelut. Tilanne on kuitenkin silloin jo aikalailla muuttunut keväästä, kun sekä Vihreiden että (todennäköisesti) SDP:n puheenjohtaja on vaihtunut poliittisesti Orpoa läheisemmäksi.
Mutta toisaalta juuri siksi Purralle edullisinta olisi saada hallituskriisi ja mahdollinen hallituksen kaatuminen tapahtumaan juuri nyt. Orpolla ei olisi selkeitä neuvottelukumppaneita uudesta hallituksesta, ja ehkä jouduttaisiin tilanteeseen jossa Orpo ei saisi uutta hallitusta riittävän nopeasti kasaan.
 

RaikkA

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässässäsäsä
Eli nyt varmaan ymmärrät yhteyden rasismiin?
Taisi olla ensimmäinen kerta maailmassa, kun pesukarhun kuvaa käytettiin tälläisessä kontekstissa, mutta mikä ikinä laivaanne keinuttaa.
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Purra ei varsinaisesti parantanut hallituksen välistä luottamusta uhkailemalla erolla hallituksesta. Kyllä ainakin omissa kirjoissa tuollaista tekoa joutuisi hyvittämään aika pitkään että luottamukseni palautuisi.
Politiikassa ei pitäisi toimia yhtä impulsiivisesti, kun vaikkapa me kaikki välillä täällä(kin).

En tiedä mitä Purran päässä liikkuu, mutta arvaisin että Junnilan tapaus alkoi selviämään pala palalta, kun aikoinaan Jorma Pulkkisen Ruutuysi (jossa muuten saattoi voittaa hyvässä lykyssä hiustenkuivaajakin) suorastaan, niin Purralla meni vati nurin. Tämä oli hyvä oppi niin hänelle kun koko hallitus-poppoolle.

Noin yleisesti niin ei tässä mitään normaalia dramaattisempaa ehkä ole. Viime hallituksessa tappelivat minkä ehtivät, ja milloin oli lähdössä Ohisalo, milloin Saarikko ja milloin Marin veti jostain niin kovat kierrokset, että itku tuli. Annamaja nyt ei lähde vaikka erotettaisiin. Tämä nykyhallitus on isolla todennäköisyydellä paljon parempi Suomelle kun edellinen.
 

otus

Jäsen
Suosikkijoukkue
لօҟҽɾìէ
Mitä tämä tarkoittaa, siis rasistisesta mielessä?
@BigRedBob jo selvitti mulle 88-numeron symboliikan.
Mutta mihin pesukarhu viittaa?
Tuntuu että tämä pesukarhuviittaus on aika kaukaa haettu. Paras selitys mitä tähän mennessä olen kuullut, että kyseessä olisi trollailua väitteestä, että natsit olisivat tuoneet pesukarhut eurooppaan. Tämä periaatteessa sopisi ironiseen tyyliin jota äärioikeisto mielellään edustaa, mutta pakko sanoa etten ole pesukarhuihin tässä kontekstissa ikinä törmännyt ja googlekaan ei asiassa osannut auttaa. Voi olla, että on joku pienen piirin koirapilli, tai sitte ihan kuviteltu yhteys.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös