Petteri Orpon hallitus

  • 1 271 614
  • 15 909

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Nyt jännätään sitä, että aikooko PS kaataa hallituksen, koska RKP:n kansanedustajat äänestivät Junnilalle epäluottamusta? Vai oliko se uhkaus kännissä ja läpällä?

Ensin pitäisi löytää tällainen uhkaus muualtakin kuin sinun tekstistäsi ja IL:n huhuista:

"IL:n tietojen mukaan tämä saattaa kaataa hallitusyhteistyön. Iltalehden käymien keskustelujen perusteella pidetään mahdollisen, että PS kaataa hallituksen, jos RKP äänestää Junnilan luottamusta vastaan."

Mitään jännäämistähän tässä ei ole. PS ei kaada hallitusta, mutta rokottaa RKP:tä sopivassa paikassa esimerkiksi valinnoissa. Junnila jäänee pois jollain sopivalla syyllä kunhan kohu vähän laskeutuu. Vaikea on tuossa ministerinä toimia.
 

MegaForce

Jäsen
En usko ollenkaan, että Junnilaa olisi näin rutattu jos ei olisi ministeri. Ylipäätään, olisiko edes vasemmisto asiaa esille nostanut. Niin lempeää oli suhtautuminen kommunisti Markus Mustajärven puhumiseen äärioikeiston Suomen Kansa Ensin tilaisuudessa, että Li Andersson antoi Supon valvontaan keskittyvän valiokuntapaikan kiitoksena. Ja siinä toisessa vasemmistoryhmässä, al-Taeen rasistinen törky palkittiin kukkapuskin, vaikka a-Taee kielsi kaiken vaaleihin asti.

Ehkäpä vasemmisto olisi ehdottanut Junnilallekin sovintokahveja, halauksia ja kukkapuskaa sekä parin viikon sairaslomaa?
Turha tuota Junnilaa on puolustella ollenkaan. Äärimmäisen nolo tilanne nykyiselle hallitukselle ja asettaa Orpon kiusalliseen tilanteeseen.

Onneksi al-Taee äänestettiin ulos. En usko että olisi voinut ministerinä ollessaan jatkaa.
 

heketsu88

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dallas Stars Kärpät Joensuun Kiekkopojat ManU
Zysse tuomitsee haastattelussa Junnilan toiminnan. Sanoo olleensa paikalla mutta pidättäytyneensä äänestämästä, koska ei voi antaa luottamusta Junnilalle. Toimittaja, perkele, olisi kyllä voinut kysyä, miksei hän sitten äänestänyt vastaan.
Varmaan sen takia, koska Kokoomuksen ryhmäkuri.
 

opelix

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, JJK
Muun muassa Oula Silvennoinen on koonnut näistä ketjun Twitteriin ja samat löytyvät Perussuomalaiset ketjusta täällä. Siitä vaan tutustumaan.

Junnilaa ei saada kyllä mitenkään puhuttua salonkikelpoiseksi vaikka osa julkaisuista on vuosien takaa. Omakin ajattelu on nuorempana ollut jyrkempää ja miellän itseni oikealle kallellaan olevaksi konservatiiviksi. Silti pienessä mielessänikään ei ole tullut somettaa ku klux klan-lumiukkoja puhumattakaan hakaristeistä ihannoivaan sävyyn. Itseäni ei edes naurata noihin aihepiireihin liittyvät läpät. Nyt tuollainen kaveri ministerinä. Purralta todellinen hutilaukaus ohi taulusta, muuta ei voi sanoa.
 

Vaughan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Ainakin täällä käydystä keskustelusta voisi päätellä, että Junnila on juutalaisia uunittava natsi. Puhumattakaan twatterista.

Toki aikuisten maailmassa tilanne on hieman eri.
Sillä mitä täällä tai twitterissä puhutaan, ei ole tosiaan mitään merkitystä. Kuten tuolla jo muutama sivu aiemmin yritettiin nostaa keskusteluun, niin on mielenkiintoista nähdä, miten asiaan reagoidaan muissa maissa?

Vaikka elinkeinoministeri ei ole se tärkein Suomen edustaja ulkomailla, käytännössä jokainen ministeri vierailee maailmalla oman alansa asioissa: elinkeinoministeri elinkeinoasioissa. Vaikka hän ei itse mitään myy, niin ministerin vanavedessä suomalaisyrityksille aukeaa moni sellainen ovi, joka jäisi avautumatta ilman ministerin vetoapua. EK on varmasti jälleen kerran tyytyväinen...

Niin paljon aseita Suomi ei voi Israelista ostaa, että Junnila saisi kutsua sinne. KKK-vitsailu saattoi varmistaa, että USA:n matkasta on turha haaveilla. Saksa ja Ranska ovat myös perinteisesti olleet tiukkoja minkäänlaisten uusnatsiepäilyjen kohdalla.

Jos Suomen elinkeinoministeristä tulee kansainvälisesti "rampa ankka", ei hänelle ole mitään käyttöä. Ei Suomen elinkeinoelämälle, eikä siten pitäisi olla myöskään hallitukselle...

Huomasin vasta eilen yllättäen, että TEM:n virallinen päällikkö, eli "ykkösministeri" on muuten ensimmäistä kertaa historiassa työministeri, ei elinkeinoministeri. Sillä ei ole suurta merkitystä, mutta mm. joidenkin poliittisten virkanimitysten kohdalla valta TEM:ssä on nyt kokoomuksella...
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Turha tuota Junnilaa on puolustella ollenkaan.

Kerroin vasemmiston paremmasta moraalista, miten sillä puolella henkilöitä jopa palvotaan, vaikka al-Taee syyllistyi Junnilaan verrattuna rasistisiin rikoksiin. Kuten al-Taeessa, myös Junnilassa kyse on ennen kaikkea politiikasta. Omat ovat suojeluksessa, mutta muut ammutaan somessa vastaavista tai pienemmistä syistä. Toin esille senkin, että ministeriksi nosto oli PS:ssa väärin ja Vas sekä SDP toimivat viisaammin.
 

Nahkasohva

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Ronnie O'Sullivan, Sunderland
Varmaan sen takia, koska Kokoomuksen ryhmäkuri.
Juuri sen vuoksi asiasta olisi kannattanut kysyäkin. Jatkokysymyksenä olisi sitten voinut kysyä, miksi puolueessa on välillä ryhmäkuri ja välillä ei.
 

Ressa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Muun muassa Oula Silvennoinen on koonnut näistä ketjun Twitteriin ja samat löytyvät Perussuomalaiset ketjusta täällä. Siitä vaan tutustumaan.

En minä niitä ala hakemaan, kyllä se on väittäjän tehtävä. Odotellaan.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Miksi jäisi? Ei persuilla olisi mitään syytä suostua tuohon.

En yllättyisi, jos Junnilan vaihtoa Puistoon aikaistettaisiin vaikkapa vuodella. Sanoisin näin, että jos Junnilasta muodostuu taakka hallitukselle ja Kokoomukselle, pääministeripuolue ottaa asian esille ja tarjoaa jotain siitä, että Junnila vaihdetaan Puistoon aiemmin.
 

Timbit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Canucks, BC Lions
Miksi jäisi? Ei persuilla olisi mitään syytä suostua tuohon.
Painetta tulee edelleen rankasti oppositiosta, ja uskon, että nyt myös hallituskumppaneilta. Näillä äänestyksillä ainoastaan pelastettiin hallituksen jatko toistaiseksi, mutta mitään synninpäästöä Junnila ei saanut.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
...Mitään jännäämistähän tässä ei ole. PS ei kaada hallitusta, mutta rokottaa RKP:tä sopivassa paikassa esimerkiksi valinnoissa. Junnila jäänee pois jollain sopivalla syyllä kunhan kohu vähän laskeutuu. Vaikea on tuossa ministerinä toimia.

Purra saattaa joutua pakon eteen pitääkseen puolueen kasassa. Junnila luultavasti jatkaa koko kautensa ministerinä, koska "hörhösiipi" tätä vaatinee.
 

Ötökkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Panthers, Lentävä maalivahti
Junnila vaikuttaa ihan Turtiaiselta. Veikkaan että, jos hänet erotetaan Persuista jossain vaiheessa, niin hänestä tulee ihan samanlainen kuin Anosta.
Näin muuten Anosta videoita kun kertoili pitkään syyt siihen että maapallo ei voi olla pallo, vaan on litteä. Ei taivaankansi siinä kuulemma muuten pysyisi.
 

Raid76

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jouka Juhola & Ruudut, Ässien sylkykupit
Jos Suomen elinkeinoministeristä tulee kansainvälisesti "rampa ankka", ei hänelle ole mitään käyttöä. Ei Suomen elinkeinoelämälle, eikä siten pitäisi olla myöskään hallitukselle...

Suomen elinkeinoministeri on jo rampa ankka.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös