Petteri Nummelinin paluu!

  • 425 148
  • 1 154

Viivelähtö

Jäsen
Suosikkijoukkue
FC Dynamo
Töitä se Nummelinkin on siellä tekemässä ja ansaitsemassa rahaa tulevaisuutta varten niin itselleen kun lapsillensakkin.

Ja ensi kaudellahan se nähdään onko palkkansa arvoinen.

Tässä se on hienosti kiteytetty. En ymmärrä valitusta siitä, että vaikka on tienannut niin ja niin paljon niin lisää ei saisi tienata. Kun on kerran lahja, jolla pystyy tienaamaan itselleen ja lapsilleenkin elämän mittaiset rahavarat niin minkä takia niin ei tekisi. Hämeenlinnasta esimerkkinä Riku Hahl, Kerhosta tarjottiin jotain 100ke ja Jokereista 200ke, niin kyllähän sen tyhmempikin tajuaa mihin kannattaa mennä. Ammattilaisia.
 

tikku

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Winnipeg Jets, Liverpool
Alla vertaus normiduunariin. Kaikki palkat on mutua.

Nummelin tienannut uransa aikana 15 vuodessa 6 M€. Siitä summasta nyt kiistelty 100 k€ on 1.67%. 30 000€ vuodessa tienaavalle tulisi 15 v. ajanjaksolta 450 k€ palkkaa. Tästä 1.67% olis pyöreästi 7,5 k€ eli se palkanlisäykseksi, niin vuosipalkaksi tulisi 37 500 €. Olisihan tuo merkittävä lisä palkkaan, mutta tuskin tarttuisin kahden vuoden ajaksi tuohon, jos edellytys on muuttaminen toiselle paikkakunnalle tai istuminen autossa 2 tuntia enemmän päivässä.
 

tsajari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins
Heräsi muuten ajatus, että jos Nummelin ei olisi tänä vuonna käynyt lainalla TPS:ssä, olisiko Turussa ensi kaudella ajateltu että esimerkiksi nyt tarjottuun summaan olisi voinut lisätä extraa todennäköisesti lisääntyneiden lipputulojen verran? Jälkikäteen ajattelen siis, että TPS ampui itseään jalkaan ottamalla Nummelinin lainalle täksi kaudeksi ja viemällä samalla sen "uutuuden hehkun" pois hänen ympäriltään. Jos kaveri palaisi ensi kertaa liigaan uran alkuaikojen jälkeen vasta ensi kaudeksi, niin yleisöryntäys Turussa olisi taattu ja sen verran voisi laskea bonusta palkkaankin ehkä?

Vain spekulaatiota spekulaatioiden perään..
 

Derrick

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
100k€ tuskin riittää tässä tapauksessa. Otetaanpas esimerkkilasku:

- TPS tarjosi 1v sopparia hintaan 250k€/v = 250k€ sopimuksen arvo
- Lukko tarjosi 2v sopparia hintaan 300k€/v = 600k€ sopimuksen arvo

Eroksi tulee 350k€ pelaajalle parempi sopimus. En välttämättä ole yllättynyt, että jälkimmäinen tarjous johti sopimukseen.

Agentti Lehdon mukaan menee jotenkin näin:

- TPS tarjosi 1v sopparia hintaan 250k€/v = 250k€ sopimuksen arvo
- Lukko tarjosi 2v sopparia hintaan 350k€/v = 700k€ sopimuksen arvo

Ts. eroksi tulee 450k€ pelaajalle parempi sopimus.

Eikä Tepsi edes tarvi Petua kun sinne tulee Kaitsu joka tekee kaikenmaailman Turakaisista pelimiehiä kunhan ne ei ole ihan Minardi miehiä vaan vaikkapa Force India/Sauber kundeja.
 
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ketterä, Bunch of Jerks
Nummelininkin tapauksessa tuntuu uskomattomalta, että vielä 15 vuoden rahakaukaloiden jälkeen tekee päätöksen paremman liksan takia.

No eihän Nummelinin tapauksessa oikeasti kyse ole siitä että rahan puutteen takia olisi (mahdollisesti) Raumalle menossa. Eikös kyse ole siitä että rahalle mitataan arvostuksen määrää, ja Petu tulkitsi tilanteen niin että TPS:n tekemä tarjous ei osoittanut riittävää arvostusta hänen arvolleen jääkiekkoilijana.

Minkä ihmeen takia yksikään jo miljoonia ansainnut NHL-kiekkoilija vaivautuu vääntämään itselleen aina vaan parempia ja kalliimpia sopimuksia? Tietysti enemmän rahaa on mukavampaa kuin vähemmän rahaa, mutta näissä tapauksissa on hyvin paljon kyse myös siitä että sopimuksen suuruudella mitataan arvostuksen määrää.

Pietarin Zenithin miljoonia tienaavat jalkapalloilijatkin muuttuivat yhdessä yössä huonosti motivoituneiksi alipalkkaisiksi ruikuttajiksi, kun seuraan ostettiin 60 miljoonalla eurolla brasilialainen Hulk. Lisää tietoa tästä tapauksesta täällä.

Agentti Lehdon mukaan menee jotenkin näin:

- TPS tarjosi 1v sopparia hintaan 250k€/v = 250k€ sopimuksen arvo
- Lukko tarjosi 2v sopparia hintaan 350k€/v = 700k€ sopimuksen arvo

Ts. eroksi tulee 450k€ pelaajalle parempi sopimus.

Tämä vertaus ontuu mielestäni pahasti. Jos Nummelin pelaisi ensimmäisen vuoden odotusten mukaisesti, niin ihan varmasti hänelle tarjottaisiin hyvähintaista jatkosopimusta. Tuo 450k€ ero on relevanttia kamaa siinä tapauksessa että Nummelin olisi TPS:lle toisena vuotena täysin arvoton eli ei olisi pelikunnossa ollenkaan. Ja jos näin tapahtuisi, niin suoran kahden vuoden sopimuksen tehnyt Lukko olisi maksanut Petusta hiukan liikaa.

Conclusion: Ymmärrän hyvin jos Nummelin veti herneet nenään saatuaan reilusti markkinahintaa alemman tarjouksen TPS:ltä, kyllä tuollainen alkaa hiljaisempaakin miestä vituttamaan. However, jos Petu halusi ehdottomasti suoran 2 vuoden sopimuksen eikä olisi kelpuuttanut esim. TPS:n 1+1 vuoden sopimusta seuran optiolla, niin siinä tapauksessa ei TPS:n johtoa mielestäni voi syyttä perseilystä. Joku tolkku on oltava seuran riskinottohalukkuudellakin. Mutta koska emme tiedä tarjousten yksityiskohtia, lopetan spekuloinnin tähän.

EDIT: Lisäsin palkkalaskelmakommentin
 
Viimeksi muokattu:

oliwa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Supercell
Eiköhän tuon ensimmäisen kauden jälkeen olisi tullut jatkosopimus jos mies pysyy kunnossa. Luulisi Petunkin tajuavan, ettei tiukkaa talouskuria pitävä seura voi tehdä 40+ pelaajille monivuotisia sopimuksia, Lukko otti tässä riskin, mutta siellä talous antaa tähän mahdollisuuden.


Petu ei olisi ollut "normaali" 41v. pelaaja, mies olisi tuonut pelitaitojensa lisäksi mahdollisuuden hankkia lisää rahaa yhteistyökumppaneilta. Hankkia jopa uusia isoja yhteiskumppaneita.

Itse pystyn työni kautta vertaamaan miten mm. muutama Elitserienin seura hoitaa varainhankintaa ja yhteistyötä yritysten kanssa. Pakko todeta, että HC TPS:ssä asiat on hoidettu todella paljon huonommin.

Veikkaan, että TPSn hallitus on laskenut, ettei tässä taloustilanteessa ole mahdollista kunnolla "hyödyntää" Petua, ja tehnyt siksi "loukkaavan" sopimustarjouksen.

Ikävää huomata, ettei HC TPS:n johdossa riitä rohkeus ja / tai ammattitaito riskienottoon. Ainakin sponsorikuvioissa vedetään pitkälti samalla kaavalla kuin 90-luvun kultaisina vuosina, eikä tajuta ettei TPS enää ole "kultainen" brändi.

Toki me fanit voidaan haaveissamme uskoa siihen, että TPSn hallitus tietää että S. Koivu on palaamassa takaisin TPS:n kaudeksi 2013 - 2014. Tällöin Petun päästäminen Lukkoon oli ihan järkevää, sillä Koivun avulla niiden yhteistyösopimusten tekeminen on vielä helpompaa ;-)
 

Uuhis #97

Jäsen
Suosikkijoukkue
Molomoton TPS, LA Kings, , Newcastle United
Ja Nummelinillako sitä rahaa ei ole yhtään?? Kuuluu sata varmasti samaan kastiin kuin Koivu/ Kiprusoff. Rahaa on pankkitilillä varmasti enemmän kuin normaali elämisellä loppuelämässään kerkeää tuhlata. Puhuin todellisesta mustavalkoisesta sydämestä jota Koivut, Korpikoski ja Kiprusoff edustaa. Ja varsinkin Korpikoski joka ei vielä ole yhtä rikas kuin muut mainitut henkilöt Nummelin mukaan luettuna mutta joka aidosti halusi auttaa TPS:ää pelillisellä panoksellaan kun hätä oli suuri.

Otetaan nyt vielä tuolta sivusta sellaiset esimerkit kuin Antti Aalto joka toimi joukkueenjohtajana käsittääkseni suht halvalla/ilmaiseksi sekä nykyinen NHL-taustainen huoltajamme joka käsittääkseni toimii samalla periaatteella. Periaatteessa voisi sanoa että suurin osa näistä menestyneistä omista kasvateista on suostunut uhrautumaan nostaakseen kasvattiseuransa takaisin ylös, niin tietenkin se vituttaa kun yksi heistä suht julkisesti tekeekin päinvastoin.
 

BlackWhite

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Tässä se on hienosti kiteytetty. En ymmärrä valitusta siitä, että vaikka on tienannut niin ja niin paljon niin lisää ei saisi tienata. Kun on kerran lahja, jolla pystyy tienaamaan itselleen ja lapsilleenkin elämän mittaiset rahavarat niin minkä takia niin ei tekisi.
Täysin totta,sen kun vain menee.Eniten tässä keskustelussa mua hiertää puheet siitä,että Tepsi on se osapuoli,joka tämän casen on täydellisesti mokannut ja pyllistänyt faneille jne.Hyvähän se on,että talouden ehdoilla mennään.Eihän Petustakaan ole järkevää maksaa mitä tahansa,niin mielelläni kun olisin herran täällä nähnyt jatkossakin.Aivan varmasti ehjänä ollessaan Petu olisi saanut jatkosopparinkin aikaiseksi vuoden päästä,mutta tätä riskiä ei haluttu ottaa.Hienoa,että Bergin tapauksesta on jotain opittu.Sehän olisi mahtava skenaario,että pelaajabudjetista iso pala istuu jälkimmäistä kauttaan katsomossa eikä korvaaviin hankintoihin ole laittaa riittävästi pelimerkkejä.Kaikkia aukkoja kun ei voi miehittää A/B-junnuilla.
 

Repolainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Agentti Lehdon mukaan menee jotenkin näin:

- TPS tarjosi 1v sopparia hintaan 250k€/v = 250k€ sopimuksen arvo
- Lukko tarjosi 2v sopparia hintaan 350k€/v = 700k€ sopimuksen arvo

Ts. eroksi tulee 450k€ pelaajalle parempi sopimus.

Todennäköisempää on Tepsin 150k tarjous ja Lukon 2x250k. Tuo sopisi Lehdon puheisiin useammasta enemmän tienaavasta tämän kauden joukkueessa ja olisi Lukonkin puolelta jotenkin perusteltavissa.

Lukko ei ole tainnut koskaan maksaa yli 300k vuosikorvausta ja 300k on maksettu kerran Kurtis McLeanin jatkosopimuksesta.
 
Suosikkijoukkue
JYP, Vatanen, Blackhawks
Kaikki on suhteellista.

Miksi Nummelinin pitäisi pelata TPS:ssä, jos saa muualta puolet enemmän? Itse ammatinharjoittajana vaihtaisin satavarmasti välittömästi kirkuen jo 200k -> 250k. Nummelin oli siis valmis tulemaan puolet erotuksesta vastaan ja TPS ei siihen suostunut. Kyllä minäkin menisin naapurikylään tekemään töitä puolet paremmalla liksalla.

Täällä käytännössä kielletään ammattilaista harjoittamasta ammattiaan kotimaassaan, ellei ole valmis tekemään sitä puoli-ilmaiseksi. Uskomatonta!
 

Derrick

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Tämä vertaus ontuu mielestäni pahasti. Jos Nummelin pelaisi ensimmäisen vuoden odotusten mukaisesti, niin ihan varmasti hänelle tarjottaisiin hyvähintaista jatkosopimusta. Tuo 450k€ ero on relevanttia kamaa siinä tapauksessa että Nummelin olisi TPS:lle toisena vuotena täysin arvoton eli ei olisi pelikunnossa ollenkaan. Ja jos näin tapahtuisi, niin suoran kahden vuoden sopimuksen tehnyt Lukko olisi maksanut Petusta hiukan liikaa.

Eipähän se onnu. Otetaan vaikka tapaus Richard Lintner. Jos SaiPa olisi tehnyt hänen kanssaan suoran 2 vuoden sopimuksen 1 vuoden sopimuksen sijaan, kumpi olisi voittanut SaiPa vai toisena vuotena flopannut Lintner ?

Ja toiseksi, 1 vuoden sopimuksen hinta pitäisi lähtökohtaisesti olla seuralle kalliimpi kuin 2 vuoden suora sopimus, joten tässä kohtaa TPS ei osaa neuvotella agenttien kanssa.

Kokonaan toinen juttu on se että jos ei ole varaa tehdä tarjouksia niin sitten ei vaan ole. Case closed.
 
Suosikkijoukkue
TPS
Kuten TS:ssä mainitaan, hallitukselle tämä lopullinen päätös on mennyt, joten aivan kaikkea ei kannata Vuoren laariin kaataa. Hallitukselle menee yllättävän moni operatiivinen asia päätettäväksi palloseurassa.

Toivottavasti hallitus on tätä pohtiessaan huomioinut nämä suurehkot imagotappiot, myymättä jääneet sponsoritulot/lipputulot vs. tarjous Nummelinille.

En edelleenkään tarkoita, että Nummelinille olisi pitänyt maksaa järjettömästi, koska riskit on olemassa. Silti, en ymmärrä miksi vastatarjous piti olla "ehdoton" (mikäli Lehdon puheet pitävät paikkaansa). Tässä olisi voinut hyvin vetää hetki happea ja miettiä budjetin ulkopuolisen rahoituksen hakua.
Historiaa tuntien uskoisin, että TPS:n on kuitenkin tarjonnut +200k€/kausi. (Koska pelkästään Locket ja Koskirannat vetävät tuollaisia summia ja eivätkä varmasti edesauta suuresti sponsorihankintaa vs. Nummelin)
 
En rupea kaatamaan paskaa seuran tai pelaajan niskaan kun ei tiedetä tarkalleen mitä on oikeasti tarjottu / keskusteltu.

Mutta täytyy sanoa että kyllä tämä vituttaa. Ja tulee vituttamaan vielä enemmän kun Numppa luistelee ensi kaudella Lukon paidassa. Itse olen yksi niistä, joka on aina nähnyt Pettur... anteeksi Petterin juuri TPS-ikonina vaikka ei ole täällä pelannutkaan pitkään aikaan. Yksi tämän kauden hienoimmista hetkistä oli ehdottomasti Numpan ensimmäinen ottelu TPS-paidassa. Meinasi tuli kyyneleet silmiin kun Timppa ojensi paitansa pojalleen.

Nyt kun mietin tuota hetkeä niin tuntuu pahalta... Tulee väkisin tekopyhyys mieleen.
 
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ketterä, Bunch of Jerks
Eipähän se onnu. Otetaan vaikka tapaus Richard Lintner. Jos SaiPa olisi tehnyt hänen kanssaan suoran 2 vuoden sopimuksen 1 vuoden sopimuksen sijaan, kumpi olisi voittanut SaiPa vai toisena vuotena flopannut Lintner ?

Ja toiseksi, 1 vuoden sopimuksen hinta pitäisi lähtökohtaisesti olla seuralle kalliimpi kuin 2 vuoden suora sopimus, joten tässä kohtaa TPS ei osaa neuvotella agenttien kanssa.

Kokonaan toinen juttu on se että jos ei ole varaa tehdä tarjouksia niin sitten ei vaan ole. Case closed.

No joo, katsomme asiaa hiukan eri tavalla. Totta kai pelaaja (Lintner tai Nummelin) voittaisi tuossa tapauksessa, mutta olin eri mieltä voiton määrästä. Se laskennallinen 450k€ ero tarjousten arvosta pitäisi kutinsa vain jos myös TPS:n sopimus sitoisi Petun kahdeksi vuodeksi. Mutta tässä on niin paljon spekulaatioita mukana, että turha jatkaa arvailua pidemmälle.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
No Petteri Lehto kuuluu samaan kastiin mitä Nummelinkin. Lyhyesti sanottuna AHNE. Kummallakin on mielessä vaan raha raha raha. Kummallakaan ei ole paskan väliä sillä vaikka TPS tekisi konkurssin heti joulun jälkeen kunhan he vaan saavat rahansa kasvattajaseurastaan pois...

Kysymys on 50.000€:sta ja sopimuksen pituudesta. Mikäli tämä tekee Nummelinista AHNEEN, joka ajaa TPS:n konkurssiin, niin aika heikoissa kantimissa seura on.

Täällä puhutaan paljon pelaajan "velvollisuudesta" kasvattajaseuraansa kohtaan. Tässä tapauksessa näkyy asian toinen puoli, seura odottaa pelaajan uhrautuvan, mutta ei ole itse valmis uhraamaan mitään. TPS ei arvostanut Nummelinia yhtään, tarjotessaan vuoden sopimusta ja tästä syystä hän lähti muualle. Ja kysymys on muutamista kymmenistätuhansista.
 

scholl

Jäsen
Vapaassa kilpailutuksessa korkein tarjous=markkinahinta.

minä en usko tuohon. Kysyntä- ja tarjontakäyrät määräävät markkinahinnan normaalissa tilanteessa, mutta tuollaisen pelaajan tilanteessa ei voida mielestäni niin ajatella. Tämähän on kuten Vehviläisen asuntokauppa, jossa pohdittiin oliko se markkinahinta vai maksoiko Ilmarinen ylihintaa. Ei se todellakaan ole niin, että korkein tarjous olisi automaattisesti markkinahinta, vaan markkinahinnan pitää määräytyä sen perusteella, mitä vastaavat tuotteet maksavat. On erilaisia syitä sekä Vehviläisen tapauksessa että tässä, jossa houkutus maksaa ylihintaa on olemassa.
 

scholl

Jäsen
Tässä omastakin mielestäni lienee varsinainen syy. Kyse tuskin on absoluuttisista rahasummista vaan nimenomaan siitä, mitä palkalla osoitetaan. Juuri kuten tuolla isommassakin maailmassa. Joukkueen pelaajien tärkeysjärjestystä.

oliko Selänne epätärkeä pelatessaan $1m sopimuksella Anaheimissa? Kokeneet pelaajat ovat jo tienanneet urallaan hyvin, joten heidän motiivinsa juosta rahan perässä pitäisi olla pienempi. Siellä voi olla iästä johtuvia loukkaantumismahdollisuuksia, joukkueen pelaajabudjetti jne. tulee vastaan. Ikääntyneille pelaajille korkeaa palkkaa maksavat yleensä vain jotkut arabit, jotka eivät hyviä, nuoria pelaajia hiekka-aavikolle saa.

Ja kuka sanoo, että Tepsin maksama palkan olisi pitänyt olla ainoa tulon lähde Nummelinille? Miksei kukaan soittanut Keijo Ketoselle ja ehdottanut, että maksakaa te sille 50000e niin sitten se tulee Tepsiin ja laittakaa se TS-yhtymän Turun Sanomat lehden tilauskampanjan kasvoksi ja ääneksi.
 

scholl

Jäsen
Kysymys on 50.000€:sta ja sopimuksen pituudesta. Mikäli tämä tekee Nummelinista AHNEEN, joka ajaa TPS:n konkurssiin, niin aika heikoissa kantimissa seura on.

lähinnä tuossa viitattiin siihen, että agentti on ahne. He ovat kaikki ahneita, koska he saavat paremman provikan, jos palkka on suurempi. Moni agentti saa myös rahaa siitä, jos pelaaja vaihtaa seuraa, koska voi olla allekirjoitusbonuksia tms., joten kyllä ne agentit ovat niitä, jotka ovat koko ajan toisella kädellä sahaamassa tuolin jalkaa poikki ja kaupittelevat pelaajia ympäriinsä vielä siinäkin vaiheessa, kun mustekynän korkki on auki ja nimi melkein paperissa.
 

BigJ

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Lehto on tehnyt lukuisia sopimuksia TPS:n kanssa, ja hänen asiakkaitaan seurassa ovat olleet muun muassa Marko Kiprusoff , Antti Aalto , Aki Berg , Jani Hurme , Mika Alatalo ja Ville Vahalahti.

Mielenkiintoinen pelaajalista, onkohan tarkoituksella TS poiminut juuri nuo. Legendoja kaikki, mutta uran loput ovat olleet aika rikkonaisia. Hatusta heitettynä:

- Marko Kiprusoff - paluumuuttaja, nelivuotinen sopimus, selkä paskana ja viimeiset vuodet hyödytön.
- Antti Aalto - paluumuuttaja, selkä paskana ja pelasi neljä ottelua viimeisenä kautena.
- Aki Berg - pitkä sopimus, kaikki paikat hajosivat ja kallis sopimus oli pitkään taakkana.
- Jani Hurme, ei huolittu kun oli liian rikki/kallis(?) Ilvekseen pitkä ja kallis sopimus ja oli edelleen rikki.
- Mika Alatalo, pitkä sopimus, pistetehtailu taisi hyytyä polvileikkaukseen, sen jälkeen muutama rikkinäinen kausi.
- Ville Vahalahti on toivottavasti poikkeus.

Saas nähdä mihin väliin Numppa menee. Itse arvaisin, että tuohon Alatalon kategoriaan, tosin pisteitä Petulta voi ylivoimalla odottaa.
 
Viimeksi muokattu:

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Tämä tunarointi menee mielestäni täysin TPS:n piikkiin. Ensinnäkin Nummelin haki diiliä vain ja ainoastaan Tepsistä. Ei siis perustanut avointa tarjouskilpailua. TPS sai yksinoikeudella olla ainoa neuvottelukumppani ja tarjosi liian vähän. Vasta tämän jälkeen Numppa haki tarjouksia muualta. Jos ero oli luokkaa 50.000 - 100.000 euroa, niin eipä tullut Tepsin talousvastaaville mieleen, kuinka paljon Nummelinin signaaminen toisi oheistuloja: lippuja myytäisiin enemmän, fanituotteet, sponsorien tilaisuudet jne jne. Osataan sitä Turussakin penailla.
 

MAKE #89

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Kuten TS:ssä mainitaan, hallitukselle tämä lopullinen päätös on mennyt, joten aivan kaikkea ei kannata Vuoren laariin kaataa. Hallitukselle menee yllättävän moni operatiivinen asia päätettäväksi palloseurassa.

Toivottavasti hallitus on tätä pohtiessaan huomioinut nämä suurehkot imagotappiot, myymättä jääneet sponsoritulot/lipputulot vs. tarjous Nummelinille.

En edelleenkään tarkoita, että Nummelinille olisi pitänyt maksaa järjettömästi, koska riskit on olemassa. Silti, en ymmärrä miksi vastatarjous piti olla "ehdoton" (mikäli Lehdon puheet pitävät paikkaansa). Tässä olisi voinut hyvin vetää hetki happea ja miettiä budjetin ulkopuolisen rahoituksen hakua.
Historiaa tuntien uskoisin, että TPS:n on kuitenkin tarjonnut +200k€/kausi. (Koska pelkästään Locket ja Koskirannat vetävät tuollaisia summia ja eivätkä varmasti edesauta suuresti sponsorihankintaa vs. Nummelin)

Hyvin paljon asiaa tässä viestissä. Todellakin ihmettelen, jos puheet jostain ehdottomasta tarjouksesta pitävät paikkaansa. Mitä ihmeen neuvottelua sellainen on? Jos asiaa katsoo Tepsin kannalta, niin ainoa edes vähän hyväksyttävä selitys jollekin "ehdottomalle" tarjoukselle on, että Nummelinin leirin alkuperäinen pyyntö olisi ollut täysin posketon ja TPS vetänyt tästä herneen nokkaansa. Ja tuossakin tilanteessa joku ultimatum olisi perusteeton. Toki tässäkin täytyy luottaa toiseen puolueelliseen osapuolueen eli Lehtoon. Mitä sitten todellisuudessa tarkoittaa tuo "meidän annettiin ymmärtää, että hallituksen kannassa ei ollut neuvotteluvaraa"? Samaa kryptistä jargonia mitä Vuorikin puheli edellispäivänä.

TS:n juttu muuten oli harvinaisen yksipuolinen. TPS:n puolelta asiaa ei ollut kommentoimassa ketään. Olisi ollut korrektia pyytää Vuorelta tai hallitukselta joku kanta asiaan (olettaen että nämä haluaisivat jotenkin kommentoida). Hallituksen roolia ei todellakaan kannata vähätellä Tepsiin liittyvissä asioissa. Vähän jokaisessa merkittävämmässä asiassa tunnutaan hakevan hyväksyntää hallitukselta. Siellä istuu myös yksi Koivujen edustaja.
 

Mr.Fox

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS respektit: HIFK ja Ässät
Mun mielestä sä katsot vähän naiivisti tätä koko hommaa. Puhut 2x 500 000 vuosipalkasta, eli miljoonasta eurosta, ja toteat vielä perään että "ei olisi ollut mikään ongelma". Ei niitä sugardaddyja nyt joka oksalla istu, en mä usko että miljoonan kerääminen olisi niin helppoa kuitenkaan ollut. Ja mistä tiedät että tuo rahoitus olisi löytynyt normaalien budjettien päälle? Mitä takeita tälle muka on? En tykkää tavastasi maalata sellaista idylliä, että kaikki olisi hoitunut mutkattomasti, koska realismia se ei välttämättä ole.
Summat ovat mielestäni tässä kohtaa irrelevantteja. Yhdestä asiasta mä olen varma: sen verran Turun talousalueellakin asuu dennisrafkineja, heikkisalmeloita, toivosukareita jne. jne., että rahaa kyllä löytyy. Ei siellä A-katsomoissa mitään persaukista poppoota istu. TPS-henkeä löytyy jokaiselta - tosin jos aiemmin ollaan hommia ja kontakteja kustu, niin sitten niitä ongelmia on ja tulee olemaan jatkossakin.

En missään nimessä väitä tuota rahan keräämistä helpoksi - tosin en myöskään pidä sitä mitenkään mahdottomana. Yksi vaihtoehto olisi voinut olla esim. "normaalin" TPS kolmos-nelospakin vuosipalkan sijoittamista normaalista pelaajabudjetista + hattu kourassa yhteistyökumppaneita kiertämällä se Nummelinin "legendalisä". Ei tuo voi olla suuri ongelma. Mielestäni Tamminen puhui tuossa MTV3:n jutussa täyttä asiaa: mikään ei voi olla sen helpompaa kuin rahoituksen järjestäminen kotiin palaavalle legendalle.
Ja vaikka Petu olisi 2x 260 000 sopparilla pelannut, olisi nuokin fyrkat tarvittu jostain, sekin on yli puoli miljoonaa euroa, eli älytön summa laittaa likoon yhden, päälle nelikymppisen, vajaita kausia pelanneen pelaajan palkkaan. Ei tässä oikeasti vain voi laittaa paskaa Palloseuran niskaan, seuran joka tässä osoittaa että se oikeasti on oppinut case Bergistä, kantapään kautta vielä.
Maailmassa ei varmasti ole toista päälle nelikymppistä, vajaita kausia pelannutta pelaajaa, johon TPS:n olisi pitänyt tuollaista summaa sijoittaa. Ei edes harkita!

Petteri Nummelin on vielä 40-vuotiaanakin pelaaja, jolla on tietty pelillinen arvo. Tämä arvo on absoluuttinen ja se on varmasti tiedossa jokaisessa ammattilaiskaukalossa ympäri Euroopan. Tähän päälle Petteri Nummelinilla on imagollinen arvo. Tämä arvo on suhteellinen ja kaikkein suurin se on Turussa. Petu onkin kaikkein suurimmat urotekonsa kiekkoilussa tehnyt nimenomaan maajoukkuepaidassa, joten tiettyä imagollista arvoa hänellä on ympäri Suomea. Kovin montaa aktiivipelaajaa ei MM-95 joukkueesta enää löydy. Väitetään mitä tahansa, mutta tuolla on edelleen tiettyä imagollista arvoa - ympäri Suomea.

Uskon edelleen, että tähän imagoarvoon se ylimääräinen rahoitus olisi löytynyt. Jos ja JOS TPS:ssa olisi ollut todellista halua ja nöyryyttä lähteä sitä TPS:a tukevilta yrityksiltä ja henkilöiltä kysymään. Vaikka puhutaan täysin toisenlaisista summista, niin yllättävän helposti sitä rahoitusta on löytynyt mm. NHL lock out -pelaajien kustannuksiin.
Rauman Lukko operoi sillä kolmella miljoonalla, me kahdella. Nummelin ei yksinään muutenkaan kantaisi sitä urheilullista taakkaa esimerkiksi 1/6 pistemäärän muodossa, joten tuo sijoitus ei olisi oikeasti ollut kannattava. Tässä operoidaan rajallisin resurssein, ja TPS operoi terveesti.
Tässä tullaankin juuri siihen tärkeimpään kysymykseen: mikä on tiettyjen pelaajien urheilullinen/pelillinen arvo ja mikä on heidän imagollinen arvonsa?

Samalla rahasummalla Palloseuran takalinjoille voidaan saada 40-vuotias Petteri Nummelin tai reilut kymmenen vuotta nuorempi... koodinimi "tomasmojzis". Tämä koodinimi "tomasmojzis" saattaa tuoda TPS:lle enemmän pelillistä arvoa. Suuri kysymys tässä kohtaa kuuluukin: mikä on se imagollinen arvo?
Sitten tämä sun pelaajalista, jossa listattuna ne pelaajat, jotka lähtivät muualle muka sen vuoksi että tarjottiin vain yhden vuoden soppareita (onko tämä ainoa syy jokaisen näistä kohdalla? Ei edes muuten ole.)
En ole missään kohdassa väittänyt, että kyseiset pelaajat ovat lähteneet muualle sen vuoksi, että tarjottiin vain yhden vuoden soppareita. Absoluuttinen fakta on se, että jokaikinen listassa oleva pelaaja on lähtenyt TPS:sta JA tehnyt kahden vuoden sopimuksen tulevan seuransa kanssa. Väittäisin, että jokainen työntekijä, joka tekee työtä määräaikaisilla työsopimuksilla, valitsee lähes sataprosenttisella varmuudella tuon tuplasti pidemmän määräaikaisuuden. Tämä siis mielestäni toimii myös jääkiekon ulkopuolella.
Birner oli hyvä tsemppari ja pelasi mestaruuskaudella hyvin, muttei ollut osoittanut olevansa pitkällä tähtäimellä se takuuvarma pisteidentekijä, jonka vuoksi olisi kannattanut uhrata ulkkaripaikka ja iso siivu budjetista.
Muuten tuon pelaajalistan ruotiminen ei tähän ketjuun kuulu, mutta toivottavasti tämän lauseesi myötä tajuat, kuinka heikoilla perusteilla/tiedoilla argumenttisi ovat. Minkä "ulkkaripaikan" Michal Birner, CZE, olisi Palloseurassa vienyt?
 

scholl

Jäsen
niin eipä tullut Tepsin talousvastaaville mieleen, kuinka paljon Nummelinin signaaminen toisi oheistuloja: lippuja myytäisiin enemmän, fanituotteet, sponsorien tilaisuudet jne jne. Osataan sitä Turussakin penailla.

niin neuvottelutaitojen puutteen piikkiin toi täytyy mennä, koska sponsorit olisivat ihan hyvin voineet maksaa erotuksen, jos se oli esim. 50ke. Tulee helposti kuva, että kun agentti on meitä ennenkin vienyt kuin kuoriämpäriä niin nyt emme anna periksi.
 

Mr.Fox

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS respektit: HIFK ja Ässät
- - - niin eipä tullut Tepsin talousvastaaville mieleen, kuinka paljon Nummelinin signaaminen toisi oheistuloja: lippuja myytäisiin enemmän, fanituotteet, sponsorien tilaisuudet jne jne.
Miksei kukaan soittanut Keijo Ketoselle ja ehdottanut, että maksakaa te sille 50000e niin sitten se tulee Tepsiin ja laittakaa se TS-yhtymän Turun Sanomat lehden tilauskampanjan kasvoksi ja ääneksi.
niin neuvottelutaitojen puutteen piikkiin toi täytyy mennä, koska sponsorit olisivat ihan hyvin voineet maksaa erotuksen, jos se oli esim. 50ke. Tulee helposti kuva, että kun agentti on meitä ennenkin vienyt kuin kuoriämpäriä niin nyt emme anna periksi.
Tämä on juuri se imagollinen arvo, josta edellisessä viestissäni puhuin
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös