Petteri Nummelinin paluu!

  • 425 387
  • 1 154
Suosikkijoukkue
Turun Palloseura
miten markkina-arvo määrätään 40 vuotiaalle pelurille? Tuskin on jonossa seuroja kuitenkaan isojen tarjousten kanssa. Jos joku kuten Lukko tarjoaa ylihintaa, jotta pääsee kyykyttämään niin se ei ole markkinahinta, vaan ylihinta. Jos Tepsi on valmis maksamaan 100000e vähemmän kuin se ylihinta niin se ei ole 100ke markkina-arvoa alhaisempi.

Vapaassa kilpailutuksessa korkein tarjous=markkinahinta. Lukko näkee että Nummelin on sille tarjoamansa summan arvoinen ja on valmis ottamaan riskin joka kantaa hedelmää, tai sitten ei.
 

Uuhis #97

Jäsen
Suosikkijoukkue
Molomoton TPS, LA Kings, , Newcastle United
Eli itse en nyt näillä tiedoilla näe vielä toimistoa suurimpana syypäänä tapahtumiin, jos Petulla olisi ollut aitoa tahtoa tulla TPS:ään, olisi seuralle annettu mahdollisuus nostaa panoksia vaikka tätä Lukko-tarjousta hyväksikäyttäen, kuten Tami sanoi(harvoin joutuu myöntämään Tamin olevan oikeassa) rahat oltaisiin kyllä saatu raavittua kasaan yhteistyökumppaneilta. Nyt toimistolle tuskin jäi aikaa edes kartoittaa tällaista.

Näillä tiedoilla ajattelin ainakin ensi kaudella käydä täällä traktorikaupungissa katsomassa yhden Lukon vierailun ja pelin jälkeen kertoa verbaalisesti bussilla Petulle mitä mieltä olen tästä vedosta. Joukkue olemme me, sinä et siihen enää kuulu.
 

FutureHockey

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS - Connorit Bedard & McDavid
Menköön Raumalle jos tosissaan on näin, että homma jää tuollaisesta kiinni kaikkien niiden puheiden ja Sveitsin vuosien jälkeen.. Onhan se 100k € paljon rahaa, mutta kyllähän se vaan on fakta, että Petteri oli vuosia Euroopan parhaiten palkattujen pelaajien joukossa (kuten ketjussa on jo tullut ilmi) eikä hänellä varmasti ole juurikaan tarvetta liiemmin rehkiä loppuelämänsä elantojen eteen. En tahdo syyllistää Petua taikka Tepsiä, koska jokainen tehköön ratkaisunsa itse, mutta kyllähän tässä nyt hieman hölmöltä tuntuu sekin, että Petu on vetänyt herneet nenäänsä sen vuoksi, että TPS on ensin tarjonnut hänestä "100k alle markkinahinnan" eikä ole suostunut tarjoamaan loukkaantumisherkästä puolustajasta kahden vuoden suoraa pahvia suurella liksalla.

Pidä Petu mukavaa Raumalla. Näin sitä vaan voidaan hetkessä tipahtaa seura-Ikonista ja legendasta johonkin ihan muuhun maineeseen..
 

Steegil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit 1967-2014, Ducks sympatiat Coyotes & Jets
Mikä on nelikymppisen veteraanin markkina-arvo kun hän ei edes mahdu pelaamaan Luganossa? Lisäksi kun kyseessä on vielä aika loukkaantumisherkkä kaveri? Joku 300k Numpalle olisi kaikkien aikojen vitsikkäin satsaus.
 

Konson Antti

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Pari yötä takana saa vähän avarakatseisempia ajatuksia.

Kyllähän suurinosa meistä haluaa Petun meillä pelaavan, mutta onhan tässä riskinsä. Petun loukkaantuessa vahinko olisi valtava. Jos kaveri vie "markkina-arvon" pelaajabudjetista ja on poissa peleistä niin paskamyrsky on valmis. Aki-Petteri, anyone?

Pakko sanoa, että on tässä sopassa kyllä häviäjiä näin internetin huippuaikoina. Mikä tahansa lopputulos onkaan, saa tässä paljon aiheetonta ja aiheellista paskaa päällensä niin TPS kuin Nummelinkin. Lukko sen sijaan ei tästä kyllä kärsi.
 

Konson Antti

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Yritetään vielä kerran. Päivän Turun Sanomat:


TURUN SANOMAT
Petteri Nummelin on TPS-ikoni ja yksi Suomen valovoimaisimmista jääkiekkoilijoista. TPS:ssa tällä kaudella pelaamissaan kahdeksassa ottelussa Nummelin osoitti kuuluvansa kotimaisten supertähtien sarjaan herätettyään valtavan innostuksen katsojien ja jopa pelaajien joukossa.

Ennätykselliset 15 MM-kisat pelannut puolustaja on pitkään antanut ymmärtää, että päättäisi mielellään pelaajauransa TPS:ssa, mutta paluu Turkuun kaatui nyt harmittavasti kalkkiviivoilla.

TPS neuvotteli Nummelinin kanssa, mutta puolustaja valitsi Turun Sanomientietojen mukaan Rauman Lukon tarjoaman 2+1-vuotisen sopimuksen.

Nummelinin pelaaja-agentti Petteri Lehto ei vahvista Lukko-sopimuksen syntyä vaan toteaa, ettei ”keskustele huhuista”.

Lehto myöntää kuitenkin sen, että neuvottelut TPS:n kanssa kariutuivat.

Nummelinin näkemys

Normaalisti Lehto ei tulisi sopimusneuvottelujen jälkeen julkisuuteen, mutta tekee tällä kertaa poikkeuksen, koska TPS:kin on asiaa julkisesti kommentoinut. Lehto haluaa kertoa Nummelinin näkemyksen asiasta.

– Teimme TPS:lle tarjouksen 1. marraskuuta. He vastasivat siihen omalla tarjouksellaan noin kuukauden kuluttua ja antoivat ymmärtää, että meillä on kolme päivää aikaa vastata, Lehto kertoo.

– TPS:n tarjous ei vastannut mielestämme Petterin markkina-arvoa, emmekä hyväksyneet sitä. Petteri olisi ollut valmis tulemaan Tepsiin 50 000 euroa markkina-arvoaan pienemmällä palkalla, mutta 100 000 euroa on jo liikaa. Kyseessä on liigan johtaviin puolustajiin lukeutuva pelaaja, joka pelaa puoli tuntia illassa.

– Kun meidän oli annettu ymmärtää, että TPS:n hallitus on asian perusteellisesti käsitellyt, eikä tarjouksessa ole neuvotteluvaraa, kiitimme tarjouksesta ja jatkoimme eteenpäin. Olemme kiitollisia tarjouksesta, mutta emme voineet sitä mitenkään hyväksyä.

Monta isompaa sopimusta

TPS:n pelaajakoordinaattori Ari Vuori sanoi tiistaina Ylen haastattelussa, että turkulaiset tekivät yhden seurahistoriansa suurimmista sopimustarjouksista Nummelinille. Lehdon mukaan tämä ei pidä paikkaansa.

– En tiedä kaikkien TPS-pelaajien palkkoja, mutta sen tiedän, että joukkueessa pelaa tälläkin hetkellä monta paremmalla sopimuksella olevaa pelaajaa, Lehto sanoo.

Lehto on tehnyt lukuisia sopimuksia TPS:n kanssa, ja hänen asiakkaitaan seurassa ovat olleet muun muassa Marko Kiprusoff , Antti Aalto , Aki Berg , Jani Hurme , Mika Alatalo ja Ville Vahalahti .

TPS tarjosi Nummelinille yhden vuoden mittaista sopimusta.

Lehdon mukaan Nummelin haki kuitenkin kahden vuoden sopimusta, eikä suinkaan ole vielä jäähdyttelemässä.

– Petterin on tarkoitus pelata vielä enemmän kuin yksi kausi. Ja jokainen Karjala-turnauksen nähnyt voi miettiä, onko Petteri jäähdyttelemässä, Lehto sanoo.

Vuoren kommentit yllättäviä

Kun paljastui, että Nummelin ei tee TPS:n kanssa sopimusta, TPS:n pelaajakoordinaattori Vuori tuli julkisuuteen ja ihmetteli, miksi Nummelin ei ”jäänyt” TPS:aan, vaan on lähdössä Lukkoon. Lehto pitää kommentteja yllättävinä.

– Varmaan ne kommentit olivat Vuoren tunnereaktio yhden lehtijutun perusteella. NHL-seurojen kanssa työskennelleenä Vuori tietää, että TPS:n edustajana hänen ei ole soveliasta antaa julkisia kommentteja Luganon pelaajasta ja Lukosta kesken kauden, Lehto ihmettelee.

Joissakin spekulaatioissa on jo nostettu esiin epäilys sitä, että TPS:n nykyistä valmennuskolmikkoa – Juha Pajuojaa, Jani Kiviharjua ja Miika Elomoa – julkisesti kehunut Nummelin ei haluaisi pelata TPS:ssa ensi kaudella Kai Suikkasen alaisuudessa. Lehdon mukaan väitteet ovat täysin perättömiä.

– Petteri on pelannut uransa aikana lukuisten valmentajien alaisuudessa, eikä koskaan ole valittanut yhdestäkään. Hän antoi ammattilaisen tavoin tukensa TPS:n nykyvalmennukselle, mutta ei hänkään tiedä, kuka Tepsiä ensi kaudella valmentaa, Lehto sanoo.
 

floikkari

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Valittuja paloja TS:n jutusta:

"He vastasivat siihen omalla tarjouksellaan noin kuukauden kuluttua ja antoivat ymmärtää, että meillä on kolme päivää aikaa vastata"

"TPS:n hallitus on asian perusteellisesti käsitellyt, eikä tarjouksessa ole neuvotteluvaraa"

"joukkueessa pelaa tälläkin hetkellä monta paremmalla sopimuksella olevaa pelaajaa"


Sanattomaksi vetää sikäli kun Petteri Lehdon sanaan on luottamista, enkä äkkiseltään keksi, millä motiivilla itsekin tepsiläinen kokenut agentti lähtisi prosessin tässä vaiheessa puhumaan puuta heinää. Saatanan amatöörit.
 

tikku

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Winnipeg Jets, Liverpool
Sanattomaksi vetää sikäli kun Petteri Lehdon sanaan on luottamista, enkä äkkiseltään keksi, millä motiivilla itsekin tepsiläinen kokenut agentti lähtisi prosessin tässä vaiheessa puhumaan puuta heinää. Saatanan amatöörit.

Itse en usko hetkeäkään, etteikö Nummelin olisi tiennyt esim. tulevaa valmentajaa. Eli ei tuossa oikeaa totuutta kerrota nyt, eikä tulevaisuudessa.

TS:n jutun perusteella tuo koko case on mennyt kaikkien osalta vituiksi. Nummelin on silti petturi.
 

Ratikka

Jäsen
Suosikkijoukkue
TUPLAMESTARIT 2021 & Red wings & Stevie Y
Täällä monen paidanpolttajan tulisi kritisoida seuraa eikä pelaajaa. Tottakai ennemmin kahden vuoden soppari ja 100k enemmän massia. Jotain rajaa noihin juttuihin.
 

Centre Bell

Jäsen
Suosikkijoukkue
Entisaikojen TPS.
Sanattomaksi vetää sikäli kun Petteri Lehdon sanaan on luottamista, enkä äkkiseltään keksi, millä motiivilla itsekin tepsiläinen kokenut agentti lähtisi prosessin tässä vaiheessa puhumaan puuta heinää. Saatanan amatöörit.

No Petteri Lehto kuuluu samaan kastiin mitä Nummelinkin. Lyhyesti sanottuna AHNE. Kummallakin on mielessä vaan raha raha raha. Kummallakaan ei ole paskan väliä sillä vaikka TPS tekisi konkurssin heti joulun jälkeen kunhan he vaan saavat rahansa kasvattajaseurastaan pois. Muutenkaan en ole koskaan pitänyt herra Lehdosta, en pelaajana enkä pelaaja agenttina. Muistan tuossa runsaat kuusi vuotta sitten kun herra Lehto pelaaja agenttina oli hämmentämässä Jani Hurmeen tapausta.

Kuten joku tuossa jo aiemmin kommentoi niin todellisia mustavalkoisia sydämiä löytyy ainakin rintamalla Koivut (nuorempi ja vanhempi), Korpikoski sekä seuran osakkeisiin sijoittanut Kiprusoff. Nämä kaverit ovat omalla panoksellaan aidosti kantaneet vastuuta joukkueesta silloin kun hätä on ollut suurin, välittämättä siitä että rahaa olisi tullut enemmän jostain muualta tai sijoitetulle pääomalle olisi saanut paljon suuremman tuoton jostain muualta.
 

sunnuntai

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Newcastle united
Pakko sanoa jotta on tepsinosioa uskollista väkeä työnantajalleen. Mitä sitten jos naapurista tarjotaan 30k 20k:n sijasta, tahi 300k 200k:n sijasta, tahi 3M 2M:n sijasta, suurin osa ottaisi 2 alkavan lojaalisuudesta työnanjaa kohtaan.

Töitä se Nummelinkin on siellä tekemässä ja ansaitsemassa rahaa tulevaisuutta varten niin itselleen kun lapsillensakkin.

Ja ensi kaudellahan se nähdään onko palkkansa arvoinen.

Taas yksi ryssitty pelaaja. Onkohan niillä hallituksessa oma osasto joka hoitaa tämän ryssimisen.
 

sunnuntai

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Newcastle united
Kuten joku tuossa jo aiemmin kommentoi niin todellisia mustavalkoisia sydämiä löytyy ainakin rintamalla Koivut (nuorempi ja vanhempi), Korpikoski sekä seuran osakkeisiin sijoittanut Kiprusoff. Nämä kaverit ovat omalla panoksellaan aidosti kantaneet vastuuta joukkueesta silloin kun hätä on ollut suurin, välittämättä siitä että rahaa olisi tullut enemmän jostain muualta tai sijoitetulle pääomalle olisi saanut paljon suuremman tuoton jostain muualta.

Sinusta ei ole siis mitään väliä kuinka paljon sitä on tienannut urallaan. Koivuilla/Kiprusoffilla on rahaa niin paljon ettei paskalle taivu. Korpikosken tilannetta ei voi millään tavalla verrata Nummelliin tulevaan sopimukseen. Ja pelashan se Nummelin jo tällä kaudella. Olitko huutamassa ahnetta paskaa?
 

Jyty

Jäsen
Suosikkijoukkue
käyttää lehväslukkoa logonaan.
Tottakai ennemmin kahden vuoden soppari ja 100k enemmän massia.

100k€ tuskin riittää tässä tapauksessa. Otetaanpas esimerkkilasku:

- TPS tarjosi 1v sopparia hintaan 250k€/v = 250k€ sopimuksen arvo
- Lukko tarjosi 2v sopparia hintaan 300k€/v = 600k€ sopimuksen arvo

Eroksi tulee 350k€ pelaajalle parempi sopimus. En välttämättä ole yllättynyt, että jälkimmäinen tarjous johti sopimukseen.
 

Centre Bell

Jäsen
Suosikkijoukkue
Entisaikojen TPS.
Sinusta ei ole siis mitään väliä kuinka paljon sitä on tienannut urallaan. Koivuilla/Kiprusoffilla on rahaa niin paljon ettei paskalle taivu. Korpikosken tilannetta ei voi millään tavalla verrata Nummelliin tulevaan sopimukseen. Ja pelashan se Nummelin jo tällä kaudella. Olitko huutamassa ahnetta paskaa?

Ja Nummelinillako sitä rahaa ei ole yhtään?? Kuuluu sata varmasti samaan kastiin kuin Koivu/ Kiprusoff. Rahaa on pankkitilillä varmasti enemmän kuin normaali elämisellä loppuelämässään kerkeää tuhlata. Puhuin todellisesta mustavalkoisesta sydämestä jota Koivut, Korpikoski ja Kiprusoff edustaa. Ja varsinkin Korpikoski joka ei vielä ole yhtä rikas kuin muut mainitut henkilöt Nummelin mukaan luettuna mutta joka aidosti halusi auttaa TPS:ää pelillisellä panoksellaan kun hätä oli suuri.
 

Steegil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit 1967-2014, Ducks sympatiat Coyotes & Jets
100k€ tuskin riittää tässä tapauksessa. Otetaanpas esimerkkilasku:

- TPS tarjosi 1v sopparia hintaan 250k€/v = 250k€ sopimuksen arvo
- Lukko tarjosi 2v sopparia hintaan 300k€/v = 600k€ sopimuksen arvo

Eroksi tulee 350k€ pelaajalle parempi sopimus. En välttämättä ole yllättynyt, että jälkimmäinen tarjous johti sopimukseen.

Täytyy kyllä ihmetellä, että voiko Lukon johto tosissaan olla niin idioottimaista, että he tarjoavat 300k sopparin kahdeksi vuodeksi nelikymppiselle loukkaantumisherkälle kehäraakille? TPS varmasti tarjosi yli 200k summaa joka sekin on järkyttävää ylihintaa, mutta 300k on ihan absurdia.

Tepsykät teki jo seurahistoriansa suurimman virheen palkkaamalla Aki Bergin. Nummelin olisi ollut täydellinen saman virheen uusinta. Hyvä, että jotkut oppivat.
 

BigJ

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
100k€ tuskin riittää tässä tapauksessa. Otetaanpas esimerkkilasku:

- TPS tarjosi 1v sopparia hintaan 250k€/v = 250k€ sopimuksen arvo
- Lukko tarjosi 2v sopparia hintaan 300k€/v = 600k€ sopimuksen arvo

Eroksi tulee 350k€ pelaajalle parempi sopimus. En välttämättä ole yllättynyt, että jälkimmäinen tarjous johti sopimukseen.

Eiköhän tuon ensimmäisen kauden jälkeen olisi tullut jatkosopimus jos mies pysyy kunnossa. Luulisi Petunkin tajuavan, ettei tiukkaa talouskuria pitävä seura voi tehdä 40+ pelaajille monivuotisia sopimuksia, Lukko otti tässä riskin, mutta siellä talous antaa tähän mahdollisuuden.
 

Mr.Fox

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS respektit: HIFK ja Ässät
TPS tarjosi Nummelinille yhden vuoden mittaista sopimusta.

Lehdon mukaan Nummelin haki kuitenkin kahden vuoden sopimusta, eikä suinkaan ole vielä jäähdyttelemässä.
Eiköhän se kaikkein tärkein syy ole kuitenkin tässä?

Raha on kuitenkin aina vain rahaa - aina neuvoteltavissa - puolin ja toisin. Väittäisin jopa, että vaikka TPS olisi tarjonnut Nummelinille 500.000 kaudesta ja kahden vuoden pahvia, niin rahoituksen kerääminen Turussa/Turun talousalueella ei olisi ollut mikään ongelma. Lisäksi: tuo Petun sopimus ei olisi heilauttanut TPS:n kausien 2013-14 ja 2014-15 pelaajabudjettia mihinkään suuntaan - rahoitus olisi takuuvarmasti löytynyt normaalin pelaajabudjetin päälle. Se vain olisi vaatinut sitä, että yhteistyökumppaneita kierrellään lakki kourassa - rahat olisivat takuuvarmasti löytyneet normaalin pelaajabudjetin ulkopuolelta.

Näinhän Tamikin sanoi MTV3:n haastattelussa pari päivää sitten:
MTV3 11.12.2012 kirjoitti:
Hän kuitenkin totesi, ettei mitään hankintaa ole sen helpompi rahoittaa kuin legendan asemassa olevan oman kasvatin paluuta. Jos laitat paikkakunnalla hatun kiertämään ja sanot, että Numppa tulee, niin saa olla Tammistakin vaisumpi myyntimies, ettei hanki sitä, "Tami" tykittää.
Uskon täysin siihen, että Rauman Lukko voi kiinnittääkin kolmen miljoonan (?) pelaajabudjetistaan kymmenesosan Petteri Nummelinin sopimukseen. Ymmärrän myös hyvin sen, että TPS:n ei ole mitään järkeä kiinnittää alle kahden miljoonan (?) pelaajabudjetistaan lähes 1/6 johonkin 40+ vuotiaaseen loukkaantumisherkkään puolustajaan. Jaksan kuitenkin edelleen uskoa siihen, että vaikka 500.000 euron rahoitus olisi takuuvarmasti löytynyt pelaajabudjetin ulkopuolelta, jos ja JOS vain halua ja nöyryyttä olisi ollut lähteä "myymään" tuotetta - tuotetta, jonka pelipaidan selässä lukee #3 NUMMELIN! Nyt tähän myyntipuuhaan ei ollut halua (?), ei ollut pätevyyttä (?), ei ollut hallituksen hyväksyntää (?) TPS:n yritysmyyntipäällikkö Rauno Sjöroosilla ja/tai TPS:n yritysmyyntipäällikkö Kari Salmisella.

Tämän rahoitusongelman lisäksi saatiin myös vastaus kysymykseen, joka mulle esitettiin vajaat pari viikkoa sitten.
Mitä haittaa näistä 1v sopimuksista on? Monta pelaajaa niiden takia on viime vuosina menetetty Järvisen lisäksi (jolla taisi olla 2v sopimus alla ennen lähtöä)? Nostaako ne palkkoja, vai mikä niissä mättää?
Vastasin seuraavasti:
Pikaisesti haettuna muutaman viime vuoden ajalta muita nimiä, jotka TPS:n yhden vuoden kontraktin jälkeen tekivät kahden vuoden sopimuksen seuraavan seuransa kanssa. En toki väitä, että olemme "menettäneet" nämä pelaajat juuri noiden yksivuotisten sopimusten takia, mutta aina voidaan spekuloida.
- - -
Kuten jo aiemmin sanoin, niin en missään nimessä väitä, että olemme "menettäneet" kyseiset pelaajat juuri noiden yhden vuoden sopimusten johdosta. Merkillinen trendi on kuitenkin nähtävissä. Vai oletko kanssani eri mieltä?
Eli eli... laitetaan se pelaajalista vielä tännekin:

Tomas Plihal
Michal Birner
Sami Venäläinen
Jussi Makkonen
Antti Halonen
Markus Nordlund
(Joonas Järvinen)

sekä uusimpana ja pahimpana mahdollisena lisäyksenä listaan...

Petteri Nummelin
 

tikku

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Winnipeg Jets, Liverpool
Onhan meitä työntekijöitä ja ihmisiä moneen junaan. En nyt kuitenkaan väittäisi, että työpaikan valinnassa palkka olisi aina tärkein valintakriteeri. Tai siis joillekin se on, mutta monelle ei. Meinaatteko, että esim. jatkosopimuksia neuvottelevat pelaajat valitsevat aina sen parhaimman palkan. En usko.

Nummelininkin tapauksessa tuntuu uskomattomalta, että vielä 15 vuoden rahakaukaloiden jälkeen tekee päätöksen paremman liksan takia. Oikeastiko ei kannata antaa arvoa esim. turkulaisten kannatukselle. Minä en ymmärrä.
 

Hagi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Täytyy kyllä ihmetellä, että voiko Lukon johto tosissaan olla niin idioottimaista, että he tarjoavat 300k sopparin kahdeksi vuodeksi nelikymppiselle loukkaantumisherkälle kehäraakille?

Lukolla riittää rahaa tuhlattavaksi. Se ei ole ongelma. On Lukon johto rahaa suoltanut huonompiikin hankintoihin. Yleensä suurin ongelma Lukolla on, että edes isolla rahalla ei ole saatu takuuvarmoja seppiä.

Nummelin on kehäraakiksi edelleen aika kova pelimies SM-liigaan. Liikkuu hyvin, avaa mainiosti,on parhaita YV-pelin pyörittäjiä ja pystyy pelamaan 25-30 min. ottelussa. Totta kai kahden vuoden rahakas sopimus on silti iso riski yli 40-vuotiaalle kaverille, joka on kärsinyt toistuvista nivusvaivoista, mutta Lukolla on sihen(kin) varaa.
 

madeOFspade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Numpalla pelivuosia on enää vähän jäljellä ja tottakai niistä otetaan se irti mitä on saatavilla.
Jääkiekossa tuntuu siltä että pelaaja haukutaan aina ahneeksi mikäli tarttuu parempaan sopimukseen. Ne on kuitenkin suuri osa perheellisiä miehiä! Kyllä se muutama satakiloa enemmän tilipussissa vaan painaa! Minäkin muuttaisin porista raumalle jos toinen firma tarjoaisi helvetisti enemmän liksaa.
 

Scissors

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Täytyy kyllä ihmetellä, että voiko Lukon johto tosissaan olla niin idioottimaista, että he tarjoavat 300k sopparin kahdeksi vuodeksi nelikymppiselle loukkaantumisherkälle kehäraakille? TPS varmasti tarjosi yli 200k summaa joka sekin on järkyttävää ylihintaa, mutta 300k on ihan absurdia.

Tepsykät teki jo seurahistoriansa suurimman virheen palkkaamalla Aki Bergin. Nummelin olisi ollut täydellinen saman virheen uusinta. Hyvä, että jotkut oppivat.

Täytyy allekirjoittaa joka sana. Ehdottomasti pelkkää asiaa tässä, ehkä pl. termit kehäraakki tai loukkaantumisherkkä. Liioiteltu riski olisi ollut anyway, ja Palloseura menetteli tässä terveesti. Minäkin käännän syyttävän sormen Petua kohden nyt. Lapsuuteni idoli, itselleni suurimpia pelaajia Leijonissa ja TPS:ssä koskaan. Ja tätä nykyä päälle kaiken tuon vielä paskanpuhuja, tekopyhä mies kaiken kaikkiaan.

Raha on kuitenkin aina vain rahaa - aina neuvoteltavissa - puolin ja toisin. Väittäisin jopa, että vaikka TPS olisi tarjonnut Nummelinille 500.000 kaudesta ja kahden vuoden pahvia, niin rahoituksen kerääminen Turussa/Turun talousalueella ei olisi ollut mikään ongelma. Lisäksi: tuo Petun sopimus ei olisi heilauttanut TPS:n kausien 2013-14 ja 2014-15 pelaajabudjettia mihinkään suuntaan - rahoitus olisi takuuvarmasti löytynyt normaalin pelaajabudjetin päälle. Se vain olisi vaatinut sitä, että yhteistyökumppaneita kierrellään lakki kourassa - rahat olisivat takuuvarmasti löytyneet normaalin pelaajabudjetin ulkopuolelta.

Mun mielestä sä katsot vähän naiivisti tätä koko hommaa. Puhut 2x 500 000 vuosipalkasta, eli miljoonasta eurosta, ja toteat vielä perään että "ei olisi ollut mikään ongelma". Ei niitä sugardaddyja nyt joka oksalla istu, en mä usko että miljoonan kerääminen olisi niin helppoa kuitenkaan ollut. Ja mistä tiedät että tuo rahoitus olisi löytynyt normaalien budjettien päälle? Mitä takeita tälle muka on? En tykkää tavastasi maalata sellaista idylliä, että kaikki olisi hoitunut mutkattomasti, koska realismia se ei välttämättä ole. Ei me tiedetä. TPS operoi Turun talousalueella, mutta kilpailee monen muun instanssin kanssa, ja lisäksi urheilullinen alakulo on vaikuttanut siihen, että kaikki yritykset eivät oikeasti halua laittaa ropojaan likoon. Ja vaikka Petu olisi 2x 260 000 sopparilla pelannut, olisi nuokin fyrkat tarvittu jostain, sekin on yli puoli miljoonaa euroa, eli älytön summa laittaa likoon yhden, päälle nelikymppisen, vajaita kausia pelanneen pelaajan palkkaan. Ei tässä oikeasti vain voi laittaa paskaa Palloseuran niskaan, seuran joka tässä osoittaa että se oikeasti on oppinut case Bergistä, kantapään kautta vielä.

Näinhän Tamikin sanoi MTV3:n haastattelussa pari päivää sitten:Uskon täysin siihen, että Rauman Lukko voi kiinnittääkin kolmen miljoonan (?) pelaajabudjetistaan kymmenesosan Petteri Nummelinin sopimukseen. Ymmärrän myös hyvin sen, että TPS:n ei ole mitään järkeä kiinnittää alle kahden miljoonan (?) pelaajabudjetistaan lähes 1/6 johonkin 40+ vuotiaaseen loukkaantumisherkkään puolustajaan.

Rauman Lukko operoi sillä kolmella miljoonalla, me kahdella. Nummelin ei yksinään muutenkaan kantaisi sitä urheilullista taakkaa esimerkiksi 1/6 pistemäärän muodossa, joten tuo sijoitus ei olisi oikeasti ollut kannattava. Tässä operoidaan rajallisin resurssein, ja TPS operoi terveesti. Viimeinen lauseesi tästä lainatusta on allekirjoituskamaa.

Sitten tämä sun pelaajalista, jossa listattuna ne pelaajat, jotka lähtivät muualle muka sen vuoksi että tarjottiin vain yhden vuoden soppareita (onko tämä ainoa syy jokaisen näistä kohdalla? Ei edes muuten ole.)

Tomas Plihal
Michal Birner
Sami Venäläinen
Jussi Makkonen
Antti Halonen
Markus Nordlund
(Joonas Järvinen)

sekä uusimpana ja pahimpana mahdollisena lisäyksenä listaan...

Petteri Nummelin

Plihalia en olisi halunnut pitää edes Palloseurassa, koska tehonsa ei vastanneet korkean palkan nostamia odotusarvoja. Ei myöskään ollut liian usein terveenä. Birner oli hyvä tsemppari ja pelasi mestaruuskaudella hyvin, muttei ollut osoittanut olevansa pitkällä tähtäimellä se takuuvarma pisteidentekijä, jonka vuoksi olisi kannattanut uhrata ulkkaripaikka ja iso siivu budjetista. Tällä kaudella oli paljon parempi, ja olisin halunnut että jatkaa. Kuitenkaan ei mielestäni ansainnut kahden vuoden jatkoa, yllämainituista syistä johtuen. Venäläinen, Makkonen, Nordlund, näitä en olisi halunnut nähdäkään välttämättä enää Palloseurassa. Mastokin kusi niitä matseja lähes yksinään puppeloinnillaan siinä missä ratkaisi välillä kotiinpäinkin. Ei ollut koventuneen palkkapyyntönsä arvoinen, eikä ole sitä ollut Jokereissakaan. Makkonen melko turha, Venäläinen myös liian kallis ottaen huomioon että on alempien ketjujen pelaaja. Halonen olisi voinut jatkaa puolestani, mutta hänenkin palkkapyyntönsä koveni huomattavasti kun vakiinnutti tasonsa liigassa. Järvinen lähti muista syistä kuin sopimuksellisista (ainakin näin kuullut hänen lähipiiristään). En siis ihan täysin nyt osta argumenttejasi lyhyiden sopimusten huonoudesta. Tuolla toisessa ketjussa perustelit kantasi kyllä paremmin kuin hyvin, mutta nää nimet jotka tähän listalle päätyivät eivät ehkä sittenkään ole mitään täysin verrattomia menetyksiä, ainakaan lopulta. Järvinen olkoon se poikkeus joka vahvistaa säännön.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös