Petteri Nummelinin paluu!

  • 424 673
  • 1 154

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames
Ahneus? Fanipojat voisivat hieman miettiä tulisiko omalla kohdalla valittua työpaikka, joka maksaa 100 000 euroa vuodessa enemmän.

Niin. Tässä on nyt kyse siitä, että onko tärkeämpää kääriä hynää, vai olla loppuun asti turkulaisen jääkiekon yksi suurimmista esikuvista ja tukea niitä lausuntoja, mitä tuossa kuukausi takaperin tuli jauhettua.
 

Furillo

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, TML
Faktat tapauksesta ovat kuitekin ainakin mulle tuntemattomia, joten en tämän enempää aio ketään syytellä. Petulle varmasti olisi Tepsistä tai Turun seudulta löytynyt monenlaista ihan mielekästäkin puuhaa uran jälkeen, mutta ehkä sitä löytyy Raumaltakin. Siellä ei vain ole isin urotöistä yhtä suurta etua...

Tätä mäkään en ymmärrä tässä tapauksessa. Hieman ihmettelin näitä Petun TPS:ää ylirakastavia mediakommentteja nyt syksyllä, että pohjaako tällä hommia seurasta uran jälkeen vaiko mitä, kun paikkoja taitaa olla auki keskimäärin vähemmän mitä olisi TPS-taustaisia tradenomeja tarjolla. Ja nyt tullessaan vetämään pari vikaa kautta pikkurahoista (ulkomailla olisi varmasti saanut enemmän + säilyttänyt statuksensa - toki ymmärrän, jos muksut menevät kouluun tai jotain...), ryssii omat mahkunsa kusemalla kotipaikkakuntansa tunnetusti herkkien herrojen muroihin. Ehkä Klaani armahtaa, tiedä häntä.

Eipä siinä, sopimusneuvottelut ei vaan aina johda maaliin. Se on osa joukkueen rakentamisen haastetta. Ei näiden takia tarvii itkupotkuraivareita vetää, eteenpäin.
 
Suosikkijoukkue
Turun Palloseura
Kyllä kauden alussa 41- vuotiaalle pelaajalle kaikki yli kauden sopparit ovat liikaa. Riski on todella suuri joka suhteessa. Voihan Petu mahdollisesti olla tikissä vaikka 45-vuotiaaksi saakka, mutta vastapainona on se, että joukkueen ykköspakki saattaakin istua paljon katsomossa nauttien yhtä suurimmista tilipusseista.

Bergin kohdallahan tämä virhe tehtiin. Mahtoiko nyt olla polvi vai sormi vai mikä joka sitten lopulta vei kokonaan pelikyvyn ja kiinnostuksen pitää itsensä kunnossa. Siihen se ura sitten tyssäsi ja huikeaa palkkaa maksettiin vielä pitkään. Lukolla on varaa todella ottaa tämä riski, Tepsillä ei yksinkertaisesti ole. Ehdottomasti kaksi vuotta on liikaa noin vanhalle pelaajalle. Jos olisi tepsiin tullut kahden vuoden sopimuksella niin olisin ollut kyllä innoissani, mutta riski on liian iso.

Nummelinin pelatut runkosarjamatsit viime kausilta EP:n mukaan:
2008-09 Lugano 41
2009-10 Lugano 34
2010-11 Lugano 29
2011-12 Lugano 36
+ tällä kaudella luganossa 7, tepsissä 8 ja EHT:llä 3 peliä= 18 peliä

Tietysti noilla aiemmillakin kausilla on ollut maajoukkuepelit siinä päällä ja muutamia pleijarimatseja sveitsissä. Lisäksi en saanut selville, ovatko nuo NLA:n 50 ottelun runkosarjassa pelaamatta jätetyt pelit loukkaantumisia vai johtuvatko ulkomaalaisrotaatiosta, niinkuin tällä kaudella. Joka tapauksessa on päässyt edes lähelle kaudella 2008-9 41 jolloin jätti vain vajaa 20% runkkarimatseista pelaamatta.

Väitän kuitenkin ettei Petu ole joutunut pitkään aikaan yhtä pitkäkestoiseen rasitukseen, kuin SM-Liigan pitkällä runkosarjalla on tarjota. Täällä vieläpä pelataan fyysisemmin. Kyllä minusta noilla pelimäärillä on perusteltua tarjota vain yhden kauden sopparia noinkin vanhalle miehelle. Tepsillä ei ole varaa istuttaa joka tapauksessa kallista pelaajaa katsomossa, etenkään kahta kautta putkeen.
 

benicio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Kaikki on suhteellista.

Kyllä, mutta
Sata tonnia on paljon rahaa, jokatapauksessa, olipa aiemmin työelämässä tienannut 40ke tai 800ke vuodessa.
Lisäksi
Niin. Tässä on nyt kyse siitä, että onko tärkeämpää kääriä hynää, vai olla loppuun asti turkulaisen jääkiekon yksi suurimmista esikuvista ja tukea niitä lausuntoja, mitä tuossa kuukausi takaperin tuli jauhettua.

Tietenkin tällaisen paikallisen legendan tapauksessa pallo on seuralla, sen verran on tarjottava, että tarjous on kilpailukykyinen, ei seurauskollisuus voi olla vain yksisuuntaista. Tai mitä sitä Vahalahdille sun muille sitten mitään maksamaan.
Ja lopuksi
Muuten on sanottava, että kyllä siitä pitäisi satatonnia maksaakin, että ajaisin joka päivä 170 kilsaa kasitietä ja asuisin Raisiossa.

Ja Nummelinin Lukkoon tuloon en usko enkä toivo.

Lainasin itseäni, kun tuli kirjoituksia, joita halusin kommentoida, mutta olin jo kirjoitellut samat höpinät.
 

1936

Jäsen
Suosikkijoukkue
1963 | 2021
Koivu ja lockout ei liity tähän mitenkään. Todella jännä ajatustapa, että maajoukkuetason pakin pitäisi ammatissaan ottaa markkina-arvoaan pienempi palkka ja huomattavasti huonompi soppari mitä kilpailijalla vain koska on junnukoulunsa käynyt Turussa.

Kannattajan näkökulmasta toki harmittaa seurauskollisuuden kuoleminen, mutta jos yhtään osaa pelaajan näkökulmasta asiaa ajatella.

Lukko vaan arvosti enemmän Nummelinin osaamista.
 

Mal Davis

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Numpalle hame

Kyllä on outoa jos Numppa siirtyy Lukkoon. Hän saa petturin maineen ja TPS saa maineen, ettei arvosta kasvattejaan. Tässä skenaariossa ei ole kuin häviäjiä.

Vielä muutamia viikkoja sitten Numppa oli NIIN Tepsin miehiä mustavalkoisella sydämmellä, että muut jäävät kakkoseksi. Tälläisen sanojen syömisen jälkeen mies ansaitsee kunnon buuakset. Arvioidaan, että TPS:n tarjous oli 2/3 Lukon vastaavasta. Onko Pettrin tapauksessa niin ratkaisevaa, että tienaatko 200 te vai 300 te? 100 te on iso raha tavalliselle ihmiselle, mutta Petterille kyseessä on pieni summa. Ajattele, että työskentelet perheyrityksessä yhdessä vanhempiesi kanssa. Tienaat vuodessa 60 te, vaihtaisitko kilpailijalle jos tarjoavat 90 te? Minä en!

Lisätään vielä se, että Petterille oli käytännössä varma työpaikka Tepsissä uran jälkeen, mahtaako olla enää jos menee Lukkoon?

Jotkut ovat sitä mieltä, että Numpalle olisi pitänyt maksaa vaikka mitä ja tehdä pitkä sopimus. Muistutan eräästä Bergistä, joka tienasi sen 300 0000 euroa kaudesta ja sai pitkän sopimuksen. Eikö ollutkin mahtava sijoitus? sitä paitsi Numppa on nyt liki 10 vuotta vanhempi kun Aki tehdessään pitkän diilin.
 

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames
Tietenkin tällaisen paikallisen legendan tapauksessa pallo on seuralla, sen verran on tarjottava, että tarjous on kilpailukykyinen, ei seurauskollisuus voi olla vain yksisuuntaista. Tai mitä sitä Vahalahdille sun muille sitten mitään maksamaan.

Joojoo, mutta se on selvää, että Tepsillä ei ole mitään järkeä lähteä maksamaan mitään +300k:ta 41v pakista, joka on pelannut SM-liigaa vähemmän fyysisessä sarjassa rikkonaisia kausia viime vuosina. Ja tämä siinä tapauksessa, jos Lukko on kiskaissut massia noin paljon tiskiin ja jos tuo on Lehdon mielestä Numpan markkina-arvo. Berg vielä tuoreena muistissa, mies oli vielä nuorempi comebackissaan. Ja joo, ihan erityylinen pakki kuin Nummelin, mutta kuitenkin vammojen ansiosta peli per hinta -arvo oli ihan vitun pilvissä.
 

tikku

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Winnipeg Jets, Liverpool
Eiköhän tuon yhden 100k€/ kausi olisi kerännyt vaikka kansalaiskeräyksellä. Ite oisin ollu valmis heittään vaikka euron / kotipeli. Mihin tässä oli kiire, jos kerta molemmilla osapuolilla oli tahto sopimukseen.

On tää kyllä näillä tiedoilla Petteri Nummelinilta täydellisesti kustu tempaus TPS-kannattajia kohtaan. Varmaan kohta ilmoittaa, että Rauman Lukko on aina tuntunut omalta joukkueelta. Vittu mikä jätkä.
 

MAKE #89

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Mielelläni olisin Nummelinin Tepsissä nähnyt, mutta jos Tepsin tarjous ei ollut riittävä niin minkäs teet. Haiskahtaa tosiaan vähän siltä, ettei TPS ollut valmis ottamaan riskiä kalliista kahden vuoden sopimuksesta 41-vuotiaalle pakille. Itse en epäile yhtään, että Petu pystyy pelaamaan nuo kaksi vuotta vielä huipputasolla, sillä niin irtonaiselta meno vaikutti tälläkin kaudella. Toisaalta ymmärrän myös Seuran haluttomuuden ottaa riskejä kun muistellaan missä jamassa oltiin vielä muutama vuosi sitten. Tässä on helppo sanoa, että Vuoren paikalla olisin heittänyt 300k tiskiin, mutta vastuu tekee päätöksenteosta vähän vaikeampaa. Toki jos jossain vaiheessa paljastuu, että TPS ei olisi suostunut edes 150-200k palkkaan, niin sitten täytyy kyllä ihmetellä mitä siellä toimistossa oikein tapahtuu...

Harmi, että joutuu todistamaan Nummelinia vastustajan paidassa, mutta ei sota yhtä miestä kaipaa. Ainutkaan yksittäinen pelaaja ei ole joukkuetta suurempi. Onpahan jotain ylimääräistä latausta ensi kauden Lukko-peleissä.
 

jmexel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Roki,
Kerro mulle yks pakki joka oli parempi liigassa sinä aikana kun Petteri liigassa piipahti? Karjalassakin erittäin hyvä. Jos ulkopuolelta hankitaan hyökkäävä maajoukkuetason pakki niin 250 000 kuluu siihen varmasti...olis kannattanu Petulle tarjota joka Turkuun halusi. Tuo yleisöäkin sen verran enemmän kotikatsomoon että olis tuonut rahaa takasin. Voi, voi TPS!

Erik Swedu on ollut koko kauden ylivoimaisesti parhain. Sitä en sano että Numppa ois ollut huono. Seura tarjoaa Numpalle sen minkä pystyy, jos ei kelpaa niin mene muualle. Kukaan pelaaja ei ole niin iso kuin seura ja tässä vaiheessa Nummelin siirtyy minun silmissä siihen mauttomien jätkien kastiin.
TPS:llä on iso merkitys siihen asti kun Petu maailmalle karkasi, vastapalvelusta arvostan minä. Aika moni pelaaja tekee niin mutta jos rakastaa enemmän rahaa niin tekee Petterit ja jos tekee. Vahvistusta odotellessa.
 

benicio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Joojoo, mutta se on selvää, että Tepsillä ei ole mitään järkeä lähteä maksamaan mitään +300k:ta 41v pakista, joka on pelannut SM-liigaa vähemmän fyysisessä sarjassa rikkonaisia kausia viime vuosinaJa. tämä siinä tapauksessa, jos Lukko on kiskaissut massia noin paljon tiskiin ja jos tuo on Lehdon mielestä Numpan markkina-arvo. Berg vielä tuoreena muistissa, mies oli vielä nuorempi comebackissaan. Ja joo, ihan erityylinen pakki kuin Nummelin, mutta kuitenkin vammojen ansiosta peli per hinta -arvo oli ihan vitun pilvissä.
Agenttihan ei mitään markkina-arvoa päätä, vaan markkinat. Jos huhut pitävät paikkaansa, niin tps ei ollut omasta kasvatista, seuraikonista, you name it valmis markkina-arvoa maksamaan. Siitä on ihan turha "syyllistää" ketään muuta kuin tepsiä. Lainausmerkeissä siksi, että tps teki mielestäni ihan oikein, olisin toivonut että Lukko olisi päätynyt samaan.

En usko että vaikka Lukko Vehaselle maksaa satatonnia vähemmän kuin saisi muusta liigaseurasta.
 

12961

Jäsen
On ihan turhaa kitinää, että Numpan olisi pitänyt pelata tepsissä paljonkin halvemmalla kuin muualla. Jos ero on iso, kertoo se vain siitä, että näkemys Petun arvosta joukkueelle koko kautta ajatellen on erilainen. Varmasti olisi paikallisesti saatu fyrkat kokoon, mikäli Nummelin olisi ehdottomasti haluttu tepsissä ensi kaudella nähdä.

TPS on sitä mieltä, että kovemmalla hinnalla hinta-laatusuhde ei kohtaa ja tarjosi sen, mitä näki järkeväksi tarjota. Jossain muualla asiat nähdään toisin. Jälkikäteen sitten nähdään, oliko palkka/pelattu ottelu paljonkaan parempi kuin Bergillä.

Lehto voisi kysellä vaikka Kekäläiseltä lisäreferenssiä Petun markkina-arvon suhteen, jos kerran tunnin autotyömatkoihin on valmis niin ei pari pendolinolla juuri sen pahempi ole.
 

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames
Agenttihan ei mitään markkina-arvoa päätä, vaan markkinat. Jos huhut pitävät paikkaansa, niin tps ei ollut omasta kasvatista, seuraikonista, you name it valmis markkina-arvoa maksamaan. Siitä on ihan turha "syyllistää" ketään muuta kuin tepsiä. Lainausmerkeissä siksi, että tps teki mielestäni ihan oikein, olisin toivonut että Lukko olisi päätynyt samaan.

Noniin, nyt ollaan samoilla raiteilla.
 

Sphinx

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Todella jännä ajatustapa, että maajoukkuetason pakin pitäisi ammatissaan ottaa markkina-arvoaan pienempi palkka ja huomattavasti huonompi soppari mitä kilpailijalla vain koska on junnukoulunsa käynyt Turussa.
Ei tietenkään tarvitse. Petu saa tehdä ihan vapaasti millaisen sopimuksen haluaa mihin tahansa joukkueeseen. Kyse on puhtaasti siitä mitä Petu arvostaa. Turussa tarjolla ollutta TPS-ikoni-statusta vai Raumalta tarjottua rahaa. Petu valitsi massit ja petturin maineen.

Omasta mielestänihän Petulle ei missään nimessä olisi sopinut tarjota senttiäkään yli 200k€:a. Outoa touhua Petulta myös huudella median välityksellä, että 50k€ jäi uupumaan sopimustarjouksesta, jotta sen olisi voinut hyväksyä.
 

liuzka

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, ManUtd
Koivu ja lockout ei liity tähän mitenkään. Todella jännä ajatustapa, että maajoukkuetason pakin pitäisi ammatissaan ottaa markkina-arvoaan pienempi palkka ja huomattavasti huonompi soppari mitä kilpailijalla vain koska on junnukoulunsa käynyt Turussa.

Minusta täällä nyt pari Lukkofania vetää vähän mutkia suoraksi. Juttu on nimenomaan siinä, että Petu on viime aikoina pitänyt aikamoisia TPS sydän hehkutuksia ja sitten siirtyy (ehkä) naapuriseuraan koska sieltä tarjottiin vähän enemmän. Ei siinä Lukkoon menemisessä mitään, mutta ei väittäisi olevan henkeen ja vereen TPS mies, jos ei ole.

NHL miehiä reilumpi vertailu olisi Vahalahteen joka pelaa koko ajan 50-75k alle markkina-arvon.
 

eCiuj

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Joo-oh, se taisi olla sitten vittu siinä. Toki voidaan syyttää seuraa tarjoamalla haista paska -sopimuksen Petulle, mutta kyllä Petua saa syyttää ja haukkua aivan niin paljon kuin haluamme -- se on aiheellista. Ja niin myös aion tehdä, kun Petu seuraavaksi astuu Turkuhallin jäälle kantaen sinikeltaista paitaa henkilökohtaisesti buuaan keuhkoni pihalle. Koska minkälaisia kommentteja Petu antoi tuossa kuukausi pari sitten?
Toivottavasti pääsisin Turkuun, sillä tämä on se paikka missä haluan pelata! Se fiilis mikä kopissa oli – oli mahtava. Tuli tavallaan valo päähän, että tämä on sitä mitä jääkiekolta haluan. Toivottavasti pääsen kokemaan sen uudestaan.
Kun pääsin torstaina Turkuun, niin oikeasti heti ymmärsi, kuinka hienoa on tulla tähän koppiin. Tämä on sellainen koppi, johon kaikki eivät pääse, Nummelin myhäili.
Noiden kommenttien jälkeen en vain minä, vaan kaikki saivat ajatuksen että jos Petu Suomessa vielä pelaa niin se joukkue on TPS. Isän paita "sulatettiin" hänen käyttöön ja mitä Petu tekee? Menee Lukkoon. Kaikista seuroista Lukkoon. Mikäli muistan oikein, hänellä on vielä ensi kaudeksi sopimus Luganoon, mutta se puretaan jotta hän pääsee pelaamaan vittu Lukkoon.

Ymmärrän sen, että mies ei ilmaiseksi halua pelata, mutta on silti hän täysi diiva sekä rahanahne paska mikäli olen ymmärtänyt oikein. Petu ei missään nimessä olisi saanut loukkaantua TPS:n tarjouksesta, eikä TPS olisi myöskään saanut antaa mitään haista paska -tarjousta. Mutta te ulkopuoliset (eli ei TPS:n kannattajat) teidän täytyy tajuta tämä, sydämeni on mustavalkoinen. Seura voi pettää, seura voi vaikka tehdä liki mitä vain mutta tulen nyt ja aina olemaan TPS:n kannattaja. Eli tässä tilanteessa käännä selkäni Petulle, vaikka hänen nimi onkin katossa (isän toki) ja vaikka kuinka haluttu hän tänne on. Pelatkoot rahan perässä jossain vitun Lukossa, takaisin ei ole tulemista.
 

hjalmar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Juutinrauman Lukko ja Unajan Urheilijat.
Juttu on nimenomaan siinä, että Petu on viime aikoina pitänyt aikamoisia TPS sydän hehkutuksia ja sitten siirtyy (ehkä) naapuriseuraan koska sieltä tarjottiin vähän enemmän. Ei siinä Lukkoon menemisessä mitään, mutta ei väittäisi olevan henkeen ja vereen TPS mies, jos ei ole.

En usko, etta nama TPS sydanhehkutukset olivat mitaan bluffia, mutta TPS ei vain ollut valmis maksamaan ihan sita, mita Petteri Nummelin odotti ja lisaksi tarjosi vain yhden vuoden sopimusta.

Kun ajattelee, etta Nummelin agentti on Petteri Lehto, ex-TPS (tosin pelasi yhden kauden Lukossakin) ja UTJ Ari Vuori, ex-TPS (tosin myos ex-Lukko), niin uskon, etta keskustelut on kayty hyvassa yhteisymmarryksessa ja selkealla kotimaisella. Mutta kaikesta paattaen TPSn toimitusjohtaja on tullut valiin ja sanonut, ettei noin paljon voida maksaa.

Siina tilanteessa agentti Lehto ottaa yhteytta Lukkoon ja varmasti myos muihin seuroihin ja tarjoaa sopimusta Nummelinista.

Oletetaan, etta Nummelinin markkina-arvo on 350.000e ensimmaisena vuonna. Sopimus voidaan tehda 300.000e:sta, mutta TPS tarjoaa lopulta 250.000e. Ja lisaksi TPS tarjoaa vain vuoden diilia.

Lukko kertoo maksavansa 50.000e lisaa eli juuri sen 300.000e ja lisaksi tekee kahden vuoden tarjouksen.

Toisin sanoen Nummelin nakokulmasta Lukosta voi saada 600.000e kahdessa vuodessa (verot kai miinustetaan) ja TPS:sta vain 250.000e. Kumpi tarjous on houkuttelevampi..?

Toinen asia on, etta tarjosiko Lukko liikaa? Sen aika nayttaa.
 
Suosikkijoukkue
TPS, LFC, FCB, Sens
Vertaus mattimeikäläiseen ontuu melkoisesti. Toki moni meistä vaihtaisi duunipaikkaa, jos saisi vaikka 10.000 € vuodessa lisää liksaa. Erona case Petuun on se, että normijannulla ei ole miljoonaomaisuutta vaan 20 vuotta asuntovelkaa lyhennettävänä, kersat ruokittavana ja vaatetettavana peruspalkasta tilanteessa, jossa 500 euron autoremppa aiheuttaa oikeasti unettomia öitä, kun rahat ei meinaa riittää välttämättömään. Perusjanari myöskään harvoin hehkuttaa joka suuntaan, että rinnassani sykkii Prisman vihreä tai Hesburgerin punainen sydän ennen siirtoaan kilpailijalle.

Ja puhutaan asioista niiden oikeilla nimillä. Numppa = vain ja ainoastaan Timo Nummelin. Varsinkin siinä tilanteessa, jos poikansa oikeasti esiintyy SM-liigassa jossain muussa joukkueessa kuin TPS. Petu on toki TPS:n kasvatti ja mestaruudenkin on seuran paidassa voittanut. Oman seuran poika on maailmalla ollessaankin oman seuran poika, mutta kyllä näillä TPS-statseilla kaikki puheet jostain ikoniudesta ovat kyllä vain heijastusta isäpapan sädekehästä.

Ja mitä tulee huuteluun 50.000 euron erosta hyväksyttävään palkkaan: kuvastaa melkoista tilannetajun ja arvostelukyvyn puutetta itkeä tuollaisesta mediassa, kun peruskatsoja painaa toista vuotta töissä, että tienaa vastaavan summan. Varsinkin, kun Petu on tehnyt unelmatyötään reilut 20 vuotta ja tienannut sinä aikana miljoonan jos toisenkin. Urheilija sen agentin palkan maksaa, joten eiköhän sitä pysty jossain määrin kontrolloimaan, mitä lehdistölle lauotaan.

Minun puolestani Petu on edelleen järkevällä sopimuksella tervetullut Palloseuraan. Jos menee muualle niin sitten menee, mutta toivottavasti on miettinyt asian loppuun asti. Myös peliuran jälkeisen elämän osalta.
 
Suosikkijoukkue
TPS
Ahneus? Fanipojat voisivat hieman miettiä tulisiko omalla kohdalla valittua työpaikka, joka maksaa 100 000 euroa vuodessa enemmän.

Itse asiassa vain 50 000 enemmän. Petulla on pankkitilillään aivan varmasti miljoonia euroja. Jos heitettäisiin hatusta nyt vaikka 5 miljoonaa (voi olla enemmänkin, kuitenkin euroopan parhaiten palkattuja jääkiekkoilijoita ollut jo toistakymmentä vuotta) niin 50k tästä olisi yksi prosentti.

Tavallisella mattimeikäläisellä on rahaa tilillä ehkä 5000 euroa. Tästä prosentti on 50 euroa. Mustaisitko siis maineesi koko kotikaupunkisi silmissä, pettäisit kaikki fanit ja olisit lopun ikääsi se ahne Petturi, ajaisit joka päivä 160km kahden vuoden ajan sekä pilaisit mahdollisuutesi lätkäuranjälkeiseen varmaan työpaikkaan jne. vain, jotta tienaisit 50 euroa enemmän vuodessa?

Luvut aivan mutuja mutta kuitenkin.
 

floikkari

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Kyllä on outoa jos Numppa siirtyy Lukkoon. Hän saa petturin maineen ja TPS saa maineen, ettei arvosta kasvattejaan. Tässä skenaariossa ei ole kuin häviäjiä.

Tätä henkilökohtaisesti itsekin eniten tässä keississä ihmettelen. Tässä harjaillaan kissaa niin monella tapaa vastakarvaan ja viimeisimmän agentillisen ilmoituksen mukaan kokonaisen viidenkymmenen kiloeuron erimielisyyden vuoksi. Se on tepsille yhden neloskentän jyrän vuoden palkka ja pystytukalle ehkäpä prosentin siivu uran kokonaisansioista.

Ihmettelen, todella miten tässä ei muka olla löydetty yhteisen hyvän nimissä jonkinlaista molempia tyydyttävää ratkaisua. Paskasulka seuralle ja Nummelin voi varustautua kuulemaan suurinpiirtein seuraavanlaista settiä grillijonossa ainakin 2050 -luvulle asti: Ka, Petelius, suur' pelaaja tuo ikimuistoinen. Mi sydän mustavalkoinen yhä surusta väräjää; miks tullut et sä töpseliin? En käsitä. Toisaalta ihmiset toki ovat erilaisia luonteeltaan, ammattilainen voi suhtautua perustellusti kylmästi duunihommiinsa ja koko juttu on universumin mittakaavassa lopulta melko vähäpätöinen. Mutta likaiset laamanperseet kaikille osapuolille kannattajan näkökulmasta, kun homma kerran näyttää täysin varmalta.

edit: mukityypiltä aika hyvä ajoitus prosenttilaskunsa kanssa ja muutenkin näköjään ihan samaa settiä.
 

liuzka

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, ManUtd
Hauskaa tässä on että 2009 Petu olisi päässy Venäjälle vuolemaan miljoonia, mutta tuolloin ei napannut kun ei ole rahalle niin tarvetta.
 

benicio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Tavallisella mattimeikäläisellä on rahaa tilillä ehkä 5000 euroa. Tästä prosentti on 50 euroa. Mustaisitko siis maineesi koko kotikaupunkisi silmissä, pettäisit kaikki fanit ja olisit lopun ikääsi se ahne Petturi, ajaisit joka päivä 160km kahden vuoden ajan sekä pilaisit mahdollisuutesi lätkäuranjälkeiseen varmaan työpaikkaan jne. vain, jotta tienaisit 50 euroa enemmän vuodessa?

Pitääpä muistaa esittää veroehdotus maitokaupassa. Noh, ymmärrän kyllä pointin, mutta ei se ihan noin mustavalkoista ole. Eikä varmasti vain yhdestä 50.000 eurosta ole Nummelinin kohdalla kyse, jos mies Lukkoon tai muualle tepsin sijaan tulisi.
 

ufon_kaakao

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Sebastian Aho
Ahneus? Fanipojat voisivat hieman miettiä tulisiko omalla kohdalla valittua työpaikka, joka maksaa 100 000 euroa vuodessa enemmän.

Luetaan näitä ketjuja. Minähän vastasin tähän jo omalta osaltani:

Huomioon tulisi myös ottaa ympäristön arvo, minä maksaisin parisataa tuhatta vuodessa jo siitä, että saisin olla yli sadan kilometrin päässä Raumasta ja Porista.


Mulle jo alunperinkin Nummelinin kotiinpaluuhehkutuspuheet särähtivät vähän korvaan. Ilmeisesti koitti vaan median kautta lyödä lisää painetta TPS:lle herran signaamiseen kun tiedosti TPS:n taloudelliset linjat. Ei ne ainakaan sydämestä tulleet niinkuin nyt nähtiin. Haluaisin vielä tietää mitä niille neuvotteluyhteyksille kävi, vetikö Numppa tosiaan linjat kiinni ensimmäisen tarjouksen jälkeen? Ja seuraava kysymys onkin what are you nineteen?

Ottaen huomioon, että vaakakupissa oli maine, kotikaupunki ja isän kunniakas perintö, aika ikävä ja harkitsematon ratkaisu Numpalta. Varmasti katuu vielä tätä päätöstä kun kasvaa aikuiseksi. Timolle sen verran, että on vastuutonta antaa henkisesti tämän ikäisten tehdä omia päätöksiä.
 

scholl

Jäsen
miten markkina-arvo määrätään 40 vuotiaalle pelurille? Tuskin on jonossa seuroja kuitenkaan isojen tarjousten kanssa. Jos joku kuten Lukko tarjoaa ylihintaa, jotta pääsee kyykyttämään niin se ei ole markkinahinta, vaan ylihinta. Jos Tepsi on valmis maksamaan 100000e vähemmän kuin se ylihinta niin se ei ole 100ke markkina-arvoa alhaisempi.

Isompi merkitys pidemmällä sopimuksella varmaan on kuin sillä yhden kauden palkalla, koska tuossa iässä mikä tahansa kausi voi olla se, jolloin alkaa mennä huonommin ja sitten ei välttämättä tulee enää sopparia seuraavaksi kaudeksi.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös