Petri Matikainen HIFK:n päävalmentajaksi

  • 889 806
  • 2 124

stroh80

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ikävä kyllä jos Matikainen on jo neuvotellut Omskin kanssa niin mitä HIFK siihen voi enää tehdä? Olla päästämättä valmentajaa vuolemaan kultaa Venäjälle? Sehän se hieno ja toimiva ratkaisu olisi.

Juuri näin pitäisi toimia. Petulla on sopimus meille enkä usko, että matikainen on mikään Hyvönen jonka suoritukseen vaikutta se, ettei IFK päästä Venäjälle.

Jos ei kelpaa niin istukoon vaikka Nordiksen katsomossa loppukauden mutta mielestäni ollaan aika heikoilla jäillä jos ruvetaan neuvottelemaan sopimuksenalaisien ihmisten päästämisestä muualle. Jos teet meidän kanssa sopimuksen niin olet meillä töissä.
 

redzel777

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Eli venäjänkielisen jutun mukaan Matikainen lentää huomenna omskiin.. Elämme jännittäviä aikoja. Henkilökohtaisesti toivoisin Matikaisen jatkavan projektiaan Ifk:ssa.
 

aquanqua

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Eiköhän tuo ole done deal, jos Matikainen lentää huomiseksi Omskiin ja Avangard pitää huomenna tiedotustilaisuuden.
 

Buddha

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tyhjäntoimittajan sijaisnäyttelijä Nybondas.
HIFK on myös ollut melko hanakka viemään sopimusrikkomukset oikeuteen, joten myös Matikaiselle olisi luultavasti tiedossa samanlainen reissu....

Ja case-King sopimusrikkomuksesta saadut rahat sijoitettiin, mihin ja mikä oli oikeuden päätös?

Muita tapauksia?
 

maniakos

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Jos olisit ammattivalmentaja, niin jättäisitkö mahdollisuuden valmentaa KHL:ssä väliin? Ja vain siitä syystä, että nyt on käsillä "paras tilaisuus" voittaa liigassa kultaa?

Matikainen on nuori valmentaja, jolla on vuosia aikaa tahkota kotimaista liigaa. Onkos valmentajilla sopimuksissaan yleensä jotain optioita lähteä valmentamaan ulkomaille kesken sopimuskauden?

En osaa sanoa, kun en tunne itseäni riittävän hyvin kuvitellakseni tuollaista tilannetta saati sen ratkaisua. Ei Matikainen kuitenkaan ole ensimmäinen, eikä viimeinen valmentaja tai pelaaja, jolle on tarjottu kesken sopimuskauden rahakkaampaa KHL-diiliä. Jotkut ovat päättäneet hoitaa kesken olevan projektin loppuun ja jotkut sitten ovat päättäneet unohtaa projektin ja tarttua uuteen tilaisuuteen. Ihan kuten elämässä muutenkin. Uusimpien tietojen valossa Matikainen kuuluu noihin jälkimmäisiin. En minä kuitenkaan halua mitenkään syyllistää Matikaista, jos HIFK on suostunut purkamaan sopimuksen. Silloin on päädytty ratkaisuun, joka on tehokkain ja toimivin kaikille osapuolille.

Olen hieman pettynyt omiin odotuksiini ja siihen, ettei Matikaisen mentaliteetti ilmeisesti ollutkaan aivan sellainen, mitä kuvittelin. Viime kaudella paljastui, etteivät myöskään valmennustaidot olleet sitä mitä kuvittelin. Mitä tässä sitten lopulta jäikään käteen. Kovan ja karskin äijän muotti, jonka sisällä ei ole yhtään mitään. Oletin edes hänen itsensä uskovan siihen, että tulevalla kaudella mestaruus on varma. Hyvän kauden jälkeen Venäjän juna olisi puksuttanut jälleen hyvin vahvasti. Mikään ei kuitenkaan ole varmaa, että tietynlainen realistin päätöshän tämä taisi olla.
 

Gags

Jäsen
Suosikkijoukkue
Charlestown Chiefs
Kyllähän tässä tilanteessa HIFK on tietenkin se herra ja hidalgo. Omsk on varmasti lähestynyt perivenäläiseen tapaan suoraan Matikaista ja yrittänyt tarjota houkuttelevan tilaisuuden.
Olen hiukan eri mieltä HIFKn asemasta ja myöskin Omskin toiminnasta, vaikka periaatteessa en ryssien toimintaa missään olosuhteissa sen paremmin hyväksy, kuin ymmärräkään.

Tuo on nimittäin ainoa oikea tapa homma hoitaa, jos kesken kesän haluaa sopimuksenalaisen pelaajan/valmentajan hankkia. Lähestymällä HIFKta Omsk olisi saanut pyyhkeet samantien. Lähestymällä ja liehittämällä Matikaista, HIFK on ajettu nurkkaan. Vaikka kuinka olisi sopimukset ja oikeus puolellaan, niin miten helvetissä HIFK uskaltaisi ottaa riskin ja "pakottaa" Matikainen jäämään ja hänen unelmansa murskattuaan ihan oikeasti uskoa että kaveri panostaa ensi kauden satasella?

Nyt ei muuta kuin yrittää sopia mahdollisimman kova korvaus Matikaisesta. Ei HIFK sille mitään voi että ryssä on ryssä vaikka voissa paistaisi. Ne ikinä ole mitään sopimuksia missään kunnioittaneet aiemminkaan.
 

radwar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet, Brynäs, Dynamo Mockba
Juuri näin pitäisi toimia. Petulla on sopimus meille enkä usko, että matikainen on mikään Hyvönen jonka suoritukseen vaikutta se, ettei IFK päästä Venäjälle.

Jos ei kelpaa niin istukoon vaikka Nordiksen katsomossa loppukauden mutta mielestäni ollaan aika heikoilla jäillä jos ruvetaan neuvottelemaan sopimuksenalaisien ihmisten päästämisestä muualle. Jos teet meidän kanssa sopimuksen niin olet meillä töissä.
Ja sitten heräsit päiväunestasi! Onko vaikuttanut siltä että Matikainen ei ole halukas lähtemään ja oletko oikeasti niin naivi että 4-5 kertaisen palkkapussin jääminen väliin ei aiheuttaisi yhtään "hannesmaista" pahaa verta Petussa? Omasta mielestäni ei HIFK:n edes kannata estää lähtemästä koska homma on kuopattu joka tapauksessa. Se että seura saa kipurahoja ja skippaa katkeran valmentajan on ainoa mahdollisuus voittaa tässä koko jutussa. En itsekään arvosta tapaa millä Petu on lähtemässä, mutta ei tälle yhtälölle voittajaa saada muulla tavalla.
 

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
Ei HIFK ole välttämättä niin kauhean kovaa Petusta edes yrittänyt kiinni pitää. Päivänselvää on, että seurajohdossa ei oltu tyytyväisiä Petun ensimmäisen kauden tulokseen ja toimintaan. Ihmeitä olisi saanut tapahtua syyskaudella, että HIFK olisi edes harkinnut jatkon tarjoamista Petulle tulevan kauden jälkeen. Hyvin mahdollista, että on vain haluttu maksimoida siirtokorvaus, ei niinkään yrittää pitää Petua väkisin.
 

King Jeremy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool, Bayern München ja Boston Celtics
Mites pitkiä soppareita näillä uusilla jampoilla on? Siis täälläkin mainitut Kivi ja Marjamäki muun muassa? Entäs Suikkanen? Jos ovat kuluvan kauden jälkeen vapaat, niin jos tämä kausi mentäis projektivalmentajalla, ja sit ens kauden alusta joku edellä mainituista, niin olisiko siinä mitään järkeä?
 

baddinki

Jäsen
Suosikkijoukkue
iiefkoo
Jos Matikainen Omskiin siirtyy niin varmasti siirtokorvaus on niin suuri, että HIFK pystyy ostamaan jonkun valmentajan irti sopimuksestaan.
 

TQoFE

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång IFK, alltid IFK, FREE SCHOLL!
Jessus että jännittää, tuleeko se joulupukki sieltä?

Matikaisista ei ole ollut kuin harmia IFK:ssa ja korvaajaksi käy kuka tahansa. Mielellään sellainen, joka ei juo Officen konjakkeja ja on aiemminkin valmentanut jääkiekkoa.
 

Jake74

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Heh. Voi kuinka joku olisi näin kirjoittanut Jalosen ensimmäisen tai toisen kauden jälkeen. Kyllä oli pikkasen eri ääni kellossa ja se tässä ainakin allekirjoittanutta ärsyttää katella.
Tottakai allekirjoittanutkin oli pettynyt kauden 2008-09 jälkeen, se on ihan selvä. Mutta täytyy muistaa lähtökohdat ennen kautta. IFK oli pentti matikaisten ja baxtereiden jälkeen ihan kauheassa kunnossa niin urheilullisesti ja taloudellisesti ja joukkueessa vaikutti ns. edarihenki.

Mutta niin tai näin, en itse jää kaipaamaan Matikaista. Kyllä keväästä ja koko viime kaudesta jäi niin paska maku suuhun, mikä tietysti ei ole ihme Matikaisen ollessa kyseessä.
 

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
Voisiko olla, että koska kyseessä on valmentaja eikä pelaaja, niin siirtokorvauksia ei tunneta?
Näin ollen Nybondas puhuu totta eikä neuvotteluita Omskin kanssa käydä.
Tälläisessa tapauksessa korvaus pitäisi tulla sopimuksen toiselta osapuolelta eli Matikaiselta. Se, että saako Matikainen Omskilta korvausta tämän kuittaamiseen, onkin sitten toinen juttu.

Pykälistä en ole niin selvillä, mutta satavarmaa on, ettei Matikainen ilmaiseksi siirry mihinkään. Se on sitten muotoseikka, kuka maksaa kellekin, mutta Hifkin laariin tästä jotain sataa tai sitten Matikainen ei siirry.
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Ehkä venäläiset haluaisivat syödä paskaa?
No Venäjällähän kaikki on paskaa, paitsi kusi. Petu: se on kuitenkin vain sanonta, älä lähre shinne.

Jos tuo nyt kuitenkin kaikkeja oddseja vastaan lähtee, niin jonkun nimimerkin ilmaan heittämä Tiki olisi aika raju veto.
 

Rosenrot

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Viimekauden materiaalilla olisi edellinenkin Matikainen suoriutunut nykyistä paremmin. Oikeastaan, kuka tahansa edes jonkunlaisella pelinlukutaidon, reagointikyvyn, ja häviämisen pelon omaava jannu olisi pystynyt siihen. Työkalut oli kunnossa, sitä ei passaa unohtaa.

Mutta ei, niin ei.

Tervemenoa, eiks nää oo jo nähty
 

sunnuntai

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Newcastle united
Onneksi olkoon vain teille, jos siirto tapahtuu.

Mä ooon niin kateellinen. Miks meillä ei käy joulupukki heinäkuussa? Saisvat halvalla.....
 

Elton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit.
Mitä eroa on Hifkillä ja Jokereilla?

Jokereilla on sekä ykkösvalmentaja että ykkös-senttteri.
 

Apassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Itselleni Matikaisen lähtö on ihan OK, jos HIFK siirron omalta osaltaan hyväksyy. Silloin HIFK:lla on pakko olla plan B ja HIFK saa korvauksen. Vastaavasti tilanne, jossa Matikainen vain lähtee ja jättää HIFK:n niin tilanne on aika kestämätön. Silloin ei yleensä tipu dollariakaan tiskiin ja ollaan muutenkin tyhjän päällä.

Joku tuolla listasi noita vapaita kotimaisia valmentajia: Tamminen, Suhonen, Lehkonen, Rindell, Urama. Ei saatana. Summanen riskeistään huolimatta ihan omassa kastissaan.

Villeinä kortteina nostaisin HPK:ta viime kaudella valmentaneen Timo Lehkosen. Teki lyhyellä aikavälillä hyvää jälkeä HPK:ssa. Valmentajaksi houkutteleminen HIFK:hon voisi kyllä olla tekemätön paikka. Pennasen kanssa ainakin tuttu. Jukureiden valmentaja Jarno Pikkarainen lienee yksi tulevaisuuden valmentajanimistä, mutta taitaisi HIFK-pesti tulla liian aikaisin.

PS: Eltonhan se on varsinainen neropatti.
 

Seesam

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Jos Petu nyt päättää loikata(heh) Venäjälle niin mikäköhän on moisen siirron takana. Pelkääkö paskansyöjä(PS) HIFK:n kannattajia ja mediaa tosiaan niin paljon, että ei voi hoitaa hommiaan kunnialla(väiteltävissä) loppuun asti vai painaako raha vaakakupissa enemmän, vaiko noiden kombinaatio? Jos nyt kävisi niin, että Petu HIFK:n jättäisi olisi se kaikkien puheiden jälkeen semmoinen pelkuritemppu, että oikein naurattaa.

Toivotaan nyt kuitenkin, että PS hoitaa sopimuksensa kunnialla loppuun asti.

E:
Mitä eroa on Hifkillä ja Jokereilla?

Jokereilla on sekä ykkösvalmentaja että ykkös-senttteri.

Sinä olet kyllä yksi palstan turhimmista nimimerkeistä. En ole nähnyt sinun kirjoittavan vielä yhtä ainuttakaan asiakirjoitusta vaan jokainen viestisi on täysin provopainotteinen. Siis aivan täysin teinikamaa, mikä on suht surullista ottaen huomioon sen, että sinä nyt mitä ilmeisimmin olet nuo vuodet päihittänyt vaikka vaihde onkin jäänyt näemmä päälle.

Nyt, kun päätin tarttua tuohon provoosi niin hykerrellessäsi onnesta siitä, että joku tomppeli päätti vastata tökkimiseesi toivon silti, että pysyt pöksyissäsi vastatessasi viestiini, jonka aivan taatusti tulet tekemään, sillä en aio vastata lähettämääsi viestiisi, enkä tämän viestin jälkeen tule tekemään sitä koskaan myöhemminkään mihinkään muuhun lähettämääsi viestiisi. Otan tästä lähtien totaalisen ''pesäeron'' nimimerkki Eltoniin ja suosittelen lämpimästi muidenkin tekevän samoin.
 
Viimeksi muokattu:

Ilmala

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit
Mitä eroa on Hifkillä ja Jokereilla?

Jokereilla on sekä ykkösvalmentaja että ykkös-senttteri.
Myös se ero että Jokerit meni puolivälieristä jatkoon puhtaasti ja HIFK ei olisi mennyt edes Jalonen penkin takana.

Hauska seurata sivusta naapurin touhuja. Onnea!
 

trap

Jäsen
Harri Ahola taitaa olla vapailla markkinoilla? Siinä mies edistämään brändiä!

Todella suurella mielenkiinnolla huomista odotellessa. En olisi uskonut tähän ratkaisuun, mutta loppupeleissä ihan järkeenkäyrpää, jos ei riitä usko HIFK:n kanssa onnistumiseen ja sitä kautta uuden KHL-tarjouksen saantiin.
 

TQoFE

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång IFK, alltid IFK, FREE SCHOLL!
Silloin HIFK:lla on pakko olla plan B (...)

Voi sun saatana, nyt ollaan kuulkaa pulassa!

Nybis ja Ape on kuulemma nähty Ikeassa ostamassa punaisia verhoja. Rukoilkaamme, että tuo oli vain hallusinaatio.
 

yki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Mitä eroa on Hifkillä ja Jokereilla?

Jokereilla on sekä ykkösvalmentaja että ykkös-senttteri.

Se ero myös, että IFK saanee puoli miljoonaa euroa mikäli Matikainen lähtee. Näin ollen IFK:n ykkössentteri tulee tod.näk olemaan kovempi kuin meidän Eaves. Ja myös se ero, että IFK:lla on varaa ottaa NHL-pelaajia vaikka pari kentällistä, mikäli NHL-lakko tulee.

Se parhaiten nauraa joka viimeisenä nauraa.

Miksi olen näin pessimistinen? Tästä pitäisi nauttia. :)
 

Bedrock

Jäsen
Kannattaa huomioida, että myös valmentajien sopimuksissa on nykyisellään pykäliä, jotka mahdollistavat ulkomaille siirtymisen kesken sopimuskauden. Matikaisen sopimusta en ole nähnyt, mutta en yllättyisi lainkaan, mikäli tällainen kohta sopimuksesta löytyisi. Tähän viittaa myös Nybondaksen kommentit siitä, että HIFK ei ole neuvotellut Omskin kanssa, koska HIFK:lla ei ole asiaan mitään sanottavaa. Ja vaikka Matikaisen sopimuksessa ei ko. pykälää olisikaan, niin ketään ei kannata pitää väkisin. En usko, että HIFK saa minkäälaista kompensaatiota case Matikaisesta mistään suunnasta.

Kaikki jeesustelu asian ympärillä on täysin turhaa. Meistä jokainen vaihtaisi duunipaikkaa, jos liksa 3-5 kertaistettaisiin.

Henkilökohtaisesti olen pettynyt, että Matikaisen projekti jää kesken. Olisi ollut kiinnostavaa nähdä minkälaisia tuloksia hän olisi saanut aikaan, hänelle räätälöidyllä joukkueella. Valitettavasti HIFK:lle taitaa tulla toinenkin välivuosi putkeen, mutta eihän sitä koskaan tiedä...
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös