Siirtelin tänne kausiketjuun.
Hyvä teksti
@Sämppäri se on juuri noin.
Taisin joskus mainita myös kaupungin kulttuurin naisurheilua kohtaan. Täällä ei sellainen koskaan ole oikein ollut yleisön suosiossa. Prihat joskus 90-luvulla pelasivat lentopallon kärkipäässä ja se oli sellainen omanlainen ilmiö.
Ihmiset ei oikein vielä ole sisäistäneet sitä että täällä pelaa naisissa joukkue korkeimmalla sarjatasolla. Ei täällä ole sellaista ollut vuosikymmeniin. Joten en sinänsä ihmettele että yleisömäärät on vielä vaisut.
Itse olisin ehkä yhtenäistänyt nuo kausikortit koskemaan molempien joukkueiden pelejä ainakin vielä tämän kauden ajan. Vaikka ei nuo lipun hinnat kovia ole. Olisivat vaikka pyytäneet vähän korkeamman hinnan kausarista. Itsellä ainakin viime kaudella oli monta peliä mihin saavuin kesken kaiken. En usko että olisin irtolipuilla mennyt. Nyt olen jopa kaksi peliä käynyt katsomassa, joista toiseen maksoin.
Mutta eikös tuo aina tahdo mennä niin, että jos miehet ja naiset ovat molemmat pesäpallossa pääsarjassa, niin naisten pelit jäävät pienemmälle mielenkiinnolle. Kuitenkin pelin taso on naisissa jossain siellä C - tai B-poikajunioreiden tasolla, joten ihmekös tuo. Ja näistä otteluista pitäisi maksaa kuitenkin lähes saman verran kuin miestenkin otteluista.
Yleensä sitten väitetään, että miesten joukkueen pitäisi jollain tavalla auttaa naisjoukkuetta esimerkiksi sponsorimyynnin tai juurikin tuon kausikortin osalta (hinta nousee hieman, mutta pääset samalla kortilla molempien peleihin). Suurinta osaa ei (kuten Joensuussa on huomattu) kuitenkaan naisten pelit kiinnosta, joten tuo hinnankorotus varmasti ei miellytä kaikkia.
Monestihan miesten ja naisten joukkueet toimivat eri organisaation alla (pesäpallossakin), vaikka saattavat pelata samalla nimellä (kuten esimerkiksi Kempeleessä vielä viime vuoteen saakka). Tällöinhän miesten joukkueella ei ole mitään velvoitteita naisten joukkuetta kohtaan, muuta kuin hyvä pr-mainos, jota saavat markkinoidessaan/auttaessaan myös naisten joukkuetta. Tämän hyvän organisaation maineen takia Joensuussakin tuota naisten pesäpalloa yritetään rummuttaa, vaikka se tuskin on taloudellisesti kannattavaa tai suuren yleisön silmissä edes kiinnostavaa. Ja toki Joensuussa nämä taitavat toimia saman organisaation alla, joten sekin velvoittaa.
Kyllähän naisten pesäpallo kiinnostaa sellaisilla paikkakunnilla, jossa miesten joukkuetta ei ole (Pori, Lapua, Vaasa jne.) tai se ei ole oikeasti kaupungin joukkue (Seinäjoki ja Jymyjussit). Manse ja Jyväskylä ovat näistä poikkeuksia. Toki Jyväskylässäkään ei ole miesten Superin porukkaa ollut aikoihin. Kirittärethän on kyllä kiinnostanut jo iät ja ajat, silloinkin kun miesten joukkue oli. Eli vahvistaako tässäkin pari poikkeusta säännön?