Pesiskausi 2023

  • 290 849
  • 2 283

juhana

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit 1975-2013, 2023-, Roihuttaret, K-Vantaa
Joensuun Mailan noususta Miesten Superpesikseen tulee tänä syksynä 20 vuotta. Sitä ennen Joensuu oli ollut Pohjois-Karjalassa pesäpallon osalta täysin Kiteen varjossa ja Kiteellä suorastaan naureskeltiin surkealle Karjalan Mailalle, joka oli aiemmin Joensuun pesisjoukkueen nimi.

Ensimmäiselle Superin kaudelleen JoMa onnistui hankkimaan muun muassa mestari-Jymystä viime päivinä lähinnä X/Twitterissä "kunnostautuneen" Jimi Heikkisen ja Markku Hylkilän. Muuten joukkue oli aika tasapaksu ja samaan aikaan Kiteellä pelattiin finaaleja vuosina 2004 ja 2005, jälkimmäisenä tuli sitten mestaruuskin.

Samaan aikaan Joensuussa oltiin keskikastia, mutta mitään isompaa kiinnostusta joukkue ei tuntunut herättävän. Olosuhteetkaan eivät olleet mitään huippua ja yleisön innostuksesta kertoo varmaan parhaiten monien muistama ilmaus Mehtimäen kirjasto...

Niin vaan JoMa sitten onnistui kuitenkin 2010-luvulla nousemaan kärkiseurojen joukkoon, kun Joensuuhun tehtiin hankintoja ja seuran maine ostojoukkueena kasvoi. 2010-luvun alkupuolella ViVe ja Jymy olivat kuitenkin silloinkin ne kaksi suurta, joten JoMan kohtalona olivat jatkuvat pronssipelit.

2018 ja heti perään 2019 tulivat kuitenkin lopulta mestaruudet. Samoihin aikoihin taisi tulla Joensuuhun ihan uusi stadion vanhan "kirjaston" tilalle - minun mielestäni Suomen hienoin ja toimivin pesäpallostadion.

Joten kyllä Joensuussa on monia asioita tehty oikein, vaikkei mestaruuksia hetkeen ole tullutkaan. Samalla nostaisin kuitenkin esille pari asiaa, joita on syytä huomioida ja jotka on myös tuotu osin jo esiin.

JoMa on saanut viime vuosina entistä paremmin omia kasvatteja Superiin asti. Konstat Piiroinen ja Kettunen sekä tämän kauden kokonaan loukkaantumisten takia menettänyt Samuel Tirkkonen, ilmeisesti sieltä on myös lisää tulossa hyviä junioreita, joten jotain on tehty silläkin puolella.
Samaan aikaan myös Naisten Superpesis on entistä enemmän lisäämässä Joensuussa kiinnostusta. JoMa Naisilla on mahdollisuus nyt jopa välieriin ja tämä toivottavasti näkyy positiivisesti myös tulevina vuosina sillä puolella.
 

Qotscha

Jäsen
Jos pelien kestosta puhutaan niin kyllä tasoeroja isompi "ongelma" on joukkueiden erilaiset ulkopelitaktiikat. Jossain Sotkamossa miehet pysyvät suunnilleen samoilla paikoilla koko ulkovuoron, joka mahdollistaa Aapo Komulaiselle nopean temmon ja siinä ei lukkarin edes tarvitse nyppiä tai heitellä hirveästi, palloa vain ilmaan. Jossain toisessa joukkueessa pelaajat pyörivät ulkovuorossa kun karusellissa ja joskus oikein vituttaa kun pelinjohtaja asettelee jonkun kahden palon viimeistä lyöntiä varten pelaajia minuttitolkulla, vaikka kaikki tietää että koppia sitä ollaan lyömässä.
Joskus tullut tätä ulkopelaajien paikan vaihtoa seuratessa mieleen, että olisiko sitä aiheellista jopa säännöillä rajoittaa. Esimerkiksi vaikkapa niin, että kakkos- ja kolmosvahdin olisi aina syötön noustessa ilmaan oltava omalla puolellaan kenttää. Vahdin väärälle kenttäpuoliskolle sijoittumisen seuraus olisi vapaataival kärkietenijälle. Vuoronvaihdossa tai jokerin pelaajaksi vaihtaessaan joukkue voisi halutessaan muuttaa ulkopelipaikkoja.

Jonkin verran pelin tempo varmaankin kohenisi vahtien kentän poikki juoksentelun jäädessä pois, mutta olisiko haittapuolena sitten tasoerojen kasvu, kun mahdollista "kädetöntä" pelaajaa ei saisi aina vaihtotilanteessa siirrettyä menopesän vahdiksi.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: zet

Mazaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Karsinnat
Joskus tullut tätä ulkopelaajien paikan vaihtoa seuratessa mieleen, että olisiko sitä aiheellista jopa säännöillä rajoittaa.
Ei mitään pienintäkään järkeä rajoittaa paikanvaihtoja, jos ei ensin rajoiteta esim. lukkarin heittelyä tai poisteta käyttöheittoa kokoaan.

Mieti nyt, jos vaihtotilanteen takalukijasta tulee esim. kakkosvahti takatilanteeseen.

Mitäs, jos joku joukkue pelaakin siten ettei ole mitään kakkos- tai kolmosvahtia ja millä perusteella määritellään kuka on kakkos- tai kolmosvahti? Tietyissä ulkopelikuviossa tuollaista pelaajaa ei ole määriteltävissä ollenkaan.

Jos kokoonpanoon pitää merkitä joku vaikka kakkosvahdiksi, niin pitääkö kakkosvahdin olla syötön noustessa kakkospesässä missä ei olisi yhtään mitään järkeä? Jossain kuviossa kakkospesää lähin pelaaja on syötön noustessa lähes 10 metrin päässä kakkospesästä. Kuka silloin on kakkosvahti?

Esim. 3-tilanteen tahkossa pieni pois pelatessa tai 0-tilanteen koppia lyödessä kakkospesän tienoilla ei ole välttämättä yhtään ketään.
 

Qotscha

Jäsen
Ei mitään pienintäkään järkeä rajoittaa paikanvaihtoja, jos ei ensin rajoiteta esim. lukkarin heittelyä tai poisteta käyttöheittoa kokoaan.

Mieti nyt, jos vaihtotilanteen takalukijasta tulee esim. kakkosvahti takatilanteeseen.

Mitäs, jos joku joukkue pelaakin siten ettei ole mitään kakkos- tai kolmosvahtia ja millä perusteella määritellään kuka on kakkos- tai kolmosvahti? Tietyissä ulkopelikuviossa tuollaista pelaajaa ei ole määriteltävissä ollenkaan.

Jos kokoonpanoon pitää merkitä joku vaikka kakkosvahdiksi, niin pitääkö kakkosvahdin olla syötön noustessa kakkospesässä missä ei olisi yhtään mitään järkeä? Jossain kuviossa kakkospesää lähin pelaaja on syötön noustessa lähes 10 metrin päässä kakkospesästä. Kuka silloin on kakkosvahti?
Ei minulla mitään lukkarin heittelyn rajoittamistakaan vastaan ole.

Kakkos- ja kolmosvahti ovat ehkä tässä hieman huonoja termejä. Täsmällisempi, joskin pidempi, ilmaus olisi pelaaja, joka aina syötön noustessa on sijoittunut kentän pituussuuntaiseen halkaisijaan nähden kakkos-/kolmospesän puoleiselle kenttäpuoliskolle. Eli siis kuvitteellinen takarajalle ulottuva "lyöjän tangentin" jatke olisi raja, jonka omalla puolella tämän nk. kakkos-/kolmosvahdin (ajatukseni oli, että nämä pelaajat voisi merkitä kokoonpanoon vahdeiksi) olisi ainakin syötön nousemiseen saakka pysyttävä.

Ja tarkemmin ajatellen tuon määritelmän mukaisestihan näitä omalle kenttäpuoliskolle lukittuja pelaajia pitäisi olla kaksi per puoli, koska kyllähän kopparit, jos eivät puolta vaihda, täyttävät kyseisen ehdon.

Vaihtotilanteen takalukija voisi siis pelata, missä vain. Kakkospuolelle lukitun nk. kakkosvahdin pitäisi pelata takatilanteessa siepparina, kakkosvahtina tai kakkospolttajana (tai kakkoskopparina, jos varsinainen kakkoskoppari siirtyisikin linjaan kakkospuolelle).

Takalukijasta puheen ollen tällaisen säännön ehkä hieman ikäväkin sivuvaikutus olisi, että se ainakin osittain estäisi pelitavan, jossa esim. ykköstilanteesta kakkostilanteeseen siirtyessä takalukija ja kakkosvahti vaihtavat paikkaa, mikä nyt ei varsinaisesti peliä hidasta.
 

Huppu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Tämän päivän tulosta enemmän ensi viikkoa varjostaa meidän ykköskärjen Charlotta Höglundin loukkaantuminen tänään jo pelin alussa. Oli sitten jokerina, kävi kerran lyöntivuorossa, löi juoksunkin, mutta eihän etenemisestä tullut mitään. Charlotta on paitsi erittäin nopea, myös hyvin mennyt kentällä. Lisäksi numerolla 2 pelaava Ella Reiman on loppukaudesta parantanut selkeästi sisäpeliin ja tässä on ollut parhaimmillaan hyvin suorittanut ykköskeula. Muutenkaan meillä ei liikaa nopeita etenijöitä ole...
Oli aika hurja tilanne jotenkin se lyöty pinna. Pitäisi olla jonkinlaisen palkinnon arvoinen suoritus jo. Kaarella seisoskellessakaan ei oikein varaa painoa jalalle mutta menee lyömään. Mietin että kestääkö jalka muka lyömistä. Ja kyllähän Charlotta sitä piteli jo ekan lyönnin jälkeen ja vajaalla vauhdilla sen tokan löi. Jatkeelle ja koppari päästi vielä läpi. Siinä sitten katteli hetken että mitäs nyt ja yhdellä jalalla loikki ykköselle. Ehkä olisi sitten voinut pysyä pesässä, mutta etenijän vaisto ei sallinut olla kärkkymättä. Vaikkei siis kyennyt edes kävelemään normaalisti. Ei olisi moni mennyt lyömäänkään mutta tää Charlotta onkin aika kova tyyppi. Ja rehellisesti ne loukkaantumisen jälkeen sekä vuoronvaihdon aikana yritettyjen juoksuaskelten jälkeiset kiroilut ja itkut ei vaikuttaneet, sen verran sain huulilta luettua, siltä että kipu olisi ollut mikä itketti vaan vitutus ja pettymys kun ei kyennyt pelaamaan.

Onko Camillan tilanteesta mitään tietoa? Pystyykö tulemaan takaisin peleille?

Molemmat Höglundit samaan aikaan pois, niin pahalta kuulostaisi. Tai vaikka Charlotta nyt sitten jokerina pelaisikin, mutta huonoa on jos ei juoksemaan pysty yhtään, kun se kuitenkin se hänen tärkein antinsa joukkueelle on.
Cami oli 2pj mutta ei hänelläkään jalka ehjältä näyttänyt. Siskonsa kanssa kunnareita tuulettaessa ottivat toisistaan tukea ja yhdellä jalalla pomppivat molemmat.

Charlotta varmaan rehellisesti vahvistaisi joukkueen lyöjäjokeriosastoakin, mutta jos ei pysty edes hölkkäämään, niin ei ole olemassa koppia, jolla ei viimeistään 1-2 -taipaleella pala.
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Aleksi Vainio pelasi pari viime kautta Ykköspesistä (UPV ja KPL), ei Suomensarjaa.
Kiitos hyvästä oikaisusta. Jotenkin oli (muistaakseni) tältä palstalta jäänyt mieleen, että olisi siirtynyt alemmalta tasolta, mutta oma moka.
 
Joma on palkannut taantuvia pelaajia Nokkalan muodossa.
Oikeasti? Onko Nokkala 26-vuotiaana taantuva pelaaja? Ei hän välttämättä ikinä tule kaikkea potentiaaliaan lunastamaan ja ykköskärkeen merkittäväksi sisäpelaajaksi nousemaan, mutta ei Nokkalaa nyt oikein taantuvanakaan pelaajana voi kuvailla. On tuonut Joensuun Mailaan melko paljon ryhtiä muun muassa treenaamisen ja kurinalaisuuden muodossa.
Hacklin on kyllä taantuva pelaaja, Nokkalaa ei mielestäni sellaiseksi voi luonnehtia. Ainekin jossain määrin Joensuussa ollaan Nokkalasta tykätty, koska mies jatkaa JoMassa myös kesällä -24.
 

Sämppäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Juho Hacklin on tiputettu kakkoskärkeen ja Samuel Tirkkonen pelaa kauden ensimmäisen pelinsä etenijäjokerina tänään. Lieto edelleen lyöjäjokerina. Hyvin repaleisen näköinen kokoonpano.
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Oikeasti? Onko Nokkala 26-vuotiaana taantuva pelaaja? Ei hän välttämättä ikinä tule kaikkea potentiaaliaan lunastamaan ja ykköskärkeen merkittäväksi sisäpelaajaksi nousemaan, mutta ei Nokkalaa nyt oikein taantuvanakaan pelaajana voi kuvailla. On tuonut Joensuun Mailaan melko paljon ryhtiä muun muassa treenaamisen ja kurinalaisuuden muodossa.
Hacklin on kyllä taantuva pelaaja, Nokkalaa ei mielestäni sellaiseksi voi luonnehtia. Ainekin jossain määrin Joensuussa ollaan Nokkalasta tykätty, koska mies jatkaa JoMassa myös kesällä -24.
No ei se ura Kouvolassa ainakaan eteenpäin ollut mennyt moneen vuoteen.

Ja siis Nokkala on sympaattinen kaveri ja viihdyttävä pelaaja, jolle toivon kyllä kaikkea hyvää.
 

Diablo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vimpelin Veto, Urheilullisesti avoimet sarjat
Vimpelillä on se etu, että käytännössä voivat ottaa itselleen kaikki parhaat pelaajat Pohjanmaalta.
Irrotetaan nyt kokonaisuudesta tämä lause, joka hieman särähti korvaan.

Mitenkäs tuo eroaa oikeastaan minkään tahansa muun alueensa ykkösseuran tilanteesta?

Toisekseen; eihän siellä ole kuin muutama kaveri omien ulkopuolelta.

Kolmanneksi; ei Etelä-Pohjanmaan parhaatkaan mitenkään automaattisesti ole aina Vetoa valinneet ja/tai eivät ole istuneet Vedon sapluunaan. Hyvänä ja kirkkaimpana esimerkkinä toiminee Jukkis Vainionpää, joka kuitenkin oli ollut jo vuosikausia Jusseissa pelatessaan valtakunnan kirkkainta eliittiä, mutta pelipaita ei kuitenkaan ollut valkosininen. Joku voisi sanoa pikemminkin päin vastoin, että on haittaa, kun kaikki alueen kerma ei päädykään välttämättä siihen alueen ykkösjengiin, toisin kuin muutamalla muulla alueella. Tietenkään EP:llä tänä päivänä jonkun Kossun vetovoima ei ole enää lähimainkaan sama kuin joskus.

N Korhonen on sarjassa niitä pelaajia, kenet mikä tahansa joukkue haluaa joukkueeseensa. Olen aiemmin verrannut Jussilaan vaikka sinänsä vertailu on turhaa, kun hieman eri tyyliset pelaajat ovat niin sisällä kuin ulkona.
Sanoisin, että myöskin Elmeri Anttila on tuohon sakkiin hyvin vahvasti tyrkyllä. Ollut jo pidempään suhteellisen dominoiva sarjan kovimman ja ylivoimaisesti eniten juoksuja lyövän sisäpelijoukkueen moottorina numerolla #3. Pelaajauran kaarikaan on tuskin lähivuosina ainakaan heikentymään päin.
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Irrotetaan nyt kokonaisuudesta tämä lause, joka hieman särähti korvaan.

Mitenkäs tuo eroaa oikeastaan minkään tahansa muun alueensa ykkösseuran tilanteesta?

Toisekseen; eihän siellä ole kuin muutama kaveri omien ulkopuolelta.

Kolmanneksi; ei Etelä-Pohjanmaan parhaatkaan mitenkään automaattisesti ole aina Vetoa valinneet ja/tai eivät ole istuneet Vedon sapluunaan. Hyvänä ja kirkkaimpana esimerkkinä toiminee Jukkis Vainionpää, joka kuitenkin oli ollut jo vuosikausia Jusseissa pelatessaan valtakunnan kirkkainta eliittiä, mutta pelipaita ei kuitenkaan ollut valkosininen. Joku voisi sanoa pikemminkin päin vastoin, että on haittaa, kun kaikki alueen kerma ei päädykään välttämättä siihen alueen ykkösjengiin, toisin kuin muutamalla muulla alueella. Tietenkään EP:llä tänä päivänä jonkun Kossun vetovoima ei ole enää lähimainkaan sama kuin joskus.
Hyvin otit esimerkiksi sellaisen pelaajan, joka kuitenkin uransa huipulla siirtyi Vetoon :D

Pohjanmaalla on todella paljon pesäpallojoukkueita lähietäisyydellä toisistaan ja näistä Vimpeli on se kirkkain. Toki samantyylistä on esimerkiksi idässä, eli Kiteeltä siirrytään Jymyyn, Imatralta ja Hyvinkäältä Kouvolaan jne., mutta tilanne "ykkösjoukkueen" osalta ei ole ihan selvä siellä.

Eikä tuo ollut siis mikään moite tai vähättely Vimpelin suuntaan missään nimessä. Päinvastoin. Se kertoo siitä, että Vimpelissä asioita tehdään hyvin. Tarkoitus oli vähän avata miten eräät joukkueet saavat houkuteltua pelaajia. Manse houkuttelee rahalla ja kaupungilla, Tahko houkuttelee Helsingin läheisyydellä jne.
 

friikki otus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Juho Hacklin on tiputettu kakkoskärkeen ja Samuel Tirkkonen pelaa kauden ensimmäisen pelinsä etenijäjokerina tänään. Lieto edelleen lyöjäjokerina. Hyvin repaleisen näköinen kokoonpano.
Varovainen posi tähän. Hacklin on hitaimpia juoksijoita joukkueessa. Ja homma hieman sakkaa jos hän jää yksin kentälle. Litmanen korvaa hyvin Hakin vaihtajana. Hakki taas saattaa leventää kakkoskärkeä jos Niemeläinen ja Nokkala, tai edes toinen pääsee kentälle. Hakin pompuista kumpikin pystyy etenemään.

Mutta eihän tuo todellakaan mikään paras kokoonpano ole. Kaukana siitä... Pakko vähän varautua että mahdollisesti voi tänään olla viimeinen kerta kun pääsee pesistä katsomaan paikan päälle tällä kaudella.
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Eikä tuo ollut siis mikään moite tai vähättely Vimpelin suuntaan missään nimessä. Päinvastoin. Se kertoo siitä, että Vimpelissä asioita tehdään hyvin. Tarkoitus oli vähän avata miten eräät joukkueet saavat houkuteltua pelaajia. Manse houkuttelee rahalla ja kaupungilla, Tahko houkuttelee Helsingin läheisyydellä jne.
Veto houkuttelee ensisijaisesti hyvällä urheilullisella menestyksellä. Muita vastaavan kaliiperin joukkueita ei siitä lähistöltä löydy, niin hyvä on Vedon siitä parhaat kuoria päältä.

Ja minä olen ymmärtänyt niin, että eikös esimerkiksi tuo juniorisarjoissa mainetta ja kunniaa niittänyt Veteli Pesis ole olemassakin lähinnä vain sitä varten, että se on Vimpelin Vedon oma junnuhautomo?
 

Diablo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vimpelin Veto, Urheilullisesti avoimet sarjat
Hyvin otit esimerkiksi sellaisen pelaajan, joka kuitenkin uransa huipulla siirtyi Vetoon :D
Okei, tarkoitit aiemmissa keskusteluissa ilmeisesti ennemminkin nuorempia & kehittyviä pelaajia, kuin kokeneempia & valmiimpia, joihin tosiaan Jukkis tietenkin siirtohetkellä luokitellaan. Minä en näitä eritellyt, kun parhaiden pelaajien liikehdintää Etelä-Pohjanmaan seurojen kesken lähdin miettimään.

Eikä tuo ollut siis mikään moite tai vähättely Vimpelin suuntaan missään nimessä. Päinvastoin. Se kertoo siitä, että Vimpelissä asioita tehdään hyvin. Tarkoitus oli vähän avata miten eräät joukkueet saavat houkuteltua pelaajia. Manse houkuttelee rahalla ja kaupungilla, Tahko houkuttelee Helsingin läheisyydellä jne.
Kyllä kyllä, samaa mieltä ja en tuota sillä tavalla ottanutkaan.

Ja minä olen ymmärtänyt niin, että eikös esimerkiksi tuo juniorisarjoissa mainetta ja kunniaa niittänyt Veteli Pesis ole olemassakin lähinnä vain sitä varten, että se on Vimpelin Vedon oma junnuhautomo?
Kyllä, hyvin pitkälti näin. Vanhimmissa junnuissahan on jo pitkään kimppaporukoitakin ollut. Välillä Veteli Pesiksen nimen alla pelaten ja välillä ViVen.
 

Hosaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kouvolan Pallonlyöjät, KooKoo
Koplalla ei tule olemaan tänään helppo urakka Tampereella, Nikkanen odotetusti pois kokoonpanosta ja Hämäläinen tilalle eli sisäpelistä häviää paukkuja vaikka Hämis onkin hyvä koppari.

Mutta jos onnistuu voittamaan tänään niin tekee loppusarjan itselleen paljon suotuisammaksi, 3-1 tilanteesta ei ole helppo nousta kotietujoukkuetta vastaan.

Yksi voitto kolmesta joka tapauksessa riittää siihen että Game 7 pelataan Kouvolassa.

Illalla sataa ja Kaupin alusta on muutenkin pehmeässä kunnossa joten Puhtimäen ja Kivisen pomppu on luultavasti pois pelistä. Tänään vaaditaan kovia lyöntejä ja isoa kaasua.
 

Peltinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Koplalla ei tule olemaan tänään helppo urakka Tampereella, Nikkanen odotetusti pois kokoonpanosta ja Hämäläinen tilalle eli sisäpelistä häviää paukkuja vaikka Hämis onkin hyvä koppari.

Nikkasen saldo 2,5 peliin oli 1 lyöty juoksu ja 7 kärkkäriä, eli ei ole ollut kovin tärkeä tekijä näissä kahdessa voitossa. Ei tosin ole paljon päässyt lyömään kotiin kun vaihtopeli on sakannut. Kopparina Hämäläinen korvaa kyllä täysin. Tämä peli ratkeaa siihen, miten Kopla saa Mansen lyöntipelin taas rikki. Viime perjantain 3/15 kaltaisilla kotiutustilastoilla tulee Manselle noutaja.
 

Rara

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Voi toki johtua siitä, että on tottunut siihen, että nämä vuoriset, hakkaraiset, sirviöt, roopet, komulaiset ja nikokorhoset tulevat omasta juniorimyllystä. Toki niitä kohosia on sitten hankittu ulkoa, mutta runko on aina ollut oman kylän pojista.
Ovatkos nämä Jymyn omat kasvatit kaikki ihan sotkamolaisia vai tuleeko osa Kajaanista, Kuhmosta tai muualta? Vimpelihän näitä pelaajia haalii laajemmalta alueelta. Toki se on vähän pakkokin, kun Sotkamokin on metropoli Vimpeliin verrattuna.
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquarta
Ovatkos nämä Jymyn omat kasvatit kaikki ihan sotkamolaisia vai tuleeko osa Kajaanista, Kuhmosta tai muualta? Vimpelihän näitä pelaajia haalii laajemmalta alueelta. Toki se on vähän pakkokin, kun Sotkamokin on metropoli Vimpeliin verrattuna.
Riippuu ketä tarkoitat.

Tällä hetkellä Rönkkö taitaa olla ainoa kajaanilainen rosterissa, kuhmolaisia en keksi yhtään edes 20 vuoden otannalla.

Noista mainitsemistani jokainen on ihan oman kylän tuotteita. Esimerkiksi 2006 Jymyn mestarijoukkueen 12 ratkaisevassa finaalissa pelanneesta kaverista vaatimattomasti 11 oli syntyjään sotkamolainen. Se 12. oli Mikko Kuosmanen.
 

Sämppäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Olipahan jännät paikat. Vaikka edelleen usko Jomaan horjuu, niin täytyy antaa tunnustusta sitkeydestä. Hyvin tiukoista paikoista tänään jalat kuivana ulos. Toivottavasti torstaina Kempeleessä sataa.

Älysin vasta kunnolla tänään, miten kova ja nimekäs tuo Kekin keula on kutoseen asti. Kestää vertailun kenen kanssa tahansa.
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Älysin vasta kunnolla tänään, miten kova ja nimekäs tuo Kekin keula on kutoseen asti. Kestää vertailun kenen kanssa tahansa.
…minkä vuoksi Keki ei pelaa kakkoskärjellä ollenkaan, ja ykköskärkikään ei tiukoissa paikoissa saa palon uhalla mennä kentälle, jolloin ratkaisevat vuorot päättyvät useasti lyöjien loppumiseen kuten tänään.

Keki hävisi muutenkin peluutukseen. Oliko toisen jakson ensimmäinen vuoro, joka päättyi käytännössä lyöjien loppumiseen ilman paloja? Aina kun niin käy on peluutettu huonosti.

Sitten toisen jakson kolmas vai neljäs vuoro: etenijät kakkosella ja kolmosella, kaksi lyöjäjokeria jäljellä ja yksi palo. Meriläinen meni ekana lyömään pari surkeaa vapaata yritystä ja sitten pallo ylös. Tiesin heti ettei Matti Korhosella saada kahta kotiutusyritystä, eikä saatukaan kun eka lyönti epäonnistui.

Aina kun on tiukka paikka niin Tuuva ohjeistaa pistämään vaan palloa väliin vapailla yrityksillä ja viimeisellä antautumislyönti… yleensö huonolla menestyksellä.

Kekin hyvän ja huonon päivän ero on VALTAVA.

Matti Korhonen ja Ossi Meriläinen ovat myös syksyisin kevyttä kamaa.
 
Viimeksi muokattu:

friikki otus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Joensuulla löytyi tänään myös sitä asennetta peliin, mikä varsinkin sunnuntaina loisti poissaolollaan. Missään vaiheessa ei jänne katkennut. Kettunen pelasi ulkona kuin Jussila parhaimpina päivinään. Jopa Hacklin oli kohtuu varman näköinen kopparina. Lisäksi pelasi mailassakin kelpo pelin ja tämän myötä saatiin takaakin vielä tilanteita päälle. Väliaholta mahtavaan paikkaan taktinen väärä Tuuvan pelin ensimmäiseen lentomerkkiin pelin lopussa.

Kempele kyllä elää ja kuolee herrojen Määttä-Jussila-Haapakoski-Möykky mukana. Kempele ei pelaa kakkoskärjestä ollenkaan. Lisäksi nostan vielä sisäpelissä etenijäjokeri Hollannin suoritukset. Hänen ansiotaan on Kempele tässä sarjassa saanut useammankin juoksun, kun Keski-Petäjällä ei aina lähde.

No, vielä lauantaina pääsee peliin.
 
Viimeksi muokattu:

Sämppäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Vaikka kirjoitinkin aiemmin Mailan menevän alamäkeen, jossa on edelleen totuuden siemen, mutta ehkä tuossa annettiin myös kohtuutonta rapaa joukkueen niskaan. Täytyisi itsekin aina muistaa näissä analyyseissa, että harva joukkue kestäisi näitä poissaoloja. Jos Kekiltä otettaisiin Jussila pois, Haapakoski jokeriksi ja alkukaudesta joku Määttä olisi ryssinyt uransa, niin joukkue näyttäisi aika erilaiselta. Jos Jymyltä otettaisiin Vikström pois, Korhonen jokeriksi ja joku Pekkinen olisi ryssinyt uransa, niin joukkue näyttäisi erilaiselta. Ja niin edelleen. Tällä haen sitä, että Piirosen poissaolo, Liedon vamma (? jos sitä on) ja Rytkösen ryssiminen on varmasti jättänyt jälkensä. Siinä on kuitenkin sisäpelin numerot 2, 3 ja 4 ja näillä oli ulkokentälläkin tärkeät roolit. Ja nyt yksikään ei pysty pelaamaan pl Lieto jokerina. Näin kun ajatellaan, niin 2 voittoa Kekistä on jo hyvä saldo.
 

Mazaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Karsinnat
Matti Korhonen ja Ossi Meriläinen ovat myös syksyisin kevyttä kamaa.
Ei KeKi noilla kotiuttajilla tule voittamaan mitään.

Esim. Meriläisen kahden edellisen vuoden pleijarien kotiutussaldo on 5/32, eli kotitutusprosentti on 15,6%. Se vetää hiljaiseksi.
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Ei KeKi noilla kotiuttajilla tule voittamaan mitään.

Esim. Meriläisen kahden edellisen vuoden pleijarien kotiutussaldo on 5/32, eli kotitutusprosentti on 15,6%. Se vetää hiljaiseksi.
Jep. Sen takia Möykky on vitosena eikä nelosena - ykköskärki kestää yhden mokan ja silti hänelle tulisi kotiutuspaikka.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Risa
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös