Pesiskausi 2023

  • 290 361
  • 2 283

friikki otus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Kyllä tuohon Toivolan tilalle pitää saada joku muu koppariksi. Sikäli mikäli Piironen ei ole kunnossa. Omasta mielestä Toivolasta on enemmän hyötyä jokerina kuin numerolla.
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
HP 2 pisti paikallisvastustaja Kuusankosken Puhdin naisten suomarissa lauluun voitoin 2-0.

Pitkä on tie vielä kuitenkin ykköspesikseen nousuun, kun tuota sarjajärjestelmää katsoin. Jos nousu tulisi ykköseen, niin olisihan se aika upeaa, että olisi kolmessa portaassa pelaajapolku rakennettuna, kun tuo Puhti on kuitenkin HP:n yhteistyöseura.

Semmoinen kutina kuitenkin on, että tuolta vähän turhan kovia porukoita vielä vastaan tulee, mutta antaa pelien kuitenkin näyttää. En tiedä, että miten nuo säännöt menee, että saisivatko nuo Puhdit pelaajat edustaa HP:ta tulevissa peleissä. Siellä on ainakin pari semmoista pelaajaa, jotka ovat oranssissa pelanneet tällä kaudella tyttöjen superia, ja vahvistaisivat myös tuota suomarin porukkaa ihan selvästi.
 

Zohan

Jäsen
Toivottavasti Lonkainen on pelaavassa yhdeksikössä. Oli mielestäni kentän paras pelaaja Kempelettä vastaan. Mikähän homma muuten oli, kun viimeiseen vuoropariin Toivola asteli kentälle Niemeläisen tilalle?

Piirosen vamma luultavasti estää ulkona pelaamisen, mutta yhdessä pelissä hän oli jokerina. Eli lyöminen onnistunee? Onko Niemeläisen vamma paha? Toivolan tullessa numerolle niin ainut järkevä vaihtoehto kotiutusjokeriksi on laittaa Litmanen. Vai Lieto, jolla menisi Lonkaisen kanssa ulkopelipaikka vaihtoon?

1. Kettunen
2. Nokkala
3. Hacklin
4. Litmanen/Lieto
5. Toivola
6. Hämäläinen
7. Lonkainen
8. Kuosa
9. Väliaho
J: Piironen
J: Kosonen
J: Litmanen/Lieto

Olisi ainakin piristävä kokoonpano. Melko surkea ollut loppukausi.

Karjalaisessa: JOMALTA PUUTTUU keskiviikon ottelusta loukkaantunut koppari Konsta Piironen. Hänen tilallaan kopparina on Juho Hacklin.

Koko kauden sivussa selkävaivojen takia ollut Samuel Tirkkonen on palaamassa pelikentille, mutta ainakin aluksi JoMan suomensarjajoukkueen mukana.

Eli ei sen dramaattisempaa. Olisko Lieto silti jokerina ja Lonkainen numerolla?
 

Rektor

Jäsen
Karjalaisessa: JOMALTA PUUTTUU keskiviikon ottelusta loukkaantunut koppari Konsta Piironen. Hänen tilallaan kopparina on Juho Hacklin.

Koko kauden sivussa selkävaivojen takia ollut Samuel Tirkkonen on palaamassa pelikentille, mutta ainakin aluksi JoMan suomensarjajoukkueen mukana.

Eli ei sen dramaattisempaa. Olisko Lieto silti jokerina ja Lonkainen numerolla?
En ihan helposti jättäisi Liedon tasoista ulkopelaajaa sivuun yhdeksiköstä.

Noh, huominen näyttää.
 

Sämppäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Joo, Piironen poissa. Joukkueen paras linjapelaaja ja kovin heittokäsi on laitettu lyöjäjokeriksi ja Kosonen numerolle. Hyvin erikoinen ratkaisu tämä pelaava kokoonpano.

Hämäläinen
Kettunen
Hacklin
Litmanen
Kosonen
Niemeläinen
Nokkala
Väliaho
Kuosa

Toivola
Lieto
Purmonen
 

friikki otus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Onkohan ajateltu että Kosonen ottaa taas kaikki mahdolliset "paskapallot" kiinni kahden metrin vartalollaan, joka kompensoisi sitten sen että Liedon heittokäsi voidaan uhrata lyontivoimaksi? Tai sitten kaikki on vaan niin hajalla että pitää taikoa kynnelle kykenevät rosteriin jollain tavalla.

Aika paineettomasti saa nyt seurata näitä skaboja. Kempele nousee omissa papereissa ennakkosuosikiksi, nyt kun nuo koppariparitkin on aika tasan. Joensuulle maksimi on välierät tänä vuonna ja jos sinne asti päästään, niin sieltä tulee sitten seinä vastaan. Mutta nautitaan syksyn peleistä. Finaaleihin asti kuitenkin pitäisi olla suhteellisen tasaisia pelejä odotettavissa. Paitsi Vimpelin sarjat.
 

Sämppäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Onkohan ajateltu että Kosonen ottaa taas kaikki mahdolliset "paskapallot" kiinni kahden metrin vartalollaan, joka kompensoisi sitten sen että Liedon heittokäsi voidaan uhrata lyontivoimaksi?
Ilmeisesti. Huotari sanoo supervuoron haastattelussa, että haluttiin lisää lyöntivoimaa jokeriosastolle. Enpä ole ennen nähnyt, että joukkueen ehkä tärkein ulkopelaaja laitetaan jokeriksi ilman loukkia
 

Sämppäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Laitetaan omaa ennustusta sarjojen lopputuloksesta.

Veto - JymyJussit
4-1

Jymy - Kipa
4-1

Keki - Joma
4-2

Kpl - Manse
3-4

Olisin hyvin yllättänyt, mikäli sarjojen voittajat ei ole kyseiset joukkueet.
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Onpahan mielenkiintoiset pudotuspelit alkamassa. Finaaleihin ennakkosuosikit on miesten ja naisten puolella mielestäni aika selkeät. Manse - Pori ja Veto - Jymy. Mikä tahansa muu finaalijoukkue olisi yllätys.

Näissä puolivälierissä on kuitenkin monta niin ympäripyöreää sarjaa ennakkoon, että tietyllä tapaa näissä on jo suurin mielenkiinto pinnassa. Voi tulla todella tasaisia ja tunnerikkaita sarjoja.

Ykkösessä alkaa tänään välierät. Vallikentälle katsomaan, ja 1000 katsojan raja pitäisi tänään olla paperia. Kunnolla panosta tiskiin, niin onhan nämä ihan eri pelejä, kuin nuo runkosarjan tahkoamiset.
 

finnjewel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, KooKoo, KPL, Kiovan Dynamo
KPL pannut jälleen lyöntijärjestyksen uusiksi.
Vartama toipunut kokoonpanoon, mutta kakkoskärjessä nrolla 6. Saukko jokerina, ja muita siirretty pykälää eteenpäin.
 

Zohan

Jäsen
Omat veikkaukset:

Miesten:

Vimpeli
- Seinäjoki 4-0

Ei riitä Jymyjusseilla yhtä jaksovoittoa pidemmälle. Hieno ja nousujohteinen kausi silti. Vimpeli jokaisella osa-alueella niin paljon edellä.

Sarjan MVP: Elmeri Anttila

Sotkamo - Kitee 4-1

Kitee pystyy Sotkamon kertaalleen yllättämään kotipelissään, mutta Sotkamon ulkopeli on sarjan parasta eikä Kiteeltä tähän löydy tarpeeksi aseita.

Sarjan MVP: Roope Korhonen

Kouvola - Manse 2-4

Tässä sarjassa nähdään paljon läpilyöntejä. Manse kairaa rutiinilla ja paremmalla lukkarilla jatkoon, vaikka oma etenemisvoima meinaa välillä lyödä kapuloita rattaisiin.

Sarjan MVP: Juha Puhtimäki

Kempele - Joensuu 3-4

Mielestäni Kempele sopii Joensuun vastustajaksi hyvin. Väliaho pesee virkaveljensä. Nähdään kuitenkin ensimmäistä kertaa game seven!

Sarjan MVP: Konsta Kettunen

--

Naisten tulosveikkaus:

Manse - Vaasa 3-0
Pori - Rauma 3-1
Seinäjoki - Joensuu 3-2
Jyväskylä - Lapua 1-3
 

NIN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Fucking Horseshit
Veikataan nyt itsekin
Vimpeli - Seinäjoki 4-0
Ei tule riittämään Jymyjusseilla välttämättä edes jaksovoittoon, vaikka runkosarjassa tiukahkoja pelejä olikin.

Sotkamo - Kitee 4-0
Jymyn ulkokenttä dominoi tätä sarjaa ja Korhonen hoitaa tarvittavat pinnat. Kiteen eväslaukun pohja näkyy jo.

Kouvola - Manse 2 - 4
Pari voittoa Kopla tästä kairaa, mutta nousujohteisesti kautta pelannut Manse on vahvempi ja kokeneempi.

Kempele - Joensuu 4 - 2
Molemmat ovat kärsineet loukkaantumisista, mutta Kempeleelle veikkaan välieräpaikkaa tästä ottelusarjasta.
 

Broadstreet

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Philadelphia Flyers
Jännä että Puputti suoraan mainitsi kysymättä keitä painostaa sarjassa. Joku tossakin on taustalla, kun voi kääntyä itseään vastaan.
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Lippo oli Haminassa ihan paperia. Ihmeitä pitää tapahtua, että ei HP ykkösen finaalissa pelaisi.
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Ykkösen toisessa välierässä läikkynyt sitten reilumminkin. Nuo pallon heittelyt vaihtopenkkiä kohti ja pelaajien tönimiset pitää saada pois, koska jos noita tuomari katsoo sormien läpi, niin homma voi karata aivan täysin käsistä, ja siellä oikeasti ruvetaan jo fyysisesti tappelemaan.

Tuo lapsien haukkuminen on sitten jo aivan ala-arvoista.

 
Viimeksi muokattu:
(1)
  • Tykkää
Reactions: zet

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Pallon heitosta olisi ehdottomasti pitänyt nousta kortti ja lapsiin kohdistuneesta herjauksesta pitkä pelikielto.
 
Viimeksi muokattu:

Diablo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vimpelin Veto, Urheilullisesti avoimet sarjat
Jaha, taas PuPen & Ronkaisen pleijarisarjoissa tapahtuu. Tällä kertaa enemmän ns. ottavana osapuolena. Tuosta voi aika kuuma sarja kehkeytyä, jos ei nyt sitä jo ole. KaMalaiset näyttivät ”osaamistaan” jo aiemmin mm. tuulettelujen osalta puhetta herättäneessä Kiri-kotipelissä. Jos nyt läikkyi kakkosPJ:llä pahasti yli, niin tallenteelta katsottuna KaMan kolmoskopparin pallon heitto kohti puijolaisia vuoron vaihdon aikana oli myös aika järjetön temppu. Kyllähän tuossa(kin) kohtaa tuomarit paskoi allensa, kun ei minkään väristä lappua heilunut. KaMan nipusta ei ole jäänyt kuva minään varsinaisina järjen jättiläisinä. En nyt käytä niitä ala-aste sanoja. Näin muutoin ykkösen puolella vaikuttaisi olevan vielä jäljellä tietynlaista wanhan liiton meininkiä, enemmän mitä superin puolella. On tietenkin myös asioita, joita ei pelikentille kaivata.
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Jaha, taas PuPen & Ronkaisen pleijarisarjoissa tapahtuu. Tällä kertaa enemmän ns. ottavana osapuolena. Tuosta voi aika kuuma sarja kehkeytyä, jos ei nyt sitä jo ole. KaMalaiset näyttivät ”osaamistaan” jo aiemmin mm. tuulettelujen osalta puhetta herättäneessä Kiri-kotipelissä. Jos nyt läikkyi kakkosPJ:llä pahasti yli, niin tallenteelta katsottuna KaMan kolmoskopparin pallon heitto kohti puijolaisia vuoron vaihdon aikana oli myös aika järjetön temppu.
Muistatko missä kohtaa tallennetta tuo pallonheitto tulee? Kiinnostaisi se tilanne katsoa.

Näin muutoin ykkösen puolella vaikuttaisi olevan vielä jäljellä tietynlaista wanhan liiton meininkiä, enemmän mitä superin puolella. On tietenkin myös asioita, joita ei pelikentille kaivata.
En muista tältä kaudelta ainakaan HP:n peleistä isommin mitään välikohtauksia nähneeni. Ei sitä nyt ykkösessäkään mitenkään älyttömästi ole. Tuulettelua ja railakasta menoa näkee kotipesissä aika paljon, mutta sitä nyt tuskin kukaan on pesiksestä pois haluamassa.

Sanoisin, että tuomarit ovat parempia superpesiksessä, ja sen vuoksi näitä surkeista vihellyksistä tulleita hässäköitä on pikkaisen enemmän ykkösen puolella. Mutta nämä tämmöiset Puijo - KaMa ottelussa nähdyt tilanteet ovat hyvin harvinaisia.
 

Diablo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vimpelin Veto, Urheilullisesti avoimet sarjat
Muistatko missä kohtaa tallennetta tuo pallonheitto tulee? Kiinnostaisi se tilanne katsoa.
Toinen jakso ja olisko ollut kolmannen vuoroparin aloittavan päätteeksi.

Sanoisin, että tuomarit ovat parempia superpesiksessä, ja sen vuoksi näitä surkeista vihellyksistä tulleita hässäköitä on pikkaisen enemmän ykkösen puolella.
Tällä varmasti oma vaikutuksena joo.
 

haepis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tuomarit, KooKoo, Red Wings
Tuomarit toki myös sarjatason mukaan. Kun maassa pelataan kahdeksaa (tai jopa kymmentä) tärkeämpää ottelua samaan aikaan, ei voi olettaa, että ykköspesikseen riittää parhaita tuomareita. Parhaansa hekin aina tekevät, eikä heiltä voi vaatia yhtään enempää.

Hyvä pelinjohtaja (ja joukkue) ei antaisi tuomioiden mennä noin pahasti ihon alle.

Vilander ei toivottavasti seuraavassa ottelussa pelaa, ottelurangaistuksen arvoinen teko.
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Näin muutoin ykkösen puolella vaikuttaisi olevan vielä jäljellä tietynlaista wanhan liiton meininkiä, enemmän mitä superin puolella. On tietenkin myös asioita, joita ei pelikentille kaivata.
Sekä peli- että syöttötuomari katsoi juuri Puijon pelaajien suuntaan, minne tuo pallo putosi. Ei voinut mennä kokonaan ohi molemmilta tuo tilanne.

On kyllä munatonta toimintaa tuomarikaksikolta, että tuohon eivät puuttuneet. Aivan päivänselvä lapun paikka tuolle pallon heittäneelle kopparille.
 

Mazaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Karsinnat
Sekä peli- että syöttötuomari katsoi juuri Puijon pelaajien suuntaan, minne tuo pallo putosi. Ei voinut mennä kokonaan ohi molemmilta tuo tilanne.

On kyllä munatonta toimintaa tuomarikaksikolta, että tuohon eivät puuttuneet. Aivan päivänselvä lapun paikka tuolle pallon heittäneelle kopparille.
Heitto näyttää selvästi tahalliselta ja on täysin peliin kuulumaton.
Saa nähdä tuleeko tuosta mitään mainintaa. Veikkaan, että ei tule, kun muu räksytys vie kaiken huomion.

Jos itse saisin päättää, niin syöttötuomarille "uusi" ohjeistus protestointiin/räksyttämiseen olisi seuraava:

- Kotipesässä syöttötuomari ilmoittaa, milloin protestoinnin on loputtava; ellei
protestointi lopu, on seurauksena yhden pisteen varoitus eli keltainen kortti


Eli tyly ilmoitus
"Protestointi loppuu NYT".
-> jos jatkuu sanankin verran, niin suoraan lappua taskusta

Tosin tämä kohta on jo sääntökirjassa!

Eli mitään muuta ei tarvitsisi muuttaa kuin ottaa sääntö käytäntöön, minkä ei luulisi olevan avaruustiedettä.
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Kanalan tuntemuksia eilisen pelin jälkeen. Ilmeisesti paluu pelikentille on suhteellisen lähellä.



Kumpa nyt vaan olisi semmoinen juttu, että kestää sitten kanssa pelata nämä pudotuspelit kokonaan.

Hieman tuo vaan huonolta kuulostaa, että jos on vanha vamma, joka on uusiutunut, niin äkkiäkös tuommoinen uusiutuu vielä toisenkin kerran?

Toivon siis todellakin, että ei uusiudu. Kanalan loukkaantumishistoria on niin mittava, ja toisekseen kyllähän nämä pudotuspelit aina parhaalta maistuu silloin, kun kaikilla huipuilla on koko rosterinsa käytössään. Etenkin kun puhutaan tämmöisestä huippupelaajasta, niin kyllä katsojanakin nämä kaikki haluaa kehissä syksyllä nähdä.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: NIN
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös