Pesiskausi 2022

  • 304 277
  • 2 301

NaPa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Metsurit
Hyvää pohdintaa - onhan tässä mahtava ottelu tiedossa eikä sää nyt ilmeisesti ihan mahdoton ole. Komulainen minusta tässä on erityisessä avainasemassa - pystyy yksinään sekoittamaan vahvojenkin sisäpelijoukkueiden peliä: jos hänet pidetään kurissa niin kyllä Sotkamo minusta tässä kuitenkin on niukka altavastaaja. Vimpelin luulisi pakosta luovan edes jonkin verran tilanteita ja onhan tuo jokerikaksikko ihan järkyttävän vaarallinen kotiutuksissa.

Joo, mutta miksi edes erehdyin laittamaan Vainionpään Mäkelän tilalle. Nöösipoika vs. Legenda, olishan se pitäny tietää.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Jaaha, olen sanonut tämän aiemminkin, mutta Kinnunen on ollut minulle suurin yllätys Vedossa. Täysin ajattelin että olisi korkeintaan keskiverto lukkari, mutta eipä todellakaan ole. Ja jos tuohon Vedon kokoonpanoon tosiaan saadaan vielä terve Kanala niin ei hyvää päivää miten vahva joukkue.
 

NaPa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Metsurit
Jaaha, olen sanonut tämän aiemminkin, mutta Kinnunen on ollut minulle suurin yllätys Vedossa. Täysin ajattelin että olisi korkeintaan keskiverto lukkari, mutta eipä todellakaan ole. Ja jos tuohon Vedon kokoonpanoon tosiaan saadaan vielä terve Kanala niin ei hyvää päivää miten vahva joukkue.

Toisaalta, pelaa aivan erilaista peliä kuin edeltäjänsä Ruuska ja Heimonen. Kestää aikansa kun vastustajat oppii lukemaan koukerot paremmin, aivan kuten Komulainen jr. 2020 vs 2021. Mutta joka tapauksessa, yksi kovimmista hauista tällä vuosituhannella. Vei tänään virkaveljeään 100-0, valitettavasti.

Näyttää siltä, että on tulossa taas ihan kohtuullinen pesissyksy. Jestas sentään.
 

juhana

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit 1975-2013, 2023-, Roihuttaret, K-Vantaa
Hyvä matsi nähtiin Saarikentällä, vaikka Jymyn fanina tappio tietysti harmittaakin varsinkin näin laadukkaan pelin jälkeen.

Sitten ensin jossitellaan, mikä on ikuinen urheilun suola ja pippuri...jos Roopen lyönti ei olisi ensimmäisellä jaksolla päätynyt siihen esteeseen, jos Jymyn pelaajat ei olisi irronneet niin helposti kolmoselta, jos välillä ei olisi sisäpelissä "nukahdettu" etenemistilanteessa...No näitä voisi tietysti jatkaa vaikka kuinka pitkään, mutta tulosta kunnioitetaan.

Eikä huonolle joukkueelle hävitty tänään, jos ei sitä joku sarjataulukon perusteella tiennyt. Mäkelän lyönnit oli huikeita ja kyllä tuo lukkari Kinnunen on ainakin minut yllättänyt ja nimenomaan positiivisesti, vaikka "väärässä joukkueessa" pelaakin.

Silti Jymylle myös tunnustusta, joukkueen ilme ja tekeminen on ihan eri tasolla kuin vielä aiemmin tänä kesänä. On syy sitten Ville Viidassa tai missä tahansa, niin tässähän alkaa olla ihan voittavan joukkueen merkkejä. Toki matkaa on vielä mutta ennenkin on kurottu varsinkin syksyllä kiinni...

Lopuksi vielä vähän varsinkin somen puolella välillä puhuttavaan yleisöön. Minua ei edes Jymyn fanina häiritse tuo Saarikentän yleisö ja pauhu vierasjoukkueen sisävuoron aikana. Tuo että lyöjälle luodaan painetta "mölinällä" erityisesti viimeisen lyönnin kopinnostossa, jotenkin kuuluu asiaan. Ja parhaita kuittauksia on hiljentää lyömällä pallo tyylikkäästi väliin...Ei tuommoisessa välttämättä juuri järkeä ole, mutta se on sitä tunnetta. Kokonaan toinen juttu on sitten älyttömät ja henkilökohtaisuuksiin menevät alatyyliset huutelut niin pelaajille kuin tuomareille. Tosin tämä jälkimmäinen kyllä Etelä-Pohjanmaalla kuuluu enemmän Ilmajoelle ja "viinataajaman" sikakatsomoon.
 

sorza

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaPKo,Jokerit,Tamminen,Harri Aholan lounaskaverit
Tuo että lyöjälle luodaan painetta "mölinällä" erityisesti viimeisen lyönnin kopinnostossa, jotenkin kuuluu asiaan. Ja parhaita kuittauksia on hiljentää lyömällä pallo tyylikkäästi väliin...Ei tuommoisessa välttämättä juuri järkeä ole, mutta se on sitä tunnetta. Kokonaan toinen juttu on sitten älyttömät ja henkilökohtaisuuksiin menevät alatyyliset huutelut niin pelaajille kuin tuomareille. Tosin tämä jälkimmäinen kyllä Etelä-Pohjanmaalla kuuluu enemmän Ilmajoelle ja "viinataajaman" sikakatsomoon.
Olen samaa mieltä. Muistan ikuisesti, kun naisten puolella lähdin huutamaan Sallisen tolpalle pitkää eeee. Mansen kaulahuivilla varustettu henkilö tuli kysymään, miksi häiritsen lukkaria. Yritin kiltisti selittää, että viimeisellä vierasjoukkueelle aina huudetaan eeee, että kopin nosto häiriintyisi ja ei huudeta mitään sellaista mikä voisi sekoittua kaaren väärän huutoon.

Moni pesisfani voisi katsoa Jymyn tekemän ns dokkarin aiheesta huuto.

Myös huomiona, kun Ruuska Vimpelin lukkarina näytteli Sotkamon katsomoon sormella hyshys niin lopulta Jymy siitä jatkoon meni. Silloin taisi multa lipsahtaa, että pitäisi vähän edes kannuksia kerätä, että noita hyshys merkkejä Sotkamossa näyttää.
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Mitäs ihmettä se sellainen muka olisi, että pesäpallossa ei saisi yleisö lämmittää pelaajia, eikä psyykata huuteluilla. Vaikka sitten esimerkiksi kopinnostotilanteissa. Pitäiskö siellä sitten vaan kaikkien istua niin kuin kirkossa ja läpsyttää korkeintaan saa? Iät ja ajat tuo huutelu on kuulunut peliin, ja on minun nähdäkseni vähentynyt sitäpaitsi paljonkin ihan sinäkin aikana, mistä oma pesiksen seuraamiseni on alkanut, eli sieltä 90-luvun puolivälistä. Hurjat tarinat tietää kertoa, että joskus tuota ennen se vasta metakkaa olikin.

Henkilökohtaisuuksiin menevät huutelut, ja junnupeleissä vittuilu sekä haukkuminen ovat sitten ihan asia erikseen.
 

Hubacek

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Vegas Golden Knights, altavastaajat
On nuo helkkarin kovakätisiä koppareita Jymyllä. Aivan turha lähteä yrittämään juoksua jos ei merkistä lähde.

Toki tänään taisi olla A. Lassila tulossa kahdesti ja paloi. Kanala ja Vihriälä olisivat saattaneet ehtiä.

Vaikka Vedon Anttilaakin pidetään kovakätisenä niin onhan se puolet heikompi kun edellä mainitut. Ja sitten Vihriälä siitäkin heikompi.
 

Mleknoe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Vimpelin Veto
Olipahan hyvä matsi tunnelmaltaan ja pelin tasoltaan. Molemmat pelasivat mielestäni loistavaa ulkopeliä ja juoksut lyötiin hyvillä lyönneillä. Kannatti ajella parisataa kilometriä ruudun ääreen jäämisen sijaan, tunnelma oli parasta aikoihin. Muutamia nostoja pelaajista:

- Vedon kentällemenijöistä Ollilla oli vaikeaa, mutta Jere ja Mikko loistavia, Saukko menee tällä hetkellä käsittämättömän hyvin kentälle. Harmi vaan että juoksu ei ole nopeimmillaan juuri nyt ja tällaista ulkopelijoukkuetta vastaan ne ylimääräiset sentit ovat usein ratkaisevia tuleeko juoksu vai palo.

- Aleksi Lassilalta aivan fantastinen peli, 1-2 vaihdot 100% ja monipuolisilla lyönneillä. Huomionarvoista on myös se, että ei edes vaihtele sarjan ihan nopeimpia etenijöitä tällä hetkellä.

- Elmeriltä heikko peli mailassa, läpäriyritykset eivät onnistuneet ja mielestäni olisi pitänyt olla malttia lyödä pieniä (esim. Viimeisessä sisävuorossa viedä molempia etenijöitä pienellä lyönnillä). Bravuuri-kääntönäppi oli jätetty varastoon tulevia pelejä varten.

- Mäkelä ja Kinnunen olivat päivän tähdet Vedolla, Mäksälle voitaisiin kyllä sorvata vaikka 5 vuoden pahvi kiitos. Kinnusta on kehuttu paljon ja aiheesta, tänään jätti Aapon varjoonsa.

- Lauri Vihriälä tekee kyllä huimia polttoja kakkospesältä kolmospesälle, mutta tänäänkin yksi lyönti lirahti längistä jokeen, isossa kuvassa kuitenkin pelaa tällä hetkellä loistavaa ulkopeliä.

- Roope oli tänään aivan karmeassa iskussa, tavoite oli kun mies meni lyömään, että ei tulisi yhtä juoksua enempää. Sotkamossa varmaankin käännetään kaikki kivet, että saadaan Roope jatkamaan mahdollisimman monta kautta. Tuosta heittovoimaisesta kopparikaksikosta olen myöskin hieman kateellinen.

- Peluutuksessa oli muutama tilanne jota jäin ihmettelemään. 1J4A paloton 1-3 -tilanne, Vainionpää ja Mäkelä lyömättä (kaksi viimeistä lyöjää), yritti JP kolmesti läpi. Samaten Mäkelä kaksi vapaata ja yksi kotiutusyritys. Miksei tuossa vaihdeltu ykköspesältä miestä kakkoselle ja 5 lyöntiä aikaa yrittää kahta pelaajaa kotiin. Samaten ihmettelen miksei Vainionpäätä laiteta vaihtotilanteisiin juuri ollenkaan. Esimerkkinä tuo viimeinen sisävuoro (kun yhtä juoksua tarvittiin): yhden palon etutilanne, viimeinen vuoro joten ei väliä mihin lyönnit jää, Rinta-Aho tuli vaihtamaan ja tilanne kuivui. Tuossa kun yhtä pinnaa haetaan olisi Vainionpää voinut hoitaa vaihdon ja tulikuuma Mäkelä kotiuttamaan, tämän jälkeen olisi ollut vielä Rinta-Aho jäljellä. Matias on omimmillaan kotiuttajana ja vastaavasti Vainionpää on selvästi varmempi vaihtaja Matiakseen verrattuna. Mielestäni tuossa olisi pitänyt vain saada Mäksälle kolmostilanne hinnalla millä hyvänsä. Peli antoi varmasti myös paljon oppia tulevaan esim Jussi Korhosta vastaan pelaamiseen. Kohti tulevalla kupperilla ei ole mitään mahdollisuutta ehtiä, erityisesti jos etenijänä ei ole Kanala. Silloin ei pidä mailan laskea. Kumurat pitää saada suunnattua keskelle tai jatkeille tai vaihtoehtoisesti lyödä tappikumura merkistä.

Mahtava syksy tulossa, mun papereissa tällä hetkellä on neljä joukkuetta, joiden mestaruus ei olisi toteutuessaan isokaan yllätys. Puolitoista viikkoa ja Veto kohtaa ensi kertaa Mansen tällä kaudella. Ei taida Kanala vielä ehtiä tuohon junaan mukaan, mutta Aleksin pelatessa näin voi Kanis olla kiirehtimättä paluun kanssa. Välissä on kuitenkin useampi peli, Seinäjoki sunnuntaina voi olla tietynlainen henkinen haaste koska tämän viikon päälataus oli tässä perjantaissa.
 
Viimeksi muokattu:

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquarta
Tämäkään ei liity otsikkoon mitenkään, mutta harhauduin lukemaan jatkiksen ”pesäpallokesä 2004” ketjua tms.. lopussa nauroivat SoJy ja @Grainger . Pesäpallon evoluutio my ass.
Jarkko Kokko ja 1+1 ratkaisevan finaalin supervuoroparissa. Hienoja hetkiä, hienoja hetkiä.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Risa

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquarta
Lauri Rönkkö ilmeisesti fyysisesti ainakin kunnossa, kun hakee tuntumaa Jymyn Suomarijoukkueessa. Yhden ottelun vasta pelannut, mutta suunta lienee oikea.
 

finnjewel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, KooKoo, KPL, Kiovan Dynamo
Kukaan Kouvolan pelaajista ei mahdu kärkilyöntitilaston TOP20:een. Onko tämä hyvä vai huolestuttava asia? Merkki siitä että kaikki osaavat vai siitä ettei kukaan osaa?
 

JYP#44

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tyyni Kari & Klassikkopaidat
Näköjään Kirittäret on reagoinut pelinjohtopuolella ja hankkinut Katja Saaren kakkosviuhkaan. Saari on erittäin tuttu henkilö organisaatiolle, jolla on Jyväskylästä menestystaustaa niin pelaajana kuin 1. pj:nä. Jos muistini ei petä, niin hän on ollut myös seuran toiminnassa mukana jollain tasolla viime vuosinakin.

Se mikä tässä kuitenkin vähän ihmetyttää, niin Kirittäret ei ole itse tästä hirveästi huudellut. Sosiaalisen median kanavissa aiheesta ei ole sanottu sanaakaan ja kotisivuille on tehty pieni tiedote asiasta. Allekirjoittanutkin huomasi asian Keskisuomalaisen uutisen muodossa. Ehkä asiaa pantataan vielä ensi viikolle, kunnes Saari astuu lauantaina tositoimiin Lapuaa vastaan vieraissa.
 
Suosikkijoukkue
Vimpelin Veto, Roihuttaret, Kaljakylä Rangers, Fla
Mistä saadaan Roihuun lyöjiä? Harinen on kyllä tähän kaunis, kun naamasta naamaan tuijotetaan, vaan ei ole ratkaisu. Tsarlotta menee koko ajan kentälle 100% vaan kukaan ei tue hänen etenemistä.
 

zet

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anssi Ritari
Näköjään Kirittäret on reagoinut pelinjohtopuolella ja hankkinut Katja Saaren kakkosviuhkaan. Saari on erittäin tuttu henkilö organisaatiolle, jolla on Jyväskylästä menestystaustaa niin pelaajana kuin 1. pj:nä. Jos muistini ei petä, niin hän on ollut myös seuran toiminnassa mukana jollain tasolla viime vuosinakin.

Se mikä tässä kuitenkin vähän ihmetyttää, niin Kirittäret ei ole itse tästä hirveästi huudellut. Sosiaalisen median kanavissa aiheesta ei ole sanottu sanaakaan ja kotisivuille on tehty pieni tiedote asiasta. Allekirjoittanutkin huomasi asian Keskisuomalaisen uutisen muodossa. Ehkä asiaa pantataan vielä ensi viikolle, kunnes Saari astuu lauantaina tositoimiin Lapuaa vastaan vieraissa.
Sama taisi olla Nallen sairasloman kohdalla eli se kuitattiin vain lyhyellä kotisivujen uutisella eikä somekanavissa mainittu millään tavalla tälläistä pikkujuttua. Kaijansinkon touhuista kentän ulkopuolella voidaan olla montaa mieltä, mutta se on pakko sanoa että Kirittärien seurajohtajana teki hienoa työtä ja niitä saappaita ei ole saatu paikattua vielä.
 

JYP#44

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tyyni Kari & Klassikkopaidat
Sama taisi olla Nallen sairasloman kohdalla eli se kuitattiin vain lyhyellä kotisivujen uutisella eikä somekanavissa mainittu millään tavalla tälläistä pikkujuttua. Kaijansinkon touhuista kentän ulkopuolella voidaan olla montaa mieltä, mutta se on pakko sanoa että Kirittärien seurajohtajana teki hienoa työtä ja niitä saappaita ei ole saatu paikattua vielä.
Näin oli joo. Tavallaan ymmärrän tuon, että Nallelle halutaan täysi toipumisrauha ja siksi hän jää sivuun pienessä hiljaisuudessa. En tiedä jatkuuko tuo hiljaisuus sitten näissä muissakin pelinjohtoon liittyvissä uutisoinneissa. Vähän erikoinen juttu, sillä pelinjohtajan paikka on sen verran näkyvä, että sitä nyt ei yksinkertaisesti voi kenenkään huomaamatta lähteä muuttamaan.

Toivottavasti Nallen sairastuminen ei ole vakavaa. Vaikka sairauslomilla ei saisi spekuloida, niin totean tässä ääneen, että nykyäänhän myös henkiset loukkaantumiset ymmärretään urheilussa takavuosia paremmin. Minä "toivon" Nallen saikku olisi "vain" jotain henkistä väsähtämistä case-Kaijansinkon jälkeen. Aivan varmasti tuo tilanne on ollut myös Viljaselle raskas, kun viereltä lähtee vuosikymmenien mittainen kollega ja toisaalta Nallellakin on ollut näppinsä pelissä sille, että juuri Kaijansinkko on toiminut hänen aisaparinaan.

Kuten sanoit, Kaijansinkko teki hyvää työtä Kirittärissä niin urheilullisesti, kuin myös taloudellisesti, mutta harmillisesti kaikki tuo työ lensi viime talven aikana roskakoriin. Isot saappaat jäivät tyhjäksi ja niiden täyttö on ollut vaikeaa, enkä tiedä onko niitä ylipäätään edes mahdollista täyttää. Samaan hengenvetoon totean kuitenkin sen, että Kaijansinkon potkiminen ulos oli ainoa ja oikea päätös. Siinä alkuvaiheessa kun Kaijansinkon mukaan kaikki häirintä oli tapahtunut seitsemän vuotta sitten Raumalla ja siitä oli opittu, olisi vielä voinut jotenkin perustella herran jatkon Kirittärissä, mutta kun tutkinnassa paljastui vastaavaa käytöstä myös Kirittärissä, niin valitettavasti ainoa vaihtoehto oli pistää mies ulos. Sen verran monesti sama kaveri on hölmöillyt, että ei tarvitse hetkeen palata pesäpallon pariin näkyvään rooliin.

Toivottavasti Kirittäret kerää nyt itsensä tästä tilanteesta. Viljasella on sopimus vielä ensi kaudesta Jyväskylässä, sen jälkeen hän vaihtaa joko maisemaa tai lopettaa. Näiden yllättävien pelijohtoliikkeiden myötä pelaajaruletti pyörähtää Jyväskylässä varmasti ennätyksellisen paljon syksyllä. Aiemminhan Kirittäret on tehnyt hyvin maltillisesti siirtoja.
 

zet

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anssi Ritari
Näin oli joo. Tavallaan ymmärrän tuon, että Nallelle halutaan täysi toipumisrauha ja siksi hän jää sivuun pienessä hiljaisuudessa. En tiedä jatkuuko tuo hiljaisuus sitten näissä muissakin pelinjohtoon liittyvissä uutisoinneissa. Vähän erikoinen juttu, sillä pelinjohtajan paikka on sen verran näkyvä, että sitä nyt ei yksinkertaisesti voi kenenkään huomaamatta lähteä muuttamaan.

Toivottavasti Nallen sairastuminen ei ole vakavaa. Vaikka sairauslomilla ei saisi spekuloida, niin totean tässä ääneen, että nykyäänhän myös henkiset loukkaantumiset ymmärretään urheilussa takavuosia paremmin. Minä "toivon" Nallen saikku olisi "vain" jotain henkistä väsähtämistä case-Kaijansinkon jälkeen. Aivan varmasti tuo tilanne on ollut myös Viljaselle raskas, kun viereltä lähtee vuosikymmenien mittainen kollega ja toisaalta Nallellakin on ollut näppinsä pelissä sille, että juuri Kaijansinkko on toiminut hänen aisaparinaan.

Kuten sanoit, Kaijansinkko teki hyvää työtä Kirittärissä niin urheilullisesti, kuin myös taloudellisesti, mutta harmillisesti kaikki tuo työ lensi viime talven aikana roskakoriin. Isot saappaat jäivät tyhjäksi ja niiden täyttö on ollut vaikeaa, enkä tiedä onko niitä ylipäätään edes mahdollista täyttää. Samaan hengenvetoon totean kuitenkin sen, että Kaijansinkon potkiminen ulos oli ainoa ja oikea päätös. Siinä alkuvaiheessa kun Kaijansinkon mukaan kaikki häirintä oli tapahtunut seitsemän vuotta sitten Raumalla ja siitä oli opittu, olisi vielä voinut jotenkin perustella herran jatkon Kirittärissä, mutta kun tutkinnassa paljastui vastaavaa käytöstä myös Kirittärissä, niin valitettavasti ainoa vaihtoehto oli pistää mies ulos. Sen verran monesti sama kaveri on hölmöillyt, että ei tarvitse hetkeen palata pesäpallon pariin näkyvään rooliin.

Toivottavasti Kirittäret kerää nyt itsensä tästä tilanteesta. Viljasella on sopimus vielä ensi kaudesta Jyväskylässä, sen jälkeen hän vaihtaa joko maisemaa tai lopettaa. Näiden yllättävien pelijohtoliikkeiden myötä pelaajaruletti pyörähtää Jyväskylässä varmasti ennätyksellisen paljon syksyllä. Aiemminhan Kirittäret on tehnyt hyvin maltillisesti siirtoja.
Tuo vähäinen vaihtuvuus on vähän kaksipiippuinen juttu. Tuo Nallen koulu on sen verran raakaa leikkiä että se vaatii pelaajilta äärimmäisen paljon niin henkisesti kuin fyysisesti. Aika usein toki se on palkittu kauden jälkeen sillä että pääsee pokaalin kanssa uimaan Köyhälampeen, mutta nyt tuntuu että tämä nykyisen rosteri on loppuunajettu ja tuo rungon räjäytys tekisi hyvää. Taso riittää toki varmasti vieläkin mitaliin mutta mestaruus menee koko Poriin tai Tampereelle. Nuoret pelaajat kuten Korpela tai Karttunen eivät ole enää kehittyneet yhtään eikä omista junnuista nyt oikein ole tulossa uusia runkopelaajia hetkeen. Vaikea tilanne on kyllä syksyllä edessä ja uudella seurajohtajalla onkin edessä haastava tehtävä.
 

skode

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Kukaan Kouvolan pelaajista ei mahdu kärkilyöntitilaston TOP20:een. Onko tämä hyvä vai huolestuttava asia? Merkki siitä että kaikki osaavat vai siitä ettei kukaan osaa?

Peluutuksesta kiinni. Vastuuta tasaisesti ja ei mennä pakolla kentälle. Kahta pesänväliä ei ole tarvetta vaihtaa yhdellä lyöjällä jos mennään pelisuunnitelman mukaan. Lisäksi kotikenttä tietysti vaikuttaa lyötyjen määrään ja vaihtolyönnit huomattavasti tiukempia kuin avoimella kentällä. Siinäpä se yksinkertaisuudessaan. Prosenteissa mitattuna niillä tärkeillä väleillä joita vaihtavat ihan hyvää tekemistä.

Itse en ole huolissani, etenkin kun Vartama alkanut saamaan 1-2 vaihdot sinnepäin.
 

IceMaster

Jäsen
Suosikkijoukkue
Trashers, Flyers
Itse en ole huolissani, etenkin kun Vartama alkanut saamaan 1-2 vaihdot sinnepäin.

Toki Kossu ja Kama eivät ole oikeita mittareita, mutta Vartamalta hyvää tekemistä molemmissa peleissä. Vapaalla haetaan etumiehen yli ja merkistä sitten vedetään ykkösrajakova, kääntönäppi kakkosrajaan, ohitusnäppi, ylitysnäppi, varsi...tai sitten jotain muuta. Toivottavasti saa pidettyä monipuolisuuden mukana kuvissakin peleissä.
 

juhana

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit 1975-2013, 2023-, Roihuttaret, K-Vantaa
Kirittärien osalta myös lukkari Mari Mantsisella oli ainakin Roihuvuoressa viime viikolla iso rooli sisäpelissä ja oli melkein käytännössä kakkospelinjohtaja vierasjoukkueen sisävuoroissa muun muassa "melan" kanssa kotiutustilanteissa. Tuossa matsissahan kakkospelinjohtajaksi oli nimetty Susse Ojaniemi, joka ei siis pelannut joko jonkin pienen loukin tai sitten ihan normaalin rotaation takia. Kyllähän Ojaniemi oli mukana myös kaarella, mutta selvästi enemmän Mantsinen "johti"peliä. Hän muun muassa oli toinen niistä, joka oli ulomman kaaren sisäpuolella sisävuoroissa. Joukkuehan kait voi kaksi nimetä ennen peliä ketkä he ovat ja lähes ainahan ne on pelinjohtajat mutta nyt ei siis näin ollut.

Eikä siinä siis sinänsä mitään huonoa...Marihan on varmasti yksi Superin älykkäimmistä naislukkareista ja selvästi taktista "silmää" löytyy, josta varmasti hyötyä myös sisäpelissäkin. Muutenhan hänen rooli just sisäpelissä on pieni ja usein jätetään lyöntivuoro välistä jos mahdollista. Tällä tavalla kuitenkin pystyy auttamaan omaa joukkuetta.

Katja Saari varmasti pystyy kuitenkin Kirittäriä auttamaan varsinkin loppukauden entistä tärkeimmissä peleissä.
 

NaPa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Metsurit


”Vuokatin pesisturnaus”…………Okei.

No niin, tänään joka tapauksessa Hiukassa tärkeä peli molemmille joukkueille. Jymy alkaa voitolla sementoimaan runkosarjan neljättä sijaa ja sitä kautta mahdollista tuhannennetta pudotuspelisarjaa Joensuuta vastaan. Kempele puolestaan tappelee sijoista 5-8 ja varmasti ottaisi puolivälieriin mieluiten vastaan juuri Sotkamon.

Jymyn rosteri jatkaa ennallaan, Kempeleen osalta huomio sattui numeroon yksi eli Lassila. Isoketo ilmeisesti loukkaantunut mutta mainiota kautta pelaava kärkikaksikko näin ollen pois pelistä. Määttä ollut ihan hurmoksessa koko kesän.

Kelikin näyttäisi olevan kohdillaan ja Ruudun päälähetys. Toivotaan ehjää tuotantoa.
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
”Vuokatin pesisturnaus”…………Okei.

No niin, tänään joka tapauksessa Hiukassa tärkeä peli molemmille joukkueille. Jymy alkaa voitolla sementoimaan runkosarjan neljättä sijaa ja sitä kautta mahdollista tuhannennetta pudotuspelisarjaa Joensuuta vastaan. Kempele puolestaan tappelee sijoista 5-8 ja varmasti ottaisi puolivälieriin mieluiten vastaan juuri Sotkamon.

Jymyn rosteri jatkaa ennallaan, Kempeleen osalta huomio sattui numeroon yksi eli Lassila. Isoketo ilmeisesti loukkaantunut mutta mainiota kautta pelaava kärkikaksikko näin ollen pois pelistä. Määttä ollut ihan hurmoksessa koko kesän.

Kelikin näyttäisi olevan kohdillaan ja Ruudun päälähetys. Toivotaan ehjää tuotantoa.
Kekillä näköjään Koivistokin sivussa. Eli ennalta se ulkopelin heikoin lenkki, takakenttä, on sitten vielä heikompikin. Eiköhän sinne laiteta haastolyöntejä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös