On totta, mitä TosiFani sanoi, että: "harva pelaaja pystyy lepäämään ja huoltamaan fyysisesti itseään kuten ammattilaisten pitäisi". Totta kai se vaikuttaa palautumiseen yms. jos/kun joutuu pitkien pelireissujen päälle seuraavana päivänä töihin, eikä pysty käyttämään tätä aikaa palautteluun & rentoutumiseen, niin fyysisesti kuin henkisestikin ajateltuna. Toki nykyään yllättävänkin moni pelaaja (ainakin osassa ja isoimmissa seuroissa), pystyy pelikaudella menemään pitkälti pesiksen ehdoilla - tai työt ei ole maksimaalisen kuluttavaa, mallia "tehtaalla linjassa klo. 7-15". Esimerkiksi Kanalahan ei taida tehdä mitään ainakaan pelikauden aikana, on seuralla töissä tai vastaavaa. Tällä yllä mainitulla logiikallahan Kanala ei siis menisi rikki koskaan, koska "elää kuin ammattilainen".
Eli sikäli olen siis enemmän Graingerien kanssa samoilla linjoilla koko yllä olevaan keskusteluun liittyen, että helvetin urheilullisiahan nykypäivänä etenkin superpesiksen pelaajat ovat. Juurikin tuo "urheilullinen ja ammattilainen eivät synonyymejä" kiteyttää asian hyvin. Näitä loukkaantumisherkkiä pelaajia on joka lajissa; tähän tuo case Litmanen toimi hyvänä esimerkkinä - Littihän oli ammattilainen isolla A:lla, kuten yleisestikin huippufutarit ovat. Eli se, että Mikko Kanala yksilönä sattuu olemaan joka kausi rikki, ei tee (kaikista) pesäpalloilijoista vähemmän urheilullisia. TosiFanin heittämä: "kertoo paljon pesäpallosta lajina, yksi kaikkien aikojen parhaista etenjöistä/ vaihtajista on jatkuvasti rikki." on siis lievästi sanottuna erittäin vahva yleistys / virheväittämä.
Kuten sanottua, näitähän on aina yli lajirajojen - jotkut vain ovat enemmän rikki kuin toiset. Osa yksittäisistä loukkaantumista johtuu toki tuuristakin, mutta yleensä jos samat vaivat uusiutuu, kyse on paljon muustakin. Kanala on vain niin äärimmilleen viritetty voima- yms. ominaisuuksiltaan, että vaikka onkin koettanut muokata treenaamistaan mahdollisimman hyvin siihen suuntaan, että loukkaantumiset saataisiin minimoitua, niin samat takareisi-, pohje- ja nivusvaivat jaloissa toistuvat. Yleensä näihin vaikuttaa myös geneettiset asiat - mikä nyt olisi oikea termi, en ole asiantuntija - mutta sanotaan että lihas-/geeniperimä ja "lihastyyppi". Sitten kun siellä on vielä se loukkaantumishistoria olemassa arpikudoksineen yms. niin aina vaan herkemmin sieltä ne vanhatkin vaivat uusiutuvat.
Kanalan tapauksessa alan olemaan valitettavasti luovuttanut sen suhteen, että mies saisi enää ainuttakaan kokonaan ehjää kautta kasaan. Ainakaan nykyisessä varsin kuluttavassa juoksevassa roolissa. Se alkaa olemaan nyt nähty, kun ei kestä niin ei kestä. Aina saa olla varpaillaan, että missä spurtissa tms. paikat pamahtaa. Mahtavastihan se toi taas parissa viime pelissä puhtaasti juosten muutaman pinnan, helvetin lujaa kulkee, mutta nyt ei taas hetkeen Kaniksesta ole näitä apuja Vedolle tuomaan. Kotisohvalta käsin Kaniksen hyöty ei siis kovin iso Vedolle ole.
Niin ja viitaten aiempaan keskusteluun, tuskin tulee Kanala vaivaisena pelaamaan jokerina. Ei varmasti tässä vaiheessa riskeerata mitään, vaan ehjillä miehillä pelataan. Niin kuin olen aiemmin sanonut, erityisesti Kaniksen kohdalla tärkeää olisi, että mies on terve, kun pudotuspelit alkavat. Kai Kanalaa pitää jonkinlaisena "projektipelaajana" ajatella, eli varmistettaisiin ainakin se, että olisi kunnossa pudotuspeleissä - ja raakasti vaan runkosarjassa rotaatiota / ruutupaitaa välillä päälle. Vaikka eihän nuokaan toimenpiteet vielä mitään varmaa pudotuspelien pelikunnon osalta takaa, mutta voisi minimoida riskiä. Toisaalta tällä kaudella Kaniksen peluutukselle numerolla kaikissa peleissä on enemmän painetta, kun rosteri on sen verran viime kautta ohkaisempi.