Pesiskausi 2019

  • 357 263
  • 2 431

Diablo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vimpelin Veto, Urheilullisesti avoimet sarjat
No nyt on sitten tuokin nähty, nimittäin Koplan voitto saaressa. Koskas ne on tuolla viimeksi voittaneet.. Vähän synkeää oli Vedon tekeminen, varsinkin toisella jaksolla / sisällä. Ei tuota sen enempää jaksa analysoida. Saapa nähdä, oliko pelit saaressa siinä, vai vieläkö ensi viikon sunnuntaina siellä pelaillaan. Viikon sai äijät odotella pronssipeliä ja nyt toisen viikon seuraavaa - varmaan motivaatio tapissa. Hävityn välieräsarjan ja pettymyksen jälkeen "saa" pari viikkoa odotella, että saa kauden päätökseen..

Naisten puolella Pori venyttää ratkaisua ensi viikonlopulle.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Tadu

aceman81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät. Pesäkarhut.
Jumalauta että on sattuu ja tapahtuu-finaaleja. Ihan tyhjästä voi tilanne heilahtaa.

Österlund puhu kuinka vapaat alko vihdoin osua keppiin. Nuori Arbelius avas pellit pamauttamalla koppareiden välistä kahden juoksun arvosasti. Ruohikothan stoppailee sivuilla ja takana. Näitä extra-ratkasijoita Pori on huutanutkin.

2. jaksolla Puisto kahdesti putkeen saumasta läpi ja jälkimmäisellä juoksu. Alko sielläkin löytymään. Jatkoa seuras 3L kun viimesen lyönnin laiton tai läpi-ratkaisu toisen ollessa laiton meni läpi ja toi 3-1 johdon. Vieläpä kakkoskärjestä+Lindström pelaten, koska lyöntijärjestys oli viturallaan. Tai säästeeltiin kärkeä 4L. Porilla pullat uunissa ja makeana, mutta eikös 4A Eskola pamauttanut vielä ajosta kolmospuolelta läpi 3-3.

Siihen se onneksi jäi. Ja viikon päästä jatketaan. Olis ollu jotenkin tyhjä olo jos sarja puolessa viikossa ohi.

Kirsiläkin pisti yks, kaks pari kertaa palloa maisemiin. Oliko molemmat 2. jaksolla, Korpela-Karttunen yskähdellessä. Ekassa kunnari kummattiin koska rajoitusalue, tokassa yritti kolmoselle mutta takarajan mainosaitojen takaa pallo ehti niukasti ennen.

Linna oli kuta kuinkin mainio mailassa että räpylässä. Löi Itävallon kahdesti kotiin 1J. Etenijänä taasen koomaili pari turhaa paloa, mm. jäädessään kotipesään ihailemaan lyömäänsä juoksua vaikka oli viimenen lyönti. Österlund yritti vaivihkaa hoputtaa, mutta lopulta Mantsinenkin äkkäs.
 

NaPa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Metsurit
Nyt lähes viikko aikaa keitellä käärmekeittoja mutta ensi lauantai tulee toisaalta myös äkkiä. Olihan JoMan esitys todella vakuuttava, aivan kuin männä vuosien Jymy, kaikki niin millintarkasti suunniteltu ja tulos näkyy taululla.

Kyllä on Vedolle melko nöyryyttävä kauden lopetus tarjolla. Onko kauden ennakkoon (ylivoimainen) mestarisuosikki jäämässä jopa ilman mitalia?!? Seuraava peli Kouvolassa ja varmasti kotijoukkue kannustajineen ja ennen kaikkea kenttäkuuluttaja haluavat päättää kauden sinne.

Milloin viimeksi muuten Mäkelä marssinut kotiuttamaan ennen Ruuskaa?
 

IceMaster

Jäsen
Suosikkijoukkue
Trashers, Flyers
Aikamoista selittelyä Vimpelin suunnalta, että ei kiinnosta. Samanlaista paskaa Vimpelin peli oli tänään kuin kolme matsia JoMaa vastaan. Täytyy sanoa, että kärkinelikon muista erotti tällä kaudella lukkaripeli. Heimonen piti Koplan tänää ajoittain hyvin kurissa, vaikka toki ei hänelläkään paras päivä ollut.
 

aceman81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät. Pesäkarhut.
Viikon sai äijät odotella pronssipeliä ja nyt toisen viikon seuraavaa - varmaan motivaatio tapissa. Hävityn välieräsarjan ja pettymyksen jälkeen "saa" pari viikkoa odotella, että saa kauden päätökseen..

Noinko tosiaan onkin.

Sanoisin, että urheilullisesti ja maalaisjärjellisesti ihan täys vitsi. Jos taasen ajattelevat viikonloppupelien tuovan näin loppukesän/alkusyksyn keleillä muutaman lisäkatsojan ja killinkin, niin voihan tän kärsimysviikon nähdä satsauksena tulevaan.
 

Mleknoe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Vimpelin Veto
Onko kauden ennakkoon (ylivoimainen) mestarisuosikki jäämässä jopa ilman mitalia?!?

Kyllä Joma varmisti jo mitalin finaaleihin päästyään :)

Vaikeaa on syttyä tänä vuonna edes fanina pronssipeleihin, viime vuonna pelit Jymyä vastaan sytytti enemmän vaikka pettymys oli suuri. Tänä vuonna hyvää pöhinää ja runkosarjavoitto yhdistettynä siihen, että saatiin kaikki miehet välieriin pelikuntoon, johti varmasti pelaajillekin melkoisen motivaatiopulan pronssipeliä silmällä pitäen. Saa nähdä minkälainen peli nähdään lauantaina. Pronssit pitäisi ehdottomasti olla kerrasta poikki.
 

Sämppäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Olipahan kliininen esitys tänään. Vanhalla Jomalla olisi katkennut selkäranka noihin ulkopelivirheisiin, mutta onneksi uudella Jomalla ei. 18 voittoa putkeen nyt pudotuspeleissä. Kyllähän tää herkulliselta nyt näyttää. Seuraavan ottelun voittaja vie kannun. Pitää toivoa, että Rautiaisen mieli kääntyy ja mies jatkaakin. Paranee vaan vanhetessaan näköjään.

Onko kauden ennakkoon (ylivoimainen) mestarisuosikki jäämässä jopa ilman mitalia?!?
Hetkinen. Jokin ei tässä nyt täsmää. Veto heikentyi talvikaudella, Joma vahvistui, Joma voitto Vedon viime syksynä 3-0 ja marssi mestaruuteen. Millä ihmeen logiikalla saat Vedon ylivoimaiseksi mestarisuosikiksi?
 

NaPa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Metsurit
@Mleknoe @Sämppäri - täällä käsi pystyyn virheen merkiksi. Muistelin että pelinjohtajien ennakkorankingissa Veto olisi ollut nro. 1 mutta JoMahan se olikin. Sittemmin kun ei ole tullut siihen kiinnitettyä huomiota vaan seurattua runkosarjan käänteitä niin mieli teki harhat.

Katos, Jymy ennustettu viidenneksi! En muistanut tätäkään.
 

Diablo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vimpelin Veto, Urheilullisesti avoimet sarjat
Onko kauden ennakkoon (ylivoimainen) mestarisuosikki jäämässä jopa ilman mitalia?!?
Ei kai Veto ennen kauden alkua ollut juuri kenenkään papereissa mestarisuosikki? Saati ylivoimainen sellainen.

Hyvät otteet kauden mittaan aiheuttivat sitten sen, että varmasti Vimpeli nousi jo monien silmissä suurimmaksi mestarisuosikiksi asti. Veto oli ennen "loukkaantumisaaltoa", ja siitä aiheutuneita kysymysmerkkejä, myös omissa papereissani suurin suosikki mestariksi. Runkosarjan loppua kohden JoMa sitten otti tavallaan tuon mestarisuosikin viitan takaisin itselleen, kuten se oli ennen kauden alkua sillä valtaosan mielestä ollut.

Milloin viimeksi muuten Mäkelä marssinut kotiuttamaan ennen Ruuskaa?
Ei tuota kovin usein näe. Jonkun pelin tai kaksi aiemmin tämän kauden aikana, siis silloinkin kun ihan ykköskärjestä lyötiin miestä kotiin. Kakkoskärjestä pelatessa Mäkelä oli toki monesti se ensimmäinen kotiuttaja, mutta se onkin sitten jo eri asia se.

Ruuskalla ollut kyllä vaikea loppukausi. Siis omaan tasoon nähden, onhan alisuorittavakin Perttu Ruuska erittäin käyttökelpoinen sisäpelaaja - vaihtolyöntejä & pinnoja "alavireisenäkin" paukutellut ihan ok.

Aikamoista selittelyä Vimpelin suunnalta, että ei kiinnosta. Samanlaista paskaa Vimpelin peli oli tänään kuin kolme matsia JoMaa vastaan.
En ole varma viittasitko minuun tällä kommentilla. Mutta joka tapauksessa, kirjoitin tosiaan että pelaajia/kannattajia ei älyttömän paljon nämä pronssipelit toista kautta putkeen motivoi kovan pettymyksen jälkeen, mikä lienee kiistaton fakta, mutta ei tuolla ollut tarkoitus mennä lopputuloksen taakse. Molemmat jengit siellä on pettyneitä, mutta yhtälailla kyllä molemmat jengit tottakai haluaa voittaa ja ennemmin kautensa voitokkaasti päättää - se lienee sanomattakin selvää. Eli tappio ei missään nimessä selity sillä, että "ei kiinnosta"!

Pronssit pitäisi ehdottomasti olla kerrasta poikki.
Tähän jumalattoman iso aamen. Uskon, että olisi molemmat joukkueet ollut tyytyväisiä, että kausi olisi päättynyt tänään. Tarvitsisi vielä kerran ladata kauden päätöstä / yhtä peliä varten kaikki tiskiin ja sitten se olisi siinä. Taloudellista puolta tässä tietenkin ajatellaan, lipputuloja. Se kai lienee suurin syy, että näitä ylipäänsä pelataan ja vieläpä paras kolmesta -systeemillä.

EDIT:
@Mleknoe @Sämppäri - täällä käsi pystyyn virheen merkiksi. Muistelin että pelinjohtajien ennakkorankingissa Veto olisi ollut nro. 1 mutta JoMahan se olikin.
Aasia kunnossa. Olitkin jo ennättänyt tämän viestin tänne laittaa, tuolla aikaa kun omaa viestiäni kirjoittelin.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: NaPa

peksa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Crystal Palace, Tappara ja HIFK
Siis eniten tuossa kun katselin peliä niin Ritarin selostustuksesta kävi selkeästi selville kuinka tärkeä kotietu on tässä sarjassa. Kun JoMassa ei noita pomputtajia ole ja niitä ei pysty Joensuussa lyömään niin se kyllä antaa edun siten hieman kotijoukkueelle koska yksi lyönti vaihtovariaatiossa otetaan pois.

Mutta pienestä noi pelit on kiinni.
 

Dorian Gray

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johdossa oleva joukkue
JoMa on pelottavan vahva, mutta täytyy muistaa että Jymykin takoi tänään seitsemän juoksua, mikä ei ole huonosti tuota ulkokenttää vastaan ja riittäisi finaaleissa usein voittoon. Pitkä on kainuulaisilla matka mestaruustaistoon, mutta ei ihan toivoton kuitenkaan, ei Jymynkään ulkokenttä niin huono ole kuin miltä nyt näytti. Jännä nähdä, mikä muuttuu viikossa
 

peksa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Crystal Palace, Tappara ja HIFK
Finaalipeliin niin yllättävän paljon ulkopelissä suhmurointia. Syy ja seuraus periaatteella niin paremmalla ulkopelillä oltaisiin nähty tiukempi matsi. Toki JoMan sisäpeli oli parempaa.
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquarta
Mikä on pisin putki tappioitta pudotuspeleissä?

Sotkamon Jymy 2011 neljännestä finaalista syksyn 2015 ensimmäiseen finaaliin. Oli jotain 35 ottelua.

EDIT: Oli tarkalleen 36 ottelua.
 
Viimeksi muokattu:

Turha Kaukalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, RM, Hyvinkään Tahko, Leijonat
Sotkamon Jymy 2011 neljännestä finaalista syksyn 2015 ensimmäiseen finaaliin. Oli jotain 35 ottelua.

EDIT: Oli tarkalleen 36 ottelua.

Joensuu on vasta puolessa välissä. Olihan eilisen matsin jälkeen, kun töllöstä katoin, tunnelma Hiukassa kuin olisi juuri vedelty kuivana kakkoseen paitsi jomalaisilla, joilla oli meno innoittunutta. Eniten juoksuja yhdelle joukkueelle loppuotteluissa -ennätyskö eilen syntyi, ei kai sentään pudotuspeliennätys ollut, joka tapauksessa jotenkin raskasta että vastaanottajana oli siihenastinen ennätyksen haltija kotikentällään.

Näin muuten Kalliossa (kaupunginosa Helsingissä, missä ihmiset ovat kiireisiä) kaverin ViVe-lippiksessä.
 

Sämppäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Näin muuten Kalliossa (kaupunginosa Helsingissä, missä ihmiset ovat kiireisiä) kaverin ViVe-lippiksessä.
Oon nähnyt saman kaverin. Lisäksi viime viikolla näin metrossa Itiksen (kyllä, Itiksen. Siellä päin ihmiset eivät ole kiireellisiä) kohdalla Joma-paidallisen. Meinasin mennä juttelemaan, mutta en uskaltanut. Jännitti.
 

Histo

Jäsen
Eniten juoksuja yhdelle joukkueelle loppuotteluissa -ennätyskö eilen syntyi, ei kai sentään pudotuspeliennätys ollut, joka tapauksessa jotenkin raskasta että vastaanottajana oli siihenastinen ennätyksen haltija kotikentällään.

Yhden pudotuspeliottelun ennätykset 1986-2019:

Eniten tehtyjä juoksuja ottelussa:
29, pve Vimpeli_Pattijoki 23.8.18 29-9
28, pve Sotkamo-Kitee 7.8.11 28-1
25, ve Vimpeli-Pattijoki 20.8.13 25-2
24, pve Oulu-Kankaanpää 18.8.98 24-3
24, pve Vimpeli-Hyvinkää 7.8.11 24-2
23, ve Hyvinkää-Kitee 26.8.01 10-23
20, po Hyvinkää-Seinäjoki 1.9.91 4-20
20, pve Vimpeli-Kitee 20.8.16 20-8

Eniten tehtyjä juoksuja vierasottelussa:
23, ve Hyvinkää-Kitee 26.8.01 10-23
20, po Hyvinkää-Seinäjoki 1.9.91 4-20
19, pve Hyvinkää-Vimpeli 17.8.91 6-19
19, ve Pattijoki-Kitee 24.8.99 5-19
19, pve Seinäjoki-Sotkamo 17.8.01 9-19
18, pve Jyväskylä-Imatra 14.8.91 2-18
18, ve Koskenkorva-Sotkamo 7.9.02 3-18
18, lo Sotkamo-Joensuu 8.9.19 7-18

Eniten tehtyjä juoksuja loppuottelussa:
18, Sotkamo-Joensuu 8.9.19 7-18
16, Sotkamo-Hyvinkää 15.9.96 16-2
15, Hyvinkää-Oulu 11.8.94 7-15
13, Vimpeli-Sotkamo 5.9.15 13-7
13, Sotkamo-Vimpeli 11.9.16 13-2
13, Kouvola-Joensuu 16.9.18 2-13

Suurin voittomarginaali:
+27 pve Sotkamo-Kitee 7.8.11 28-1
+22 pve Vimpeli-Hyvinkää 7.8.11 24-2
+23 ve Vimpeli-Pattijoki 20.8.13 25-2
+21 pve Oulu-Kankaanpää 18.8.98 24-3
+20 pve Vimpeli-Pattijoki 23.8.18 29-9

Suurin voittomarginaali vierasottelussa:
-16 po Hyvinkää-Seinäjoki 1.9.91 4-20
-16 pve Jyväskylä-Imatra, 14.8.91 2-18
-15 ve Koskenkorva-Sotkamo 7.9.02 3-18
-14 ve Pattijoki-Kitee 24.8.99 5-19
-13 ve Hyvinkää-Kitee 26.8.01 10-23
-13 pve Hyvinkää-Vimpeli 17.8.91 6-19

Joensuu teki ennätyksen ensimmäisellä jaksolla myös yksittäisen jakson juoksumäärässä loppuottelussa (aiempi 10, Sotkamolla ja Vimpelillä) ja jaetun ennätyksen jaksovoiton suuruudessa loppuottelussa (Sotkamo-Hyvinkää 15.9.96 avausjakso 9-0).
 
Viimeksi muokattu:

Turha Kaukalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, RM, Hyvinkään Tahko, Leijonat
Tahko hyvin edustettuna noissa ennätystalkoissa ja mulla on muistikuva, että Tahko olisi joskus tumpeloinut 3-0-johdon ottelusarjassa 3-4-häviöksi. Että parasta seitsemästä olisi pelattu.
Edit. Ja löytyi vuodelta 2003. Raahe jatkoon. Pesiksen Maailma
 
Viimeksi muokattu:

Histo

Jäsen
Tahko hyvin edustettuna noissa ennätystalkoissa ja mulla on muistikuva, että Tahko olisi joskus tumpeloinut 3-0-johdon ottelusarjassa 3-4-häviöksi. Että parasta seitsemästä olisi pelattu.
Edit. Ja löytyi vuodelta 2003. Raahe jatkoon. Pesiksen Maailma
Juu, Hyvinkää on isännöinyt kahtatoista peliä niistä 44 kerrasta, kun kotijoukkue on päästänyt vähintään 12 juoksua. Vastaavasti Sotkamo koki eilen toisen kotitappion, jossa päästi vähintään 12 juoksua. Toisin päin käännettynä: Hyvinkää on tehnyt vieraissa vain kerran vähintään 12 juoksua (14.8.91 Vimpelissä). Sotkamo on tehnyt 14 kertaa vähintään 12 juoksua vieraskentällä. Nämä kaksi ovat eniten pudotuspeliotteluita pelanneet seurat, joten sopivat ottelumäärien puolesta vertailuun...
 

Turha Kaukalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, RM, Hyvinkään Tahko, Leijonat
Juu, Hyvinkää on isännöinyt kahtatoista peliä niistä 44 kerrasta, kun kotijoukkue on päästänyt vähintään 12 juoksua. Vastaavasti Sotkamo koki eilen toisen kotitappion, jossa päästi vähintään 12 juoksua. Toisin päin käännettynä: Hyvinkää on tehnyt vieraissa vain kerran vähintään 12 juoksua (14.8.91 Vimpelissä). Sotkamo on tehnyt 14 kertaa vähintään 12 juoksua vieraskentällä. Nämä kaksi ovat eniten pudotuspeliotteluita pelanneet seurat, joten sopivat ottelumäärien puolesta vertailuun...

Mä oon niin ylpeä joukkueestani. Jos joku on voittaja, täytyy jonkun olla myös häviäjä ja olen ylpeänä häviäjän joukoissa. Vuodesta toiseen pääsarjassa! Menestystäkin on tullut ja muistamme syyskesän 2007 aurinkoisuuden ja jo silloin tiesimme että tämä ei ihan heti toistu. Olen itse asiassa todella ylpeä siitä, että on olemassa joukkue, joka ei ole pesäpallon ydinalueelta, ja on nyt sattumoisin se joukkue, jonka junioreissa minäkin joskus palloon osuin.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Risa

strapat

Jäsen
Suosikkijoukkue
Devils, TB, PattU, Jokerit
Severi Piispanen siirtymässä PattUun Severi Piispanen siirtymässä PattUn. Lisäksi kolme uutta pelaajaa. Kauden jälkeen joukkue julistetaan kokonaan kerralla.
Ei kyllä Piispasesta tietoa, mutta varman kärjen tarvis. Näitä hyviä juoksijoita jos vaa kentälle pääsee on jo Achrenin, Kolehmaisen, Juntusen ja Hankalan muodossa.
Lisäksi toinen suht varma vaihtaja/kotiuttaja jokeri tarvis. Isot on saappaat on tulijoilla..
 

Nick Neim

Jäsen
Vai että ihan kolmosykkös- ja kolmoskakkostilanne. Sanooko kukaan noin? Paitsi tämä Kouvolan fanikameran selostaja.
 

Mauri-Antero

Jäsen
Suosikkijoukkue
-
Vai että ihan kolmosykkös- ja kolmoskakkostilanne. Sanooko kukaan noin? Paitsi tämä Kouvolan fanikameran selostaja.

Niinpäs muuten sanookin. Kylläpä on pöljän kuuloista. Ei kukaan sano noin. Jospa selostajan mielessä pesät on käänteisessä järjestyksessä.

Onko tämän syöttötuomari Kotiniemen kanssa enemmänkin ollut kränää tuomioissa? Muutaman pelin häneltä nähneenä ja usein on kokousta pystyssä kun linja on heitellyt koko ajan. Tuohon vielä Suvi pelituomariksi niin viihde on taattu.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös