Pesiskausi 2019

  • 357 795
  • 2 431

NaPa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Metsurit
Koplahan on alkuun taas aivan unessa. Paljon saa taas tapahtua, jos voittaa mielii. Luultavasti torstaina jatketaan Sotkamossa.

On näissä niin paljon tapahtunutkin että mitään ei ole vielä pelattu.

Väliaho vie tällä hetkellä Koplaa!
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Roopea yritetään herättää laittamalla ennen Anttia lyömään, mutta ei auta. Ei tosin näytä haittaavankaan.
 

lasaleiko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Ihan kiva ajatus, herätti mieleeni muutamia omiani, joita en malta jättää kertomatta. Käsittääkseni MLB:n mestarit eivät julista itseään "maailmanmestareiksi" vaan sarjan finaali on nimeltään World Series joka johtuu kaiketi siitä että finaalisarjassa kohtaavat kahden eri liigan - jotka ovat tavallaan "kaksi eri maailmaa" MLB:ssä - mestarit. Tämä on oma mutu-tuntumani mutta ei siinä mitään World Championshipiä ole.
Tämä oli kyllä tiedossani kun tuota viestiäni naputtelin. Siis juu, ei virallisesti ole mikään maailmanmestaruus. Eikä nyt suorilta ole faktoja todisteiksi, mutta väitän kuulleeni selostuksia vuosien varrelta, missä selostaja on nimittänyt WS:n voittaneen joukkueen maailmanmestariksi. Samoin muistelen NBA:n puolella GSW:n joku vuosi mestaruusputkensa aikana julkaisseen somepostauksen, missä lukee World Champions. Mulla on kyllä sekä huono kuulo että muisti tasoa välttävä, paitsi turhissa tiedoissa, joten luotan jälkimmäisessä muistiini, ja ensimmäisessä kaveriini. Ei nimittäin ole pitkäkään aika kun tästä oli kaverin kanssa puhetta, miksei Joma mainosta viime kauden jäljiltä itseään maailman parhaaksi pesisseuraksi tai maailmanmestariksi, "koska jenkitkin näin tekee". Eli joku muukin on näin kuullut. Eiköhän noita Youtubesta löydy, kun lähtisi etsimään.

Pointtini kuitenkin siis tuossa korkealentoisessa tarinassa oli se, että ei turhia nöyristellä millään superpesis -brändillä, vaan kerrotaan suoraan olevamme maailman parhaita. Ehkä se jo nykyiseen suomalaisuuteenkin sopisi (vrt. jääkiekon uusi sukupolvi vs. edeltäjät). Lisäksi se jopa saattaisi vedota ihmisiin vähän tehokkaammin. Toki baseballin ja etenkin koriksen kansainvälinen tasokin on kovempaa kuin pesäpallossa, joten on se noissa em. tapauksissa sen takia myös uskottavampaa julistautua maailman parhaaksi, vaikka voittaakin vain oman sarjansa.

Hyviä pointteja tuosta, että se olisi sitten kuitenkin aika haastavaa myydä tuota lajia amerikkalaisille, jotka katsoisivat peliä baseballin näkökulmasta. Kyllä se tosiaan vaatisikin sitten heti enemmän kuin myöhään illalla nähtävän jälkilähetyksen, missä ei välttämättä ole selostustakaan tarjolla.

Kun on ollut puhetta pelien ylipitkästä kestosta, ja nyt tuli tämmöinen hyvä vertailu lajien sääntöjen välillä, niin yhden asian haluan sanoa tähän loppuun. Pesis voisi ottaa mallia joistain säännöistä baseballin puolelta. Ei tietenkään "kopista palo" tai "ensimmäisellä lyönnillä on edettävä" -säännöt sellaisenaan meidän lajissamme toimisi, mutta jotain noista voisi soveltaa pesikseen. Ymmärrän että laji-ihmisiltä tälle ajatukselle tulee täystyrmäys. Toisaalta ensi kaudelle tulevat sääntömuutokset kuuostavat tähän ongelmaan hyviltä edistysaskeleilta, toivotaan että ne auttavat.
 

NaPa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Metsurit
Nyt näyttää Jympän peli siltä mitä on odotettu pl. Roope. Antti Korhonen ja Ville Väliaho nousseet selvästi esiin tässä avausjaksolla.

Kouvolan yleisössä joku vitsiniekka näköjään joka vittuilee Topi Korhosen vaivoille.
 

Peteliuz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Charlestown Chiefs & Syracuse Bulldogs
Kopla saa syyttää ihan itteään kun Jymy vie tän viidenteen ja painelee finaaliin. Todella surkeaa peliä varsinkin mailanvarressa.
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Miksei Kopla vaan pommita Kiiskistä? Kaveri aika hasardi kuitenkin.
 

NaPa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Metsurit
Kohtuullisen tärkeä ensimmäinen sisävuoro tulee Jymylle. Edes pinna olisi jo todella todella tärkeä. Turha hätäily loisti poissaolollaan ensimmäisellä jaksolla.

Miksei Kopla vaan pommita Kiiskistä? Kaveri aika hasardi kuitenkin.

Ei toinna
 

Mleknoe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Vimpelin Veto
Aika moista sekoilua Koplan sisäpeli. Iivarisen väärähuuto jakson alussa sekotti kyseisen sisävuoron ja viimeinen sisävuoro oli ihan omaa luokkaansa: Saukon viimeisellä älytön riski täyttää etupesää kun Koskelainenkin vielä käyttämättä. Sitten Luomalla etutilanteessa molempia viedään ja kova suoraan kakkospesään ja ilmainen toinen palo. Miksi ihmeessä 1-5 plus jokereille ei tyhjennetty kenttää, kun yksi juoksu oli jo tullut. Nyt kahdella palolla yritettiin Lammilalla Latvalaa kotiin ja jos Jymy ei olisi sekoillut kopin pudotuksessa, Latvalaa olisi lyönyt kotiin Mäentausta...

Ps. Nyt olisi Sotkamolla kova iskun paikka ensimmäisen aloittavalla.
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquarta
Kävi miten kävi tänään ja tässä sarjassa, niin tämä on se Sotkamon Jymy, jonka haluan nähdä. Vielä, kun tuo Roope heräisi.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: NaPa

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Miksi Kopla lähtee luomaan kakkoskärjellä tilannetta Luoma kärkenä, kun siellä on Löppönen ja Saukko käyttämättä? Mitä en nyt ymmärrä?
 

Mleknoe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Vimpelin Veto
Nyt on Kouvolan momentum, ihme kun katsomostakaan ei kukaan huomannut Hacklinin seikkailua :D kuinka monta kertaa muuten Roope tulee vielä lyömään ennen Rönkköä?

E: Ja ei j*malauta Lammila ei pomputa levännyttä Mäentaustaa vaan lähtee kikkailemaan, se siitä momentumista :D
 

NaPa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Metsurit
Lammila yrittää vissiin mailassa samaa. Ei helvetti!
 

lasaleiko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Nyt on Kouvolan momentum, ihme kun katsomostakaan ei kukaan huomannut Hacklinin seikkailua :D kuinka monta kertaa muuten Roope tulee vielä lyömään ennen Rönkköä?
Onhan tuo voitu katsomosta huomata vaan ei ole tieto kulkenut kentälle. Ja ei tässäkään lajissa liene vahvuus jos liikaa kiinniittää yleisöön huomiota.

Loistava hämäys kyllä, näitä lisää. KiPa teki vastaavan joskus 90-luvulla.
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Kiiskinen taas jumalauta! On se kyllä seppä.

Varma palo vaihtui juoksuun.

Väliahokin näyttää kuumenevan. Huono merkki.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös