Pesiskausi 2019

  • 357 422
  • 2 431

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquarta

NaPa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Metsurit
Hylkilä ja Veto luovuttaneet jo.

On JoMa kyllä kovassa tikissä tällä hetkellä, kaikki onnistuu.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Tadu

Diablo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vimpelin Veto, Urheilullisesti avoimet sarjat
Alkaa olemaan surkuhupaisaa. Aivan alta lipan pelaa Veto tällä hetkellä. Pelitaidot ei ole mihinkään hetkessä kadonnut, mutta henkinen kipsi on kova. Sisällä taitaa Kanala olla likipitäen ainut, joka suorittaa tällä hetkellä tasollaan. Tällaista se tuuppasi silloin joskus olemaan lähes poikkeuksetta Jymyäkin vastaan..

Tuo porukka ei ehkä ole päässyt henkisesti siitä avauspelin kitkerästä tappiosta yli. Tässä JoMan pudotuspelien voittoputki olisi pitänyt laittaa poikki. Ainakaan minä en ole päässyt, toisen jakson ja pelin otteen menettäminen nakertaa vieläkin. Jos on näin huono kuin tänään ja häviää pelin, niin ei se samanlailla vituta, silloin et ole mitään ansainnutkaan.

No, peli ei ole edelleenkään ohi.
 

Mleknoe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Vimpelin Veto
Hauskaa kyllä että välieriä pelataan ja pelaajat eivät juokse loppuun asti... Selostajat aivan pihalla, Joma johtaa 3-0 ja väittävät että pakko pelata seiskan yli ja yrittää yhtä juoksua jokereilla. Aivan sama vaikka olisi jäänyt Rahuseen lyönnit :D

E: ja mikä p*rkeleen idea oli viime vuorossa Heimosella viedä Heikkalaa ja ottaa siitä ensimmäinen palo alle...
 

Risa

Jäsen
Suosikkijoukkue
SoJy vuodesta-61, Jokerit 1972-2013; 2022, Україна
Ismo Leikolaa lainatakseni... NO NIIN!
 

Diablo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vimpelin Veto, Urheilullisesti avoimet sarjat
Se oli Kanalan Mikko se. On se kova! Nyt sais muutkin onnistua..

EDIT: Ihan hyvä yritys Ruuskalla pienellä, mutta hienon suorituksen teki Kuosa. Edelleen tuolta ei ilmaisia tällä hetkellä tule, vaatii tuollaisia Kaniksen tasoisia suorituksia mailassa.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Risa

Diablo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vimpelin Veto, Urheilullisesti avoimet sarjat
Selostaja ja kommentaattori yllättyvät kun Rinta-Aholla oli merkki päällä.
Joo tämä kaksikko on saanut sarkastisia kommentteja osakseen mm. Twitterin puolella Haapakosken Jussin toimesta..

E: Näköjään myös Jimi Heikkinen korjaillut Eteläpään sanomisia Twitterin puolella.
 
Viimeksi muokattu:
(1)
  • Tykkää
Reactions: Tadu

Mleknoe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Vimpelin Veto
Hohhoijjaa.. Olis nyt sitten pysähtynyt edes siihen perkeleen aitaan, mutta ei...

Harva joukkue Litmasta vastaan uskaltaisi pelata nollassa niin että kunnari mahdollinen, täysin sulaa tyhmyyttä kun seuraava etenijä on jo selvästi nopeampi. Uskomatonta, sanattomaksi vetää, ei vaan kestä tämmöistä perseilyä näissä peleissä.
 

Diablo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vimpelin Veto, Urheilullisesti avoimet sarjat
Se oli sellanen matsi se. Ulkona jatkui siitä mihin avauspelissä jäi, eli alta oman tason. Heimonen oli tänään ihan hyvä, paras räpylämiehistä. Tuskaista oli tuota tekemistä katsoa, erittäin tuskaista.

Sisällä pari viimeistä vuoroa oli jo sinne päin, mutta siellä tosiaan lähinnä yksinomaan Kanalan varassa oltiin. Kotiuttajat + Sigge osastolla täytyy ehdottomasti parantaa, jos tässä sarjaa vielä mielii venyttää. Ulkopeli kyllä mietityttää, typerissä vaarattomissa paikoissa menee läpäreitä, liikaa räpylävirheitä jne.

Hurmosjoukkue eräällä tavalla Veto kuitenkin on, eli erityisen tärkeää olisi se lumipallo saada vyörymään oikeaan suuntaan. Toisinpäin käännettynä, kun ei onnistumisia tule, niin sitten peli saattaa tiukassa paikassa mennä todelliseen umpisolmuun. Tänään tuo tekemisen laatu oli suoraan jatkumoa edellisen pelin lopusta.
 

Mleknoe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Vimpelin Veto
Viime vuonna välierissä oli tunne että perhana aika loppuu kesken ja Veto ei saa peliä käyntiin vaikka materiaaliltaan pitäisi finaaleihin mennä. Tänä vuonna Joensuu tuntuu vielä vahvemmalta, mestaruus alla, suurin välierämörkö selätetty, mukava ”haastajan” asema nelosena runkosarjavoittajaa vastaan jne. Joukkue on henkisesti todella vahva ja runttaa juoksun jokaikisestä sisävuorostaan, Juhat Niemi ja Puhtimäki ovat kovia kovissa paikoissa, eikä Joensuu päästä läpilyöntejä typerissä tilanteessa, tänään Kanalan lyönti oli keskelle luukkua aivan hirvittävän kova pommi joka ei ole varmaankaan vielä pysähtynyt, tuollainen täydellinen lyönti voi mennä läpi mutta kuvaavaa seuraava ulkovuoro ja Litmanen tyhjään kenttään kunnari. Sama asia jos Joma päästäisi vaikka Ruuskan lyömään kunnarin tyhjään kenttään, toki Ruuska on vielä Litmasta suurempi pelote ja hitaampi etenijä, mutta ajatusmalli pitäisi olla Litmasenkin kohdalla, että maailma ei lopu vaikka perhana Litti menisi kentälle. Ja näitä virheitä tulee kerta toisensa jälkeen. Joensuu on todella vahva ja Vimpelin virheet vievät mahdollisuudet voittoihin, ensimmäinen peli olisi pitänyt hoitaa voitetun jakson ja 2-0 sisävuoron jälkeen. Nyt on pitkä matka, mutta Hylkilä totesi hyvin, että suuremmat paineet varmaankin tänään pelissä oli kuin lauantaina tulee olemaan. Joensuu on täynnä hienoja pelaajia ja ihmisiä, esimerkiksi juurikin mainitut Juhat ja vaikkapa Litmanen, jalat maassa olevia tyyppejä ja reiluja pelaajia, ei mitään pahaa sanottavaa heistä. Katsotaan, mitä lauantaina tapahtuu, nyt voi rennosti katsoa, mihin taidot riittää ja lopettaa mailan puristamisen. Jälkiviisaana runkosarjan kakkostila olisi ollut parempi paikka näihin peleihin.
 

Diablo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vimpelin Veto, Urheilullisesti avoimet sarjat
Joensuu on todella vahva ja Vimpelin virheet vievät mahdollisuudet voittoihin, ensimmäinen peli olisi pitänyt hoitaa voitetun jakson ja 2-0 sisävuoron jälkeen. Nyt on pitkä matka, mutta Hylkilä totesi hyvin, että suuremmat paineet varmaankin tänään pelissä oli kuin lauantaina tulee olemaan.
Olisin voinut lainata vaikka koko viestin. Allekirjoitan kyllä täysin nuo mitä sanoit, samat fiilikset täällä. Tietty noista pitäisi päästä yli, mutta pidätän kannattajana oikeuden jäädä jossittelemaan tuota avauspelin toista jaksoa, joka ANNETTIIN JoMalle. Tuosta voitto ja koko sarjan käsikirjoitus aivan eri - vituttaa tuo sulaminen kyllä edelleen. Kyllä tuo aivan varmasti eräällä tavalla henkisesti ohuella langalla tasapainoilevaa joukkuettakin rassaa. Joka tapauksessa kuten Hylkiläkin totesi, niin toivottavasti pahimmat jännittelyt ja puristelut nähtiin tänään, ja lauantaina olisi kentällä hieman vapautuneemmin pelaava Vimpeli. Kyllähän se jäisi paska maku kaudesta tuollaiseen lopettaa, mitä suurin osa pelistä ja omasta tekemisestä oli tänään. Olkoonkin siellä vielä se mahdollinen pronssipeli.
 

erku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Vimpelin ulkopelissä huolestuttavinta ei ole räpylävirheet, vaan se, että joukkue tekee ihmeellisen paljon taktisesti vääriä valintoja. Niin Kivisen kuin Litmasen kunnarit tulivat tilanteeseen, jossa läpilyönnin antaminen on täysin anteeksi antamatonta. Kivisen kunnarissa oli kyse ehkä eniten Haapakosken sijoittumisvirheestä, mutta Litmasen kunnarissa Vimpeli pelasi yksinkertaisesti väärää kuviota kovalyöntiselle vasurille. Silmiinpistävää oli myös se, kuinka avoimena keskisauma oli Juha Niemelle Viven tappikuviossa. Joko ViVen pitää vaihtaa kuviota Niemelle tai sitten Heikkalan ja Lassilan korjata sijoittumistaan.
 

Mazaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Karsinnat
Nuo kaikki Joman merkkaamattomat kunnarit ovat olleet Vimpeliltä aika selviä sijoittumisvirheitä ja tuollaisilla virheillä ei tulla Joensuuta vastaan kolmea voittoa ottamaan välierissä.

Jotain ihmettä Vimpelin pitäisi tehdä, mutta todella vaikea keksiä mitä se voisi olla. Jos "pelata omalla tasollaan" ei vaan riitä?
 

Mleknoe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Vimpelin Veto
Nuo kaikki Joman merkkaamattomat kunnarit ovat olleet Vimpeliltä aika selviä sijoittumisvirheitä ja tuollaisilla virheillä ei tulla Joensuuta vastaan kolmea voittoa ottamaan välierissä.

Jotain ihmettä Vimpelin pitäisi tehdä, mutta todella vaikea keksiä mitä se voisi olla. Jos "pelata omalla tasollaan" ei vaan riitä?

Tuollaiset virheet jäävät parhailta ulkopelijoukkueilta tekemättä, niin usein myös Vedolla, mutta näissä peleissä näitä on päästetty läpi. En ihan heti usko, että vaikkapa Kivipelto lyö huomenna läpi ilman merkkiä vaikkapa ykköstilanteessa. Tai en usko, että Anttila lyö Joman kentästä läpi tilanteessa, jossa kaikki tietää, että mennään kärkeen. Tämmöisiä vapaiden lyöntien läpipäästämisiä ei vaan kestä. Eilisessä Sotkamon pelissä Rytkösen kunnari ei olisi saanut mennä läpi ja tuolla sijoittumisvirheellä Kopla saattoi menettää ensimmäisen jakson. Kunnon sijottautumisilla estetään läpilyönnit, kun kuuluu syötön noustessa, että ”ei”. Ellei sitten ole kyseessä kerran elämässä lyöty täydellinen lyönti (mitä Kivisen ja Litmasen kunnarit eivät toden totta olleet).

Viime syksyn (ja tämänkin syksyn) Joman ulkokenttä on taktisesti ja riskin tunnistamisessa hiottu viimeiseen asti, sieltä ei näitä läpilyöntejä mene, jotka eivät saa mennä. Esimerkiksi Haapakoski hakee useimmiten läpilyöntiä kakkosjatkeelta, näitä on mennyt hurjasti kauden aikana ja tuntuu oudolta, että heikot vastustajat yllätetään kerta toisensa jälkeen tällä. Nyt kun Haapakoski lyö ja ulkokentälle signaloidaan, ettei merkki ole päällä, kakkosjatke on täysin tukittu. Pakko todeta, että toki Sami lyö läpi myös muualta, mutta pidän erikoisena, kuinka jääräpäisesti Sami on läpilyöntiä yrittänyt. Kanala lyö palloa ihan eri nopeudella ja tänään nähtiin, että hän saattaa kiskaista läpi myös Joman ulkokentästä. Kuitenkin näkisin, että jääräpäistä läpilyöntien hakua pitäisi lauantaille vähentää ja koittaa saada joka vuorossa tilanteita Pertulle ja Mäkelälle. Palottomia ajoja on liian vähän kun läpäriyritykset maksaa takapaloja. Yllättävän vähän myös on lyöty vaihtotilanteissa pieniä. Isoketo ja Kanala kulkevat niin kovaa, että pieniäkin voisi joskus kokeilla, vaikka Kuosa pelote onkin. Toivon todella, että kotipeli saadaan hoidettua lauantaina ja päästäisiin tappelemaan tosissaan vielä Joensuussa, edes yhden pelin voiton voisi runkosarjavoittaja kotiyleisölle suoda.

Mielenkiintoista nähdä, muuttuuko kokoonpano tai lyöntijärjestys lauantaille. Otetaanko Heikkala nyt ykköskeulaan, jota jo tänään mietittiin. Toisella foorumilla annettiin hauska ehdotus kokoonpanotoiveesta:

1. Isoketo 2k
2. Kanala 2v
3. Ruuska l
4. Rinta-Aho s
5. Anttila 3k
6. Takala 2p
7. Heikkala 3v
8. Hanhisalo 1v
9. Lassila 3p
J: Saukko, Mäkelä, Haapakoski

Aika villi ja kärjistetty ehdotus, mutta tuossa on hyviä pointteja, kakkospuolelta on lyöty nyt hurjasti läpi, Kanala tukkisi kakkospuolen hidastunutta Haapakoskea vastaan. Takala ja Hanhisalo ovat olleet varmoja ulkopelaajia ja häpläyksiähän tässä on heidän poissaollessa nähty. Lisäksi tässä rosterissa Sillanpäästä päästäisiin eroon, rumasti sanottu, mutta olen yllätynyt, jos ensi kaudella vielä Vedon takakenttää vartioi, ei ole mestaruutta tavoittelevan joukkueen koppari.

Kuitenkin miinuspuolia tässä olisi hurjasti ja enemmän kuin positiivisia: Heimonen on ollut kuitenkin kohtuu hyvä sarjassa ja parhaimmillaan sekoittaa vastustajan pelin täysin, Perttu on hyvä lukkari, mutta en tiedä, miten pärjäisi vielä kärkijoukkueita vastaan, ainoat kärkimatsit Perttu on lukkaroinut viime vuoden pronssiotteluissa. Lisäksi Mini ei olisi kylmiltään välttämättä Sillanpäätä varmempi koppari, talven ja kevään reenaamisen jälkeen varmasti olisi helpostikin, mutta kyllä Teemukin saattaa palloja läpi päästää ja syöksyminen on vielä arkaa. Lisäksi Haapakoski jokerina saisi lyödä vain kerran vuorossa, jos joskus kävisi niin onnellisesti, että päästäisiin kahta kierrosta pelaamaan, ja onhan mies edelleen (kahden edellisen ottelun läpilyöntien jälkeenkin) lajin varmimpia ulkopelaajia.

No se siitä, tulipahan lätistyä, toivottavasti Veto pelaa tasollaan lauantaina. Jos se ei riitä voittoon niin sitten ollaan ansaitusti pronssipelissä, mutta nämä kolme viimeistä jaksoa eivät ole mielestäni Vedon osalta heidän tasoistaan peliä.
 

Mazaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Karsinnat
Aika villi ja kärjistetty ehdotus, mutta tuossa on hyviä pointteja, kakkospuolelta on lyöty nyt hurjasti läpi, Kanala tukkisi kakkospuolen hidastunutta Haapakoskea vastaan. Takala ja Hanhisalo ovat olleet varmoja ulkopelaajia ja häpläyksiähän tässä on heidän poissaollessa nähty. Lisäksi tässä rosterissa Sillanpäästä päästäisiin eroon, rumasti sanottu, mutta olen yllätynyt, jos ensi kaudella vielä Vedon takakenttää vartioi, ei ole mestaruutta tavoittelevan joukkueen koppari.
Takala pelasi muistaakseni runkosarjassa peräti 29/30 matsia yhdeksikössä ja on nyt filassa.

Sitten joku ihmettelee miten ulkopeli ei pidä!? No olisikohan sillä mitään tekemistä asian kanssa, että tällä ulkopelikokoonpanolla ei olla pelattu runkosarjassa yhtä ainutta matsia.

Toki joukkueenjohto on luultavasti ainakin pään sisällä päättänyt, että "parhaat pelaavat, kun tervehtyvät". Menestyksen kannalta tuo ei välttämättä tai todennäköisesti ole se paras mahdollinen ratkaisu.
 

Mleknoe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Vimpelin Veto
Takala pelasi muistaakseni runkosarjassa peräti 29/30 matsia yhdeksikössä ja on nyt filassa.

Sitten joku ihmettelee miten ulkopeli ei pidä!? No olisikohan sillä mitään tekemistä asian kanssa, että tällä ulkopelikokoonpanolla ei olla pelattu runkosarjassa yhtä ainutta matsia.

Toki joukkueenjohto on luultavasti ainakin pään sisällä päättänyt, että "parhaat pelaavat, kun tervehtyvät". Menestyksen kannalta tuo ei välttämättä tai todennäköisesti ole se paras mahdollinen ratkaisu.

Täysin samaa mieltä, että uusi ulkopelirosteri ottaa aikansa, ennen kuin homma natsaa. Erikoista kuitenkin, että tänäänkin läpilyönnit paiskottiin Rinta-Ahon ja Haapakosken kakkospuolelta, jossa he ovat pelanneet koko kauden ja vuosien yhteisillä kokemuksilla työnjako ja sijoittuminen pitäisi olla kunnossa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös