Ilmoitukset

Nimimerkin RiverDog vähäinen tuotanto on sisältänyt henkilökohtaisuuksia, offtopicia ja itsemoderointia. Häntä on jo aiemmin huomautettu käytöksestään, mutta kun huomautus ei auttanut, on raati laittanut hänet viikon rauhoittumislomalle.

Lisäksi päätimme viikonloppuna, ettei nimimerkki Bawdy enää jatkossa avaa ketjuja. Meille ei ole väliä, milloin "valmentajalle X kenkää!"-ketju avataan, mutta myös näiden ketjujen avauksiin odotamme edes jonkinlaista panostusta. Tähän Bawdy ei ole kyennyt, sillä hänen ketjunavauksensa sekä Merikiven että Tirkkosen potkuille ovat olleet aivan luokattomia.

Sulje ilmoitus

Nimimerkin Hatchetman tuotanto Jokerit-osiossa on ollut silkkaa flametusta ja ohi aiheen huutelua. Koska aiemmat huomautukset ja viikon pelikiellot eivät ole tepsineet, kyseinen nimimerkki päätyy tällä kertaa kahdeksi viikoksi jäähyaition puolelle.

Sulje ilmoitus

Nimimerkin ja oikean henkilöllisyyden yhdistäminen (myös huumorilla) tuottaa edelleen yleensä kuukauden pelikiellon. Tällä kertaa kuukauden tauolle jäi NakkiFakiiri.

Nimimerkki kausi pääsee kuukauden rauhoittumislomalle. Katsotaan, jos sen jälkeen TPS-keskustelu onnistuisi ilman viimeisiin lauseisiin pesiytynyttä raivoamista. Aiempi rikehistoria vaikutti loman pituuteen korottavasti.

Sulje ilmoitus

Pesiskausi 2019

Viestiketju osiossa 'Muu urheilu' , aloittajana aceman81, 06.09.2018 klo 20.34.

 1. koukou Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KK
  Lainaus:
  No joo, mutta näissä maatalouspitäjissä missä keskustassa on se yksi rautakauppa ja s-market ei oikein näitä isoja yrityksiäkään ole. Pesäpallon ottaessa enemmän tuulta alleen, niin väistämättä tulee isot kaupungit valtaamaan alaa ja potentiaalia lajilla on nousta vieläkin suuremmaksi kesälajiksi.

  Mikä sitten on esim. Vimpelin potentiaali vastata kasvuun budjetin osalta, jos esim edes se "ykköskärki" jossakin vaiheessa pääsisi ammattilais -statuksen alle ja pelaajabudjetit lähtevät nousuun? Voisin kuvitella, että kaikki paikallinen raha on jo laariin kerätty ja kasvun mahdollisuudet piilevät ainoastaan mahdollisissa kansallisen tason koko sarjan sponsoreissa.
   
  Tori tykkää tästä.
 2. TosiFani Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:
  Tätä on haettu vuosikymmeniä, vielä pesäpallo ei ole lyönyt läpi isoilla paikkakunnilla. Pesis on televisiolaji, joten mainos eurot eivät ole paikkakunta sidonnaisia. Vimpelillä taitaa olla Superin suurin budjetti, joten eiköhän siellä useampi kesäammattilainen löydy kokoonpanosta.
   
 3. Peltinen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Lainaus:
  Jokos Oulu pääsee ykköskokoonpanolla mukaan (Piri ja kumppanit mukana taas)? Jos näin on, niin se on ennakkosuosikki perjantaina. Manselle riittää 12 pistettä lopuista peleistä varmaan nousuun. Ne varmaan irtoavat Ylivieskalta, Pöytyältä (2) ja Simolta joten "pahat" pelit voi vaikka hävitä. Saa nähdä, minkälaisen joukkueen Manse saa Superiin koottua. Jossakin vaiheessa oli puhetta, että pelaajia olisi oven takana jonossa kunhan vaan saadaan sarjapaikka.
   
 4. Diablo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vaasan Sport, Urheilullisesti avoin Liiga & Mestis
  Tampere saisi mielellään nousta superiin. Kunhan vain talous, taustat yms. on kestävällä pohjalla. Vaihtaisin vaikka samantien päikseen esim. Alajärven, Koskenkorvan tai Siilinjärven kanssa.

  Luulisi myös Tampereelle olevan suhteellisen kivutonta saada pelimiehiä houkuteltua. Lienee ihan asuinkaupunkina suurimman osan mielestä pikkaisen houkuttelevampi vaihtoehto kuin vaikka Kitee etc.

  -

  Mikko Kanalasta; merkitys tottakai iso Vedolle, koska kyseessä on niin jumalattoman hyvä pelaaja, sekä oman joukkueen top-3 pelaaja yhdessä Haapakosken ja Ruuskan kanssa. Ehkä tämä korostuu vielä nyt entisestään, kun myös Isoketo on ykköskärjestä pois. Parit huippujalat siis samalla sivussa ja sitten sinne joudutaan puoliväkisin laittamaan näille Sillanpäille tolppia hihoihin.

  Lasken tietenkin myös Isokedon Vedon rosteriin mukaan, koska vielä kauden alussa hänen oli suunniteltu pelaavan Vedon rosterissa. Tuossa vaiheessa tullutta loukkaantumista ja poissaoloa ei Itä-Länsi -tason pelaajan osalta niin vain enää paikata, ei käytännössä mitenkään ainakaan yksi yhteen, vaan ennemminkin kollektiivina. Esim. Jymyltä Piiponniemi & Rytkönen pois, niin varmasti näkyy, sekä sisällä, että ulkona. Ja kaikella kunnioituksella hienon kauden tähän asti pelannutta Rytköstä kohtaan, on Kanala vielä askeleen tai pari Rydeä pelaajana edellä, joten tottakai yhdenkin "supertähden" poissaolo aina vaakakuppeja vähän toiseen suuntaan kellauttaa.

  Eilisen pelin osalta ei kuitenkaan yllä mainitun taakse voi sinivalkoisten lasienkaan takaa mennä, varsinkaan selvän toisen jakson osalta. Olihan se kollektiiviesti erittäin heikkoa tekemistä koko joukkueelta mailanvarressa. Tuli jo muutaman vuoden takaiset "Jymy-kammo" -pelit mieleen, kun vaikutti siltä, että jo pelkästään violettioranssin vastustajan pelikentällä läsnäolo teki vetolaisista pään mitan verran, ellei kaksikin, pienempiä ja heikompia.

  Kuten sanottua, loukkaantumiset kuuluu lajiin. Toivottavasti loppukaudesta saataisiin niin onnellinen tilanne, että KAIKILLA olisi ratkaisupeleissä KAIKKI parhaat mukana, se jos mikä olisi kannattajien ja lajin kannalta hienoa. Silloin ei myöskään tarvitsisi spekuloida tai mennä sitäkään vähää mahdollisten poissaolojen taakse.

  Nyt kuitenkin selittelyt sikseen ja katseet etiäpäin. Huomenna jo tärkeä Tahko-ottelu kolkutteleekin oven takana ja siinä olisi Vedolla heti kasvojenpesun paikka!
   
 5. TosiFani Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:
  Pelasi parhaalla kokoonpanolla, toimi hyvin.
   
 6. IceMaster Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Trashers, Flyers
  Lainaus:
  Pitkästä aikaa tuli tästä vinkistä viisastuneena luettua. Hullummaksi menneet jutut.

  Vimpeli murskasi aiemmin Kouvolan ja Kouvola tippui pelillä pois mitaleilta, vaikka kokoonpanosta puuttui Toikka, Lammila ja Laakso - ei saa vaikuttaa. Kanalan puuttuminen tai Sotkamolta Piiponniemen puuttuminen puolestaan saa koneen kuin koneen yskimään. Kovaa settiä, vaikka Kanala onkin helvetin kova ellei kovin nimi.


  Syksyllä kyllä saa jännätä. Vimpeli, Sotkamo ja Kouvola ratkaisevat päivän kunnolla paremmuutensa. Joensuu on Joensuu ja Hyvinkää voi yllättää jos Kore ja Nikkanen ovat iskussa. Seinäjoki taitaa olla sekaisin ja heidät voi laskea ulos mitalipeleistä.
   
 7. DAF Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  se kolmikirjaiminen. PISTI PALLON MAALIIN
  Lainaus:
  Kitee ei ole varsinaisesti maatalouspitäjä, vaan ihan kohtalainen teollisuuspitäjä vanhastaan, eikä pesäpalloon suuryrityksiä taustalle edes tarvita. Havukaisen konkurssi vei yhden, mutta ei pidä nyt mennä olettamaan mitään ilman parempaa tietoa, tai niputtamaan kaikkia pieniä paikkakuntia samaan. Lisäksi tukialue on usein yksittäistä kaupunkia laajempi.
   
 8. DAF Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  se kolmikirjaiminen. PISTI PALLON MAALIIN
  Lainaus:
  Käytännössä siis Joensuu, vaikka JoMa onkin siellä. KiPa on ollut varsin omavarainen joukkue, mutta on siellä aina pelaajia Joensuusta käynyt. Matka kuitenkin varsin lyhyt.

  Asuinpaikkalogiikalla Jyväskylän pitäisi olla pesäpallon suurmahti edelleen, sillä erittäin iso osa aktiivipelaajista asuu ainakin osan vuotta siellä. Eipä vain niin ole.
   
 9. Tadu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Viikingit, Spurs, narrit (pre 2014)
  Kossu menettää 14.7. otetun voiton Kankaanpäätä vastaan, koska lainapelaaja Brandtista oli jäänyt inhimillisen virheen vuoksi jokin maksu maksamatta. Amatöörien puuhastelua. Kossun instasta löytyy lisää.

  Nämä kolme pistettä voivat olla ratkaisevat putoamistaistelussa...

  Edit: Kossun kausi ollut aika surullista seurattavaa
   
 10. zet Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Anssi Ritari
  Lainaus:
  Ja jatkuu vielä. Hyvinkää vetää tietysti Brandtin siirtorajalla takaisin ja uusi lukkari on tulossa huhujen mukaan Suomensarjasta. Tuo pistemenetys kyllä kirpaisi kovin ja hankaloitti aika paljon Kossun asemaa peräpäässä. Seuraavat kaksi ottelua on pakko voittaa kotona, muuten karsintapelit kutsuvat.
   
 11. Hockey#11 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Lippo tiedotti, että Toni Kohonen ei ole lähdössä mihinkään, vaikka muutamat lehdet on sitä arvuutellutkin. Sen sijaan yksi uusi hankinta on tulossa ja julkistus aamulla. Vihjeenä nopeat jalat, joten olisiko naapurista Simosta nuorempi Salmela tulossa.

  Lipon suurimmat ongelmat on ollut lyöjäjokerin puuttuminen, sekä nopeuden puute. Etenijöitä on ollut käytännössä Salmela, Piri ja Ojala. Ojalalla on ollut vaikeuksia päästä kentälle ja Piri on ollut ison osan poissa, joten aika kapeaksi on sillä osastolla jäänyt. Lankinen on vielä kaukana hyvästä etenijästä.
   
 12. Tadu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Viikingit, Spurs, narrit (pre 2014)
  Kempeleen kotiuttajilla tulee kyllä juoksut ryppäissä. Äsken Sotkamoa vastaan kolmostilanteet Jymylle vain 12-11, mutta juoksut 8-1.
   
 13. Grainger Jäsen

  Oli kyllä Kempele täysin aseeton. Roopella yksi kauden huonoimmista otteluista, mutta silti voitti KeKin kotiuttajat.

  Paljon parjaamani Antti Kiiskinen oli loistava sekä sisällä että ulkona. Harmi, että miehellä on synttärit vain kerran vuodessa, tänään lähes täydellinen esitys 22-vuotispäivänään.

  Rytkösen vaihtopeli toimii edelleen, on kyllä ollut nappihankinta. Ja suu käy.
   
  Tadu tykkää tästä.
 14. Mauri-Antero Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  -
  Lainaus:
  Jotenkin romanttinen hankinta Sotkamolta, joka on jo liian kauan tunnettu tietystä robottimaisuudesta. Tietyllä tapaa pesäpallon New Jersey Devils. No oli siellä Jimi Heikkinen välillä sentään suuta paukuttamassa sentään. Muistissa varsinkin 2008- finaalit.

  Hienoja on Rytkösen suoritukset. Pystymaila- lyönneissä on kunnon latinki lyöntiin, jolla saadaan se kiertämään kakkos- jatkeelle. Lisäksi noissa näppivempautuksissa tuntuu olevan sekin puoli, että lukkarit eivät malta odottaa kiemurtelun loppua, jolloin säntäävät liian aikaisin näpin perään ja siitähän tulee vapaataival.

  Lisäksi tännekkin kantaneiden huhujen mukaan ei todellakaan sylje kuppiin, kun paikka tulee. Tästä varsinkin bonusta minulta.
   
 15. Grainger Jäsen

  Lainaus:
  Eipä taida sylkeä, mutta sillä erotuksella aiempiin vuosiin, että Sotkamon armeijakurissa tuo on ilmeisesti saatu aika hyvin kuriin. Toisin sanoen Rytkönen ymmärtää vihdoinkin itse milloin on pikku mukittelun paikka ja milloin ei.

  Ennakkoluuloja oli, kun Rytkösen sopimus julkistettiin, mutta ihminen on taipuvainen erehtymään ja mielelläni myönnän olleeni väärässä. Joni Rytkönen on helvetin hyvä pesäpalloilija, vaikka ei ehkä ihan robottitehtaan tuote olekaan.

  Se merkkaamaton pystäri ensimmäisellä on tuonut tällä kaudella varmaan jokaista ottelua kohti vähintään sen yhden "ilmaisen" vaihdon kakkoselle. Jokainen ulkokenttä tietää sen olevan tulossa, mutta välissä se on silti.
   
 16. Tadu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Viikingit, Spurs, narrit (pre 2014)
  Lainaus:
  Salmelahan sieltä tuli.
   
 17. Grainger Jäsen

  Onnittelut JoMalle, Doksa on erittäin kovan tason pelinjohtaja. Meriitit puhuvat puolestaan.
   
 18. heisenberg196 Jäsen

  Käytännössä paras mahdollinen vapaana oleva pelinjohtaja JoMalle! Hieno kaappaus. Vielä jos Jussila jatkaisi, niin voisi lupailla erittäin hyviä kausia Joensuuhun.
  Ruudun lähetyksissä asiantuntijana Doksa oli myös erinomainen. Toivottavasti saisivat syksyn peleihin Korhosen mukaan.
   
 19. lasaleiko Jäsen

  Lie omissa aivoissani nyt jotain solmukohtia, kun ensimmäinen ajatus uutisen luettuani oli jokin muistikuva siitä, että Doksalla oli jotain suurempia kompastuskiviä pelinjohtajan roolissaan. Tai saattoihan sillä ollakin, mutta jos niistä huolimatta pelinjohtajana toimimisen vakioksi muodostuu Suomen mestaruus ja vuoden pelinjohtaja -palkinto kauden päätteeksi, niin olen erittäin iloinen Joensuun Mailan puolesta.
   
 20. Tadu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Viikingit, Spurs, narrit (pre 2014)
  Luulisi, että helppo saada hyviä nimiä ensi kaudeksi. Kelläs Joman pelaajista on sopimus katkolla Jussilan lisäksi?
   
 21. Sämppäri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Joma, MÖRKÖ
  Lainaus:
  Rautiainen, Niemi, Kivinen, Rahunen, Piironen, Lehikoinen ja Hänninen.

  Työmaata riittää...
   
  Tadu tykkää tästä.
 22. Grainger Jäsen

  Lainaus:
  Ei nyt äkkiseltään mitään suurempaa tule mieleen. Sotkamossa aluksi epäiltiin miten auktoriteetti riittää, kun hyppää käytännössä suoraan pelaajan paikalta pelinjohtajaksi ja pelaajistossa häärää Kohosen, Komulaisen ja Roopen kaltaisia persoonia.

  Ihan mukavastihan se sitten meni.
   
  lasaleiko tykkää tästä.
 23. Tadu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Viikingit, Spurs, narrit (pre 2014)
  Pätkiikö muilla monikameralähetys? No nyt menikin mustaksi ruutu.
   
 24. Eskelarit Jäsen

  Lainaus:
  Pätkii, Kiteen matsi toimi ainakin ok!